|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
To robiłam dzisiaj i jest całkiem nie złe ![]() http://gotowanie.onet.pl/przepisy/su...ze,105601.html ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Co ma być to będzie nawet jak nie teraz to na pewno na następny
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie nie mam testu już.. zamówiłam na allegro. Pewnie dostane w piatke wiec zrobie w sobote z rana jak nie dostane @. Juz wziełam tabsa a głowa dalej boli jak oszalała...buuuu |
||
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego nie ufam tym testom w 100% i dodatkowo mierze tempke bo badanie szyjki to dla mnie zbyt skomplikowana sprawa
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tempka mi ładnie urosła w tym cyklu, zobaczymy na jak długo. Zwykle mimo skoku miałam spore wahania tempki i mimo, że wykres zawsze był niby 2 fazowy to taki jakiś poharatany. Stąd moje podejrzenia, ze pęcherze nie pękały tylko się luteinizowały. W tym cyklu po raz pierwszy czułam ten ból małpowy ok. owulacji i mam nadzieję, że dla odmiany wszystko jest ok
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do czekających na wrzesień- to ja też się dołączam bo termin następnej @ na 09.09... U mnie chyba owu pomału się zbliża bo czuję "mokro"więc pomału zaczynamy z Tż wojować ![]() Mokka- sprawdź na 1 stronie czy wszystko sie zgadza bo to czego mi nie napisałaś wzięłam z klubu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
hmm...jak dzwoniłam do przychodni,tak kontrolnie spytać kiedy można przyjśc potwierdzić ewentualną ciążę to mi powiedzieli że 7-8 tydzień i wcześniej nie mam co iść...a tu czytam,że serce bije w 6 tygodniu.... ktoś mne oświeci?
)a co do mojej osoby,mało się udzielam-ale czytam wszystko ![]() mam skończone 32 lata....więc jak czytam o dziecku do 30stki to mi smutno się robi....że może za późno.........ALE ALE ALEEEEEEEEEEEEE....nie myślimy tak Pozytywnie![]() Poza tym jestem instruktorką fitness....i troche ciężko mi sobie wyobrazić ciążę bez ćwiczeń...co o tym sądzicie? kiedy najbardziej trzeba uważać? wiadomo,że troszkę się będę obijać ale moje "laseczki" (niektóre lat i 60 ) na zajęciach są przyzwczajone do mega wycisku............... pomijam fakt,że czekam na zrobienie testu(już za tydzień myśle jakoś będę sprawdzać)-a tu wakacje zapłacone od 10 września jak będę cały wyjazd rozmawiać z porcelanowym uchem to będą to niezapomniane wakacje hahahaha
|
|
|
|
#247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Goyya- widziałas zdjecia??? |
|
|
|
|
#249 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jak czytam, że sporo z mamusiek marcowo-kwietniowych jest już w drugiej ciąży w wieku 23-25 lat, to chyba trochę im zazdroszczę (oczywiście tak pozytywnie). Uświadomiłam sobie, że jeśli chcę mieć dwójkę (a chcę), to nie mogę sobie pozwolić na odstęp 3-4 lat między maluchami, tylko kuc żelazo póki gorące... Tym bardziej, że mój Tż dużo ode mnie starszy
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie dziewczyny o tym wieku...Ja mam 26 lat i też mam takie poczucie że pózno zaczeliśmy...Mam nawet takie myśli że szkoda że nie wpadliśmy przed ślubem o wiele prostsze by było wtedy to wszystko
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Poproszę o dane wg. listy na pierwszej stronie na PW i zaraz Cię dopiszę
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Smartów?
Juz pisze.. |
|
|
|
#254 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mokka-ja też chciała bym mieć dwójeczkę,jedno teraz a drugie po 30-stce. ![]() Zrobiłam test owulacyjny, druga kreseczka wyszła ale bledsza więc pewnie tak jak pisałam wcześniej owu będzie na dniach ![]() Zbieram się pomału do lekarza,wieczorkiem postaram się jeszcze zajrzeć
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-22 o 17:02 |
|||
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Komu sprzedałaś welon, cylinder,muche na auto do ślubu??
