|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wstydzicie się swojej nagości?
Cytat:
WSZYSCY mezczyzni, ktorych znam, doskonale wiedza jak wyglada cellulit i rozstepy. Akceptuja je u partnerek, ale wiedza co to. |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
nie wstydzę się
ale gdy jestem przed okresem nagle z moich oczu robi się lustro powiększające if you know what i mean ![]() przed rodzicami też nie czuję żadnej krępacji, chociaż mój tata nie widział mnie oczywiście całkowicie w negliżu
|
|
|
|
|
#183 |
|
BAN stały
|
Większość pisze, że się nie wstydzi przed partnerem a np. na basenie? Albo bardziej hardcorowo na plaży nudystów
![]() Macie odwagę opalać się topless lub w stringach? |
|
|
|
|
#184 | |
|
ma zielone pojęcie
|
No jasne
![]() Cytat:
A na plaży nudystów byłam i podobało mi się
|
|
|
#185 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
ma zielone pojęcie
|
Jak ja byłam, to widziałam głównie osoby w przedziale wiekowym 28/30-50 lat.
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Wstydzić się nie wstydzę, natomiast nie oznacza to że jakiś tłum mnie nago ogląda
nago tak na pełnym luzie zawsze byłam przy swoich kolejnych facetach, bo kompleksów w zasadzie nie mam. Przy przyjaciółkach mogę się bez problemu przebrać, ale nago siedzieć nie będę jeśli chodzi o basen czy plażę, nie opalam się topless ani nie mam kostiumu ze stringami.Cytat:
A mój kochany z oburzeniem odpowiada "no oczywiście, że widzą, przecież seks nie trwa 10 sekund żeby się człowiek nie miał czasu przyjrzeć!". Umarłam wtedy ze śmiechu Mam też kilku kumpli którzy zauważają nie tylko cellulit, ale też różne drobne szczegóły, mam na przykład kumpla który nienawidzi owłosionych rąk u kobiet i wypatrzy takie z 10 metrów zawsze bardzo mnie chwalił za golenie rąk ![]() Tak czy siak, liczenie na to, że faceci nie widzą cellulitu itp to jak dla mnie pobożne życzenia
|
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przed okresem wydaje mi się, ze "jestem większa" a pójście wtedy do sklepu z ciuchami kończy się depresją "cokolwiek przymierze źle w tym wygladam, ale jestem gruba"
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nie opalam nago, bo na publicznej plazy bym sie nie rozebrala np. w jakims Kolobrzegu, ale na plazy nudystow spoko loko. Chociaz z drugiej strony jakos mam schize przed wystawianiem sutkow na slonce.
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj ex zwykl mawiac: "gdzie ty masz cellulit, ja nic nie widze", wiem, ze chcial mnie w ten sposob pocieszyc, bo sorry, ale co jak co, u mnie widac
|
|
|
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do sutków - mam ciemną karnację i stosuję niewielką ochronę. Na słońcu po prostu ciemnieją. Mam koleżankę, która wystawiała sutki na słońce będąc w ciąży (a wtedy jej sutki od ciąży były mocno ciemniejsze) no i ten kolor utrwalił się. Ale ja uwielbiam ciemne sutki. Inna sprawa, że jak ktoś ma jasną karnację, to trzeba ze słońcem uważać. Edytowane przez patiasym Czas edycji: 2012-08-23 o 13:00 |
||
|
|
|
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
ja na co dzień też nie mam jakoś oporów żeby np. przebrać bluzkę jak znajomi u mnie są, bo przecież to tylko ciało, każdy jakieś ma ;P
pomyślcie co by było gdyby nagle buszmeni pomyśleli, że wstyd tak nago biegać po lesie i trzeba się ubrać. Tylko u nas tak jest, że nagość to jakieś wielkie tabu i jak któraś dziewczyna na plaży (nie nudystów) opala się topless to już lecą w jej kierunku jakieś wyzwiska i ostre spojrzenia. Też nie lubię mieć tych głupich trójkącików po bikini na piersiach, więc staram się zawsze poruszać trochę strojem jak się opalam - bo bez stanika tż by mi głowę urwał przez zazdrość :P
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
No, to widze ze jestem wyjątkowa ale w złym tego slowa znaczeniu.
![]() W upały nawet krótkich spodenek nie noszę, mam opory przed koszulką na ramiączkach :P Nigdy w życiu się przed nikim nie rozebrałam, i nawet przed kąpielą nie patrzę na swoje nagie ciało, tylko szybko do lazienki żeby nie musieć patrzeć Chyba jest ze mną coś nie tak...
Edytowane przez friable Czas edycji: 2012-08-23 o 14:45 |
|
|
|
|
#195 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Generalnie chodzi o to, że właśnie nie patrzy się na swoje ciało, nawet podczas kąpieli. I raczej nie uznaje się tego za mieszczące się w normie.
|
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Ja wstydzę się nagości. Nawet jak przebieram się w pokoju, w którym nikogo nie ma, to najpierw np. nakładam bluzkę tak przez szyję, a potem zdejmuje stanik... Tak, żeby nie patrzeć na gołe piersi. Nie wydaje mi się to ok.
Ogółem to nie krepuję się chodzić w bieliźnie, w szatni w szkole normalnie się przebieram w ubranie na wf. Ciała się jako tako nie wstydzę, bo podoba mi się i raczej nic bym nie zmieniała niż długości nóg I z tego co zauważyłam... bardziej się wstydzę gołych piersi niż "Tego tam na dole" -.-' |
