|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
strippi ale wyraźna fota, wow.
Zobaczymy co mi dzis powie i czy zrobi USG. 4km dzis zrobione, mdłości mam heh |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zaciskam kciuki
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
tak, dziś wieczorem i mam nadzieje ze 150zł wystarczy
|
|
|
|
|
#1984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
trzyma kciuki za wizyte Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam tego samego dnia po południu pierwszy wątkowy dzidziuś ujawniony, super!!! Cytat:
mówią, że do badania przez brzuch tak, a od środka - nie. |
||
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
coś mnie dół brzucha kuje/pobolewa, ale nie tak na środku, tylko po jednej stronie
co chwilę to czuję a do wizyty prawie tydzień... |
|
|
|
|
#1988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale świetne zdjęcia! I jak fajnie że już wiesz kto tam siedzi gratulacje No tak bo mają czym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki mocno Cytat:
I tak i tak wypada byc wysikanym bo ja kiedyś w szpitalu nie byłam wysikana i USG dopochwowe mnie bolało, bo naciskało na pęcherz.. Cytat:
kawy to wogole nie tykam... a najgorsze że najwieksze mdłości mam wieczorem
|
||||||
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
po jednej no-spie nic Ci nie będzie, nie wolno przekraczać200g. Wiadomo, że jak nie trzeba to ograniczac, ale jak masz bóle to pewnie lekarz by Ci kazał wziąć. JAk kłuje to może być kolka(nerkowa,jelitowa albo jakas tam inna) czytałam ostatnio artykul, ze kłucia nie są raczej grozne, bo spowodowane przez kolki, bo wsrodku wszystko sie rozrasta i uciska na narządy-stąd kolki. Mozeszzadzwonicdo gina i spytac o tą no-spę, ale ja mysle, że jedna na pewno mozna w szpitalach nawet dają cięzarnym.
Ja wczoraj bóle miałam mocne i wziełam aż 3 nospy w dzień (lekarka mówiła, ze jak mocne skurcze lub bóle do moge nawet 6 ale nie brałam tyle nigdy). NA razie jest wszystko ok, mam nadzieje, że tak dzis już zostanie bo nie chce zaszkodzic dzidzi tymi prochami... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-23 o 09:11 |
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo czasem jak się w nocy chcę przekręcic na drugi bok
|
|
|
#1991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry Mamusie
ale dziś pospałam. Nie wiem, jak ja się odnajdę w przyszłym tyg jak do pracy wrócę ![]() Cytat:
Cytat:
? za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
|
#1992 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny..
![]() miałam wczoraj pracowity dzień.. przenosiliśmy córcię do jej pokoju i spała już sama pierwszą noc.. a mi w pokoju było tak pusto i dziwnie, że całą noc nasłuchiwałam, czy mnie nie woła.. ale była dzielna i przydreptała dopiero po 7.. ![]() pochwaliłam się ostatnio, że mdłości minęły i od tej pory codziennie mnie męczy.. na dodatek z rana to nie ma czym i żółć ze mnie leci.. gardło przez to boli.. koszmar.. ![]() i jeszcze dziś dentysta.. jak ja tam wysiedzę z rozdziawioną paszczą to nie wiem.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale słyszałam też o przypadkach gdzie całą ciążę lekarz mówił, że będzie np. dziewczynka.. a potem rodził się chłopiec.. to już w ogóle kosmos..Cytat:
za wizytę.. ![]() moja córa po 20 tc wystawiła pipkę i mam ją na zdjęciu z usg..
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1994 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy. Ja znam przypadek gdzie miała być córka przez całą ciąże a urodził się synek a tu wszystko dla dziewczynki kupione hahaha :d Cytat:
Cytat:
![]() i na leczo chyba zaraz przylecę do Ciebie ![]() oby tylko płeć się nie zmieniła hahaha Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i też tylko żółć jak już przygoni mnie do wc :/ ehh Oby oby
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
http://parenting.pl/portal/klucie-w-boku-w-ciazy
Czytałam jeszcze jeden o kłóciach w brzuchu- że to jelita czy ccos, ale nie mogę znaleźć. http://parenting.pl/portal/skurcze-i-bole-brzucha Tu jeszcze cos jest
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-23 o 10:19 |
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny...
Nie chcę tak od rana narzekać O! cześć scarlett ,już się denerwowałam,taka "pyskata" jesteś -a nie odzywałaś się po tej ostatniej wiadomości...że już myślałam sobie różne rzeczy... Lepiej się czujesz?
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też czasem coś kłuje, głównie na dole z prawej strony ale dość szybko samo przechodzi. Większość kobiet w ciąży chyba coś takiego odczuwa, tylko jedne mocniej a inne słabiej.
Za to moja siostra, która też jest w ciąży ma trochę przekichane. Też ją tak boli, lekarz zrobił jej usg z tej strony i się okazało, że ma zrosty po wyrostku robaczkowym... No i musi jeść 3 nospy dziennie niezależnie czy ją boli czy nie. Dzidziuś się będzie rozpychał a zrost zajmuje miejsce. Mam nadzieje, że będzie ok. Trzymam kciuki za wizyty!
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu po tekstach sugerujących mi nielegalną aborcję nie bardzo mam ochotę pisać. Jak tu ma być tylko słodko i milutko to sorry. Nie dla każdego ciąża i to co potem to wizja niekończących się radości. A jak chcę o coś zadbać bardziej niż średnia krajowa to jestem wyśmiewana, że za dużo czytam itp. Źle się czuję, a teraz się okazało, że musimy z TŻtem nagle wyjechać jutro na 3 dni i zastanawiam się jak dać radę jechać kilka godzin w samochodzie, a ja bym wolała nie ruszać się z łóżka. |
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybacz, ale ciężko mi było pohamować emocje. Dla mnie co innego, złe samopoczucie, które ma chyba każda z nas, a co innego teksty o chęci powrotu do dawnego życia i żal że się jest w ciąży. Piszesz na publicznym forum i jak każda z nas musisz się liczyć z oceną Twoich wypowiedzi. Zaproponowałam Ci więc rozwiązanie, które ja światopoglądowo dopuszczam.
no cóż scarlett jak czujesz się urażona to mogę Cię przeprosić za swój komentarz. Mogę przestać komentować Twoje wypowiedzi i zrobi się od razu lepiej w wątku. Taka moja propozycja, decyzja należy do Ciebie. Wd mnie tak będzie lepiej, męczące jest dla mnie zresztą Twoje obrażanie i fochy po kłótni / dyskusji. EOT. |
|
|
|
|
#2000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymamy kciuki i czekamy na wiesci Cytat:
no taka niespodzianka przy porodzie najgorsza ![]() ktos juz o czyms takim pisał. ja mam tez cos takiego ale juz od dawna. ciaza nie ma nic do tego
|
|
|
#2001 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No też to miałam... ale też czytałam, że coś takiego się może robić od problemów z kręgosłupem..miałaś kiedyś jakieś problemy z nim? może macica rozciagająca naciska na jakiś nerw i tak się ponoć wtedy dzieje. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć pisząć,że "gdybyś wiedziała....to byś się nie zdecydowała..."nie myślałaś chyba,że będziemy Cię głaskać po głowie...?! Dla jednych ciąża jest słodka i milutka dla innych nie...ale na miłość boską trzeba się wziąść w garść i być odpowiedzialnym,na tym forum jest wiele Mam które przeżyły dużo nieporównywalnie gorsze rzeczy.... Życzę Ci abyś lepiej się poczuła i zmieniła podejście bo będzie Ci trudno. |
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-08-23 o 11:09 |
|
|
|
|
#2005 | |||
|
Wtajemniczenie
|
JUUPPI! Gratulują
Cytat:
Cytat:
Najgorsze, że mi wieczorem tak wywala brzuch, że nie mogę nawet głębokiego oddechu wziąć. Wczoraj poszłam na spacer przed snem i nie pomogło. Chyba muszę jeść o 17 ostatni posiłek bo inaczej czuję się bardzo niefajnie... Cytat:
