|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
To ja zmykam do domciu
![]() Milego popoludnia dziewczynki! |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36071098]Jasne, zapisz się. U Ciebie faktycznie TSH jest za wysokie, lepiej to podleczyć przed staraniami
A wtedy uda się szybciutko.[/QUOTE]no dlatego teraz zaczęłam rundkę po lekarzach, bo mam czas napodleczenie ![]() a co Onyks wygrała auto w macu?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2012-08-23 o 15:01 |
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
wiem że dopiero czwartek ale zbieram wnioski na przegląd tygodnia bo TŻ jutro wyjeżdża na mazury i nie wiem czy będę miała czas na publikacje
bardzo proszę mi się ładnie meldować, co kto i kiedy
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
No i musisz nam Kamilka pokazać, bo chyba dawno go nie widziałam ![]() Papapa
|
#216 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepiej się czułam jak ważyłam tak 47-48 kg. Przy 50 przestałam się mieścić w niektóre ubrania ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha to jest myśl
choć teraz chodzi w bluzkach na ramiączkach i leginsach to nie jest tak źle, gorzej z tym jak wyglądają kolana, łokcie, ręce i ogólnie ona sama
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko, no jak Ci dobrze i nie jest to niedowaga to dobrze
bo wiesz są tacy co przy 170cm chcą ważyć najlepiej nie więcej jak 40kg ![]() Agnusku, wkleje Wam coś w k. na wieczór stęskniłaś się za moim synem ? ![]() Bao, zapisałam ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Stripi, mam coś dla Twojego dziecka wojny http://allegro.pl/natalia-zestaw-rol...551028393.html
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak skończy 4latka to jej kupię, może na wrotkach trochę się wyszaleje, bo ona ma niekończące pokłady energii - nie wiem skąd Zaraz przyjdzie do domu, bo z tż na placu zabaw buszują, zje obiad - czyli energia doładowana i można robić z domu pobojowisko
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadlam obiad i ... jestem dalej glodna
![]() mam duuuzo wiekszy apetyt i zachcianki niz w ciazy ,no ale co tu jeszcze zjesc ![]() ostatnio zajadalam sie herbatnikami miedzy posilkami, ale wczoraj stwierdzilam ze to chyba tez nie najlepszy pomysl. Strong ja mam 28.08 termin u lekarza sprawdzic moja hemoglobine A... i mialam jeszcze sie zapytac na jakie zabezpieczenie sie zdecydowalas po pologu?Bo ja musze powoli to przemyslec, zostalo mi jeszcze niecale 3 tyg
|
#221 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Stripi, zabezpiecz wszystko nim wróci i zrobi sajgon
![]() Mrowinko a to jak w normie to już się nie martwię ![]() Kasia po co będziesz badać tą hemoglobinę? ja już też nie mam pomysłów na obiady ja juz połog powiedzmy zakończyłam w 4 tygodniu ( ) i mam tabletki anty dla karmiących- Symonette.
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Niedługo wróci Tż z pracy, więc idę podgrzewać obiadek ![]() Do usłyszenia jutro!
|
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro napisze i wstawie ![]() Po porodzie stracilam duzo krwi i moja hemoglobina spadla do 5,7 !!! Chcieli mi podac krew, bo nawet z lozka wstac nie umialam, dlatego tez lezalam 5 dni w szpitalu. Norma to 12-14, a ja w czasie opuszczenia szpitala mialam 6,5, bali sie o mnie bo karmilam i malenstwo wysysalo ze mnie witaminki i zelazo, ktore ja w tym czasie bardzo potrzebowalam no i po tygodniu bylam na badaniu to juz wzrosla do 9,1 no i teraz znowu mam isc na kontrole.Pewnie juz teraz bedzie w normie A co gotujesz na obiadki??? Moze cos podpatrze Moje Menu jest bardzo ubogie: -piers z ziemniakami/ryzem i marchewka/salatka -jajka z ziemniakami i sos koperkowy -zupa ryzowa -ziemniaki ze szpinakiem hmm.. no i w sumie tak w kolko Na niektorych stronkach pisze, ze pomidorowa zupe tez mozna, a gdzieindziej pisze, ze nie mozna pomidorow i badz tu madra
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i piszę że rozważam bo jakoś boję się że na gumkach się "przejedziemy" a chciałabym żeby były skuteczne min.pół roku po ślubie bo musimy miec czas na stworzenie lepszych warunków życiowych. Przestanę się przejmowac zabezpieczeniem ok.lipca![]() w tym tygodniu jeszcze luz, od poniedziałku się zacznie kocioł bo będziemy zamawiac alko, napoje, ostatni raz do księdza, od środy już działamy na sali (kuchnia i dekoratorka) no i pewnie dopiero stres się zacznie chciałabym żeby już było po...
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi i Bao, ja to mam nadzieję, że będę potrafiła odmówić sobie kupowania ciuchów dla maleństwa. Podejrzewam, że jak mnie poniesie, to ja nie będę miała się w co ubierać
![]() Onyks gratuluję wygranej w Macu! Posikałabym się ze szczęścia Strong ankieter młody i generalnie przystojny, ale nie mój typ Wolę bardziej męskich Dałoby radę zobaczyć Twojego cudaczka?Mona pościel śliczna i kolory super ![]() Mabi ja ostatnio odstawiłam pigułki. Fiksowałam po nich, pomimo tego, że dłuższy okres czasu było dobrze. Teraz w końcu odżyłam! Na pierwszy okres po odstawieniu trochę się naczekałam i schizzowałam A gumki wcale nie są takie złe ![]() Ogórki zaprawione Musimy iść zaraz z tż po prezent dla siostry, a mnie się tak nie chce. Poszłabym spać Aaa wczoraj też nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam to tż tak zaczął chrapać, że chciałam Go udusić! |
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Strong ja mam w pn o 16.45 wizyte(to będzie chyba 27.08?
bo nawet nie wiem który dzisiaj) Bodziaki były tanie jak barszcz, może u was też jeszcze są. Były z długim i krótkim rękawem. Co do proszków to na jakimś innym forum wyczytałam że jeden z tych proszków, nie pamiętam czy Bobas czy Dzidziuś zawiera płatki mydlane które mogą zatykać pralke nie wiem ile w tym prawdy![]() Wypiłam kawe mrożoną z kulką lodów i bitą śmietaną, do tego był croissnt z lidla z nadzieniem orzechowo-nugatowym
|
#228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na razie jeden pokój zamknięty, potem zamknę salon haha będzie mniej do sprzątania
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
nic straconego ja jadlam je tylko raz i mam zamiar wcinac jak wroce, ale widze, ze tu juz zapal rurkowy sie konczy ![]() haha, zabiora polowe rzeczy z domu znajac zycie, to przynajmniej w koncu posprzatam ze co?! ale czad!!!Cytat:
Nikita - cos za sielanka... Kaska87 - trzymam kciuki za ogarniecie tarczycy A propos, to wczoraj uslyszalam od kolegi z ktorym spotkalam sie pare razy, ze bede matka jego dzieci
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE powiedziałam TŻ - powiedział, że pójdzie do biedronki po lody i śmietanę i taką kawkę sobie zrobimy ale croisanta nie będzie bo Lidla mamy daleko.
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no moja znajoma po odstawieniu czekała na @ 2 miesiące a jak się wkońcu pojawiła to trwała o zgrozo 2 tygodnie! a potem co 2 tyg. była @ czy nie wiadomo jak to nazwac bo aż takich krótkich cykli to chyba nie ma |
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem, też słyszałam kiepskie opinie, generalnie nie lubię takich filmów i nawet Obcych nie widziałam. Ale mąż strasznie chce, to niech ma. Zabrał mnie ostatnio na Madagaskar, to ja go zabiorę na Prom. Zwłaszcza, że mamy 1 bilet gratis - więc niech mu będzie
![]() Od stycznia? Ja planowałam tak marzec-kwiecień. Z naciskiem na kwiecień. No właśnie nie wiem... Pytanie, czy bały się, że dziecko im coś zrobi, czy że one zrobią coś dziecku ![]() Tak samo było, jak kiedyś był u nas męża kuzyn z żoną i 1,5-rocznym synkiem. Pół godziny siedziały pod ścianą, dopiero później podeszły do niego zaciekawione. Przygotowanie kotów do dziecka to będzie przeprawa ![]() Czad, co? Cytat:
Mam nadzieję, że już wszystko jest super.Czekamy na opis porodu Cytat:
Coś w tym jest
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi zaczęło się od zmian tabletek. Co chwila inne i organizm wariował. Przy jednych puchłam jak balon i to dosłownie! Przy innych wyłam jak szalona, a jeszcze przy innych miała straszny okres i ogólnie źle się czułam. Ja na okres czekałam 35 dni i był zdecydowanie obfitszy niż zwykle, ale za to mniej bolesny od poprzednich. Zobaczymy jak będzie dalej. Wykupione mam plastry, ale sama nie wiem kiedy wrócę do hormonów. Na razie, mi i tż jest dobrze
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli to do mnie dociera i jak się łapię na tych myślach to się normalnie wzruszam jak głupia |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej wczesniej niż później na pewno nie zaszkodzi
mi sie stranka wydłużyły i kwas jadłam chyba z półtorej roku.
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
O, Mabi, właśnie! A propo tabsów... (wiedziałam, że miałam komuś coś odpisać
)Ja przyjmowałam hormony dłuuugo... Najpierw kilka lat łykałam tabletki, potem wchłaniam hormony przez skórę (kurcze, nie pamiętam, kiedy zmieniłam z tabletek na plastry, ale w sumie razem było 6 lat ). Odstawiłam zaraz po ślubie - tylko dlatego tak późno, bo nie chciałam mieć po prostu przykrej niespodzianki w dniu ślubu. Ale planowałam odstawić już pół roku wcześniej. Powód? Libido na poziomie Rowu Mariańskiego! ![]() Coś strasznego! W dodatku byłam straaasznie drażliwa, non stop kłóciliśmy się z (wtedy jeszcze) TŻem. Sex był raz na... dwa miesiące? Czasem rzadziej... I naprawdę - nie wychodziłam z tym sama, ja chętnie przeżyłabym bez! Dojrzałam do decyzji i odstawiłam. Libido wróciło Co do samego okresu... Od czasu odstawienia (sierpień 2011) najkrótszy cykl miałam 27 dni, najdłuższy 33. Także w miarę regularnie. Jedyna różnica to taka, że pierwsze dnia muszę wypić Solpę, bo inaczej nie usiedzę w biurze - boli mnie brzuch, plecy, uda... I drugiego dnia to wręcz pływam - taka @ jest obfita. Ale w sumie z tego, co pamiętam, ból i tak jest mniejszy, niż przed hormonami. Poza tym nic się nie zmieniło w porównaniu do @ sprzed tabletek.
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki
Cytat:
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te drugie wybrałam sobie sama![]() Cytat:
mój @ sprzed tabletek to minimum tydzień wyjęty z życiorysu (tydzień @ plus tak z 1,5 tyg. PMS więc teraz jest bez porównania) bywało tak źle że najlepiej żebym wogóle nie schodziła z kibla przez ten czas do tego zawsze bolało jak cholera, zdarzały się omdlenia,nie chcę żeby to wróciło![]() ale decyzja zapadła-po konsultacji z Tż i pytaniu czy jest gotowy na "gumowe" życie postanowiliśmy zacząc naprawdę nowy etap w życiu tak więc 10 września moja antykoncepcja hormonalna przestaje działac...c.d.n.licząc 28 dni to prawdziwy małpiszon spodziewany na ok. 4 października...i już się boję...
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2012-08-23 o 16:52 |
||
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#240 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36071880]Nie, to już przesada.
A ja nie mam niedowagi na pewno, mam BMI 21, czyli w normie [/QUOTE]a ile masz wzrostu bo nie doczytałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Amani ![]() 3 miesiące styknie powiadasz? ![]() Cytat:
ale po bejbie wrócę na pewno do tabsów.... gumki są fuj
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
przynieść Ci herbatki z cytrynką?

nie wiem ile w tym prawdy
ze co?! ale czad!!!

Mam nadzieję, że już wszystko jest super.