![]() |
#2881 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Scent Bar XLIII
Dobra, stara jestem, odpadam, idę spać
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||
Zakorzenienie
|
Flo, przeżyłaś!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zmykam, jutro do pracy trza wstać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||||
Nindżopesz
|
Cytat:
Po tej klotni byla fajna gadka. Ogolnie jeszcze przed klotnia esemesowalysmy i najpierw mi napisala, ze moze wpasc wieczorem pomoc nalozyc worek bo umie, no to ja cala hepi, ze ok, jeszcze sprobuje sama ale jakby cos to dam znac niech wpada. Potem napisala zeby jednak sobie darowac ten dzien, ze lepiej pobrac nastepnego dnia rano. Ok, odpuscilam. Wieczorem jednak znienacka wpadla i zaczela narzekac, ze jeszcze niepobrane i ponownie mnie instruowac co mam nastepnego dnia zrobic, wowczas to nie zdzierzylam i kazalam jej zalatwic sprawe samej. A po klotni w pozniejszej rozmowie z TZtem stwierdzila, ze nie wpadla aby robic mi kazanie tylko chciala pomoc nalozyc worek a ja niewdzieczna wyskoczylam z morda. Musze nauczyc sie czytac w myslach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mialam taka sytuacje jako sprzedajaca i kazalam odbiorcy czekac bo niby wina poczty ale co mnie to z drugiej strony obchodzi - ja wyslalam, on nie odebral, jego strata. Jak towar wrocil to chcialam wysylac ponownie na koszt kupujacego ale nie zaplacil wiec nie wyslalam. Jestem okrutna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A w ogóle to mi się dziś śniło, że nas Japończycy zaatakowali i wojna była ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten typ tak ma i niestety tych typów trochę chodzi po ziemi i wkurza, osobiście znam 4 sztuki ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Nindżopesz
|
Ja znam dwie takie niekumate i manipulujace cudzymi wypowiedziami i faktami - nietopesz i niestety TZ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
To ja :)
|
Cytat:
![]() I tak, jak mówię, gdyby to były np. używane perfumy, jakaś książka, coś, czego ma się jedną sztukę, to ok, bym się nie wkurzała, ale jeśli ktoś ma 60 aukcji i na każdej z nich po kilkadziesiąt takich samych rzeczy... To firma, nie prywatna osoba, tym bardziej czuję, że są nie do końca fair w stosunku do mnie... A jeśli ta przesyłka do nich nigdy nie wróci, to co?? 140 zł mi przepadnie??
![]() |
#2892 | |
Nindżopesz
|
Nieee, oczywiscie, ze nie
![]() Cytat:
U mnie bylo tak, ze najpierw kupujacy chcial wysylke na inny adres, podal go, ja wyslalam zgodnie z zyczeniem. Ale nie podal imienia i nazwiska odbiorcy pod tym innym adresem wiec na logike slalam na kupujacego zgodnie z Allegro. Nastepnie kupujacy wyskoczyl do mnie z pretensjami, ze osobiscie tam nie mieszka, ze imie i nazwisko powinny byc inne. No kurna, a ja duch swiety i powinnam to wiedziec. Kupujacy uznal, ze przesylka nie doszla z mojej winy bo wpisalam zle dane imienne (innych oczywiscie nie znalam) i listonosz nie zostawil tam listu (moze jakas mala pipidowa i bali sie bomby? ![]() Wiec sie wkurzylam ze po cholere tak macili i kazalam placic ponownie za wysylke na dowolne dokladne dane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
BAN stały
|
Moja pierdoła jest pierdołą na maxa, bo poszło o różnice w wymowie austriackiej i niemieckiej
![]() ![]() Otóż Austriacy nie rozróżniają w wymowie aż tak jak Niemcy spółgłosek dźwięcznych i bezdźwięcznych. Czyli np. mówią normalnie [sicher], [super], a nie [zicher], [zuper], tak jak Niemcy. I dużo się na ten temat naczytałam, bo poniekąd o tym pisałam licencjat. Poza tym jednak trochę tam mieszkałam, od początku studiów miałam wykładowcę Austriaka, więc również się nasłuchałam i po prostu wiem, że tak jest i już. Nie że w mondrych ksionszkach tak piszą. I oczywiście V. też tak mówi, ale się zapiera, że nie ![]() Tylko jakoś jak był w Warszawie, to nie mówił Służew, tylko Złużew, a jak go poprawiałam, że mówi się Ssssłużew, to "no tak, przecież dokładnie tak mówię" - co jest chyba wystarczającym dowodem na to, że nie do końca te spółgłoski dźwięczne i bezdźwięczne rozróżnia. I nie jest to żaden zarzut, tylko po prostu stwierdziłam fakt ![]() Podaję przykłady, kopiuję fragmenty książek. Ale nieee, nieprawda, s to s, a z to z. I przecież on mówi Służew. I nie będzie czytał, co jakiś niemiecki gej o tym napisał w swojej mądrej książce, koniec. A teraz w ogóle odwraca kota ogonem, bo: "wiem, że to