|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Dzien dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie przejmuj sie kochana tymi studiami , jeszcze przyjdzie na nie czas .. całe życie przed Tobą .. Cytat:
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Witma sie z wami i dziele wiadomosciami
Własnie kolezanka do mnie dzwonila sierpniówka urodziła w nocy o 22. Jeku ale fajnie, a wczoraj znia pisałam jeszcze rano o 8 ze nic sie nie dzieje narazie a tu bach o 10 dostaał skurczy i mały wieczorem juz był na swiecie,i mówi ze luz blus niebieska muzyka wiecej szumu jest wkoło tego niz całego porodu skurcze parte miała godzinke i mały juz był i mowi ze gorzej ja bolały te skurcze wczesniejsze niz te głowne, nie pekła tylko ja troszke nacieli , porod przyjmowąła sama połozna, chlop był przy niej cąły czas trzymał za reke, Jasiek wazy 2850 i jest sliczny ![]() ![]() klask i: zazdraszczam ze juz jest po i chciałabym zeby byl uz listopad.
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://http://www.smyk.com/pampers-p...t-niemowlaka-p
*** Nasza Córeczka Kaja Edytowane przez karolamankowa Czas edycji: 2012-08-23 o 10:11 |
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamietam to wizyte ma miec chyba dzisiaj jeszcze Agasobo . Tak wiec kciuki trzymam mocno
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam kochane bo zaraz spotkanie z kumpelą mam
a jeszcze ogarnąć choć z grubsza muszę, wpadnę później, miłego dnia |
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
A jesli chodzi o koszule to kupie sobie jedna jakas lepsiejsza a druga taka jakas tania, no i podobaja mi sie szlafroczki takie ciepłe puchate , tylko nie wiem czy sie nie usmaze w tym szlafrorku w spzitalu?? ale potem mi sie przyda po porodzie w domku w nim smigac, bo juz dawno miałąm go kupic bo po kapieli w zimie sie otulic takim szlafroczkiem to az miło
![]() A do porodu to jakas koszulke męza gwizdne bedzie wygodnie;P ja ogonei teraz spie w koszulkach meza bo sa szerokie wygodne i dobrze mi sie w nich spi, a wszystkie moje sexistowskie koszulki i pizamki posżły niestety wodstawke gdzys nie wleza na cycka i na dupke.No i kapciochy musze jakies upatrzec , powolit rzeba bedzie to kupowac, bo ja cały czas pochłonieta wyprawka dla małej a wkoncu sama nie bede miała co sobie wziac do szpitala, narazie mam tylko nowe reczniki i tyle.
|
|
#1178 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja na sekund 3
![]() Cytat:
Ja kupowałam w realu za 39,90 - nie wiem czy ta promocja nadal tam jest. Normalna cena to około 52 zł.
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Judkama za studniówkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej, muszę sie pochwalić, no muszę: dziś zaczynam 30 tc!
Aż trudno mi w to uwierzyć ![]() Porodu nie boję się wcale, bo zupełnie nie dociera do mnie, że to mnie dotyczy i to już niedługo Ale może to i lepiej, bo ja jestem taką panikarą, że jakbym się bała to całą ciążę myślałabym tylko o tym ![]() A tak? Wiem, że jestem w ciąży, czuję malucha, cieszę sie strasznie, kompletuję wyprawkę, ale poród...? Jaki poród? ![]() ![]() W poniedziałek byłam u mojej gin. prowadzącej, która nie robi mi usg, tylko kieruje na samo usg do innego lekarza w tej samej przychodni. I powiedziała, że to szczegółowe usg, o którym czytałam, że ma być wykonane między 28 a 32 tc, będę miała dopiero około 34 tc, że nie ma potrzeby wcześniej. Mam nadzieję, że to nie jest za późno na wykonani pomiarów dziecka itp, że wszystko będzie dobrze widoczne? ![]() ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom rozpoczęcia kolejnych tygodni, to sama radość ![]()
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści Ja odebrałam wczoraj wyniki badań.Krzywa cukrowa w normie Pamiętam,że któraś podawała normy wyników badań dla ciężarnych,ja nie mogę tego znaleźć |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już to wrzuciłam na pierwszą stronę w tej części w moim poście
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-23 o 10:56 |
|
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
heloł jade na małe zakupy i wracam do Was
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1187 |
|
Rozeznanie
|
sprawdziłam i niestety wyniki poniżej tych norm...muszę się zaprzyjaźnić z sokiem z buraka
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Lece sobie zrobic małe SPA jak zawsze przed wizytą ..
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licze na to, ze dostaniemy od kogoś. Cytat:
![]() Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
hejhej
troche poczytalam ale nie jestem w stanie wszystkiego pokrzywka ja tez jestem sama, moja rodzina odzywa sie tylko9 jak ma cos mi zlego do przekazania np. wczoraj zadzwonil moj tato i nie bylo to fajne.ale no cóż.mam jedna przyjaciolke w poznaniu ale ona ma dziecko i tez nie zawsze ma czas mysti torebka nei w moim stylu ale fajnie, że sobie humor poprawisz ja nei pamietam keidy coś sobie kupilam happy to beda dwa Tymonki? ![]() ja znowu nie lubię tamponow, bo mnie boli wszytsko jak je nosze, pare razy mailam i powiedzialam ze nie koniec widac mam za wąską , za to podpaski bardzo lubie , pewnie ze latem niezbyt fajnie bo gorąco ale no co zrobic.do tamponow się nie przekonam.ble.stringow nie nosze , lubię bokserki albo zwykłe majciochy...śpie w gatkach samych lub w gatkach i koszulce i spie tak anwet zimą bo mi tak najlepiej, w mieszkaniu gorąco ja zimą po domu wogole w krotkich rekawkach chodze co do szpitala mam kupiona piżame , ktora bardzie wygląda jak dres ale jest rozpinana , jakos koszul nigdy nie lubilampoza tym nei wiem jak w szpitalu jest czy ciepło czy nie , jedynie wezme jakąs swoją koszulke dluzsza letnią, co do porodu to musze się zorientowac na pewno żadnej specjualnie do porodu nie kupie bo chyba i tak sie pobrudzi...koszulkimego męza któr6y jest chudzielcem jak ja tez sie nei sprawdza bo sa krotkie, mimo ze jest wysoki bardzo no ale chudydziewczyny bylam zobaczyc w sklepie ręczniczki i sama juz nei wiem czy kupowac z okr6yciem czy bez okrycia tzn bez kapturka od razu wiekszy..dzięciecy..jak wy rdzicie, bo tez z kapturkiem od razu dwa razy drozsze a te bez tez ładne, tylko nei wiem czy faktycznie ten kapturek jest przydatny czy to taki gadżet ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- ausente na pewno ci sie wszytsko poukłada, choc powiem szczerze ze ja już sie gubię czy ty jestes z tym twoim tz czy nie ![]() karolla ja tez mam wyniki zwłasczza hemoglobine za niską , ale już tam specjaslnie sie nie przejmuje ....biore żelazo, oprocz tego zawsze jadlam duzo warzyw, owocow, miesa czerwonego wiec nie kapuje czemu mam za niskie co do pieluch ja nie wiem, kupie w pazdzierniku lub w listopadzie , raczej nie licze ze od kogokolwiek dostane dlatego kupuje od początku dada lub babydream , bo ceny pampers mnie przerażają i pewnie kupie tak z dwie paczki, zeby sprawdzic, jak dzidzia bedzie meic cos nie tak to zmienie wtedy |
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak Wy, ale ja tuż przed porodem będę robiła listę wymarzonych prezentów
każdy wybierze z niej to co chce nam kupić ![]() na pierwszym miejscu będą pampersy, potem chusteczki nawilżane, i kosmetyki - dokładnie podam jakie później już takie rzeczy jak np ta mata edukacyjna itp. Moja siostra tak zrobiła i żaden prezent jej się nie powtórzył, była mega zadowolona. Powiedziała że ma grzeczną rodzinę i znajomych
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
) - gratuluje rozpoczetych tygodni jak ja sobie pomysle ze juz w 7 miesiacu jestem to czuje lekowe podniecenie - 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty DeKajka ![]() Agasobo - ja pieluchy kupie dopiero w pazdzierniku ) i te Dody (czy jak sie tam nazywaja) z biedronki ) podobno sa najlepsze ) - Landi dobrze ze te wyniki wrzucilas na pierwsza strone;p bo kiedys szukalam z 20 minut ich;] wszystkie Twoje posty przegladalam - a ja dalej przeziebiona;/ nic mi nie przechodzi - mialam smaka na marsa zjadlam go i teraz mnie wierci w jelitach
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka biedactwo, tyle moich postów musiałaś przeczytać, pewnie ładnie Ci mózg zmieliłam
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
dojotka neizla jestes
ja tak zawsze szukam kjak przychodze po dwoch dniach i pisza dziewczyny ze wrzucily w postach foty i juak taka sierota przeglądam siedze pol godziny na koncu i tak nie znajduje czasem![]() landi ty masz już ręczniczki?? a to po porodzie sie daje prezenty?u nas dają tylko na chrzciny
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
co do tamponów to mnie też po nich bardziej bolał brzuch, a ja miesiączki miałam tak bolesne że nawet od ginekologa hormony dostałam na złagodzenie miesiączki... Nieraz leciało ze mnie jak z kranu
udało się po pół roku ![]() jestem ciekawa jakie teraz miesiączki będę miała ![]() Czarna mam dwa ręczniczki z kapturkiem i dwa normalne zobaczę w jakich mi będzie wygodniej suszyć dzidziusia ![]() A prezenty (przynajmniej u mnie tak jest) daje się na pierwszych odwiedzinach u dziecka jak urodzę to muszę liczyć się z tłumami gości, jak nie w szpitalu to w domu i zawsze przynoszą jakieś ciuszki czy coś, a że ja mam ciuszków multum to wolę pieluchy albo kosmetyki dostać dla szkraba
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-23 o 11:47 |
|
|
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
chetnie przyjelabym za to proszki do prania, chusteczki nawilżane, pieluchy i takie tam i jakeis kosmetyki dla dzidzi..i termometr o mi sie podoba ale jest drogi
|
||
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mnie wieczorem zaczynał boleć brzuch, a rano budziłam się z okresem najgorzej jak wstawałam z łóżka, bo normalnie ciurkiem leciało przez 2-3 godziny. Ile razy było tak że nie mogłam przez to iść do szkoły tylko dziwię się mojej bratowej, ona wiecznie powtarza że uwielbia mieć okres... mimo że ją boli to kocha "te dni" ![]() Czarna to dyskretnie wypytaj znajomych czy nie chcą Wam czegoś kupić może by się zrzucili na ten termometr
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

moze wtedy mi sie juz wszystko pouklada

za wszystkie.

klask i: 
Własnie kolezanka do mnie dzwonila

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

tylko mnie wieczorem zaczynał boleć brzuch, a rano budziłam się z okresem