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze do niedawna wstydziłam się swojego ciała, ale zaczęłam się przekonywać. Nie jest dla mnie problemem chodzić po domu w samej bieliźnie (a wcześniej przy rodzicach się tego wstydziłam). Sądzę, że zwyczajnie przełamałam taką barierę, kiedy pierwszy raz się rozebrałam przed chłopakiem. Kiedyś nie mogłam sobie wyobrazić siebie nago przy facecie, bo mam dużo kompleksów. Ale wiem, że on mnie wielbi taką, jaka jestem, dzięki czemu wręcz lubię być przy nim nago. Przy przyjaciółce mogę się normalnie przebierać, wrażenia to na mnie nie robi.
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie zdecydowalabym sie na to Pamietam tez kiedys, jak przez przypadek wparowalismy na plaze nudystow hehe zaraz z TZ-tem zwialismy stamtad to nie dla nas, tak samo w saunie tylko w reczniku
|
|
|
|
|
|
#199 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No i dzieci nie mają zwyczaju postrzegania nagości w kontekście seksualnym.Cytat:
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sytuacji: Bo po prostu to tak odebralam? Ogolnie byli dosc glosni i zwracali swoja uwage... |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeśli dany człowiek od początku swojego życia jest uczony, że nagość jest czymś naturalnym, to i jako 12/14-latek nie będzie raczej postrzegał każdej nagości w kontekście seksualnym.
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie moje urojenia, których nie da się przeskoczyć
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Ja podobnie jak poprzedniczka - nienawidzę plaży i stroju kąpielowego, mam multum kompleksów (wyolbrzymionych czy też nie), ale nie wstydzę się kompletnie
Nie twierdzę oczywiście, że przyszło mi to szybko... Ciężko było się przekonać!
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
a ja tam się nie wstydziłam
![]() Jestem jaka jestem hi ![]() Mam 165 cm wzrostu i ogromną nadwage (jestem teraz pod kontrolą dietetyka i spadła 3,5 kg.Przede mną jeszcze długa droga).Nikt nie jest całkowicie idealny a mankamenty swojego ciała można jakoś ukryć. Ja potrafiłam zrobić nawet sriptiz Miałam problem z rozbieraniem się ale podkreślałam to co mój facet lubiał najbardziej. Czyli oczy, usta, biust i brzuch ( w brzuchu gruba nie jestem, a po za tym go wciągam haha, za to mam ogromną pupe i nogi ale pracuje nad tym ).Dzięki podkreśleniu swoich atutów odwracałam troche uwagę od moich kompleksów
|
|
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie strasznie wstydze
I chodzi mi tu o TŻ, bo raczej nikt inny nie oglada mnie nago Jestem strasznie zakompleksiona, wydaje mi sie ze moje cialo jest kompletnie aseksualne! Mimo ze moj TŻ mowi ze jestem seksowna, piekna itp, no nie wiem w ktorym miejscu w dodatku mam wielki plaski tylek i zawsze staram sie go przed nim ukrywac aaa no i jeszcze troche krzywe nogi! I powiedzcie mi jak tu czuc sie dobrze w swoim ciele? Z kazda rzecza na ktora faceci zwracaja najwieksza uwage jest cos nie tak Zazwyczaj TŻ pozwalam sie dotknac tylko wtedy jak leze, bo wted nie widac mi tylka, cycki sie rozplaszczaja i nie widac ze sa trojkatne a nogi lekko zginam i nie widac ze sa krzywe![]() Na plazy nudystow nigdy bym sie nie rozebrala, wlasnie przez kompleks biustu. Z przebieraniem sie na w-fie itp nie mam na szczescie jakichs wiekszych problemow.
|
|
#206 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Przyzwyczaj się do swojego ciała, skoro jemu się podoba to znaczy, że wszystko jest okej i nie ma się czego wstydzić
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolalabym inne, no ale cóz.. da się z tym życ i chociaż sama czasami nie patrzę na nie z uwielbieniem, to nigdy nie odczułam w obecnosci TŻ że są jakieś nie bardzo i nigdy nie zwracałam uwagi czy się spłaszczają, czy sterczą, on je takie lubi więc nie krępuj się
|
|
|
#208 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Myślisz, że dotyka Twoich piersi, bo mu się nie podobają? Myślisz, że ma ochotę na seks z kimś, kto go nie pociąga? ![]() Cytat:
Trzeba pracować nad samooceną. Bo to niska samoocena, a nie wygląd, jest tutaj problemem.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Agaciok xD, przeczytaj tego posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=35762145&p ostcount=1430. Jego autorka napisała w nim wiele mądrych rzeczy
|
|
|
#209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zreszta, gdyby w moim zyciu nie wydarzyly sie takie przykre rzeczy mysle ze i tak bym siebie nie akceptowala. Ja po prostu z kazda czescia ciala mam cos nie tak, naprawde, nie wyolbrzymiam! Jedyne z czego moge byc zadowolona to paznokcie u rak i ewentualnie wlosy, ktorym i tak wiele trzeba zarzucic.![]() Mysle ze jak by facet zobaczyl to wszystko to od razu by zwial, widze i wiem jakie kobiety mu sie podobaja i niestety nie wygladaja tak jak ja No coz... to co moge staram sie zmieniac, niestety czesto sa to zbyt duze koszty finansowe.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

mojego na początku znajomości pamiętam uświadomiłam, że istnieje takie coś jak tampony 

przed okresem wydaje mi się, ze "jestem większa" a pójście wtedy do sklepu z ciuchami kończy się depresją "cokolwiek przymierze źle w tym wygladam, ale jestem gruba" 

I chodzi mi tu o TŻ, bo raczej nikt inny nie oglada mnie nago
w dodatku mam wielki plaski tylek i zawsze staram sie go przed nim ukrywac
Przyzwyczaj się do swojego ciała, skoro jemu się podoba to znaczy, że wszystko jest okej i nie ma się czego wstydzić