Ślubujące w 2012 - część II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 10:31   #3001
Neave
Raczkowanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Szkoda ze na euro z tymi włosami nie poczekałaś
Na zdjęciu jest zdjęcie świadków z jakiś wakacji i nasze podziękowania potem wrzucę do klubu.
I co kupiłaś stanik i buty?
stanik jest i zaszaleliśmy, bo 2 kiecki poprawinowe kupiliśmy, ale w sumie nie wyszły drogo, bo jakieś 200zł za obie! zdjęcia wrzucę do klubiku, tylko dorobię zdjęcie biustonosza - z którym cieszę się że wyrobiłam się z budżetem, bo babeczka zaczęła od takiego który kosztował 400zł! za to muszę dokupić sobie majtki, bo te które były w komplecie średnio mi pasowały i kosztowały połowę tego co stanik! w szoku byłam, ale może to dlatego że ja rzadko kupuję komplet stanik+majtki, bo nigdy mi się te komplety nie podobają...

zaszalałam jeszcze, bo kupiłam 2 albumy: biały i czarny (na dole zdjęcia). nie mają żadnych zdobień i chcę z jednego zrobić Księgę dla Gości, z obu imprez, a w drugim chcę powklejać wybrane zdjęcia maluszka, bo ostatnio jak się widziałam z chrzestnym oglądaliśmy zdjęcia w komputerze i stwierdził, że na papierze jest jednak fajniej, no i jest to taka pamiątka do której można zawsze zajrzeć. Doradźcie tylko który do czego, myślałam o tym by biały był na zdjęcia, a czarny na wpisy (mam srebrny pisak).

trochę się denerwuję teraz z kasą, bo TŻ miał prawie 1000zł do oddania wujkowi i uparł się że zrobi to jak będzie mu wręczał zaproszenia... strasznie się tym wkurzam, bo miał to zrobić w lipcu, ale ich ciągle nie było, TŻ kasy na to nie odłożył i teraz zamiast robić wszystkie wydatki wspólnie to mam wszystko na swojej głowie ;( no i boję się że nie mając odłożonej dodatkowej rezerwy 1000zł może nam budżetu nie starczyć...

Pradip - nie denerwuj się, doskonale cię rozumiem! chociaż miałam taką historię z TŻem tylko raz od kiedy jesteśmy razem, ale bardzo mi się wryło w pamięć, bo maluch miał wtedy 2 miesiące, miałam problem z uśpieniem go, a TŻ wrócił dopiero rano i nie miałam z nim wogóle kontaktu...

magalska - omg to już tylko 2 dni! moim zdaniem może to ciekawie wyglądać ja też lubię naturalne paznokcie, tylko niestety ostatnio coś mi się często nadłamują ;( macie na to jakieś sprawdzone sposoby?? ja rozważam hybrydę na ślub
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg album-na-zdjacia-biaay.jpg (20,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg album-na-zdjacia-czarny.jpg (19,9 KB, 18 załadowań)
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:27   #3002
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego cały czas toczymy spory o poprawiny. Najpierw miały być na sali bo ja nie chciałam żeby po takim dniu i nocy my albo nasze mamy musiały dbać o gości ale że sala jest w połowie drogi między Warszawą a miejscowością Tża i nie ma tam żadnej komunikacji to większość dała nam do zrozumienia że nie będzie im się chciało jechać tam po raz drugi Mama wymyśliła że zrobimy je na naszej działce (w miejscowości Tza). Ale tu znów odezwały sie głosy sprzeciwu ze to juz rok szkolny, że to niedziela i oni woleli by w Warszawie. No i pojawiła się propozycja żeby zrobić je albo u mamy w bloku na świetlicy albo u nas w domu i wtedy cała moja rodzina była by zadowolona i stawi się w komplecie...
Co do poprawin jestem tego samego zdania co Małgoś.
Nie robiłabym jeśli z nimi tyle problemu.

U mnie nie ma poprawin, mama zaprasza w niedziele do siebie kilka osób, najbliższą rodzinę, i trochę kręci nosem że musi przy tym chodzić... A co najlepsze ja nie traktuje tego niedzielnego zlotu jak popraiwny, więc nie czuje potrzeby żeby tam być. I tż zaplanował dla nas wypad do spa na niedziele i poniedziałek po weselu.
Więc teraz zostaje mi powiadomić mamę że nas nie będzie wtedy. Dla gości jesteśmy całe wesele, a niedziela i poniedziałek jest tylko dla nas

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Pradip jak bardzo rodzince na tych poprawinach zależy to chyba jednak w Wawie będzie wygodniej, skoro z dojazdem problem Choć sama nie wiem jak bym zrobiła...

Podczytuję Was Dziewczynki ale jakoś nie mam weny na pisanie, dzwoniła dziś pani z salonu, 30 sierpnia mam pierwszą przymiarkę ale jakoś w ogóle się nie cieszę. Nie pochwaliłam się Wam nawet, że już oficjalnie kupiliśmy mieszkanie, bo jakoś nastrój mam nijaki
Chyba ciężki dzień był wczoraj, mi też się nic nie chciało i miałam kiepski nastrój. Ale dziś mam lepiej bo szefowa na urlop pojechała

GRATULUJE WŁASNEGO MIESZKANIA

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Byłam strasznie zawalona pracą......ale od pon mam urlop (znowu nie bedę mogła Was odwiedzić), ale jak wrócę to bedę się udzielać regularnie. Tak jak było przed slubem
Liczymy na to, że do nas wrócisz :

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Nam ze 180 przyjedzie na wesele 120 więc też sporo odmówiło, no coż ważne jest żeby w tym dniu mieć przy sobie te najważniejsze osoby (ciotka Tż nie przyjedzie bo... uwaga.. jej pies jest chory i nikt nie umie sie nim zajac jak ona sama, zadzwonila do nas jakies 2 miesiace przed ślubem, więc w sumie mogło się temu psu jeszcze polepszyć albo pogorszyć, no ale cóż uznaliśmy że jakby zdechł to też by nie przyjechali bo mieliby żałobę). Tak poza tym to zaraz lecę na baleyage pozniej na paznokcie (co myślicie o naturalnych paznokciach w kolorze bordo z delikatnymi cyrkoniami na końcach (nienawidzę akryli itp)? dodam że mam bordo buty, bukiet, kwiat we włosach i muszka i pas Tżta) i bedziemy stroic sale, tzn muszę przerobić ołtarzyk za nami, zrobić nasz stół winietki porozkładać i te sprawy bo w piątek już mamy pierwszych gości i szykuję się imprezka, Kochane proszę o kciuki za pogodę bo już chyba tylko to nie jest pewne :P
Zobaczysz że będzie piękne słońce...
Widzę że przygotowania na ostatniej prostej... meta już tuż tuż....
Ciesz się tym dniem

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość

trochę się denerwuję teraz z kasą, bo TŻ miał prawie 1000zł do oddania wujkowi i uparł się że zrobi to jak będzie mu wręczał zaproszenia... strasznie się tym wkurzam, bo miał to zrobić w lipcu, ale ich ciągle nie było, TŻ kasy na to nie odłożył i teraz zamiast robić wszystkie wydatki wspólnie to mam wszystko na swojej głowie ;( no i boję się że nie mając odłożonej dodatkowej rezerwy 1000zł może nam budżetu nie starczyć...

ja też lubię naturalne paznokcie, tylko niestety ostatnio coś mi się często nadłamują ;( macie na to jakieś sprawdzone sposoby?? ja rozważam hybrydę na ślub
Co do budżetu to sama się martwię skąd wziąć na ostatnie wydatki, typu obrączki czy wódkę ;/
ech Tż mówi że damy radę, mam nadzieję, że tak będzie.

Natomiast co do paznokci sama mam z moimi problem bo też się łamią i nie wiem jak sobie z nimi poradzić bo też chciałam mieć naturalne. Hybrydę miałam kiedyś świetnie mi się paznokcie odżyły, ładnie urosły byłam zachwycona, ale zauważyłam że powinny byc ciut dłuższe w tedy ładniej się prezentują.

Zmykam popracować wpadę później.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:48   #3003
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Ja też lubię naturalne paznokcie, tylko niestety ostatnio coś mi się często nadłamują ;( macie na to jakieś sprawdzone sposoby?? ja rozważam hybrydę na ślub
ja tez miałam problem z łamliwymi pazkokciami ale zaczełam o nie dbać ok 3 mies przed slubem... zażywałam belissę /skóra i paznokcie/ i malowałam odżywką eveline SOS https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html
Nie wiem czy to sprawa tych zabiegów czy czegoś innego ale stan paznokci o niebo sie poprawił

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:54   #3004
Neave
Raczkowanie

dziewczyny, w klubiku wrzuciłam zdjęcia sukienek poprawinowych (albo na inne okazje) na mnie.
TŻtowi się bardzo podobały jak je wybieraliśy. wieczorem bardzo się cieszyłam jak je przymierzałam, potem poszłam pokazać się mamie, która do nas przyjechała i od razu usłyszałam co z która jest nie tak i co ze mną jest nie tak. potem się pożarłam z TŻtem, bo zaczął w ten sam deseń co mama gadać, że się w ogóle nie staram że trochę stracić żeby lepiej wyglądać, a on tak jak obiecał próbuje złapać kilogramy żeby lepiej wyglądać. więc się zezłościłam i zamiast ćwiczyć poszłam spać... ;(

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
ja tez miałam problem z łamliwymi pazkokciami ale zaczełam o nie dbać ok 3 mies przed slubem... zażywałam belissę /skóra i paznokcie/ i malowałam odżywką eveline SOS https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html
Nie wiem czy to sprawa tych zabiegów czy czegoś innego ale stan paznokci o niebo sie poprawił
spróbuję belissę
ja mam generalnie bardzo twarde paznokcie, więc nie łapię czemu mi się nadłamują...
Stary 2012-08-23, 12:42   #3005
magnusia
Zakorzenienie

o rany ale dzisiaj piszecie

Nave- świetnie, że zakupy udane Mama się nie przejmuj

Pradip- kiepsko z tymi poprawinami, swoj ą drogą moim zdaniem to już za dużo organizować gościom transport na poprawiny. Cholera kiedyś nikt nie myślał o busach, autokarach itp a teraz tak się mjakoś przyjęło, że młodzi o wszystko się muszą martwić (pomijam już koszta) bo goście "wymagają". Wiem że każdy chce ugościć ludzi jak najlepiej ale z drugiej strony to goście też przesadzają- jak widzę u Ciebie to zrobiło sie tak, że to goście decyduj ą gdzie poprawiny .
Jesli chcesz te poprawiny to jest zrób ale w miejscu i formie która Wam odpowiada bo jak widać wszystkim nie dogodzisz- kto b ędzie chciał to przyjdzie a transport nie będzie dla niego problemem a kto będzie kręcił nosem niech nie przychodzi i już

jojla- gratuluję mieszkanka, super

magalska - za pogodę
Stary 2012-08-23, 12:44   #3006
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, w klubiku wrzuciłam zdjęcia sukienek poprawinowych (albo na inne okazje) na mnie.
TŻtowi się bardzo podobały jak je wybieraliśy. wieczorem bardzo się cieszyłam jak je przymierzałam, potem poszłam pokazać się mamie, która do nas przyjechała i od razu usłyszałam co z która jest nie tak i co ze mną jest nie tak. potem się pożarłam z TŻtem, bo zaczął w ten sam deseń co mama gadać, że się w ogóle nie staram że trochę stracić żeby lepiej wyglądać, a on tak jak obiecał próbuje złapać kilogramy żeby lepiej wyglądać. więc się zezłościłam i zamiast ćwiczyć poszłam spać... ;(
na mnie też mam wiesza koty o to żebym się wzięła za siebie... a ja nienawidzę tego wytykania co ze mną nie tak! wrrr doskonale wiem ze tu i tam mam za dużo i po ślubie biorę się za siebie, ale powoli żeby potem nie było jojo- bo bez sensu się katować na ślub a potem wrócić do tego samego. Na szczęście tż kocha mnie taką jaka jestem

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-08-23, 13:05   #3007
mayeczka87
Rozeznanie

Pradip - u nas poprawiny były tylko dla najbliższych i osób przyjezdnych ze strony TŻ, łącznie ok. 15 osób, niestety, ale nie było nikogo ze str taty, włącznie z nim bo jak on to mówi "sama rozumiesz" ... Ja bym na Twoim miejscu zrobiła na sali jeśli nie chcecie sami ganiać, kto będzie chciał to przyjdzie.

jojla - pochwal się mieszkankiem

szczesliwa25 - czekamy na zdjęcia fryzury!

magalska
- za pogodę

Co do bycia dawcą szpiku: bardzo bym chciała się zarejestrować, ale panicznie boję się jakichkolwiek ingerencji w moje ciało boję się też, że nie obudzę się po narkozie... przez to też boję się ciąży ...

Lecę do klubu!

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:12   #3008
niki19
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

właśnie zerknęłam która następna ślubuje i powiem wam, że patrząc na kalendarz to niewiele nas zostało z tych co już ślubowały... ciekawe czemu?? a poza tym mnie nawet tam nie ma .....
właśnie część dziewczyn gdzieś nam się z wątku zmyła a szkoda

Cytat:
(ciotka Tż nie przyjedzie bo... uwaga.. jej pies jest chory i nikt nie umie sie nim zajac jak ona sama,

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 15:04   #3009
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
3 tyg ale mało- super
albumy chyba najlepiej w jakieś ładne pudełko- może coś w tym stylu (oczywiście w odpowiednim rozmiarze i kolorze) http://ladnerzeczy.net/pudelka/brazo...e_pudelko.html
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

ładne te albumy ja bym je opakowała w celofan i owinęła rafią - ja tak lubię, ale niekoniecznie jest to najbardziej elegancki sposób pakowania co kto lubi

co do koloru sukni i pokrowców - raczej nie często będziesz na ich tle, więc chyba nie przejmowałabym się tą różnicą
Znalazłam firmę, która robi pudełka na zamówienie i zamówiłam. Mam nadzieję, że wyjdą ok i że przyjdą na czas.

Cytat:
Nam tyle samo ale ja jakoś nerwów nie czuję. Coś jeszcze macie do zrobienia?
Albumy tak jak dziewczyny napisały możesz zapakować w pudełko albo w celofan albo w ogóle ich nie pakować.
A kolorem sukni sie nie przejmuj w końcu wybrałaś ja bo jest dla Ciebie ta najpiekniejszą
Ja zależy od dnia, czasem się stresuję, a czasem, jak np dziś w ogóle nie czuję stresu. Znam jednak siebie na tyle, że wiem, że w dniu ślubu będę się bardzo denerwować. W dodatku boję się, że rozpłaczę się podczas przysięgi.

Jeżeli chodzi o rzeczy do załatwienia, to musimy zamówić ciasta na rozdanie dla gości, czekam na albumy dla rodziców, ustalić menu, spotkać się z orkiestrą i fotografem w celu omówienia szczegółów.

A Wy?

Cytat:
ja przy swoim stole, gdzie był pokrowiec siedziałam tylko przy obiedzie, a reszta krzeseł na szczęście nie miała pokrowców nie wiem czy ktokolwiek zwrocił na to uwagę.
a w ogóle jak ty wpadłaś na taki pomysł, żeby się w ogóle nad tym zastanawiać??? to chyba ostatnia rzecz jaka by mnie martwiła w dzien wesela... nie martw się głupotami
Cytat:
Napisane przez magnusia;36033220
[B
stagnacja21[/B]--ha ha no właśnie- mi nie przyszło do głowy coś takiego
Oj nie ma co się martwić- nic nie będzie widać.
Zobacz sobie w klubie- ja miałam sukienkę ecru a pokrowce w kościele były białe i nie zauważyłam abym jakoś przyszarzale wyszła
He he dzięki za sprowadzenie na ziemię. Czasami mam tendencję do stwarzania nie potrzebnych problemów :P

Cytat:
Ja sobie chyba odpuszczę
Suknia już praktycznie skończona i jesteśmy rozliczone. Mama zachwycona swoja sukienką i ciężko jej było skupić się na mnie ale chyba wszystko ok Mam już chyba wszystkie dodatki i taśmę na podwiązki na butelki (muchy i krawaty już zrobiłam) wiec zabieram się do roboty. Do tego cały czas toczymy spory o poprawiny. Najpierw miały być na sali bo ja nie chciałam żeby po takim dniu i nocy my albo nasze mamy musiały dbać o gości ale że sala jest w połowie drogi między Warszawą a miejscowością Tża i nie ma tam żadnej komunikacji to większość dała nam do zrozumienia że nie będzie im się chciało jechać tam po raz drugi Mama wymyśliła że zrobimy je na naszej działce (w miejscowości Tza). Ale tu znów odezwały sie głosy sprzeciwu ze to juz rok szkolny, że to niedziela i oni woleli by w Warszawie. No i pojawiła się propozycja żeby zrobić je albo u mamy w bloku na świetlicy albo u nas w domu i wtedy cała moja rodzina była by zadowolona i stawi się w komplecie...

Faktycznie cos nam się Mrożonki przestały udzielać
Ja bym zrobiła poprawiny normalnie w lokalu. Jeżeli ktoś będzie miał ochotę na pewno się pojawi. Bez przesady 30 km to znowu nie tak strasznie dużo.

Cytat:

dziewczynki wspomniałam Wam dziś o złym dniu - jutro też będzie słabo, taka praca... dobra, piszę i kasuję, a przekaz jest krótki - warto zapisać się do bazy dawców szpiku
przepraszam za off top
Też jestem od dwóch lat zarejestrowana w bazie dawców szpiku.

Cytat:
Nam ze 180 przyjedzie na wesele 120 więc też sporo odmówiło, no coż ważne jest żeby w tym dniu mieć przy sobie te najważniejsze osoby (ciotka Tż nie przyjedzie bo... uwaga.. jej pies jest chory i nikt nie umie sie nim zajac jak ona sama, zadzwonila do nas jakies 2 miesiace przed ślubem, więc w sumie mogło się temu psu jeszcze polepszyć albo pogorszyć, no ale cóż uznaliśmy że jakby zdechł to też by nie przyjechali bo mieliby żałobę). Tak poza tym to zaraz lecę na baleyage pozniej na paznokcie (co myślicie o naturalnych paznokciach w kolorze bordo z delikatnymi cyrkoniami na końcach (nienawidzę akryli itp)? dodam że mam bordo buty, bukiet, kwiat we włosach i muszka i pas Tżta) i bedziemy stroic sale, tzn muszę przerobić ołtarzyk za nami, zrobić nasz stół winietki porozkładać i te sprawy bo w piątek już mamy pierwszych gości i szykuję się imprezka, Kochane proszę o kciuki za pogodę bo już chyba tylko to nie jest pewne :P
Jeśli chodzi o naturalne bordowe paznokcie to ja jestem na tak. Sama mam zamiar mieć pomarańczowe buty, bukiet i paznokcie, a Tż pomarańczowy kwiatek w butonierce.
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 15:34   #3010
Neave
Raczkowanie

Cytat:
na mnie też mam wiesza koty o to żebym się wzięła za siebie... a ja nienawidzę tego wytykania co ze mną nie tak! wrrr doskonale wiem ze tu i tam mam za dużo i po ślubie biorę się za siebie, ale powoli żeby potem nie było jojo- bo bez sensu się katować na ślub a potem wrócić do tego samego. Na szczęście tż kocha mnie taką jaka jestem
mnie to strasznie denerwuję, bo staram się ćwiczyć i zrzucić nadmiar z ciąży i to co mi przybyło wcześniej. natomiast moja mama do tej pory stosuje diety cud i z czasem to co jej przybyło w ciąży tylko rośnie, ale wypomina tylko mi, co i gdzie mi przybyło... zresztą dzisiaj miałam najlepszy przykład że czepia się już dosłownie wszystkiego... najbardziej mnie denerwuje że tak się tym przejmuję, chociaż TŻ ciągle mi mówi, że skoro na inne jej prztyczki nie zwracam uwagi to na to też nie powinnam.

ależ jestem z siebie dumna - dzięki wam zrobiłam zestaw ćwiczeń, potem padłam, ale cieszę się że go zrobiłam pozostaną mi jeszcze dodatkowe ćwiczenia na ramionka i brzuch wieczorem. mam nadzieję, że dzięki wam i TŻtowi uda mi się wytrwać i ćwiczyć tak aż do ślubu trzymajcie kciuki!

Pradip - moim zdaniem powinniście zrobić poprawiny tak jak wam wygodnie. załatwianie transportu na poprawiny to już gruba przesada.

wczoraj mieliśmy podobną rozmowę, tyle, że dotyczącą noclegów, z TŻtem. spora część mojej rodziny jest spoza Warszawy i jakoś sobie nie wyobrażam że mieliby sobie wynajmować pokój w hotelu na własny koszt. a TŻ uważa, że albo uda nam się ich ulokować gdzieś w naszych domach, albo niech sobie sami wynajmują...bo my na kasie nie śpimy...to ostatnie to prawda, ale nie wiem trochę co robić... z jego strony tego problemu nie ma, bo jego rodzina jest z jego miejscowości (ok.70km od Warszawy) więc założył że na pewno wrócą sobie do domu...nie to że tak jak rozmawiałam z menadżerem knajpy ile może potrwać taki obiad jaki zaplanowaliśmy, wyszło że spokojnie od 17 do 23 możemy posiedzieć... no i nie wiem co robić z tym fantem...
Stary 2012-08-23, 15:48   #3011
justiii87
Zakorzenienie

Nie dam rady Was nadrobić ale to norma
Na forum nie mam czasu zaglądać. Cały czas się coś u Nas dzieje w weekendy jesteśmy na weselach i poprawinach, w poniedziałek wracamy do świata żywych trzeba iść do pracy i moczyć nogi na kolejne wesele i tak przez cały czas. Teraz byłam zajęta poszukiwaniem Naszej podróży poślubnej. Ile mi to zajęło czasu i nerw. Pracownicy biur podróży są kompletnie nie przygotowani w temacie dobrze że mam znajomą u której zawszę wykupuje wycieczki bo inaczej bym chyba ich rozniosła.

Pradip - jeśli ktoś ma przyjechać do Was na poprawiny to nawet i 100 km przyjedzie, a jak ktoś nie będzie miał ochoty to jak zrobisz pod nosem imprezę to nie przyjdzie. Nigdy nikomu nie dogodzisz, a to Wasz weekend i powinnaś tak robić żebyś ty była zadowolona i jak najmniej się umęczyła.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:17   #3012
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość

Co do bycia dawcą szpiku: bardzo bym chciała się zarejestrować, ale panicznie boję się jakichkolwiek ingerencji w moje ciało boję się też, że nie obudzę się po narkozie... przez to też boję się ciąży ...

mam to samo

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
wczoraj mieliśmy podobną rozmowę, tyle, że dotyczącą noclegów, z TŻtem. spora część mojej rodziny jest spoza Warszawy i jakoś sobie nie wyobrażam że mieliby sobie wynajmować pokój w hotelu na własny koszt. a TŻ uważa, że albo uda nam się ich ulokować gdzieś w naszych domach, albo niech sobie sami wynajmują...bo my na kasie nie śpimy...to ostatnie to prawda, ale nie wiem trochę co robić... z jego strony tego problemu nie ma, bo jego rodzina jest z jego miejscowości (ok.70km od Warszawy) więc założył że na pewno wrócą sobie do domu...nie to że tak jak rozmawiałam z menadżerem knajpy ile może potrwać taki obiad jaki zaplanowaliśmy, wyszło że spokojnie od 17 do 23 możemy posiedzieć... no i nie wiem co robić z tym fantem...
uważam, że oplacenie noclegów gościom rozważać można przy robieniu wesela i ew poprawin. Jeśli robisz obiadek to niby czemu masz jeszcze nocleg fundować? Bez przesady - wiadomo że to koszta są a goście mogą jakoś się zorganizować transport sobie załatwić. Uważam, że to za dużo żeby jeszcze noclegi planować gościom- no chyba że masz kogoś z bardzo daleka to można podac np. adres jakiegos pensjonatu czy hotelu i tak delikatnie zasugerować aby sam pokrył koszta
Stary 2012-08-23, 18:31   #3013
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monia lecicie gdzieś?
Tak! Dziewczyny ale jestem szczęśliwa!!!! Dzisiaj mój Mężuś załatwił nam podróż poślubną na Cypr wylatujemy w niedzielę o 4 nad ranem kurcze to moja pierwsza taka podróż......może to głupie pytanie ale czy można mieć przy sobie wodę mineralną? słyszałam kiedyś, że nie....ale ze mnie ciemnica

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
nam też sporo odmówiło..... zapraszaliśmy chyba ponad 110 gości a przyjechało 75 ( z nami i rodzicami). No ale chrzestni TŻa nie przyjechal;i, bo chrzestna była w sanatorium(ale dostaliśmy życzenia smsem-kobietka na czasie, no a chrzestny-bał się, że go okradną(on ma jeszcze dorosłą córkę która też nie przyjechała)-no ale przekazał nam drobny prezent w dzień ślubu a poza tym jeszcze przed przelał nam pieniądze. No i dużo osób się wykruszyło z Męża strony, myślę, że dlatego, że Jego rodzice też nie jeździli na wesela, to teraz każdy się "odpłacił". No ale byli najważniejsi u było za☠☠☠...Niczego nie żałuję

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
stanik jest i zaszaleliśmy, bo 2 kiecki poprawinowe kupiliśmy, ale w sumie nie wyszły drogo, bo jakieś 200zł za obie! zdjęcia wrzucę do klubiku, tylko dorobię zdjęcie biustonosza - z którym cieszę się że wyrobiłam się z budżetem, bo babeczka zaczęła od takiego który kosztował 400zł! za to muszę dokupić sobie majtki, bo te które były w komplecie średnio mi pasowały i kosztowały połowę tego co stanik! w szoku byłam, ale może to dlatego że ja rzadko kupuję komplet stanik+majtki, bo nigdy mi się te komplety nie podobają...

zaszalałam jeszcze, bo kupiłam 2 albumy: biały i czarny (na dole zdjęcia). nie mają żadnych zdobień i chcę z jednego zrobić Księgę dla Gości, z obu imprez, a w drugim chcę powklejać wybrane zdjęcia maluszka, bo ostatnio jak się widziałam z chrzestnym oglądaliśmy zdjęcia w komputerze i stwierdził, że na papierze jest jednak fajniej, no i jest to taka pamiątka do której można zawsze zajrzeć. Doradźcie tylko który do czego, myślałam o tym by biały był na zdjęcia, a czarny na wpisy (mam srebrny pisak).

zaraz polecę obejżeć kiecki
albumy super. sama bym chciała taki sobie kupić..mogłabym je dowolnie "ozdobić".....tak chyba zrobię ze zdjęciami z podróży
co do kasy....to strasznie "ulatuje"....nie wiem, może to ja przez ostatnie dni szalałam, ale ja kupowałam rzeczy , które były mi potrzebne i po ślubie się zorientowałam, że mam tylko kilka stówek na koncie no ale 3 dni później miałam wypłatę....nie martw się...jak będziecie kontrolować wydatki to na pewno starczy

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
czy ja dobrze zrozumiałam?? TŻ ma do Ciebie pretensje, że masz za dużo kg?? O kurde!! Jeszcze teraz przed ślubem?? Ja (pewnie widziałaś moje fotki w klubie ze ślubu) mam nadprogramowe kg ale mój Mąż NIGDY mnie nie krytykował! Ciągle powtarza mi komplementy abym nie wpadła w jakąś obsesję odchudzania moim zdaniem mama też nie powinna Ci tak gadać, tym bardziej teraz, kiedy masz trudny okres, jesteś zestresowana i łatwo można Cię zdenerować (..ten okres przedślubny.....)

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
o właśnie! Mnie też kocha taką jaka jestem

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
też jestem zarejestrowana w bazie dawców...i powiem, że chcuałabym aby do mnie zadzwonili z informacją, że mogę komuś uratować życie......a skutków ubocznych się nie boję....nawet o tym nie myślę

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 18:35   #3014
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak! Dziewczyny ale jestem szczęśliwa!!!! Dzisiaj mój Mężuś załatwił nam podróż poślubną na Cypr wylatujemy w niedzielę o 4 nad ranem kurcze to moja pierwsza taka podróż......może to głupie pytanie ale czy można mieć przy sobie wodę mineralną? słyszałam kiedyś, że nie....ale ze mnie ciemnica

Monia a gdzie lecicie dokładnie? Ja za tydzień w niedzielę też lecę na Cypr w podróż poślubną i też o 4 rano z jakiego biura lecicie?

na odprawie można mieć tylko napoje o pojemności 0,5l- najlepiej po prostu kupić już po odprawie w sklepach bezcłowych (trochę drożej jest ale można już dowolną pojemność) . Aha- i nie miej w podręcznym żadnych perfum, leków itp bo zabiorą- listę co można na pokład do kabiny zabrać a co nie jest na stronie lotniska

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-08-23 o 18:43
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 18:56   #3015
katie99kasia
Rozeznanie

A powiedzcie mi dziewczynki, czy wybierałyście/wybieracie sobie piosenkę jaka ma lecieć w teledysku (podumowaniu- jak zwał tak zwał) ślubnym?
Nas kamerzysta pytał o to, ale nie wiedzieliśmy zupełnie co wybrać. Teledysk ma byc lekko przyspieszonym skrótem najważniejszych momentów filmu i ma być trochę na śmiesznie. Macie jakieś pomysły?

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-08-23 o 18:59
Stary 2012-08-23, 19:41   #3016
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
pooglądałabym więcej zdjęć ślubnych
ja też to uwielbiam właśnie przeglądałam kilka zdjęć z sobotniego ślubu mojej koleżanki - a w najbliższą sobotę ślubuje kolejna moja koleżanka jakoś tak wokół sporo tych ślubów w tym roku

Cytat:
A ja byłam w poniedziałek u pan ubierających kościoł... wypisały mi co mam kupić- 100szt róż, ok 50szt eustomy + jakieś liście na wyełnienie dekoracji teraz tylko zostaje mi wybrać sie w piątek przed ślubem na giełdę kwiatową i zakupic wszystko nie orientujecie sie moze ile kosztuje eustoma? bo chce sie przygotować finansowo na te zakupy
Dopieliśmy też liste gości. Z 210 osób pozostało nam 150 (w tym 10 osób z 'obsługi'- kamerzyści, foto, orkiestra). Nie powiem nieźle nam osób odmówiło...
znalazłam info, ze średnia cena eustomy na giełdzie to 2,75zł/szt. - sporo... http://sgk.tychy.pl/strefa-klienta/notowania-cen/
ale Wam odpadło gości ale to znaczy, że będą Ci najbliżsi

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Jadę dziś na fryzurę próbną, jupi! ))
a ja byłam pewna, że miałaś mieć wczoraj tą próbną czekamy na fotorelację

magalska - kciuki są! na pewno będzie pięknie
śmieszna ta wymówka cioci
ja jestem za bordowymi paznokciami. powodzenia we wszystkich ostatnich przygotowaniach!

Pradip - mam nadzieję, że TŻ będzie się porządnie tłumaczył za swoje zachowanie! trzymaj się tam

Cytat:
Moja chrzestna odezwała się do mnie po dwóch tygodniach prób kontaktu, tłumacząc się, że miała wakacje i myslała, że to dzwonią pacjenci (jest lekarzem) dlatego nie odbierała Stanęło na tym, że czeka nas wypraw 1 września z zaproszeniami. Chrzestny z kolei jak się okazało był do dziś za granicą, obiecał dziś zadzwonić - zobaczymy czy jest słowny
no to super, że wreszcie udało się z nimi skontaktować - mam nadzieję, że chrzestny oddzwoni!

Neave - zakupy udane! albumy są świetnie i podoba mi się pomysł z wykorzystaniem czarnego na wpisy jasnym pisakiem, choć z drugiej strony wolę oglądać zdjęcia na ciemnym tle... chyba Ci nie doradziłam
wiem co to znaczy martwić się o kasę, ale wierzę, że dacie radę! głowa do góry
przykro mi, że usłyszałaś nieprzyjemne komentarze mamy i TŻta... nie powiem "nie przejmuj się", bo wyobrażam sobie, jakie to przykre słyszeć krytykę z ust najbliższych osób trzymaj się

JJJustynAAA - ale fajny ten pomysł ze spa będziecie mieli szansę odpocząć po weselu i pobyć ze sobą w baaardzo miłych warunkach

katie99kasia - ja też używam tej odżywki (paznokcie twarde jak diament) i uważam, że jest świetna! tabletki jakoś na mnie nie działają - ani belissa, ani ha-pantoten, merz special...

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o naturalne bordowe paznokcie to ja jestem na tak. Sama mam zamiar mieć pomarańczowe buty, bukiet i paznokcie, a Tż pomarańczowy kwiatek w butonierce.
pomarańcz rulezzz hihi
a z jakich kwiatków bukiet?

justiii87 - ale podróż wykupiona? dokąd się wybieracie? jak wrażenia po weselach?

Cytat:

też jestem zarejestrowana w bazie dawców...i powiem, że chcuałabym aby do mnie zadzwonili z informacją, że mogę komuś uratować życie......a skutków ubocznych się nie boję....nawet o tym nie myślę
ale super, że wylatujecie cudownej podróży
nie przejmuj się - ja też bym nie wiedziała co z tą wodą nigdy nie leciałam samolotem...

no i cieszę się, że mamy podobne zdanie nt. rejestracji w bazie

Cytat:
A powiedzcie mi dziewczynki, czy wybierałyście/wybieracie sobie piosenkę jaka ma lecieć w teledysku (podumowaniu- jak zwał tak zwał) ślubnym?
Nas kamerzysta pytał o to, ale nie wiedzieliśmy zupełnie co wybrać. Teledysk ma byc lekko przyspieszonym skrótem najważniejszych momentów filmu i ma być trochę na śmiesznie. Macie jakieś pomysły?
my sami nie wybieraliśmy, ale jesteśmy zadowoleni z tego, co wybrał pan kamera - filmik z podsumowaniem jest w klubie. mamy "Everything" Michael'a Buble - fajny tekst, miła dla ucha może Bruno Mars "Marry you" - ale to bardziej dla żartu

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-08-23 o 19:44
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 19:56   #3017
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
pomarańcz rulezzz hihi
a z jakich kwiatków bukiet?

Bukiet będzie z kalii, taki jak na zdjęciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DynPicWaterMark_ImageViewer.php.jpg (22,2 KB, 22 załadowań)
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 20:07   #3018
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
ooo to tak, jak u justiii87

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 20:23   #3019
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monia a gdzie lecicie dokładnie? Ja za tydzień w niedzielę też lecę na Cypr w podróż poślubną i też o 4 rano z jakiego biura lecicie?

na odprawie można mieć tylko napoje o pojemności 0,5l- najlepiej po prostu kupić już po odprawie w sklepach bezcłowych (trochę drożej jest ale można już dowolną pojemność) . Aha- i nie miej w podręcznym żadnych perfum, leków itp bo zabiorą- listę co można na pokład do kabiny zabrać a co nie jest na stronie lotniska
my lecimy z Itaki, a lecimy dokładnie do Phapos. Teraz mamy dylemat ile kasy mamy wymienić, nie możemy za mało, bo wiadomo co będzie....no a jedzenie mamy w cenie,
a Wy gdzie lecicie?

Stary 2012-08-23, 20:31   #3020
justiii87
Zakorzenienie

stagnacja21 - miałam taki sam bukiet Uwielbiam te kwiaty

monika860902 - skoro jedzenie macie w cenie to nie będziecie chodzić głodni więc pieniędzy na jedzenie nie wydacie jedynie że na zachcianki , ale zawsze lepiej mieć więcej pieniędzy niż ma zabraknąć
Na ile lecicie??

kasioonya - wycieczka wykupiona lecimy do Turcji Egejskiej razem ze znajomymi którzy ślubowali 18.08 więc będzie to podwójna podróż poślubna
Po weselach rewelacyjnie Fajnie bo każde wesele w innym towarzystwie i każde w innym mieście więc co tydzień co innego Chyba we wrześniu będzie mi brakować wesel
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:12   #3021
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
my lecimy z Itaki, a lecimy dokładnie do Phapos. Teraz mamy dylemat ile kasy mamy wymienić, nie możemy za mało, bo wiadomo co będzie....no a jedzenie mamy w cenie,
a Wy gdzie lecicie?

ha ha ha Monia ja też tam lecę i też z ITAKI!!!! do jakiego hotelu lecicie i na jak długo/ 2 tyg?

co do kasy to zależy czy chcecie na wycieczki fakultatywne czy nie i co chcecie tam na miejscu kupić

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-08-23 o 21:15
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:17   #3022
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha ha Monia ja też tam lecę!!!! do jakiego hotelu lecicie i na jak długo/ 2 tyg?
naprawdę?? No nie wierzę!
My lecimy na tydzień-tylko tyle dostałam urlopu. A hotel to Veronica. a Wy? Na jak długo i jaki hotel?

Stary 2012-08-23, 21:22   #3023
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę?? No nie wierzę!
My lecimy na tydzień-tylko tyle dostałam urlopu. A hotel to Veronica. a Wy? Na jak długo i jaki hotel?

o kurczę szkoda że na tydzień- miniemy się
My lecimy do Cypria Bay na 2 tygodnie.
Ha ha ha ale numer
Stary 2012-08-23, 21:38   #3024
monika860902
Zakorzenienie

[QUOTE=magnusia;36080527]o kurczę szkoda że na tydzień- miniemy się
My lecimy do Cypria Bay na 2 tygodnie.
Ha ha ha ale numer [/
trzeba było się wcześniej zgadać.....
u nas z wyjazdem wyszło tak na ostatnią chwilę, dopiero wczoraj podjęliśmy decyzję że wyruszamy na Cypr

Stary 2012-08-23, 21:52   #3025
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

trzeba było się wcześniej zgadać.....
u nas z wyjazdem wyszło tak na ostatnią chwilę, dopiero wczoraj podjęliśmy decyzję że wyruszamy na Cypr

my się zdecydowaliśmy w lipcu a oboje mamy urlop 2 tyg więc na 2 tyg jedziemy
Stary 2012-08-23, 21:58   #3026
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
no to super, że wreszcie udało się z nimi skontaktować - mam nadzieję, że chrzestny oddzwoni!
oczywiście nie zadzwonił ale czemu się dziwię, po mojej osiemnastce na którą nie przyjechał też miał zadzwonić i umówić się na kawę... jak się domyślacie nie odezwał się aż do teraz

Cytat:
my się zdecydowaliśmy w lipcu a oboje mamy urlop 2 tyg więc na 2 tyg jedziemy
ale Wam zazdroszczę takich wakacji Bawcie się dobrze i odpocznijcie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:01   #3027
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
no ja przestały- ja tam jestem cały czas
Tym bardziej doceniamy te które wciąż z nami są i nam pomagają
Cytat:
Moja chrzestna odezwała się do mnie po dwóch tygodniach prób kontaktu, tłumacząc się, że miała wakacje i myslała, że to dzwonią pacjenci (jest lekarzem) dlatego nie odbierała Stanęło na tym, że czeka nas wypraw 1 września z zaproszeniami. Chrzestny z kolei jak się okazało był do dziś za granicą, obiecał dziś zadzwonić - zobaczymy czy jest słowny
I co zadzwonił?
Chrzestny od Tza nie odezwał się do tej pory i tak na prawdę nie wiemy czy przyjąć ze ich nie będzie czy zamówić te 2 dodatkowe miejsca?
Super że chociaż z Twojej strony się wyjaśniło i w przyszły weekend pojedziecie do chrzestnej.

Cytat:
stanik jest i zaszaleliśmy, bo 2 kiecki poprawinowe kupiliśmy, ale w sumie nie wyszły drogo, bo jakieś 200zł za obie! zdjęcia wrzucę do klubiku,
No to nie źle się obkupiłaś zaraz lecę do klubu obejrzeć a zdradzisz gdzie sa takie fajne i nie drogie ciuchy?
A pomysł z albumami świetny. Ja lobię zdjęcia na czarnym tle wiec nie wiem czy bym nie zrobiła odwrotnie niż napisałaś.
Nie przejmuj się mamą i Tżem ale powinnaś obojgu powiedzieć że bolą Cie takie ich komentarze i wolałabyś mieć w nich wsparcie.

Cytat:
Pradip- kiepsko z tymi poprawinami, swoj ą drogą moim zdaniem to już za dużo organizować gościom transport na poprawiny. Cholera kiedyś nikt nie myślał o busach, autokarach itp a teraz tak się mjakoś przyjęło, że młodzi o wszystko się muszą martwić (pomijam już koszta) bo goście "wymagają". Wiem że każdy chce ugościć ludzi jak najlepiej ale z drugiej strony to goście też przesadzają- jak widzę u Ciebie to zrobiło sie tak, że to goście decyduj ą gdzie poprawiny .
Jesli chcesz te poprawiny to jest zrób ale w miejscu i formie która Wam odpowiada bo jak widać wszystkim nie dogodzisz- kto b ędzie chciał to przyjdzie a transport nie będzie dla niego problemem a kto będzie kręcił nosem niech nie przychodzi i już
Cytat:
Pradip - u nas poprawiny były tylko dla najbliższych i osób przyjezdnych ze strony TŻ, łącznie ok. 15 osób, niestety, ale nie było nikogo ze str taty, włącznie z nim bo jak on to mówi "sama rozumiesz" ... Ja bym na Twoim miejscu zrobiła na sali jeśli nie chcecie sami ganiać, kto będzie chciał to przyjdzie.
Cytat:
Pradip - moim zdaniem powinniście zrobić poprawiny tak jak wam wygodnie. załatwianie transportu na poprawiny to już gruba przesada
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Pradip - jeśli ktoś ma przyjechać do Was na poprawiny to nawet i 100 km przyjedzie, a jak ktoś nie będzie miał ochoty to jak zrobisz pod nosem imprezę to nie przyjdzie. Nigdy nikomu nie dogodzisz, a to Wasz weekend i powinnaś tak robić żebyś ty była zadowolona i jak najmniej się umęczyła.
Jej dziekuję za tyle opinii Troszkę zrobię na przekór temu co radzicie ale w 100% dostosuje sie do ogólnego poglądu "zrób tak żebyście byli zadowoleni". Przegadaliśmy z Tż i na 99% poprawiny będą w domu Jemu ten pomysł bardzo sie spodobał (choć myślę ze jeszcze do końca nie wie co go czeka ) a mi udzieliła sie jego radość @ autokaru nie będę wynajmować bo wolę za ten 1000zł ugościć tych którzy będą chcieli być z nami.
Cytat:
Nasz też się nas pytał i na razie mamy piosenkę na czołówkę i takie które byśmy chcieli żeby umieścił na filmie jeśli będą pasować ale na koniec też nie mam żadnego pomysłu
Cytat:
Pradip - mam nadzieję, że TŻ będzie się porządnie tłumaczył za swoje zachowanie! trzymaj się tam
Cytat:
Nie złość się, złość piękności szkodzi A tak poważnie, to mam nadzieję, że TŻ należycie przeprosi jak nabroił
Kurcze dziewczynki aż mi głupio... Tż nie odezwał sie do mnie cały dzień co tylko podsyciło moje rozczarowanie. Prosto po pracy byliśmy umówieni z zespołem obgadać wszystko (w ogóle to takiego wstydu sobie narobiłam ze szok ) i cały czas nie w sosie byłam żyjąc w przeświadczeniu że zabalował a tu sie okazało ze on tak jak obiecał koło 20 rozstał się z kolegą, wsiadł do autobusu i... zasnął musiał jeździć od pętli do pętli aż w końcu po ostatnim kursie kierowca go wyrzucił i wracał na piechotę z Żerania na Targówek Jak mi to powiedział to zaczęłam śmiać sie i płakać równocześnie przy okazji okładając go na środku ulicy

Gratuluję podróży same piękne miejsca wybieracie
Co do paznokci to ja na razie uchowałam 8 bo oba kciuki po robieniu przetworów mam obcięte do samej skóry...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:06   #3028
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
I co zadzwonił?
Chrzestny od Tza nie odezwał się do tej pory i tak na prawdę nie wiemy czy przyjąć ze ich nie będzie czy zamówić te 2 dodatkowe miejsca?
Super że chociaż z Twojej strony się wyjaśniło i w przyszły weekend pojedziecie do chrzestnej.
właśnie nie

Cytat:
Kurcze dziewczynki aż mi głupio... Tż nie odezwał sie do mnie cały dzień co tylko podsyciło moje rozczarowanie. Prosto po pracy byliśmy umówieni z zespołem obgadać wszystko (w ogóle to takiego wstydu sobie narobiłam ze szok ) i cały czas nie w sosie byłam żyjąc w przeświadczeniu że zabalował a tu sie okazało ze on tak jak obiecał koło 20 rozstał się z kolegą, wsiadł do autobusu i... zasnął musiał jeździć od pętli do pętli aż w końcu po ostatnim kursie kierowca go wyrzucił i wracał na piechotę z Żerania na Targówek Jak mi to powiedział to zaczęłam śmiać sie i płakać równocześnie przy okazji okładając go na środku ulicy
ale numer

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:06   #3029
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale historia- ha ha ha
Stary 2012-08-23, 22:20   #3030
Neave
Raczkowanie

Cytat:
uważam, że oplacenie noclegów gościom rozważać można przy robieniu wesela i ew poprawin. Jeśli robisz obiadek to niby czemu masz jeszcze nocleg fundować? Bez przesady - wiadomo że to koszta są a goście mogą jakoś się zorganizować transport sobie załatwić. Uważam, że to za dużo żeby jeszcze noclegi planować gościom- no chyba że masz kogoś z bardzo daleka to można podac np. adres jakiegos pensjonatu czy hotelu i tak delikatnie zasugerować aby sam pokrył koszta
moi goście są w większości z Wrocławia... a ślub w Warszawie... więc moim zdaniem kawałek... bo jeśli impreza potrwa np. do 22 to nie sądzę by od razu wsiadali w samochody i wracali... zresztą rozważam to bo jednak mam te 18 osób na liście i w życiu ich wszystkich nie zmieszczę u siebie. i zastanawiam się co robić, bo nie wiem czy to będzie takie oczywiste dla gości że jak to tylko obiad to noclegu nie gwarantuję. z drugiej strony nie chciałabym żeby ktoś odmawiał przybycia np tylko dlatego że nie będzie miał gdzie przenocować...

Cytat:
zaraz polecę obejżeć kiecki
albumy super. sama bym chciała taki sobie kupić..mogłabym je dowolnie "ozdobić".....tak chyba zrobię ze zdjęciami z podróży
co do kasy....to strasznie "ulatuje"....nie wiem, może to ja przez ostatnie dni szalałam, ale ja kupowałam rzeczy , które były mi potrzebne i po ślubie się zorientowałam, że mam tylko kilka stówek na koncie no ale 3 dni później miałam wypłatę....nie martw się...jak będziecie kontrolować wydatki to na pewno starczy

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

czy ja dobrze zrozumiałam?? TŻ ma do Ciebie pretensje, że masz za dużo kg?? O kurde!! Jeszcze teraz przed ślubem?? Ja (pewnie widziałaś moje fotki w klubie ze ślubu) mam nadprogramowe kg ale mój Mąż NIGDY mnie nie krytykował! Ciągle powtarza mi komplementy abym nie wpadła w jakąś obsesję odchudzania moim zdaniem mama też nie powinna Ci tak gadać, tym bardziej teraz, kiedy masz trudny okres, jesteś zestresowana i łatwo można Cię zdenerować (..ten okres przedślubny.....)
albumy - ja kupiłam swoje w sklepie stacjonarnym Tchibo, na stronie ich nie widziałam

TŻ ma pretensje że 2 miesiące temu ustaliliśmy że bierzemy się za siebie, żeby lepiej wyglądać i po nim już widać, a po mnie nawet trochę nie...o samą wagę nie ma pretensji i nigdy nie miał, chociaż od kiedy zaczęliśmy być ze sobą sporo mi przybyło...trochę racji ma, bo sama wymyśliłam z tym porządnym ćwiczeniem, a de facto od 2 miesięcy ćwiczę średnio raz na tydzień... więc ciężko by coś było widać. a mama tak gada zawsze i raczej się to nie zmieni, zwłaszcza, że usłyszeliśmy od niej "po co wam ten ślub kościelny, potem się nie można rozwieźć"

Cytat:
piękny bukiet! marzył mi się taki

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
No to nie źle się obkupiłaś zaraz lecę do klubu obejrzeć a zdradzisz gdzie sa takie fajne i nie drogie ciuchy?
A pomysł z albumami świetny. Ja lobię zdjęcia na czarnym tle wiec nie wiem czy bym nie zrobiła odwrotnie niż napisałaś.
Nie przejmuj się mamą i Tżem ale powinnaś obojgu powiedzieć że bolą Cie takie ich komentarze i wolałabyś mieć w nich wsparcie.

Gratuluję podróży same piękne miejsca wybieracie
Co do paznokci to ja na razie uchowałam 8 bo oba kciuki po robieniu przetworów mam obcięte do samej skóry...
kiecki są z Mohito i przyznam że chyba pierwszy raz w życiu weszłam do tego sklepu

no to niezła historia czyli w sumie dobrze się skończyło

pilnuj tych pozostałych 8 żeby ci coś zostało do ślubu!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości