Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 00:15   #1141
karolamankowa
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cześć Dziewczynki,
Nadrobilam Was
Od trzech dni Was czytam i udało się
Nic nie cytuje- bo sie nie zmieści, tyle sie nie udzielalam przez ciagłe wyjazdy

U mnie tezższał zakupów, dzisiaj szalałam po Tesco- polecam pampki premium care newborn, dobra cena 44,99 PLN, czyli ok. 10 zł taniej niż sugerowana cena detaliczna

Całuje Was bardzo mocno!!!
Stary 2012-08-23, 00:21   #1142
peperonik
Zadomowienie

Hmm moze pochlonela go jakas praca, albo komorke gdzies polozyl i nie widzi. Sprobuj jeszcze zadzwonic. Dobrze bedzie.

hej Karola wrocilas juz na dobre? milo cie czytac (chcialam napisac widziec,ale jakos mi nie pasuje :p )

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-08-23 o 00:25
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 00:23   #1143
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Hmm moze pochlonela go jakas praca, albo komorke gdzies polozyl i nie widzi. Sprobuj jeszcze zadzwonic. Dobrze bedzie.
O tej porze nie chcę już dzwonić. Może naprawdę jest jeszcze zajęty, a tak może się zdarzyć, i nie chcę mu głowy zawracać. Odezwę się rano.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 00:43   #1144
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

hej Karola wrocilas juz na dobre? milo cie czytac (chcialam napisac widziec,ale jakos mi nie pasuje :p )

No jeszcze tak na 100% to nie
Wróciłam do soboty, w niedziele chrzciny mamy w rodzinie a w poniedzialek zaraz po wizycie u gina jedziemy jeszcze na kilka dni na Kaszuby...
Wiecie co, być może grzeszę ale ja mam juz dosyć... ja chcę juz mieszkać w domu, urządzić pokoik małej, pomieszkać i wogóle
Mam dosyć pakowania
Stary 2012-08-23, 07:30   #1145
niteczka83
Zadomowienie

Witam się z rana
dzisiaj raczej gościnnie bo lecę do pracy, potem szybki obiadek i pierwsze zajęcia w szkole rodzenia Wrócę pewno bliżej 22. Jak dam radę to Was nadrobię.

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy czesto macie skurcze?? (Braxtona Hicksa)
Ja codziennie, po kilka razy tak do 5-10. I jestem wśród tej mniejszości co ma bolesne. Tzn. skurcz typowy jak w czasie okresu. Do niedawna trwały jakieś 10 sekund - teraz tak ze 30 sekund.

Cytat:
juz nawet spakowalam sobie torbe do szpitala jakby cos) koszule dla siebie, reczniki, wybralam kilka bodziakow i pajacykow;p i nawet pieluchy tetrowe wsadzilam;] ale mam nadzieje ze nie bede jej potrzebowac wczesniej niz za 2 i pol miesiaca;p
Dobra - ja już panikuję. Już torbę? Ja jeszcze nic nie mam. Tyle co po allegro koszulki obserwowałam.

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ja przyznam szczeze ze nie przepadam za tymi koszulkami z nadrukami.... misie do mnie nie przemawiaja szukam takiej bez niczego. Kiedys na bazarku na stoisku z koszulkami pytam kobitki czy ma takie ciazowe/do karmienia tylko bez rysunkow na co wieeeelce sie oburzyla i powiedziala " co?? bez napisow to pani nei znajdzie, nie ma szans"
Ja z kolei mam fioła na punkcie misi. Nawet wypatrzyłam sprzedwacę na allegro który ma dużo pajacyków itd w misie dla Maleństwa

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
Wcześniak - urodziła w 28 tygodniu ( gorąco mi się zrobiło, bo ja akurat jestem w 28), powinna była urodzić 30 lipca, teraz mały ma chyba coś koło 3 miesiące.
Mówiła, że w szpitalu była z nim już 16 razy na różnych kontrolach, kilka dni wcześniej miał operację na oczko - ogólnie nie wyglądał na 3 miesiące, była taki "noworodkowy" - maluteńki i taki nooo "fioletowy" bardziej niż rumiany czy biały.
Tak mi go szkoda było, chociaż z drugiej strony ucieszyłam się na myśl, że da się uratować takie maleństwo - tak jakby co.
No i wiecie - teraz nogi zaciskam i mój Antek ma się nigdzie nie wybierać póki co , bo go na siłę wepchnę spowrotem jak będzie trzeba
Kochana, niczym się nie martw. Moja koleżanka urodziła i to bliźniaki w 26 tygodniu. Ważyły po ok. 700 g. I uratowali. Teraz już jak patrzę na zdjęcia to wydaje mi się że dogoniły rówieśników. Z oczkami maja wszystko wporządku. Wogóle wygląda wszystko bardzo dobrze. Nie ma co panikować - tylko cieszmy się że takie dzieciaczki w Polsce się ratuje.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Wiem ze to głupio zabrzmi ale sie taka samotna czuje TŻ sobie dorabia nockami więc w nocy jestem sama nie mam do niego pretensji w końcu robi to dla nas ma urlop i mógłby z nami posiedzieć a woli popracować.
Moja mama to się odezwie telefonicznie raz na miesiąc, siostra dzwoni tylko jak coś chce. Kuzynka która też jest w ciąży zadzwoni jak jej się przypomni, ciągle to ja dzwonie do niej i pytam się jak się czuje i w ogóle wkurzam się jak słyszę jak pali jak z nią rozmawiam a swoją drogą to ona jeszcze ani razu się nie zapytała co u mnie jak się czuje w tej ciąży i w ogóle. Jedyna znajoma którą tu mam też jest w ciąży i ma już jedno dziecko i też ostatnio nie ma ciągle czasu. Nikogo innego tu nie znam. W ogóle ostatnio ciągle mam doła...
Nie przejmuj się. Ja sprowadziłam się tu niecały rok temu. Do miasta rodzinnego mam ok. 35 km. Owszem studiowałam tu i pracuję od początku. Ale ze studiów większość ludzi poszła swoja drogą, w pracy mam koleżanki ale to wiadomo. Jedna taka bliższa ma małe dziecko. Wogóle teraz trudniej się spotkać. Najbliżej mam znajomych męża. A moi znajomi zostali tam. Prawie nikogo nie znam Głowa do góry. Masz nas

Mykam dziewczyny.
Trzymam kciuki za wizyty
Chorującym życzę zdrówka.
I odezwę się albo dziś późnym wieczorem albo jutro.
Dobra - zawsze lubiłam nr. 3 - JA MOGĘ BYĆ TRZECIA DO PORODU (jeśli jeszcze nikt mnie nie ubiegł )
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:37   #1146
aerien83
Zadomowienie

Hej laseczki

od 20 minut Was nadrabiam, już pół kawy wypiłam i pół czekolady wszamałam . Dziś posiedzę krócej, bo na 11 umówiłam się z dawno niewidzianą kumpelą - 3 tyg wyżej jest w ciąży. To poplotkujemy przy kawce herbatce no i od września razem będziemy śmigać do szkoły rodzenia. Po południu natomiast jedziemy na zakupy z mężulkiem i na kawę do teściów, więc cały dzień zajęty

Pokrzywka wyobrażam sobie, jak samotna musisz się czuć ja generalnie jestem taka bardziej aspołeczna i brak towarzystwa rzadko mi dokucza, nie nudzę się sama ze sobą ale nawet ja mam czasem takie dni, gdy czuję się wyobcowana i jest ciężko po prostu, i wtedy muszę się z kimś spotkać (jak dziś), zadzwonić, bo czuję, że się uduszę we własnym sosie. Dlatego też bardzo się cieszę, że jest wizaż, że Wy jesteście i że mam cudownego męża i synka, którzy dla mnie są całym światem. Teraz własna osobista matka odsunęła się ode mnie i zerwała kontakt, ale po chwilowej depresji z tego tytułu już zdołałam odzyskać równowagę. Kurcze Pokrzywka urodzisz dziecko to zobaczysz, że tylko ono będzie się liczyło i nagle obecne problemy i rozterki wydadzą Ci się błahe a tak jak dziewczyny piszą - w piaskownicy poznasz inne mamuśki i kto wie może zawrzesz nowe przyjaźnie, sąsiedzi też się zaczną odzywać, bo maleństwo będzie tematem do zaczepki. Jeszcze trochę i wręcz zatęsknisz za chwilą spokoju więc głowa do góry a w chwili zwątpienia - masz nas

A ja wczoraj debatowałam z mężem o studiach, i co? I nic, nie w tym roku jednak Kwestia finansowa jest problemem mamy teraz inne priorytety, w tym wymiana auta, kupno wypoczynku do salonu, no i już dwójka dzieci... Przekalkulowaliśmy wszystko, gdyby mój wymarzony kierunek był tu na miejscu, to zacisnęlibyśmy pasa i te 350zł miesięcznie nie stanowiłoby większego problemu. Tymczasem kierunku w moim mieście nie ma i musiałabym dojeżdżać, to i koszta przejazdu, i opłaty za nocleg, i jedzenie gdzieś tam - nie, nie ma szans w tym roku Niby pieniądze szczęścia nie dają, ale hamują i blokują. Trudno. Jest mi przykro, ale nie chcę się porywać z motyką na słońce. Żeby przez moją ambicję nie popaść w tarapaty finansowe. Trudno. Może za rok. Tymczasem będę Wam kibicować, naszym studentkom wątkowym

Rany jak się rozpisałam od rana, nie wiem, czy ktokolwiek miał cierpliwość i przeczytał
Buziaki i miłego dnia

Aaaa, jeszcze:
Dojotka świetne koszule , ja mam taką samą czerwoną tylko inny obrazek, nie jest to jakiś krzyk mody ale wygodna i miła więc też jestem zadowolona. Te rozpinane na boku nie przekonują mnie. Dlatego mam tą z guziczkami z przodu. Mam też jeszcze jakąś niebieską ale w kwiaty, inny motyw i styl. Żałuję że do kompletu nie mam szlafroczka takiego jak Ty ale nic straconego, pewnie zdążę się jeszcze wybrać na rynek. Ja zapłaciłam 25 zł za każdą w chińczyku.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:57   #1147
karolamankowa
Zadomowienie

Buziaki dla wszystkich od rana

Aerien,
Może to i dobrze, ze te studia o rok odlozysz
Dzidzia będzie o rok starsza i będzie Ci łatwiej zostawić dziecko pod czyjąś opieka

Niteczka,
Dzieki za przypomnienie ze muszę zadzwonić do szkoły rodzenia
Stary 2012-08-23, 08:01   #1148
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry Kochane

Ja już w pracy Jak weszłam do biura to tak dmuchnęło we mnie gorącym powietrzem, że prawie padłam ! Boziu czemu nie mamy klimy

Cytat:
No to teraz od około 5 lat je zapuszczam a no długie już są wyprostowane sięgają prawie pasa
Ja to ścinam i zapuszczam...No, ale teraz się zawzięłam i są już do połowy pleców

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja jak narazie mam tylka jedna koszule .. musze zakupic jeszcze jedna do porodu zeby nie paradowac w tym fartuszku co daja na porodowkach ..

Lece sie polozyc , do jutra moje kochane .. dobrej nocki .
U nas nie dają fartuszków..odsyłają po swoja koszulę..

Cytat:
Wiem ze to głupio zabrzmi ale sie taka samotna czuje TŻ sobie dorabia nockami więc w nocy jestem sama nie mam do niego pretensji w końcu robi to dla nas ma urlop i mógłby z nami posiedzieć a woli popracować.
Moja mama to się odezwie telefonicznie raz na miesiąc, siostra dzwoni tylko jak coś chce. Kuzynka która też jest w ciąży zadzwoni jak jej się przypomni, ciągle to ja dzwonie do niej i pytam się jak się czuje i w ogóle wkurzam się jak słyszę jak pali jak z nią rozmawiam a swoją drogą to ona jeszcze ani razu się nie zapytała co u mnie jak się czuje w tej ciąży i w ogóle. Jedyna znajoma którą tu mam też jest w ciąży i ma już jedno dziecko i też ostatnio nie ma ciągle czasu. Nikogo innego tu nie znam. W ogóle ostatnio ciągle mam doła...
Współczuje.. Nie lubię samotności, dlatego wiem jak ja bym sie czuła źle..mąż również non stop pracuje i jeszcze te 24h służby..no, ale mam pod ręką rodziców, którzy zawsze mnie przygarną
A w wolnych chwilach zapełniam sobie czas siedząc z Wami