![]() Wczoraj była jakaś zorganizowana akcja LECZO u Was? Ja zrobiłam makaron z kurczakie, szpinakiem i orzechami włoskimi - MNIAMI i odżywcze ![]() A na dokładkę pochwalę się Wam, że chyba zamordują mojego męża. Biedna chłopina nie robi nic złego, chodzi na palcach wokół mnie, a mnie aż nosi tak mnie denerwuje. Co by nie zrobił to dostaję białej gorączki! Ale na szczęście trzymam to w sobie i czasem idę pokur...kować na balkon bo nie chcę mu sprawiać przykrości...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-23 o 11:11 |
|||
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niezły synchron
planowane takie zgranie, czy tak wyszło )?Cytat:
a już mega suką się robię jak jestem jako pasażer w aucie, wczoraj jak mnie wiózł do lekarza po skierowania na badania krwi, żebym sobie za darmo zrobiła w ramach abonamentu z pracy, a mi jechał to za szybko, to za wolno, to za dużo dziur - a przecież obiektywnie świetnie jeździ autem, poza tym na partego mogłam sobie sama pojechać swoim Co do plecków, mi po prostu po no spie i jak te bóle macicy mijają to mi to przechodzi, ponoć właśnie jak ma się problemy z kręgosłupem to tak się lubi dziać. Zwłaszcza jak się miało rwe kulszową. |
|
|
|
|
|
#2008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra, przestaję się tu udzielać, bo nie pasuję do tych fasolinkowych klimatów, to się atmosfera na forum oczyści. Dbajcie o siebie, życzę spokojnych ciąż, lekkich porodów i zdrowych dzieciaków |
||
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No też mam nadzieję, zwłaszcza że z Julią też się nie pomyliła. Cytat:
Po drugie byłaś u lekarza z tymi wymiotami?? Kup sobie tabletki imbiorowe, a jak masz tragedię to można brać aviomarin. Co do wyśmiewania, to wyolbrzymiasz, bo nikt nie wyśmiewał Cię, tylko Ci powiedział byś tyle nie czytała, bo sama się nakręcasz, no ale to Twoja sprawa. Co do podkreślonego to mnie przeraża Twoja postawa. I to co potem... a co Ty myślałaś że jest tak jak w reklamach?? Piękna mama, uśmiechnięta, wypoczęta i słodkie roześmiane dziecko?? Co zrobisz, jak Twoje dziecko będzie miało kolki i będzie płakać 24h na dobę?? Jak nie będziesz spać po kilka tygodni, bo dziecko sobie przekręci dzień na noc?? Nie wiem po co decydowałaś się na dziecko jak tak piszesz. Macierzyństwo to cudowna rzecz, ale niestety ciężka praca, dużo wyrzeczeń, życie zmienia się całkowicie. Przerażają mnie takie postawy, bo potem wychodzą takie matki jak Katarzyna W. i inne dzieciobójczynie, bo dziecko przeszkadzało, bo płakało itd. Do tego nie podoba mi się jak sama o sobie piszesz, wiesz ja też jestem osobą z nadwagą, ale nie użalam się nad sobą, mimo tego, że przed 1 ciążą ważyłam 60kg a teraz 30 więcej. Cieszę się, że mam wspaniały dziecko i cudownego męża, staram się dbać o siebie, ładnie wyglądać. Jeżdżę też konno więc moje ciało nie jest sflaczałe, ale jednak mam nadwagę i jestem jak to napisałaś "grubasem". Może teraz przy drugim dziecku schudnę, jak sobie nie pozwolę na śmieciowe jedzenie po okresie karmienia piersią. Cytat:
dziękuję kochana ![]() oj znam to wkurzanie na męża hahaha biedni Ci nasi tż-ci tak się starają, a my jeszcze wkurzamy się na nich haha
|
|
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale dzisiaj coby obyło się bez nerwów ja byłam kierowcą i najpierw zawiozłam jego. Pomijając, że spóźniłam się do pracy 20 min to przynajmniej nie wkurzałam się na prędkość, dziury, brak płynnek jazdy, wymuszanie pierwszaństwa, jeżdżenie zbyt ostrożnie i mało dynamicznie... dosłownie nic mi nie pasuje... nawet otarte/zamknięte okna ![]() SCARLETT byłaś u lekarza ?????
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

)) uwaga uwaga !!! z BRATEM 
. Skandal!!
05.07.2008 

co chwilę to czuję 

ale świetne zdjęcia! I jak fajnie że już wiesz kto tam siedzi
albo czasem jak się w nocy chcę przekręcic na drugi bok