![]() |
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ale u mnie dziś gorąc ![]() Wczoraj myślałam że mi głowa odpadnie, nawet na wizazu nie dałam rady siedzieć tak bolało Ostatnio budzę się w nocy i nie spie 2-3 godziny, bo mam natłok myślenia, nie stresującego, ale sam fakt jak sobie wyobrazam dzidzie itp. to się rozbudzam no i zasypiam przed 7 a o 7 wstaje... a potem jestem nie do życia.. dziś na szczęście przespałam się z 2 godzinki po południu Wogóle to mam doły bo się pokomplikowały troche sprawy u mnie... finansowe Cytat:
![]() Cytat:
tyle komplikacji, badań a czas leci... w ciąży być to nic z porównaniem do jej utrzymania Cytat:
ja też chceCytat:
No i jak sobie myśle że bez tego piwka to aż mi się nie chce do niej iść bo tak uwielbiam ten zwyczaj Właśnie mnie brat zapytał z kim ja tak pisze cały dzień może myśli że zdradzam TŻta na necie Cytat:
Cytat:
a zakupy z rossmana uwielbiam, za to mój TZ się boi na samą myśl że tam idę ![]() Cytat:
![]() Pamiętam czasy jak wracałam o 7 z imprezy i zamiast spać czytalam Harrego Poterra ![]() Trzymam kciuki żeby wszystko grało Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#261 | |||
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie ma mnie raptem od poniedziałku rano, wracam, a tu tyyyyle stronic przybyło, o zgrozo
Teraz to się czuję jak jakaś zacofana, a to raptem środa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie Luteiny to już jestem spokojniejsza, bo zarówno Endokrynolog w Pn. i Ginekolog dziś mnie uspokoili, z eto może jedynie pomóc. Odnośnie historii mojej koleżanki to no właśnie - zaszkodziła jej niby dopochwowa, a ja taką biorę, i tak jak ktoś jej ocenił, że jest dobra tak przecież byłó i w moim przypadku, trochę to wszytko zastanawiające chwilami.. Odnośnie lekkich bóli w podbrzuszu to również o nie miałam sposobność zapytać dziś lekarza i tak jak Ty mi napisałaś, tak i On mi powiedział,że to w tym stadium ciąży coś naturalnego, więc też mi lżej na duszy ![]() Cytat:
Z tym hirsutyzem , uh, nogi do kolan jeszcze robię depilatorem, powyżej kolan pare razy skracałąm golącą częścią i się wzmocniły więc już nie czas na wyskubywanie z cebulką.. aż się boję co to będzie za parę m-cy skoro w ciąży zaleca się zwykłe maszynki co dodatkowo wzmacnia włosy tak samo jak sam stan fizjologiczy jakim jest ciąża STRACH się bać Z tym tsh to ostatni wynik 2,3 kolejny wyjdzie 'w praniu' po jakichś 24 dniach brania większej niż poprzednio dawki. Oby tylko to jak jest już nic nie gmatwało..========================= ================= Ogólnie - dziś dostałam pierwsze zdjęcie mojej fasolki ( dr mówił groszek ) i słyszałam bicie serduszka Następną wizytę mam 5.09., dostałam zlecenie badań moczu, morfologię, grupy krwi, bo nie znam, i coś tam jeszcze, hm.. glukoza i VDRL (?)[jakieś przeciwciała może muszę sprawdzić] Pierwszy pomysł na termin porodu to 4 Kwietnia 2012r., kurczę, niby 6 tydź. i 1 dzień kolejnego tyg. wg rozmiaru, a ja bym powiedziała raczej początek 5go, szczególnie, że jakoś od 8 do 20 Lipca nie byłam z TŻ nawet w 1 mieście, a nie jestem przecież wiatropylna No i pierwszy dzień okresu był wówczas 28/29 Czerwca więc nie wiem jak to tam się poukładało. Tak czy siak póki co jest ok, i oby do następnej wizyty wszystko nadal było dobrze ![]() Trochę na prędko to piszę i ewidentnie nie nadążyłam dorzucić swoich 4 groszy wszędzie tam gdzie zapewne zrobiłabym to będąc ' na bieżąco', ale kiedy tylko jestem przy matrycy to takie sytuacje będą niemożliwie przy moim gadulstwie (Mam nadzieję, że jako tako będzie mi to wybaczone ... )ps. Też marzy mi się 2 dzieci, bo były tu o tym rozmowy A! Co do serduszka, to 21/22 dzień już ponoć są skurcze maleńkiego serduszka możliwe.
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-22 o 19:20 |
|||
|
|
|
#262 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Powoli odzywam w pracy, wrocil szef i w koncu moge sie zajac tym, czym powinnam. To byly strasz ie 2 tygodnie... Cytat:
Masazystka - fajnie, ale to ciezka praca. Moj wujek robi masaze lecznicze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla mnie kazda impreza musiala byc odespana, a teraz w obecnej pracy chyba bym umarla doszczetnie, jakbym poszla na kacu.A mnie standardowo brzuch boli od endo, 24 dc, wiec wszystko zaczyna mi sie burzyc w srodku od jutra leki....
|
||||
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
O maj gad
co tu się dzieje...... dziś dopiero tu zawitalam a już nie ogarniam Więc ogólnie pozdrawiam i witam te kobitki, ktore mnie przywitały-bo po kolei nie jestem już spamiętać zanim wzięłam się do napisania tej notki, to 25 min czytałam wpisy-a przecież byłam tu rano ![]() W każdym razie na samym początku byłam sceptycznie nastawiona do jakichkolwiek form forum-jednak dziś stwierdzam,że to świetna sprawa! Nie ma wbrew moim obawom jakiegos mega nakręcania się, tylko luźne rozmowy a przerywnikamy wsparcie jesteście świetne ![]() Pozstaram się być tu częściej-jednak widzę,że będzie Cięęęęęęęężko Was dogonić buźka babki |
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kobietki wieczorową porą
![]() Misia eheh ja też tu nie dawno dołączyłam i daje radę. Ty też dasz. Twardym trzeba być a nie miękkim Partytura albo ja ślepa byłam albo cosik ale najwidoczniej tak bo przeoczyłam Twojego Groszka Luncia nie smutaj Będzie ok!!!Dzastino owu w drodze wiec seksić się seksić i bez II kresek nie przychodzić mi tu ![]() Goyya trzymam mocno kciuki za II kreseczki!!! Noo chyba nadrobiłam zaległości z Wami. uffff
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunka- a co się dzieje,że się pokomplikowało?
Wróciłam od ginki, no więc USG mi nie zrobiła jak zobaczyła wyniki prolaktyny,zapisała mi mi tylko Bromergon 0,5 tabletki na noc na obniżenie tej nie szczęsnej prolaktyny..., brała któraś te tabletki?? bo jak przeczytałam opinie w necie to myślałam że się obale...,ma tyle nie porządanych skutków ubocznych.. z resztą sama ginka mi to powiedziała że ten lek obniża ciśnienie i mogę czuć się po nim słaba ale niekoniecznie bo każdy ma inny organizm i dlatego mam brać przed snem...Ale tak czy siak mamy cały czas działać. - bo wszystko się może zdarzyć.No i za 2 miesiące na kontrolę,a za 3 miesiące powtórzyć prolaktynę. Aha i od 14-28 dnia cyklu brać dupka. I żadnego alkoholu podczas kuracji... Ale jak ja mam to zrobić jak w piątek idę na wesele... a w sobotę na działkę Może zaczne brać od niedzieli? Co radzicie?.To tyle z relacji. Uciekam do Tż, Dobranoc ![]() P.S: colorblue- właśnie to zamierzamy dzisiaj zrobić :P:P hihih.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-22 o 20:25 |
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wychodzisz rano do pracy i nie mozesz sie doczekac wieczoru, kuiedy siadziesz, wejdziesz tu i dowiesz sie, co u tych babek oo zgrooozo![]() ![]() ![]() dzastin ja bym zaczela brac dopiero po imprezach ![]() luncia nie stresuj dzidziola i daj mu pospac troche nie stresuj dzidziolka a tak na marginesie liczysz bardziej, ze bedzie chlopczyk czy dziewczynka?![]() kejths takie niespodziewanki w najmniej odpowiednim momencie najbardziej cieszą. i duzo zmieniają, no i problemy same rozwiązują takie pociechy male no i faktem jest, ze lubią pojawiac sie wlasnie w takich momentach zeby zycie umilic troszke![]() ale rzeczywiście duuzo tu przybywa rano sie przywitalam, a teraz wchodze i nadrabiam a mnie dzis Tz zaskoczyl milo i wpadl do mnie na dwie godzinki, bo niedaleko przejezdzal. no i co by duzo nie myslec.. musielismy sie troszke poprzytulac na szybko![]() heh a noz moze dogoni pociąg dzis rano sprawdzalam, to szyjka byla miekka wysoko i otwarta takze moze cos jednak