studiujesz i dużo o tym czytasz, ale nie będziesz mi mówić, jak wymawiam słowa w moim ojczystym języku, nie interesuje mnie co piszą w książkach". A jak mówię, że ma zapomnieć o książkach w takim razie, bo ja to po prostu słyszę, że zamiast Z mówią S, to "chyba masz problemy z uszami" ![]() I wyobraźcie sobie w ogóle rozmowę nt. wymowy odbywającą się drogą pisemną, gdzie każdy transkrybuje po swojemu i stąd też masa nieporozumień. I idzie dalej w zaparte, że wie lepiej i nie będę mu mówić, jak wymawia, bo on wie lepiej, a ja jestem głucha i niedouczona. Jak ktoś to przeczytał, to gratuluję. Po prostu zaraz mnie coś strzeli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Zakorzenienie
|
Melk, może się zdziwisz , ale przeczytałam każdenjeden wyraz, bom chciała zrozumieć o co chodzi
![]() wogle to nawet pomalowałam paznokcie u stóp, kurczę... może i włosy farbnę ... ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- 8 minut temu powinnam była położyć się spać, ale nic... posiedzę jeszcze chwilę
![]() |
#2895 |
BAN stały
|
O to chodzi, że od 2h trwa kłótnia o to, czy Austriacy rozróżniają dźwięczne i bezdźwięczne spółgłoski. Oczywiście nie odróżniają, ale co ja wiem, wszak jestem głucha i wierzę w to, co niemieccy geje piszą w swoich durnych podręcznikach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw chyba bym zagryzła ![]() i nie mam tu na myśli gryzienia niemieckiego geja ![]()
![]() |
#2897 |
BAN stały
|
Dobra, trochę się pośmiałam, w☠☠☠☠ mi przeszedł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |||||
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2.didu też nałóż żeby jakiego wirusa nie podłapał . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2012-08-22 o 23:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
BAN stały
|
Cytat:
chodzi głównie o dźwięczne i bezdźwięczne "s" - czyli nasze [s] i [z]. to, co dźwięczne, wymawiają bezdźwięcznie. czyli na "super" nie mówią [zupa] tak jak Niemcy, tylko [supa] ogólnie tak bardziej miękko wymawiają, przyjemnie ![]() a zaczęło się od tego, że wyraz, który się pisze przez B napisał przez P i się dziwił, że nie znam takiego słowa. a ja go nawet w żadnym słowniku nie mogłam znaleźć. okazało się, że pisownia przez P, to jakiś bardzo austriacki regionalizm - pewnie właśnie dlatego, że B wymawiają bezdźwięcznie, bardziej jak P. chyba już trzecią godzinę o tym dyskutujemy, już mi się nie chce tłumaczyć w kółko tego samego, tym bardziej, że ciężko NAPISAĆ, jaki dokładnie DŹWIĘK ma się na myśli. i może niepotrzebnie też się drę o taką pierdołę, ale chodzi o fakt. ![]() i inna sprawa, że jestem zła i zestresowana czym innym, więc pewnie trochę się teraz wyżywam na nim.... Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2012-08-22 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||
Zakorzenienie
|
Nie, czytałam przed snem to:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/prze...wiadomosc.html Może to ma jakiś związek z Japonią i jej atakiem na nas ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Łuff ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może w końcu Ci przyzna rację, a może rzeczywiście tego nie zrozumie?
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2012-08-22 o 23:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Póki co przyznał, że faktycznie nie rozumie, o co mi chodzi, ale wiem, że to tylko tak na odczepnego - dlatego, że chce już iść spać, a nie chce iść, wiedząc, że jestem wściekła o pierdołę ![]() I wcale nie chodzi mi o tę pierdołę, tylko fakt, jak on się zachowuje, o to zacietrzewienie i upór, jak nie ma racji ![]() Chociaż ostatecznie wyszłam na bardziej upartą od niego, ale jak już mnie coś raz wyprowadzi z równowagi, to koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to nie jest śmieszne, bardzo współczuję obywatelom tego kraju macham z pracy ![]() pierwsza ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- oh, really? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przeczytałam wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nigdy w życiu nie upiekę bezy ![]() ![]() Ideu pracować ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
perfumowy zawrót głowy
|
![]() idę narzeknąć do tró Cytat:
Flo a co miałaś robione? i też jestem ciekawa jak zwierzątko Polly się sprawuje. chciałabym coś takiego, moja kota by miała frajdę a ja mniej sprzątania Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.