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Wogóle nie mam dla Was czasu Ta bratanica męża mnie zamęczy Oby do poniedziałku Trochę mniej więcej przeleciałam przez posty - wszystkie brzuszki śliczne
Czarna - u nas też prawie na 100% Tymek

Byłam u lekarza - szyjka w porządku, wyniki też. Tylko ciśnienie miałam trochę wyższe niż zwykle, ale to mógł być wynik stresu albo upału - lekarz na wszelki wypadek kazał mierzyć sobie w domu 2 razy dziennie, żeby niczego nie przegapić. I możecie się śmiać, ale... nie miałam serca powiedzieć lekarzowi, że jestem zmuszona go zmienić Był taki dobry i miły, że nie mogło mi to przejść przez gardło I wogóle to strasznie mi szkoda, że już nie będzie mnie prowadził, mógłby przyjmować w mieście, w którym teraz mieszkam (150 km stąd) Mam nadzieję, że ta nowa lekarka też będzie fajna
Brawo za wizytkę

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Dopiero teraz mam czas i siły do Was zajrzeć. O 10 poszłam na wizyte a wrociłam o 14 bo w trakcie przyjmowania pacjentek gin. miala wezwanie do pilnej cesarki potem musialam szybko ogarnac mieszkanie i zrobic obiad. O 16 polożyłam się na chwile a obudziłam się o 19. Na wizycie wszystko ok szyjka twarda zamknieta serduszko synka ok. Na następna wizyte musze zrobic mocz, morfologie i glukoze 75g no i czeka mnie 2h siedzenia w poczekalni wiec musze znalezc sobie co do czytania.

Zaczelismy dzisiaj 25tc

Dobra uciekam Was nadrabiac
Brawo za wizytę i kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi opłaca się kupić taką torebkę za 36zł już z przesyłką kurierem? Nowa z etroebka.pl?
Za taka cenę, pewnie Ja uwielbiam torebki Moja miłośc

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty !!!!!!!!!!!!!!!:k ciuki:

Aerien- nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ! Tak wiec może tak miało być, że Izunie trochę odchowasz i wtedy na uczelnie ! Może razem zaczniemy edukację i mi za rok uda się zdać egzamin aplikacyjny

Niteczka- ja dzisiaj również mam zajęcia w szkole rodzenia !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-23 o 08:04
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:32   #1149
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Byłam u lekarza - szyjka w porządku, wyniki też. Tylko ciśnienie miałam trochę wyższe niż zwykle, ale to mógł być wynik stresu albo upału - lekarz na wszelki wypadek kazał mierzyć sobie w domu 2 razy dziennie, żeby niczego nie przegapić. I możecie się śmiać, ale... nie miałam serca powiedzieć lekarzowi, że jestem zmuszona go zmienić Był taki dobry i miły, że nie mogło mi to przejść przez gardło I wogóle to strasznie mi szkoda, że już nie będzie mnie prowadził, mógłby przyjmować w mieście, w którym teraz mieszkam (150 km stąd) Mam nadzieję, że ta nowa lekarka też będzie fajna
za wizyte: oklaski: fajnego masz lekarza, szkoda go faktycznie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Dopiero teraz mam czas i siły do Was zajrzeć. O 10 poszłam na wizyte a wrociłam o 14 bo w trakcie przyjmowania pacjentek gin. miala wezwanie do pilnej cesarki potem musialam szybko ogarnac mieszkanie i zrobic obiad. O 16 polożyłam się na chwile a obudziłam się o 19. Na wizycie wszystko ok szyjka twarda zamknieta serduszko synka ok. Na następna wizyte musze zrobic mocz, morfologie i glukoze 75g no i czeka mnie 2h siedzenia w poczekalni wiec musze znalezc sobie co do czytania.

Zaczelismy dzisiaj 25tc

za tydzien i za wizyte: oklaski:

aerien83, kaaamila1

w takim razie w przyszłym roku razem będziemy kontynuowac naukę
ja jeszcze niew iem dokładnie co, ale mam rok czasu do namysłu, mysłalam zeby zrobic podyplomowke prawo pracy
albo kurs kadry i płace, bo z ekonomika juz nic nie pamietam
jeszcze angielski bym musiala podszkolic, no jest troche tego do zrobienia...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:35   #1150
halwaya
Zakorzenienie

Morning

Już tylko 69 dni

Ja wczoraj odpadłam spać jak zabita po 22:00 i tak chrapałam, że mój tż poszedł do salonu spać biedny.. w ogóle jakoś dziwnie się czuję - taka jakby skacowana. Głowa boli i nie mam siły. Upałów u nas nie ma - więc nie mogę zwalić winy na pogodę.

Dostałam wczoraj list z zaproszeniem na zajęcia. Są to 3 spotkania. Pierwsze dot. porodu, drugie karmienia, trzecie opieką i pielęgnacją nad dzieckiem. Akurat tak się składa, że mój tż teoretycznie będzie mógł być na pierwszym i trzecim, ale widzę, że on ma pewne obawy. Jemu szkoła rodzenia kojarzy się z tym co widział na amerykańskich filmach - i że jeszcze będą mu kazać mówić coś o jego uczuciach. Powiedział, że on na coś takiego się nie pisze Ale spokojnie.. zaciągnę go tak czy siak Zajęcia dopiero na przełomie września/października - więc nieco późno.. no ale lepiej późno niż wcale

Pokrzywka - ja tu w tej Anglii też czasami czuję się samotna.. i tak sobie myślę czasami - co by było gdyby nam się coś stało - jakiś wypadek czy coś? Przecież nawet nie miałby kto powiadomić naszą rodzinę. Wszystkie znajomości to przez pracę, więc czasami bywa ciężko. Znajomości z Polski niby są podtrzymywane przez FB, ale są coraz mniej zaawansowane. Ludzie mają swoje życie i problemy.

Arien83 - fajnie, że przedyskutowaliście wspólnie problem. Szkoda, że nie uda się w tym roku.. ale co się odwlecze.. Wykorzystaj zatem ten rok na solidne przygotowanie się i będę trzymać by za rok się udało.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-08-23 o 08:37
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:42   #1151
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

w takim razie w przyszłym roku razem będziemy kontynuowac naukę
ja jeszcze niew iem dokładnie co, ale mam rok czasu do namysłu, mysłalam zeby zrobic podyplomowke prawo pracy
albo kurs kadry i płace, bo z ekonomika juz nic nie pamietam
jeszcze angielski bym musiala podszkolic, no jest troche tego do zrobienia...
W kupie siła Czy jak to się tam mówi

No ja broniłam się z prawa pracy i powiem Ci, że bardzo podoba mi się ta dziedzina prawa

Halwaya- mój również podchodził sceptycznie do szkoły rodzenia, ale po pierwszych zajęciach nawet mu się podobało.. tylko, że wiercił się jakby miał robaki w tyłku

...............

Wszamałam przed chwilką sandwicha

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-23 o 08:43
Stary 2012-08-23, 08:43   #1152
judkama
Zakorzenienie

Według OM mam dzis studniówkę!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

z tej okazji stawiam wszystkim bavarie:p ijemy:
zdrówko!!!!!!

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-23, 08:46   #1153
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówko!!!!!!

Stary 2012-08-23, 08:58   #1154
aerien83
Zadomowienie

I właśnie o tym chwilę wcześniej pisałam: jak dobrze, że jesteście Dzięki za wsparcie kobietki, niezastąpione moje za rok próbujemy

judkama o studniówka no to gratki wielkie
kaaamila1 to ja poproszę o relację, bo chyba o kąpieli masz dziś zajęcia, dobrze pamiętam?
halwaya jasne, że lepiej późno niż później na Twoją relację też będę czekać, bo ciekawi mnie podejście Anglików do noworodkowych zagadnień

A ja wszamałam właśnie tosty z serem i pomidorkiem i zaparzyłam drugą kawkę
Stary 2012-08-23, 08:58   #1155
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki

Ja tylko na chwile wpadłam sie przywitac, bo szykuje sie zaraz na wypad z kolezanka na działke

Judkama gratuluję kochana

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:59   #1156
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówko!!!!!!
Zdrówko Twoje i maleństwa klask i:

Stary 2012-08-23, 09:00   #1157
weronika23
Zakorzenienie

czesc kochane
my dzis wdomku wiec bede na bierzaca pojdziemy moze za chwile na spacerek z niunia pozniej pojedziemy na budowe ale to dopiero wieczorkiem jak tz skonczy prace u mnie czoraj byly 2 kumpele z dziecmi i bylo fajnieeee

kochana pojdziesz za rok odchowasz i na spokojnie

pokrzywka ja tez sie czasem tak czuje dltego chce juz przeprowadzke bo tam mam kolezanki a tuuu buuuu siedzie sama z dzieckiem

judkama nooo to pijemy ehhhh to ja moge 4
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:04   #1158
advena85
Zadomowienie

judkama, halwaya

Ja coś dziś spać nie mogłam, od 4:00 się męczę
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:04   #1159
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
halwaya jasne, że lepiej późno niż później na Twoją relację też będę czekać, bo ciekawi mnie podejście Anglików do noworodkowych zagadnień
Zdam relacje na pewno.. Tutaj panuje trochę zimny chów - z tego co widzę, ale znajoma powiedziała, że czasami trzeba im zaufać. Zobaczymy.

Moja mama też postanowiła się w temacie podszkolić. Pracowała swojego czasu w Studium Medycznym i ma tam trochę kontaktów jeszcze - m.in. z położnymi, więc już się z jedną umówiła na odświeżenie wiadomości i poznanie jakiś nowinek. Coś czuję, że w listopadzie będzie tu gorąca linia

Stary 2012-08-23, 09:07   #1160
aerien83
Zadomowienie

A właśnie, halwaya, zapomniałam napisać: jaka namiętna liczba gratki i dla Ciebie

a dzisiaj chyba kilka wizyt jest, w tym DeKajki, jeśli mnie pamięć nie zwodzi? To mocno mocno kciuki zaciskam za wszystkie.
Stary 2012-08-23, 09:09   #1161
weronika23
Zakorzenienie

halwaya noooo to dawaj nam tu relacje ja bym bez moeje mam zginela pewnie na porodowce bedzie ze mna na noworodkach tez dobrze ze zna wszytskie tylko szkoda ze przeniesli ja dawno dawn ttemu na inny oddzial a sama sie zzgodzila tyle ze zaluje ale wiadomosci jej zostaly
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:13   #1162
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Powiedzcie mi czy czesto macie skurcze?? (Braxtona Hicksa)
a ja nie wiem jak je rozpoznac jeśli w ogóle je mam...ale moze jeszcze nie mam
Cytat:
to dobrze) bo zaczelam sie martwic, ze na porodowke musze jechac a jeszcze lozeczka ani wozka nie mam

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

ja tez spie w majtkach i w koszulce;p teraz w podkoszulku mojego M;] bo koszulki sie ciasne na brzuchu zrobily jakos nie wyobrazam sobie spac w pizamie lub w dlugiej koszuli;/ masakra jakas;p
Ja od któregoś tam tygodnia jak podejrzewalam infekcje to przeczytałam zeby nie spac w spodenkach czy majtkach zeby najlepiej mieć przewiew czyli koszula, no i ja sie całkowicie przezucilam na przewiew
Cytat:
cześć dziewczynki, stęskniłam się normalnie za Wami

byłam dzisiaj z moją siostrą u neurologa i spotkałam taką dziewczynę z mojego miasteczka z maluchem - dosłownie kruszyna.
Wcześniak - urodziła w 28 tygodniu ( gorąco mi się zrobiło, bo ja akurat jestem w 28), powinna była urodzić 30 lipca, teraz mały ma chyba coś koło 3 miesiące.
Mówiła, że w szpitalu była z nim już 16 razy na różnych kontrolach, kilka dni wcześniej miał operację na oczko - ogólnie nie wyglądał na 3 miesiące, była taki "noworodkowy" - maluteńki i taki nooo "fioletowy" bardziej niż rumiany czy biały.
Tak mi go szkoda było, chociaż z drugiej strony ucieszyłam się na myśl, że da się uratować takie maleństwo - tak jakby co.
No i wiecie - teraz nogi zaciskam i mój Antek ma się nigdzie nie wybierać póki co , bo go na siłę wepchnę spowrotem jak będzie trzeba

Widziałam brzuszki - śliczne

gratuluję nowych tygodni

3mam kciuki za jutrzejsze wizyty, ja mam o 13:10, więc poproszę o to samo
Pare dni temu w pyt na śniadanie było o wczesniakach i była dziewczyna co urodziła w 25 tyg, ledwo dociagnelam do końca, mnie mega stresują takie tematy z życia wzięte
Cytat:
Hej dziewczyny.

Zaczelismy dzisiaj 25tc

super
Cytat:
na jaką długość kupujecie najmniejsze ubranka skąd mam wiedzieć czy się wstrzele w rozmiar ?
Mam dosłownie na wszelki wypadek jeden kaftanik z myślą o szpitalu, jeden pajacyk i jedne lub dwa body 56 resztę 62
Podobno przed porodem lekarz jest w stanie powiedzieć ze dziecko np bedzie prawdopodobnie małe lub duze

Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć...trochę przez/dzięki Izie, tak mi skopala prawy dolny bok, ze mogłam liczyc ruchy na minutę a nie godzinę i na czkawke to nie wyglądało. Czyżby największe pobudzenie miała przed 12 w nocy...

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:16   #1163
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
halwaya noooo to dawaj nam tu relacje ja bym bez moeje mam zginela pewnie na porodowce bedzie ze mna na noworodkach tez dobrze ze zna wszytskie tylko szkoda ze przeniesli ja dawno dawn ttemu na inny oddzial a sama sie zzgodzila tyle ze zaluje ale wiadomosci jej zostaly
No właśnie - gdybym rodziła w PL to miałabym też duże wsparcie u mamy - zna tam położne - głównie jeszcze jako uczennice studium.
Ja będę rodzić tutaj i chcę w planie porodu uwzględnić punkt, żeby mnie informowały o przebiegu i co się dzieje i co będą robić.. a najlepiej jakby była jakaś stażystka - to wtedy na bank będę wiedziała - bo w końcu muszą się jakoś komunikować i tłumaczyć

Z tego, co mówią klientki, które podpytuję w pracy to wszystkie, które rodziły w naszym lokalnym szpitalu są zadowolone - no jedna narzekała na jedną położną - że ta się nie uśmiechała - myślę, że z tym da się żyć

Stary 2012-08-23, 09:22   #1164
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning

Już tylko 69 dni
klask i:

wlasnie DeKajka ma miec wizyte i jeszcze ktos na pewno
takze kciuki:kc iuki:

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-23, 09:27   #1165
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
kaaamila1 to ja poproszę o relację, bo chyba o kąpieli masz dziś zajęcia, dobrze pamiętam?

:

Początek jeszcze o karmieniu piersią i przychodzi z-ca ordynatora szpitala. A później o kąpieli będzie!
Zdam relacje na 100 %

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki

Ja tylko na chwile wpadłam sie przywitac, bo szykuje sie zaraz na wypad z kolezanka na działke
Udanego dnia

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość

Ja coś dziś spać nie mogłam, od 4:00 się męczę
Biedna

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć...trochę przez/dzięki Izie, tak mi skopala prawy dolny bok, ze mogłam liczyc ruchy na minutę a nie godzinę i na czkawke to nie wyglądało. Czyżby największe pobudzenie miała przed 12 w nocy...
hehJa wczoraj również się tak męczyłam..tzn. maluszek nie chciał spać i się strasznie wiercił..

