|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() W moim przypadku nie czuję tego zbyt, ale to pewne za sprawą Euthyroxu... No, ale muszę przyznać, że łatwiej mi się zasypia, parę ładnych razy już kolo 21-22 odpadałam gdy mój TŻ spokojnie oglądał sobie tv ![]() (No, ale teraz już pora na mnie, zmykam do wyrka, do juterka )
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Odpadam z listy testujących w najbliższym czasie. Wredna menda zawitała dziś z rana i to dwa dni wcześniej jak śmiała mi robić taką nie ładną niespodziankę i to na weekend jeszczeDżastina proszę mi zmienić na 12 cs No to rozpoczynamy z Tż kolejny cykl starań tylko nie tak od razu trzeba będzie poczekać co najmniej do poniedziałku co by nic nie pobrudzić ![]() Eh ale jestem nie grzeczna Miłego dzionka kochane Dziś będę rzadziej zaglądać bo mam w planach pranie i sprzątanie. Ale popołudniem zajrzę nadrobić Was i pożegnać się bo jadę tradycyjnie do babci. Czyli prezentu na imieniny też nie dostałam w postaci fasolki |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Kolejny słoneczny dzień i widzę że coś przespałyście wczoraj wieczorem wypatrywałam gorącej dyskusji ale były tylko pojedyncze komentarze. Ja się zbieram do roboty pomału. Niby wyspałam się dobrze ale jednak jakoś tak dziwnie zaspana jestem głowa mnie trochę boli Kurcze czekam teraz na kurs językowy z tutejszego urzędu pracy i tak się martwię aby akurat na październik mi nie wypadł bo planujemy wybrać się z Tż to Polski. Znając moje szczęście pewnie akurat na październik wypadnie
|
#334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bladzioch! bedzie fasolka, zobaczysz![]() Cytat:
ja bralam dupka jakis czas temu ale cholercia nie pamietam ile czekalam....Cytat:
![]() ![]() dzien dobberek ![]() jejuńciu jak dobrze ze piatek juz i juz jutro mozna pospac ![]() u mnie @ od wczoraj rozkrecona na dobre. ale brzuch mnie jakos tak mocno nie boli jak przewaznie... za to tym razem ja wczoraj popiwkowalam nie duzo bo nie duzo, ale troszke czuje znajomi nas nawiedzili wieczorkiem i chwilke posiedzielismy.zycze milego dzionka
|
|||
|
|
|
#335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny pędzicie jak szalone z postami![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj się tak wkurzyłam że szok W pracy dostałam plamień wiec już wizja fasolki odeszła w siną dal.Po pracy byłam umówiona na wizyte u gina bo chciałam od niego to skierowanie na tsh prolaktyne i progesteron.Oczywiście nie dał mi powiedział że może dać tylko endokrynolog.Ok skierowania mógł nie dać ale to jak mnie potraktował na wczorajszej wizycie to jest poniżej krytykiPotem wyszliśmy ze znajomymi na piwko i troche posiedzieliśmy,fajne było
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam neta i na dodatek nie wiem czemu
![]() Po pierwsze witaminy jak najbardziej w I trym!!! Mój gin pierwsze co to kazal zażywać, mam teraz nawet elevit gdzie na ulotce pisze żeby zażywać już podczas starań. O kwasie foliowym chyba nie muszę pisać ![]() Gosiek- ja za każdym razem miałam takie bladziochy że gołym okiem nie było widać tylko pod mocne światło, także gratuluje ![]() Partytura w ciazy nie czekasz na terminy także idź jak najszybciej do neurologa bo mi się gdzieś ciągle przewija że czegoś nie wolno przy lekach na epilepsje tylko teraz sobie nie przypomne... Coś ci miałam jeszcze napisać ale zapomniałam. aaa zdjecie dodałam w poniedziałek jak byłam po wizycie, musisz poszukać ![]() Pszczoua wszystko wskazuje na fasolke... Dziwne ale może poprostu późno mialas owulacje, mi tamtym razem test wyszedł 2 tyg po terminie @ i to bladzioc Iza chyba lepiej zmien gina bo nic pożytecznego się nie dowiedzialas.. Monini Wkurzyłam się na Twoją @ i teraz jak się nameczyłam na debilnym dotykowym telefonie to włączył mi się net
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-24 o 08:42 |
|
|
|
#337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry Musiałam wstać specjalnie z budzikiem bo muszę się wykąpać,umyć włosy itp bo na 11 pędze do fryzjera... Wczoraj z Tż nadrobiliśmy stracone przytulanki ![]() Dziś jedziemy na 16 na ten ślub więc pewnie się już tu w dniu dzisiejszym nie pojawię ale jutro owszem ![]() ![]() Życzę Wam kochane przyjemnego weekendu!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-24 o 08:41 |
|||
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin własnie miałam pytać czy już ok, ale widze że ok
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie to lepiej czasem się pokłocić i sobie wygarnąć niż jakbym jedna osoba miała w sobie dusić i udawać że jest wszystko ok.Znałam takie pary i nie kończyło się to dobrzeNa dziś też jesteśmy umówieni ze znajomymi a w weekend idziemy na impreze na dni naszego miasta Ostatnio bardzo często imprezujemy ale w sumie jeszcze młodzi jesteśmy więc co będziemy sobie żałować![]() Musze jeszcze posprzątać bo czuje że dzisiejsze spotkanie na mieście przeniesie sie wieczorem do nas.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hehe no ja ostatnio chodzę śpiąca, ale u mnie to normalne
Cytat:
![]() Ale już się rozkręciła ta @? może jeszcze jest szansa? Cytat:
A i dziewczyny, pobolewa mnie ciągle podbrzusze. Nie chcę się nakręcać, ale hmmm...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-08-24 o 09:06 |
||
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie spokój z plamieniem,ale i tak sie martwie![]() Ja bardzo trzymam za ciebie kciuki żeby te bóle były na fasolke
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-24 o 09:09 |
|
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wypadłam z rytmu obserwcji swojego ciała etc. Jakoś tak czuję, że we dwie zasoczymy w podobnym czasie, ja nie wiem czemu tak czuję ![]() Cześć Kochane. Dziś mam masę pracy, dobrze, ze pt. Po tym urlopie (gdzie oczywiscie nie było czasu na odpoczynek ) pierwszy tydzień, więc nie mogłam się zebrac do pracy, a dziś musze nadrobić wszystko, bo zalegam z terminami Cały weekend zapowiada mi się imprezowo, ale po moim "zgonie" w tym tygodniu to raczej sobie odpuszczę... hmmhmh no, moze skuszę się na lampkę wina
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz mógł to olać, bo pewnie sobie tak pomyślał. Chociaż nie powinien, albo mógl to chociaż wytłumaczyć. Zresztą, sama miałam kiedyś plamienia różne i lekarze to olewali, jedyne lekarstwo to zawsze były tabsy, raz wzięłam, potem podziękowałam, bo mi tylko pogorszyły sytuację. A i jeśli masz prolaktynę wysoką to takie plamienia mogą występować. Zrób to badanie nawet sama, chyba, ze masz łatwy dostęp do endokrynologa (ja pamiętam jak daawno temu chciałam się zapisać ze skierowaniem i mnie olali! taakie kolejki były)
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz sie pytał czy była próba zajścia w ciaże ja że tak a on do mnie taki teskt"To prosze sie nie martwić kobiety często mają plamienia we wczesnej ciąży"
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie też przylazła z rana wredna @...
Dziewczyny nie wiem co sie dzieje..mam osttatnio maksymalnna jazde zeby przytulić małe dziecko... |
|
|
|
#346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobra już uciekam.. musiała na chwilę zajrzeć, to już jest uzależnienie od wizazu ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-24 o 09:50 |
||
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
monini2507-Hej kobietki
Odpadam z listy testujących w najbliższym czasie. Wredna menda zawitała dziś z rana i to dwa dni wcześniej jak śmiała mi robić taką nie ładną niespodziankę i to na weekend jeszczeDżastina proszę mi zmienić na 12 cs Oj Kochana przykra sprawa, że ta małpa zawitała (ale rym i najlepiej nieczekać do poniedziałku sex w te dni jest czasami jeszcze bardziej satysfakcjonujący i przyjemny---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() Ja też mam tak jak ty, wszystkie maleństwa bym na ręce brała, jak płaczą w wózku to pokołysała, jak jestem np. w pracy i jakieś się przewróci to bym odrazu biegła i podnosiła a nabradziej to lubie , wręcz kocham -----całować maleństwa po główce, one taki swój wspaniały, świeżo- słodkawy zapach pociku mają Mój Tż mówi, że jak tak całuje główki wszystkich dzieciaczków np. znjomych jakie wpadną mi w ręce, to że on sobie taką ciemienuszkę wychoduje na głowie co bym się nim też tak zajmowała ![]()
|
|
|
|
|
#348 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. I oczywiście życzę udanego weekendu.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
A co do widoku małych dzieci to od kilku dni też tak mam. Tylko nie zdążę nawet pomśleć o przytulaniu, bo od razu mam mokre oczy. W nocy kolega przysłał mms-a ze świeżo urodzonym wczoraj wieczorem synkiem. A ja co? W płacz. |
|||||
|
|
|
#349 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to niezły lekarz... A mówiłas mu, że poprzednią ciążę straciłaś?
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywisie że wie,nawet on mi zdiagnozował wtedy martwą ciąże
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Ja niedawno się dowiedziłam że moja kuzynka (rozwódka. 2 dzieci, 39 lat) zaliczyła wpadkę z swoim sąsiadem młodszym od siebie o 16 lat, i mówi że: to tylko taki szybki, sąsiedzki sex był, nic niezobowiązującego, poprostu mieli ochote i to zrobili !!!! a tu człowiek stara się jak może, poci, wzdycha, męczy cały cykl by się udało
|
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Ja pier.. dzielę, laski, ale zachrzaniacie z tymi postami. Zostawić Was na chwilę a tu już 2 część. Fajnie Dzastin, że się tym zajęłaś, już napisałam do Ciebie na PW o dopisanie do listy..
Witam nowe dziewczyny ![]() Wracam z urlopu w niedzielę, jeszcze zahaczę o mamę tak na 2 dni i 1 noc. Wróciła z Niemiec to się stęskniłam i w sumie tylko ona nie wie, że w ciąży jestem. Chyba nawet nie będę musiała nic mówić, bo widać gołym okiem, żem brzemienna . Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę - bezcenna. Brzuch mi urósł. Widać go, że już nie muszę mówić. W sumie to samopoczucie ok, tylko czasami mam zadyszkę jak się wspinamy w jakieś wysokie góry. Wczoraj byłam z córką na wspinaczce na wodospad Kamieńczyka, droga - masakra. Ciągle w górę po kamieniach i korzeniach. No to kilka razy było stop na odpoczynek i złapanie oddechu. Miałam na sobie taką zwiewną sukienkę, luźną i jak wiatr wiał, to tak fajnie opasał mi brzuszek. Chyba czas pomyśleć o ciążowych ciuchach. Byłam na dyskotece! Sama a na drugi dzień z córką. Tańczyłam trochę, bo puszczali takie stare przeboje z lat 80 i 90. Jedna pani podeszła do mnie i spytała czy może mnie za brzuszek złapać na szczęście, bo puściła dziś totka. Miłe to było i trochę mnie tym zaskoczyła. Nie myśłałam, że aż tak widać, ale faktycznie z dnia na dzień rośnie łobuz. Poza tym mam nieoparte przeczucie, że teraz to chłopak. Z córką też tak miałam, instynktownie czułam, że to dziewczynka, chociaż do dnia porodu nie chciałam wiedzieć co będzie. Było mi to obojętne. Teraz będę chciała wiedzieć, ale myślę, że przeczucie mnie nie myli. Tylko boję sie 30 tych badań prenatalnych. Oby było ok. Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak mało teraz piszę, ale wiecie, urlop, góry, szlaki nowe itd. Czasu nie mam a jak mam to śpiąca jestem i zmęczona. Wrócę do domu to będę mieć czas to i zaglądać będę częściej - OBIECUJE Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#353 | ||
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę.. u mnie jak u Mokki - szaro, buro i ponuro, mokro.. Plany TŻ odpadły, bo miał układać z kamieni ścieżkę na działce a tak to lipa.
Cytat:
Trzeba będzie choćby w wit. C zainwestować, no i z czosnkiem kanapeczki wsuwać ![]() A Twój ginekolog.. lekko poniżej krytyki... szczególnie, że jak już dziewczyny pisały - powinien był przynajmniej wyjaśnić Ci ewentualności i uspokoić.. No i w późniejszym poście wspomniałaś, że on diagnozował aniołka to tym bardziej zachował się kiepściutko gdy przychodzisz do niego w kłopocie i niepewności co Ci jest Pacan..Cytat:
Odnośnie terminów i konieczności wizyty u neurolog.. próbowałam dowiedzieć się o możliwościach.. w moim mieście dostać się do neuro to wielki wyczyn, a ja jako osoba szukająca pracy nie mam funduszy na prywaciarza Pytając o termin najbliższych przyjęć pani neurolog usłyszałam, że 22 lub 29, bo nie było pewności. Okazało się, że niestety 29.08 Chciałam też prosić o nr telefonu, bo ciąża przy epilepsji to wiadomo, ryzykowniejsza, to nic z tego nie wyszło, pani zza lady nie chciała dać pomimo, iż powiedziałam, że miałam zmeniać leki na papdaczkę i pani dr powiedziała, że jakby były niedobre reakcje to nr telefonu dostanę zza lady Trafiłam po prostu na wredną mendę, inna kobitka może i by dała namiar... Ale trudno, najważniejsze, że nie mam silniejszych odlotówZdjęcie! Uaa! Normalnie muszę się napatrzeć A widzisz...! Niby senność masz wdrukowaną, ale jak dodać do tego bebeszki to .. wiadomo co na myśl przychodzi.
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Hejka laski
![]() Też mi się tak wydaje jak pisze Lunao że trzeba brać jakieś witaminki w czasie I trymestrze ciąży,bo moja gin przepisała mi Prenatal ![]() Atena,zaraz_a nie smućcie się!Ja jak się dowiedziałam w grudniu(parę dni po poronieniu) że moja kierowniczka jest w ciąży bo wpadła i przyniosła nam zdjęcia z USG to szybko wybiegłam do toalety i się poryczałam.Przez wiele miesięcy nie mogłam patrzeć na ciężarne,które jak na złość pokazywały mi się w takiej ilości że ciężko było mi iść do miasta na zakupy a teraz?czekam aż mi też urośnie taki brzusio! nadal nie mogę w to uwierzyć swoją drogą i cały czas myślę że mam za mało objawów ciążowych i może (odpukać w niemalowane) jest coś nie tak..
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jest wszystko ok
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Hej mam pytanko
robilam badanie prolaktyny w 3 dniu cyklu wyszla w gornych granicach normy.. od 7 dnia cyklu biore bromergon moje cykle trwaja ok 3o dni czy w tym cyklu mam jakies szanse na zafasolkowanie????
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by było .. ale już się tyle razy rozczarowąłam, że wolę podejść do tego na spokojnie ![]() Cytat:
Kolejna sprawa - prolaktyna to hormon, którego stężenie może się bardzo szybko zmieniać, więc dobrze jest ją zbadać kilka razy, bo to mógł być Twój gorszy albo lepszy dzień, co mogło zaważyć na wyniku. Ja miałam badania w szpitalu, całą dobę pobierano mi krew co 6 godzin chyba i miałam jasność, że moja prl faktycznie jest jaka jest (lekko ponad normę). Na razie bierz tego bromka, on podobno ładnie zbija prl. Ja nie brałam nigdy, wolę zaczynać od ziółek. Teraz biorę Castagnus, już którąś z kolei serię (po przerwach ofkors) i chyba pomogło razem z Clo, bo wygląda na to, że owulkę miałam. Nie wiem jak u Ciebie z owulką, czy miałaś monitoring? Masz pewność, że jej nigdy nie było? Bo nie jest powiedziane, że owulacji nie miewasz, taka prl na granicy normy czasem nie przeszkadza.
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz czekam aż urośnie brzuchol i macam się po cyckach zeby sprawdzić czy naprawde bolą.. Cytat:
|
||
|
|
|
#359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tych stresów, to ja mam to samo... Pewnie jak większość z nas... Już 2 tygodnie minęły od wizyty,więc się zastanawiam czy wszystko ok... Kolejną wizytę mam teraz w środę i do tej pory chyba osiwieję. Dzis oczywiście obudziałam sie kolo 4tej w nocy i potem już nie mogłam zasnąć. I stwierdziłam, że zaczyna mi burczeć w brzuchu, więc pewnie będę musiała lecieć coś zjeść, bo inaczej mnie zemdli jak zazwyczaj gdy poczuję głód. Ale potem stwierdziłam, ze o dziwo poza uczuciem głodu nie czuję żadnego zmulenia. No i oczwiście się zestresowałam, że mdłości nagle mi minęły. A do tego zaczęłam czuć takie lekkie kłócie raz z lewej raz z prawej strony bodbrzusza... Nie wiem już co o tym myśleć
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

)

i to na weekend jeszcze
Już nie wiem czy mam pierwsze urojone objawy czy co

W pracy dostałam plamień wiec już wizja fasolki odeszła w siną dal.Po pracy byłam umówiona na wizyte u gina bo chciałam od niego to skierowanie na tsh prolaktyne i progesteron.Oczywiście nie dał mi powiedział że może dać tylko endokrynolog.Ok skierowania mógł nie dać ale to jak mnie potraktował na wczorajszej wizycie to jest poniżej krytyki

wypadłam z rytmu obserwcji swojego ciała etc. Jakoś tak czuję, że we dwie zasoczymy w podobnym czasie, ja nie wiem czemu tak czuję