|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziś było takie mega wyraźne
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Idę spać, jeszcze trochę poczytam i może tą noc prześpię normalnie!!! Dobranoc mamuśki!!!
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, te przesądy mnie dobijają.
Znalazłam wreszcie idealną kurtkę na zimę. Na allegro, ale nie w dziale "ciążowe", tylko w zwykłym, będę miała do śmigania na co dzień w mrozy. http://www.allegaleria.pl/images/6hs...wt8xws0312.jpg O taka. Wełniany, czarny płaszczyk - właśnie takiego kroju poszukiwałam.
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Black, kochana - mogę mieć makijażowe pytanie? Znasz może pędzelki Hakuro? Albo Ciebie Sleek?
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.entliczek.pl/p/joolz_day_...na_rama-23058/
fajny ten wozek tylko czemu taki drogi!
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Znam. Jeśli chodzi o pędzle, to zależy, do czego są Ci potrzebne. A cienie są dobre, chociaż dość małe, jeśli chodzi o gramaturę.
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Black : Z cieni miałam paletkę Storm, ale właśnie jest na wykończeniu. I zastanawiam się jaką zamówić teraz : myślałam, żeby może Oh So Special i Sunset? Albo Sunset i Bad Girl? Co do Hakuro to chciałam zamówić ten skośnie ścięty do robienia kresek linerem i może jakiś do cieni ( 2 -3 ) tylko nie mam pojęcia jak to w rzeczywistości rozmiarowo wypada i których się faktycznie używa. Teraz mam zwykły mały zestaw pędzelków, nie taki profesjonalny. Chciałam coś do załamania powieki, roztarcia i nakładania wygodnie cieni po prostu.
Sory, za odejście od tematu wątku )Bokeh : zaraz looknę z ciekawości wózek. Ale z tego co widzę, ubranek np na stronce nie ma, pewnie w sklepie są. |
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.entliczek.pl/p/mutsy_woze...k_brown-27098/ ten tez ciekawy... tylko ciekawe czy te pierwsze kółka sa blizej siebie niz tylne jesli tak to znów dupa... tak jak z 3 kolowcem
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak piszę, są dobre. Będziesz zadowolona. Kup sobie małą kulkę, pędzel do blendowania, pędzel do eyelinera i może być płaski średniej wielkości - mogę Ci przesłać konkretne linki, tylko napisz mi PW, od kogo chcesz kupić (bo pewnie na allegro?). Sleek - polecam paletki Ultra Matte, obie wersje. ![]() Jeśli chodzi o cienie, to super jest firma Miyo, mają duże pojemnościowo cienie po 5-6zł, w takiej samej cenie, równie dobre, produkuje firma z drogerii Stars - nazywa się Enjoy. Pigmentacja jest powalająca, tak samo trwałość. Nie są gorsze od Inglota. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-22 o 22:34 |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam mały zestaw pędzli, też z allegro, ale tam do cieni jest mało, brakuje mi pędzla kulki i te co do aplikowania cieni to wydają mi się "za duże", źle mi się nimi manewruje jak załamanie chcę wycieniować. Na allegro owszem są zestawy, ale nie chcę płacić 70zł za 20parę pędzli, bo aż tyle mi chyba nie jest potrzebne. Z ręką na sercu dziewczyny - ilu sztuk pędzli używacie tak ciągle? |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UUuu fajny, ja w przyszłym tygodniu jeszcze pojezdze po paru sklepach i moze w koncu coś wybiorę hmm... dzisiaj się dowiedzialam ze w jednym sklepie w moim miescie są wózki roan marita achhh
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Przyczajenie
|
Coś ten wizaż nie chce ze mną współpracować, może dlatego że swieżak jestem.
Może teraz się uda ![]() Cytat:
A jeżeli chodzi o szpital to nie mam pojęcia, myślałam że Madurowicz bo tam jest ta moja gin. Ale jak czytałam opinie to nic dobrego nie wyczytałam, a jak mój mąż był tam po L4 dla mnie to mówił, że komuna Winda nie działa, kobiety w zaawansowanych ciążach na czwarte piętro po schodach. Ja do Matki Polki mam najdalej a słyszałaś coś o Rydygierze?
Edytowane przez malbell Czas edycji: 2012-08-22 o 22:39 |
|
|
|
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja się dołączam
witam wszystkie Panie !!Mój maluszek skończył 17 tygodni. Czujemy się w miarę ok brzuszek rośnie, ubrania zaczynają być już mocno ciasne, więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem. Za tydzień kolejna wizyta u ginekologa, ciekawe co nam wyjdzie na usg hehe...Sukcesywnie postaram się czytać każdą stronę, ale strasznie nas tu dużo i tych postów się namnożyło, że hoho ![]() bokeh wózek całkiem fajny, ale ta cena... No i kwestia właśnie kółek. Jeśli są blisko siebie, to jest duże ryzyko, że wózek mimo całkiem fajnego designu, będzie niestabilny, a na to pozwolić sobie nie można. Ciężko wybrać spośród tylu modeli i wariantów. Trzeba rzeczywiście nauczyć się całego vademecum na co zwracać uwagę przy kupnie wózka czy fotelika, aby wybrać coś sensownego... |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja to by bylo, jakbysmy faktycznie razem trafily na porodowke;-)chyba bym padla ze smiechu.
Ej nie pomyslalam, zeby maszynka do wlosow sie golic, z drugiej strony bym sie bala, ze sobie zgole cos bonusowo ![]() Dziewczyny bylismy dzisiaj w realu, jakie tam sa cudasne ciuszki! I jaki wybor! Fakt, ze tam widzielismy najmniejszy rozmiar 62, ale po polowkowym i tak sie tam wybiore z powrotem :-D
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie sie w cieniach okropnie i nie używam....kurde fajne te wózki MUTSY ale... te kółka z przodu... no i cena
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Hakuro chciałam na pewno 85, ten do kresek - bo mam pędzelek z Inglota taki z wygiętą końcówką - i szczerze to lepiej mi się chyba rysuje takim jak ma moja siostra, czyli włosie skośne. W Sleeku podoba mi się bardzo jakość w stosunku do ceny, za 30 zł można mieć 12 świetnie napigmentowanych cieni. Miałam też żelowy liner Sleeka i też się dobre spisywał. Będę wdzięczna za radę dotyczącą pędzelków - tych do cieni i kresek na razie - bo mam ograniczoną ilość kasy. Pozostałe dziewczyny bardzo przepraszam za off-top |
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie o stabilnośc chodzi tylko o jazde ze schodów i na schody po szynach...
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to mogę się pochwalić mega długimi rzęsami, co idę do kosmetyczki to się nimi zachwycają A masz jakiś określony budżet na wózek? bo jak nie to cięzko będzie wybór rośnie i rośnie ja to tak nie wiem, chyba wolałabym nowy... mama dzisiaj powiedziala ze nowy wózek mam kupić, zresztą w komisie nie było nic ciekawego;/ totalnie nic. Zresztą może rodzice kupią, a jak nie na pewno sie dołożą połowę ale ja to tak max 1200 zl no 1300zł bo moze roan marita by tyle kosztował <marzyciel> haha
|
|
|
#3833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja poszukuję kompletu gondola, spacerówka i fotelik. Zaczęłam powoli się rozglądać po allegro, ale i tak pójdę do sklepu, żeby go zobaczyć na własne oczy, dotknąć, sprawdzić... |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam duże oczy więc malne se rzęsy i finito ![]() A no budżet.. tyle ile uda mi się uzbierac i może właśnie rodzice coś dołoża takie 1300 myśle tak a co potem no to nie wiem... zaś nie chce wydać niewiadomo ile.... w roanie podoba mi sie jak wygląda z gondolką ale ze spacerówką juz tak szczerze średnio... a tak naprawde spacerówkę będzie się używało najdłużej, może by kupić gondolke jakąs taka na chwile a np używana a potem nową spacerówke pożądną... sama nie wiem te mutsy maja fajna funkcję że spacerówke da sie obrócić przodem do prowadzącego wózek co myśle jest ważne i można ją też przechylić na leżaka ....
|
|
#3835 |
|
Przyczajenie
|
bokeh też mi się podobała ta opcja w spacerówkach, gdzie można rączkę przekładać i prowadzić twarzą do dziecka. Ale przeczytałam opinie, że ciężko jest prowadzić wózek większymi kołami z przodu... i lepiej mieć taką spacerówkę gdzie samemu ją przerabiasz, tzn przeczepiasz tył do przodu
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózka to ja np za wiele na razie nie oglądam, bo możliwe, że jednak dostanę w spadku i jednak byłaby to duża oszczędność. Gdybym miała kupić i nic by mnie nie ograniczało - to Buzz lub Carino - oba mi się bardzo podobają. W zasięgu finansowym moim to pewnie Buzz by odpadł, chcialabym do 1500 przeznaczyć.
Ale pewnie wyjdzie tak, że pożyczę wózek, więc wolę się teraz do monitora nie ślinić
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, tez muszę to jeszcze przemyslec... ciężki wybór ... mega ciężki ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
w sumie wszystko musze kupować od ciuszków po łóżeczko. Chociaz juz sobie wybrałam posciel http://allegro.pl/baby-raj-urocza-6e...551968794.html tylko ciekawa jestem tej kołderki czy jest ok czy jakąś inną.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-22 o 23:09 |
||
|
|
|
#3838 |
|
Przyczajenie
|
Ten Carino ładny, nie widziałam go wcześniej. Podoba mi się też Tako Laret, ale do żadnego na 100% nie jestem przekonana. Ciężki wybór, ale jest jeszcze trochę czasu
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam, że nie będzie od kogo, a jednak kuzynka Tż (synek jej 3 latka ma) ma jeszcze wózek, i sama coś ostatnio o pożyczeniu mówiła. Ale zobaczymy w praktyce - nie wiem co to za wózek w ogóle,więc nagle może się okazać, że i tak będę kupować.
Ale tak szczerze: niektóre wózki są piękne, bo dizajnerskie po prostu - ale dla mnie cena powyżej 1500 po prostu się nie opłaca.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

)