|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
robie pomidorówkę dzis, juz prawie zrobiona neistety zauwazylam ze nie mam ryżu ani makaronu nawet wiec bede musiala isc jeszcze raz grrrr do sklepu a mis ie nei chce z tego 4tego piętra
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co mój mąż wczoraj wymyślił??? że przywiezie mi kota
on nie lubił nigdy kotów, ale od kiedy znajoma znalazła tego bezbronnego malutkiego kotka wręcz zagłodzonego, to coś się w nim przełamało i chce mi z pracy kota wziąć - mają tam kilka malutkich kotków i je dokarmiają, żal mu takiego jednego co wiecznie głodny chodzi i stwierdził że mi go przywiezie ![]() poza tym jest jeden facet u nich w pracy co kopie te koty |
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
wazne zebys w dalszym ciagu tego pragnela a rok czasu na przelomie calego zycia wiele nie zmieni odchowasz malutka i bedziesz czerala wieksza przyjemnosc i z nauki i z malucha-bo nie bedziesz az tak zmeczona.czasami zycie samo weryfikuje nasze rozterki dot wyboru i zazwyczaj na dobre nam to wychodzi![]() Cytat:
Halawaya magiczna licza ![]() Agus, DeKajka ![]() moje dzieco pierwszy raz poszlo samo do sklepu ze swoim o pol roku starszym kuzynem a ja latam z okna do okna takiego mam pietra nie puscilabym jej ale jeczala ze Alan sam chodzi a ona nie mozez milych wiadomosci jedziemy sobie dzis na madagaskad 3D
|
||
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Widzę, że okresowy temat na tapecie. Ja też mam długie i bolesne miesiączki. Pierwsze dwa dni najgorsze. Ale podobno po dzidziusiu się to zmienia. Ja kiedyś pare razy użyłam tamponu, ale jednak nie za bardzo mi on odpowiada. Co chwilkę zaglądałam czy mi czasem nie przemaka, bo ja to tylko te MINI Mężatka, a taka mini mini ![]() Dzisiaj jade po wyniki glukozy po 15 i się trochę stresuje, mam nadzieje że dobrze wyjdą i morfologia też. Nie mam dzisiaj pomysłu na obiad. A Wy co robicie? Ja myślałam może o naleśnikach. Chociaż może przydałoby się coś konkretniejszego |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko zrob z lanymi kluskami
co do recznikow sa przydatne z kapturkiem bo glowke trzeba okryc dla takiego maluszka zeby sie nie wyziebial po kapieli |
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
ale mieszanke sobie z robilam w brzuchu... mikser normalnie;p
kanapki z szynka i z pomidorem, mars, pol szklanki mleka, nektarynke, herbate, jogurt z bananem, 2 andruty... a najgorsze jest to ze mam ochote isc do kuchni po cos jeszcze;p mialam Wam pisac lezac w lozku czytalam ksiazki o ciazy i podobno w 3try. ma sie takie napady jedzenia i lapia smaki ) wiec musimy uwazac zeby sie opamietac i nie pochlaniac wszystkiego jak ja dzis;]
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za wizyty wszelkie dzisiaj ja tez mialam pare razy mini mini to mnie bolalo..ja wole podpaski kurde musze sobie paznokcie zrobic bo wyglądam masakrycznie..jak tak dalej bedzie to tż sie ze mna rozwiedzie
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka mi tez się marzą naleśniki, ale nie chce mi się ich smażyć
dzisiaj mam na obiad łazanki, a jutro to już nie wiem czy coś wymyślę, czy znowu do mamy będziemy szli na obiad ![]() i jeszcze marzą mi się frytki, takie jak wczoraj jadłam mmm ![]() a napady głodu i smaki to ja mam od początku ciąży na początku same słodycze - duża milka na śniadanie, potem ciacho i znowu czekolada teraz bardziej słone za mną chodzi, i szynka co wcześniej było nie do pomyślenia pewnie w 3 trymestrze przyjdzie wreszcie czas na ogórki...
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-23 o 12:03 |
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka zlituj sie nade mna!!ja ciagle glodna a jesc nie moge za bardzo bo cukru musze pilnowac
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam czy kupować w sklepie wszystkie rzeczy typu pieluszki, smoczki czy obkupić się u tego allegrowicza: http://allegro.pl/listing/user.php/r...id=4479760&p=1 Któraś z Was go polecała i faktycznie ceny ma konkurencyjne. Muszę sobie jeszcze w sklepie posprawdzać jak stoją te różne rzeczy/ |
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko moj tz sie smial ostatnio ze mnie bo mialam poodpryskiwane u nog i mowi-Martus czemu sobie nie pomalujesz i szyderczo sie smial
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Fasolka na allegro bez dwoch zdan!!na glupie butelce pomiedzy marketem a allegro w moim przypadku bylo - na malej aventa 8 zl a na duzej 12 wszytsko zamowilam przyszlo i mam zaoszczedzone kupe kasy.na jednej glupie pieluszce tetrowej czy flanelce 2-3 zl pomnoz x 20 i jaka oszczednosc!!
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
martus a jaki rozmia reczniczka? 90 x90 wystarczy
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko zalezy na jaki garczek i czy wolisz takie zwiezle czy rozlazle-ja wole zwiezle
no i czy Twoja maka sie bedzie nadawala to ja ne wiem.ale mieszkam maczke z jajkiem, poltora(im wiecej jajka tym twardsze sa) dodaje soli i widelcem z kubka na bulgoczaca zupke
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz jak będę mieć wyniki i wróce do domu, wskakuję na forum i daje Wam znać jak się mają moje wskaźniki. Cytat:
łazanki mniam mniam mniam ![]() ![]() :mni am: daj trochę, ja Ci też dam naleśnika
|
||
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
marti ja też zamierzam ostatnie rzeczy wyprawkowe zamawiać na allegro
i wszystko u jednego sprzedawcy żeby raz za wysyłkę płacić ostatnio patrzyłam na tetrówki których mi brakuje - w sklepie 4zł za sztukę tylko trzeba uważać na jakość - niektóre są jak zwykłe szmatki ![]() jeszcze się wybiorę do selgrosu bo jak w większych ilościach kupię to będę miała po hurtowych cenach, a nieraz fajnie można zaoszczędzić
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze tak.bo sa 70x80, 80x80 a i nawet 100x100. nie wiem jak w realu to wyglada ale ten co mowisz to jeden z wieksiejszych jest
|
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy znacie textil market??jak tam jest drozej na pieluszce tetrowej niz na allegro to taniej raczej nigdzie sie nie kupi.a tam flanelka po 5,9
ja dawalam jakos 3,5 chyba a bralam 10szt.no i wzielam wiecej roznych rzeczy lacznie z chusteczkami i za przesylke raz zaplacilam a i tak ile do przodu |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka proszę
![]() moje troche inaczej wyglądają, bo ja daję duuużo pieczarek i duuużo kiszonej kapusty ale są boskie i pikantne tak jak lubię |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
i co do tetrowek to ja kupowalam te podwojnie tkane.sa troche drozsze ale naprawde grube
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
heey kochane
![]() Nadrobić was- niemożliwe... W końcu mam chwilę żeby zajrzeć, bo tż wrócił do pracy.. uznał że nie będzie siedział na l4- nie przegadałam i postawił na swoim ![]() Dojrzałam tylko brzuszek Pokrzywki- śliczny I trzymam kciuki za wizyty
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Ja juz kiedys pisalam , na samym poczatku ciazy, ale wtedy zabraklo czasu na dalsze rozmowy... Teraz jestem na L4 i chetnie sie do Was przylacze, jesli mnie przyjmiecie do swojego grona Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
ufff nadrobiłam was... i wiecei co gdyby nie to że nie chcę mieć wcześniaka, wole by synuś był donoszony mogłabym się zgłosić jako następna w kolejce... ; )
a swoją drogą podpowiedzcie co dziś na obiad? : ) |
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
a wogóle dostałam dziś spóźniony prezent ślubny
narzuta na łóżko i na dwa fotele takie z koca, zwykłe, ale tak grube że te na fotele raczej będą mi służyły jako kocyk do wózka dla Kuby ![]() fasolka to chyba musiałabym Ci faksem przesłać to byś je mogła wszamać ![]() Karla ja co prawda Cię nie pamiętam bo dołączyłam w III części, ale witamy Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-23 o 12:16 |
|
|
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
emylka
no właśnie też się zastanawiam ![]() Ale Landi rozdaje łazanki, ja właśnie czekam na kuriera
|
|
|
|
#1230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fasolka -
Cytat:
Cytat:
.. od jakiegos czasu łąpie sie na tym ze nzowu mam smaki jak na poczatku ciazy .. ![]() Cytat:
Wy sie zastanawiacie jaki reczniczek najlepszy , jaki rozmiar ..Ja mam jeden z kapturkiem i parę nowych takich zwyklych .. nie widze roznicy czym bedzie maluszek wycierany .. byleby byl miekki zeby nie podraznic delikatnej skory Adasia .. a reszta dla mnie nie ma znaczenia .. Ja juz po domowym SPA , jestem prawie gotowa by pokazac sie ginowi ..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

. Dziś posiedzę krócej, bo na 11 umówiłam się z dawno niewidzianą kumpelą - 3 tyg wyżej jest w ciąży. To poplotkujemy przy kawce herbatce no i od września razem będziemy śmigać do szkoły rodzenia. Po południu natomiast jedziemy na zakupy z mężulkiem i na kawę do teściów, więc cały dzień zajęty
i że mam cudownego męża i synka, którzy dla mnie są całym światem. Teraz własna osobista matka odsunęła się ode mnie i zerwała kontakt, ale po chwilowej depresji z tego tytułu już zdołałam odzyskać równowagę. Kurcze Pokrzywka urodzisz dziecko to zobaczysz, że tylko ono będzie się liczyło i nagle obecne problemy i rozterki wydadzą Ci się błahe
więc głowa do góry
Kwestia finansowa jest problemem mamy teraz inne priorytety, w tym wymiana auta, kupno wypoczynku do salonu, no i już dwójka dzieci... Przekalkulowaliśmy wszystko, gdyby mój wymarzony kierunek był tu na miejscu, to zacisnęlibyśmy pasa i te 350zł miesięcznie nie stanowiłoby większego problemu. Tymczasem kierunku w moim mieście nie ma i musiałabym dojeżdżać, to i koszta przejazdu, i opłaty za nocleg, i jedzenie gdzieś tam - nie, nie ma szans w tym roku
wazne zebys w dalszym ciagu tego pragnela a rok czasu na przelomie calego zycia wiele nie zmieni

nie puscilabym jej ale jeczala ze Alan sam chodzi a ona nie moze

wszytsko zamowilam przyszlo i mam zaoszczedzone kupe kasy.na jednej glupie pieluszce tetrowej czy flanelce 2-3 zl pomnoz x 20 i jaka oszczednosc!!

to byś je mogła wszamać