|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Niki - ja właśnie kupiłam niedrogą dekorację na allegro, ze słoneczników na przyssawki, plus kilka ratanowych serc... nie chciałam jakiś wielkich dekoracji auta
fajnie, że poradnia załatwiona
|
|
|
|
#2972 | |
|
Rozeznanie
|
no to przyjemnego dalszego wypoczynku
Cytat:
czytam, że słoneczniki kwitną od lipca do października, więc są szanse podobają mi się takie proste dekoracje, o jakich piszesz Ty i Małgoś - mają dużo uroku i są bardzo oryginalne
|
|
#2973 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane ale mam dużo do nadrabiania
![]() Cytat:
Przy pierwszym spotkaniu krawcowa powiedziała że kwota nie przekroczy 2500zł. Super że zarezerwowaliście wycieczkę Cytat:
Ciężko powiedzieć czy dużo. Generalnie szkoda mi kasy na rzeczy dla siebie bo wolę kupić coś Tzowi albo do domku no i tym bardziej że jest to jednorazowy wydatek ale patrząc po cenach sklepowych to chyba nie tak dużo Cytat:
mam nadzieję ze nie spłonie tam wszystko przed naszym przyjazdem.Mi też sie marzy Dominikana, Tajlandia i Kuba a przez Tża jeszcze i Kenia... Natomiast Paryż i muzeum polecane przez Malgoś odpuszczę sobie po obejrzeniu filmiku... Cytat:
![]() Na zdjęciu jest zdjęcie świadków z jakiś wakacji i nasze podziękowania potem wrzucę do klubu. I co kupiłaś stanik i buty? Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze pamiętam że miałaś mieć przymiarkę i fryzjera? Jeśli tak to jak było? Zdjęcie, wino i wódkę weselną Cytat:
A co taki marny humorek Cie dopadł? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - no właśnie nie każdy chce się "zmierzyć" z tym muzeum
, ale spokojnie przypadkowo do niego nie trafisz, bo ogólnie ciężko było go znaleźć ![]() to czekam na zdjęcia i relację z podróży ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- właśnie zerknęłam która następna ślubuje i powiem wam, że patrząc na kalendarz to niewiele nas zostało z tych co już ślubowały... ciekawe czemu?? a poza tym mnie nawet tam nie ma ..... |
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Suknia już praktycznie skończona i jesteśmy rozliczone. Mama zachwycona swoja sukienką i ciężko jej było skupić się na mnie ale chyba wszystko ok Mam już chyba wszystkie dodatki i taśmę na podwiązki na butelki (muchy i krawaty już zrobiłam) wiec zabieram się do roboty. Do tego cały czas toczymy spory o poprawiny. Najpierw miały być na sali bo ja nie chciałam żeby po takim dniu i nocy my albo nasze mamy musiały dbać o gości ale że sala jest w połowie drogi między Warszawą a miejscowością Tża i nie ma tam żadnej komunikacji to większość dała nam do zrozumienia że nie będzie im się chciało jechać tam po raz drugi Faktycznie cos nam się Mrożonki przestały udzielać
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - o kurcze, a muszą być te poprawiny? jak tyle z nimi kłopotu, to może lepiej nie robić? bo ja sobie nie wyobrażam roboty przy tym wszystkim na drugi dzień...
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie chcąc uniknąć przygotowań, dbania o gości i sprzątania po wszystkim bardzo zależało mi żeby zrobić je na sali. Ale też rodzinkom sie nie dziwie że nie bardzo im się chce 2 raz jechać 30 km na własną rękę a my jak sie dowiadywaliśmy o koszt ponownego transportu to gość chce dodatkowy 1000zł i sama nie wiem co lepsze... |
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
A to widzę, że macie podobnie jak i u nas - mieliśmy gości do czwartku
sama nie wiem co ci doradzić....
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip jak bardzo rodzince na tych poprawinach zależy to chyba jednak w Wawie będzie wygodniej, skoro z dojazdem problem
Choć sama nie wiem jak bym zrobiła...Podczytuję Was Dziewczynki ale jakoś nie mam weny na pisanie, dzwoniła dziś pani z salonu, 30 sierpnia mam pierwszą przymiarkę ale jakoś w ogóle się nie cieszę. Nie pochwaliłam się Wam nawet, że już oficjalnie kupiliśmy mieszkanie, bo jakoś nastrój mam nijaki
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
Jolcia,
bo to pewnie pogoda jesienna lekka depresja, czy coś ![]() zobaczysz, założysz kieckę, będzie ślicznie i aż nastrój wróci )
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - gratulacje! a czemu humorek kiepski?
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda chyba mi nie szkodzi aż tak bo u mnie upał jak cholera
Przymiarka będzie na razie tylko, żeby zobaczyć i ustalić co trzeba przerobić więc cudów też nie będzie ![]() ![]() A nie wiem co z tym nastrojem, chyba odchorowuję stresy związane z załatwianiem tych wszystkich formalności związanych z kupnem mieszkania, poza tym muszę się do końca miesiąca wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania i nie bardzo mam co ze sobą zrobić, bo do naszego przeprowadzimy się za jakiś miesiąc dopiero. Muszę popakować swoje rzeczy i zostawić u teściów a sama będę chyba po urlopie dojeżdżać do pracy z domu. Wiem, że to nic takiego ale jakoś nie napawa mnie to optymizmem, szczególnie, że w domu rodzinnym tylko się denerwuję - ale to inna bajka Mam chyba dzień marudy ![]() Dzięki Kochane za wsparcie
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Pradip my chcemy zdjęcia, my chcemy zdjęcia
co do poprawin - nie wiem co Ci doradzić... ja bym chyba zorganizowała gościom transport, chyba tak by było najwygodniej... i może wcale nie najdrożej...? Malgos - na "mojej" liście w stopce jesteś Inusiaa zakładając wątek, wpisała na listę tylko te oczekujące, a Ty wtedy byłaś już Żonką rzeczywiście niektóre młode żonki się wykruszyły - pewnie zajmują się TŻtami, kupują mieszkania, opalają na słonecznych plażach w podróżach poślubnych albo pracują nad potomstwem jojla - jakiś spadek nastroju? przemęczenie? super, że mieszkanko już kupione edit: doczytałam. mam nadzieję, że jutro wróci dobry nastrój i będziesz się cieszyła z tych wszystkich fajnych spraw, które Was czekają a z tymi trudniejszymi sobie poradzicie
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-08-22 o 21:23 |
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
kasioonya - a już myślałam, że mnie pominięto
![]() mama mi napisała, że jutro jak dobrze pójdzie to wyśle mi paczkę z moimi zdjęciami przy okazji zamówiłam sobie troszkę kosmetyków do włosów i szczotkę jonizującą- ma któraś?? jakieś opinie na jej temat?
|
|
|
|
#2985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale fajnie, że niebawem dostaniecie zdjęcia to ta szczotka, o której pisała Viollet? z tego co pamiętam bardzo ją zachwalała
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cały czas o Was myślę- dzisian dostałam link do galerii z naszymi ślubnymi fotkami. Jak na razie jest ich 55 a to dopiero początek....dla zainteresowanych- link w klubie
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - ona pisała o szczotce TT, którą mam i polecam, a ja czekam na jonizujacą... chyba że coś pokręciłam i rzeczywiście pisała o tej drugiej... aż zerknę, ale na razie lecę do klubu oglądać zdjęcia Moniki
|
|
|
|
#2988 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w czwartek raniutko wylatujemy więc mogli by w środę się zmyć ![]() Cytat:
![]() A Ty nie smutaj bo masz wielki powód do radości wielkie dla Was Cytat:
Wiesz co byłby to najprostszy pomysł z tym dodatkowym transportem ale kosztowny dla nas no i widzę ze gościom zwyczajnie nie chce się jechać tych 30km w jedna stronę a w warszawie to nawet za taksówkę 30zł i w 20 minut są u siebie. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2989 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przyjmujemy Cię z powrotem z otwartymi ramionami, pod warunkiem, że opowiesz gdzie byłaś, jak Cię nie było a zdjęcia Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
ale jeśli rzeczywiście wolą Warszawę, to chyba nie macie większego wyboru, co? dziewczynki wspomniałam Wam dziś o złym dniu - jutro też będzie słabo, taka praca... dobra, piszę i kasuję, a przekaz jest krótki - warto zapisać się do bazy dawców szpiku przepraszam za off top
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-08-22 o 22:07 |
|||
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - aż mnie ścięło z nóg, bo wiem z czym to się wiąże, nasz przyjaciel dzięki któremu przyjechałam do IE przez to przechodził i niestety mu się nie udało ... też o tym myślałam, ale niestety to nie takie proste jak się wydaje i czasami są skutki uboczne... dlatego jak na razie się nie zdecydowałam.
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2992 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie miałabym obawy przed pobraniem komórek macierzystych czy szpiku, ale świadomość, że mogę uratować czyjeś życie - być może dzieciaczka zmagającego się z ostrą białaczką szpikową, ale uśmiechniętego i chcącego żyć - ... chyba nie można zrobić na świecie niczego większego i tylko smutno mi kiedy widzę takiego szkraba, który nie może znaleźć dawcy, bo wciąż tak mało ludzi jest zarejestrowanych...Przepraszam, że w tym wątku, ale dziś czułam, że muszę o tym wspomnieć, ale już nie będę, bo temat do najweselszych nie należy... ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
A teraz już mówię dobranoc i miłego dnia jutro
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-08-22 o 22:56 |
||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - to jak najbardziej godne podziwu postępowanie... napiszę parę rzeczy o tym w klubie żeby nie zasmucać wątku...
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- pooglądałabym więcej zdjęć ślubnych
|
|
|
|
#2994 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze zbliżają się te nasze wrześniowe śluby wielkimi krokamiCo do pokrowców to nie przejmuj sie różnicą odcieni... nikt nawet tego nie zauważy- uwierz ![]() Cytat:
![]() Nie dajemy nic. U nas w okolicach jeszcze się nie spotkałam z takim zwyczajem i my podziekujemy świadkom po weselu na spokojnie, przy grillu czy kawce Szczególnie że swiadkami i drużbami jest nasze rodzeństwo![]() Cytat:
jak wam pogoda dopisała?Cytat:
A ja byłam w poniedziałek u pan ubierających kościoł... wypisały mi co mam kupić- 100szt róż, ok 50szt eustomy + jakieś liście na wyełnienie dekoracji teraz tylko zostaje mi wybrać sie w piątek przed ślubem na giełdę kwiatową i zakupic wszystko nie orientujecie sie moze ile kosztuje eustoma? bo chce sie przygotować finansowo na te zakupy ![]() Dopieliśmy też liste gości. Z 210 osób pozostało nam 150
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
Ja to prawdę mówiąc mam nadzieję, że nam trochę odmówi.
Jadę dziś na fryzurę próbną, jupi! ))
|
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Nam ze 180 przyjedzie na wesele 120
więc też sporo odmówiło, no coż ważne jest żeby w tym dniu mieć przy sobie te najważniejsze osoby (ciotka Tż nie przyjedzie bo... uwaga.. jej pies jest chory i nikt nie umie sie nim zajac jak ona sama, zadzwonila do nas jakies 2 miesiace przed ślubem, więc w sumie mogło się temu psu jeszcze polepszyć albo pogorszyć, no ale cóż uznaliśmy że jakby zdechł to też by nie przyjechali bo mieliby żałobę). Tak poza tym to zaraz lecę na baleyage pozniej na paznokcie (co myślicie o naturalnych paznokciach w kolorze bordo z delikatnymi cyrkoniami na końcach (nienawidzę akryli itp)? dodam że mam bordo buty, bukiet, kwiat we włosach i muszka i pas Tżta) i bedziemy stroic sale, tzn muszę przerobić ołtarzyk za nami, zrobić nasz stół winietki porozkładać i te sprawy bo w piątek już mamy pierwszych gości i szykuję się imprezka, Kochane proszę o kciuki za pogodę bo już chyba tylko to nie jest pewne :P
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2012-08-23 o 08:06 |
|
|
|
#2997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wracaj do nasz szybko Cytat:
A Ty to już tak całkiem tuż tuż A mi wczoraj łaskawie chrzestna napisała że ich nie będzie bo jej syn ma 6.09 jakiś zabieg i spotkamy się jak przyjedzie do kraju. Tż nic się do tej pory nie odezwał wiec już raczej możemy założyć że ich też nie będzie więc nasza lista też się zamknęła ![]() Miłego dnia kochane i trzymajcie kciuki dziś za mnie bo Tz wczoraj zabalował i jestem dziś strasznie wściekła (nie wiem co będzie jeśli odpowiednio się nie zachowa )
|
|||
|
|
|
#2998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też stawiam na naturalne, dlatego zapuszczam i będę miała tylko delikatny frencz na naturalnej płytce Co do paznokci bordo... hmmm w sumie to nie umiem sobie tego wyobrazić, ale nie wiem czy nie za dużo by tego bordo było, chyba postawiłabym na coś 'lżejszego'- ale tak jak mówi Pradip, musiałabym zobaczyć żeby ocenić![]() trzymamy kciuki żeby wszystko szło gładko i po waszej myśli
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
no ja przestały- ja tam jestem cały czas ![]() ja dziś na chwilkę tylko bo mam masę roboty
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo może się rzeczywiście okazać, że będzie za dużo tego bordo.Ja będę robić na swoich naturalnych frencz z delikatnym zdobieniem bo też wolę naturalnie niż sztucznie ![]() Cytat:
Stanęło na tym, że czeka nas wypraw 1 września z zaproszeniami. Chrzestny z kolei jak się okazało był do dziś za granicą, obiecał dziś zadzwonić - zobaczymy czy jest słowny ![]() Nie złość się, złość piękności szkodzi ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

ale na razie to wszystko takie wstępne plany , najpierw muszę się dowiedzeć czy dostanę te słoneczniki w październiku 
I w dodatku zaczynam poważnie myśleć o emigracji...

Ślub 25.08.2012