|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Powiem Ci, że moja 1 ciąża nie była planowana, wymiotowałam po 6 razy dziennie i na początku ryczałam, ale po 2 miesiącach tak się z niej cieszyłam, może i Ty jak przejdą Ci mdłości to będziesz się z niej cieszyć. ps zrobiłaś coś z tymi wymiotami?? byłaś u lekarza??
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że jak ktoś się czuje tak kiepsko i ma dość może mieć różne myśli. Nawet takie, że nie chce ciąży i dziecka i w ogóle tylko chce mieć święty spokój. Gdzieś jest granica w człowieku i po jej przekroczeniu zmienia się postrzeganie sytuacji. Mi to nie wzbudza reakcji typu: idź, usuń. Wg mnie naprawdę powinnaś iść do lekarza. Nawet drogą żylną Cię dowodnią, dokarmią. Sytuacja jest groźna i dla dzidziusia i dla Ciebie. Zadbaj o Was. ![]() No i ... pamiętaj, że to minie. Taka świadomość przynajmniej mi bardzo pomaga.
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), a aborcje preferuję legalną w czechach/ niemczech lub UK bo nielegalna w naszym chorym kraju niesie wiele zagrożeń. I tak wolę aborcję niż potem właśnie takie mamy Madzi czy kobiety które nienawidzą swojego życia i swoich dzieci.Witamy w świecie dorosłych scarlett - dyskusja i bronienie swoich racji, a nie fochy i obrażania. Branie odpowiedzialności za swoje decyzje ( np o zajściu w ciążę) i swoje słowa, bo wychodzi na to że wcale nie chciałaś tego dziecka i cofnięcia czasu, tylko żeby Cię wszyscy pogłaskali jaka to jesteś biedna bo masz objawy jak 50 % kobiet w ciąży. Spoko, gdybym przyznawała oskara masz od mnie jednego, prawdziwa drama queen )Uprzedzając komentarze - tak jestem wredną suką, ale stabilną emocjonalnie i akceptującą siebie i swoje życie i sobie ten stan chwalę Dyplomy z psychologi do wglądu na priv |
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się ubawiłam. Ty zrób sobie nieco uprawnień terapeuty, to złagodniejesz, bo widać, że siedzi w Tobie jadzik ![]() A co do dyplomów psychologii... znałam osobiście jedną panią mgr po psychologii, którą każdy terapeuta po jakimś czasie odsyłał, takim była ciężkim przypadkiem Tak mi się bez okazji przypomniało
|
|
|
#2015 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście zwykle sama jeżdżę do pracy, ale tak się wkurzam na wszystkich kierowców, że w szoku ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Chyba na szczęście dla moich potencjalnych pacjentów i uważam że większość ludzi po psychologi to niezłe psychole ![]() z niezłymi jazdami. Tak tylko robiłam aluzję do wcześniejszych sprzeczek ![]() .
|
||||
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
Siostra się ze mnie zbija, że jej pozazdrościłam
![]() Ona powiedziała mi o ciąży w 7 tyg, a ponieważ różnica u naszych fasolek to 8 tyg. to wygląda na to, że się w tydzień od tej wiadomości z Tż wyrobiliśmy, żeby nie być w tyle heheh A tak naprawdę to samo tak wyszło, nie planowaliśmy na razie. Chciałam znaleźć pracę i dopiero wtedy. Ale dzidzia sama zdecydowała kiedy ma pojawić się na świecie /co się będzie rodziców pytać / hehe
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama bym poszła popływać, bo taki upał że szok.
|
|
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak cały czas myślę nawet sobie to wizualizuję Kurcze, też czuję się kiepsko, szczególnie wieczorem (chociażby dlatego na forum bywam tylko w ciągu dnia). Wczoraj leżałam sobie i aż się popłakałam tak mi było źle... niedobrze, jedzenie z całego dnia miałam w przełyku prawie, nerwy na cały świat, do tego bolał mnie brzuch tak "jelitowo"... I tak szlochnęłam sobie kilka razy i się opamiętałam. Nie chcę, żeby nasza Fasolka i mąż myślał, że mi taka sytuacja nie pasuje. Nasza dzidzia nie była planowana - ale też nie robiliśmy nic, żeby się zabezpieczać. To taki dar, który jest zjawiskiem ponad wszystkie! też miałam inne życie - od rowerowych szaleństw po piwkowanie nocą w jeziorach. I co? Teraz ledwo wytrzymują do 21 i usypiam z książką na buzi. Ale się BARDZO CIESZĘ! Bo wiem, że moje dziecko wie, że NICZEGO TAK BARDZO TERAZ NIE PRAGNĘ jak tylko się z nim spotkać! I mam plan, że jak się urodzi, to będę śpiewać mu kołysanki a w nich wyleję/wyśpiewam swoje żale jak to mamusia się okropnie czuła. A dodam, że śpiewać nie potrafię
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do morderstwa, to ja mojego TŻ nawet w nocy chciałam chyba mi się wydawało że przez niego się przebudziłam
|
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że szczególnie z brzuszkiem większym basen musi być baaaaardzo przyjemny.
|
|
|
|
#2021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja mam jedno dziecko i dalej czasami sobie tak myślę hahahaha ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Basen z brzuszkiem jest super!
|
|
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami mam szał jak mój chrapie o jeny, a czasami zgrzyta zębami to ja po prostu dostaję białej gorączki.
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale się powstrzymuję, tylko mu mówię, że ja i brzuch go wcale nie lubimy hehe
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-08-23 o 12:28 |
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się wzruszyłam, że Ty się wzruszyłaś...
tylko mi nie wolno bo w pracy jestem
|
|
|
