Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 12:45   #3931
malbell
Przyczajenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

aska27adopcje ale śliczne Też miałam nic nie kupować bo płci nie znam, ale zakupy w Lidlu zaliczyłam, bo Ktoś tu kusił :P to i może do Tesco zajrze
malbell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:46   #3932
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

a Ty mieszkasz w którą stronę? W stronę zakrzowa, osiedla kiełczowskiego, zgorzelisko czy jeszcze gdzie indziej?
No to jak będziesz się jeszcze wybierać do aqua to daj znać - tam mam samochodem blisko
w stronę zgorzeliska

kurde dziewczyny- mój kostium kąpielowy przypomina pokrowiec na motor.... z przyczepką

nie wiem czy będę się wogóle kąpać, jak ja wyglądam kuźwa...
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:48   #3933
eff8
Zakorzenienie

ja tez nie chodze na szpilkach bo od poczatku nie najlepiej sie czulam w ciazy, brzuch mnie bolal codziennie wiec wolalam nie ryzykowac teraz sie niby juz lepiej czuje ale jak bede chodzic to i tak w nizszych

dziekuje w imieniu corci strasznie sie meczy bidulka a ja siedze i becze jak glupia

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:53   #3934
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malbell Pokaż wiadomość
aska27adopcje ale śliczne Też miałam nic nie kupować bo płci nie znam, ale zakupy w Lidlu zaliczyłam, bo Ktoś tu kusił :P to i może do Tesco zajrze
Kochana musisz sie pospieszyc jak cos ... Ja na Pojezierskiej bylam, bo mam rzut beretem ... wszystko bardzo przebrane ... ale jak bede znala plec, moze w nast czwartek to jeszcze poszaleje .. jest troszke poprzecenianych rzeczy jeszcze, ale juz tyopowych do plci ... Body juz nie kupuje, bo mam juz tego niezla kolekkcje ... Teraz musze nakupic troszke, koszulek, sweterkow, spodenek, rajtuzek i skarpeteczek ...
Nie mowiac o kocykach, butelkach, smoczkach i innych ☠☠☠☠☠☠☠ach ... Pozneij zrobie liste i jak ktos cos bedzie chcial kupic, to chyba bede liste dawac i wykreslac ... bo do czasu porodu to ja chyba szafe ciuchow juz uzbieram dla malego groszka

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
w stronę zgorzeliska

kurde dziewczyny- mój kostium kąpielowy przypomina pokrowiec na motor.... z przyczepką

Marsi moge cie pocieszyc, ze od nastepnego tygodnia zaczynam chodzic na basen i tez mam taki namiocik Myslalam o bikini ale moich cyckow nie zmieszcze chyba juz w zadne, wiec zostaje mi taki jak dla starych babek
Nie wiem dlaczego mi sie tak kojarza 1 czesciowe
Stary 2012-08-23, 12:55   #3935
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Marsi moge cie pocieszyc, ze od nastepnego tygodnia zaczynam chodzic na basen i tez mam taki namiocik Myslalam o bikini ale moich cyckow nie zmieszcze chyba juz w zadne, wiec zostaje mi taki jak dla starych babek
Nie wiem dlaczego mi sie tak kojarza 1 czesciowe
tak ja sobie kupiłam bikini i lepiej wyglądam
jednoczęściowy wygląda dramatycznie
Stary 2012-08-23, 12:57   #3936
malbell
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Kochana musisz sie pospieszyc jak cos ... Ja na Pojezierskiej bylam, bo mam rzut beretem ... wszystko bardzo przebrane ... ale jak bede znala plec, moze w nast czwartek to jeszcze poszaleje .. jest troszke poprzecenianych rzeczy jeszcze, ale juz tyopowych do plci ... Body juz nie kupuje, bo mam juz tego niezla kolekkcje ... Teraz musze nakupic troszke, koszulek, sweterkow, spodenek, rajtuzek i skarpeteczek ...
Nie mowiac o kocykach, butelkach, smoczkach i innych ☠☠☠☠☠☠☠ach ... Pozneij zrobie liste i jak ktos cos bedzie chcial kupic, to chyba bede liste dawac i wykreslac ... bo do czasu porodu to ja chyba szafe ciuchow juz uzbieram dla malego groszka
Bo to takie często uczęszczane Tesco, ja mieszkam bardziej na zadupiu to mam jeszcze szansę U mnie w Lidlu i Biedrze przez tydzień leżą rzeczy o których dziewczyny pisały że rano się rozeszły
Lista to jest dobry pomysł, zbieram się do tego...ale jej długość może być porażająca
Stary 2012-08-23, 13:01   #3937
ilkas
BAN stały

Cytat:
w stronę zgorzeliska

hehe, ale jaja. Moi rodzice mieszkają dokładnie na ul. Mroźnej na zgorzelisku

Zbieram się do Magnolii z koleżanką połazić po sklepach. Może coś upoluję Wpadnę do Was wieczorkiem
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:04   #3938
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malbell Pokaż wiadomość
Bo to takie często uczęszczane Tesco, ja mieszkam bardziej na zadupiu to mam jeszcze szansę U mnie w Lidlu i Biedrze przez tydzień leżą rzeczy o których dziewczyny pisały że rano się rozeszły
Lista to jest dobry pomysł, zbieram się do tego...ale jej długość może być porażająca
Kochana a gdzie mieszkasz w ktorej czesci Lodzi, jesli to nie tajemnica .. Ja mieszkam na Balutach. Moi rodzice mieszkaja na zlotnie, polesie inaczej ... piekne rejony, poligon jest, zielono, ciuchutko, zoo blisko i lunapark ... powoli zastanawiam sie czy nie szukac mieszkania na zamiane, gdzies dalej od centrum ... jak do nich jade to czuje sie jak na wsi, u mnie otwierasz okno i tramwaje, autobusy to norma, w bonusie codziennie praktycznie jakas walka pijaczkow pod sklepem

Ojk to z Biedronka masz farta, bo 30 sierpnia maja byc disnejowskie bodziaki ... to moze ja sie tam do Ciebie wybiore, skoro tyle leza, bo u mnie to napewno znikna zaraz z rana
Stary 2012-08-23, 13:05   #3939
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, ale jaja. Moi rodzice mieszkają dokładnie na ul. Mroźnej na zgorzelisku

Zbieram się do Magnolii z koleżanką połazić po sklepach. Może coś upoluję Wpadnę do Was wieczorkiem

ooo proszę

w Magnoli koniecznie zjedz sobie mrożony jogurt z owocami

i powiedz czy coś ciekawego jest- ja muszę się wybrać do cubusa bo tam dzieciowe ciuszki są w dość dobrej cenie
Stary 2012-08-23, 13:08   #3940
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi bo te kostiumy dla ciezarnych sa okropne, nie wiem kto to cos zaprojektowal, duzo ladniej kobiety ciezarne w bikini wygladaja. Ja przed ciaza kupilam sobie ideakne bikini, zainwestowalam u mnie w sklepie i musi poczekac do przyszlego lata. No, na urlopie mamy jedno wejscie do terma bani to tam zaloze plus moje rozowe pareo bo i tak nie bede sie kapac.
Marsi a wy jutro juz lecicie? Zazdroszcze

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:11   #3941
malbell
Przyczajenie

Ja mieszkam na Zielonym Romanowie, także to już prawie nie Łódź i zakupy robie w Aleksandrowie. Biedronkę mam przez ulicę także jak coś mogę kupić więcej Ale serio u mnie w Biedronce zdarza się że ten towar z gazetki jeszcze przeceniają bo nie schodzi. Osiedle bardzo fajne dla dzieci, bosika, place zabaw, jest gdzie wyjść na spacer Mieszkamy tu prawie półtora roku i jesteśmy zadowoleni, odczuliśmy tylko wzrost ceny paliwa
Wcześniej wynajmowałam mieszkanie na Lutomierskiej to dramat, wychodzisz i ulica, ale za to wszędzie blisko
Stary 2012-08-23, 13:12   #3942
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi bo te kostiumy dla ciezarnych sa okropne, nie wiem kto to cos zaprojektowal, duzo ladniej kobiety ciezarne w bikini wygladaja. Ja przed ciaza kupilam sobie ideakne bikini, zainwestowalam u mnie w sklepie i musi poczekac do przyszlego lata. No, na urlopie mamy jedno wejscie do terma bani to tam zaloze plus moje rozowe pareo bo i tak nie bede sie kapac.
Marsi a wy jutro juz lecicie? Zazdroszcze

Fajnie jest w tych termach achh... jak bylismy w styczniu z moim tżtem to kazałam mu wyjść z wody na śnieg i mu robiłam zdjęcia hahaha, robiłam mu te zdjęcia i skakałam tak było zimnoo

ja chyba zaczne też od września chodzić na basen hmmm.. chociaz troche boje się o te infekcje ;/ no i kostiumu nie mam za bardzo, w tamtym roku kupilam sobie bielizne w cętki i to mi sluzylo jako kostium bo w sumie tak wygląda dałam 25 zł a ze mialam jechać na 4 dni nad morze to szkoda mi było płacić 100zł za jakiś kostium z prawdziwego zdarzenia

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:13   #3943
ilkas
BAN stały

Cytat:
ooo proszę

w Magnoli koniecznie zjedz sobie mrożony jogurt z owocami

i powiedz czy coś ciekawego jest- ja muszę się wybrać do cubusa bo tam dzieciowe ciuszki są w dość dobrej cenie
a gdzie ten jogurt? w jakiejś kawiarence, czy na wysepce czy gdzie?
ok, obadam sprawę i dam znać
Stary 2012-08-23, 13:17   #3944
LadyWhisper
Zakorzenienie

Zaluje, ze nie bede mogla w ogole skorzystac, ale przynajmniej nogi pomocze

Czytam teraz ksiazke o historii Rosji i tak mi sie spodobalo imie Borys. Wpadlo mi w oko i nie chce wypasc

Stary 2012-08-23, 13:21   #3945
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Czytam teraz ksiazke o historii Rosji i tak mi sie spodobalo imie Borys. Wpadlo mi w oko i nie chce wypasc
Borys, cholera to imię mi się kojarzy z morsem ale nie mam pojęcia czemu

Mi się podoba Tyberiusz, Tybek.. jeju no w tamtym roku bylam na praktykach i był taki dzieciaczek taki ładniutki i Tybuś do niego mówiłam

Mój TŻ bał się iść na najdłuższa i najszybszą rurę a ja myk myk poleciałam pierwsza haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-23, 13:24   #3946
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie ten jogurt? w jakiejś kawiarence, czy na wysepce czy gdzie?
ok, obadam sprawę i dam znać
hm dokładnie Ci nie powiem ale nie na wysepce tylko w lokalu

a tak sobie teraz pomysłałam,że może kiedyś do mnie wpadniesz jak masz rodziców tak blisko? mam nadzieję,że do końca roku wprowadzę się do swojego domu jak zdażymy z wykończeniówką

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

mam w rodzinie Boryska- śliczny, ale ten charakterrrrek hehe- bardzo mi się podoba to imię
Bruno też mi się podoba ale TZ mówi,że gejowe hehehe ten co Arielka wymyślił
my pozostajemy na razie przy Leonardzie
Stary 2012-08-23, 13:25   #3947
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
oj, ta nasza genetycznie wrodzona oszczędnosc ja wynalazałam sobie piękny tako granatowo- czerwony za 150 zł na dojazd po niego musze doliczyc jakies 50 zl i za 2 stówki mam wózeczek o jakim marze jedyna wada,ze jest ciężkawy ale na szczęście nie bede musiała go nigdzie wnosic bo mieszkamy w domu wolnostojącym i mamy ogromny ganek, w którym wóz bedzie parkował
Hhehe, niezla, wozek z wlasnym garazem
Ja bylam w szoku, ze moj TZ rozrzutnik zaproponowal uzywany wozek. Ale chociaz w tej kwestii sie zgadzamy

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam, w poniedziałek byłam u gina, ale niestety nie było USG Gin mnie zmartwił, że pewnie dopiero za 5 tyg. będzie miała robione. Zastanawiam się czy nie skoczyć do 3miasta na usg 3d/4d, tylko dziewczynki z Gdańska, Gdyni, doradźcie gdzie najlepiej się umówić.
Poza tym dostałam skierowanie na posiew moczu, bo jakieś tam bakterie wyszły. W piątek wyniki. Boję się, że mogłam załapać jakąś infekcję
Ja co prawda mieszkam w Trojmiescie, ale niestety Ci nie poradze, bo usg 4d mialam podczas genetycznego. Podobnie bedzie na polowkowym (tez na nfz).
Ale moze poczytaj tu: http://forum.trojmiasto.pl/GDZIE-USG-3D-t18871.html

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:29   #3948
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja nie wiem co to jest, lekarz mi kiedyś powiedział, że "wymyślam". Natomiast to jest naprawdę, nagły silny ból, najgorzej jak w nocy złapie, ruszyć się nie mogę nawet. Za wysoko na wyrostek. Ktoś mi kiedyś powiedział, że jak po prawej stronie pępka, w jego okolicach, taki kłujący, rwący ból, to, że złogi żółciowe się przesuwają i to idzie od pęcherzyka żółciowego
ja nawet z tym u lekarza nie byłam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dlaczego? To jest jakos zle widziane? Ehh nie przypuszczalam, ze mamy sie wstydzic tego, ze jestesmy w ciazy.
Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Ale prymitywna baba... Zazdrości, że Ty masz już ładny brzuszek i pewnie w domu mężowi nadaje, że ona jeszcze nie ma. Jak Cię wkurza idź na L4 :P
Cytat:
co za debilizm
jak może Ci kazać nie eksponować brzucha
Boże ja bym nie wytrzymała
o jej chorych pomysłach można by opowiadać i opowiadać, porażka np. potrafiła powiedzieć dziewczynie, która zaszła w ciążę i chciałą iść na zwolnienie, że "niektórzy zachowują się jak zwierzęta i nie potrafią się zabezpieczać" dlatego zastanawiam się na pójściem na zwolnienie po urlopie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:29   #3949
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ojacie mors,haha.

Mi sie podoba Tymoteusz, Tymek, ale juz pisalam, moj byly z ktorym do tej pory mam kontakt ma tak na imie i jeszcze by se cos pomyslal:p

Stary 2012-08-23, 13:32   #3950
ilkas
BAN stały

Cytat:
hm dokładnie Ci nie powiem ale nie na wysepce tylko w lokalu

a tak sobie teraz pomysłałam,że może kiedyś do mnie wpadniesz jak masz rodziców tak blisko? mam nadzieję,że do końca roku wprowadzę się do swojego domu jak zdażymy z wykończeniówką
ok, będę szukać, bo oczywiście mi smaka narobiłaś

dziękuję bardzo za zaproszenie, pewno, że chętnie wpadnę Zgadamy się jak już się ze wszystkim uporacie

A ja wciąż czekam, bo koleżance w pracy się przedłużyło o już chcę jechać !
Stary 2012-08-23, 13:32   #3951
hope01
Zakorzenienie

znowu jest taka debilna pogoda rano zimno było, ubrałam spodnie w których się zapnę (zdaniem TŻta "cipówki") teraz nie dość, że ciepło to jeszcze podczas siedzenia za biurkiem mnie gniotą w podbrzusze wkurzylam się, poszłam to lumpka, kupiłam za grosze krótkie spodenki i git. Nawet nie walą

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:34   #3952
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
znowu jest taka debilna pogoda rano zimno było, ubrałam spodnie w których się zapnę (zdaniem TŻta "cipówki") teraz nie dość, że ciepło to jeszcze podczas siedzenia za biurkiem mnie gniotą w podbrzusze wkurzylam się, poszłam to lumpka, kupiłam za grosze krótkie spodenki i git. Nawet nie walą
ale Ty jesteś aparatka
cipówki
hehe mój Tz się śmieje,że jak laska ma leginsy i jej się wrzynają to się robi odwrócone logo McDolnads
Stary 2012-08-23, 13:35   #3953
ilkas
BAN stały

aha, a tak w temacie imion. Wiecie co mój mąż wymyślił? Jak będzie dziewczynka to powiedział, że będzie Adela i koniec kropka !! hmm....
Stary 2012-08-23, 13:36   #3954
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
mam w rodzinie Boryska- śliczny, ale ten charakterrrrek hehe- bardzo mi się podoba to imię
Bruno też mi się podoba ale TZ mówi,że gejowe hehehe ten co Arielka wymyślił
my pozostajemy na razie przy Leonardzie
Hhehe, dokladnie, juz mialam z tym Arielem wyskoczyc, bo nie doczytalam koncowki

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:37   #3955
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ojacie mors,haha.

Mi sie podoba Tymoteusz, Tymek, ale juz pisalam, moj byly z ktorym do tej pory mam kontakt ma tak na imie i jeszcze by se cos pomyslal:p
a u nas będzie Tymek o ile będzie siusiak
Stary 2012-08-23, 13:37   #3956
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
aha, a tak w temacie imion. Wiecie co mój mąż wymyślił? Jak będzie dziewczynka to powiedział, że będzie Adela i koniec kropka !! hmm....
a powiem Ci że ładnie brzmi
Stary 2012-08-23, 13:38   #3957
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ojacie mors,haha.

Tymoteusz też fajne
w ogóle dla chłopców jest tyle fajnych imion, a dla dziewczynek to nie ma jeszcze takiego które by mnie tak mocno zachwyciło.

Cytat:
U mnie piękna pogoda, założyłam sukienke ale później idę spotkać się z ludźmi ze studiow, to im niespodzianke zrobię jak zobaczą brzuszek
Kurde, ja to dla siebie w lumpku nigdy jeszcze nic nie znalazłam;/ cholerka;/

jeszcze pies bąka puścił i uciekł wrrrrrrrrrrrrrrrr to śmierdziel jeden

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-23, 13:39   #3958
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------
mykam do kuchni grami się potłuc, dzisiaj kalafiorowa przyznac się, która mi smaka wczoraj narobiła?
a na drugie nalesniki z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną, mmmmmm
Ja miałam wczoraj a naleśniki z dżemem truskawkowym chciałam robić w nocy, ale jakimś cudem zasnęłam

Eff zdrówka dla córci i nie martw się zbytnio, na pewno mała szybko wyzdrowieje

Ja zaś leżę od rana. Dziewczyny, które łykają końskie dawki magnezu, macie jakieś problemy żołądkowe? Bo ja zawsze podatna byłam na wszelkie skutki uboczne i chyba jednak będą u mnie przeboje z tym magnezem. No, ale trudno, ważne żeby Maluszkowi pomogło

A na obiad bym dzisiaj zjadła mielone i marchewkę z groszkiem na gęsto
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:40   #3959
ilkas
BAN stały

Cytat:
a powiem Ci że ładnie brzmi
podoba mi się zdrobnienie: Ada. Ale Adela? Nie kojarzy Wam się ze straszą panią? bo ja widzę taką babinkę w chuście na głowie
Jak do takiego maleństwa mówić Adela?
Stary 2012-08-23, 13:41   #3960
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się dziś śniła Hosenka że szłam do pracy, ona też i mnie zaczepiła z buta na ulicy (co ciekawe na Lwowskiej - chyba dlatego tak, bo mówiłaś o tym lumpku ) i mówi mi że będzie mieć córeczkę
Hehehehe
Może za 2 tygodnie będe mogła potwierdzić córeczkę

A ja miałam mało przyjemny sen. Że oprócz 1 dziecka, urodziłam jeszcze drugie, ale takie malutkie, chudziutkie strasznie, przypominające bardziej jakiegoś potworka czy kosmitę. Lekarz powiedział, żebym sie nie przejmowała, bo często rodzi się takie dodatkowo, ale ono zniknie (czy jakoś tak) Wynikało z tego, ze to "dodatkowe" dziecko powstawało z "nadmiaru materiału" na 1 dziecko

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36062983]Bexy w smyu nie znajdziesz, tu masz stronę:

http://bexa.firmy.net/

możesz dzwonić (odbierają od razu ) i spytać, gdzie blisko siebie masz wózki

Teraz mają piękną serię bexa paris [/QUOTE]
Mi sie Paris nie podoba. takie jakieś smutne i bure I to pikowanie kojarzy mi sie typowo jesiennie (nie wiem czemu).

Jej, ale mam od wczoraj napięty brzuch - skórę albo tak zaraz pod skórą. Już nie wiem jak siedzieć

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości