|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dodatki do sukienki potrzebne! ;-)
Ja postawiłabym na czarne platformy - nie za wysokie, żeby wyglądały elegancko. Na szyję ewentualnie jakiś złoty delikatny, ale długi łańcuszek z zawieszką lub jakieś wyraziste kolczyki - czarne lub ewentualnie z jakimś diamencikiem.
![]() Przy okazji dołączam swoje pytanie. Również idę na wesele. Mam już sukienkę, potrzebuję tylko dodatków. Sukienka w kolorze kobaltowym, ciemny niebieski. Buciki złote, Quazi. Wizażanki pomóżcie proszę przy wyborze dodatków i fryzury. ![]() PS. do tego dołączam fotkę z paznokciami, które zamierzam sobie zrobić - ombre granat i złoty.
Edytowane przez ladywaks Czas edycji: 2012-08-23 o 19:06 |
|
|
|
|
#62 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale na platformach nie potanczysz na weselu ;(( Chyba że weźmiesz drugie na zmiane )
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
chyba, że to jakieś super wygodne platformy, a wiem że takie są. Zmiana obuwia nie jest jakąś tragedią, a raczej normą na weselach. Gorzej tańce na boso.
No dobrze, doradźcie mi moje miłe...
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
A ja myślałam o koralowych wysokich szpilkach...? Czarne mi się już przejadły ;-P i na zmianę jakieś balerinki. Chciałam właśnie "ożywić jakoś ten strój, co by nie był właśnie taki NUDE ;-) od roku zapuszczam włosy, jak miesiąc temu podcięłam i wycieniowałam to włosy same mi się układają w fale - i takie własnie chcę mieć, albo rozprostować jak makaron spaghetti, bo te falbanki nie bedą wystarczającą falą? Na oczach jakieś smokey wyczaruję ;-)
A sukienkę wylicytowałam na allegro za 100 zł sukienka marki Lipsy (ta modelka na zdjęciu zawsze kojarzy mi się z Asos )
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładny kolor sukieneczki. Fajnie dobrałaś do takiego koloru złote buty i paznokcie super kolor jednak ten podkład granat zamieniłabym na bardziej wyrazisty taki jak masz kieckę.
Co do fryzury, masz ładne dłuższe włosy więc chyba zostawiłabym rozpuszczone i zawinełabym na termoloki, hollywoodzkie fale zawsze będą wyglądać zjawiskowo, chyba, że marzy ci się jakiś koczek, to też pofalowane włoski spiete w "zburzonego" koka.
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
z chęcią zrobiłabym loki albo wyprostowane zostawiła, ale moje włosy są cienkie i bardzo szybko się męczą
po krótkim czasie brzydko wyglądają i chyba upnę na donata, bo nie mam pomysłu, a to będzie się trzymało. Dzięki
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Dodatki do sukienki na wesele
Mam pytanie do was jak myślicie jakie dodatki pasują do tej sukienki http://moda.allegro.pl/mega-promocja...632104056.html
Mam tylko czarne buty na obcasie czy będą pasowały i jak z dodatkami?? |
|
|
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dodatki do sukienki na wesele
A dlaczego Ty jednych lubisz a innych nie?
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-07
|
Buty powinny pasować - biżuterię doradzam w odcieniach złotego ;-)
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
szkoda,że nie masz jasnych bucików
|
|
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
dodatki do sukienki studniówkowej
Hej dziewczyny! Mam pytanie czy do mojej sukienki, która jest fioletowa, góra ciemny fiolet, dół jaśniejszy z cekinami(zdjęcie)będzie pasowała ta czarna kopertówka na srebrnym łańcuszku i czarne, raczej zamszowe czółenka na platformie?Czy czarny się jakoś gryzie? Źle to wygląda, czy wręcz przeciwnie?
Z góry dzięki
|
|
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: dodatki do sukienki studniówkowej
nie będzie tych zaznaczonych miseczek na górze i do tego będą jeszcze ramiączka w kolorze góry, żeby wszystko się trzymało. Na podstawie tego zdjęcia, siostra mi szyje sukienkę, więc może nie wyjść dokładnie tak jak na zdjęciu
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Proszę napiszcie czy to pasuje.. w sumie czarne buty pasują do wszystkiego ale do tego kopertówka w tym samym kolorze to już nie wiem..
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
pasuje, tylko czemu te cekiny? Za moich czasow to sie inaczej chodzilo na studniowki
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem pasuje. Klasyczne, czarne dodatki jak najbardziej
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
to nie są tylko cekiny
to jest cos podobnego do satyny i na to nałożony materiał z przyszytymi cekinamiW sensie w ogóle sukienka się nie nadaje? Jestem drobna, więc myślałam ze taka mi nada kształtu
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
aha, ok
dzięki
|
|
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Dodatki do sukienki na wesele >_>
Witam
![]() Za tydzień wybieram sie na wesele, po raz pierwszy spotkam się z rodziną mojego chłopaka i zalezy mi żeby zrobić też dobre wrażenie wizualne. Oczywiście jak to ja - wszystko na ostatnią chwilę. Wczoraj kupiłam sukienke (dla zainteresowanych - New Look). Niestety nie mam pomysłu jakie buty, torebke, ewentualnie coś do zarzucenia na siebie (jakieś bolerko, marynakre, czy coś), biżuterię, fryzure, makijaż wybrać :_: Mam lekki uraz do czółenek i innych butach na obcasie (pół roku temu miałam przez nie drobny wypadek xd), dlatego skłaniałabym sie bardziej ku koturnom bądź litom, ale nie wiem czy nie będą zbyt 'przytłaczające'. Do tego mam tragicznie nieopalone nogi, a ich skóra pozostawia wiele do życzenia, więc wolałabym założyć czarne (ew. bardzo ciemne) rajstopy, a do nich chyba nadadza się tylko czarne, zakryte buty >_>. Ale boje sie, że będę zbyt 'czarno-biała', wiec chyba potrzebowałabym jeszcze jakiegoś żywego koloru no ale ale. Zupełnie nie potrafie nic dobrać ;-;. Btw. - Czy taka sukienka w ogóle na wesele się nadaje? >_> O, znalazłam ją w internecie --> http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_285424809 (na ciele wygląda o wiele lepiej ;d) |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dodatki do sukienki na wesele >_>
moim zdaniem te sukienka nie pasuje (i nie, nie chodzi mi o kolory bo kolory są dla mnie ok) ale o fason i materiał - wygląda dresikowato, jak na imprezę na plaży, do tego strasznie cię obciska i widać dosłownie wszystko co masz pod spodem (nawet nie chce myśleć jak to będzie wyglądało z rajstopami jak każdy szew na wierzch wylezie), widzę też przy okazji jak się przy każdym kroku ściąga (bo na tobie wygląda na ponaciąganą na potegę)
dla mnie na takie imprezy wypada chodzić w ciuchach z porządnych, dobrej jakości materiałów a nie w letniej sukience która po praniu się zmechaci (albo jeszcze przed) a co do kolorów - ja do czarno białej sukienki dobrałabym koralowe dodatki, na pewno nie szłabym w nude bo mnie jakoś nude i biało/czarne razi, ewentualnie głęboki granat ale to moim zdaniem za ciemno, jeszcze bordo by wchodziło w grę (myśle, że by się fajnie zgrała koncepcja bordo + koronka) co do butów - absolutnie bym nie poszła w litach, koturny to jeszcze ale i tak uważam, że to zbyt ciężkie buty na taką imprezę a nawet odchodząc od koncepcji imprezy to za ciężki buty do takich sukienek
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienka ok chociaż ja nie jestem fanem takich elastycznych sukienek bo wszystko się pod nimi odciska np. bielizna a i materiał jest dla mnie mało elegancki.
Postaw na pastele, buty delikatne aby nie przytłoczyć i koronki i materiału sukienki. |
|
|
|
|
#82 |
|
exmod na urlopie:)
|
Zgadzam się całkowicie z Eyo
to jeszcze strasznie krótka- jak dla mnie zbyt krótka na wesele. Poza tym jeśli masz problem z nogami to lepiej założyć coś dłuższego i zwykłe rajstopy- czarne na weselu latem będą wyglądać jak sandały zimą
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
Dodatki do sukienki na wesele.
Kupiłam tę sukienkę na wesele, bd jako świadkowa, pannie młodej nie preszkadza ten kolor. Sukienka jest kremowa, jakie dodatki, buty, torebke, biżuterię dobrac zeby się wszystko nie zlało ?
Edytowane przez Oluskaa15 Czas edycji: 2013-06-10 o 16:22 |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dobrze Ci radzą - jeśli pójdziesz w tej sukience, to nie zakładaj czarnych grubych rajstop, nie pasują ani do kiecki, ani do samego czerwcowego wesela. Używałaś kiedyś rajstop w sprayu, o takich: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rush-legs.html ? Jeśli chodzi o kolor dodatków, to ja osobiście kombinowałabym z jakimś intensywnym, niezbyt jasnym kolorem (bordo, kobalt, fiolet), ale na lato chyba lepsze będą pastele.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
sukienka moim zdaniem za krótka na wesele i nie pasuje.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dodatki do sukienki na wesele.
Ja bym założyła coś wyraźnego.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem bardzo tolerancyjna, ale mam wrażenie,że ona naprawdę jest za króla. kombinuj coś pod spód,żeby się każdy szef nie odznaczał
rajstopy beżowe ewidentnie. czarne nie bardzo. ja bym poszła w nude (jestem nudna ) ogólnie jakieś pastele, ewentualnie to bordo jeszcze by mi uszło.. albo klasycznie czarne szpilki. lity mi nie pasują, koturny tak średnio. spróbuj w szpilkach na początek. potem możesz już zmienić na coś wygodniejszego.
|
|
|
|
|
#88 |
|
exmod na urlopie:)
|
Zdecydowanie coś wyrazistego, żeby przełamać ten kolor
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Fuksja albo kobalt zdecydowanie, buty szpileczki/sandałki-delikatne
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Coś wyrazistego, buty na szpilce koniecznie również w mocnym kolorze.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

sukienka marki Lipsy (ta modelka na zdjęciu zawsze kojarzy mi się z Asos
Co do fryzury, masz ładne dłuższe włosy więc chyba zostawiłabym rozpuszczone i zawinełabym na termoloki, hollywoodzkie fale zawsze będą wyglądać zjawiskowo, chyba, że marzy ci się jakiś koczek, to też pofalowane włoski spiete w "zburzonego" koka.
po krótkim czasie brzydko wyglądają i chyba upnę na donata, bo nie mam pomysłu, a to będzie się trzymało. Dzięki 

) ogólnie jakieś pastele, ewentualnie to bordo jeszcze by mi uszło.. albo klasycznie czarne szpilki. lity mi nie pasują, koturny tak średnio. spróbuj w szpilkach na początek. potem możesz już zmienić na coś wygodniejszego.