#2026 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z tą wredną suką trochę przesadziłaś kochana...po prostu głośno mówisz co myślisz i chyba lepsze to niż gadanie po kątach. A co do Scarlett kurde kochana współczuję Ci, ale ja zawsze byłam zdania, że współczując komuś i dmuchając na niego nigdy nie stanie na nogi i lepszy jest zimny prysznic...a dlaczego ty jeszcze do tego lekarza nie poszłaś to na serio nie kumam...no chyba, że po prostu nie chcesz sobie pomóc to oczywiście twoje święte prawo ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
a ja chyba muszę się nauczyć jakiś kołysanek bo kurde żadnej nie znam... w ogóle to chyba nigdy noworodka na rękach nie trzymałam zawsze się bałam...no ale skoro tyle kobiet sobie dało radę na świecie z bejbikiem to i ja też sobie poradzę tak sobie co jakiś czas powtarzam gdy najdą mnie wątpliwości![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Dlaczego mój Tż jak idzie do sklepu i prosze go żeby kupił nam jakąś pyszną niespodziankę, przynosi: sok marchewkowy albo sok warzywny, albo owoca jakiegoś albo warzywko....dlaczego nie może po prostu kupić chispów, albo loda
|
||
|
|
|
|
#2027 | ||
|
Raczkowanie
|
super! gratuluję! fajnie, ze już możesz nazywać Maleństwo po imieniu.
ja wczoraj byłam na tym usg prenatalnym/genetycznym/czy jak się to zwie ale chyba jeszcze było za wczesnie, żeby określić płeć. ale i tak wrażenia niesamowite![]() Trzymam kciuki za wizytę!! Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2028 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja utłuc swojego to mam ochote jak go o coś poproszę a on mi mówi "już za chwilke" albo powie "juz ide" a nadqal siedzi to aż mnie cos trafia Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Cytat:
rozumiem ze wszystko dobrze
|
|
|
#2029 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabrzmi brutalnie, ale lepiej, żeby takie dziecko sie nie urodziło, niz potem nie czuło sie kochane przez matke, albo siedziało w domu dziecka. Cytat:
![]() kazdy łapie doły, ja się wole nastawić, ze noce będą cięzkie, a pozniej milo sie rozczarować. Cytat:
leniwy bardzo mam dzis dzien, nie wiem czy zrobilam dobrze idąc rano pieszo, bo brzuch mnie boli caly czas. do wizyty podchodze na zupełnym luzie, ale jak mi nie zrobi USG to bedzie mi przykro |
|||
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i panikaDziewczyny a też tak macie, że jak jedziecie autem po naszych polskich dziurach to każdą odczuwacie jakby się jechało po największych wertepach. Bo ja odkąd jestem w ciązy to każda dziura, czy "spiacy policjant" to czuje jak mi w brzuchu wszystko sie przewraca... |
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarzygane było wszystko ja padnięta a rano do pracy musiałam iść no ale co zrobić, czlowiek martwi sie wtedy o to małe biedactwo które się tak męczy a nie że jest nie wyspany![]() Chociaż powiem wam że zwykle mówią że jak pierwsze dziecko było grzeczne to drugie da popalić no i własnie się obawaim tego hehe
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
ależ w pewnym sensie decyduje - idąc do łóżka z facetem, z którym nie chce mieć dzieci
oczywiście nie mówię o gwałtach, ale uważam że istniejąca ustawa o aborcji jest jak najbardziej ok, usuwanie ciąży to przecież nie forma antykoncepcji
|
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżdzimy codziennie ta samą trasu w okolicach zamku w stronę Gali jest taki fajny uskok i zawsze tamtenty tak szybko jechalismy bo tak sie fajnie skakało a juedyś jak mąż tak szybko przejechał to caly dzień mnie zbierało na wymioty od tego czasu jeżdzimy tamtędy wolniej
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2035 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ja w szoku, że udało się tak szybko, ale moje bezwstydne dziecko jak tylko włączyła lekarka monitor USG leżało sobie z rozkraczonymi nogami No chyba że ten siusiak jakimś cudem zaniknie to będzie Ania a jak u Ciebie po wizycie?? Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
I przy drugim też się tego boję haha
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest własnie instykt macierzyński
|
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2038 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już 3 dzień wysyłam aluzję o taki torcik czekoladowy z mojej ulubionej cukierni i nicCytat:
A na wizycie prywatnej powinnaś pojęczeć o usg i niech dr robi i już ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja własnie zastanawiam się jakie ciacho by tu upiec w sobote
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam przepis cudowny, mój ulubiony i w ogóle jak dla mnie ach i och... pewne ciasto marchewkowe z masą z serków... próbowałaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

), a aborcje preferuję legalną w czechach/ niemczech lub UK bo nielegalna w naszym chorym kraju niesie wiele zagrożeń. I tak wolę aborcję niż potem właśnie takie mamy Madzi czy kobiety które nienawidzą swojego życia i swoich dzieci.
Dyplomy z psychologi do wglądu na priv 
i uważam że większość ludzi po psychologi to niezłe psychole 

rozumiem ze wszystko dobrze
05.07.2008 

zarzygane było wszystko ja padnięta a rano do pracy musiałam iść no ale co zrobić, czlowiek martwi sie wtedy o to małe biedactwo które się tak męczy a nie że jest nie wyspany
oczywiście nie mówię o gwałtach, ale uważam że istniejąca ustawa o aborcji jest jak najbardziej ok, usuwanie ciąży to przecież nie forma antykoncepcji