Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 11:43   #2011
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
OK, dzięki, ale napisałam po prostu jak jest. Gdybym wiedziała, jak bardzo źle to będę znosić i fizycznie i psychicznie bez perspektyw, że będzie lepiej, to sądzę , że bym się nie zdecydowała. Wy chociaż wstajecie, gotujecie coś, nie mówiąc o tych, co w ogóle wychodzą z domu, idą do pracy itd. Myślałam że chociaż poczytać dam radę, ale nie jestem w stanie książki utrzymać. Dzień sprowadza się do gapienia w sufit/kibel i prób wypicia/zjedzenia czegoś. Tylko czekam aż dojdą ataki kolki nerkowej. Fajnie będzie.

Dobra, przestaję się tu udzielać, bo nie pasuję do tych fasolinkowych klimatów, to się atmosfera na forum oczyści.

Dbajcie o siebie, życzę spokojnych ciąż, lekkich porodów i zdrowych dzieciaków
No tak, tego się właśnie spodziewałam, że się obrazisz i pójdziesz.
Powiem Ci, że moja 1 ciąża nie była planowana, wymiotowałam po 6 razy dziennie i na początku ryczałam, ale po 2 miesiącach tak się z niej cieszyłam, może i Ty jak przejdą Ci mdłości to będziesz się z niej cieszyć.

ps zrobiłaś coś z tymi wymiotami?? byłaś u lekarza??
Stary 2012-08-23, 11:55   #2012
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwi mnie, że światopoglądowo dopuszczasz nielegalną aborcję, no ale ok, niech se każdy dopuszcza co chce. Tęsknię za dawnym życiem i myślę, że to normalne - miałam bardzo fajną pracę i chętnie bym do niej wróciła już - perspektywa tak długiej przerwy dla osoby bardzo aktywnej zawodowo jest dobijająca, nieważne czym ta przerwa jest spowodowana. Nie wiem też jakie obrażanie i fochy Cię męczą, bo ja gdyby nie nestelle nawet nie miałam w planie skomentować Twojej bezczelnej wypowiedzi.

OK, dzięki, ale napisałam po prostu jak jest. Gdybym wiedziała, jak bardzo źle to będę znosić i fizycznie i psychicznie bez perspektyw, że będzie lepiej, to sądzę , że bym się nie zdecydowała. Wy chociaż wstajecie, gotujecie coś, nie mówiąc o tych, co w ogóle wychodzą z domu, idą do pracy itd. Myślałam że chociaż poczytać dam radę, ale nie jestem w stanie książki utrzymać. Dzień sprowadza się do gapienia w sufit/kibel i prób wypicia/zjedzenia czegoś. Tylko czekam aż dojdą ataki kolki nerkowej. Fajnie będzie.

Dobra, przestaję się tu udzielać, bo nie pasuję do tych fasolinkowych klimatów, to się atmosfera na forum oczyści.

Dbajcie o siebie, życzę spokojnych ciąż, lekkich porodów i zdrowych dzieciaków
Myślę, że zaszło tu jakieś nieporozumienie.
Rozumiem, że jak ktoś się czuje tak kiepsko i ma dość może mieć różne myśli. Nawet takie, że nie chce ciąży i dziecka i w ogóle tylko chce mieć święty spokój. Gdzieś jest granica w człowieku i po jej przekroczeniu zmienia się postrzeganie sytuacji.

Mi to nie wzbudza reakcji typu: idź, usuń.
Wg mnie naprawdę powinnaś iść do lekarza. Nawet drogą żylną Cię dowodnią, dokarmią. Sytuacja jest groźna i dla dzidziusia i dla Ciebie. Zadbaj o Was.

