Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 10:27   #1621
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Cześć z rana
Wcinam śniadanie właśnie.

Dziewczyny na zgagę polecam tłustą śmietanę, 30% najlepiej. Dwa łyczki i przechodzi, jak nie przechodzi to znów dwa łyczki i koniec zgagi.
Do tej pory miałam może 5 razy zgagę
a wiesz ile to kalorii?? jakbym codziennie jadla smietane 30 to moja waga byla by +20 juz;]
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
A mi znajoma powiedziała, że jeśli nie chcę żeby moje rozstępy się powiększyły, to mam raz dziennie PIĆ łyżkę stołową oliwy z oliwek. Mogę np zagryźć chlebem, żeby mnie nie mdliło podobno wyczytała to w jakiejś książce... Nie wiem - spróbuję. Jak to ma mnie uratować to warto przecierpieć no i powiedziała że jak mnie zaswędzi brzuch to mam choćby kostkę masła w to miejsce wsmarować - koniecznie natłuścić, bo jak zaczyna swędzieć to skóra już pęka.
hmmm... nie slyszalam o tym... nie zachecilo mnie to;]
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
ja na obiad bede miec domowe hamburgery
miesko mam, tylko przyprawie i ugrilluje na domowym grillu, potem buła i salata, ogorek, pomidorek mniam, mniam
ja wczoraj mialam;] pyszne byly;] a dzis nie mam pomyslu;/
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Odnośnie tego, przypomniało mi się...Moja rada dla wszystkich niedoświadczonych tak, jak ja Przed zmianą pieluszki ZAWSZE zdejmujcie dziecku skarpeteczki...

Nie muszę chyba dodawać, że przebierając pierwszy raz bratanka na to nie wpadłam
po co???
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Dojotka ja o 5 nie spałam, bo całą noc oka nie zmrużyłam. M całą noc zwijał się z bólu. Od 5 rano latam na szmacie i dopiero zaraz jakieś śniadanko sobie zrobię
wlasnie mialam sie Ciebie pytac jak tam Twoj M? moze niech idzie do lekarza...
Stary 2012-08-24, 10:27   #1622
weronika23
Zakorzenienie

u mnie bedzie spac na poczatku w rozku a czasem zdarza sie ze dziecko calutkie do przebrania

kochana sliczna koszula
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:28   #1623
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Witajcie z rana
Dojotka ja tez będę miała orgazm przy porodzie- właśnie to za Tobą postanowilam
A to moj drugi poród będzie wiec wiem co mówię, no nie?

Dziewczyny, nie nakręca my sie negatywnie-moim zdaniem skurcze tak do rozwarcia 6 cm są naprawdę znosne. A od 7 cm to juz poleci... Mnie parte juz nie bolaly tak masakrycznie, tzn. to było takie uczucie rozciagania i naprawdę parcia na stolec. Problem ze siły nie miałam przec bo byłam wymeczona. Ale poród jest piękny tak czy siak
boziu muszę mieć tą lewatywę zrobioną koniecznie.Jeszcze jak przy porodzie będzie mąż to po co ma oglądać takie rzeczy - bo personelem medycznym się nie przejmuję aż tak
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:28   #1624
judkama
Zakorzenienie

Lonia89 sliczne ciuszki no i koszula tez niczego sobie
za taka cen pewnie ze warto
mi TZ kupil na targu jak juz rodzilam i w sumie wyszlo taniej niz na allegro, no i bez przesylki

Cytat:
Odnośnie tego, przypomniało mi się...Moja rada dla wszystkich niedoświadczonych tak, jak ja Przed zmianą pieluszki ZAWSZE zdejmujcie dziecku skarpeteczki...

Nie muszę chyba dodawać, że przebierając pierwszy raz bratanka na to nie wpadłam
zawsze o tym zapominalam, warto miec w takim razie sporo skarpetek na zapas

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:31   #1625
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość

Wstępnie ustalilismy date slubu teraz tylko w poniedzialek musimy iśc do USC sprawdzic czy 12 październik jest wolny i zarezerwowac ta datę a i w poniedziałek Tż w końcu zabierze sie za koncik naszego synka jak już się z tym uporamy to pochwale się efektem

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ach i ja się pochwalę bo zapomniałam że zaczynamy 24 tydzień

cześć
no i my też zaczynamy dziś 24 tc

ogarnę łazienkę, kibelek i mam czyste mieszkanie na weekend
jutro jedziemy na zakupy, obym coś fajnego upolowała
a potem na kawę do tej kuzynki co wam pisałam
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:31   #1626
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A jeśli chodzi o ochraniacz na łóżeczko to daje on malenstwu poczucie bezpieczeństwa i tak "wicher nie wieje" w tym łóżeczku, wiec ja jestem za
ja też jestem za ochraniaczem, zresztą podoba mi się jak to wygląda
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Eee tam jaka brzydka ,ja marzyłam o takiej

to w takim razie od poniedziałku będziesz jeszcze bardziej zadowolona - -podobno będzie max do 20stopni
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:33   #1627
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
a wiesz ile to kalorii?? jakbym codziennie jadla smietane 30 to moja waga byla by +20 juz;]
Ale tam jest tłuszcz i białko A te kalorie to nie puste tylko jak najbardziej odżywcze Poza tym tłuszcz jest potrzebny do prawidłowego rozwijania się mózgu dziecka
Puste kalorie masz w ryżu, chlebie, makaronie, ziemniakach, słodyczach, serkach homogenizowanych, jogurtach i milionie innych przetworzonych rzeczach
Nie zauważyłam, żebym dużo przytyła pijąc śmietankę, od początku ciąży 2kg
Stary 2012-08-24, 10:33   #1628
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
u Was też taka paskudna pogoda???
u mnie zas upał !! ;/

Witam dziewczynki
ja poszłam spać o 3 bo do tej godizny gadałam z "tż" przez telefon. 3 godziny a zleciało jak chwila. W KOŃCU TŻ się otworzył i powiedział swoje. On mi sie zamęczy ;| na 5 do pracy do 17, a po pracy na fuche do 12 w nocy , i tak w kółko. ! Brakuje mi go.

Zaś mnie ta kolka w nocy bolała i nie bardzo pospałam ;/

a Ameliusz szaleje w brzuszku,ale dalej taki nieśmiały ,tylko mamusi pokazuje i tatusiowi swoje harce
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:34   #1629
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej dziewczyny

u nas od rana leje no ale co się dziwic skoro jutro w moim mieście szykuje się kolejna edycja ogólnopolskiej imprezy dla bliźniaków- Dzień Spieczonego Bliźniaka. Co roku jak coś ma byc to oczywiście pada i pogoda do d.... ja od wczoraj siedze na All i glowie się nad ta sukienka do cywilnego sama juz nie wiem czego chce, wiem jdynie tyle, że szkoda mi kasy na cos co potem i tak będzie lezało nie używane. Weźcie mi cos doradźcie bo zwariuję

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:37   #1630
halwaya
Zakorzenienie

Dzwoniłam do położnej zapytać się o to moje ciśnienie i krwawienia z nosa - trochę mnie uspokoiła i kazała monitorować - powiedziała, że jak mi dolne podskoczy to mam się kontaktować - a jak chce to żebym zgłosiła się do swojego lekarza lub bym od razu do szpitala pojechała do izby przyjęć by jeszcze to skonsulować.
Pomyślałam, że jak się będę źle czuć to tak zrobię - jeśli ciśnienie nie podskoczy to nie będę ich fatygować :P
Mykam do pracy - miłego dnia dziewczynki

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:39   #1631
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

u nas od rana leje no ale co się dziwic skoro jutro w moim mieście szykuje się kolejna edycja ogólnopolskiej imprezy dla bliźniaków- Dzień Spieczonego Bliźniaka. Co roku jak coś ma byc to oczywiście pada i pogoda do d.... ja od wczoraj siedze na All i glowie się nad ta sukienka do cywilnego sama juz nie wiem czego chce, wiem jdynie tyle, że szkoda mi kasy na cos co potem i tak będzie lezało nie używane. Weźcie mi cos doradźcie bo zwariuję
moze poszukaj w lumpkach ? ja na wesele znalazlam super sukienke za jednie 17 zł ;D

Stary 2012-08-24, 10:41   #1632
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

dzień dobry. Jak tam noce wam minęły. Ja nie śpię od 5, a i zasnęłam późno bo mi przez męża przykro się zrobiło ....dziś rano napisałam mu kilka słów. Ja już dziś po badaniach krwi na toksoplazmozę. Zobaczymy co 4 września lekarz powie.
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:44   #1633
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Kochane chciałam pogratulować rozpoczęcia kolejnych tygodni ciąży

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

......................... .....

Lekarz wczoraj na SR mówił o porodach wcześniaków i zaskoczyło mnie to, że do 28 t.c. porody odbierane są przez cc..ponoć dopiero od 28 t.c. kobieta rodzi wcześniaka s.n. oczywiście jest tam mocniej nacinana aby główki nie uszkodzić takiego maluszka..
Moja przyjaciołka rodziła w 26t.c. naturalnie
Może zależy to od spiztala, jak praktykują

Cytat:
Hehe co do wód płodowych to też kompletnie nie wiem: ja miałam przebijane, bo poród mi wywoływali - same nie odeszły. Za to jak leżałam na oddziale to jedna z dziewczyn wróciła z łazienki i jak nie chlusnęło z niej ogromna kałuża aż salowa się śmiała gdy z mopem przyszła

I też, mimo że miałam skurcze przez 11 h gdy próbowałam Kubusia urodzić, to teraz nie pamiętam co to skurcz piszecie o tych bezbolesnych o stawianiu się macicy itd a ja nie wiem co to. Owszem, czasem mi brzuch twardy się robi to wtedy nospa i gra. Ale co to skurcze braxtona - nie wiem

Ależ mnie zgaga pali, jem migdały i mi niedobrze po nich bleh, po ciąży na migdały nawet nie spojrzę, już tysiąc paczek zjadłam przez te pare miesięcy fujjj
Ja też miałam przebijany pęcherz i teraz się stresuję bo nie mam pojecia jak to jest z tymi wodami. Jak lerzałam to nie czułam ile poleciało, a teraz jak mi chluśnie to spanikuję

Cytat:
Witajcie z rana

Dziewczyny, nie nakręca my sie negatywnie-moim zdaniem skurcze tak do rozwarcia 6 cm są naprawdę znosne. A od 7 cm to juz poleci... Mnie parte juz nie bolaly tak masakrycznie, tzn. to było takie uczucie rozciagania i naprawdę parcia na stolec. Problem ze siły nie miałam przec bo byłam wymeczona. Ale poród jest piękny tak czy siak

Ja tez byłam wczoraj na szkole rodzenia- zadzwoniłam i poszłam z biegu na 17.00. Bardzo fajne zajęcia o oddychaniu

A i chciałam Wam powiedzieć ze ja to jakaś spaczona jestem ale mi dla dzieci to sie podobają takie minimalistyczne rzeczy z jak najmniejsza ilością kwiatków, misiów, etc.

A jeśli chodzi o ochraniacz na łóżeczko to daje on malenstwu poczucie bezpieczeństwa i tak "wicher nie wieje" w tym łóżeczku, wiec ja jestem za
Mnie parte również nie bolaly i też uważam że poród jest piękny. Nie wspominam go jako bolesnego i strasznego tylko jako piękne doświadczenie

Cytat:
boziu muszę mieć tą lewatywę zrobioną koniecznie.Jeszcze jak przy porodzie będzie mąż to po co ma oglądać takie rzeczy - bo personelem medycznym się nie przejmuję aż tak
Ja nie miałam lewatywy i szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy mi się cos przydażyło podczas porodu czy nie, nie miało to dla mnie znaczenia, musiałabym zpaytać TŻ chociaż wątpie, żeby zwrócił na to uwagę.
Słyszałam, że po lewatywie i tak się może coś przydażyc podczas porodu. Tylko, że wtedy to już za przeproszeniem chlapniesz na położną

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
u mnie zas upał !! ;/

Witam dziewczynki
ja poszłam spać o 3 bo do tej godizny gadałam z "tż" przez telefon. 3 godziny a zleciało jak chwila. W KOŃCU TŻ się otworzył i powiedział swoje. On mi sie zamęczy ;| na 5 do pracy do 17, a po pracy na fuche do 12 w nocy , i tak w kółko. ! Brakuje mi go.

Zaś mnie ta kolka w nocy bolała i nie bardzo pospałam ;/

a Ameliusz szaleje w brzuszku,ale dalej taki nieśmiały ,tylko mamusi pokazuje i tatusiowi swoje harce
A jak bedzie z imieniem dla synka? Bo chyba nie Ameliusz>>

Cytat:
Hej dziewczyny

Jak dla mnie to ta sukienka z allegro piękna zwłaszcza, że juz ciepło nie będzie to w usc nie zmarzniesz

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:44   #1634
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie z rana
heheh ja tez postanowilam ze orgazm bedzie
bo Wy kupujecie ochraniacze 360 stopni?
Cytat:
40 osób przegląda nasz wątek szok

a u mnie już leje świetnie kabaret przyjdzie nam pod parasolem oglądać
o kurcze) duzo)
Cytat:
Ale tam jest tłuszcz i białko A te kalorie to nie puste tylko jak najbardziej odżywcze Poza tym tłuszcz jest potrzebny do prawidłowego rozwijania się mózgu dziecka
Puste kalorie masz w ryżu, chlebie, makaronie, ziemniakach, słodyczach, serkach homogenizowanych, jogurtach i milionie innych przetworzonych rzeczach
Nie zauważyłam, żebym dużo przytyła pijąc śmietankę, od początku ciąży 2kg
o kurcze;p ale wyklad dostalam;p az mi sie glupio zrobilo
Stary 2012-08-24, 10:45   #1635
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

A jak bedzie z imieniem dla synka? Bo chyba nie Ameliusz>>

nie nie narazie jest bezimienny,bo nie podoba mi sie zadne imie. Dlatego jest Ameliusz od Amelki

Stary 2012-08-24, 10:46   #1636
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
dzień dobry. Jak tam noce wam minęły. Ja nie śpię od 5, a i zasnęłam późno bo mi przez męża przykro się zrobiło ....dziś rano napisałam mu kilka słów. Ja już dziś po badaniach krwi na toksoplazmozę. Zobaczymy co 4 września lekarz powie.

u mnie dziś zdecydowanie lepiej, pierwsza noc bez zgagi od tygodnia
nawet Jasio mnie nad ranem nie budził kopami
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:47   #1637
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
o kurcze;p ale wyklad dostalam;p az mi sie glupio zrobilo

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
nie nie narazie jest bezimienny,bo nie podoba mi sie zadne imie. Dlatego jest Ameliusz od Amelki
Ameliusz jest śliczne
Stary 2012-08-24, 10:50   #1638
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

bardzo ladna ta sukienka z all
mozesz tez pochodzic po zwyklych sklepach i poszukac podobnej
zeby przymierzyc sobie
zawsze zaoszczedzisz i tak jak mowisz jeszcze ja ubierzesz

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-24, 10:52   #1639
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do Was takie durne pytanie ,które mnie męczy od kilku tygodni - odnośnie wód płodowych.
Co jeśli wody odejdą mi w nocy kiedy będę spała?
Obudzi mnie to napewno ale nie będę wiedziała czy to wody czy po prostu siku
Mi zaczęły odchodzić w dzień, po południu wstałam z łóżka a tu sporo poleciało Nie byłam pewna, też myślałam że może popuściłam, nie mogłam się dodzwonić do gin więc obserwowałam ale był spokój. Przespałam noc, na drugi dzień rano jak chlupnęło to już nie miałam wątpliwości i pojechałam do szpitala.

Gin mówiła że jak się nie pa pewności to nie wstydzić się tylko jechać na ip, tam sprawdzą

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-08-24 o 10:53
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:54   #1640
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

u mnie dziś zdecydowanie lepiej, pierwsza noc bez zgagi od tygodnia
nawet Jasio mnie nad ranem nie budził kopami
ja to tej nocy mało spałam. głowa mnie napierdziela, ale kawy nie wypije za późno już jak dla mnie. Na dodatek trochę boli mnie ręka, Pielęgniarka się wystraszyła jak mi fontanna z żyły popłynęła...
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:55   #1641
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
po co???
A no po to, że dzidzia leżąc na pleckach ma podkurczone nóżki i macha nimi. Między zdjęciem jednej pieluszki, a ubraniem drugiej piętki bardzo lubią wędrować tam, gdzie nie powinny
Stary 2012-08-24, 10:58   #1642
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to ta sukienka z allegro piękna zwłaszcza, że juz ciepło nie będzie to w usc nie zmarzniesz
też tak uważam
Cytat:
heheh ja tez postanowilam ze orgazm bedzie
bo Wy kupujecie ochraniacze 360 stopni?
takiego chyba nie widziałam jeszcze? jaki to?

Dziewczyny czy któraś zamawiała może ten kocyko-rożek z allegro, który Weronika niedawno pokazywała? intensywnie się nad nim zastanawiam
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:59   #1643
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
A no po to, że dzidzia leżąc na pleckach ma podkurczone nóżki i macha nimi. Między zdjęciem jednej pieluszki, a ubraniem drugiej piętki bardzo lubią wędrować tam, gdzie nie powinny
a jak ma skarpetki to co wtedy? debil jestem
Stary 2012-08-24, 11:01   #1644
weronika23
Zakorzenienie

kurcze powiem wam ze ja tez nie wiem jak to z tymi wodami boi tez mialam przebijane lewatywe mialam podobno przyspiesza porod zrobiona w odpowiedniejn fazie

siostrze zaczely odcjhodzic w domu ale mowi ze da sie zauwazyc taka rozowawa woda odrobine z krwia a porod miala po 8 godzinach

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

ja nie ubieralam skarpet do spania
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 11:02   #1645
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
też tak uważam

takiego chyba nie widziałam jeszcze? jaki to?

Dziewczyny czy któraś zamawiała może ten kocyko-rożek z allegro, który Weronika niedawno pokazywała? intensywnie się nad nim zastanawiam
360 to na cale lozeczko a 180 to tylko na polowe:p http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...574202799.html to jest 180
Stary 2012-08-24, 11:02   #1646
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
To wtedy piętkami dotknie sobie ubrudzonej pupki z kupki
I skarpetki i tak i tak trzeba ściągnąć i wywalić do prania
Stary 2012-08-24, 11:02   #1647
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
To się ufajda
Mam taaaaka ochote na ptysia, ale do cukierni mam kawalek... Nie chce mi sie szykowac i wychodzic... A powinnam, bo musze jeszcze na poczte podskoczyc i takie tam... Niech mi ktos kupi i przyniesie
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 11:02   #1648
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

ja nie ubieralam skarpet do spania
do spania ubiera sie body i spiochy? nic wiecej?
Stary 2012-08-24, 11:03   #1649
judkama
Zakorzenienie

Dojotka moze tez sobie je obsiusiac

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-24, 11:05   #1650
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
To wtedy piętkami dotknie sobie ubrudzonej pupki z kupki
I skarpetki i tak i tak trzeba ściągnąć i wywalić do prania
Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
To się ufajda
aha)) dzieki;]

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

jak ja to wszystko mam ogarnac?? aaaaaaaa.... ide sie polozyc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości