|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36056741]
U mnie jest raz lepiej, raz gorzej. Raz mam humor, za chwilę go tracę. Cieszę się na starania, a zaraz przychodzi myśl, że historia się powtórzy. Tak, ciągle o tym myślę, ciągle się tego boję.[/QUOTE] Perse, teraz będzie inaczej. Zobaczysz. Ja też się boję, ale to forum daje tyle wsparcia, że na pewno będzie nam łatwiej! 28-ego marsz do lekarza i melduj się czy wszystko ok. I zaczynamy! Na luzie, bez nastawiania się. agatka, miałam tę książkę w rękach, ale oddałam do biblioteki. Ale chyba wrócę się po nią. TŻ woła, miałam już na forum nie wchodzić ![]() Idziemy coś oglądać, bo wypożyczył, romantico i te sprawy, więc uciekam! ![]()
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-08-22 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Aduniu, masz oczywiście rację, ale ja nie pokonam tego strachu. Nie wierzę już, że może mnie cokolwiek dobrego spotkać i choćby mi ktoś mówił, że jest, będzie inaczej, to nie umiem i już.
Poza tym my pod koniec września wybieramy się na jeden koncert i boję się jeszcze w tym cyklu próbować. To jest jedna rzecz, a druga - ja dopiero teraz po @ widzę, że wracam do normalności. Wcześniej po # moje @ były bardzo "lejące się", wodnite, a teraz dopiero jest jakby taka właściwa, jak przed #. Czuję, że dopiero teraz endometrium się odbudowało, nawet mnie trochę pobolewał brzuch. Ale dosłownie dopiero od tej @ i boję się, że to wciąż za szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego modelu marella wchodzą wkłady maxtra, które są dosyć tanie (przy zakupie większej ilości ok. 14zł/szt). tż wróci z pracy i kupimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36058032]Aduniu, masz oczywiście rację, ale ja nie pokonam tego strachu. Nie wierzę już, że może mnie cokolwiek dobrego spotkać i choćby mi ktoś mówił, że jest, będzie inaczej, to nie umiem i już.
[/QUOTE] Perse- wiem, że to żadne pocieszenie ale napiszę Ci tylko, że ja mimo iż straciłam dużo młodsze ciąże to przez całą ciążę z Kasią miałam wątpliwości czy urodzę ją żywą, całą i zdrową. Tak już ma każda AM- nie tylko Ty...ale trzeba uwierzyć- kiedy włączała mi się nadzieja było mi łatwiej...
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
____________ trochę pobieżnie poczytałam co pisałyście, bo nie miałam siły, może za jakiś czas odniosę się do tego, teraz nie. co do książki, pierwszy raz o niej słyszałam teraz od Was, pewnie chciałabym przeczytać, może poszukam, w tajemnicy przed mężem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zadomowienie
|
W końcu nadszedł i mój czas! Jestem pierwsza
![]() ![]() Zaraz zmykam do okulisty, czuję, że ślepne - chyba czas na okulary... ![]() Poza tym my pod koniec września wybieramy się na jeden koncert i boję się jeszcze w tym cyklu próbować. To jest jedna rzecz, a druga - ja dopiero teraz po @ widzę, że wracam do normalności. Wcześniej po # moje @ były bardzo "lejące się", wodnite, a teraz dopiero jest jakby taka właściwa, jak przed #. Czuję, że dopiero teraz endometrium się odbudowało, nawet mnie trochę pobolewał brzuch. Ale dosłownie dopiero od tej @ i boję się, że to wciąż za szybko.[/QUOTE] Perse, te myśli nigdy nie znikną, ja też je mam, staram się je tylko w miarę możliwości odganiać... A co do dochodzenia do siebie. Po porodzie na pewno wiele się pozmieniało i być może wszystko tak naprawdę jest już ok. Pójdziesz do gina to z pewnością stwierdzi czy to już. Ja oczywiście też planuję kontrolę przed, mam zamiar iść w przyszłym tygodniu we wtorek. Miłego Dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Konto usunięte
|
Cześć.
Wstałam i mam tak samo dość jak wczoraj ![]() Ja już chcę mój urlop... TŻ wyprawiony, ja jem śniadanie. Potem to, co zwykle. ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() Poza tym Ty już też trochę dłużej czekasz, prawie miesiąc dłużej niż ja. Ja bym musiała iść jeszcze do dentysty, bo boli mnie ósemka, jak zjem coś zimnego albo gorącego (tak normalnie nie, ale właśnie przy zimnych/ciepłych), ale mój doktorek to dwie stówy za ząb, więc już siwieję na myśl o nim... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36061277]
Poza tym Ty już też trochę dłużej czekasz, prawie miesiąc dłużej niż ja. Ja bym musiała iść jeszcze do dentysty, bo boli mnie ósemka, jak zjem coś zimnego albo gorącego (tak normalnie nie, ale właśnie przy zimnych/ciepłych), ale mój doktorek to dwie stówy za ząb, więc już siwieję na myśl o nim...[/QUOTE] Pewnie, że tak, zresztą, jeśli intuicja Ci podpowiada, że to jeszcze nie ten cykl to poczekaj. Ja jednak trzymam kciuki za nasze wtorkowe wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wczorajsze odniesienie się moich refleksji
![]() Jak czytam Wasze wspomnienia to czasami naprawdę nie mogę powstrzymać się od łez.. Ja mam. Kupiła w ramach terapii po drugim poronieniu.. nie wiem dlaczego, ale czułam że muszę to przeczytać w ramach przechodzenia żałoby. Nie było w niej nic co by mnie zaskoczyło czy zdziwiło, ale niektóre fragmenty rozkładają na amen.. i ryczałam jak bóbr.. jeśli macie ochotę to czytajcie! Ja mój egzemplarz pożyczyłam aktualnie siostrze, ale jeśli któraś ma ochotę to mogę podesłać pocztą. Dajcie znać. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36054987] Ja też nie wiem. Chyba nic mnie już w życiu nie ruszy, mam już za przeproszeniem wylane na wszystko. Mam nadzieję, że wraz z rozpoczęciem starań powróci mi jakaś nadzieja, bo póki co egzystencja to jeden wielki bezsens. [/QUOTE] Perse ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36056741] U mnie jest raz lepiej, raz gorzej. Raz mam humor, za chwilę go tracę. Cieszę się na starania, a zaraz przychodzi myśl, że historia się powtórzy. Tak, ciągle o tym myślę, ciągle się tego boję. [/QUOTE] Mogę napisać z włąsnego doświadczenie, że w momencie gdy rozpoczęliśmy starania o drugą ciążę nabrałam nowej energii do życia, a od chwili gdy już wiedzieliśmy że jestem znów w ciąży to nasze życie przybrało zupełnie nowy wymiar, wszystko było takie cudne, i mimo strachu to czuliśmy się z Tż jak w "siódmym niebie", nagle znów wszystko miało sens.. ale niestety znów nie trwało to długo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() U mnie coś pochmurnie ufff ale nie pada ![]() Nadrobiłam i znów nie wiem co komu.... Anita jakbyś ja miała to ja bym prosiła ![]()
#4871 |
Zakorzenienie
|
bry...
coś mnie dół brzucha kuje/pobolewa, ale nie tak na środku, tylko po jednej stronie ![]() ![]() a do wizyty prawie tydzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
Monika weź nospę spokojnie!! jest dozwolona w ciąży i nic Ci sie nie stanie jak ją weźmiesz.....można nawet chyba 3 w ciągu dnia wziąć!!
Tesiek no i jak i jak??!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-08-23 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() agatko ja mam tą książkę,kupiłam po poronieniu razem z Aniołkowymi mamami - polecam jest super, mnie dodała otuchy, nadzieii i chęci do dalszej walki ![]() Wczoraj byłam u tego lekarza... faktycznie miał lekki poślizg bo weszłam do gabinetu dopiero o 19:40 (każdą pacjentkę trzyma ok. 30 min.) Wszystko mu powiedziałam co i jak,wszystko sobie notował w wirtualnej kartotece ( mój ostatni gin ich nie prowadził ![]() zrobił badanie,potem usg.Był bardzo zdziwiony,że na wypisach szpitalnych po laparoskopii i poronieniu jest podanych tak mało istotnych informacji...np. stopień endometriozy,który jajowód jest niedrożny itp. - no ale cóż trzeba sobie jakoś poradzić z tym brakiem. Z racji tego,że we wrześniu jest na urlopie akurat w tym czasie kiedy ja teoretycznie będę miała owulację to monitoring cyklu zrobi mi dopiero w październiku.Powiedział,ż e najpierw trzeba ustalić czy faktycznie jajeczkuję.W dalszych planach ma histografię ??? ( nie jestem pewna nazwy tego zabiegu bo byłam bardzo podekscytowana) - chce zajrzeć kamerą do macicy i sprawdzić czy tam się nic nie dzieje.Później -gdybym nadal nie zaszła w ciążę- sprawdzi jak faktycznie mają się te moje jajowody i czy w razie niedrożności dało się z tym coś zrobić.Postawił sprawę dość jasno-gdyby wszystkie te badania i ewentualne leczenie nie przyniosły rezultatu w postaci ciąży będziemy musieli pomysleć o invitro...na które nas nie stać ![]() Dziewczyny ogólnie jestem badzo zadowolona- nie wciskał nam jakiś bredni tylko uczciwie powiedział na czym stoimy.Jestem spokojniejsza i cierpliwie będę czekać do pażdziernika bo widzę,że chce nam pomóc i ma jakiś plan działania ![]() ![]() No to chyba wszystko,jak mi się coś przypomni to uzupełnię sprawozdanie z wizyty ![]() Ściskam Was wszystkie i życzę miłego dnia-ja zmykam do pracy,później tu zajrzę ![]()
#4874 |
Zakorzenienie
|
Tesiek cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty!
Wysłałam CI PW.... ![]()
#4875 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!
ja nie, ale mysle ze nasz watek jest lepszy nawet od tej ksiązki. Ale dostrzegam plusy generalnie wiecej sie mówi, pisze o # i przestaje to byc temat tabu. Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36058032]Aduniu, masz oczywiście rację, ale ja nie pokonam tego strachu. Ale dosłownie dopiero od tej @ i boję się, że to wciąż za szybko.[/QUOTE]PERSE! strach bedzie i juz. Teraz trzeba tylko pomyslec co zrobic by on nas nie paralizował. Jak potrzebujesz jeszcze czasu to go sobie daj, ale tez nie przeciagaj staranek za bardzo..... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36061277] Ja już chcę mój urlop... [/QUOTE] a kiedy on będzie? Cytat:
![]() TESIEK! fajnie ze lekarz ma konkretny plan działania i ze nie owijał w bawełne. trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie naiwne historyjki, poruszajace acz... zycie prawdziwe jest tu na forum.i prawdziwa nadzieja. ale kazy czegos innego potrzebuje. Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- dokladnie. bez cukru. life.
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
PANI! nic sie nie przyzanłaś? Buziaki!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Wtajemniczenie
|
Heja.
Paniczko, moniko - kłucia to normalna sprawa na początku, i normalne jest schizowanie u AM - ![]() ![]() Ściskam ![]() My po wizycie u pediatry, instynkt matki jest niezawodny. Darka powinna lepiej trzymać się w siedzeniu, mamy ćwiczyć, jak za miesiąc nie bedzie siedziała to rehabilitacja ![]() Daria poniżej środka siatki centylowej ale lek. mówiła, że jest OK, wagowo nie ma tragedii. Po południu idę do żłobka ustalić szczegóły, od poniedziałku Daria będzie mogła chodzić na godzinę do żłobka. A potem to już tyle ile ja w pracy będę. Dziewczyny, czasami zastanawiam się czy zasługuje aby być jeszcze na tym forum ![]()
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Daria-zuch. dacie rade ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Wtajemniczenie
|
![]() Z przyziemnych rzeczy to dostanę taki zegarek http://www.tayma.pl/allegro/Perfectsu1242a11.jpg z okazji powrotu do pracy ![]()
#4881 |
Raczkowanie
|
Kochane współtowarzyszki doli i niedoli
![]() ![]() Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrozumiałam niektóre wpisy,ale odniosłam wrażenie,że książki traktujące o poronieniu kupujecie (lub chcecie kupic ) w tajemnicy przed Tż??? Tak tylko pytam bo ja też tak zrobiłam ![]() ![]() Jak czytałam "Ciszę..." to tylko zagadywał o czym jest ta książka(bo ja ogólnie uwielbiam czytac książki) i wyobraźcie sobie,że tak długo dociekał aż się przyznałam o czym jest ![]()
#4882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Raczkowanie
|
esesko ja bym dołożyła jeszcze kilka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
radosny!!!
Cytat:
![]() ![]() za tydzien konkubent konczy 3o lat... jak ja prezent kupie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
zawsze mam problem co kupic tz. z kobitka jest łatwiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ludzie drodzy trzymajcie mnie bo zaraz normalnie będę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co chcesz kupić??
![]() |
#4887 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jedna koleżanka powiedziała mi kiedyś,że kobieta może się czuć w pełni kobietą jak urodzi dziecko...Natomiast dla koleżanki z pracy,która wróciła z macierzyńskiego nie liczył się fakt,że widok jej dziecka sprawiał mi przykrość-wiecie co mam na myśli-że ja swoje straciłam itp.,czasami mam wrażenie,że czuje sielepsza ode mnie bo ma dziecko a ja nie.Zresztą kiedys mi powiedziała,że ona zajdzie w ciążę ot tak,a my dalej się będziemy starać...można powiedzieć,żę to wykrakała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- My z Tż nie robimy sobie prezentów z oakzji urodzin czy świat-czasami robimy sobie prezenty tak bez okazji i są to rzeczy,które wiemy,że chcemy (np. z rozmowy ) Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Twoja koleżanka .... niedelikatna to mało powiedziane.....normalnie takie to tylko na ksiezyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Amilcia przyjdzie Berbie to dostaniesz toporkiem ![]() Dobrze, że tak szybko zareagowałaś z Darią ![]() Pani ja bym pewnie jakiś prezent przez neta zamówiła ![]() Tesiek cieszę się, że znalazłaś odpowiedniego lekarza
#4890 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ją w sumie też mam w ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.