|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
zaszalałam jeszcze, bo kupiłam 2 albumy: biały i czarny (na dole zdjęcia). nie mają żadnych zdobień i chcę z jednego zrobić Księgę dla Gości, z obu imprez, a w drugim chcę powklejać wybrane zdjęcia maluszka, bo ostatnio jak się widziałam z chrzestnym oglądaliśmy zdjęcia w komputerze i stwierdził, że na papierze jest jednak fajniej, no i jest to taka pamiątka do której można zawsze zajrzeć. Doradźcie tylko który do czego, myślałam o tym by biały był na zdjęcia, a czarny na wpisy (mam srebrny pisak). trochę się denerwuję teraz z kasą, bo TŻ miał prawie 1000zł do oddania wujkowi i uparł się że zrobi to jak będzie mu wręczał zaproszenia... strasznie się tym wkurzam, bo miał to zrobić w lipcu, ale ich ciągle nie było, TŻ kasy na to nie odłożył i teraz zamiast robić wszystkie wydatki wspólnie to mam wszystko na swojej głowie ;( no i boję się że nie mając odłożonej dodatkowej rezerwy 1000zł może nam budżetu nie starczyć... Pradip - nie denerwuj się, doskonale cię rozumiem! chociaż miałam taką historię z TŻem tylko raz od kiedy jesteśmy razem, ale bardzo mi się wryło w pamięć, bo maluch miał wtedy 2 miesiące, miałam problem z uśpieniem go, a TŻ wrócił dopiero rano i nie miałam z nim wogóle kontaktu... magalska - omg to już tylko 2 dni! moim zdaniem może to ciekawie wyglądać ja też lubię naturalne paznokcie, tylko niestety ostatnio coś mi się często nadłamują ;( macie na to jakieś sprawdzone sposoby?? ja rozważam hybrydę na ślub
|
|
|
|
|
#3002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robiłabym jeśli z nimi tyle problemu. U mnie nie ma poprawin, mama zaprasza w niedziele do siebie kilka osób, najbliższą rodzinę, i trochę kręci nosem że musi przy tym chodzić... A co najlepsze ja nie traktuje tego niedzielnego zlotu jak popraiwny, więc nie czuje potrzeby żeby tam być. I tż zaplanował dla nas wypad do spa na niedziele i poniedziałek po weselu. Więc teraz zostaje mi powiadomić mamę że nas nie będzie wtedy. Dla gości jesteśmy całe wesele, a niedziela i poniedziałek jest tylko dla nas ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
GRATULUJE WŁASNEGO MIESZKANIA ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Widzę że przygotowania na ostatniej prostej... meta już tuż tuż.... Ciesz się tym dniem ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
ech Tż mówi że damy radę, mam nadzieję, że tak będzie. Natomiast co do paznokci sama mam z moimi problem bo też się łamią i nie wiem jak sobie z nimi poradzić bo też chciałam mieć naturalne. Hybrydę miałam kiedyś świetnie mi się paznokcie odżyły, ładnie urosły byłam zachwycona, ale zauważyłam że powinny byc ciut dłuższe w tedy ładniej się prezentują. Zmykam popracować wpadę później.
|
|
#3003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy to sprawa tych zabiegów czy czegoś innego ale stan paznokci o niebo sie poprawił
|
|
#3004 | |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, w klubiku wrzuciłam zdjęcia sukienek poprawinowych (albo na inne okazje) na mnie.
TŻtowi się bardzo podobały jak je wybieraliśy. wieczorem bardzo się cieszyłam jak je przymierzałam, potem poszłam pokazać się mamie, która do nas przyjechała i od razu usłyszałam co z która jest nie tak i co ze mną jest nie tak. potem się pożarłam z TŻtem, bo zaczął w ten sam deseń co mama gadać, że się w ogóle nie staram że trochę stracić żeby lepiej wyglądać, a on tak jak obiecał próbuje złapać kilogramy żeby lepiej wyglądać. więc się zezłościłam i zamiast ćwiczyć poszłam spać... ;( ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ja mam generalnie bardzo twarde paznokcie, więc nie łapię czemu mi się nadłamują... |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
o rany ale dzisiaj piszecie
![]() Nave- świetnie, że zakupy udane Pradip- kiepsko z tymi poprawinami, swoj ą drogą moim zdaniem to już za dużo organizować gościom transport na poprawiny. Cholera kiedyś nikt nie myślał o busach, autokarach itp a teraz tak się mjakoś przyjęło, że młodzi o wszystko się muszą martwić (pomijam już koszta) bo goście "wymagają". Wiem że każdy chce ugościć ludzi jak najlepiej ale z drugiej strony to goście też przesadzają- jak widzę u Ciebie to zrobiło sie tak, że to goście decyduj ą gdzie poprawiny Jesli chcesz te poprawiny to jest zrób ale w miejscu i formie która Wam odpowiada bo jak widać wszystkim nie dogodzisz- kto b ędzie chciał to przyjdzie a transport nie będzie dla niego problemem a kto będzie kręcił nosem niech nie przychodzi i już ![]() jojla- gratuluję mieszkanka, super ![]() magalska - za pogodę
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Pradip - u nas poprawiny były tylko dla najbliższych i osób przyjezdnych ze strony TŻ, łącznie ok. 15 osób, niestety, ale nie było nikogo ze str taty, włącznie z nim bo jak on to mówi "sama rozumiesz" ... Ja bym na Twoim miejscu zrobiła na sali jeśli nie chcecie sami ganiać, kto będzie chciał to przyjdzie.
jojla - pochwal się mieszkankiem ![]() szczesliwa25 - czekamy na zdjęcia fryzury! magalska - za pogodę ![]() Co do bycia dawcą szpiku: bardzo bym chciała się zarejestrować, ale panicznie boję się jakichkolwiek ingerencji w moje ciało boję się też, że nie obudzę się po narkozie... przez to też boję się ciąży ...Lecę do klubu!
|
#3008 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
a szkoda ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3009 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o rzeczy do załatwienia, to musimy zamówić ciasta na rozdanie dla gości, czekam na albumy dla rodziców, ustalić menu, spotkać się z orkiestrą i fotografem w celu omówienia szczegółów. A Wy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ależ jestem z siebie dumna - dzięki wam zrobiłam zestaw ćwiczeń, potem padłam, ale cieszę się że go zrobiłam pozostaną mi jeszcze dodatkowe ćwiczenia na ramionka i brzuch wieczorem. mam nadzieję, że dzięki wam i TŻtowi uda mi się wytrwać i ćwiczyć tak aż do ślubu trzymajcie kciuki!Pradip - moim zdaniem powinniście zrobić poprawiny tak jak wam wygodnie. załatwianie transportu na poprawiny to już gruba przesada. wczoraj mieliśmy podobną rozmowę, tyle, że dotyczącą noclegów, z TŻtem. spora część mojej rodziny jest spoza Warszawy i jakoś sobie nie wyobrażam że mieliby sobie wynajmować pokój w hotelu na własny koszt. a TŻ uważa, że albo uda nam się ich ulokować gdzieś w naszych domach, albo niech sobie sami wynajmują...bo my na kasie nie śpimy...to ostatnie to prawda, ale nie wiem trochę co robić... z jego strony tego problemu nie ma, bo jego rodzina jest z jego miejscowości (ok.70km od Warszawy) więc założył że na pewno wrócą sobie do domu...nie to że tak jak rozmawiałam z menadżerem knajpy ile może potrwać taki obiad jaki zaplanowaliśmy, wyszło że spokojnie od 17 do 23 możemy posiedzieć... no i nie wiem co robić z tym fantem... |
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was nadrobić
ale to norma![]() Na forum nie mam czasu zaglądać. Cały czas się coś u Nas dzieje w weekendy jesteśmy na weselach i poprawinach, w poniedziałek wracamy do świata żywych trzeba iść do pracy i moczyć nogi na kolejne wesele i tak przez cały czas. Teraz byłam zajęta poszukiwaniem Naszej podróży poślubnej. Ile mi to zajęło czasu i nerw. Pracownicy biur podróży są kompletnie nie przygotowani w temacie Pradip - jeśli ktoś ma przyjechać do Was na poprawiny to nawet i 100 km przyjedzie, a jak ktoś nie będzie miał ochoty to jak zrobisz pod nosem imprezę to nie przyjdzie. Nigdy nikomu nie dogodzisz, a to Wasz weekend i powinnaś tak robić żebyś ty była zadowolona i jak najmniej się umęczyła. |
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Tak! Dziewczyny ale jestem szczęśliwa!!!! Dzisiaj mój Mężuś załatwił nam podróż poślubną na Cypr
ale ze mnie ciemnica![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
-kobietka na czasie , no a chrzestny-bał się, że go okradną(on ma jeszcze dorosłą córkę która też nie przyjechała)-no ale przekazał nam drobny prezent w dzień ślubu a poza tym jeszcze przed przelał nam pieniądze. No i dużo osób się wykruszyło z Męża strony, myślę, że dlatego, że Jego rodzice też nie jeździli na wesela, to teraz każdy się "odpłacił". No ale byli najważniejsi u było za☠☠☠... Niczego nie żałuję![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() albumy super. sama bym chciała taki sobie kupić..mogłabym je dowolnie "ozdobić".....tak chyba zrobię ze zdjęciami z podróży ![]() co do kasy....to strasznie "ulatuje"....nie wiem, może to ja przez ostatnie dni szalałam, ale ja kupowałam rzeczy , które były mi potrzebne i po ślubie się zorientowałam, że mam tylko kilka stówek na koncie no ale 3 dni później miałam wypłatę....nie martw się...jak będziecie kontrolować wydatki to na pewno starczy---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
moim zdaniem mama też nie powinna Ci tak gadać, tym bardziej teraz, kiedy masz trudny okres, jesteś zestresowana i łatwo można Cię zdenerować (..ten okres przedślubny.....)---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia a gdzie lecicie dokładnie? Ja za tydzień w niedzielę też lecę na Cypr w podróż poślubną i też o 4 rano z jakiego biura lecicie?na odprawie można mieć tylko napoje o pojemności 0,5l- najlepiej po prostu kupić już po odprawie w sklepach bezcłowych (trochę drożej jest ale można już dowolną pojemność) . Aha- i nie miej w podręcznym żadnych perfum, leków itp bo zabiorą- listę co można na pokład do kabiny zabrać a co nie jest na stronie lotniska
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-08-23 o 18:43 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi dziewczynki, czy wybierałyście/wybieracie sobie piosenkę jaka ma lecieć w teledysku (podumowaniu- jak zwał tak zwał) ślubnym?
Nas kamerzysta pytał o to, ale nie wiedzieliśmy zupełnie co wybrać. Teledysk ma byc lekko przyspieszonym skrótem najważniejszych momentów filmu i ma być trochę na śmiesznie. Macie jakieś pomysły?
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-08-23 o 18:59 |
|
|
|
#3016 | |||||
|
Rozeznanie
|
ja też to uwielbiam
właśnie przeglądałam kilka zdjęć z sobotniego ślubu mojej koleżanki - a w najbliższą sobotę ślubuje kolejna moja koleżanka jakoś tak wokół sporo tych ślubów w tym roku Cytat:
ale Wam odpadło gości ale to znaczy, że będą Ci najbliżsi a ja byłam pewna, że miałaś mieć wczoraj tą próbną czekamy na fotorelację magalska - kciuki są! na pewno będzie pięknie śmieszna ta wymówka cioci ja jestem za bordowymi paznokciami. powodzenia we wszystkich ostatnich przygotowaniach! Pradip - mam nadzieję, że TŻ będzie się porządnie tłumaczył za swoje zachowanie! trzymaj się tam ![]() Cytat:
Neave - zakupy udane! albumy są świetnie i podoba mi się pomysł z wykorzystaniem czarnego na wpisy jasnym pisakiem, choć z drugiej strony wolę oglądać zdjęcia na ciemnym tle... chyba Ci nie doradziłam wiem co to znaczy martwić się o kasę, ale wierzę, że dacie radę! głowa do góry ![]() przykro mi, że usłyszałaś nieprzyjemne komentarze mamy i TŻta... nie powiem "nie przejmuj się", bo wyobrażam sobie, jakie to przykre słyszeć krytykę z ust najbliższych osób trzymaj się JJJustynAAA - ale fajny ten pomysł ze spa będziecie mieli szansę odpocząć po weselu i pobyć ze sobą w baaardzo miłych warunkach katie99kasia - ja też używam tej odżywki (paznokcie twarde jak diament) i uważam, że jest świetna! tabletki jakoś na mnie nie działają - ani belissa, ani ha-pantoten, merz special... Cytat:
hihi a z jakich kwiatków bukiet? justiii87 - ale podróż wykupiona? dokąd się wybieracie? jak wrażenia po weselach? Cytat:
cudownej podróży nie przejmuj się - ja też bym nie wiedziała co z tą wodą nigdy nie leciałam samolotem... no i cieszę się, że mamy podobne zdanie nt. rejestracji w bazie Cytat:
może Bruno Mars "Marry you" - ale to bardziej dla żartu
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-08-23 o 19:44 |
|||||
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
Bukiet będzie z kalii, taki jak na zdjęciu. |
|
|
|
#3018 |
|
Rozeznanie
|
ooo to tak, jak u justiii87
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wy gdzie lecicie?
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
stagnacja21 - miałam taki sam bukiet
Uwielbiam te kwiaty monika860902 - skoro jedzenie macie w cenie to nie będziecie chodzić głodni więc pieniędzy na jedzenie nie wydacie jedynie że na zachcianki , ale zawsze lepiej mieć więcej pieniędzy niż ma zabraknąć ![]() Na ile lecicie?? kasioonya - wycieczka wykupiona lecimy do Turcji Egejskiej Po weselach rewelacyjnie Fajnie bo każde wesele w innym towarzystwie i każde w innym mieście więc co tydzień co innego Chyba we wrześniu będzie mi brakować wesel
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha ha Monia ja też tam lecę i też z ITAKI!!!! do jakiego hotelu lecicie i na jak długo/ 2 tyg?co do kasy to zależy czy chcecie na wycieczki fakultatywne czy nie i co chcecie tam na miejscu kupić
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-08-23 o 21:15 |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My lecimy na tydzień-tylko tyle dostałam urlopu. A hotel to Veronica. a Wy? Na jak długo i jaki hotel?
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurczę szkoda że na tydzień- miniemy się ![]() My lecimy do Cypria Bay na 2 tygodnie. Ha ha ha ale numer
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=magnusia;36080527]o kurczę szkoda że na tydzień- miniemy się ![]() My lecimy do Cypria Bay na 2 tygodnie. Ha ha ha ale numer [/u nas z wyjazdem wyszło tak na ostatnią chwilę, dopiero wczoraj podjęliśmy decyzję że wyruszamy na Cypr
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się zdecydowaliśmy w lipcu a oboje mamy urlop 2 tyg więc na 2 tyg jedziemy
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bawcie się dobrze i odpocznijcie
|
|
#3027 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tym bardziej doceniamy te które wciąż z nami są i nam pomagają
![]() Cytat:
Chrzestny od Tza nie odezwał się do tej pory i tak na prawdę nie wiemy czy przyjąć ze ich nie będzie czy zamówić te 2 dodatkowe miejsca? Super że chociaż z Twojej strony się wyjaśniło i w przyszły weekend pojedziecie do chrzestnej. Cytat:
zaraz lecę do klubu obejrzeć a zdradzisz gdzie sa takie fajne i nie drogie ciuchy?A pomysł z albumami świetny. Ja lobię zdjęcia na czarnym tle wiec nie wiem czy bym nie zrobiła odwrotnie niż napisałaś. Nie przejmuj się mamą i Tżem ale powinnaś obojgu powiedzieć że bolą Cie takie ich komentarze i wolałabyś mieć w nich wsparcie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Troszkę zrobię na przekór temu co radzicie ale w 100% dostosuje sie do ogólnego poglądu "zrób tak żebyście byli zadowoleni". Przegadaliśmy z Tż i na 99% poprawiny będą w domu ) a mi udzieliła sie jego radość @ autokaru nie będę wynajmować bo wolę za ten 1000zł ugościć tych którzy będą chcieli być z nami.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję podróży same piękne miejsca wybieracie ![]() Co do paznokci to ja na razie uchowałam 8 bo oba kciuki po robieniu przetworów mam obcięte do samej skóry...
|
|||||||||
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3030 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ ma pretensje że 2 miesiące temu ustaliliśmy że bierzemy się za siebie, żeby lepiej wyglądać i po nim już widać, a po mnie nawet trochę nie...o samą wagę nie ma pretensji i nigdy nie miał, chociaż od kiedy zaczęliśmy być ze sobą sporo mi przybyło...trochę racji ma, bo sama wymyśliłam z tym porządnym ćwiczeniem, a de facto od 2 miesięcy ćwiczę średnio raz na tydzień... więc ciężko by coś było widać. a mama tak gada zawsze i raczej się to nie zmieni, zwłaszcza, że usłyszeliśmy od niej "po co wam ten ślub kościelny, potem się nie można rozwieźć" piękny bukiet! marzył mi się taki ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() czyli w sumie dobrze się skończyło ![]() pilnuj tych pozostałych 8 żeby ci coś zostało do ślubu! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

ja też lubię naturalne paznokcie, tylko niestety ostatnio coś mi się często nadłamują ;( macie na to jakieś sprawdzone sposoby?? ja rozważam hybrydę na ślub

za pogodę
16.06.2012
boję się też, że nie obudzę się po narkozie... przez to też boję się ciąży ...

nie powiem "nie przejmuj się", bo wyobrażam sobie, jakie to przykre słyszeć krytykę z ust najbliższych osób