|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
Na foteczkach twoj synus jak zawsze wyglada super,maly przystojniak ![]() Ja cos weny ostatnio nie mam i humor moj nie bardzo.W sumie to nie wiem czemu. Chcialam jakis film obejrzec,takie zaleglosci mam filmowe i tyle ciekawych filmow na kompie,ale chyba spac pojde,bo cos zmeczona jestem. Dobranoc laseczki!
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję w imieniu synka
Gosia oby dobry humor powrócił Przeczytałaś już którąś książkę? |
|
|
|
#3034 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z tych co z Polski zamawialam? Przeczytalam Wyzszy swiat-Hesse i koncze teraz Podroze male i duze Manna i Materny.A taki jeszcze przyjemny stos ksiazek czeka
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio przeczytałam "coś pożyczonego" Emily Giffin. Fajna książka
zastanawiam się co by teraz przeczytać, może kolejną część
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Mam towarzyszkę do spacerów. Mała 8-letnia dziewczynka
![]() Tylko trochę wolne tempo spacerowania ma (no i nie może za daleko odchodzić przecież)... Oj, żeby unikać dziecka wychodząc na spacer
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka rewelacja Ania spała od 19 do 7 Zaraz zaczynam pakowanie i jutro w drogę
|
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę i ćwiczę sztukę zen oddechu. Nie wychodzi.
Mieliśmy tylko położyć płytki w kuchni. to było tydzień temu. I nawet nie chodzi mi o majsterkowanie z pasją w wydaniu męża, ale ogrom zniszczeń, zaniedbań, technologii sprzed 40 lat. Stwierdziłam, że jak już mamy syf, to sobie pomaluję te ściany, 10 lat niemalowane a jak już to dookoła szafek, a pod spodem już nie. "Zdjęliśmy szafki" - w cytatach, bo jak tylko mąż delikatnie poluzował wielkie śruby na 8mm kołkach, szafki pourywały się i spadły na nas, plus ekstrasy na podłogę.ukruszone 2 płytki. Bo mąż nakładając klej na płytki kładł grubo na środek, cienko na rogi. Tak więc mam wszystkie rogi puste. i 2cm dziury w ścianach, bo jak dziadke dom budował to w dniu budowania kuchni nie było cegieł ale sama breja, więc wiercąc w ścianie sypie się piach z zaprawą. No i po fakcie okazało się, że zapomniał zagruntować podłogę przed klejeniem. Otworzyłam też puszkę farby-dla testu koloru. Miała być brudna morela, a jest oczoj*bny pomarańcz. Przynajmniej tak to wygląda na ścianie. Wdech-wydech. Liczmy do 10. Macie jakieś pomysły co do tego domieszać, żeby mi się ten kolor niec przyciemnił i uspokoił? Brąz, czerń? |
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana z tym kolorem zobacz bo jak przyjdą szafki to może się ładnie z tonuje ten kolor tak było u nas w sypialni tz położył kolor i dzwonił do mnie jaki oczoj*bny ale jak przyszły meble i dodatki wygląda fajnie Sorki ale tak mi się chciało śmiać z tego że jak budował dziadek kuchnię to cegieł nie było |
|
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Cotton moze rozmieszac z biała farba? My zesmy sobie wybrali taki ladny odcien rozu do sypialni, jak wrocilam zpracy i zobaczylam ten piekny odcien to padłam, w zyciu bym nie zasnęła w takim pomieszczeniu, TZ malowal 3 razy, mieszał ,rozrabiał, az w koncu kupilismy nowa farbe , najjasiejsza jaka byla ![]() Dzis nocka standardowo do 6, od 7 Mateuszek od nowa spi.
|
#3041 | |
|
Gang Iren
|
Hej!
Lato sie gdzies schowalo!Jest 16 stopni,ciemno jakby wieczor sie robil,no i pada Nienawidze takiej pogody,najchetniej zakopalabym sie w lozku i przespala to. Cytat:
Zycze duzo ciepliwosci
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do tego koloru to może coś ciemniejszego zastosować jako podkład bo to ma znaczenie na co kładziesz farbę i tak jak Gosia pisze że w kuchni może być taki kolor
|
|
|
|
#3043 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
w poprzednim lokum malowałam na jasny chłodny beż, wszystko spoko, ale na wieczór przy sztucznym oświetleniu robił się wrzosowy ![]() Cytat:
Cytat:
znalazłam obietnicę producenta co do koloru: miał wyjść gorący piasek... Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-08-24 o 09:14 |
||||
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Rozeznanie
|
zgadza się, a kolor na scianie wygląda jak pomarańcz wizazowy...
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
... po dłuuugiej przerwie...Super, że tak łatwo Was znalazłam...fajowo, ze ciągle aktywny jest Nasz wątek! dzięki za to! Oj długo się nie udzielałam Nagle zatęskniłam weszłam na e-mail.( piekne są Wasze pociechy )...no i może uda Mi sie wrócić do Was...chociaż nie wiem, bo ciągle nawala nam komp... a na nowy szkoda nam na razie kaski ![]() Napisze szybko co u mnie, no i ponadrabiam troszkę co tam u Was :Nasz Tymonek rośnie jak na drożdżach...waży 8200 ( ciągle karmie piersią) i za 2 tyg pyknie mu 6-m-cy!!! Jest najkochańszy na świecie, ładnie śpi (chociaż dziś akurat dał popalić) idą mu ząbki Rozwija się szybciutko ( patrząc na Wasze zdjęcia zobaczyłam jak ten czas szybko ucieka) widzę, że szykuje się do siadania... zobaczymy ... na razie mu jeszcze nie pozwalam! * 5-go sierpnia mieliśmy chrzest! * Tymcio wcina jeszcze zupki, owoce, soczki no i niedawno wprowadziłam gluten (kaszkę manna) ...nie przesadzam z tymi dodatkowymi posiłkami podstawa u Nas nadal jest cycuś ![]() Co u mnie: Chyba bez większych zmian ...nadal nie wiem kiedy wrócę do pracy (tzn kiedy zacznę jej szukać) na razie skupiłam się na synku... , byliśmy z Tymonkiem dwa tygodnie nad morzem...zaliczyliśmy tam pierwsze poważne zachorowanie Synka + biegunkę po antybiotykach zaraził mnie i wróciłam z zapaleniem oskrzeli...dochodzę do siebie...ciągle na lekach!No i pokłóciłam się z teściową! Wizualnie: **zmieniłam troszkę fryzurę! Wygoliłam bok i rozjaśniłam kolor + kilka refleksów jasnych... Mi i moim bliskim bardzo się podoba, tylko mój tato dostał szału! Zrobiłam sobie także mały tatuaż (zaszalałam) :P PS: Mogę dodać na e-mail kilka fotek jeśli będziecie chciały ![]() Pozdrawiam Was wszystkie baaaardzo mocno a teraz lecę się ubrać bo nadal biegam w koszuli...a zazwyczaj o tej porze już spacerujemy ( niestety dzis u Nas leje)
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-08-24 o 09:52 |
|
|
|
#3047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super że zajrzałaś. Osttanio nawet o Tobie myślałam że się nie udzielasz! Czekamy na Wasze zdjęcia! Buziaki dla Tymonka od wizażowych ciotek
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
no to rzeczywiście oczoj*bny
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Mała fajnie że znalazłaś dla nas trochę czasu buziaki dla Was |
|
|
|
#3049 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ładnie Tymonek już waży Daj na maila zdjęcia ![]() Współczuję choroby i mam nadzieje że już jest wszystko dobrze. Buziaki dla Was ![]() U nas pierwsza pobudka o 3.10 myślałam że o 7 już wstanie całkowicie ale obudziłyśmy się o 8.30 także dziś jestem wyspana
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mala! Ojoj, faktycznie Cie dlugo nie bylo! Zagladaj do nasz czesciej! I koniecznie pokaz nowa fryzure i tatuaz! Duzy juz twoj Tymus, czy wciaz tak malo sypia w dzien?
Mi od paru dni uporczywie chodzi po glowie mysl zeby zciac wlosy na krotko (cos jak Konia ma). Zaczely mi leciec, poza tym pol zycia chce krotkie i sie odwazyc nie moge. Zamiast tatuazu chcialabym kolczyk w gornej czesci ucha, tlyko sie boje ze sie nie bedzie goilo jak bede chodzic na basen.... I ja dodalam zdjecia na meila wasnie
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka lat temu robiliśmy z TŻ remont u znajomych, stare, przedwojenne budownictwo. Ściany krzywe, nawet 15 cm od piony odchodziły (kłaść płytki na 15 cm grubość kleju na ścianie - śmiechu warte), 10 cm od poziomu(i to na małej, 1,5 metrowej ścianie). Dziurawe cegły albo ich brak i w ogóle dziura, nie wiem czego trzymał się tynk Cytat:
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
zia śliczna Aniulka, wow 30 letnia czapka, długo się trzyma. Fajna pamiątka
![]() Tynka ale kochany śmieszek z Mateuszka Monia Hania to mała modelka- śliczntka |
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
hej!
u nas nocka ok. jak się kładłam o 22 to Madzia zaczęła się wiercić w łóżeczku więc ją dokarmiłam i chciałam w łóżeczku położyć ale znowu sie wierciła, wzięłam do łóżka i w sekundę usnęła pospała do 2, potem do 5:30 i czekałyśmy na tatę nie śpiąc godzinkę, potem sen do po 7, potem chwila przerwy na kupkę i spanko do 9 ![]() Rano na łóżku Madzia staneła na kolanach i na rekach i zaczęła się kiwać do przodu i do tyłu przypomniała mi sie scena z I kto to mówi 2 jak ta mała to samo robiła ucząc sie raczkować ![]() Dziś u nas fajna pogoda na razie, jest słonko i 22st, ma być podobno 30, ale może nie będzie ![]() wysyłam Wam na maila piosenki dla maluchów które lubi Madzia, jak sie tylko załadują ![]() edit niestety nie da sie wysłać bo za duży format a gmail ma do 25mb chyba że pojedyńczo bedę pakowała.czy w ogóle któraś z Was chce te piosenki???
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-08-24 o 10:52 |
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Zia na zdjeciu te ubranko w kaczuszki to rampers? bo mialam taki
poza tym sliczne zdjecia ![]() tynka twoj maly to ma troche cialka hehe i fajnie sie smieje
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do takich właśnei niespodzianek, to nieprzerwanie od roku się coś znajduje. dziś w wentylacji odkryliśmy gruz. rok tmeu dziurawa rura pod zlewem była uszczelniona cementem. dziadek kutwa łatał byle nic nie wydać. przez 40 lat. Cytat:
Tez myślałam o reklamacji, ale czy oni mi przyjmą otwartą i maźniętą 1 palcem po ścianie? |
||
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Puma, dużo cierpliwości przy remoncie
U nas nocka bez szaleństw, choć Hanka zasnęła o 18, bo przez cały dzien spała tylko 45minut. O 20 się przebudziła z płaczem - myślałam, że to pełna pieluszka jej przeszkadza, ale wcale pełna nie była... po przewinięciu zasnęła na przewijaku Obudziła nas o 6.15... A dziś była straszny problem z zaśnięciem, choć była już mega zmęczona i dopiero w leżaczku padła, bo Ją bujałam... I właśnie mi przyszły pieniądze z ZUSu więc zabieram się za zamawianie pieluszek wielorazowych Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Gang Iren
|
Bylismy na wazeniu.Eryk ma rowne 8 kg
Jest juz w 91 centylu,ja nie moge,mam nadzieje ze ta kluskowatosc mu minie jak zacznie sie wiecej ruszac ![]() Wzrost ma 63,5 cm czyli nie jest wysoki.Maly grubasek ![]() Kobieta ma mi przyslac do domu ulotki o BLW i bardzo do tego namawiala jak Eryk skonczy 6 miesiecy.A ja sama nie wiem. Na razie troszke poprobowal sloiczkow i przerwa teraz bo ma rzadka kupe,zobaczymy za kilka dni.Zreszta to dawanie to raczej moj kaprys,bo Eryk dobrze na moim mleku przybiera. Musze pomyslec o tym BLW,moze faktycznie to dobry sposob ![]() Cytat:
Pewnie,ze chcemy,a przynajmniej ja.Eryczek uwielbia piosenki! No ale jak mialas sprawdzic nie otwierajac?Oczywiscie,ze musza przyjac do reklamacji!Jakbys nie otwarla to bys mogla wymienic towar,a nie reklamowac.
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Mała super ,ze w koncu sie odnalazłas
wyslij koniecznie fotki![]() dziekuje dziewczyny , nie myslalam ze z takiego rozdarciucha wyrosnie taki kochany śmieszek ![]() Gosia sporo wazy Eryczek zazdroszcze Ci takiego mleczka i tego ,ze mozesz tak dlugo karmic![]() Natkulec fajnie ze wyslalas piosenki, my czesto sluchamy muzyki z Mateuszkiem jak jestesmy sami, w koncu chlopak poslucha cos na swoim poziomie ![]() Zia Ania to śliczna dziewczynka, taka delikatna i subtelna, jak prawdziwa mała kobietka ![]() Flower do Twojego Morfika bardzo pasuje to imie wdg mnie, az sama ostatnio sobie pomyslalam ,ze jakbym miala drugiego synka to bym mu tak dala na imie, tylko nie wiem co na to TZ ( bo bardzo mi sie podoba , takie romantyczne )gotuje fasole po bretońsku
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-08-24 o 11:51 |
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wysyłając je trzymałam Madzię na kolanach czekając aż się załadują i potem chciałam ją położyć, leciały właśnie te piosenki z kompa, ja patrzę a Madzia mi usnęła na siedząco i głowa jej leci do przodu ![]() To kawał chłopa z Twojego Eryczka jak zacznie chodzić to już nie bedzie tak przybierał ![]() co to jest to BLW bo nie kojarzę, a jak już to było to nie doczytałam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

zaraził mnie i wróciłam z zapaleniem oskrzeli...dochodzę do siebie...ciągle na lekach!