|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
A niektórzy mają prawie 25 tys postów
Karolca jak ty to zrobiłaś to ja nie wiem Jestem pod wrażeniem ile czasu spędziłaś na wizażu ![]() Moje marne 350 postów to przy Twojej liczbie pikuś
Nasze zaręczyny 12.04.2009r. Nasz ślub 22.05.2010r. Adaś ur. 25.02.2012r. Edytowane przez ona10101 Czas edycji: 2012-08-23 o 13:03 |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Ani za szczepienie. Desiu 100 lat dla Adasia pokaż akwarium jak skończysz
|
||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
My dziś po kolejnej kontroli bioder ale wszystko ok. Moje dziecko dziś leżało na brzuszku 25 min Dziś wróciłyśmy ze spaceru do domu a ona w płacz, ja z nią na dwór-uśmiech. Nie chciała wracać do domu |
|
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za bioderka i zdecydowanie. Lenka dziś sama nie wie, czego chce.I za Kajulkę
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
I zabieram się za nadrobienie postów. ![]() albo coś jeszcze napisze,moje dziecie lubi jak tatusiek dmucha w między palce u nóg i śmieje się na głos. W przyszłym rolku mamy weselisko,brat męża się żeni Babcia z dziadkiem zapowiedzieli się,że z młodym zostaną ![]() cdn jak mi się przypomni. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-08-23 o 14:30 |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to mała spryciulka. ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Gratulejszyn
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Oczywiscie troszke po brodzie pocieknie,ale ani razu sie nie zakrztusil,a tego sie na poczatku obawialam. Ale to zlecialo,nie?
|
|
#3012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 4 miesiąc ![]() Cytat:
za 6 miesiąc Mam tak samo,u mnie zmęczenie materiału chyba ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Patrzcie na to: http://www.youtube.com/watch?v=zzPMA...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=K0y0m...eature=related |
|||
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że pól roczku to o duuuużo za szybko na takie smaki. O ile nie mam nic przeciwko tej metodzie jedzenia jeśli dziecko potrafi już sprawnie połykać pokarm (nawet jeśli byłoby to w formie zabawy i treningu) o tyle takie jedzenie nie. Może i fajnie wygląda taki maluch samodzielnie jedzący, ale niemowlęta mają jeszcze czas. Mogę podać dziecku marchewkę, owoce czy zdrowy posiłek ale pieczony kurczak? ![]() To tak jak z tym stojącym 4-miesięcznym dzieckiem. Cycki opadają. Szalik na zimę będę miała
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Karolca, jakos nie pomyslalam ,zeby poszukac na youtube
Mateuszek zjadł dzis rosołek z gerbera i smakowalo mu chyba , bo nie grymasił, a w czasie jedzenie wydawal z siebie dzwieki cos w stylu mmm mniam mniam ![]() ja zaraz zmykam pocwiczyc, bo ostatnio troche sie zaniedbałam od nowa ![]() a tak w ogole to jaka mam pyszna czekolade kokosowa z lidla za cale 1,4 , ale dawno zadna mi tak nie podpasowala ![]() porażka z tymi filmikami
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie,ja również nie jestem za dawaniem już takich kawałków mięsa,czy makaronu spaghetti tak małym dzieciom.
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Za to ten filmik mnie rozśmieszył http://www.youtube.com/watch?v=RIhgn...eature=related |
|
|
|
#3017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super że z bioderkami w porządku
|
||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
to jest dobre http://www.youtube.com/watch?v=-wJUm...ture=endscreen
Mam nadzieję, że Ewelinka nie będzie mnie tak budziła ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=FiNUkDnDMFA
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobie Was wieczorem jak moj ssak bedzie sie poil przed snem , teraz tylko szybko napisze co u mnie/nas bo pozniej z telefonu wieczorem niewygodnie mi pisac.
Hanka tak mi dzis daje do wiwatu ze juz mam dosc ale na szczescie zasnela w hustawce i mam troche spokoju - to gotuje - owsianke na kilka dni na sniadanie i puplety cielece a rano zrobilam pieczen z indyka.nowe bambusowe pieluchy tak srednio mi sie podobaja bo tak jak pisalam sa jakies ciasne (chyba odezwe sie do tej firmy i zapytam dlaczego tak jest), juz zuzylam dzis chyba z 6 i sie piora (dobrze ze pracodawca placi za prad i wode). dzis u nas zamieszanie - tzn na zewnatrz, bo w sobote beda mistrzostwa swiata w konnych wyscigach dlugodystansowych, takze dyrektor biega jak oszalaly i zbiera jakies rzeczy po podworzu bo boi sie chyba ze ''wielki boss'' zajrzy do swojego domu, o ile on w ogole wie ze to jest jego na wybiegu obok mojego domu rozstawione wielkie przyczepy dla koni, multum Arabow (koni i ludzi , helikoptery fruwaja i psuja powietrze, ochrona jezdzi na kladach szybko jak po pustyni, i cale to zamieszanie bo boss bedzie jechal i jak przejedzie to sie wszyscy zmyja w ciagu pol godziny - a caly sztab ludzi musi pracowac po to aby ten sobie koniem przejechal no ale przynajmniej daje dla wielu wielu ludzi prace no i jakby nie bylo to rodzina krolewska z emiratow wiec moze sobie na takie cos pozwolic ...tylko koni mi szkoda.takze dzis przed dom nie wyjde bo z kazdej strony ktos patrzy
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak wogole to co tu taka cisza? Moja Ania dzis spala od 1.30 do 5 z przerwami na papu, co te szczepionki robia z bobasami
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-08-23 o 19:01 |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że będę miała dużo nadrabiania a tu cisza
![]() Za skończone miesiące ![]() Młoda śpi. Moje dziecko zaczyna swoją energię wyładowywać głównie podczas usypiania |
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ale jestem zmeczona
dobrze ze mlody juz spi przynajmniej na razie szykujemy sie do chrzcin wielkimi krokami juz dzis restauracje zalatwialismy jutro ubranko i tak w kolo
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynka kiedy macie chrzciny?
Olivia już śpi. Ostatnio strasznie płaczliwa jest. Nic nie mogę w domu zrobić, bo jak tylko odejdę to jest płacz. Cały czas na kolanach by siedziała. Wczoraj jakbyłyśmy na zajęciach to gdy tylko ktoś się do niej uśmiexhnął to odwzajemniała uśmiech i od razu odwracała się do mnie, taki wstydzioszek z niej
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
To już nie długo
trochę Wam zazdroszcze tych chrzcin![]() Zamówiłam w piątek warzywa organiczne i dziś mi przywieźli do domu: parę ziemniaków, marchewek, cebulę, pora i natkę pietruszki. Jutro gotuję zupkę dla Niuńki |
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Też myslałam że bedę miała dużo czytania a tu kilka postów tylko
![]() Madzia też już spi, ale oczywiście nie obyło sie bez wygibasów ![]() Cytrynko też jestem zmęczona, w sumie to dzis sie taka obudziłam Madzia w nocy wariowała, spała od po 20 do 24 potem usnęła dopiero po 1, dobrze że tż przyszedł z pracy przed północą. Potem pobudki ok 4, po 6 i od 7 do 8:45 spanie. dzień pospała 2 razy, po ok 1,5 godz ale tylko dlatego że leżałam obok, inaczej już nie spałaby po pól godz bo się wierciła a ja ja uspokajałam. Mam nadzieje że dzis w nocy będzie ładnie spała bo tz w pracy Dziąsła nadal dokuczaja a zabków brak, na szczęście pogodziła się dziś z łyżeczką i jadła z niej ładnie
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki...
Joanaros super, że z bioderkami ok.. Zia dobrze że już po szczepieniu... Pumka i Konia brawa dla dzieciaczków za 4 i 6 miesiąc Morficzek tez dziś 4 miesiące kończy Z tej okazji wstawiam foteczki... 3 wrzesnia zaczynamy rehabilitację 2 razy w tygodniu.. |
|
|
|
#3029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my dziś byliśmy z Piotrusiem u lekarza pokazać wyniki morfologii i Piotruś ma małą niedokrwistość, ale nie taką żeby mu podawać żelazo itp. na szczęście wystarczy żebym ja przyjmowała witaminy ( a ostatnio mi się zapomina za często ) i mam mu już powoli wprowadzić mięsko. Póki co jesteśmy na etapie dyni z ziemniaczkami więc pewnie za jakieś 2 tygodnie Piotruś zje coś z królikiem, kurczakiem czy indykiem...inne mięska odpadają ze względu na tę skazę.Dostaliśmy receptę na maść robioną z hydrokortyzonem, bo ta co ostatnio mieliśmy ( tylko z witaminą A i czymś tam) nie za bardzo pomaga. Ten hydrokortyzon to steryd jest? ![]() mam nadzieję że ta maść pomoże, bo chyba to Piotrusia swędzi i jest rozdrażniony. Biedny się przestraszył strasznie w tej przychodni....byliśmy akurat podczas szczepień...Piotruś spał w wózku ale go obudziłam bo zaraz mieliśmy wchodzić do lekarza więc był jeszcze zamulony i nagle jeden dzieciak już trochę starszy zapiszczał bo wiedział co go czeka ( szczepienie) ale tak strasznie głośno że Piotrusia zamurowało...minka przestraszona...próbowała m go rozśmieszyć ale się nie dało aż się lekarka pytała co on tak drży i czy ma tak często ![]() ale jak wyjaśniłam że się przestraszył to mnie uspokoiła parę razy mu się tak w sumie zdażyło...np jak za dużo ludzi do niego gada i to takich przygłuchawych czyt. prababcia on wtedy zaczyna tak machać rękami i nogami i po chwili robi podkówkę i w ryk
|
|
#3030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

) 

.Okres idzie i jakaś taka jestem .....do d.uszy.
za Kajulkę 

biedny kręgosłup tego maluszka...

dobrze ze mlody juz spi przynajmniej na razie