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() W ciągu dnia jak tylko mam chwile wskakuje tu i zerkam co u Was słychać ehehe. Z tym pociągiem to dobre, a nóż się trafi pasażer na gape A teraz dobranoc dziewczynki. Zostawiam chłopców z mężem i urywam się do kumpeli na piffkoo
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie i te nowe staraczki i te 'stare' - nie mylić z wiekiem
![]() Cały czas was podglądam i podczytuje, jednak ostatnio mam szansę na szybkie dodawanie wpisów - tak jak teraz. Dziewczyny tragicznie u mnie. Podłamałam się tym okresem (a jeszcze bardziej mnie wkurza to, że jest mega mega obfity! w życiu takiego nie miałam! chyba mój organizm mści się za ostatnie zmiany klimatu..), ale to pikuś w porównaniu do tego co później się zaczęło dziać.. Ciągłe kłótnie z Tż ostatnio, który sobie ubzdurał, że lepiej byłoby nam u jego mamy niż u mojej (nie chodzi o osobę, ale o warunki mieszkalne, fakt u niego byłoby nam luźniej, ale do niedawna ustalaliśmy, że jakby małe cudo się miało pojawić to idziemy na swoje, a ten mi się tu upiera do mieszkania z jego mamą! a że okres mam to już w ogóle ciśnienie mi podnosi się na momencie - hormony działają..), na szczęście dziś udało nam się doprowadzić do kompromisu.. Druga sprawa - chyba będziemy musieli starania na jakiś czas sobie darować.. Problemy zdrowotne się u mnie pojawiły (związane z układem moczowym, już byłam tak blisko wyleczenia się, miałam zrobić jedynie badanie kontrolne a tu wychodzi, że zaczynamy historię od nowa..). No i w dodatku wypadek brata przyjaciółki.. Chłopak młody, nawet osiemnastki jeszcze nie ma, a leży w ciężkim stanie w szpitalu, aż serce mi się rozkłada na czynniki pierwsze.. Także czekam na koniec tego tygodnia, bo zaczął się od tego nieszczęsnego okresu, na który nie czekałam a posypało się dalej, może z końcem tygodnia choć trochę problemy się zmniejszą ![]() Pozdrowienia dla wszystkich, kciuki dla testujących niebawem a podwójne uściski dla mamusiek |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wróciłam pół godzinki temu do domku. Mąż śpi jak niemowle,dzieci równiez. Szybki prysznic i na wizaż przed spaniem Wypiłyśmy z kumpela po 2 piwka z wkładką,pogadałyśmy sobie na luzie ( tego mi trzeba było! Ostatni raz tak wyszłam pół roku temu.. Potem mobilizacji jakoś brakło).Powiem Ci z własnego doświadczenia( mieszkałam z teściami)- nie ma to jak na swoim, choćby wynajętym!!!! To co przeżyłam z rodzicami męża to bym mogła książkę napisać. Mąż zawsze ale to zawsze stał za mną murem ale nie o to chodzi. Także mieszkanie z rodzicami szczerze odradzam... Do juterka kobietki... hehh a właściwie do dzisiaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

kiedyś człowiek mógł imprezować, rano wstawać do pracy i nic 
Kurczę, boję się, że w zwiazku ze stresem w jakim żyje ostatnio, nawet jakbym zaskoczyła
Mąż miał zrobić badania w lipcu, ale oczywiscie odłożyliśmy bo zaprzestaliśmy myślenia o szkrabie (oczywiscie w głębi duszy nie 

,- mam po prostu słaby żołądek

i mam kaca
ja też chce
...wiecie, tak się zagadałyśmy, że 2 butelki wina poszły.....
Teraz to się czuję jak jakaś zacofana, a to raptem środa 
STRACH się bać
Z tym tsh to ostatni wynik 2,3 kolejny wyjdzie 'w praniu' po jakichś 24 dniach brania większej niż poprzednio dawki. Oby tylko to jak jest już nic nie gmatwało..
muszę sprawdzić] Pierwszy pomysł na termin porodu to 4 Kwietnia 2012r., kurczę, niby 6 tydź. i 1 dzień kolejnego tyg. wg rozmiaru, a ja bym powiedziała raczej początek 5go, szczególnie, że jakoś od 8 do 20 Lipca nie byłam z TŻ nawet w 1 mieście, a nie jestem przecież wiatropylna