No i ... pamiętaj, że to minie. Taka świadomość przynajmniej mi bardzo pomaga.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 11:58   #2013
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziwi mnie, że światopoglądowo dopuszczasz nielegalną aborcję, no ale ok, niech se każdy dopuszcza co chce. Tęsknię za dawnym życiem i myślę, że to normalne - miałam bardzo fajną pracę i chętnie bym do niej wróciła już - perspektywa tak długiej przerwy dla osoby bardzo aktywnej zawodowo jest dobijająca, nieważne czym ta przerwa jest spowodowana. Nie wiem też jakie obrażanie i fochy Cię męczą, bo ja gdyby nie nestelle nawet nie miałam w planie skomentować Twojej bezczelnej wypowiedzi.
Taa, Ciebie to chyba wiele rzeczy dziwi w ogóle. I obawiam się że może jeszcze wiele zdziwić z takim podejściem. Ja dopuszczam prawo każdej kobiety do decydowania o sobie (wiem, szokujące ), a aborcje preferuję legalną w czechach/ niemczech lub UK bo nielegalna w naszym chorym kraju niesie wiele zagrożeń. I tak wolę aborcję niż potem właśnie takie mamy Madzi czy kobiety które nienawidzą swojego życia i swoich dzieci.

Witamy w świecie dorosłych scarlett - dyskusja i bronienie swoich racji, a nie fochy i obrażania. Branie odpowiedzialności za swoje decyzje ( np o zajściu w ciążę) i swoje słowa, bo wychodzi na to że wcale nie chciałaś tego dziecka i cofnięcia czasu, tylko żeby Cię wszyscy pogłaskali jaka to jesteś biedna bo masz objawy jak 50 % kobiet w ciąży.

Spoko, gdybym przyznawała oskara masz od mnie jednego, prawdziwa drama queen )

Uprzedzając komentarze - tak jestem wredną suką, ale stabilną emocjonalnie i akceptującą siebie i swoje życie i sobie ten stan chwalę Dyplomy z psychologi do wglądu na priv
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:05   #2014
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Uprzedzając komentarze - tak jestem wredną suką, ale stabilną emocjonalnie i akceptującą siebie i swoje życie i sobie ten stan chwalę Dyplomy z psychologi do wglądu na priv
Haha To się ubawiłam.
Ty zrób sobie nieco uprawnień terapeuty, to złagodniejesz, bo widać, że siedzi w Tobie jadzik

A co do dyplomów psychologii... znałam osobiście jedną panią mgr po psychologii, którą każdy terapeuta po jakimś czasie odsyłał, takim była ciężkim przypadkiem Tak mi się bez okazji przypomniało
Stary 2012-08-23, 12:10   #2015
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Współczuję, mnie to łapie raz na jakiś czas, polecam smarowanie maścią końską i plastry rozgrzewające na dolne partie pleców, no i podobno aquaareobic - czyli basen.
Ale chyba aqua i inne gimnastyki można w drugim trymestrze dopiero, czy w pierwszym też ? Bo chętnie bym pochodziła na coś !

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
hehe! My do pracy razem dojeżdżamy - mąż wyrzuca mnie i jedzie do siebie, a potem po mnie wraca i domek. Taki układ jest najszybszy
Ale dzisiaj coby obyło się bez nerwów ja byłam kierowcą i najpierw zawiozłam jego. Pomijając, że spóźniłam się do pracy 20 min to przynajmniej nie wkurzałam się na prędkość, dziury, brak płynnek jazdy, wymuszanie pierwszaństwa, jeżdżenie zbyt ostrożnie i mało dynamicznie... dosłownie nic mi nie pasuje... nawet otarte/zamknięte okna
No mam identycznie, a wiesz jakie mamy te drogi w Krk o wjechanie w jakąś nie trudno Na szczęście zwykle sama jeżdżę do pracy, ale tak się wkurzam na wszystkich kierowców, że w szoku na szczęście po chwili mija

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wg mnie naprawdę powinnaś iść do lekarza. Nawet drogą żylną Cię dowodnią, dokarmią. Sytuacja jest groźna i dla dzidziusia i dla Ciebie. Zadbaj o Was.
Święte słowa.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Haha To się ubawiłam.
Ty zrób sobie nieco uprawnień terapeuty, to złagodniejesz, bo widać, że siedzi w Tobie jadzik

A co do dyplomów psychologii... znałam osobiście jedną panią mgr po psychologii, którą każdy terapeuta po jakimś czasie odsyłał, takim była ciężkim przypadkiem Tak mi się bez okazji przypomniało
Nie pracuje w zawodzie Chyba na szczęście dla moich potencjalnych pacjentów i uważam że większość ludzi po psychologi to niezłe psychole z niezłymi jazdami. Tak tylko robiłam aluzję do wcześniejszych sprzeczek .
Stary 2012-08-23, 12:12   #2016
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Niezły synchron planowane takie zgranie, czy tak wyszło )?
Siostra się ze mnie zbija, że jej pozazdrościłam
Ona powiedziała mi o ciąży w 7 tyg, a ponieważ różnica u naszych fasolek to 8 tyg. to wygląda na to, że się w tydzień od tej wiadomości z Tż wyrobiliśmy, żeby nie być w tyle heheh
A tak naprawdę to samo tak wyszło, nie planowaliśmy na razie. Chciałam znaleźć pracę i dopiero wtedy. Ale dzidzia sama zdecydowała kiedy ma pojawić się na świecie /co się będzie rodziców pytać/ hehe
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:14   #2017
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Ale chyba aqua i inne gimnastyki można w drugim trymestrze dopiero, czy w pierwszym też ? Bo chętnie bym pochodziła na coś !
tak ćwiczenia wodne od 2 trymestru, ale od początku można sobie pływać, wiadomo by nie przesadzać, ale na pewno pomoże rozruszanie kości
Sama bym poszła popływać, bo taki upał że szok.
Stary 2012-08-23, 12:15   #2018
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
co Ty myślałaś że jest tak jak w reklamach?? Piękna mama, uśmiechnięta, wypoczęta i słodkie roześmiane dziecko??
ja tak cały czas myślę nawet sobie to wizualizuję

Kurcze, też czuję się kiepsko, szczególnie wieczorem (chociażby dlatego na forum bywam tylko w ciągu dnia). Wczoraj leżałam sobie i aż się popłakałam tak mi było źle... niedobrze, jedzenie z całego dnia miałam w przełyku prawie, nerwy na cały świat, do tego bolał mnie brzuch tak "jelitowo"... I tak szlochnęłam sobie kilka razy i się opamiętałam. Nie chcę, żeby nasza Fasolka i mąż myślał, że mi taka sytuacja nie pasuje.
Nasza dzidzia nie była planowana - ale też nie robiliśmy nic, żeby się zabezpieczać. To taki dar, który jest zjawiskiem ponad wszystkie! też miałam inne życie - od rowerowych szaleństw po piwkowanie nocą w jeziorach. I co? Teraz ledwo wytrzymują do 21 i usypiam z książką na buzi. Ale się BARDZO CIESZĘ! Bo wiem, że moje dziecko wie, że NICZEGO TAK BARDZO TERAZ NIE PRAGNĘ jak tylko się z nim spotkać!
I mam plan, że jak się urodzi, to będę śpiewać mu kołysanki a w nich wyleję/wyśpiewam swoje żale jak to mamusia się okropnie czuła. A dodam, że śpiewać nie potrafię

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:16   #2019
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co gorsze... bo ja od 15-16 jestem truposzem... do domu wracam już w ciszy, wystraszona, żeby tapicerki nie obrzygać. Potem szybko łóżeczko na chwilkę... a potem się "rozklejam" i rozzsypiam i takie monstrum chodzę po domu do 21 i padam spać.

A na dokładkę pochwalę się Wam, że chyba zamordują mojego męża. Biedna chłopina nie robi nic złego, chodzi na palcach wokół mnie, a mnie aż nosi tak mnie denerwuje. Co by nie zrobił to dostaję białej gorączki! Ale na szczęście trzymam to w sobie i czasem idę pokur...kować na balkon bo nie chcę mu sprawiać przykrości...
Ja też jestem truposz... od 7 się mobilizuje żeby pod prysznic pójść i jak narazie udalo mi się usiąśc na łóżku.. a po prysznicu pewnie padne na dwie godziny...
Co do morderstwa, to ja mojego TŻ nawet w nocy chciałam chyba mi się wydawało że przez niego się przebudziłam a kur**wałam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:20   #2020
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
tak ćwiczenia wodne od 2 trymestru, ale od początku można sobie pływać.
mnie ginekolog powiedział, że basen jeszcze odpada. Nie dopytałam w euforii dlaczego... kwestia infekcji? przyznam, że basen dla mnie to idealne miejsce dla rozładowania stresów (pływam jak oszłom swoim sytem rozpaczliwym w te i z powrotem) oraz dla relaksu (pływam sobie na pleckach stylem zdecydowanie ładniejszym)
Myślę, że szczególnie z brzuszkiem większym basen musi być baaaaardzo przyjemny.

Terry Pratchett
Stary 2012-08-23, 12:23   #2021
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Kurcze, też czuję się kiepsko, szczególnie wieczorem (chociażby dlatego na forum bywam tylko w ciągu dnia). Wczoraj leżałam sobie i aż się popłakałam tak mi było źle... niedobrze, jedzenie z całego dnia miałam w przełyku prawie, nerwy na cały świat, do tego bolał mnie brzuch tak "jelitowo"... I tak szlochnęłam sobie kilka razy i się opamiętałam. Nie chcę, żeby nasza Fasolka i mąż myślał, że mi taka sytuacja nie pasuje.
Nasza dzidzia nie była planowana - ale też nie robiliśmy nic, żeby się zabezpieczać. To taki dar, który jest zjawiskiem ponad wszystkie! też miałam inne życie - od rowerowych szaleństw po piwkowanie nocą w jeziorach. I co? Teraz ledwo wytrzymują do 21 i usypiam z książką na buzi. Ale się BARDZO CIESZĘ! Bo wiem, że moje dziecko wie, że NICZEGO TAK BARDZO TERAZ NIE PRAGNĘ jak tylko się z nim spotkać!
I mam plan, że jak się urodzi, to będę śpiewać mu kołysanki a w nich wyleję/wyśpiewam swoje żale jak to mamusia się okropnie czuła. A dodam, że śpiewać nie potrafię
jak cudnie napisałaś ten post wzruszyłam się

Wiesz, ja mam jedno dziecko i dalej czasami sobie tak myślę hahahaha

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Co do morderstwa, to ja mojego TŻ nawet w nocy chciałam chyba mi się wydawało że przez niego się przebudziłam a kur**wałam
hahahhaha ale się uśmiałam

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
mnie ginekolog powiedział, że basen jeszcze odpada. Nie dopytałam w euforii dlaczego... kwestia infekcji? przyznam, że basen dla mnie to idealne miejsce dla rozładowania stresów (pływam jak oszłom swoim sytem rozpaczliwym w te i z powrotem) oraz dla relaksu (pływam sobie na pleckach stylem zdecydowanie ładniejszym)
Myślę, że szczególnie z brzuszkiem większym basen musi być baaaaardzo przyjemny.
aha no to nie wiem już sama, ale dużo na wakacjach pływa w różnych zbiornikach, koleżanka leciała na wakacje do ciepłych krajów w 1 trymestrze i pływała w basenach hotelowych, chyba co lekarz to inna opinia, ale pewnie chodzi o infekcje, bo jesteśmy bardzo podatne.
Basen z brzuszkiem jest super!
Stary 2012-08-23, 12:24   #2022
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
hihihihi ja wpadłam w furię w nocy bo wstawał i zamykał balkon, a potem głośno sikał i mnie rozbudził.... jeju mam nadzieję, że to minie... bo narazie trzymam to w sobie ale ile można? Kiedyś wybuchnę

Terry Pratchett
Stary 2012-08-23, 12:26   #2023
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Ja czasami mam szał jak mój chrapie o jeny, a czasami zgrzyta zębami to ja po prostu dostaję białej gorączki.
Stary 2012-08-23, 12:26   #2024
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Ja mojego Tż to mam ochotę utłuc tak co najmniej raz na dzień
ale się powstrzymuję, tylko mu mówię, że ja i brzuch go wcale nie lubimy hehe

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2012-08-23 o 12:28
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:29   #2025
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
jak cudnie napisałaś ten post wzruszyłam się
ja się wzruszyłam, że Ty się wzruszyłaś...
tylko mi nie wolno bo w pracy jestem i chyba w związku z tym wezmę się za robotę. Muszę wydrukować dwa ważne projekty a idzie mi jak krew z nosa - przez Was

Terry Pratchett
Stary 2012-08-23, 12:52   #2026
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Taa, Ciebie to chyba wiele rzeczy dziwi w ogóle. I obawiam się że może jeszcze wiele zdziwić z takim podejściem. Ja dopuszczam prawo każdej kobiety do decydowania o sobie (wiem, szokujące ), a aborcje preferuję legalną w czechach/ niemczech lub UK bo nielegalna w naszym chorym kraju niesie wiele zagrożeń. I tak wolę aborcję niż potem właśnie takie mamy Madzi czy kobiety które nienawidzą swojego życia i swoich dzieci.

Witamy w świecie dorosłych scarlett - dyskusja i bronienie swoich racji, a nie fochy i obrażania. Branie odpowiedzialności za swoje decyzje ( np o zajściu w ciążę) i swoje słowa, bo wychodzi na to że wcale nie chciałaś tego dziecka i cofnięcia czasu, tylko żeby Cię wszyscy pogłaskali jaka to jesteś biedna bo masz objawy jak 50 % kobiet w ciąży.

Spoko, gdybym przyznawała oskara masz od mnie jednego, prawdziwa drama queen )

I tu niestety muszę i ja się zgodzić z tą aborcją również jestem tego samego zdania, że każda kobieta powinna mieć ostateczne słowo...lepiej usnąć niż potem mają być takie tragedie jak się niestety coraz częściej słyszy w mediach....oczywiście pomijam fakt, że takim babą najchętniej bym po prostu podwiązała jajniki co by krzywdy nikomu więcej nie zrobiły bo dostanę lincz na forum jeszcze za to

z tą wredną suką trochę przesadziłaś kochana...po prostu głośno mówisz co myślisz i chyba lepsze to niż gadanie po kątach.

A co do Scarlett kurde kochana współczuję Ci, ale ja zawsze byłam zdania, że współczując komuś i dmuchając na niego nigdy nie stanie na nogi i lepszy jest zimny prysznic...a dlaczego ty jeszcze do tego lekarza nie poszłaś to na serio nie kumam...no chyba, że po prostu nie chcesz sobie pomóc to oczywiście twoje święte prawo

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:

Po prostu beautiful a ja chyba muszę się nauczyć jakiś kołysanek bo kurde żadnej nie znam... w ogóle to chyba nigdy noworodka na rękach nie trzymałam zawsze się bałam...no ale skoro tyle kobiet sobie dało radę na świecie z bejbikiem to i ja też sobie poradzę tak sobie co jakiś czas powtarzam gdy najdą mnie wątpliwości

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Dlaczego mój Tż jak idzie do sklepu i prosze go żeby kupił nam jakąś pyszną niespodziankę, przynosi: sok marchewkowy albo sok warzywny, albo owoca jakiegoś albo warzywko....dlaczego nie może po prostu kupić chispów, albo loda
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:52   #2027
angel-b
Raczkowanie

Cytat:

To moja Julia )) uwaga uwaga !!! z BRATEM
super! gratuluję! fajnie, ze już możesz nazywać Maleństwo po imieniu. ja wczoraj byłam na tym usg prenatalnym/genetycznym/czy jak się to zwie ale chyba jeszcze było za wczesnie, żeby określić płeć. ale i tak wrażenia niesamowite

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
Zobaczymy co mi dzis powie i czy zrobi USG.
Trzymam kciuki za wizytę!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...
Nie chcę tak od rana narzekać ale...muszę.....Str asznie ,ale to strasznie boli mnie pośladek-tak jakby coś przeskakuje,kłuje-przy siadaniu czasami chodzeniu...Wstać z łóżka to wyczyn.... nie wiem co dalej.... Nigdy takiego czegoś nie miałam.
oj, tak czytam o tych Twoich bólach i się zastanawiam czy mam to samo. Mnie ból łapie tak w górnej części pośladków - wydaje mi sie, że to od kręgosłupa. ale jak złapie to cholera ani się wyprostować, ani usiąść:/ myślę, czy nie skonsultować tego z jakimś ortopedą, bo kurcze jak mi jeszcze brzuch urośnie to się w ogóle już nie ruszę...

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość

Po prostu beautiful a ja chyba muszę się nauczyć jakiś kołysanek bo kurde żadnej nie znam... w ogóle to chyba nigdy noworodka na rękach nie trzymałam zawsze się bałam...no ale skoro tyle kobiet sobie dało radę na świecie z bejbikiem to i ja też sobie poradzę tak sobie co jakiś czas powtarzam gdy najdą mnie wątpliwości
męczą mnie podobne myśli - czy poradzę z sobie z taką małą, bezbronną istotką. Czy będę wiedziała, czemu płacze i jak pomóc? Ale koleżanka mnie uspokajała, że podobno po porodzie to przychodzi samo.. zobaczymy
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:59   #2028
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj widziałam reklamę w tv kopytek albo klusek leniwych. Dałabym pół królestwa za kluski leniwe...
o leniwe i ja bym zjadła a jeszcze bardziej pierogi ruskie, fasolke po bretońsku i sledzie robione przez moja mamę

Cytat:
hehe! My do pracy razem dojeżdżamy - mąż wyrzuca mnie i jedzie do siebie, a potem po mnie wraca i domek. Taki układ jest najszybszy
my też razem jeżdzimy do pracy tyle że mą wysiada u siebie a ja biorę samochód i mam 5 minut do siebie jeszcze

Cytat:
hihihihi ja wpadłam w furię w nocy bo wstawał i zamykał balkon, a potem głośno sikał i mnie rozbudził.... jeju mam nadzieję, że to minie... bo narazie trzymam to w sobie ale ile można? Kiedyś wybuchnę

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja mojego Tż to mam ochotę utłuc tak co najmniej raz na dzień
ale się powstrzymuję, tylko mu mówię, że ja i brzuch go wcale nie lubimy hehe
ja utłuc swojego to mam ochote jak go o coś poproszę a on mi mówi "już za chwilke" albo powie "juz ide" a nadqal siedzi to aż mnie cos trafia

Cytat:
tylko mi nie wolno bo w pracy jestem i chyba w związku z tym wezmę się za robotę. Muszę wydrukować dwa ważne projekty a idzie mi jak krew z nosa - przez Was
dobrze że masz na kogo zgonić

Cytat:

nie martw sie ja tez przed Julką nigdy nie miałam żadnego niemowlaka na rękach bo jakoś się bałam ze coś zrobie ale juz jak sie dostanie swojego szkraba to człowiek sie w nim zakochuje od razu i jakoś instynktownie wie i jak ubrac i jak zmienic pieluche chodź wczesniej to czarna magia i strach

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:

Dlaczego mój Tż jak idzie do sklepu i prosze go żeby kupił nam jakąś pyszną niespodziankę, przynosi: sok marchewkowy albo sok warzywny, albo owoca jakiegoś albo warzywko....dlaczego nie może po prostu kupić chispów, albo loda
to tak jak mój mowie "chodz kupimy sobie chipsy" to mi mowi "masz sie zdrowo odżywiac a nie takie śmieci" wiec czasem ukradkiem kupie jak sama ide do sklepu

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
super! gratuluję! fajnie, ze już możesz nazywać Maleństwo po imieniu. ja wczoraj byłam na tym usg prenatalnym/genetycznym/czy jak się to zwie ale chyba jeszcze było za wczesnie, żeby określić płeć. ale i tak wrażenia niesamowite

męczą mnie podobne myśli - czy poradzę z sobie z taką małą, bezbronną istotką. Czy będę wiedziała, czemu płacze i jak pomóc? Ale koleżanka mnie uspokajała, że podobno po porodzie to przychodzi samo.. zobaczymy
koleżanka ma racje a jak po wizycie u ciebie rozumiem ze wszystko dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 13:12   #2029
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Dziwi mnie, że światopoglądowo dopuszczasz nielegalną aborcję, no ale ok, niech se każdy dopuszcza co chce.
ogólnie uważam, ze kobieta powinna decydowac o sobie, jak chce niech usunie, jej sprawa.
Zabrzmi brutalnie, ale lepiej, żeby takie dziecko sie nie urodziło, niz potem nie czuło sie kochane przez matke, albo siedziało w domu dziecka.

Cytat:

Co do podkreślonego to mnie przeraża Twoja postawa. I to co potem... a co Ty myślałaś że jest tak jak w reklamach?? Piękna mama, uśmiechnięta, wypoczęta i słodkie roześmiane dziecko??
mielibyśmy niezły przyrost naturalny

kazdy łapie doły, ja się wole nastawić, ze noce będą cięzkie, a pozniej milo sie rozczarować.

Cytat:

leniwy bardzo mam dzis dzien, nie wiem czy zrobilam dobrze idąc rano pieszo, bo brzuch mnie boli caly czas.

do wizyty podchodze na zupełnym luzie, ale jak mi nie zrobi USG to bedzie mi przykro
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 13:18   #2030
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jestem niestety taką łajzą, że mam problemy z lokalizowaniem tych bóli... jakoś jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Rozbrajają mnie zawsze te pytania, tępy, ciągnący ból ? w dole w boku.. od razu każda odpowiedź mi pasuje i mam je wszystkie

.
Ja tez z lokalizacją bóli mam problem. Dzis w nocy obudziłam sie z mocnym bólem brzucha i wpadłam w panikę, ze to jakies skurcze...Okazało się, że to taki silny ból brzucha jak czasem siepojawia jak sie chce kupe zrobic- że tak brzydko powiem no i skorzystałamz toalety i przeszły i bóle i panika

Dziewczyny a też tak macie, że jak jedziecie autem po naszych polskich dziurach to każdą odczuwacie jakby się jechało po największych wertepach. Bo ja odkąd jestem w ciązy to każda dziura, czy "spiacy policjant" to czuje jak mi w brzuchu wszystko sie przewraca...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 13:20   #2031
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
kazdy łapie doły, ja się wole nastawić, ze noce będą cięzkie, a pozniej milo sie rozczarować.
wiesz czasami nawet jak jest grzecznie i milo jak to u nas było to tez zdażyły sie pare razy noce ze albo całą noc gorączka u Julki, raz pamietam jak miała 8 miesięcy całą noc nam zwracała i to dosłownie co 15 minut zarzygane było wszystko ja padnięta a rano do pracy musiałam iść no ale co zrobić, czlowiek martwi sie wtedy o to małe biedactwo które się tak męczy a nie że jest nie wyspany

Chociaż powiem wam że zwykle mówią że jak pierwsze dziecko było grzeczne to drugie da popalić no i własnie się obawaim tego hehe
Stary 2012-08-23, 13:21   #2032
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie uważam, ze kobieta powinna decydowac o sobie
ależ w pewnym sensie decyduje - idąc do łóżka z facetem, z którym nie chce mieć dzieci oczywiście nie mówię o gwałtach, ale uważam że istniejąca ustawa o aborcji jest jak najbardziej ok, usuwanie ciąży to przecież nie forma antykoncepcji

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 13:22   #2033
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a też tak macie, że jak jedziecie autem po naszych polskich dziurach to każdą odczuwacie jakby się jechało po największych wertepach. Bo ja odkąd jestem w ciązy to każda dziura, czy "spiacy policjant" to czuje jak mi w brzuchu wszystko sie przewraca...
ja mam tak samo jeżdzimy codziennie ta samą trasu w okolicach zamku w stronę Gali jest taki fajny uskok i zawsze tamtenty tak szybko jechalismy bo tak sie fajnie skakało a juedyś jak mąż tak szybko przejechał to caly dzień mnie zbierało na wymioty od tego czasu jeżdzimy tamtędy wolniej
Stary 2012-08-23, 13:23   #2034
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Chociaż powiem wam że zwykle mówią że jak pierwsze dziecko było grzeczne to drugie da popalić no i własnie się obawaim tego hehe
to ja poproszę o taką kolejność, bo drugiego nie planuje
Stary 2012-08-23, 13:26   #2035
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
hehe no tak to z nami jest, a będzie jeszcze gorzej coś czuję

Cytat:
Pewnie że tak, ja też

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość

No ja w szoku, że udało się tak szybko, ale moje bezwstydne dziecko jak tylko włączyła lekarka monitor USG leżało sobie z rozkraczonymi nogami
No chyba że ten siusiak jakimś cudem zaniknie to będzie Ania
a jak u Ciebie po wizycie??

Cytat:

mielibyśmy niezły przyrost naturalny

dokładnie tak, nawet jak są nieprzespane nocki, to jedno spojrzenie dziecka na mamę wynagradza wszystko, a potem pierwsze uśmiechy to coś cudownego.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
wiesz czasami nawet jak jest grzecznie i milo jak to u nas było to tez zdażyły sie pare razy noce ze albo całą noc gorączka u Julki, raz pamietam jak miała 8 miesięcy całą noc nam zwracała i to dosłownie co 15 minut zarzygane było wszystko ja padnięta a rano do pracy musiałam iść no ale co zrobić, czlowiek martwi sie wtedy o to małe biedactwo które się tak męczy a nie że jest nie wyspany

No ja miałam to samo, Julka mega wymiotowała całą noc, potem ja na 9:00 do pracy a poszłam spać o 5:00 masakra... ale całą noc przy niej czuwałam, martwiłam się i płakać mi się chciało, że tak męczy się moja córeczka. A w pracy myślałam tylko o niej, a nie że chciało mi się spać.

I przy drugim też się tego boję haha
Stary 2012-08-23, 13:29   #2036
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

dokładnie tak, nawet jak są nieprzespane nocki, to jedno spojrzenie dziecka na mamę wynagradza wszystko, a potem pierwsze uśmiechy to coś cudownego.

No ja miałam to samo, Julka mega wymiotowała całą noc, potem ja na 9:00 do pracy a poszłam spać o 5:00 masakra... ale całą noc przy niej czuwałam, martwiłam się i płakać mi się chciało, że tak męczy się moja córeczka. A w pracy myślałam tylko o niej, a nie że chciało mi się spać.

to jest własnie instykt macierzyński
Stary 2012-08-23, 13:30   #2037
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

to tak jak mój mowie "chodz kupimy sobie chipsy" to mi mowi "masz sie zdrowo odżywiac a nie takie śmieci" wiec czasem ukradkiem kupie jak sama ide do sklepu
a moj mówi: nie będziesz mi truła mojego dziecka....i też ukradkiem sobie pozwalam od czasu do czasu na jakieś chipsy...wczoraj pojechalam do kuzynki z paczka chipsow i w spokoju moglam zjesc bo kobieta przeciez mnie zrozumie
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 13:38   #2038
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Też uważam, że to niezłe chamstwo
już 3 dzień wysyłam aluzję o taki torcik czekoladowy z mojej ulubionej cukierni i nic, nadzieja w Mamie bo mnie dziś odwiedza i liczę na to że coś mi przyniesie

Cytat:

leniwy bardzo mam dzis dzien, nie wiem czy zrobilam dobrze idąc rano pieszo, bo brzuch mnie boli caly czas.

do wizyty podchodze na zupełnym luzie, ale jak mi nie zrobi USG to bedzie mi przykro
Ja też się nastawiam na ciężkie noce, ale TŻ mówi, że to musi być do przeżycia inaczej nasz gatunek by wyginął A na wizycie prywatnej powinnaś pojęczeć o usg i niech dr robi i już

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

ja tak mam.
Stary 2012-08-23, 13:43   #2039
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Też uważam, że to niezłe chamstwo
już 3 dzień wysyłam aluzję o taki torcik czekoladowy z mojej ulubionej cukierni i nic, nadzieja w Mamie bo mnie dziś odwiedza i liczę na to że coś mi przyniesie
.
oby tylko mama nie przyjechała z pęczkiem młodej marchewki hehe a ja własnie zastanawiam się jakie ciacho by tu upiec w sobote może jest tu jeszcze jakaś piekąca i ma sprawdzony przepis na coś dobrego
Stary 2012-08-23, 13:51   #2040
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
oby tylko mama nie przyjechała z pęczkiem młodej marchewki hehe a ja własnie zastanawiam się jakie ciacho by tu upiec w sobote może jest tu jeszcze jakaś piekąca i ma sprawdzony przepis na coś dobrego
Ja mam przepis cudowny, mój ulubiony i w ogóle jak dla mnie ach i och... pewne ciasto marchewkowe z masą z serków... próbowałaś?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości