|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
A pamiętasz datę ostat.miesiączki? |
|
|
|
|
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musztardą nie pogardzę Cytat:
ja lubię jeszcze ketchup mc donalds
|
|
|
|
#2133 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ojcem się nie przejmuj, trudno, widać nie był wart i tyle ! ![]() Cytat:
stworzona do rodzenia z takimi wynikami ! Cytat:
![]() Cytat:
A ja padnę, tak się obżarłam torcikiem i w zasadzie to doszłam do wniosku, że wcale nie miałam na to ochotę a na coś z pieczonym serem ale dziś to tylko kefirek na lepsze trawienie bo inaczej pęknę.
|
||||
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy miałas pierwszy dzień ostatniej miesiączki? Rzeczywiście lekarka niezbyta fajnie Cię potraktowała za taką kasę. A nie masz opcji zmienić jej na inną? I naprawdę pomyśl o wizycie za tydzień, żeby się uspokoić
|
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co za baba..wrr.. lekarzem z powołania to ona chyba nie jest.. tak prawdę mówiąc, ja złapałam się na tym, że po pierwszej wizycie też chyba spodziewałam się więcej i wyszłam z gabinetu z mieszanymi uczuciami, ale przynajmniej widziałam co było na usg. No i kolejna wizyta już była lepsza... Możesz spróbować iść jeszcze gdzie indziej, albo dać tej lekarce drugą szansę. |
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OM to Ostatnia Miesiączka ja od długiego czasu chodzę do lekarzy głównie prywatnie i też na naprawdę różnych lekarzy trafiałam. i przykro jest jak wizyta kosztuje 80zł a lekarz zbywa pacjentkę.. przed pierwszą ciążą byłam u gin, powiedziałam, że chcemy myśleć o dziecku, powiedziała tylko: starać się. nawet ani słowa o kwasie foliowym, nic. gdyby nie to, że robiłam wtedy cytologię to wyszłabym kompletnie z niczym _____________ pozazdrościłam wam spagetti i posłałam męża po pomidory w puszce. ale się najedliśmy
|
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
pierwszą ciążę, też chodziłam prywatnie. Było OK.
Teraz szkoda kasy i w przychodni rejonowej mamy fajnego, młodego gina ![]() Jedyny minus, to to, że cicho mówi ![]() Na wizytę czeka się 2 miesiące. Rejestrowałam się telefonicznie, powiedziałam, że chyba jestem w ciąży... więc pielęgniarka znalazła termin za tydzień, żeby jak to powiedziała: "stwierdzić ciążę". Jest super.
|
|
#2138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i właśnie na tej wizycie mojemu maluszkowi biło już serduszko ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- [QUOTE=nestelle;36077732][QUOTE=Leonikowa;36076845] Zaczęło sie w minioną niedzielę ,wieczorem.Wróciliśmy z wakacji ...i nagle zaczęło boleć ,myślałam,że to jakiś skurcz...ale nie boli mnie cały czs tylko dopada przy zmianie pozycji(kucanie,pochylani e,siadanie ,leżenie),przy chodzeniu-gdy poruszam pośladkiem,najgorsze jest wstawanie..zwłaszcza w nocy jak muszę siusiu,jak mi się uda w mękach wstać to nie mogę kroku zrobić -jakby mnie paraliżowało.... Dziewczyny,no kurczę nie wiem co zrobić....staram się nigdy nie radzić w ten sposób-bo najlepiej iść do lekarza..ale do mojej ginki idę dopiero 11 września.Za tydz.-w czwart.mam genet.-ale u innego lekarza-nie mojego ale jak nie minie to może podpytam jego co dalej.... a teraz może któraś coś wymyśli?jakieś telepatyczne uzdrowienie.....(he,he). ja od 2 dni oby nie zapeszyć mam spokój ale wiem co to za ból ![]() :pros i:
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
...broń boże!!!....moje marzenie -przespać poród..albo zemdleć...-nawet mi się to ostatnio udało podczas drugiego-ale niestety po sekundzie się ocknęłam... ![]() Ale wiecie,nawet jak ktoś "krótko" rodzi to samej rodzącej wydaje się ,ze trwa to wieeeki...... Opowiem wam zabawną historyjkę z mojego pierwszego porodu: przyjeżdżam do szpitala z mężem-jest godz.8.00 rano.Szybko sprawy papierkowe i migiem na porodówkę-bo mam mega rozwarcie.Podczas porodu prawie nie wydałam z siebie ani dżwięku a gdy pod koniec się odezwałam - O KUR..-i tu przerwałam.... lekarz,położna i mąż zastygli(niewiem czy dlatego ,że spodziewali się przekleństwa-którego jenak nie powiedziałam-czy dlatego ,że usłyszeli mój głos... ?)A ja dokończyłam z rezygnacją..: O KUR-CZE JAK TO BOLI.... i wszyscy wybuchli śmiechem a ja w końcu urodziłam.Była 9 .27 .Położyli mi małego na brzuchu,mąż odciął pępow. a mały dopełzał do cyca...Potem opatrzyli mnie i zawieżli na salę- mąż już tam czekał z maluszkiem. Więc ja do męża mówię : posiedż chwilę z małym a ja się wykąpię(bo jak wstałam to całe nogi miałam od krwi) i Uwaga!!! (przypominam ,że rodziłam tylko 1,5 godz!)mój Mąż na to : " tylko szybko ,jestem taki zmęczony"!!!! Wyobrażacie sobie ? Biedactwo co nie? niedosyć,że ciągnę go o 8 rano do szpitala(sam błagał aby być przy mnie) to jeszcze miałam czelność go męczyć półtorej godziny......![]() I tyle go widziałam.... Rozchorował się z emocji(oczywiście na opijanie pępkowego miał siłę....)i nie odwiedził nas w szpitalu...na szczęście przyjechał po nas.....(no w sumie nie miał wyboru-zabiłabym ).Podczas drugiego porodu lepiej mu poszło...więc do trzech razy sztuka...
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Agnjeska;36077922]dzięki (; Dostałam jeszcze kartę na gratis baby pakiet i pakiet ciążowy (; Mogę też w jednej drogierii i jednym sklepie dziecięcym też dostać pakiet z próbkami ale to dopiero można odebrać w 7mym miesiącu ciąży.
żebym nie była gorsza to ja dostałam od mojej ginki 3 próbki witamin PREGNALPLUS nieźle zaszalała
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a historyjka faktycznie zabawna
|
|
|
|
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wizyty to kurde ja tak jak inne dziewczyny zmienilam bym lekarke , tyle kasy placisz a ona co? chamska, raz dwa do widzenia. a moze mama tez by swoje dziecko chciala widziec. eh brak slow. poszukaj jutro kogos innego. Cytat:
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Leonikowa;36082077]
Cytat:
i któregoś razu podczas wizyty już zrezygnowana mówię po raz kolejny ,że podczas tych też mam krwawienia .Na co ona podchodzi do oszklonej szafki ,wyjmuje taki okrągły "listek" z tablet. o nazwie o ile pamiętam "cyklo-progonowa" i mówi: "po tym na pewno powinno ustąpić krwawienie". To był ten gratis...Krwawienie ustapiło.....na 9 mies.+ karmienie.Okazało się ,że nie były to tablet.antykoncepcyjne a ja zaszłam w ciążę.....i tak mam prześlicznego,kochanego,n iezaplanowanego a jednak chcianego Kubusia ,na którego punkcie poprostu zwariowałam i zamarzyłam o jeszcze jednym takim urwisie ...i mam (już zaplanowaną) Ninkę ,na której punkcie też zwariowałam i zapragnęłam jeszcze jenego..i mam 12 tyg.fasolkę . Zastanawiam się co będzie jak na punkcie fasolki też zwarjuję....? ( ..żartuje.... )
Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-08-23 o 22:21 |
|
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie zawsze rozwalają wszyscy moi koledzy którzy do mnie mówią " jak z żoną rodziliśmy", bezbłędna jest tu moja przyjaciółka Mama trójki, która zawsze komentuje "jasne, jasne rodziliście" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja w gratisie to wygrałam kiedyś kubek trzymający ciepło w orzeszkach felix, bez soli
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-23 o 22:44 |
||
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nestelle;36082637]
Cytat:
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu... zmieńmy temat... nie mówmy już o porodach.
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2149 | |||
|
Rozeznanie
|
hej.. ja znów leżę i umieram..
na szczęście już bliżej końca.. ![]() te bodziaki z Biedronki super! na pewno kupię.. Cytat:
Cytat:
witaj! i trzymaj się.. wszystko będzie dobrze.. ![]() Cytat:
ale opłacało się.. w 10 tc zobaczyłam pięknego małego człowieczka.. u Ciebie na pewno będzie tak samo.. zobaczysz..
|
|
|
#2150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to przez te emocje myśle, że z moim TŻ może być podobnie o ile będzie przy porodzie
|
|
|
|
#2151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a najlepsze ze nie przeszkadza mi zjesc kanapka z miodem a poprawiam kanapką z musztarda
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spodziewałam się różnych zachcianek i jakiś dziwnych połączeń smakowych a tu nic... =]
|
|
|
|
#2153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma wyjścia...ja ostatnio robiłam makaron+szpinak+czosnek+o rzechy włoskie+parmezan. Wyszło baaardzo smaczne. Cytat:
Przeplata się ją przez dziurkę od guzika i robi pętelkę a potem zachacza o guzik. Można rozporka nie zapinać jak też ciśnie. Nic nie odstaje jak przy rozpiętych spodniach a w dodatku gumka jak to gumka jest elastyczna. Wtedy tylko jakaś luźniejsza, dłuższa bluzka, żeby przykryć nasze oszustwo i mamy z głowy problem. Wypróbowałam - polecam! ![]() Cytat:
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-24 o 09:34 |
|||
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona była w pełni świadoma jak dawała Ci coś zamiast anty?![]() Cytat:
Do tego jeszcze nieraz dokuczala mi zgaga
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-24 o 09:50 |
||
|
|
|
|
#2155 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem nowa na forum,ale podczytuje Was od jakiegoś czasu,jeśli mogę to chciałabym dołączyć do watku Jestem w 8 tygodniu ciąży i 5 dniu (nie wiem właśnie czy liczyć jako 9 tydzień czy jako 8 tydzień?) Byłam już na dwóch wizytach i miałam robione USG przez brzuch,widziałam już nawet bijace serduszko w 6 tygodniu i 5 dniu czyli dokładnie 2 tygodnie temu Kolejna wizytę mam na 7 września juz nie mogę sie doczekać,myślicie,ze usłyszę juz bijące serduszko?Na poprzedniej wizycie ginekolog nie mogla mi odtworzyć bicia serca bo fasoleczka była jeszcze za malutka nie cały 1 cm Typowych objawów ciążowych jak na razie (odpukać)nie mam żadnych z wyjątkiem strasznie pogorszonej cery,ale nie rozpaczam strasznie za 9 miesięcy minie Termin porodu mam na 29 marca 2013 ![]() |
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
! Ale pogoda fatalna-przynajmniej w Poznaniu.....![]() Cytat:
Cytat:
,awanturę... ..w końcu takie postępowanie mogło komuś zniszczyć życie....Ale ja -pomimo że "pyskata" jestem-stwierdziłam,że nie ma to sensu ...pomyślałam sobie ,że kiedyś moje dziecko-jak opowiem mu tą historię-mogłoby pomyśleć,że żałowam ,że ...-stwierdziłam,że pomimo tego,że to nie My zdecydowaliśmy to cieszę się i nie będę tracić nerwów na debilna ginkę.... Nawet nie byłam na nią zła..serio ...miałam 22lata ,z Tż byłam od ponad 4 lat,od ponad 2 mieszkaliśmy razem,przed zajściem zaplanowaliśmy ślub-prawie wszystko było zorganizowane.... Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-08-24 o 10:27 |
||
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Laski.
Wracam z urlopu w niedzielę, jeszcze zahaczę o mamę tak na 2 dni i 1 noc. Wróciła z Niemiec to się stęskniłam i w sumie tylko ona nie wie, że w ciąży jestem. Chyba nawet nie będę musiała nic mówić, bo widać gołym okiem, żem brzemienna . Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę - bezcenna. Brzuch mi urósł. Widać go, że już nie muszę mówić. W sumie to samopoczucie ok, tylko czasami mam zadyszkę jak się wspinamy w jakieś wysokie góry. Wczoraj byłam z córką na wspinaczce na wodospad Kamieńczyka, droga - masakra. Ciągle w górę po kamieniach i korzeniach. No to kilka razy było stop na odpoczynek i złapanie oddechu. Miałam na sobie taką zwiewną sukienkę, luźną i jak wiatr wiał, to tak fajnie opasał mi brzuszek. Chyba czas pomyśleć o ciążowych ciuchach. Byłam na dyskotece! Sama a na drugi dzień z córką. Tańczyłam trochę, bo puszczali takie stare przeboje z lat 80 i 90. Jedna pani podeszła do mnie i spytała czy może mnie za brzuszek złapać na szczęście, bo puściła dziś totka. Miłe to było i trochę mnie tym zaskoczyła. Nie myśłałam, że aż tak widać, ale faktycznie z dnia na dzień rośnie łobuz. Poza tym mam nieoparte przeczucie, że teraz to chłopak. Z córką też tak miałam, instynktownie czułam, że to dziewczynka, chociaż do dnia porodu nie chciałam wiedzieć co będzie. Było mi to obojętne. Teraz będę chciała wiedzieć, ale myślę, że przeczucie mnie nie myli. Tylko boję sie 30 tych badań prenatalnych. Oby było ok. Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak mało teraz piszę, ale wiecie, urlop, góry, szlaki nowe itd. Czasu nie mam a jak mam to śpiąca jestem i zmęczona. Wrócę do domu to będę mieć czas to i zaglądać będę częściej - OBIECUJE
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IsiaG ja też mam te badania 30-go więdz będę cię wspierać duchowo
|
|
|
#2159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gotujemy tak 50/50 w zależności od tego kto akurat ma więcej czasu w i energii po pracy, a że do tej pory ja często więcej pracowałam niż on to nawet 60/40 i w zasadzie on sam zakochał się w bakłażanach, soczewicach i innych cukiniach ![]() Poczytaliśmy trochę o tym jak się mięso produkuje i nam chęci przeszły. Przez jakieś dwa lata wcale zresztą nie jedliśmy mięsa. No ale jakiś czas temu wróciliśmy. Cytat:
Dziewczynyyy chyba mnie ząb zaczyna boleć...aaaa czy można iść do dentysty w I trymestrze? Kurde byłam 2 miesiące temu i wszystko było ok
|
||
|
|
|
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyno!
gratulacje! widzę, że mamy podobnie - ja dzisiaj przeskakuję z 8 na 9 tydzień hihih czyli startujemy z 3 miesiącem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

ja lubię jeszcze ketchup mc donalds

)
ale dziś to tylko kefirek na lepsze trawienie bo inaczej pęknę.
kiedy miałas pierwszy dzień ostatniej miesiączki? Rzeczywiście lekarka niezbyta fajnie Cię potraktowała za taką kasę. A nie masz opcji zmienić jej na inną? I naprawdę pomyśl o wizycie za tydzień, żeby się uspokoić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
05.07.2008