Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 21:17   #2131
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
co to jest OM?

nie, bo jej nie ma, urlop ma

ona mi nie powiedziała który tydzien, tylko ze ciąza bardzo wczesna, albo opózniona
powiem szczerze ze na tym wątku nastawilam sie na serduszko, ze zobacze COKOLWIEK, a ona wsadziła sprzęt, powiedziala "ok, jest ciąża" wyjęła i po sprawie

nawet mi nic nie pokazała na monitorze

poczułam sie bardzo, bardzo odwalona.
Nic mi sie nie pytala, mnie z lekka zatkało i moje pytania wyleciały z glowy.
Wiem ze zostalo jej 15 minut pracy a jeszcze 5 babek czekało, ale ja tez prawie 1h czekalam w kolejce i 150zł poszło
poza tym mąż przebierał nogami ze zobaczy cos na USG a to trwało moze z 10 sekund i tyle.

jestem zla i jest mi przykro.

powiedziala ze mam upławy - ok moze mam, pisałyscie ze czujecie tam bardziej "morko" to myslalam ze to normalne, a glupia nie wiem co mam teraz z tym zrobic.
Wybila mnie z tropu.

teraz musze sobie czekac 2 cholerne tygodnie i moze to serce zabije, moze nie.

mowilam jej ze mam mdłosci największe od 12 do 18 to mam jeść sniadnie na leżąco i łykać witaminki

ide spac heh nie takiej wizyty oczekiwalam
....zastanów się czy napewno chcesz aby ta właśnie lekarka prowadziła Ci ciążę...? Bo ja takiej bym nie chciała....i wiem co mówię ,bo ja właśnie na początku trafiałam do nieodpowiedniego lekarza który mnie nastraszył i kazał przyjść za 2 tyg. Na szczęście szybko zmieniłam,i teraz mam ginkę która ma dla mnie czas(pomimo ogromu pacjentów),i daje mi poczucie bezpiecz.a ja mam do niej pełne zaufanie.

A pamiętasz datę ostat.miesiączki?
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:18   #2132
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A ja zżarłam mężowi kiełbaskę smażoną z muuuusztardą....MNIAM! Będzie chłopak jak nic...
A mnie odrzuciło od kiełbasy, jak czuję to straszne mam mdłości
ale musztardą nie pogardzę

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
p
To ja mam to samo. Nie mogę patrezc nawet na najpyszniejszą szyneczkę. Za to żółty ser z dziurami i na to pomidorek ze szczypiorkiem
Mniammm ser żółty z pomidorem ja lubię jeszcze ketchup mc donalds
Stary 2012-08-23, 21:21   #2133
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hejka mamusie, mozna do was dolaczyc ogolnie nic wiecej na temat mojego dzidziusa wam nie powiem poki nie minie 12 tydz. mieszkam w Norwegii a tutaj ciaze do 12 tyg nie traktuja zbytnio na serio ( kobieta zawsze do tego czasu ma czas na usuniecie ) ale 12 wrzesnia mam wizyte wiec pewnie czegos wiecej sie dowiem. a bedzie to juz dosc sporo fasolka termin porodu sobie na razie sama obliczylam, nie bylo trudno mi wyhodzi miedzy 20 kwiecien, no ale zobavzymy co lekarz wymysli
Witam, gratuluję !

A ojcem się nie przejmuj, trudno, widać nie był wart i tyle !

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Gratuluje!

Ja pierwsze dziecko rodziłam 1,5 godz(przyjechałam o godz.8.00 z 7cm rozwarciem,szybko sprawy papier.i o 9.27 był mój synek...), drugie 2,5 godz . a i tak podczas rodzenia mówiłam-ja już dziękuję,jestem zmęczona ...chcę do domu...(..he...he..).Tera z wolę nie myśleć,i tak nas nieominie....ale teraz chcę mieć spokój...(nawet udawany..)
szacun stworzona do rodzenia z takimi wynikami !

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam od położnej (;
Dostałam dużo folderów, parę próbek (jakieś kropelki nawet na zmęczenie ^^) i mini skarpetki.
Posłuchałam sobie bicia serduszka na takim fajnym aparacie (bije jak szalone!) a w sobotę mam usg, idę z moim K. akurat w jego urodziny (;
Gratuluję !!!

Cytat:
co to jest OM?

ona mi nie powiedziała który tydzien, tylko ze ciąza bardzo wczesna, albo opózniona
powiem szczerze ze na tym wątku nastawilam sie na serduszko, ze zobacze COKOLWIEK, a ona wsadziła sprzęt, powiedziala "ok, jest ciąża" wyjęła i po sprawie

Wiem ze zostalo jej 15 minut pracy a jeszcze 5 babek czekało, ale ja tez prawie 1h czekalam w kolejce i 150zł poszło
poza tym mąż przebierał nogami ze zobaczy cos na USG a to trwało moze z 10 sekund i tyle.

powiedziala ze mam upławy - ok moze mam, pisałyscie ze czujecie tam bardziej "morko" to myslalam ze to normalne, a glupia nie wiem co mam teraz z tym zrobic.
Wybila mnie z tropu.

mowilam jej ze mam mdłosci największe od 12 do 18 to mam jeść sniadnie na leżąco i łykać witaminki

geez, co za baba, sprawdziłaś ją na znany lekarz.pl ? Są u Was jacyś inni ? Niestety, z naszymi wczesnymi ciążami nawet w pl niektórzy lekarze obchodzą się po chamsku. Ale jak na prywatną wizytę to dla mnie nie do wiary. Czekać ciężko ale chyba nic innego nie pozostaje.

A ja padnę, tak się obżarłam torcikiem i w zasadzie to doszłam do wniosku, że wcale nie miałam na to ochotę a na coś z pieczonym serem ale dziś to tylko kefirek na lepsze trawienie bo inaczej pęknę.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:21   #2134
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
co to jest OM?

Wybila mnie z tropu.

anulka, OM to ostatnia miesiączka kiedy miałas pierwszy dzień ostatniej miesiączki? Rzeczywiście lekarka niezbyta fajnie Cię potraktowała za taką kasę. A nie masz opcji zmienić jej na inną? I naprawdę pomyśl o wizycie za tydzień, żeby się uspokoić Choć na pewno wszystko u Ciebie dobrze
Stary 2012-08-23, 21:22   #2135
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
co to jest OM?

Wybila mnie z tropu.

co za baba..wrr.. lekarzem z powołania to ona chyba nie jest..
tak prawdę mówiąc, ja złapałam się na tym, że po pierwszej wizycie też chyba spodziewałam się więcej i wyszłam z gabinetu z mieszanymi uczuciami, ale przynajmniej widziałam co było na usg. No i kolejna wizyta już była lepsza...
Możesz spróbować iść jeszcze gdzie indziej, albo dać tej lekarce drugą szansę.
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:31   #2136
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja właśnie sie kapnęłam, że żadne spodnie nie sa na mnie dobre Wprawdzie się dopinam, ale już usiąść to tragedia- muszę zaraz rozpinać rozporek na maksa;p bo mnie bardzo gniecie. NA razie luz- póki ciepło mam 2 pary rybaczek, jakieś luzne spódnice, ale jak sie ochłodzi to musze miec min. 1 pare. Chyba czeka mnie zakup portek ciązowych, ale ceny mnie przerazają...No nic, czekamy na wypłątę do 1-go myslałam tez o leginsach ale nie jestem jakaś super zgrabna (uda i tyłek zawszemiałam zaokrąglone, a teraz dochodzi jeszcze brzuch;D)i nie wiem, czy dobrze bede w nich wyglądac- chyba, że do sukienek...Ot takie moje rozmyslania Dziewczyny kupowała któras z Was spodnie ciążowe przez neta? Chyba lepiej jednak zmierzyć w sklepie, nie?
ja też mam problem ze spodniami, mam 2 pary dżinsów, takich z targu, one nie są takie sztywne tylko cieńsze i bardziej rozciągliwe i w nie wchodzę (wcześniej nosiłam do nich pasek obowiązkowo). ja nie zamierzam za bardzo inwestować w ciuchy ciążowe bo szkoda mi kasy, teraz coś kupię a za chwilę będzie za małe. w planach mam wybranie się na giełdę niedzielną, a jak się nie uda to na targ, chociaż wolałabym giełdę, tylko nie mam z kim pojechać bo mąż ostatnio chodzi do pracy na rano w niedziele. nie rozglądałam się tam nigdy za ciążowymi ciuchami i nie mam pojęcia jakie są ceny, ale nie planuję przekroczyć 50zł jeśli chodzi o parę spodni. allegro odpada, bo spodnie trzeba przymierzyć, w sklepie jak mierzę ileś spodni w jednym rozmiarze to może jedna para jest dobra. tylko póki co chyba dziwnie bym się czuła jeszcze w takich typowo ciążowych ciuchach, jak brzucha tak bardzo nie widać... tzn ja go widzę bardzo, ale jak ktoś nie wie o ciąży to się nie domyśli.

Cytat:
co to jest OM?
OM to Ostatnia Miesiączka

ja od długiego czasu chodzę do lekarzy głównie prywatnie i też na naprawdę różnych lekarzy trafiałam. i przykro jest jak wizyta kosztuje 80zł a lekarz zbywa pacjentkę.. przed pierwszą ciążą byłam u gin, powiedziałam, że chcemy myśleć o dziecku, powiedziała tylko: starać się. nawet ani słowa o kwasie foliowym, nic. gdyby nie to, że robiłam wtedy cytologię to wyszłabym kompletnie z niczym

pozazdrościłam wam spagetti i posłałam męża po pomidory w puszce. ale się najedliśmy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:36   #2137
bmma
Zadomowienie

pierwszą ciążę, też chodziłam prywatnie. Było OK.
Teraz szkoda kasy i w przychodni rejonowej mamy fajnego, młodego gina
Jedyny minus, to to, że cicho mówi
Na wizytę czeka się 2 miesiące. Rejestrowałam się telefonicznie, powiedziałam, że chyba jestem w ciąży... więc pielęgniarka znalazła termin za tydzień, żeby jak to powiedziała: "stwierdzić ciążę".
Jest super.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:57   #2138
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
pozniej nadrobie co pisalyscie.
wrócilam od gin, czuje sie potraktowana bardzo po macoszemu.
Powiedziala ze ciaza jest, ale nie bylo bicia serca, moze ciaza za mloda, albo cos nie tak.
mam byc za 2 tygodnie,a do tego czasu wykoncze sie nerwowo
ja miałam tak 1 wizyta ( 4 tydz.) USG ginka stwierdziła, że jest pęcherzyk najprawdopodobniej ciążowy miałam się zgłosić za 2 tyg. (6/7 tydz.)
i właśnie na tej wizycie mojemu maluszkowi biło już serduszko

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

[QUOTE=nestelle;36077732][QUOTE=Leonikowa;36076845]
Zaczęło sie w minioną niedzielę ,wieczorem.Wróciliśmy z wakacji ...i nagle zaczęło boleć ,myślałam,że to jakiś skurcz...ale nie boli mnie cały czs tylko dopada przy zmianie pozycji(kucanie,pochylani e,siadanie ,leżenie),przy chodzeniu-gdy poruszam pośladkiem,najgorsze jest wstawanie..zwłaszcza w nocy jak muszę siusiu,jak mi się uda w mękach wstać to nie mogę kroku zrobić -jakby mnie paraliżowało....
Dziewczyny,no kurczę nie wiem co zrobić....staram się nigdy nie radzić w ten sposób-bo najlepiej iść do lekarza..ale do mojej ginki idę dopiero 11 września.Za tydz.-w czwart.mam genet.-ale u innego lekarza-nie mojego ale jak nie minie to może podpytam jego co dalej.... a teraz może któraś coś wymyśli?jakieś telepatyczne uzdrowienie.....(he,he).

ja od 2 dni oby nie zapeszyć mam spokój ale wiem co to za ból byłam w pracy w terenie i się zastanawiałam jak oblecę moich podopiecznych ..... masakra oby ten ból nie wrócił:pros i:

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:59   #2139
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

szacun stworzona do rodzenia z takimi wynikami !

...broń boże!!!....moje marzenie -przespać poród..albo zemdleć...-nawet mi się to ostatnio udało podczas drugiego-ale niestety po sekundzie się ocknęłam...

Ale wiecie,nawet jak ktoś "krótko" rodzi to samej rodzącej wydaje się ,ze trwa to wieeeki......
Opowiem wam zabawną historyjkę z mojego pierwszego porodu:
przyjeżdżam do szpitala z mężem-jest godz.8.00 rano.Szybko sprawy papierkowe i migiem na porodówkę-bo mam mega rozwarcie.Podczas porodu prawie nie wydałam z siebie ani dżwięku a gdy pod koniec się odezwałam - O KUR..-i tu przerwałam.... lekarz,położna i mąż zastygli(niewiem czy dlatego ,że spodziewali się przekleństwa-którego jenak nie powiedziałam-czy dlatego ,że usłyszeli mój głos...?)A ja dokończyłam z rezygnacją..: O KUR-CZE JAK TO BOLI.... i wszyscy wybuchli śmiechem a ja w końcu urodziłam.Była 9 .27 .Położyli mi małego na brzuchu,mąż odciął pępow. a mały dopełzał do cyca...Potem opatrzyli mnie i zawieżli na salę- mąż już tam czekał z maluszkiem. Więc ja do męża mówię : posiedż chwilę z małym a ja się wykąpię(bo jak wstałam to całe nogi miałam od krwi) i Uwaga!!! (przypominam ,że rodziłam tylko 1,5 godz!)mój Mąż na to : " tylko szybko ,jestem taki zmęczony"!!!! Wyobrażacie sobie ? Biedactwo co nie? niedosyć,że ciągnę go o 8 rano do szpitala(sam błagał aby być przy mnie) to jeszcze miałam czelność go męczyć półtorej godziny......
I tyle go widziałam.... Rozchorował się z emocji(oczywiście na opijanie pępkowego miał siłę....)i nie odwiedził nas w szpitalu...na szczęście przyjechał po nas.....(no w sumie nie miał wyboru-zabiłabym).
Podczas drugiego porodu lepiej mu poszło...więc do trzech razy sztuka...
Stary 2012-08-23, 22:03   #2140
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=Agnjeska;36077922]dzięki (; Dostałam jeszcze kartę na gratis baby pakiet i pakiet ciążowy (; Mogę też w jednej drogierii i jednym sklepie dziecięcym też dostać pakiet z próbkami ale to dopiero można odebrać w 7mym miesiącu ciąży.

żebym nie była gorsza to ja dostałam od mojej ginki 3 próbki witamin PREGNALPLUS nieźle zaszalała:haha ha:

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 22:08   #2141
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
...broń boże!!!....moje marzenie -przespać poród..albo zemdleć...-nawet mi się to ostatnio udało podczas drugiego-ale niestety po sekundzie się ocknęłam...
hahaha, ja też przyspiałam między skurczami
a historyjka faktycznie zabawna

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 22:12   #2142
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

no witaminy wzmacniaja mdlosci

a co do wizyty to kurde ja tak jak inne dziewczyny zmienilam bym lekarke , tyle kasy placisz a ona co? chamska, raz dwa do widzenia. a moze mama tez by swoje dziecko chciala widziec. eh brak slow.
poszukaj jutro kogos innego.

Cytat:
nie rodziłam nigdy, mam mocny sen można mnie przenosić ale chyba nawet ja bym sie obudziła

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 22:19   #2143
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=Leonikowa;36082077]
Cytat:
dzięki (; Dostałam jeszcze kartę na gratis baby pakiet i pakiet ciążowy (; Mogę też w jednej drogierii i jednym sklepie dziecięcym też dostać pakiet z próbkami ale to dopiero można odebrać w 7mym miesiącu ciąży.

żebym nie była gorsza to ja dostałam od mojej ginki 3 próbki witamin PREGNALPLUS nieźle zaszalała:haha ha:
Ja jedyny raz dostałam coś gratis.....brałam tablet.antykoncep.i walczyłam z plamieniami podczas brania,ciągle było coś nie tak....a ginka ciągle mi zmieniała tablet.
i któregoś razu podczas wizyty już zrezygnowana mówię po raz kolejny ,że podczas tych też mam krwawienia .Na co ona podchodzi do oszklonej szafki ,wyjmuje taki okrągły "listek" z tablet. o nazwie o ile pamiętam "cyklo-progonowa" i mówi: "po tym na pewno powinno ustąpić krwawienie". To był ten gratis...Krwawienie ustapiło.....na 9 mies.+ karmienie.Okazało się ,że nie były to tablet.antykoncepcyjne a ja zaszłam w ciążę.....i tak mam prześlicznego,kochanego,n iezaplanowanego a jednak chcianego Kubusia ,na którego punkcie poprostu zwariowałam i zamarzyłam o jeszcze jednym takim urwisie ...i mam (już zaplanowaną) Ninkę ,na której punkcie też zwariowałam i zapragnęłam jeszcze jenego..i mam 12 tyg.fasolkę . Zastanawiam się co będzie jak na punkcie fasolki też zwarjuję....?( ..żartuje....)

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-08-23 o 22:21
Stary 2012-08-23, 22:40   #2144
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
.Potem opatrzyli mnie i zawieżli na salę- mąż już tam czekał z maluszkiem. Więc ja do męża mówię : posiedż chwilę z małym a ja się wykąpię(bo jak wstałam to całe nogi miałam od krwi) i Uwaga!!! (przypominam ,że rodziłam tylko 1,5 godz!)mój Mąż na to : " tylko szybko ,jestem taki zmęczony"!!!! Wyobrażacie sobie ? Biedactwo co nie? niedosyć,że ciągnę go o 8 rano do szpitala(sam błagał aby być przy mnie) to jeszcze miałam czelność go męczyć półtorej godziny......
I tyle go widziałam.... Rozchorował się z emocji(oczywiście na opijanie pępkowego miał siłę....)i nie odwiedził nas w szpitalu...na szczęście przyjechał po nas.....(no w sumie nie miał wyboru-zabiłabym).
Faceci momentami są bezbłędni mnie zawsze rozwalają wszyscy moi koledzy którzy do mnie mówią " jak z żoną rodziliśmy", bezbłędna jest tu moja przyjaciółka Mama trójki, która zawsze komentuje "jasne, jasne rodziliście"

Cytat:

Ja jedyny raz dostałam coś gratis.....brałam tablet.antykoncep.i walczyłam z plamieniami podczas brania,ciągle było coś nie tak....a ginka ciągle mi zmieniała tablet.
i któregoś razu podczas wizyty już zrezygnowana mówię po raz kolejny ,że podczas tych też mam krwawienia .Na co ona podchodzi do oszklonej szafki ,wyjmuje taki okrągły "listek" z tablet. o nazwie o ile pamiętam "cyklo-progonowa" i mówi: "po tym na pewno powinno ustąpić krwawienie". To był ten gratis...Krwawienie ustapiło.....na 9 mies.+ karmienie.Okazało się ,że nie były to tablet.antykoncepcyjne a ja zaszłam w ciążę.....i tak mam prześlicznego,kochanego,n iezaplanowanego a jednak chcianego Kubusia ,na którego punkcie poprostu zwariowałam i zamarzyłam o jeszcze jednym takim urwisie ...i mam (już zaplanowaną) Ninkę ,na której punkcie też zwariowałam i zapragnęłam jeszcze jenego..i mam 12 tyg.fasolkę . Zastanawiam się co będzie jak na punkcie fasolki też zwarjuję....?( ..żartuje....)

niezła historia i niezły gratis przebiłaś wszystkich, Kubuś w gratsie

ja w gratisie to wygrałam kiedyś kubek trzymający ciepło w orzeszkach felix, bez soli

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-23 o 22:44
Stary 2012-08-24, 05:44   #2145
Agnjeska
Zadomowienie

[QUOTE=nestelle;36082637]
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

nie no gratis genialny(: chociaż kompetencje lekarki...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 07:48   #2146
megi-megi
Zakorzenienie

Boziu... zmieńmy temat... nie mówmy już o porodach.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 08:10   #2147
Dragusia88
Zakorzenienie

dzień dobry

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 08:31   #2148
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
hejka mamusie, mozna do was dolaczyc ogolnie nic wiecej na temat mojego dzidziusa wam nie powiem poki nie minie 12 tydz. mieszkam w Norwegii a tutaj ciaze do 12 tyg nie traktuja zbytnio na serio ( kobieta zawsze do tego czasu ma czas na usuniecie ) ale 12 wrzesnia mam wizyte wiec pewnie czegos wiecej sie dowiem. a bedzie to juz dosc sporo fasolka termin porodu sobie na razie sama obliczylam, nie bylo trudno mi wyhodzi miedzy 20 kwiecien, no ale zobavzymy co lekarz wymysli
witaj i nie martw sie dasz sobie radę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 08:37   #2149
joanna200
Rozeznanie

hej.. ja znów leżę i umieram..
na szczęście już bliżej końca..

te bodziaki z Biedronki super! na pewno kupię..

Cytat:
Cytat:
dziekuje za przyjecie. mam nadzieje ze duzo ciekawych rzeczy sie od was dowie. chcociaz juz zaczelam czytac na necie jakies poradniki :conf used: no i wam troche zazdroszcze, bo ja bd miala tylko wsparcie siostry z ktora mieszkam. ojciec dziecka sie wypiol weic niech mu ziemnia lekka bedzie, nie ja 1wsza nie ostatnia samotnie wychowam, przynajmniej bedzie mialo duzo ciociow i wujkow haha

witaj! i trzymaj się.. wszystko będzie dobrze..

Cytat:
Powiedziala ze ciaza jest, ale nie bylo bicia serca, moze ciaza za mloda, albo cos nie tak.
ja też tak miałam.. tylko ja czekałam 5 tyg na następną wizytę, bo najpierw gin miała urlop, później ja..
ale opłacało się.. w 10 tc zobaczyłam pięknego małego człowieczka..
u Ciebie na pewno będzie tak samo.. zobaczysz..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 08:50   #2150
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale wiecie,nawet jak ktoś "krótko" rodzi to samej rodzącej wydaje się ,ze trwa to wieeeki......
Opowiem wam zabawną historyjkę z mojego pierwszego porodu:
przyjeżdżam do szpitala z mężem-jest godz.8.00 rano.Szybko sprawy papierkowe i migiem na porodówkę-bo mam mega rozwarcie.Podczas porodu prawie nie wydałam z siebie ani dżwięku a gdy pod koniec się odezwałam - O KUR..-i tu przerwałam.... lekarz,położna i mąż zastygli(niewiem czy dlatego ,że spodziewali się przekleństwa-którego jenak nie powiedziałam-czy dlatego ,że usłyszeli mój głos...?)A ja dokończyłam z rezygnacją..: O KUR-CZE JAK TO BOLI.... i wszyscy wybuchli śmiechem a ja w końcu urodziłam.Była 9 .27 .Położyli mi małego na brzuchu,mąż odciął pępow. a mały dopełzał do cyca...Potem opatrzyli mnie i zawieżli na salę- mąż już tam czekał z maluszkiem. Więc ja do męża mówię : posiedż chwilę z małym a ja się wykąpię(bo jak wstałam to całe nogi miałam od krwi) i Uwaga!!! (przypominam ,że rodziłam tylko 1,5 godz!)mój Mąż na to : " tylko szybko ,jestem taki zmęczony"!!!! Wyobrażacie sobie ? Biedactwo co nie? niedosyć,że ciągnę go o 8 rano do szpitala(sam błagał aby być przy mnie) to jeszcze miałam czelność go męczyć półtorej godziny......
hehehe no biedak z niego straszny to przez te emocje myśle, że z moim TŻ może być podobnie o ile będzie przy porodzie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 09:06   #2151
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam od położnej (;
Dostałam dużo folderów, parę próbek (jakieś kropelki nawet na zmęczenie ^^) i mini skarpetki.
Posłuchałam sobie bicia serduszka na takim fajnym aparacie (bije jak szalone!) a w sobotę mam usg, idę z moim K. akurat w jego urodziny (;
super ze po wizycie dobrze i fajnie z tymi prezentami

Cytat:
nie martw się a który ci tydzień powiedziała? ja byłam na 1 wizycie po skonczonym 4 tyg tyle ze mi lekarz powiedział "jest 4mm maleństwo" jakoś tak spokojnie to zabrzmiało ale też nic więcej nie mogł powiedziec

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Przyszłe mamusie dla Was coś nie na temat ciąży...
Kobiety ... takie jesteśmy
Nie czytam żadnych instrukcji. Wciskam guziki, aż zadziała.
Nie potrzebuję alkoholu, żeby narobić sobie obciachu. I bez alkoholu daję radę
Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!
Najpiękniejsze słowa świata: "Idę na zakupy"
Nie mam żadnych dziwactw! To są "special effects"!
Kobiety powinny wyglądać jak kobiety, a nie wytapetowane kości!
Przebaczyć i zapomnieć? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera!
My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej - na miotle!

Bo w końcu jesteśmy elastyczne!!!
To nie jest żaden tłuszcz!!! To "erotyczna powierzchnia użytkowa"!
Gdy Bóg stworzył mężczyznę, obiecał, że idealnego faceta będzie można
spotkać na każdym rogu....a potem uczynił ziemię okrągłą.
Na moim nagrobku niech będzie napis: "Co się głupio gapisz? Też bym wolała leżeć teraz na plaży!"
Tak tak...my kobiety jesteśmy bowiem jedyne w swoim rodzaju...
fajne

Cytat:
A ja zżarłam mężowi kiełbaskę smażoną z muuuusztardą....MNIAM! Będzie chłopak jak nic...
mnie tez ostatnio ciągnie do musztardy a najlepsze ze nie przeszkadza mi zjesc kanapka z miodem a poprawiam kanapką z musztarda
Stary 2012-08-24, 09:09   #2152
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mnie tez ostatnio ciągnie do musztardy a najlepsze ze nie przeszkadza mi zjesc kanapka z miodem a poprawiam kanapką z musztarda
Kurcze ja nie mam takich mixów spodziewałam się różnych zachcianek i jakiś dziwnych połączeń smakowych a tu nic... =]
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 09:32   #2153
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ja najczęściej jem bez mięsa makaron. W ogóle my mało mięsa jemy. Góra dwa razy w tyg , a wędlin wcale.
Podziwiam! Mój mąż jak nie zje kiełbachy to chory! Jak chcę na obiad coś "lekkiego" to jęczy... jedynie naleśniki zjada (ale tych nie znoszę robić). Dzisiaj kluski leniwe robimy - i bedzie jadł nie ma wyjścia...
Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
mmhm.. albo coś ze szpinakiem.. jakąś lasagne na przykład
ja ostatnio robiłam makaron+szpinak+czosnek+o rzechy włoskie+parmezan. Wyszło baaardzo smaczne.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja właśnie sie kapnęłam, że żadne spodnie nie sa na mnie dobre Wprawdzie się dopinam, ale już usiąść
Fajnym sposobym podpowiedzianym przez szwagierkę jest gumka do włosów w spodniach Przeplata się ją przez dziurkę od guzika i robi pętelkę a potem zachacza o guzik. Można rozporka nie zapinać jak też ciśnie. Nic nie odstaje jak przy rozpiętych spodniach a w dodatku gumka jak to gumka jest elastyczna. Wtedy tylko jakaś luźniejsza, dłuższa bluzka, żeby przykryć nasze oszustwo i mamy z głowy problem. Wypróbowałam - polecam!

Cytat:
Opowiem wam zabawną historyjkę z mojego pierwszego porodu
dobre! ja pewnie będę klnąć jak szewc

Cytat:
ja w gratisie to wygrałam kiedyś kubek trzymający ciepło w orzeszkach felix, bez soli
a ja tylko lody z algidy i swego czasu piwa Harnasie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-08-24 o 09:34
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 09:47   #2154
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

no super gratis dla Was się okazał Ale zastanawiam się jak lekarka mogła zrobić coś takiego Ona była w pełni świadoma jak dawała Ci coś zamiast anty?
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Kurcze ja nie mam takich mixów spodziewałam się różnych zachcianek i jakiś dziwnych połączeń smakowych a tu nic... =]
a ja znowu za bardzo nic z tych dziwactw nie mogę podciągnąć pod objaw ciążowy, bo ja nawet przed ciążęm byłam śpiochem i zawsze ucinałam sobie drzemkę po obiedzie, lubiłam jeść słodkie na przemian z ostrym jak nie mogłam się zdecydować co wolę Do tego jeszcze nieraz dokuczala mi zgaga

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-08-24 o 09:50
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 10:24   #2155
ewela28a
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Jestem nowa na forum,ale podczytuje Was od jakiegoś czasu,jeśli mogę to chciałabym dołączyć do watkuJestem w 8 tygodniu ciąży i 5 dniu (nie wiem właśnie czy liczyć jako 9 tydzień czy jako 8 tydzień?)Byłam już na dwóch wizytach i miałam robione USG przez brzuch,widziałam już nawet bijace serduszko w 6 tygodniu i 5 dniu czyli dokładnie 2 tygodnie temu Kolejna wizytę mam na 7 września juz nie mogę sie doczekać,myślicie,ze usłyszę juz bijące serduszko?Na poprzedniej wizycie ginekolog nie mogla mi odtworzyć bicia serca bo fasoleczka była jeszcze za malutka nie cały 1 cm Typowych objawów ciążowych jak na razie (odpukać)nie mam żadnych z wyjątkiem strasznie pogorszonej cery,ale nie rozpaczam strasznie za 9 miesięcy minie Termin porodu mam na 29 marca 2013
ewela28a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 10:25   #2156
nestelle
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny! Ale pogoda fatalna-przynajmniej w Poznaniu.....

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja też...miałam nadzieję, że chociaż jedna zachcianka...że chociaż jeden raz wywalę mojego TŻ do sklepu po coś co koniecznie muszę zjeść...a tu nic...,trzecia ciąża i nigdy nie miałam ani jednej zachcianki....zero mixów i udziwnień....to co zawsze ......szkoda....

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no super gratis dla Was się okazał Ale zastanawiam się jak lekarka mogła zrobić coś takiego Ona była w pełni świadoma jak dawała Ci coś zamiast anty?
a ja znowu za bardzo nic z tych dziwactw nie mogę podciągnąć pod objaw ciążowy, bo ja nawet przed ciążęm byłam śpiochem i zawsze ucinałam sobie drzemkę po obiedzie, lubiłam jeść słodkie na przemian z ostrym jak nie mogłam się zdecydować co wolę Do tego jeszcze nieraz dokuczala mi zgaga
...co do lekarki -szkoda gadać....były nawet pomysły abym ja lub Tż -no poprostu ktoś poszedł-narobił bałganu,awanturę... ..w końcu takie postępowanie mogło komuś zniszczyć życie....
Ale ja -pomimo że "pyskata" jestem-stwierdziłam,że nie ma to sensu ...pomyślałam sobie ,że kiedyś moje dziecko-jak opowiem mu tą historię-mogłoby pomyśleć,że żałowam ,że ...-stwierdziłam,że pomimo tego,że to nie My zdecydowaliśmy to cieszę się i nie będę tracić nerwów na debilna ginkę.... Nawet nie byłam na nią zła..serio ...miałam 22lata ,z Tż byłam od ponad 4 lat,od ponad 2 mieszkaliśmy razem,przed zajściem zaplanowaliśmy ślub-prawie wszystko było zorganizowane....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-08-24 o 10:27
Stary 2012-08-24, 10:49   #2157
IsiaG
Zadomowienie

Cześć Laski.

Wracam z urlopu w niedzielę, jeszcze zahaczę o mamę tak na 2 dni i 1 noc. Wróciła z Niemiec to się stęskniłam i w sumie tylko ona nie wie, że w ciąży jestem. Chyba nawet nie będę musiała nic mówić, bo widać gołym okiem, żem brzemienna. Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę - bezcenna.
Brzuch mi urósł. Widać go, że już nie muszę mówić. W sumie to samopoczucie ok, tylko czasami mam zadyszkę jak się wspinamy w jakieś wysokie góry. Wczoraj byłam z córką na wspinaczce na wodospad Kamieńczyka, droga - masakra. Ciągle w górę po kamieniach i korzeniach. No to kilka razy było stop na odpoczynek i złapanie oddechu. Miałam na sobie taką zwiewną sukienkę, luźną i jak wiatr wiał, to tak fajnie opasał mi brzuszek. Chyba czas pomyśleć o ciążowych ciuchach.
Byłam na dyskotece! Sama a na drugi dzień z córką. Tańczyłam trochę, bo puszczali takie stare przeboje z lat 80 i 90. Jedna pani podeszła do mnie i spytała czy może mnie za brzuszek złapać na szczęście, bo puściła dziś totka. Miłe to było i trochę mnie tym zaskoczyła. Nie myśłałam, że aż tak widać, ale faktycznie z dnia na dzień rośnie łobuz. Poza tym mam nieoparte przeczucie, że teraz to chłopak. Z córką też tak miałam, instynktownie czułam, że to dziewczynka, chociaż do dnia porodu nie chciałam wiedzieć co będzie. Było mi to obojętne. Teraz będę chciała wiedzieć, ale myślę, że przeczucie mnie nie myli. Tylko boję sie 30 tych badań prenatalnych. Oby było ok.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak mało teraz piszę, ale wiecie, urlop, góry, szlaki nowe itd. Czasu nie mam a jak mam to śpiąca jestem i zmęczona. Wrócę do domu to będę mieć czas to i zaglądać będę częściej - OBIECUJE

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 10:53   #2158
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewela28a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem nowa na forum,ale podczytuje Was od jakiegoś czasu,jeśli mogę to chciałabym dołączyć do watkuJestem w 8 tygodniu ciąży i 5 dniu (nie wiem właśnie czy liczyć jako 9 tydzień czy jako 8 tydzień?)Byłam już na dwóch wizytach i miałam robione USG przez brzuch,widziałam już nawet bijace serduszko w 6 tygodniu i 5 dniu czyli dokładnie 2 tygodnie temu Kolejna wizytę mam na 7 września juz nie mogę sie doczekać,myślicie,ze usłyszę juz bijące serduszko?Na poprzedniej wizycie ginekolog nie mogla mi odtworzyć bicia serca bo fasoleczka była jeszcze za malutka nie cały 1 cm Typowych objawów ciążowych jak na razie (odpukać)nie mam żadnych z wyjątkiem strasznie pogorszonej cery,ale nie rozpaczam strasznie za 9 miesięcy minie Termin porodu mam na 29 marca 2013
witaj i zapraszamy do pogaduch

IsiaG ja też mam te badania 30-go więdz będę cię wspierać duchowo tez się boję, ale na pewno będzie dobrze
Stary 2012-08-24, 11:06   #2159
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Podziwiam! Mój mąż jak nie zje kiełbachy to chory! Jak chcę na obiad coś "lekkiego" to jęczy... jedynie naleśniki zjada (ale tych nie znoszę robić). Dzisiaj kluski leniwe robimy - i bedzie jadł nie ma wyjścia...
Nie to, mój wyluzowany pod tym względem, zresztą
gotujemy tak 50/50 w zależności od tego kto akurat ma więcej czasu w i energii po pracy, a że do tej pory ja często więcej pracowałam niż on to nawet 60/40 i w zasadzie on sam zakochał się w bakłażanach, soczewicach i innych cukiniach

Poczytaliśmy trochę o tym jak się mięso produkuje i nam chęci przeszły. Przez jakieś dwa lata wcale zresztą nie jedliśmy mięsa. No ale jakiś czas temu wróciliśmy.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Hej, mamy podobny termin a liczy się to jako 8 tydzień.

Dziewczynyyy chyba mnie ząb zaczyna boleć...aaaa czy można iść do dentysty w I trymestrze? Kurde byłam 2 miesiące temu i wszystko było ok
Stary 2012-08-24, 11:10   #2160
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
cześć dziewczyno!
gratulacje! widzę, że mamy podobnie - ja dzisiaj przeskakuję z 8 na 9 tydzień hihih czyli startujemy z 3 miesiącem

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości