|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Jasiu oby nie!!
Justa a noworodki z tego co pamietam maja chyba nieco podwyzszona temperature-czy zle pamietam a nie mozesz sobie u kogos sama sprawdzic i porownac??---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Sola ja kaftanikow nie mam bo sa takie ze sie podijaja-stawiam na body |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam.... mam humor do bani... pojechałam M. w sumie bez powodu ale normalnie czuje sie jakbym go nienawidziła. Niech lepiej dzis do mnie nic nie mowi
chyba sie poloze i bedzie spokój..
|
|
#1055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staniki....wlasnie :/ jak patrze na te bawelniaki bez ksztaltu to mnie to przeraza, obawiam sie ze nie bede miala jakis mega okraglych piersi a w ych stanikach to jak 2 flaki ![]() Cytat:
na doroslych sie znam, ale o noworodkach jak na zlosc nie mam zadnej wiedzy :/ I pomyslec ze mialam nawet taki przedmiot jak poloznictwo...ale to bylo z 6lat temu, nie zakladalam na tamten moment szybkiego macierzynstwa a i niewiele moglam tam zobaczyc z reszta nie dziwie sie, sama bym nie chciala zeby niedoswiadczona studentka zajmowala sie moim skarbem....wiem ze to egoistyczne bo przeciez sama bylam studentka na praktykach ale serce i troska matki robi swoje
|
||
|
|
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.................. Włosy już pofarbowane i zaraz zmywam.. mąż mnie zabije po pofarbowałam fugę w łazience na czarno Justa- gdzieś musiało mi umknąc- Jakie studia robiłaś ?
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 20:16 |
|||
|
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na położnictwie się niestety nie znam nad czym teraz mocno ubolewam...tak ja kprzed chwila pisalam przedmiot taki mialam ale chyba go olalam bo nie -pamietam nic poza tym ze jeszcze 6 lat temu robili ciecie krocza prawie kazdemu dla pewnosci ze samo sie zle nie rozerwie!! jezuu! jak dobrze ze rodze 6 lat pozniej!Strasznie sie tego boje nie chce byc pozszywana... z reszta pewnie nikt nie chce ani tego ani pekania Na innych watkach jest cos o masowaniu krocza, cos w tej kwestii robicie?? Bo u mnie poki co do tylko tż mi odpowiada ze on chetnie pomasuje
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Micia ja tez nie rozrozniam-domniemam ino co to moze byk
![]() Nie kloc sie z mezem-po prostu z nim nie gadaj jak na nerwach Ci gra:Pa z nami pogadaj ![]() Justa ja tez wlasnie bede miala takie "normalne" na poczatek czy w domu wygodne te bawelniane ale jak sie gdzies wychodzi i chce ladnie wygldac to lepsze te usztywniane-ale te juz trzeba mierzyc wiec nie kupuje teraz bo raz ze cycki sie zmienia a dwa te rozm takie rozne ze ja tam nie bede ryzykoac |
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
hmm body z dlugim na upartego nie sa konieczne
mozna z krotikim i w nocy na to pajacyk a w dzien bluzeczke z dlugim i od tego polspochy czy spodnie i skarpetki potem pod pajacyka juz nic nie zakladalam uzywalam jako normlanej pizamki ale jak sie ma spiochy czyli pajacyk bez rekawkow to lepiej z dlugim bo kaftanikow nie uzywam, nie cierpie ich co do butelek to kojarze z do niektorych pasowaly smoczki z innych firm, ale jakie to byly to nie powiem ![]() mnie nie odparzaly majtki jednorazowe, mimo ze w szpitalu bardzo cieplo bylo co do stanikow ni epomoge, na poczatek mialam takie bez usztywnien bo TŻ mi kupil a potem ze zwyklych usztywnianych wyciagalam gora piers ![]() podklad moze byc seni, a laski z Warszawy, Wroclawia i Katowic jest akcja http://www.mamonadchodze.com.pl/index.php/kalendarium/ u mnie nie ma wiec nie wiem czy to fajne ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
potem mozna masowac krocze jakimis olejkami np z wit. E ale tego juz nie zdazylam mi pomoglo cwiczenie na pilce, siadanie krecenie biodrami, wysuwnaie do przodu do tylu na youtubie sa i tak mimo ze zle ulozony i szedl z raczka maly na supermana, to tylko lekko peklam no i polozna przy porodzie jak dobrze pokieruje to jest ogromna sznasa ze nie trzeba nacinac, mnie pytala o zgode czy w razie czego naciac, ale na szczescie nie bylo trzeba szybko moglam smigac
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
28 tydz (Marti specjalnie dla Ciebei)
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mi nie leci jeszcze mleko czy to źle ? Czy to znaczy że nie będe go mieć po porodzie ?
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokrzywka co to daje? wzmacnia wlosy czy wygladza czy jak, bo pierwsze slysze. Nie powiem wam z czym mi sie skojarzylo jak na poczatku zaczela ta mieszanke nakladac na glowe zdrzemnelam sie, wyszlam z psami, zjadlam kalafiorowej i chyba mi sie na dzis pomysly wyczerpaly, hmm sama nie wiem co porobic a za godzine jest dobry film na canal+ na faktach oparty z Hilary Swank w roli glownej - polecam http://www.filmweb.pl/film/Wyrok+ska...cy-2010-491155 a dzis ogladalam http://www.filmweb.pl/film/Tall+Man%2C+The-2012-592693 mi sie podobal,ale widze,ze ludzie go nie zrozumieli, nie wiem czemu,bo wszystko bylo wyjasnione, choc faktycznie w zyciu bym sie nie domyslila takiego rozwoju akcji.
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
ale sliczna pileczka
Cytat:
dopiero pod koniec ciazy moze sie pojawic![]() i od tego nie zalezy czy bedziesz miec mleko po porodzie, nie stresuj sie |
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ma to na celu wypełnienie uszkodzonej struktury włosa naturalną keratyną, zamknięcia łuski na całej ich długości. Wiecie zgrzeszyłam zjadłam 5 placków ziemniaczanych z tym że zrezygnowałam ze śmietany i zjadłam je z jogurtem naturalnym trochę lżej.
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś z mamą w mieście- kupiła dla Bartusia dwie pieluszki flanelowe
Takie sliczne niebieskie w misie śmiałam się, że w prezencie imieninowym, bo 24 sierpnia są imieniny Bartosza ![]() Na koniec poszłam do banku, akurat były dwa foteliki zajęte przez dwóch panów. Brzuch mnie tak bolał, że prawie się poryczałam stojąc w kolejce. A tamci udawali, że nie nie widzą kobiety w ciąży ![]() Z resztą zauważyłam, że u nas w mieście, to w ogóle nikt nie zwraca uwagi na kobiety w ciąży- nie mówię tylko o sobie, ale też o innych ciężarnych ![]() Przy okazji zorientowałyśmy się w cenach róznych akcesoriów do wyprawki w różnych sklepach i mam porównanie. I chyba z TŻ zdecydujemy się zamówić przez all od jakiegoś sprawdzonego i polecanego sprzedawcy Tak wyjdzie najkorzystniej. Cytat:
Bartuś ma swoje godziny aktywności i jak na razie nie mam powodów do niepokoju. Raz tak dla siebie chciałam policzyć ile jest ruchów w ciągu godziny (bo niby powinno być co najmniej 10) to te 10 ruchów naliczyłam w dwie minuty, więc dałam sobie spokój ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Kochane
![]() ![]() A na dzis ja juz zmykam, prawie 20 jest a ja jeszcze musze zupe wstawic
|
|
|
|
#1071 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I brawo za zgłoszenie się jako pierwsza ![]() Cytat:
![]() Piękna piłeczka ![]() Cytat:
Mykam spać dziewczyny Miłej nocy ![]() Zapomniałam dopisać że Maleństwo też ostatnio tylko się wypina. I tak śmiesznie czasem coś wystaje. Czasem cos drobnego, czasem cos jak główka albo pupa - nie wiem... Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-08-22 o 20:58 |
|||
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spijcie słodko
|
|
#1073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz jutro będzie lepszy dzień Cytat:
![]() Piękny brzuszek ![]() Cytat:
..................... Włosy już farbnięte i umyte Opróżniłam zmywarkę i jeszcze pranie robię. Zrobiłam sobie meliskę na dobry sen.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
jaka sliczna pilka
zbliza sie wieczor to i moje samopoczucie spada;/ kaszel zaczyna mnie coraz bardziej meczyc juz mi sie nudzi od tego lezenia;/ wiec zrobilam pranie i poprasowalam ubranka ) jak ja mam duzo body... nie mieszcza sie do szafki juz nawet spakowalam sobie torbe do szpitala jakby cos ) koszule dla siebie, reczniki, wybralam kilka bodziakow i pajacykow;p i nawet pieluchy tetrowe wsadzilam;] ale mam nadzieje ze nie bede jej potrzebowac wczesniej niz za 2 i pol miesiaca;p
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również farbowałam włosy z tym że kilka dni temu zmywarkę opróżniłam rano ale już jest do połowy znów pełna a co do prania kurdę miałam TŻ mundur wyprać.
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Today - ale masz fajny brzuszek
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
dobra jestes .. ![]() Wspolczuje kochana dolegliwosci
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
takie mam koszule
) a powiedzcie mi w czym bedziecie rodzic?? ja chcialabym w jakims podkoszulku mojego M, ktory pozniej bedzie mozna wywalic, ale nie wiem czy mozna tak;p
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde..ja jeszcze nic nie mam.. ![]() Cytat:
Dojotka- fajowskie koszule ! Ja nastawiam się na takie jak ta druga. Do porodu ubiorę chyba na ramiączkach..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 21:15 |
||
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Pokrzywka dzieki za odpowiedz
Madzia ja bym do tych panow podeszla i spytala czy moga mi ustapic dobitnym i donosnym glosem,zeby wszyscy sie na nich spojrzeli- chamy Mi dzis taki cham w kolejke sie na dziale miesnym wpieprzyl. Sprzedawczyni obslugiwala kobiete i przyszla jakas ulajla uczennica ledwo zywa i podeszla do nas i mowi co podac,a ten stal za mna i dawaj jej mowic co chce. I odchodza ode mnie w kierunku miesa (jest na koncu dlugiej lodowki,a stalismy na poczatku) wiec mowie do nich halo,teraz ja,a on jakby nigdy nic, to ja glosniej,ale gdzie tam oboje do d.. On cham,a ona nie wiedziala na jakim zyje swiecie. Zaraz mnie sprzedawczyni obsluzyla,ale dobry tekst rzucila: niech mnie pieciu chłopa trzyma, bo przywale Today piekny brzuszek Dojotka kupowalas moze na allegro te sliczne koszule? jesli tak, to polec mi u kogo, bo ja wlasnie takie chcialam zamowic, tzn. w tym stylu. Widzialam,ze jest spory wybor nadrukow i zglupialam troche czy nie sa zbyt dziecinne. Uwielbiam takie wzory i chodze w bluzkach z roznymi nadrukami i nie wiem skad mi to do glowy przyszlo. Sama bylam w podobnej pizamie w szpitalu. Wiec odrzucam te glupie mysli i na pewno zamowie, tylko nie wiem u kogo.
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-08-22 o 21:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

a nie mozesz sobie u kogos sama sprawdzic i porownac??

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Staniki....wlasnie :/ jak patrze na te bawelniaki bez ksztaltu to mnie to przeraza, obawiam sie ze nie bede miala jakis mega okraglych piersi a w ych stanikach to jak 2 flaki 
wpierdziel mu jak na czas sie nie obruci

na all juz uaptrzyłam:P wyposażone we wszystko co sie tylko da.;D
dobra jestes ..