|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Cytat:
Odżywka i maska mają silikony. Sprawdzę dziś po pracy dokładnie w domu i wrzucę pełne składy. A no i zauważyłam nowy napis na szamponie: " Bez silikonów i parabenów". Wcześniej na szamponach Ziaji tego nie było.
|
|
#4172 | ||
|
seriously? no.
|
Cytat:
Cytat:
i jakie gęste się wydają (są czy się tak na zdjęciu ułożyły jeśli są to kolejne - )pierwszy raz użyłam dzisiaj mikstury z nafty i rycyna na skalp. na porost i wypadanie. zaraz wcieram rzepę. bo już nie mogę z tym wypadaniem ![]() a i niech Was nie skusi nigdy zapach czekoladowego bingo ten szampon to jakaś porażka. w ogóle się pieni, zużyłam prawie pół butli i umyłam w końcu BD jestem tak zła, że chyba go wyleję bez szansy alternatywnego zużycia
|
||
|
|
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- jestem właśnie po suszeniu włosów po odżywce garnier fructis mega objętość 48 h... jest jakaś masakra, bo wiadomo, że super objętości po odżywce nie będzie, ale u m nie podziałało w drugą stronę - wielki przyklap.. chyba odżywka pójdzie w świat - ma któraś z Was ochotę spróbować?
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Powiem szczerze, że testuję dopiero maskę Kakaową. Resztę zacznę, gdy skończę inne kosmetyki. Maska Kakaowa bardzo mi pod pasowała. Dobrze nawilża i wygładza włosy.
No i zapach Jak zacznę testować szampony i odżywki to na pewno napiszę co i jak
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Pielęgnacj a, lekkie podcięcie i będzie mega rewelacja |
||
|
|
|
#4176 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
Sodą się nie bawiłam. Nie chcę wypłukać koloru. Umyłam dziś Garnierem z glinką i nałożyłam maskę Dermaglin do skóry głowy -nowa wersja. Ale wiem, że i tak kolonie będę miała i przyklap, bo wcześniej tylko SLES-em myłam i było to samo.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymalam cala noc glutka lnianego, teraz czekam az wlosy wyschna..mam nadzieje, ze nie bedą przyklapniete...
|
|
#4179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj w nocy pierwszy raz wypróbowałam koczek na skarpete
zwykle jak robiłam jakiekolwiek koki, ślimaki i inne takie rzeczy w celu lekkiego pofalowania włosów to na mojej głowie działa się jakaś masakra.. wyglądałam jak stary spocony baran, a dzisiaj jestem mega zadowolona, od połowy długości mam fajne fale, co i tak nie zmienia faktu, że za godzine sie same rozprostują, ale i tak sie ciesze :Postawiłam wszelakie wcierki i włosy stwierdziły, że już nie chcą wypadać :P przerwa dobrze im zrobi bo ja faktycznie ostro przesadzałam z ziołami
|
#4181 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet wiem gdzie w Gdyni możnaby dostać te Ziajki, ale co z tego jak oni mają otwarte w godzinach mojej pracy jak sie wkurze to gdzieś na necie poszukam...Dziewczyny a powiedzcie, żelatyna oprócz modelowania włosów ma jakieś właściwości pielęgnujące? następnym razem próbuje sposób na deskę ale na noc, bo rano nie chce mi się godzinę wcześniej wstawać żeby to trzymać na łbie ![]() Dzisiaj będę odbierać glicerynę i olej rycynowy, bo musiałam na DOZie do 20zł dobić. Także idę poszukać co ta gliceryna robi dobrego (ale jakby któraś z was miała mi ochotę napisać to też się nie obrażę |
|
|
|
|
#4183 |
|
Raczkowanie
|
ja dodaję glicerynę do masek i jestem bardzo zadowlona, fajnie nawilża, włoski się świecą i w ogóle
![]() a żelatyna odżywia, daje włoskom proteiny, ale nie można z nią przesadzić ja się zakochałam w miodzie i jestem gotowa mu wybaczyć nawet to, że ma skłonność do rozjaśniania. wczoraj po myciu dodałam go trochę do Garniera AiK, potrzymałam chwilę i spłukałam.... włosy są boskie <3 !!
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do włosów też spróbuję
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może do ciała, albo do kapieli dodawaj? |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Peeling kawowy, smarowanie ciała zamiast balsamem, OCM, można dodawać do kąpieli albo na twarz (jako maseczka czy krem). Ja jeszcze robię tak, że do oleju dodaję trochę rycyny i wcieram to raz w tygodniu w paznokcie i skórki
|
|
#4188 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mam dość tej pielęgnacji. Włosy są suche, sztywne i nie mogłam ich rozczesać, przez co znów wyrwałam włosy.
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na moje paznokcie fajnie to działa- nie mam suchych skórek i trochę mocniejsze się wydają
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego dołączyłam odżywkę diamentową Eveline i pierwszy raz w życiu mam tak fantastyczne paznokcie |
|
|
|
|
#4193 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Namaste - piękna długość i objętość!
Wymienić się Sama zabieram się do uprzątnięcia kosmetyków i odłożenia czegoś na wymianę, może mi się uda ![]() Dziś skończyłam następny włosowy produkt Ostatnie tchnienie wydała "maska" Dolce Latte, która była raczej odżywką z rodzaju tych lżejszych , ale bardzo lubiłam ją tuningowaćA po myciu i rzeczonej masce nałożyłam Ziaję b/s i bardzo spodobało mi się to, że jest taaka treściwa
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
wlosy sa fajne o tym oleju.umylam nalozylam odzywke, i na to nalozylam jeszcze odzywke do blondziaków do splukwania ale nie splukiwalam, bo bede na słoncu i licze na rozjasnienie chociaz minimalne
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy czytałaś już o tej odżywce Eveline, ale ja radziłabym z nią uważać. Formaldehyd na dłuższą metę może być szkodliwy, na blogach ostatnio był wysyp notek na ten temat np. tu: http://joannapanna.blogspot.com/2012...trzezenie.html
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie zastanawiam w jakie olejki teraz zainwestować. Póki co mam arganowy, kokosowy i masło ze skrzypem z BU, więc chwilowo na pewno kupować nie będę. Ale listę jednak już chciałabym sobie zrobić. Zgodnie z podejściem którejś z Was (wybaczcie za krótko jestem, aby pamiętać, która kupuje oleje jak najtaniej) myślałam o olejach dostępnych w sklepach stacjonarnych. Doczytałam już o oleju winogronowym z biedronki, chyba o oleju z orzechów włoskich z almy, olejek rycynowy (ale akurat on wiem, że się kiepsko spłukuje, bo go stosowałam dawno temu), BDfM i olejki z altery (ale który konkretnie?). Co polecacie do średnioporowatych, kręconych włosów, do stosowania przed myciem?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda, że u mnie efekt utrzymuje się bardzo krótko.Cytat:
tylko trzeba uważać, żeby nie przesadzić Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to zdecydowanie mój ulubiony olej
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo, Kochanieńka, strzyżenie włosów kręconych to wyższa szkoła jazdy. Do kumatej fryzjerki od kręciołków, to warto i parę kilometrów pojechać . |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

i jakie gęste się wydają (są czy się tak na zdjęciu ułożyły
jeśli są to kolejne - 
ten szampon to jakaś porażka. w ogóle się pieni, zużyłam prawie pół butli i umyłam w końcu BD
Pielęgnacj a, lekkie podcięcie i będzie mega rewelacja

jak sie wkurze to gdzieś na necie poszukam...