Maski do włosów

Pettenon Cosmetici Dolce Latte, Maska z proteinami mlecznymi

Nasi użytkownicy zostawili 59 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 listopada 2022 o 10:47
    Lekka maska
    Maska proteinowa, mleczna, dobrze sprawdza się do włosów zniszczonych, suchych, farbowanych, cienkich. Jest lekka, nie obciąża włosów, są po niej miękkie, dobrze nawilżone, zdrowe. Cena bardzo dobra (litrową można dostać w sklepach fryzjerskich za ok. 20zł) dodatkowo jest również bardzo wydajna. Przez to, że ma dość lekką formułę może być trochę za słaba dla włosów bardzo zniszczonych, a zapach może wydawać się mdły jeśli ktoś nie lubi takich mlecznych/waniliowych zapachów. Po jakimś czasie zaczęłam stosować ją jako pierwsze "O" w metodzie OMO i tutaj sprawdziła się super.
    Zalety:
    • cena,
    • wydajność,
    • nie obciąża włosów,
    • włosy są miękkie i nawilżone
  • 3 marca 2021 o 22:34
    Ładny mleczny zapach.
    Miałam tę maskę w małej pojemności, czyli w opakowaniu 250 ml. Do jej zakupu skusił mnie przede wszystkim mleczny zapach, który jest naprawdę przyjemny i czuć go przez jakiś czas na włosach. Konsystencja jest średnio gęsta, maska nie spływa z rąk, nie ma problemu z aplikacją, jest białego koloru. Maska zamknięta jest w słoiczku (250 ml), w którym widać zużycie produktu. Na wieczku jest naklejka z instrukcją użycia i składem, która dość szybko się ściera po kontakcie z wodą. Używałam tej maski wtedy, gdy chciałam nałożyć jakąś z proteinami, sprawdzała się fajnie w metodzie OMO, zarówno na pierwsze O, jak i na drugie. Jeśli chodzi o działanie maski to efekt jest dla mnie zadowalający. Tak jak obiecuje producent włosy są nawilżone, bardziej miękkie w dotyku, lśniące. Mam włosy rozjaśniane, które lubią się przesuszać i u mnie maska się sprawdziła. Co prawda nie ma oszałamiającego efektu, ale jest dobrze. Nie używałam tej maski codziennie, bo chociaż moje włosy lubią proteiny to jednak nie co każde mycie. Cena produktu jest na plus, adekwatna do jakości i dość dobrej wydajności maski. Problem jest jednak z dostępnością tego produktu, nie widziałam go w popularnych drogeriach. Mi udało się kupić maskę w małym sklepiku z produktami do włosów.
    Zalety:
    • Zapach, który przez jakiś czas utrzymuje się na włosach.
    • Nawilża, włosy są bardziej miękkie w dotyku i bardziej lśniące.
    • Cena.
    Wady:
    • Dostępność.
  • 26 lutego 2020 o 13:46
    Jedna z lepszych
    Jedna z lepszych masek jakie miałam. Ma fajną konsystencję, piękny zapach, ale najważniejsze jest działanie. Bardzo dobrze wygładza, włosy są miękkie i lśniące. Całkiem wydajna. Za taką cenę to naprawdę warto po nią sięgnąć...
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    • Nie zauważyłam...
    Betka18
    13 marca 2019 o 11:42
    Moja ulubiona
    Maski używam już bardzo długo i tak mi podpasowała, że żadnej innej już nie używam. Maska ma piękny mleczny zapach, fajną kremową konsystencję, duże opakowanie-przez co starcza na bardzo długo, nie obciąża włosów a mam cienkie i większość masek właśnie obciążała mi włosy. Po użyciu włosy są miękkie i lśniące, dla mnie super, polecam!
    • mleczny zapach
    • działanie-efekt wygładzenia
    • duże opakowanie
    Leppu
    6 maja 2018 o 22:39
    Bardzo dobra + pieni się.
    Dolce Latte to maska fryzjerska jaka zawiera mleko oraz białko, skusiłam się na nią bo dawno już nie miałam maski litrowej. Dolce Latte pachnie przyjemnie i przypomina mi zapach maski Latte od Kallosa, kojarzy mi się też z lekarstwem dla dzieci (był to chyba syrop na gorączkę). W każdym razie ładnie lecz mocno pachnie. Maska ma konsystencję lekko budyniową ale lekką jakby żelową, w każdym razie super rozprowadza się na włosach. Maska przy zmywaniu lekko się spienia, myślę że będzie dobra dla osób jakie stosują metodę omo (odżywka-mycie-odżywka). Włosy po użyciu jej są miękkie wygładzone i sprężyste, nabierają ładnego blasku oraz nawilżenia. Maska jest dobra do mieszania z innymi produktami np olejkami. Cena maski jest atrakcyjna jednak jej dostępność trudna, ja kupiłam ją na internecie na promocji. Etykieta maski jest ładna i czytelna a opakowanie zrobione bardzo porządnie. Maska jest zabezpieczona membraną a jej zakrętka jest mocna, jednak szkoda że nie jest z pompką. Podsumowując...maska jest fajna włosy są po niej dobre a efekt spienienia bardzo mi się podoba.
    Zalety:
    • Cena, pojemność, konsystencja, zapach, opakowanie- estetyka, jakoś plastiku, zabezpieczenie w postaci membrany, skład, spienianie się przy spłukiwaniu, włosy są ładne po jej użyciu, można mieszać ją z innymi substancjami olejkami itp, nadaje się do metody omo.
    Wady:
    • Brak pompki w litrowym opakowaniu, dostępność.