|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
|
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj ogladlam wozki z moja corka. ja chce ten http://www.mothercare.com/Mothercare...0-%2520Giraffe
nawet udalo mi sie zobaczyc jak sie skalda i rozklada i jak zamontowac fotelik. minus tego wozka, ze wazy jedyne 14 kg, ale nosic go do domu nie bede, zostawac bedzie w samochodzie. moje dziecko wybralo ten http://www.mothercare.com/Stokke%C2%...ition%2520Pink na co ja sie nie zgodzilam. jak powiedzialam swojemu co Alka wybrala to zapytal sie czy wozek wjezdza sam na drugie pietro, moze ma poduszki powietrzne albo cos innego, ze taki drogi
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh nawet mi nie mów o tym sprzątaniu..... nic tylko to robie w kółko.... jeszcze jak poprosze tż żeby umył naczynia to "okok spoko" po czym wychodzi do pracy na caly dzien i zostawia mi te gary, jak wraca o 21 30 nie chce mu sie myc na nastepny dzien zas idzie do pracy, a jak mowie ze ciagle tylko ja sprzatam to slysze w zamian ze on chodzi do pracy :/ wkur*ia mnie to strasznie bo to że ejstem na l4 ciążowym nie znaczy że mam zapier*alać całe dnie w mieszkaniu.... tutaj zakupy ciezkie przytachac obiad pranie sprzątanie, a on wraca po pracy ciepnie ciuchy z siebie zje obiad umyje sie i walnie sie do łóżka.... a jak ma wolne to "przeciez on ma wolne" nie mówie bo raz na jakiś czas posprzata mieszkanie ale to tak raz na miesiac a w reszte dni to dupa. Ostatnio tez jego znajomi mieli przyjechac to ja clay dom sprzatalam bo on mial isc na godzine do pracy a w efekcie siedział chyba z 7 godzin... dziś tez mieliśmy wyjeżdzac o 12.... prosiłam żeby wyniosł smieci...mhm !!! oczywiście tez ja cały dom ogarniam przed wyjazdem. ja mam go spakować ja wszystko... Musiałam się wyżalić Cytat:
![]()
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny zaczynam dzisiaj 20tydzien Oczywiscie 19 tydzien pozegnal mnie strasznie, takich skurczy dostalam wieczorem ze zwijalam sie z bolu, promieniowalo od jajnika przez caly prawy bok pod samo zebro, siedzialam zgieta wpol a maz mnie musial na rekach nosic, wzielam dwie nospy i na szczescie mi przeszlo, dzidziola czuje caly czas wiec mam nadzieje, ze wszystko ok, ale co to qrwa bylo?!?!?! Powiem wam szczerze, ze jestem coraz bardziej przerazona, takie akcje teraz a co bedzie przy porodzie???
|
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam tak ale z bratem własnie.... on myśli że jak się dobrze uczy to już nic nie musi robić;/ bachor jeden ciekawe jak mu będzie szło teraz ... :[ wysunęłam mu kabel internetowy z routera zeby sie nie kapnął, ale co to da skoro idiota ma xboxa !!!!!!!!!!!!! i sobie teraz gra a ja musze ze szmatami latać!! co do śmieci to ileż ja musze się go naprosić żeby wyniósł, albo odkurzyl no kur,...wa dzisiaj matula przyjedzie to jej powiem że tak nie może być, co z tego ze sprzatam jak zaraz on zrobi bałagan! nawet debil nie moze koszulek swoich włożyć do kosza na ciuchy tylko na podłoge je rzuca !!!! a babcia w kuchni ciągle siedzi, nie da mi nic zrobić, co zrobie zawsze źle ale to zawsze... wrrrrr....... moja siostra jeszcze przyszła z moim chrześniakiem to oczywiscie babusia moja ukochana juz do niej na mnie zaczęła gadać! ;/ jak mnie to wkurza;/ kurde mój TŻ mowi mi ze mam sie nie denerwować bo dzidzia.... ale nie wiem moze faktycznie czasem przesadzam ale ☠☠☠☠...icy można dostać. to i ja się wyżaliłam hehe.. wrrr.. dobrze ze muzyka istnieje. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
mnie trochę martwią te skurcze, wczoraj byłam i babka mowila ze to normalne, ze moge czasem nospe sobie wziąć, ale oczywiscie Kasia musiala szybko sobie wygooglować hahaha.. no i jak zaczęlam czytać to skończylam na odklejającym sie łożysku. Juz nic nie czytam w tym necie bo tylko się czlowiek nakręca. A dzidzia nie spi, wariuje sobie w brzuszku
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi, baw się dobrze, Bokeh, Ty też wypocznij
Ifwka super ciuszki Ta bluza świetna Mnie dziś tak głowa na****dziela że masakra, Niuńka poszła spać to i ja się zdrzemnę, może mi przejdzie. Listonosz mi dziś przyniósł spódniczkę tiulową dla Karinki, zamówiłam ją z Chin na e_bay, taką tylko na urodzinki, żeby miała jak goście na torcika przyjadą Powiedzieliśmy rodzinie, ze będzie dziewczynka, tzn. Karinka przy moim tacie zaczęła śpiewać: Jest Majecka, Majecka jest w brzuszku Teściu tylko chyba niepocieszony bo liczył na wnuka chyba, ale wiem że oszaleje na punkcie Małej, jak się tylko urodzi, bo uwielbia dzieci
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-08-24 o 12:53 |
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Kuuuurcze, to ja na mojego chlopa narzekac nie moge, wszystko mi robi, prawie na biezaco, ja tylko siedze na kanapie i rozkazuje hehe
jedyne co to odkurzania nie cierpi i musze wlasnie odkurzyc bo mama przyjezdza![]() Moj jak wraca z pracy to zawsze dzwoni i mowi kochanie, co kupic dzisiaj na obiad, co bys zjadla? Jest niemal aniolem, naprawde ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- No poza praniem wszystkich kolorow razem, ale uczy sie, uczy
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-08-24 o 12:56 |
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
bokeh, Delicjanka -
zaczynami wdech - wydech, wdech wydechWydaje mi się coraz częściej, że faceci są niereformowalni czy to TŻ czy brat, ja chwilami mam ochotę posiekać TŻ tak samo i jeszcze śmie twierdzić, że nie muszę sie oszczędzać bo to nie choroba
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego tż niestety nie ma na miejscu, praca delegacyjna = ;( / ale teraz mógłby mi brat naprawdę pomóc, odkurzyć czy coś a ten wypnie tyłek i czasem ucieknie szybko na dwór :[ jedyne co robi to wychodzi z moim psem, bo mój Edziu troche ciągnie na smyczy i wiecie boje sie troche o dzidzie, ale co myślicie że pójdzie z nim na spacer dla dobra mojego? ma w tym interes cwaniak, musze mu dawac co miesiąc 50zł Cytat:
) ojjj faceci to dzikusy,a mój brat to już w ogóle
|
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4184 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4185 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jeszcze chłopina zarobi. Jejku piszecie o sprzątaniu a mnie właśnie to czeka Wczoraj miałam tyle energii, że mogłabym góry przenosić..a dzisiaj to mi się nawet iść kąpać nie chce
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
to prawda, ale nie wiedziałam, że te akurat są nieopodal
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
jak będzie u nas dziewczynka też bierzemy je pod uwagę, konkretnie Maja lub Laura
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na swojego też nie narzekamCytat:
przeniosłam bluzki w króte się na pewno nie zmieszcze lub których mi ewentualnie szkoda rozciągac + wszystkie dzinsy do innej szafy. I jak zaczełam sprzatanie to już 3 pralka się pierze a to jeszcze nie koniec
|
||
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odkurzylam i jajniki chyba mi zaraz wyskocza, jezu, nic zrobic nie moge
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale takie cuda to tylko w bajkach ![]() lece wstawic nastepne pranie
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co sobie myślę.. że jak Marsi wróci opalona i wypoczęta, to już będzie IV część wątku
|
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Hope01 tez tak myślę
![]() Tymczasem dziewczyny żegnam się z Wami na weekend, TŻ wyjeżdża na delegację do Krakowa, więc żeby samej nie być jadę do mamy Mam mega ochotę na pierogi ruskie mojej babci Miłego weekendu kochane
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff posprzątałam całą chatę... jeszcze poprać muszę parę sukienek i później koce wrzucę do pralki i zrobione kurde, coś bym zjadła... babcia zrobiła placki ziemniaczane ale jakoś mi nie podchodzą..
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Idziemy z małżem na urodziny dzisiaj na 17. Nie mam się w co ubrać, nie chce mi się iść, w ogóle nic jeszcze nie uszykowane. Najchętniej to bym spać poszła i już. Oczy mi się kleją...
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam jechac.... a najchętniej połozyła bym się spac, nie ma co rozrywkowe z nas babki
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie robię prażone, ale mi pachną z kuchni
|
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
Ale mimo wszystko, dupa na krześle się buja i nogi tańcują, ale bym podygała
![]() http://www.youtube.com/watch?v=nPcm23idRpI |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
czyli co?
![]() w ogóle uwielbiam nas za to że każda ma na to samo inne określenie, lub inne potrawy itp, można się dużo dowiedzieć, pytałam wczoraj babci co to zalewajka (ona typowa ślązaczka ) a ona mi na to (tylko bez obrazy) aa to taki gorolski żur także już wiem :P:P
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Wita sie z wami leń patentowany, który miał umyć gary i nie umył do tej pory i jeszcze nie wiadomo czy umyje ![]() Bokeh i Delicjanko, mi też zbrzydły te obowiązki domowe, mój małż też wraca b. późno z pracy, ok 20-21 a wychodzi o 6 rano, takze zaje*bioza bo jak wraca to zje, kąpie sie zamienimy 2 zdania, no i ja sie zaczynam rozgadywac o całym moim "ciekawym dniu", patrze, a ten już kima, normalnie potrafi skubaniec w sekundzie usnąć, nic tylko wkurza mnie tez to, że nie mozemy nigdy zjesc razem sniadania, obiadu jak ludzie kupiłam w tesco jogurt pitny limonka-cytryna, jeny co za ochydztwo, smakuje jak nie wiem płyn do mycia naczyń, chemia, chemia, chemia bleee Maluchna30 cyknij ze 3 zestawy skomponowanych uban to doradzimy co 350 babskich głów to nie jedna
Edytowane przez monamur Czas edycji: 2012-08-24 o 14:49 |
|
|
|
#4200 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() To ja męża zacznę sprzedawać na godziny: sprząta ładnie i LUBI :d |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

jak będziesz mieć problem z szefową to chętnie pomogę 

Ifwka super ciuszki

zaczynami wdech - wydech, wdech wydech

Wczoraj miałam tyle energii, że mogłabym góry przenosić..a dzisiaj to mi się nawet iść kąpać nie chce