Stary 2012-08-23, 09:34   #1166
landi0909
Zakorzenienie

Heeej

Ja wstałam dziś znowu o 5 razem z M, położyłam się do łóżka (mój syn tradycyjnie przez 20 minut miał czkawkę i się wieeercił ze złości) po czym zasnęłam, ale pech chciał że dosłownie co 15-20 minut dostawałam albo sms-a, albo ktoś dzwonił, albo alarm na parkingu wył no i się zdenerwowałam i musiałam wstać, bo ileż można tego słuchać.
Niedługo muszę iść na zakupy, mama mnie prosiła żebym jej recepty wykupiła więc jestem ciekawa ile tym razem zostanie kasy w aptece leki ma na stałe - ciśnienie i cholesterol. Więc co miesiąc doznajemy większego szoku bo leki stale w górę

A co do spania w piżamce lub bez, to ja tak jak chyba Agasobo wolę bez niczego spać nie wiem jak ja to przeżyje, jak będę musiała się w coś ubrać na noc. Podpaski nie będą mi przeszkadzać, bo ja nie mogłam już od jakiegoś czasu tamponów używać (nadżerka) ale bardziej te majty mi będą przeszkadzać zresztą muszę się zaopatrzyć w jeszcze kilka par majcioch bo cholera tylko dwie pary normalnych majtek mam
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:35   #1167
emylka86
Zakorzenienie

cześć ciężarówki!
lecę zrobić sobie śniadanko i trochę was ponadrabiam : )))

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:46   #1168
karolamankowa
Zadomowienie

Dziewczynki,
A ile pampersow newborn na zapas kupujecie?
Pytam bo naprawdę fajna promocja w Tesco jest i nie wiem czy jeszcze raz nie podskoczyć
Stary 2012-08-23, 09:56   #1169
justa86
Zadomowienie

Cytat:
to mój tż dzisiaj w nocy spał pod kołdrą a ja na golaska i jeszcze sobie wiatrak włączyłam
ja ogólnie jestem "gorąca"
zimą pod kurtką mam krótki rękaw, w pomieszczeniach ogrzewanych nie daję rady w długim chodzić. Najdziwniejsze jest to, że pocę się tylko pod pachami tzn np jak idę na siłkę i naprawdę się wymęczę to jestem czerwona jak burak, ale rzadko kiedy mam np, koszulkę mokrą albo gacie - mój tż to mi kiedyś nie wierzył, że na aerobik chodziłam

ja w podpaskach też tylko spałam - w dzień sobie nie wyobrażam, masakra....

podziwiam Cię Kochana - ja w stringach to już od kilku lat nie chodzę no ale ja już mam 30 na karku najbardziej lubię takie majtki "bikini - nisko profilowane, ale zabudowane z tyłu
ja w ogóle pracowałam jako Kupiec w firmie Atlantic i mam stamtąd dużo piżam i majtasków
Kochana ja 26 wiec wielce daleko do 30 nie mam
Goraca kobita z Ciebie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
OOO widze ze Wercia ma wtyki w szpitalu

U mnie od pol godziny ktos z sasiadow cwiczy gre na flecie....i sie nie zapowiada ze skonczy bo wczoraj tak do poludnia gral! ja pierdziele gdzie jest jakis ciezki przedmiot!! :/

Bede pewnie za godzinke bo tz juz glodny a chlebka w domu brak, dzis nistety moja kolej

Halwaya stresujesz mnie tym odliczaniem! bo ja chyba 2 dni pozniej z tego co kojarze
A 69.....fajny yyy dzień
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:57   #1170
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,
Nadrobilam Was
Od trzech dni Was czytam i udało się
Nic nie cytuje- bo sie nie zmieści, tyle sie nie udzielalam przez ciagłe wyjazdy

U mnie tezższał zakupów, dzisiaj szalałam po Tesco- polecam pampki premium care newborn, dobra cena 44,99 PLN, czyli ok. 10 zł taniej niż sugerowana cena detaliczna

Całuje Was bardzo mocno!!!
A to taka paczka http://allegro.pl/pampers-newborn-1-...563366148.html czy jakieś większe opakowanie?

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości