|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
ja nie zbieram 5tek. ich brak czulabym w portfelu. ale te dostałam. 460 zł
![]() ![]() soorry za jakosc zdjecia, ale u mnie zaciemnienie przeciwsloneczne
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
PANI! czekamy na foto.
a ja inaczej oszczędzam tzn próbuje ten miesiac to jest szczegolne zaciskanie pasa bo chcemy wreszcie zamówic kuchnie , no i wyjazd + cos tam do auta jakies czesci ...o hamulce Tz robił wiec troche kasy nam poszło. ja robie tak zaraz po wypłacie opłacamy co mamy opłacic i blokuje na koncie kwote jaka chce oszczędzic a za reszte trzeba jakos zyc. Na razie jeszcz glodni nie chodzimy i mam nadizeje nie bedziemy. wyszło mi cos 25-30 zl dzienna stawka zywieniowa na 2 osoby. wiadomo czasami wydam troche wiecej innego dnia mniej i jakies tam zapasy w domu są.
|
|
|
|
#4923 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Ja nie wiem jak to jest jak przechodzi się z (.)(.) na mm. My mamy jedną dolną jedynkę, która wyszła w poniedziałek a druga jak na razie nie chce wyjść. Cytat:
![]() Dobrze, już się przyzwyczaiłam. Tylko pies zawsze jak wracamy z dworu siedzi przed starym mieszkaniem i czeka aż go wpuszczę do środka ![]() Dzisiaj jak po południu Tobiasz będzie spał to będzie na Naszym forum mała parapetówa i będą zdjęcia nowego mieszkania. Tylko uprzedzam, że jeszcze nie jest wszystko skończone. Ślicznie ![]() Gratuluję utraty wagi, moja stoi już od jakiegoś czasu w miejscu ![]() Tak, cały czas karmię piersią. Oprócz (.) Tobiasz dostaje obiadek i na kolację kaszkę na moim mleku, które odciągam w nocy. Tobiasz już śpi całą noc więc ja muszę wstawać i odciągać pokarm. A że szkoda mi go jest wylewać to robię mu na nim kolację. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36053331] Ja nie miałam w ogóle żadnego dylematu, ale Dawid był dzieckiem, które przeżyłoby, gdyby urodziło się żywe. 44 cm, 1020g. Dla mnie Dawid jest realną osobą, członkiem rodziny, najukochańszym, moim kochanym synkiem. Nie wyobrażam sobie inaczej. Zresztą Dawid figuruje w USC, mam jego akt urodzenia, formalnie więc (zresztą jak i w sercu) mam dziecko. Tyle, że na cmentarzu. [/QUOTE] Płakałam jak bóbr jak czytałam tego posta. Cytat:
![]() On woli raczkować albo chwycić się czegoś i stać. Niżej zdjęcie mojego syna jaki jest dumny jak uda mu się samemu wstać ![]() Cytat:
Tylko, że mojego nie będzie w ten dzień w domu ![]() Cytat:
![]() Mi się podobają zegarki ale nie lubię w nich chodzić. Jestem taki dumny bo umie już sam wstać
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-08-23 o 13:10 |
|||||
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
FIO! to dziwne ze Ci nie powiedził o tym ze juz masz krótsza szyjke. a jakies zalecenia? masz lezec?
PANI! kwota imponująca a swinka rzeczywiście do miss do jej daleko! BACHA! Tobiasz swietny! I jaki uśmiech!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-08-23 o 13:06 |
|
|
|
#4925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Fio, moze szyjka sie skrocila?! Cytat:
Cytat:
Magi byloby mi zal rozbic. a taka - od strzala OK, przenosze sie na podczytywanie. nie ma kota, myszy harcuja
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
zainspirowałyście mnie tymi świnkami...
![]() chyba się zarażę świnką
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol a dużo masz szyjkę skróconą? Pewnie nieźle Cię to nerwów kosztowało, ze jechałaś do szpitala. Dobrze, że wszystko jest ok
Pani ładna kwota się uzbierała świnka rzeczywiście urodą nie grzeszyła
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie lekarze zalecili mi tylko Asmag i nospę, a mój lekarz jeszcze kazał liczyć ruchy. gdybym wcześniej wiedziała o skróconej szyjce to więcej bym leżała. nie wiem jaka długa teraz jest, a zadzwonię w poniedziałek do mojego gina i postaram się przełożyć wizytę na tą środę i wtedy mam nadzieję, że wszystkiego się dowiem. chciałabym, żeby Staś zaczekał z wyjściem aż do skończonego chociaż 35 tc.. a teraz dopiero skończyłam 30 tc, więc jeszczę troche niech posiedzi w brzuchu, bo teraz jest za malutki na wyjście i pewnie jeszcze nie poradziłby sobie
|
|
|
|
#4929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty po tyłku powinnaś dostać chociaż przyznam się, że ja też miewam takie myśli ![]() Cytat:
Cytat:
3kg aż z ciekawości zważyłam puszkę z groszami (tż zbiera od czasów technikum ) wyszło 5,7kg ![]() Cytat:
![]() taki wątkowy słodziak Cytat:
![]() a Tobiasz jaki duuuuży. i pięknie stoi!! brawo ![]() kupiliśmy dzisiaj Britę. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za opinie my też zbieramy kasiorkę do skarbonki |
|||||
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stasiu, siedź u mamy w brzuszku jak najdłużej |
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zadomowienie
|
Fajne te Wasze świnki. Chyba też sobie sprawię na oszczędzanie
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Czy Kundzia pisała o wynikach badań z glukozą? Bo albo przeoczyłam albo jej nie było ???? Tak się zastanawiam .. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ale słodziak |
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy przebiłaś wszystkich z oryginalnością skarbonki
![]() Mam nadzieję, że będziecie zadowolenia z Brity ![]() Fiol może z szyjką nie jest tak źle. Spróbuj się nie zamartwiać. Stasiu jeszcze na pewno poczeka
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Pociesza mnie to, że jakby z szyjką było źle to by mnie nie wypisali ze szpitala
A teraz staram się dużo leżeć |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie. A powiedz, co się działo, że pojechałaś na IP?
|
#4936 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
taa..10t2d i pierwszy raz wylądowałam tak blisko kibelka, ale na mdłościach się skończyło. no-spe wzięłam rano ale nie pomogła nic
Cytat:
Cytat:
ja tak na prawdę nie wiem co mnie kłuje tzn wiem w którym miejscu, ale nie jestem przekonana, czy to macica czy obok i chyba bardziej skłaniałabym się do tego obok, sama nie wiem, może na jelito uciska albo co cholera wie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem, nie wspomniałam mu nawet, sama dopiero wczoraj się o tej książce dowiedziałam i zaczęłam szukać na allegro, nie zamówiłam jeszcze. Cytat:
____________ świetny pomysł z tymi świnkami, może mężowi na urodziny sprawię? za kilka dni ma a nie mam prezentu i chyba nie mam siły na żadne zakupy. wzięłam drugą no-spę, efektów tamtej nie odnotowałam, ale i spałam potem ze 2 godziny to może wtedy nie bolało, nie wiem. generalnie nie jest to żaden silny ból, ale czuję go, tak z przerwami przez cały dzień i wczoraj po południu trochę, martwi mnie to. ale rozważam jeszcze opcję ucisku na jelita, lekkiego zaparcia, w sensie nie jestem przekonana czy to z macicy pochodzi. powoli dochodzę do siebie, od rana leżę/śpię i jeszcze w piżamie siedzę. ledwo się zwlekłam z łóżka żeby sobie obiad odgrzać, bo sama jestem w domu. w głowie mi się kręciło i jakoś tak generalnie słabo mi trochę było, ale już lepiej. czas się ogarnąć. za to po dzisiejszym poranku po kawę chyba długo nie sięgnę. i pomyśleć, że tylko łyżeczkę zdążyłam oblizać... |
||||||
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
W sb wydawało mi się, że mały się mniej rusza. W niedzielę rano ruszałam brzuch i się nie chciał ruszać.. Jak byliśmy już kilka minut od szpitala to zaczął wariować, a jak położna podłączyła mi ktg to już szalał na całego i co chwila kopał, ale wolałam zostać na obserwacji i upewnić się, że jest ok
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak dobrze, że pojechałaś i że Cię zostawili na obserwacji, a nie odesłali do domu
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Fioluśku wypoczywaj dużo i przełóż wizytę u gina wszystko będzie ok - zobaczysz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Lucy- skarbonka świetna ![]() a sokoro już mowa o zaskórniakach to chciałam Was podpytać co mogę kupić Kasi na pamiątkę chrztu od Babci...?Wspominałam Wam, Że Teściowej nie było na chrzcinach, przyjechała do Kasi tydzień później i przywiozła kopertę... Te pieniążki, które Kasia dostała na chrzciny postanowiliśmy przeznaczyć m.in na szczepionki ale za te od Teściowej chciałabym kupić coś wyjątkowego co będzie pamiątką na całe życie (więc np krzesełko do karmienia odpada...) a oprócz kolczyków i łańcuszka nic do głowy mi nie przychodzi, macie jakieś pomysły?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-08-23 o 15:54 |
||
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
kończy się powoli XIII wątek AM- dla mnie najszczęśliwszy- na nim w pierwszych postach
witałyście Kasięzawsze będę wracać do wątków XII/XIII i czytać o emocjach jakich Wam dostarczyłyśmy! ![]() a każdej starającej się i oczekującej Mamie życzę aby miała kawałek "swojego wątku" dziękuję, że jesteście na to konto - częstuję mrożoną kawą
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż firankę
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
poszukałam trochę skarbonek na allegro, bo spodobał mi się ten pomysł, ale większość z nich urodą nie grzeszy, że tak powiem..
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawka wyglada pysznie!!!!!!!!!!!! A co do prezentu to ....pomysle! |
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
czytam ale z przerwami jak mały tylko mi da chwilę wolnego więc cytować nie będę. fiol dobrze że z maluszkiem ok, uważaj na siebie teraz inutil co z tej dyni będziesz robić - zarzuć jakimś przepisem bo też chcę właśnie dynię zamrozić małemu ale może zrobię od razu coś gotowego ![]() lucy świetna Twoja skarbonka my też mamy taką dużą świnię i ciekawi mnie ile się w niej już nazbierało ale rozbijemy dopiero jak się zapełni. kilka razy na prezenty ślubne dawaliśmy takie duże śmieszne świnki i wrzucaliśmy kasę właśnie w drobniakach. znajomi dopełnili swojąwinię do końca też tylko drobniakami i jak rozbili to mieli ponad 5tyś, 2 lata zbierali ale warto było. ja mam sposób taki ze zawsze jak robię pranie to opróżniam tż spodnie i wrzucam wszystkie drobne i 10zł do świnki zebra Miki dostał od chrzestnej oprócz kasy piękny skarbiec bajek w twardej skórzanej oprawie z wytłoczona dedykacją - świetna pamiątka wedlug mnie. od prababci dostał śliczny srebrny obrazek z aniołkami na pamiątkę chrztu i też z grawerem. wydaje mi się że coś z tych rzeczy możesz małej kupić pani też ładnie napchana Twoja świnka była ![]() a ja dzisiaj kupiłam Mikiemu na allegro kombinezon na zimę, zobaczymy jak przyjdzie mam nadzieję że w dobrym stanie ale podobał mi się on w cocodrillo ale nowy kosztuje prawie 300zł a wylicytowałam używany za 66... http://allegro.pl/kombinezon-dwuczes...574942967.html dziewczyny macie jakieśsprawdzone sposoby na wypadanie włosów po ciązy i przy karmieniu? dramat co się ze mna dzieje, niedługo chyba łysa będę i cały czas biorę pharmaton a to ponoć najmocniejsze witaminy...
14.05.2012 Mikołaj Edytowane przez aaaggusia Czas edycji: 2012-08-23 o 16:40 |
|
|
|
#4946 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie porządny zegarek ![]() cudowny ! Cytat:
Cytat:
Kiedyś Mela miała podobną butlę ![]() Cytat:
![]() Dzięki za Kawę. Ja załatwiłam sprawy w żłobku, na 18 idę z koleżanką na ploteczki. P. ma dziś dyżur z dziewczynami ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Fajny kombinezonik, ja mam dla Darki jednoczęściowy.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-08-23 o 16:46 |
|||||
|
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny,
wczoraj odebralam wyniki glukozy, wyniki mam nastepujace: glukoza na czczo 88 (norma do 100) glukoza po 50gr 151 (norma do 140) dzis jak bylam u endo powiedziaal ze pewnie moj gin mi zaleci jeszcze zbadanie glikozy po 75gr aby wykluczyc cukrzyce ciazowa - czy ktors miaal wynik podobny??!! aaa i jeszcze mi przepisala zelazo, bo spadala mi hemoglobina i hematokryty, wiec od jutra bede sie zelazic... tsh mam takie samo jak miesiac temu 1.98 powiedziaal ze oki, ale jesli mi bardzo skoczy za miesiac to trzeba bedzie wprowadzic eutyrox... ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Ktoras sie pytala jeszcze o imie na Malej, nie mamy jednego a kilka dla chlopca bylo jedno moze za 2 lata jak sie uda wykorzystamy to imie [COLOR="Silver"]
|
|
#4948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kundzia - który jesteś tydzień?
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-08-23 o 17:01 |
|
|
|
|
#4949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedynie po tem mi sie slabo zrobilo...obecnie 20t5d
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

świnka rzeczywiście urodą nie grzeszyła 

chociaż przyznam się, że ja też miewam takie myśli 
3kg
) wyszło 5,7kg
aż się zarumieniłam

tzn wiem w którym miejscu, ale nie jestem przekonana, czy to macica czy obok i chyba bardziej skłaniałabym się do tego obok, sama nie wiem, może na jelito uciska albo co
dla chlopca bylo jedno