|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
a jutro na 7 do pracy, więc nie wiem jak ja wstanę? W dodatku wytrzymam do 17?Dobrze, że wyszłaś na te ploteczki z kumpelą, trochę się zregenerowałaś, takie spotkania są na wagę złota Ja też wypiłam z Tż troszkę, winkiem się dziś raczyliśmy bo stuknęła nam 3 rocznica związku ! Może dlatego dziś dało się z nim normalnie porozmawiać bez krzyku i na k***a mać Nie chciał mi psuć naszego dnia i ludzkim głosem przemówił ![]() Doskonale sobie zdaję sprawę, że lepiej jest na swoim, bo moja mama też mi daje popalić. (ale swoja to swoja, mogę jej nagadać, pokłócić się i jest to powiedzmy normalne A przyszłej teściowej raczej nie nawymyślam). Dlatego do drugiej 'mamy' pakować się nie chcę.. Muszę szybciutko znaleźć jakieś mieszkanie, zanim Tż znów zmieni zdanie
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Wstawać laseczki,nie spać, nowy dzionek trzeba przywitać
![]() Mnie ciut głowa boli,ale będzie git ![]() Cytat:
![]() ![]() Po drugie brawa dla TŻ za przemówienie ludzkim głosem
|
|
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczynki. Ja wybieram się właśnie do pracy
My byliśmy zmuszeni mieszkać z teściami może przez nieco ponad tydz i wiem że lepiej samemu A u teściów cóż teściowa to fajna babka ale teść Wolę pozostawić bez komentarza
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ale dziewczyny się rozpisałyście, chyba niedługo zaczniemy III wątek ![]() Mnie wizaz też uzależnia, zaczynam od niego dzień ![]() Dzastin, ja bym brała leki po weseelu, chociaż tyle z tego, że się pobawisz na luzie ![]() partytura, gratuluje groszka Ja też jestem za mieszkaniem za swoim, mieszkałam prawie 2 lata z teściem i niby nie było źle ale czułam się tak jakoś mało komfortowo. Teraz mamy swoje gniazdko, w którym robimy co chcemy i kiedy chcemy a i z przytulanaki jest łatwiej, nie trzeba już kombinować i się stresować ![]() Miłego dnia! Edytowane przez Szejda Czas edycji: 2012-08-23 o 07:47 |
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry wszystkim w ten słoneczny poranek
![]() Ja w tym tygodniu mogę zaglądać i w pracy na forum mam luzik...gorzej będzie w następnym-wracam na swoje miejsce i tam juz nie będę miała takiej swobody,więc cieszę się póki co zastępowaniem koleżanki ![]() Brzusio dziś mniej boli-co poprawiło mi wyśmienicie humor no i zrobiłam teścik, wyszła i kreseczka,która moj humor jeszcze podniosła do niebios nie ma stresu,ze brzuszek boli przez cp ufffff ruda_not_grazyna faktycznie masz ciężki okres w zyciu,ale pamiętaj po burzy zawsze jest słońce ![]() Ale tak,jak piszą dziewczyny-nie ma to jak mieszkanie osobno.wiadomo,ze nie kazdy na taka opcje-ale dążcie do tego, bo przez bezsensowne sprzeczki może sie popsuć między wami.. Wszystkim miluśkiego dnia życzę
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Dobry dziewczyny
![]() Wróciłam do żywych Jakoś wstałam dziś dobrze (hmmm, spałam długgooo), jakoś tak radosnie się dzień zaczyna, jednakże jak stram się uśmiechać, to mam wyrzuty sumienia, że coś nie ten teges w mojej familii sie dzieje, a ja czuję, że ta wyprowdzka wychodzi nam na dobre. W końcu jakoś funkcjonuje, tzn. mam doły i dołki, ale czesto też "odcinam się", bo musze to, muszę tamto- nie mam czasu na myslenie intensywne. Tyle, że przyszłość mnie przeraża, no nic ale próbuje nie myśleć o tym.Ruda_not_grazyna na moim przykładzie - ja mieszkłam całe zycie z kimś z rodziny, przed slubem mąż się wprowadził, potem po ślubie znów z kimś... teraz wyprowadzka (zmuszeni sytuacją rodzinną) myślałam, ze w ogóle się nie odnajdę, a tu jakoś daje rade, wychodzi nam na dobre, na dobre dla Naszego zwiazku, ale i także spokoju psychicznego ( w naszym wypadku sprawdza się powiedzenie "czego oczy nie widzą..." )- po prostu próbujemy żyć przede wszytkim Razem, Naszym życiem, czego i Wam życzę jak najszybciej
|
#278 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W końcu troche gorsza pogoda, ale nie wiem czy znów gorąc nie przyjdzie... Cytat:
moja koleżanka tak miałam że własnie "odpływała" na parenaście sekund i nie umiala wrócic do tego o czym opowiadała, czyli to przy tym normalne. Ale niestety raz na jakiś czas miała ataki i to okrutne... aż się boje tego przypominać, ale te ataki to głównie jej wina bo nie stroniła od alkoholu i uzywek...W takim razie o Ciebie się już nie martwię A co lekarz mówil o lekach na epilepsję? Co do luteiny to musiała mieć coś nie tak z ciążą/macicą że jej zaszkodziła, nie wiem czemu lekarz tego nie zauważył. Jednak Tobie pozostało ufać swojemu lekarzowi bo na tym opiera się opieka lekarska... musimy ufać, nie ma wyjścia ![]() Ojeju z włosami to ja tez mam probem, nogi i pachy gole codziennie Dodaj zdjęcie fasolki Te badania są normalne ja też miałam cały zestaw jakiś skrótów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bromergon większość dziewczyn bierze na prolaktyne więc to normalne.. a ja szczerze przy tych wszystkich lekach to nawet nie czytam skutków ubocznych, bo nie ma sensu się stresować... Do dupy że nie można alkoholu... ale ja bym już przeczekała to wesele i grila, wybaw się, napij dużo i dopiero bierz za leczenie, pare dni Cie nie zbawi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ruda nie daj się! Ja z teściami zamieszkałabym tylko wtedy jakbym miała całe swoje piętro (kuchnie i łazienke) dla siebie |
|||||
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest ok ... A i w końcu witam Łodziankę
|
|
#280 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzien dobry :) u mnie 55 dc...rannyyy... dzis tempka spadla ponizej kreski wiec jest szansa ze okres przyjdzie. rano zrobilam testa, wyszla jedna krecha... mysle, ze jak temka spadla to okres przyjdzie na dniach....mam 14 albo 15 dzien fazy lutealnej a zawsze tak dostawqalm okres w tym czasie wiec czekam .. niech juz przyjdzie bo brzuch mam juz wypchany i waga nie chce spadac :P gdybym treraz dostala to nastepny okres mialabym w okolicach 17-23 wrzesnia i na wesele 29 wrzesnia bylabym po i byloby idealnie :) |
||||
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny z rana
Ja od 2 godzin na nogach byłam zrobić badania,niestety nie wszystkie bo nie starczyło mi kasy Normalnie masakra...wydałam 113 zł i jestem w połowie badań.A pan z laboratorium pocieszyła mnie że jeśli chodzę prywatnie do gina to jeszcze dużo badań będę miała...Prawda to??
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Luna0 ta I kreseczka mnie tak cieszy z jednego-ale bardzo ważnego powodu. Ostatnio strasznie źle się czułam a jednak dostałam okres..Bóle nadal nie przechodziły,więc zaczęłam się obawiać,że znowu może to być ciąza pozamaciczna
Zrobiłam test i wyszła I kreska-co pozwoliło mi odetchnąć i cieszyć się,że jednak te silne bóle były spowodowane okresem..
|
|
|
|
#283 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Maru, u nas też trochę > 30 i cieszę się, że nie jestem tu sama z 3 krzyżykiem na karku .... chociaż ostatnio czuję się jakoś geriatrycznie z tego powodu Cytat:
. A jak zaskoczysz, to z całą pewnością sobie poradzisz. Organizm kobiety, to mądra maszyna i pozwoli Ci się uspokoić dla dobra fasolki.Cytat:
Cytat:
. Ważne, że strżczkowemu bije serducho. Gratuluję, to musi być piękne uczucie móc to usłyszeć.Cytat:
Dziewczyny a u mnie znowu @ dzisiaj przyszła i czuję się fatalnie. Nie fizycznie, tylko psychicznie. Wiem, że to dziwne, bo wiedziałam, że w tym miesiącu jesteśmy bez szans (chyba owu mnie ominęła), a i tak jak się pojawiła @, to strasznie mi z tym źle, siedzę i pochlipuję Muszę pogadać dzisiaj z mężem na temat badań nasienia. A wieczorem chyba otworzę sobie winko, zwinę się w kłębek na kanapie i będę sączyć, dopóki nie zobaczę dna. Dzastino8, proszę zmień u mnie na liście, że to bedzie już 6 cs. Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-08-23 o 09:40 |
|||||
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
hmmmm a jak wy cytujecie każdą wypowiedź?
jedną umiem zacytować,ale więcej nie wiem jak się robi...Oświećcie mnie, proszę
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babo proszę Cie nie płacz! Wiem, ze łatwo napisać, ale trzeba cierpliwie czekac! Kurcze a u mnie dalej nie ma@
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Rozeznanie
|
A u mnie dzisiaj rozkręca się @ ale czekałam na nią, bo w tym cyklu wogóle się nie postaraliśmy
Na liście mam 9cs ale go nie zmieniam, bo teraz nie było staranek, to się nie liczy![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, prawda. Zaraza to winko to chyba nie taki zły pomysł, ale tylko dziś |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo ja coprawda witałam się już 2 razy dzisiejszego dnia
![]() Ale przywitam się jeszcze raz, a co mi tam ![]() A teraz kończe kawke i lece do lekarza po skierowanie do ortopedy dla starszego syna. Młody ma rękę w gipsie od miesiąca i jutro ma kontrol. A że złamanie było dość poważne ( łącznie z narkozą ogólną i drutowaniem) to aż się boje co mu tam jutro wyjdzie i czy zdejmą mu już gips. Odezwę się jak wrócę. Buziaki dla wszystkich
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja jestem to nikt nic nie pisze...a jak nie ma mnie to produkcja na skale światowa...
:brzydal :
|
|
|
|
#291 |
|
Przyczajenie
|
ja nie wiem co mam myśleć...@ miał być w niedziele, w poniedziałek robiłam test i tylko jedna krecha :-( dzisiaj mamy czwartek ...żadnym objawów przepowiadająych okres... Mam tylko brzuch nadęty.. może mam zrobić test z krwi? nie wiem ...bu:-(
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Hej DZIEWCZYNY
Pewnie mnie już niepamiętacie ale cóż moja wina ![]() bo się wogóle nieodzywałam!!!!!!!! Wszystko to spowodowane głównie problemami w pracy, i tym że się bardzo nakręcałam na ciąże, dziecko......czytając różne wpisy, artykuły i itp na necie, więc postanowiłam na miesiąc odpocząć od neta![]() Dużo się widze działo od kąd mnie niebyło!!!!! [COLOR="Red"]GRATULUJE MAMUŚKOM WSZYSTKIM Pozdrawiam oczywiście wszystkie staraczki ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Proszę oczywiście o dopisanie do listy przez naszą Pani dr od tych spraw Aneta, 26 lat, 3 cs
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie wkurza to moje leniuchowanie
Budze się o 7 i do 12 mobilizuje jak tu wstać i wziąść prysznic... powinnam zacząć segregować ciuchy, zrobić porządki żeby nie brać wszystkich gratów ale jestem tak zmęczona że po prysznicu pewnie znów padne do łóżka na dwie godziny
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób test z krwi jeśli nie chcesz czekać.
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hm...dzis mi tempka sporo spadla i wyglada na to ze zaczynam plamic jak na okres.... moze jestem jednak czlowiekiem, ktory dziala czasem dobrze? fakt, ze 55dc to nie do konca ok ale zawsze cos ? taki off top troche ![]() od 16 dc do 25 dc mam brac duphaston. orientujecie sie moze ile czasu po odstawieniu leku dostane okres? bo probuje sobie wyliczyc czy bedzie okres na wesele czy nie :P |
|
|
|
|
#296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja właśnie wróciłam z pracy... wczoraj nici z przytulanek,pożarliśmy się z Tż, każdy obrócił się w swoją stronę i poszliśmy spać.. póki co się do siebie nie odzywamy. ![]() W końcu weekend-to jedyna rzecz z której się cieszę. ![]() A tabletki zacznę brać od niedzieli tak jak większość z Was radziła
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-23 o 14:09 |
|||
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Dzastin dzieki
|
|
|
|
#298 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie no, jesteśmy zajeszybkie, wchodzę i tyle nowych wiadomości, że aby przeczytać to trzeba dłuższą chwilę poświęcić
Cytat:
No i nic nie szkodzi, wśród takiego natłoku wypowiedzi można to i owo przeoczyć lub najzwyczajniej zapomnieć. Przynajmniej ja z moją epileptyczną pamięcią byłabym do tego zdolna (niestety )Cytat:
A do mega śmieszek nie należę, więc podziałało elegancko Odnośnie mieszkania z rodzinką - wiem co czujesz, bo mieszkam u rodzicielki.. Wprawdzie ma w planie wyjechać do swojego faceta, ale najpierw to ja muszę znaleźć prace i móc się w końcu utrzymać Cytat:
![]() Cytat:
Póki co nie wiem co lekarz na te moje leki, ponieważ ginekolog nic nie mówił, a neurolog będzie w mieście dopiero 29.08 i idę do niej ' na gapę'. Mam termin na 5.09, ale lepiej nie czekać.. Może każe zbadać poziom karbamazepiny i przyjść 5 września z wynikiem, a przynajmniej porozmawiam, wezmę nr i będę w razie 'w' spokojniejsza, że mam do niej kontakt Odnośnie kłaczorów to łączę się w bólu..Uda mi się robią serio niefajne a to zapewne dopiero początek przez to wzmacnianie się 'szczeciny'.. Ze skrótów na skierowaniu na badanie to tylko to jedno, z kiłą zdaje się związane Zdjęcie fasolki jest mega niewyraźne i kurczę padł mi telefon, przez co używam starszego - nie wiem co by z tego wyszło po pstryknięciu zdjęcia temu wydrukowi No i... nigdy nie dodawałam na wizażu zdjęć haha Ale przemyślę to, jak zdjęcie uznam za w miarę sensowne to może w końcu "naumiem" się wrzucać zdjęcia ![]() Odnośnie uczucia przy patrzeniu się na usg - ja poczułam radość i dumę o wiele bardziej niż patrząc na test Mega uczucie! I to ciche bicie serdusia, nie do opisania, kurczę, nie do wiary, mam pasażera! ![]() ps. Luna0, jak potrafisz i masz możliwość to też czekam na zdjęcie! Cytat:
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-23 o 14:04 |
|||||
|
|
|
#299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam ja pamiętam ![]() To proszę się teraz regularnie udzielać tu z nami bo jak nie to Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie zrobiłam ciasto na szarlotkę i czekam aż mi się połowa zmrozi a po południu upiekę w końcu w pon moje urodziny a na weekend jak zwykle jadę do babci i mamy więc trzeba coś wziąć ze sobą słodkiego. Was też naturalnie zapraszam na ciasto np wieczorkiem ciepla szrlotka co Wy na to
|
||||
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moniii ale kusisz tą szaroltką - a po weekendzie kilka kg do przodu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

Ja wróciłam pół godzinki temu do domku. Mąż śpi jak niemowle,dzieci równiez. Szybki prysznic i na wizaż przed spaniem
a jutro na 7 do pracy, więc nie wiem jak ja wstanę? W dodatku wytrzymam do 17?

Wolę pozostawić bez komentarza

STRACH się bać
) i słyszałam bicie serduszka
moja koleżanka tak miałam że własnie "odpływała" na parenaście sekund i nie umiala wrócic do tego o czym opowiadała, czyli to przy tym normalne. Ale niestety raz na jakiś czas miała ataki i to okrutne... aż się boje tego przypominać, ale te ataki to głównie jej wina bo nie stroniła od alkoholu i uzywek...
Może zaczne brać od niedzieli? Co radzicie?.

Zrobiłam test i wyszła I kreska-co pozwoliło mi odetchnąć i cieszyć się,że jednak te silne bóle były spowodowane okresem.. 
bo się wogóle nieodzywałam!!!!!!!! Wszystko to spowodowane głównie problemami w pracy, i tym że się bardzo nakręcałam na ciąże, dziecko......czytając różne wpisy, artykuły i itp na necie, więc postanowiłam na miesiąc odpocząć od neta