|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Biedna COLDS
tylko żeby nie było tak że ją wymęczą na wszystkie sposoby a potem potną
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem czy on sie zgodzi pokazac dermatologowi fujarke,ale mysle ze jak to bedzie lekarz mezczyzna to pokaze.Zagroze mu ze jak sie nie wyleczy to stosunek tylko przez prezerwatywe. Z reszta on teraz tez cierpi bo odkad to mamy nie kochamy sie oralnie.
|
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze biedna ta nasza Colds.. sie meczy a potem moze zrobia cc eh ..nic czekamy na dalsze informacje i 3mamy kciuki
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Colds.
Trzymam kciuki zeby szybko poszlo |
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
ja tez trzymam kciuki za colds i malutka
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin
jak juz Ci brzuch opadl? Ty masz termin dopiero za miesiac. |
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
dobra laseczki
ja sie zbieram na ktg.zobaczymy co u mnie slychac
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- to teraz ja trzymam kciuki żebyś już nie wróciła bez Niuni
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
dziekuje za troske i za wiadomosc od dearlie. widze ze sie zacznyna duzo dziac na naszym watku. dawno sie nie udzielalam, jakos brak weny i zawirowania w zyciu. wszytsko mialam zaplanowane a w poniedzialek okaze sie czy nie bedziemy sie musieli przeprowadzac do polski ze wzgledu na prace tz-ta. a mysl przejechania 1000km w 9 miesciacu ciazy mnie przeraza! z waprawki to juz wszytsko mam tylko nie wiem czy jest sens teraz to prac jak mam to przewozic. tp mam na za dokladnie 4 tyg. eh zycie.... ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- a jutro mamy wizye w szpitalu zeby sie przedstawic i podac dane i takie tam. zrobia ctg i usg. ciekawe ile nasza maluszka wazy juz. i sie nastawie na ten porod tutaj a wyjdzie ze bede musiala w pl rodzic.
|
#2560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak sie nie meczyly...---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
kciuki zaciśnięte
biedna Colds...że też muszą ją wymęczyć tak
|
|
#2562 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
za nami kolejna nocka .. dość spokojnie było tylko brzuszek dalej się pręży ... Cytat:
![]() Cytat:
ja wolę pampersy 1 wychodzą taniej niż dada Cytat:
![]() piękne wieści !gratuluję! Cytat:
trzymamy z całych sił!Cytat:
wybrałabym się jak najszybciej na IP nie ma na co czekać niech sprawdzą co to jest ... Cytat:
kolejny dzidziuś będzie powitany !!!odpisuję chyba od 11 ... i nie mam jak odpisać ehh ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Sojeczko chyba słuszna decyzję podejmujesz bo ja nie czułabym się bezpiecznie w takim miejscu gdzie - proszę przyjść jak będzie bardziej boleć phiii Cytat:
może teraz pójdzie szybciej .. chociaż mi 13h zajął poród od odejścia wód a bóle dopiero około 11 sie takie mocniejsze pojawiły :\
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
Mi tez opadł jak siedze mam go na kolanach :/ a d o terminu mam jeszcze 5 tygodni, moze taka moja "uroda" bo brzuch mam mocno do przodu jak piłka wiec przy takim ciezarze to ciezko by ciagle byl u góry
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie kiepsko, że w ostatnim miesiącu takie nowiny... A nie możesz przelecieć samolotem do Polski? Krócej i bezpieczniej... Zrobiłam wywiad w rodzinie i okazuje się, że wszystkie kobiety miały wywoływane porody po terminie... Myślicie, że mnie czeka to samo? ![]() Ja już bym chciała zaraz rodzić, w sobotę kończymy 37 tydzień. Odstawiam nospę, będę się dużo bzykać i łażę na dłuuuugie spacery Może pomoże...
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zapomniałam nawet że dziś zaczynam 37 tc.
|
|
#2566 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybki i jak najmniej bolesny poród .[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36063534]Rany dziewczyny czy Wy tez sie tak pocicie?W nocy z goraca nie moge spać,budze sie zlana potem,wezme prysznic i już jestem mokra.Coś okropnego.Nigdy tak nie miałam[/QUOTE] Ja też się pocę, szczególnie, okolice pachwiny i boberek . Byłam po książki w bibliotece i w galerii handlowej i przyszłam cała zapocona do domu, mimo, że upału wielkiego nie ma.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Gratuluję wszystkich nowych tygodni!! U nas dzisiaj 33 zaczynamy, czyli jeszcze w dwupaku pełnych 5 tygodni wypadałoby wytrzymać, żeby 37 był skończony . Kupiłam dzisiaj Lovele i może w przyszłym tygodniu zacznę pranie powoli, wyprasuję, zapakuj e w folię i będzie czekało na dzidzię, nie chce się z tym bujać już tak zupełnie na sam koniec, ostatnie dwa dni czuję się dobrze, więc trzeba okres dobrego samopoczucia wykorzystać.
|
||||
|
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby domowe sposoby podziałały - kciuki trzymam - bo ja wiem co znaczy, że nie działają, potem wywoływanie a na końcu i tak cesarka...i nie życzę nikomu...
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jakoś nie jestem w stanie sie wbić bo tu ciągle ktoś albo rodzi albo w połowie rodzi a mnie to stresuje
![]() Trzymam za wszystkie msmcie i dzidzie kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku. Boje sie normalnie czytać postów i co ja w nich zastanę. Coraz większy ze mnie cykor ![]() Zaraz rodzice do mnie wpadną poklachać ![]() mam pytanie bo nie na czasie jestem a net jakoś w odstawke poszedł. Od którego tygodnia odchodzi czop? Jestem w 37 tygodniu i sie zastanawiam że jak zacznie odchodzić to ile czasu mniej więcej zostaje do porodu????? |
|
|
|
#2569 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przyszedł mi dziś wózek i jest super.własnie małż go montuje
|
|||
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w domku, ale żadnych nowych wiesci od Colds nie mam.
Musimy byc cierpliwe ![]() Polna to fachowcy więc na pewno będzie dobrze. Byleby dlugo nie cierpiala. |
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana a ty kiedy ruszasz ? nic sie na razie nie zapowiada ?
|
|
|
|
|
#2572 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Uffff... nadrobiłam Was. Pędzicie jak szalone.
![]() Położyłam się o 10 i dopiero po 13 mama mnie obudziła, bo wleciała w odwiedziny. A tak to czuję, że pewnie spałabym i spała. Tamlin najdziewniejsze jest to, że jak się obudziłam to brzuch znowu miałam jak skała, a jak przeszłam się do łazienki to zaczął puszczać. To chyba wbrew jakiejkolwiek logice, prawda? Trudno, postaram się tak jak piszesz jak najwięcej odpoczywać i będę obserwować co i jak. Chciałabym wytrwać do tej wizyty dopiero za tydzień w czwartek i mam nadzieję, że mi się to uda.Cytat:
Tak jak już dziewczyny pisały... nie można bagatelizować takich objawów. Skoro jest tego niewiele, to równie dobrze może być to znak jakiejś poważnej infekcji, więc najlepiej, żeby jak najszybciej zobaczył Cię lekarz.Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze jest poznać zdanie osób, które miały okazję dłużej korzystać z tego wózka. Mnie w Granderze także urzekła głównie jego waga, bo jest naprawdę lekki jak piórko. Ja jestem niewielka i nie mam za wiele sił w sobie, więc to ważne kryterium dla mnie, abym radziła sobie ze znoszeniem wózka, gdy będę sama. A ten Tako Laret dużo cięższy jest?---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Myślę, że pomysł ze szpitalem, w którym była Maggie jest dobry. Przecież skąd masz wiedzieć, że to już i, że nie pojedziesz i nie odeślą Cię znowu? Masz w kółko jeździć albo poczekać w domu na rozwarcie 10cm? Przecież to paranoja jest! Trzymaj się dzielnie Kochana! Super, że już niedługo dziewczyny będą tutaj z nami. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A spróbuj Słońce inaczej spojrzeć na te porody tutaj u nas... czy to nie cudowne, że dziewczyny mają już swoje maleństwa? Ja bardzo boję się porodu, ale jak czytam jakie one są szczęśliwe, a są już po... to podnosi mnie to na duchu. Ba, ja im zazdroszczę, że mają już swoje kruszynki obok siebie.
|
|
#2573 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Mnie od rana jak zwykle ktoś lub coś wkurza Ciężko mi i w ogóle już chyba chce rodzić,bo oszaleje.Sama ze sobą już nie wyrabiam.Już mi sił brakuje a poród to nie wczasy... Co ważne dziś zaczynam 37tydzień,więc już pewniejszy okres Cytat:
To jest za darmo,tylko trzeba się było wcześniej rejestrować. http://www.mamonadchodze.com.pl/inde...ialu/warszawa/ na sobotę już nie było miejsc,bo dostałam maila,więc może jeszcze jest coś na niedzielę,może spróbuj. Cytat:
pewnie Zosia niedługo będzie...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() klas ki:Nie sądziłam,że tak szybko zobaczę tu 40!ale zleciało!!!Cytat:
Cytat:
a czemu równie dobrze mozesz przenosić jak mała napiera?
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiam ja to chyba do grudnia nie urodzę
![]() NIc sie nie zapowiada. Przez cala ciąze nie mialam ani jednego skurczu, bolu brzucha. MAly ruchliwy caly czas. Brzuch wysoko. A weekend tez 40 tydzien zaczne. Iwoncia w pierwszej ciazy ja w ogle nie zaobserwowalam odejscia czopu wiec to nie jest regula. Spioszka trzymam kciuki Sojka ale kurde numer z tym szpitalem. Co za ludzie.... i gratuluje ropoczetych tygodni ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
A bylas nacinana w pierwszej ciazy? Bo ja mam takie 2 wypustki zakonczone na bialo takie pypcie i mam to po szyciu. |
|
|
|
|
#2575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi nie odeszedł z Paulą, miałam za to krwawienie i od razu 2.5 cm rozwarcia. Teraz mam ujście otwarte ale nic nie odchodzi. Cytat:
Słońce nie powinien się napinać w spoczynku, kiedy chodząc jest miękki. Może zadzwoń do gina, niech się wypowie. W sumie może byc też napięty od wypełnionego pęcherza i nacisku. |
||||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem
nie sa wlasnie ostre,takie kuleczki o nieregularnym ksztalcie zaraz przy wejsciu do pochwy na wargach sromowych mniejszych. Oczywiscie znowu awizo w skrzynce od poniedzialku codziennie jestem na poczcie przez te awiza i za kazdym razem mowie ze bylam w domu,ale wszyscy maja to gdzies
|
|
|
|
#2578 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jeśli są wewnątrz pochwy,ale jeśli są na wargach,łonie i nieliczne(tzn.nie miałyby styczności z rodzącym się dzieckiem)to nie. Mi tak mój gin powiedział i nie kazał usuwać(miałam 4malutkie),ale ja wolałam nie ryzykować cesarką,zresztą to bardzo nieprzyjemne mieć coś takiego w posiadaniu. Cytat:
Choć raz na bank myślałam,że mam infekcje,bo niepokojąca wydzielina dla mnie a ginek nic takiego nie stwierdził.Oszaleje zaraz.Chyba naprawdę się wyłączę z wizażu... Cytat:
następna na porodówce...sama zaczynam się trząść...
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sluchajcie znowu musze leciec - po mlodego do zlobka i zakupy. Bede pozniej, a wiesci od Colds przekaze . Papa |
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro sie wszystkiego dowiem w szpitalu o ile mnie nie wykopią
no co tam, kto pyta-nie bładzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

tylko żeby nie było tak że ją wymęczą na wszystkie sposoby a potem potną 

i tak sie nie meczyly...

trzymamy z całych sił!
i sama się do tego grona dopisuję, z terminem porodu na 6 października 

.

Trudno, postaram się tak jak piszesz jak najwięcej odpoczywać i będę obserwować co i jak. Chciałabym wytrwać do tej wizyty dopiero za tydzień w czwartek i mam nadzieję, że mi się to uda.
,a co
klas ki:Nie sądziłam,że tak szybko zobaczę tu 40!ale zleciało!!!
. Żeby tylko poród miała łatwy, bo i tak się dziewczyna nacierpiała.
następna na porodówce...sama zaczynam się trząść...