|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Libra, trzymam kciuki, aby to był ostatni cykl
w ogóle to zostawiam fluidek, co dziś kończy 5 miesięcy Załącznik 4840856
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-09-27 o 22:20 |
|
|
|
|
#2102 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tego trzeba sie trzymać ![]() Cytat:
![]() A ja właśnie zarejestrowałam się do lekarza i czekam na telefon z terminem wizyty ![]() a w ogóle to załapałam się na bezpłatne badanie piersi i 1 września będę miała usg
|
||
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
A tę torbiel to właśnie wykryto na usg czy tez sama ją wymacałaś??
Ja (wstyd się przyznać) pierwszy raz będę miała to badanie Wcześniej tylko palpacyjnie było wykonywane.... ![]() Dzwonił mąż...synek obudził się wpół do dziesiątej No jak tyle się śpi to ja się nie dziwie, że w nocy już się nie ma takiej ochoty....
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Z lekarzami nie ma reguły. Ja miałam na fundusz świetnego lekarza i każdemu bym go poleciła. Słuchał moich sugestii, zawsze to przeanalizowal i co wizytę robił niezbędne badania. Nie przyjmował prywatnie wogóle więc może to jest klucz do sukcesu. Warto też wybierać lekarzy pracujących w szpitalu bo mają szersza wiedzę i większe doświadczenie.
Trzymam kciuki żeby to był ostatni cykl dla Was wszystkich. karolka mała cudna |
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Jola poszłam właściwie profilaktycznie, wcześniej pobolewały mnie piersi, ale lekarz mówił, że to zmiany mastopatyczne. No i jak poszłam od niechcenia to wyszła mała torbiel, po roku urosła i trzeba było usuwać. Sam zabieg nie był zły krótki i nie polało. Bardziej bolała biopsja
![]() Nadia dziś spotkałam koleżankę i dała mi namiary na fajnego lekarza na nfz więc się do niej wybiorę. Aha dziewczyny koleżanka powiedziała, że testy owulacyjne najlepiej robić wieczorem bo wtedy jest największe stężenie hormonu, to prawda?
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
libra zazwyczaj wszystkie wyniki robi się rano bo materiał jest mniej "zabrudzony". Ale warto spróbować wieczorem
Umawiaj się kochana do lekarza, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem od dziś na ścisłej diecie, na razie przez 3 dni pije tylko kupne specjalne koktajle-ochydne w smaku ale cóż...chce być szczupłejsza to muszę cierpieć
|
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do testów to nie pomoge, bo nie stosowałam...![]() Cytat:
Ja powolutku pakuje się do wyjścia...umówiłam się z koleżanką na kawkę...nie widziałam się z nią już ho ho...nawet ie pamiętam kiedy ostatnio...ale pewnie już ponad rok będzie ... Ona mieszka teraz w innym mieście... dziwnie tak trochę bedzie...tyle się wydarzyło...
|
||
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Obym nie uległa pokusom
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Yolanda dieta nie ma nazwy, 3 dni pije 3 razy koktujl, później po 2 razy dziennie koktajl i niskokaloryczny obiad aż do uzyskania oczekiwanej wagi. Ostatni etap to jeden koktajl dziennie dla utrzymania wagi. Długi to proces ale skuteczny. Muszę zrzucić 6-8 kg może być 10 kg ale to max. |
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
testy owulacyjne najlepiej robic w godzinach popołudniowych, o stałej porze. chyba ze masz ich duuuzo, to nawet kilka dziennie.
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
U u u
właśnie zrobiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreseczki, tylko ta jedna bledsza, więc może jutro już będzie tak samo mocna jak druga Czyli cos tam się dzieje a normalnie bym bez testowania powiedziała, że dziś mam owulacje...a tu zonk
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Libra, a to niespodzianka z owulacją
ale dni płodne i tak mogą być (w sensie wcześniej, razem ze śluzem)
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-08-22 o 19:09 |
|
|
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Oj współczuję oby jutro lepiej spał ![]() Dobre myślenie ![]() Cytat:
Nadia za dietkę
|
||
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chodze do gin na NFZ, tylko na badanie prenatalne i połówkowe poszłam do jej prywatnego gabinetu, bo wiadomo ze sprzet ma lepszy niz w przychodni, ale ten w przychodni tez jest ok. Traktuje tak samo pacjentki bez względu na miejsce. Jestem z niej zadowolona i nie zamierzam zmieniac
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
paula dzięki za kciuki.
Dzisiejszy dzień przeżyłam na diecie bez pokus, ciekawe jak będzie jutro ![]() libra po co czekać do jutra, dzialajcie już dzisiaj ![]() tincia potwierdza się że po prostu trzeba trafić na dobrego lekarza ![]() paula jak u Was z pogodą? |
|
|
|
|
#2121 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja również chciałabym zrzucić podobnie, ale zadowoli mnie już 5 kg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby do przodu!Ja też bym nie czekała ![]() Miłego dnia! |
||||
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
za późno dziś nadrobimy ![]() P.S. Oglądam właśnie Pytanie na Śniadanie i zły cisną mi się do oczu...jak można zostawić noworodka w piwnicy jak można porzucić tak małego człowieka, Boże jakie to niesprawiedliwe, my tu staramy się z całych sił żeby przytulić w końcu do serca takie maleństwo, a ktoś bezmyślnie zostawia je jak śmieć jakiś
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2012-08-23 o 09:57 |
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Yolanda to nie jest dieta od dietetyka, jakoś nie mam przekonania do nich, poza tym ja jestem wybredna co do jedzenia, tzn. nie cierpie warzyw i ryb, nie lubie gotowanych mięs, no i moja zmora to fakt że muszę jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym bo jestem na granicy niedocukrzenia. Z pewnością nie stosowalabym się do diety dietetyka.
Te koktajle są niemieckie, przyjaciółka mi podrzucila ale można je kupić w necie i są oryginalne. Są też koktajle z Herbalife, najtaniej na allegro, są skuteczne i smaczne bo te niemieckie są wstretne. Teraz to chyba nie powinnas się odchudzac bo w każdej chwili możesz być w ciąży i nie wiadomo jak zarodek zareaguje. Powinnas jeść regularnie 5 posiłków co 3 godziny. Jak posiłki będą dobrze skomponowane to schudniesz w naturalny zdrowy sposób. libra życie jest niesprawiedliwe niestety. Wiem o tym od dawna ale i tak nie mogę się z tym pogodzić. |
|
|
|
|
#2124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A po drugie mam wrażenie, ze dieta pomogła mi zajść w pierwszą ciążę i mam nadzieję, że teraz też mi pomoże ![]() Cytat:
Ale skoro uważasz, ze to wystarczy, to po co Ci te koktajle
|
|||
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() układa dokładny jadłospis na kilka dni/tygodni i nie trzeba samemu wymyślać. A przy niedocukrzeniu i innych cukrzycowych sprawach warzywa to najlepsze co może być, może warto się przemóc?
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Yolanda ja przy chlopakach nie mam czasu na pichcenie i chociaż jem 5 razy dziennie to nie jest to dobrze zbilansowana dieta. Koktajl pomoże mi się oczyścić z nadmiaru wody i toksyn bo to jest mój główny problem. Przez skoki cukru nie mogę robić glodowek na oczyszczenie. Od soboty już będę jadła obiady i dobrze się składa bo chce też chłopcom gotować trochę domowego jedzenia to będziemy jedli to samo.mam tylko nadzieję że uda mi się popoludniami gotować na 2-3 dni z góry.
Jak źle się ze sobą czujesz to pewnie że trzeba działać A chcesz też coś na zasadzie koktajli czy diety ulozonej przez dietetyka?Te koktajle przez pierwsze 3 dni dostarczają bardzo mało kalorii ale gdybyś zaczęła od początku cyklu to do jego połowy już ilość kalorii byłaby odpowiednia, bo koktajle mają taki schemat diety 14-dniowej. karolka dietetyk odpada, to pewne ale przy okazji tej diety mam zamiar przemoc się co do warzyw i gotowanego mięsa. Wszystko jest smaczniejsze od tego koktajlu
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...no ale teraz muszem A na diecie jestem od początku sierpnia (z dwudniowym wyskokiem ) i dieta skomponowana przez doktorka..... Dukana Z resztą wyeliminowanie cukrów, węglowodanów i obniżenie ilości tłuszczy to na prawdę nie tragedia...są gorsze rzeczy na świecie
|
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi chce się gotować bo lubie, ale chłopcy chcieliby "pomagać" a to już zbyt duże utrudnienie Mam przed kuchnia bramkę żeby tam nie wchodzili i jak tylko ja ją przekrocze to oni marudny, płaczą czasami się dra lub wyja w nieboglosy a wtedy gotowanie to żadna przyjemność.
|
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Dieta dukana jest nazywana dietą białkową, ale oczywiście w fazie chudnięcia je się określone warzywa. No i wybiera się produkty o obniżonej zawartości tłuszczu... W zeszłym roku w niecałe 5 miesięcy ubyło 16 kg (także tempo chudnięcia w sam raz), a w tym roku troche przybyło (nie przeprowadziłam do końca wszystkich faz tej diety, więc to ewidentnie tylko moja wina
) i teraz znów dietkuje. Poszło już 2,5 kg i jeszcze chcę się pozbyć 5-6 kg....Mnie to jednak nie chce się już gotować, ale muszę...dobrze chociaż, że synek mój je u mamy często (bo ona się nim opiekuje jak jestem w pracy) i mężowi tez się często dostanie No ale jak wracam do domu po pracy, musze odebrac jeszcze synka to juz jest 17-18, troche się z nim pobawię i jest czas na kąpiel i sen i tak od pn do pt...i jeszcze to gotowanie wieczorami...trochę to wyczerpujące, ale czego się nie robi, żeby byc szczupłym
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-08-23 o 13:58 |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Zerkne później na tą dietę. Są jakieś gotowe przepisy do tej diety na necie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

Wcześniej tylko palpacyjnie było wykonywane.... 

właśnie zrobiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreseczki, tylko ta jedna bledsza, więc może jutro już będzie tak samo mocna jak druga
bo wydawało mi się, że jednak się starasz... (moje wścibstwo nie zna granic 

oby jutro lepiej spał 
jak można porzucić tak małego człowieka, Boże jakie to niesprawiedliwe, my tu staramy się z całych sił żeby przytulić w końcu do serca takie maleństwo, a ktoś bezmyślnie zostawia je jak śmieć jakiś