Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 22:02   #3811
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja tez kupuję uniwersalne, ale mamę ponosi i kupuje też sukieneczki

Znowu przytachałam od mamy siatkę ubranek, a sama mówiła stanowczo ok 3 tyg temu, że nic nie kupujemy Ja kupiłam 4 ubranka, a ona chyba 4 siatki
Slodko, ze babcia sie tak wczuwa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:03   #3812
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No takie dziwne..nagle coś się napnie i czuje się taki "ślizg" - strasznie to ciężko opisać, zaczęło mi się wczoraj i dzisiaj już bardzo często to czuję, plus te bąbelki co wcześniej, więc chyba niedługo przyjdą mocniejsze kopnięcia.
Wcześniej, przed tym ślizganiem nie umiałabym powiedzieć gdzie mniej więcej teraz jest dziecko, a teraz wtedy gdy się napnie właśnie brzuch to takie lekkie uczucie ciężkości jest..
I teraz też to czuję co jakiś czas na zmianę z bąbelkami. Jej..to cudowne, ale i szokujące zarazem
noo to mamy to samo u mnie dziś było takie mega wyraźne
Stary 2012-08-22, 22:04   #3813
maluchna30
Zadomowienie

Idę spać, jeszcze trochę poczytam i może tą noc prześpię normalnie!!! Dobranoc mamuśki!!!
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:04   #3814
BlackSanctum
Zakorzenienie

Boże, te przesądy mnie dobijają.

Znalazłam wreszcie idealną kurtkę na zimę. Na allegro, ale nie w dziale "ciążowe", tylko w zwykłym, będę miała do śmigania na co dzień w mrozy. http://www.allegaleria.pl/images/6hs...wt8xws0312.jpg O taka. Wełniany, czarny płaszczyk - właśnie takiego kroju poszukiwałam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:15   #3815
Debrah
Zakorzenienie

Black, kochana - mogę mieć makijażowe pytanie? Znasz może pędzelki Hakuro? Albo Ciebie Sleek?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:17   #3816
bokeh
Zakorzenienie

http://www.entliczek.pl/p/joolz_day_...na_rama-23058/
fajny ten wozek tylko czemu taki drogi!
Stary 2012-08-22, 22:19   #3817
BlackSanctum
Zakorzenienie

Znam. Jeśli chodzi o pędzle, to zależy, do czego są Ci potrzebne. A cienie są dobre, chociaż dość małe, jeśli chodzi o gramaturę.
Stary 2012-08-22, 22:22   #3818
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Black, k jesteochana - mogę mieć makijażowe pytanie? Znasz może pędzelki Hakuro? Albo Ciebie Sleek?
1 i 2 super sp4awa ... pedzli mam 4 rodzaje, a paletki sleka 3 ... ale nie jestem profesjonalistka osobiscie polecam pedzelki maestro, sa chyba tansze ttroche ... ale ja samouk z youtuba jestem
Stary 2012-08-22, 22:23   #3819
Debrah
Zakorzenienie

Black : Z cieni miałam paletkę Storm, ale właśnie jest na wykończeniu. I zastanawiam się jaką zamówić teraz : myślałam, żeby może Oh So Special i Sunset? Albo Sunset i Bad Girl? Co do Hakuro to chciałam zamówić ten skośnie ścięty do robienia kresek linerem i może jakiś do cieni ( 2 -3 ) tylko nie mam pojęcia jak to w rzeczywistości rozmiarowo wypada i których się faktycznie używa. Teraz mam zwykły mały zestaw pędzelków, nie taki profesjonalny. Chciałam coś do załamania powieki, roztarcia i nakładania wygodnie cieni po prostu.
Sory, za odejście od tematu wątku)

Bokeh : zaraz looknę z ciekawości wózek.
Ale z tego co widzę, ubranek np na stronce nie ma, pewnie w sklepie są.
Stary 2012-08-22, 22:25   #3820
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Black, kochana - mogę mieć makijażowe pytanie? Znasz może pędzelki Hakuro? Albo Ciebie Sleek?
ja lubię paletki sleeka
Stary 2012-08-22, 22:26   #3821
bokeh
Zakorzenienie

http://www.entliczek.pl/p/mutsy_woze...k_brown-27098/ ten tez ciekawy... tylko ciekawe czy te pierwsze kółka sa blizej siebie niz tylne jesli tak to znów dupa... tak jak z 3 kolowcem
Stary 2012-08-22, 22:32   #3822
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Black : Z cieni miałam paletkę Storm, ale właśnie jest na wykończeniu. I zastanawiam się jaką zamówić teraz : myślałam, żeby może Oh So Special i Sunset? Albo Sunset i Bad Girl? Co do Hakuro to chciałam zamówić ten skośnie ścięty do robienia kresek linerem i może jakiś do cieni ( 2 -3 ) tylko nie mam pojęcia jak to w rzeczywistości rozmiarowo wypada i których się faktycznie używa. Teraz mam zwykły mały zestaw pędzelków, nie taki profesjonalny. Chciałam coś do załamania powieki, roztarcia i nakładania wygodnie cieni po prostu.
Sory, za odejście od tematu wątku)
No to tak w kwestii pędzli... Hakuro są dobre, ale pamiętaj, że trzeba o nie regularnie dbać, tzn czyścić je - prać w odpowiednim płynie (to się tak w zasadzie odnosi do wszystkich pędzli). Pracochłonna czynność. Ale tak jak piszę, są dobre. Będziesz zadowolona. Kup sobie małą kulkę, pędzel do blendowania, pędzel do eyelinera i może być płaski średniej wielkości - mogę Ci przesłać konkretne linki, tylko napisz mi PW, od kogo chcesz kupić (bo pewnie na allegro?).

Sleek - polecam paletki Ultra Matte, obie wersje.

Jeśli chodzi o cienie, to super jest firma Miyo, mają duże pojemnościowo cienie po 5-6zł, w takiej samej cenie, równie dobre, produkuje firma z drogerii Stars - nazywa się Enjoy. Pigmentacja jest powalająca, tak samo trwałość. Nie są gorsze od Inglota.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-22 o 22:34
Stary 2012-08-22, 22:34   #3823
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
1 i 2 super sp4awa ... pedzli mam 4 rodzaje, a paletki sleka 3 ... ale nie jestem profesjonalistka osobiscie polecam pedzelki maestro, sa chyba tansze ttroche ... ale ja samouk z youtuba jestem
Maestro jest droższe, Hakuro na allegro tańsze wychodzi więc myślałam czy przetestować bo na necie opinie są dobre.
Ja mam mały zestaw pędzli, też z allegro, ale tam do cieni jest mało, brakuje mi pędzla kulki i te co do aplikowania cieni to wydają mi się "za duże", źle mi się nimi manewruje jak załamanie chcę wycieniować. Na allegro owszem są zestawy, ale nie chcę płacić 70zł za 20parę pędzli, bo aż tyle mi chyba nie jest potrzebne. Z ręką na sercu dziewczyny - ilu sztuk pędzli używacie tak ciągle?
Stary 2012-08-22, 22:35   #3824
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.entliczek.pl/p/mutsy_woze...k_brown-27098/ ten tez ciekawy... tylko ciekawe czy te pierwsze kółka sa blizej siebie niz tylne jesli tak to znów dupa... tak jak z 3 kolowcem

UUuu fajny, ja w przyszłym tygodniu jeszcze pojezdze po paru sklepach i moze w koncu coś wybiorę hmm... dzisiaj się dowiedzialam ze w jednym sklepie w moim miescie są wózki roan marita achhh musze je zmacać

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:36   #3825
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Maestro jest droższe, Hakuro na allegro tańsze wychodzi więc myślałam czy przetestować bo na necie opinie są dobre.
Ja mam mały zestaw pędzli, też z allegro, ale tam do cieni jest mało, brakuje mi pędzla kulki i te co do aplikowania cieni to wydają mi się "za duże", źle mi się nimi manewruje jak załamanie chcę wycieniować. Na allegro owszem są zestawy, ale nie chcę płacić 70zł za 20parę pędzli, bo aż tyle mi chyba nie jest potrzebne. Z ręką na sercu dziewczyny - ilu sztuk pędzli używacie tak ciągle?
Ja dla samej siebie - 7, ale dla innych mam około 200, wszystko zależy od oczu, kształtów itp, w gruncie rzeczy wszystkich pędzelków używam na ludziach .
Stary 2012-08-22, 22:37   #3826
malbell
Przyczajenie

Coś ten wizaż nie chce ze mną współpracować, może dlatego że swieżak jestem.
Może teraz się uda

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje
Kurcze to w sumie wychodzi ze nie place tak duzo, bo 200 zl usg, a Ty liczac z wizyta 180 zl ... Ja ciaze prowadze panstwowo w przychodni na chojnach ... tylko tam nie ma sprzetu do usg na miejscu i z nfz sie czeka 3 tyg i robi je inny lekarz ... a wiesz jaki koszt u tej Twojej 3d ?? czy jeszcze sie nie dowiadywalas ...

Kochana a wiesz juz w ktorym szpitalu bedziesz rodzic ?? Ja chce w matce polce, bo jak mialam ryzyko poronienia to spedzilam tam 2 tyg i wszystkie dziewczyny byly bardzo zadowolone z opieki tam ...
Ja miałam już robione 3d przy okazji wizyty, nie płaciłam za to osobno i nie wiem ile kosztuje niestety...
A jeżeli chodzi o szpital to nie mam pojęcia, myślałam że Madurowicz bo tam jest ta moja gin. Ale jak czytałam opinie to nic dobrego nie wyczytałam, a jak mój mąż był tam po L4 dla mnie to mówił, że komuna Winda nie działa, kobiety w zaawansowanych ciążach na czwarte piętro po schodach. Ja do Matki Polki mam najdalej a słyszałaś coś o Rydygierze?

Edytowane przez malbell
Czas edycji: 2012-08-22 o 22:39
malbell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:40   #3827
Nouvelle87
Raczkowanie

No to i ja się dołączam witam wszystkie Panie !!
Mój maluszek skończył 17 tygodni. Czujemy się w miarę ok brzuszek rośnie, ubrania zaczynają być już mocno ciasne, więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem. Za tydzień kolejna wizyta u ginekologa, ciekawe co nam wyjdzie na usg hehe...
Sukcesywnie postaram się czytać każdą stronę, ale strasznie nas tu dużo i tych postów się namnożyło, że hoho

bokeh wózek całkiem fajny, ale ta cena... No i kwestia właśnie kółek. Jeśli są blisko siebie, to jest duże ryzyko, że wózek mimo całkiem fajnego designu, będzie niestabilny, a na to pozwolić sobie nie można. Ciężko wybrać spośród tylu modeli i wariantów. Trzeba rzeczywiście nauczyć się całego vademecum na co zwracać uwagę przy kupnie wózka czy fotelika, aby wybrać coś sensownego...
Nouvelle87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:42   #3828
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja to by bylo, jakbysmy faktycznie razem trafily na porodowke;-)chyba bym padla ze smiechu.

Ej nie pomyslalam, zeby maszynka do wlosow sie golic, z drugiej strony bym sie bala, ze sobie zgole cos bonusowo

Dziewczyny bylismy dzisiaj w realu, jakie tam sa cudasne ciuszki! I jaki wybor! Fakt, ze tam widzielismy najmniejszy rozmiar 62, ale po polowkowym i tak sie tam wybiore z powrotem :-D

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:43   #3829
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
3 :P puder róż i taki do rozcierania kredki ale ze mnie żaden przykład bo ja oczy maluje tylko rzęsy jedynie co czasem kreska lub roztarta kreska w sensie takie lekko ciemne nie lubie sie w cieniach okropnie i nie używam....

kurde fajne te wózki MUTSY ale... te kółka z przodu... no i cena
Stary 2012-08-22, 22:43   #3830
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja dla samej siebie - 7, ale dla innych mam około 200, wszystko zależy od oczu, kształtów itp, w gruncie rzeczy wszystkich pędzelków używam na ludziach .
Nie chce mi się pisać pw więc napiszę jawnie tutaj ( to nie reklama!) : chcę kupić od użytkownika Nowaszka. Bo ma i Sleeka i trochę Hakuro. I od niej miałam kiedyś właśnie paletkę Sleek Storm, przyszła bez uszkodzeń i bardzo szybko.
Z Hakuro chciałam na pewno 85, ten do kresek - bo mam pędzelek z Inglota taki z wygiętą końcówką - i szczerze to lepiej mi się chyba rysuje takim jak ma moja siostra, czyli włosie skośne.
W Sleeku podoba mi się bardzo jakość w stosunku do ceny, za 30 zł można mieć 12 świetnie napigmentowanych cieni. Miałam też żelowy liner Sleeka i też się dobre spisywał.
Będę wdzięczna za radę dotyczącą pędzelków - tych do cieni i kresek na razie - bo mam ograniczoną ilość kasy.

Pozostałe dziewczyny bardzo przepraszam za off-top
Stary 2012-08-22, 22:45   #3831
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nouvelle87 Pokaż wiadomość
No to i ja się dołączam witam wszystkie Panie !!
Mój maluszek skończył 17 tygodni. Czujemy się w miarę ok brzuszek rośnie, ubrania zaczynają być już mocno ciasne, więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem. Za tydzień kolejna wizyta u ginekologa, ciekawe co nam wyjdzie na usg hehe...
Sukcesywnie postaram się czytać każdą stronę, ale strasznie nas tu dużo i tych postów się namnożyło, że hoho

bokeh wózek całkiem fajny, ale ta cena... No i kwestia właśnie kółek. Jeśli są blisko siebie, to jest duże ryzyko, że wózek mimo całkiem fajnego designu, będzie niestabilny, a na to pozwolić sobie nie można. Ciężko wybrać spośród tylu modeli i wariantów. Trzeba rzeczywiście nauczyć się całego vademecum na co zwracać uwagę przy kupnie wózka czy fotelika, aby wybrać coś sensownego...
Witaj

nawet nie o stabilnośc chodzi tylko o jazde ze schodów i na schody po szynach...
Stary 2012-08-22, 22:48   #3832
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
3 :P puder róż i taki do rozcierania kredki ale ze mnie żaden przykład bo ja oczy maluje tylko rzęsy jedynie co czasem kreska lub roztarta kreska w sensie takie lekko ciemne nie lubie sie w cieniach okropnie i nie używam....

kurde fajne te wózki MUTSY ale... te kółka z przodu... no i cena
Ja też cieni nie używam bo wyglądam jak klaun za to mogę się pochwalić mega długimi rzęsami, co idę do kosmetyczki to się nimi zachwycają

A masz jakiś określony budżet na wózek? bo jak nie to cięzko będzie wybór rośnie i rośnie
ja to tak nie wiem, chyba wolałabym nowy... mama dzisiaj powiedziala ze nowy wózek mam kupić, zresztą w komisie nie było nic ciekawego;/ totalnie nic. Zresztą może rodzice kupią, a jak nie na pewno sie dołożą połowę ale ja to tak max 1200 zl no 1300zł bo moze roan marita by tyle kosztował <marzyciel> haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-22, 22:55   #3833
Nouvelle87
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

nawet nie o stabilnośc chodzi tylko o jazde ze schodów i na schody po szynach...
Też prawda. Zwróciłam na to uwagę, bo kiedyś oglądałam program, w którym testowano różne wózki dla dzieci i właśnie te z trzema kołami lub dwoma z przodu ustawionymi blisko siebie okazały się bardzo niestabilne gdy np ktoś próbował złapać wózek z boku. Wiadomo, że przy "zwykłych" czterokołowych też tak może się dziać, gdy ktoś złapie za mocno, ale jednak tamte wypadły najsłabiej.

Ja poszukuję kompletu gondola, spacerówka i fotelik. Zaczęłam powoli się rozglądać po allegro, ale i tak pójdę do sklepu, żeby go zobaczyć na własne oczy, dotknąć, sprawdzić...
Nouvelle87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 22:56   #3834
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja też cieni nie używam bo wyglądam jak klaun za to mogę się pochwalić mega długimi rzęsami, co idę do kosmetyczki to się nimi zachwycają

A masz jakiś określony budżet na wózek? bo jak nie to cięzko będzie wybór rośnie i rośnie
ja to tak nie wiem, chyba wolałabym nowy... mama dzisiaj powiedziala ze nowy wózek mam kupić, zresztą w komisie nie było nic ciekawego;/ totalnie nic. Zresztą może rodzice kupią, a jak nie na pewno sie dołożą połowę ale ja to tak max 1200 zl no 1300zł bo moze roan marita by tyle kosztował <marzyciel> haha
ja też jak klaun ale mam duże oczy więc malne se rzęsy i finito

A no budżet.. tyle ile uda mi się uzbierac i może właśnie rodzice coś dołoża takie 1300 myśle tak a co potem no to nie wiem... zaś nie chce wydać niewiadomo ile.... w roanie podoba mi sie jak wygląda z gondolką ale ze spacerówką juz tak szczerze średnio... a tak naprawde spacerówkę będzie się używało najdłużej, może by kupić gondolke jakąs taka na chwile a np używana a potem nową spacerówke pożądną... sama nie wiem te mutsy maja fajna funkcję że spacerówke da sie obrócić przodem do prowadzącego wózek co myśle jest ważne i można ją też przechylić na leżaka ....
Stary 2012-08-22, 23:00   #3835
malbell
Przyczajenie

bokeh też mi się podobała ta opcja w spacerówkach, gdzie można rączkę przekładać i prowadzić twarzą do dziecka. Ale przeczytałam opinie, że ciężko jest prowadzić wózek większymi kołami z przodu... i lepiej mieć taką spacerówkę gdzie samemu ją przerabiasz, tzn przeczepiasz tył do przodu
Stary 2012-08-22, 23:04   #3836
Debrah
Zakorzenienie

Co do wózka to ja np za wiele na razie nie oglądam, bo możliwe, że jednak dostanę w spadku i jednak byłaby to duża oszczędność. Gdybym miała kupić i nic by mnie nie ograniczało - to Buzz lub Carino - oba mi się bardzo podobają. W zasięgu finansowym moim to pewnie Buzz by odpadł, chcialabym do 1500 przeznaczyć.
Ale pewnie wyjdzie tak, że pożyczę wózek, więc wolę się teraz do monitora nie ślinić
Stary 2012-08-22, 23:06   #3837
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jak klaun ale mam duże oczy więc malne se rzęsy i finito

A no budżet.. tyle ile uda mi się uzbierac i może właśnie rodzice coś dołoża takie 1300 myśle tak a co potem no to nie wiem... zaś nie chce wydać niewiadomo ile.... w roanie podoba mi sie jak wygląda z gondolką ale ze spacerówką juz tak szczerze średnio... a tak naprawde spacerówkę będzie się używało najdłużej, może by kupić gondolke jakąs taka na chwile a np używana a potem nową spacerówke pożądną... sama nie wiem te mutsy maja fajna funkcję że spacerówke da sie obrócić przodem do prowadzącego wózek co myśle jest ważne i można ją też przechylić na leżaka ....
Mnie się własnie podobaja trójkołowe spacerówki .. a co do roan no spacerówka tak nie zachwyca jak ta gondolka
nie wiem, tez muszę to jeszcze przemyslec... ciężki wybór ... mega ciężki

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Co do wózka to ja np za wiele na razie nie oglądam, bo możliwe, że jednak dostanę w spadku i jednak byłaby to duża oszczędność. Gdybym miała kupić i nic by mnie nie ograniczało - to Buzz lub Carino - oba mi się bardzo podobają. W zasięgu finansowym moim to pewnie Buzz by odpadł, chcialabym do 1500 przeznaczyć.
Ale pewnie wyjdzie tak, że pożyczę wózek, więc wolę się teraz do monitora nie ślinić
Aj u mnie niestety nikt nie ma wózka na "wydanie" abuu
w sumie wszystko musze kupować od ciuszków po łóżeczko.

Chociaz juz sobie wybrałam posciel http://allegro.pl/baby-raj-urocza-6e...551968794.html tylko ciekawa jestem tej kołderki czy jest ok czy jakąś inną.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-08-22 o 23:09
Stary 2012-08-22, 23:07   #3838
malbell
Przyczajenie

Ten Carino ładny, nie widziałam go wcześniej. Podoba mi się też Tako Laret, ale do żadnego na 100% nie jestem przekonana. Ciężki wybór, ale jest jeszcze trochę czasu
Stary 2012-08-22, 23:09   #3839
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malbell Pokaż wiadomość
bokeh też mi się podobała ta opcja w spacerówkach, gdzie można rączkę przekładać i prowadzić twarzą do dziecka. Ale przeczytałam opinie, że ciężko jest prowadzić wózek większymi kołami z przodu... i lepiej mieć taką spacerówkę gdzie samemu ją przerabiasz, tzn przeczepiasz tył do przodu
no ale tam sie przekłada siedzisko więc dalej prowadzisz tak samo
Stary 2012-08-22, 23:10   #3840
Debrah
Zakorzenienie

Też myślałam, że nie będzie od kogo, a jednak kuzynka Tż (synek jej 3 latka ma) ma jeszcze wózek, i sama coś ostatnio o pożyczeniu mówiła. Ale zobaczymy w praktyce - nie wiem co to za wózek w ogóle,więc nagle może się okazać, że i tak będę kupować.

Ale tak szczerze: niektóre wózki są piękne, bo dizajnerskie po prostu - ale dla mnie cena powyżej 1500 po prostu się nie opłaca..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości