|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
heloł
Bika - ja już mam wsio dawno poprane i poprasowane, jakbym miała to teraz robić to chyba bym umarła nie mam sił na nicMuszę poszukać na all laktatora ręcznego do szpitala bo nie bede brać mojego elektrycznego bo inne baby miogą się wkurzać jak bede bziuczeć nie???
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do laktatora to trzeba brać do szpitala??? Jeśli tak, to ja bym się tam nie przejmowała i brałabym taki jaki mam, a nie jeszcze dodatkową kasę wydawać..... ale to może też zależy od warunków w szpitalu - ilu osobowe macie sale??? Nam połozna nic nie mówiła o laktatorze.....
|
|
#333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry piatek!!!
Nadrabianie Was idzie mi dzisiaj jak krew z nosa, pedzicie jak szalone wiec przelecialam Was tylko aby sie wbic z moja wypowiedzia. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i baty Ci sie naleza za KFC i te nieszczesne zelki. ![]() My jutro jedziemy do tego Legolandu ale niestety ma lac i jestem wkur. na maxa bo obawiam sie, ze przez zla pogode duzo nam umknie. |
|||
|
|
|
#334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeżeli to nie to, a objawy się powtórzą marsz do lekarza. Cytat:
![]() Cytat:
Przypomniała mi się za to historia z sorbetem... kupilam kiedyś na dniach miasta... i był bleee ohyda sama woda i się zniechęciłam... i właśnie jak byliśmy w Bułgarii to tak z ciekawości kupiłam i był wyśmienity kiedyś kupuje u nas jeszcze raz ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my sobie wróżymy przy dobrych wiatrach przeprowadzkę w 2014 ![]() a co do budowy to domek mamy na tym etapie co ostatnio pisałam- tzn porządek w miarę jest i aktualnie mąż nasypuje po pracy ziemię i lejemy wodę coby utwardzić... bo chcemy chudziak zalać może za 2 tyg. i wtedy też przyjdzie pan robić dach A na wiosnę prąd, tynki, okna - to trzeba odrazu za jednym zamachem i już będzie bardzo przytulnie ![]() Co do elewacji mamy dom z podwójnego muru, tzn. pustak+styropian+cegła na czysto, wiec już nie kładziemy na to tynku ani ocieplenia A jeżeli byś wolała tynkowany to i tak polecam podwójny mur: pustak+styropian+pustak(p ołówka pustaka może być) i dopiero na to tynk. Choć najczęściej robi się tak, ze stawia się z samego pustaka- co oczywiście początkowo idzie bardzo szybko, bo tylko jedna warstwa muru leci a dopiero potem jak już są okna robi się docieplenie czyli styropian i tynki. Ale ja osobiście nie zdecydowałabym się na to bo to dość krucha sprawa. Na wierzchu masz styropian z warstwą tynku, która przy mocniejszym uderzeniu może się wgnieść... albo słyszałam, że myszy podgryzają ten tynk, potem styropian i mogą gniazdo założyć, zresztą u teścia tak było Zachęcający jest w tym wypadku na pewno koszt murarza, bo weźmie zdecydowanie mniej niż za podwójny mur ale to chyba jasne, skoro buduje o połowę mniej (za to Ci przy pojedynczym muszą potem płacić za docieplenie) u nas koszt był jeszcze większy, bo ta zewnętrzna warstwa była z cegły, a cegła jest malutka i stawia się ją dużej niż wielki pustak, poza tym musiał się starać, bo miało być na czysto... czyli nie mógł cegły za bardzo pobrudzić ta zaprawą a tak tylko chlast chlast kielnią i zaprawa wychodzi bokami ale jak się tynkuje to nie przeszkadza ![]() a kosztu dokładnego Ci nie podam, bo jeszcze nie doliczyłam wydatków z października i listopada zeszłego roku no i dachu nie mamy- a poza tym cena bardzooo się waha w zależności od tego jaki ten mur chcecie ![]() ale się rozpisałam |
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry PIĄTEK!!!
Witam się z Wami z ...pracy! Wczoraj wieczorem zadzwonił szef i prosił żebym przyszła dziś, bo są jakieś ważne spotkania i on się czuje spokojny jak ja jestem No, a że wczoraj już w sumie było okej, to się zgodziłam Nie wiem tylko, o której wrócę do domu...Tomalinko, doczytałam o plamieniach...ja też tak miałam w poprzednim cyklu. 10 dni plamień (bardzo leciutkich, brązowo-różowych) a potem @. Myślę, że to progesteron. Miałam się zapisac do ginki (i zrobię to), no ale poczekam co z pracą. Maleństwo - śliczne kropki To jest okropne...A męża? Chyba bym się bardzo obraziła...a na pewno rzuciła fochem ![]() Madzia, mam nadzieję, że omdlenie, to po prostu przemęczenie i znak żebyś odpoczęła ![]() Kotku, o związek trzeba dbać zawsze a rutyna bywa okrutna...spróbuj z mężem pogadać o tym i zróbcie w miarę możliwości coś tylko dla siebie i ze sobą! ![]() Stokrotko, licze, że to jednak owu była! Guciu, moje kolana póki co okej, ale wiem, że bieganie bardzo obciąża...A co do rozmowy, to ja bym poszła dla podszkolenia siebie Więcej nie pamiętam
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam kupić taki zwykły z babyono z gruszką a sił Ci nadal zazdroszczę
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
#339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ależ mam dużo energii Ćwiczenia z Ewką dają mi powera, do tego hula hop i już czuję się lepiej! W końcu poszłam po rozum do głowy i coś robię dla siebie ! Przestać nie zamierzam ![]() Jakie plany na weekend? |
|||
|
|
|
#340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rodzinka pewnie nie wypuści Seby z rąk. Jednak najgorsze są pożegnania- nienawidzę i zawsze wyję!
|
||||
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- A co do sił to też mam ich coraz mniej..... zwłaszcza jak Emilka wpycha nóżki pod żebra - aż dech zapiera...... ale i tak
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewka jest super! Masz FB? Dodała fajne motto na dziś ![]() Póki co siedze w pracy do nie wiadomo której A na jutro i pojutrze planów brak, więc wyjdzie spontan!
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w międzyczasie cycki pompowałam i te kropelki co mi się udało to mu podawałam butelką. Nie wiem jak bedzie w tym szpitalu co teraz bede rodzić, ale wolę się zabezpieczyć mając chociaż laktator
|
|
#344 |
|
siedzę i myślę
|
Dziewczyny pocieszcie mnie... dzisiaj robiłam test, @ powinna pojawić się dziś lub najpóźniej w niedziele ( cykl dość nieregularny) i wyszedł negatywny
Powiedzcie, że jeszcze nic straconego...
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po trzech dniach się chyba od niej uzależniłam Sam fakt, że poukładałam sobie wszystko w głowie jest dla mnie bardzo ważny i daje mi powera! Będę fajna, szczupła dziewczyna, bez budyniu Spontany są fajne
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też smutno przez to
![]() ![]() Metka, to będzie jeździł ![]() Bao, ja bym brała jaki masz ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Dziewczyny i najważniejsze!! Od wczoraj czuję ruchy!! Takie delikatne stukanie....rybka...cudow ne uczucie Byłam wczoraj u lekarza rodzinnego po skierowanie do neurochirurga i siedząc u niego pierwszy raz tak wyraźnie poczulam On coś do mnie mówił, a ja nie słuchałam tak byłam rozanielona tym uczuciem ![]()
|
|
|
|
#347 | ||
|
Konto usunięte
|
To potwierdza teorię o Dawidach
![]() Cytat:
U mnie termin był ustalany w szpitalu. Tam też ordynator pytał, ile się staramy. Ciekawe, czy by mnie przyjął, jakbym się starała tyle co Ty ![]() Cytat:
Na mnie hormony tak nie działały. Teraz sobie myślę, że właściwie to mogłam sobie odpuścić te hormony, bo nie biorę ich już półtora roku, a efekt taki sam jak podczas brania - czyli ciąży niet |
||
|
|
|
#348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A słodka chwila jest ble ![]() Od sportu można się uzależnić naprawdę, ale dla mnie to duża odskocznia i te 30 minut jest moje, walcze wtedy ze sobą i po wszystkim czuję się cudownie oczyszczona ![]() Cytat:
Cudownie!!!
|
|
#349 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O ile budyń jest w miseczce, to też go lubię Tego na udach i brzuchu już mniej Faktycznie słodka chwila, nie dość, że słodka, to sztuczna. Ja tak samo się czuję! Dla mnie to idealne zakończenie dnia Teraz jeszcze czekam aż mi siłownię pod chmurką otworzą i będę szaleć![]() Za balkonem właśnie rozgrywają mecz baseballowy! Krzyki i mnóstwo testosteronu
|
||
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Onyks za ruchy - też Emilka była moją "rybką" ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Poprasowane, prawnie rozwieszone.... no to teraz wypadałoby mieszkanko ogarnąć.... bo jutro przychodzi koleżanka robić mi pazurki i hennę a potem spotkanie u koleżanki z pracy i połową grona pedagogicznego mąż nie pocieszony, bo w każdą sobotę mu wybywam. Za tydzień 50 lecie szkoły i znów impreza
|
|
#352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- choć czasami nawet jak jest @ to i tak możliwe ![]() Cytat:
a co to za spotkanie? koleżanka sama organizuje ?
|
|||
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a koleżanka od tak zaprasza
|
|
#355 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy jest jakiś konkretny powód lub może jakieś uzależnienia genetyczne, że takie sytuacje mają miejsce? Cytat:
Cytat:
A baty muszę być, i to konkretne! Cytat:
Sorbety Zwłaszcza z Grycana. Albo Mövenpick ![]() Cytat:
I'm proud! A planów na weekend brak. Jedyny do dokończenie teorii i wysłanie promotorce A poza tym odpoczynek (o ile zostanie na niego chwila Cytat:
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, planów sporo a czasu coraz mniej..... chyba nie zdążę wszystkich ciążowych książek doczytać do końca przed porodem.....
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36087908] [/QUOTE] |
|
|
|
#358 | |
|
siedzę i myślę
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36087908]Jak cykl nieregularny, to różnie może być. Poczekaj kilka dni. Cierpliwości
[/QUOTE] Cytat:
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, kurzu strzeż się - nadchodzę ze ścierą
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie dostałam telefon od koleżanki ze szkoły, że nie mam przydzielonego wychowawstwa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

nie mam sił na nic

(i oczywiście w tym momencie żałowałam, że nie ma męża no ale...jego wybór...)
Gdyby nie motyw obcucha, byłoby całkiem całkiem. Film nawet mnie wciągnął, zleciał szybko... Nie uważam tego czasu za stracony.
, a na filmie żelki 

To jest okropne...A męża? Chyba bym się bardzo obraziła...a na pewno rzuciła fochem 

i du.pa