Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 11:13   #2161
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez ewela28a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem nowa na forum,ale podczytuje Was od jakiegoś czasu,jeśli mogę to chciałabym dołączyć do watkuJestem w 8 tygodniu ciąży i 5 dniu (nie wiem właśnie czy liczyć jako 9 tydzień czy jako 8 tydzień?)Byłam już na dwóch wizytach i miałam robione USG przez brzuch,widziałam już nawet bijace serduszko w 6 tygodniu i 5 dniu czyli dokładnie 2 tygodnie temu Kolejna wizytę mam na 7 września juz nie mogę sie doczekać,myślicie,ze usłyszę juz bijące serduszko?Na poprzedniej wizycie ginekolog nie mogla mi odtworzyć bicia serca bo fasoleczka była jeszcze za malutka nie cały 1 cm Typowych objawów ciążowych jak na razie (odpukać)nie mam żadnych z wyjątkiem strasznie pogorszonej cery,ale nie rozpaczam strasznie za 9 miesięcy minie Termin porodu mam na 29 marca 2013
hej witaj z nami
i gratulacje

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć Laski.

Wracam z urlopu w niedzielę, jeszcze zahaczę o mamę tak na 2 dni i 1 noc. Wróciła z Niemiec to się stęskniłam i w sumie tylko ona nie wie, że w ciąży jestem. Chyba nawet nie będę musiała nic mówić, bo widać gołym okiem, żem brzemienna. Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę - bezcenna.
Brzuch mi urósł. Widać go, że już nie muszę mówić. W sumie to samopoczucie ok, tylko czasami mam zadyszkę jak się wspinamy w jakieś wysokie góry. Wczoraj byłam z córką na wspinaczce na wodospad Kamieńczyka, droga - masakra. Ciągle w górę po kamieniach i korzeniach. No to kilka razy było stop na odpoczynek i złapanie oddechu. Miałam na sobie taką zwiewną sukienkę, luźną i jak wiatr wiał, to tak fajnie opasał mi brzuszek. Chyba czas pomyśleć o ciążowych ciuchach.
Byłam na dyskotece! Sama a na drugi dzień z córką. Tańczyłam trochę, bo puszczali takie stare przeboje z lat 80 i 90. Jedna pani podeszła do mnie i spytała czy może mnie za brzuszek złapać na szczęście, bo puściła dziś totka. Miłe to było i trochę mnie tym zaskoczyła. Nie myśłałam, że aż tak widać, ale faktycznie z dnia na dzień rośnie łobuz. Poza tym mam nieoparte przeczucie, że teraz to chłopak. Z córką też tak miałam, instynktownie czułam, że to dziewczynka, chociaż do dnia porodu nie chciałam wiedzieć co będzie. Było mi to obojętne. Teraz będę chciała wiedzieć, ale myślę, że przeczucie mnie nie myli. Tylko boję sie 30 tych badań prenatalnych. Oby było ok.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak mało teraz piszę, ale wiecie, urlop, góry, szlaki nowe itd. Czasu nie mam a jak mam to śpiąca jestem i zmęczona. Wrócę do domu to będę mieć czas to i zaglądać będę częściej - OBIECUJE
ooo ale super urlop widać fajnie spędzacie czas, pozazdrościć
U mnie też już mocno widać brzuszek

No pewnie, że wybaczamy masz prawo do tego, w końcu urlop haha
Stary 2012-08-24, 11:14   #2162
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Dziewczynyyy chyba mnie ząb zaczyna boleć...aaaa czy można iść do dentysty w I trymestrze? Kurde byłam 2 miesiące temu i wszystko było ok
możesz iść na spokojnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 11:15   #2163
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
on sam zakochał się w bakłażanach, soczewicach i innych cukiniach
no to u mnie to odpada plus, że ryby lubimy oboje - nawet bardzo - w każdej postaci

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 11:17   #2164
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

czajcie to D

skopiowałam od jednej z wizazanek, która wstawiła to w moim starym wątku mamuś styczniowo lutowych

( cos z ksiazki Hogg)
Cudowna dieta dwulatka
Skonsultuj się z lekarzem, zanim zastosujesz się do poniższego jadłospisu
DZIEŃ PIERWSZY
Śniadanie Jajecznica z jednego jajka, kawałek tosta z dżemem z winogron. Zjeść dwa kęsy jajka
palcami, resztę zrzucić na podłogę. Ugryźć kawałek tosta, potem rozsmarować dżem po
twarzy i ubraniu.
Obiad 4 kredki (kolor dowolny), garść chipsów ziemniaczanych i szklanka mleka
(tylko trzy łyki, resztę wylać).
Kolacja Suchy patyk, 2 małe monety, 4 łyki Sprite’a bez gazu.
Przekąska przed snem Zrzucić tost na podłogę w kuchni.
DZIEŃ DRUGI
Śniadanie Podnieść wczorajszy tost z podłogi w kuchni i zjeść. Wypić pół buteleczki zapachu
waniliowego do ciast albo fiolkę barwnika do jajek.
Obiad Pół tubki błyszczyku do ust „Pulsujący róż” i garść suchej karmy dla psa (smak dowolny).
Jedna kostka lodu, wedle życzenia.
Podwieczorek Polizać lizaka, aż będzie klejący, wynieść na dwór, upuścić w błoto. Podnieść, kontynuować
wylizywanie, aż będzie czysty. Następnie przynieść do domu i rzucić na dywan.
Kolacja Kamyk lub ziarnko surowej fasoli wepchnąć sobie do nosa (lewa dziurka).
Polać winogronowym sokiem piure z ziemniaków, zjeść łyżką.
DZIEŃ TRZECI
Śniadanie 2 naleśniki z mnóstwem syropu — zjeść jeden palcami, drugi wetrzeć we włosy.
Szklanka mleka — wypić połowę, następnie wepchnąć do szklanki drugi naleśnik.
Po śniadaniu podnieść wczorajszego lizaka z dywanu, zlizać paprochy, położyć
na siedzeniu ulubionego fotela.
Obiad 3 zapałki, masło orzechowe i kanapka z dżemem. Wypluć kilka kęsów na podłogę.
Wylać szklankę mleka na stół i pić, siorbiąc.
Kolacja Opakowanie lodów, garść chipsów, trochę czerwonego soku. Postarać się wykrztusić
trochę soku przez nos.
DZIEŃ OSTATNI
Śniadanie Ćwierć tubki pasty do zębów (smak dowolny), kawałek mydła, oliwka. Wlać szklankę
mleka do miseczki z płatkami kukurydzianymi, dodać pół szklanki cukru. Gdy płatki
zmiękną, wypić mleko, płatki oddać psu.
Obiad Pozjadać okruchy chleba z podłogi w kuchni i z dywanu w jadalni. Odnaleźć lizaka
i zjeść go do końca.
Kolacja Upuścić trochę spaghetti na grzbiet psa, wsadzić pulpet do ucha. Wrzucić budyń
do szklanki z sokiem i pić przez słomkę.
DNI POWTARZAĆ WEDLE POTRZEBY!

Stary 2012-08-24, 11:18   #2165
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Jestem nowa na forum,ale podczytuje Was od jakiegoś czasu,jeśli mogę to chciałabym dołączyć do watkuJestem w 8 tygodniu ciąży i 5 dniu (nie wiem właśnie czy liczyć jako 9 tydzień czy jako 8 tydzień?)Byłam już na dwóch wizytach i miałam robione USG przez brzuch,widziałam już nawet bijace serduszko w 6 tygodniu i 5 dniu czyli dokładnie 2 tygodnie temu Kolejna wizytę mam na 7 września juz nie mogę sie doczekać,myślicie,ze usłyszę juz bijące serduszko?Na poprzedniej wizycie ginekolog nie mogla mi odtworzyć bicia serca bo fasoleczka była jeszcze za malutka nie cały 1 cm Typowych objawów ciążowych jak na razie (odpukać)nie mam żadnych z wyjątkiem strasznie pogorszonej cery,ale nie rozpaczam strasznie za 9 miesięcy minie Termin porodu mam na 29 marca 2013
...gratuluje! Liczą się skończone tygodnie-a więc 8. Usg-przez brzuch-szybko!
Cytat:
Cześć Laski.

Wracam z urlopu w niedzielę, jeszcze zahaczę o mamę tak na 2 dni i 1 noc. Wróciła z Niemiec to się stęskniłam i w sumie tylko ona nie wie, że w ciąży jestem. Chyba nawet nie będę musiała nic mówić, bo widać gołym okiem, żem brzemienna. Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę - bezcenna.
Brzuch mi urósł. Widać go, że już nie muszę mówić. W sumie to samopoczucie ok, tylko czasami mam zadyszkę jak się wspinamy w jakieś wysokie góry. Wczoraj byłam z córką na wspinaczce na wodospad Kamieńczyka, droga - masakra. Ciągle w górę po kamieniach i korzeniach. No to kilka razy było stop na odpoczynek i złapanie oddechu. Miałam na sobie taką zwiewną sukienkę, luźną i jak wiatr wiał, to tak fajnie opasał mi brzuszek. Chyba czas pomyśleć o ciążowych ciuchach.
Byłam na dyskotece! Sama a na drugi dzień z córką. Tańczyłam trochę, bo puszczali takie stare przeboje z lat 80 i 90. Jedna pani podeszła do mnie i spytała czy może mnie za brzuszek złapać na szczęście, bo puściła dziś totka. Miłe to było i trochę mnie tym zaskoczyła. Nie myśłałam, że aż tak widać, ale faktycznie z dnia na dzień rośnie łobuz. Poza tym mam nieoparte przeczucie, że teraz to chłopak. Z córką też tak miałam, instynktownie czułam, że to dziewczynka, chociaż do dnia porodu nie chciałam wiedzieć co będzie. Było mi to obojętne. Teraz będę chciała wiedzieć, ale myślę, że przeczucie mnie nie myli. Tylko boję sie 30 tych badań prenatalnych. Oby było ok.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak mało teraz piszę, ale wiecie, urlop, góry, szlaki nowe itd. Czasu nie mam a jak mam to śpiąca jestem i zmęczona. Wrócę do domu to będę mieć czas to i zaglądać będę częściej - OBIECUJE
No ładnie Mamuśka odpoczywasz.....na wspinaczkach i na dyskotekach....!
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 11:24   #2166
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
cześć dziewczyno!
gratulacje! widzę, że mamy podobnie - ja dzisiaj przeskakuję z 8 na 9 tydzień hihih czyli startujemy z 3 miesiącem
ja też przeskoczyłam dziś gdyby nie ten ząb.. albo dziąsło..
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 11:26   #2167
ewela28a
Przyczajenie

Dziękuje dziewczyny Teraz juz,wiem ze sie nie liczy do pełnych tygodni w goreCo do usg sama byłam zdziwiona,ze przez brzuch juz w 5 tygodniu było widać a jak poszłam w 4 na usg dopochwowe tylko do innej lekarki to powiedziała,ze jest za wcześnie i jeszcze nic nie widać
ewela28a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 11:33   #2168
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Boziu... zmieńmy temat... nie mówmy już o porodach.
Mi sie dzisiaj śniło, jakbym rodziła,że leże rozkraczona a w koło chodzili cały czas lekarze- sami mężczyźni a na koniec nawet portier przyszedł popatrzeć;p gupi sen;D

Cytat:
Nie to, mój wyluzowany pod tym
Dziewczynyyy chyba mnie ząb zaczyna boleć...aaaa czy można iść do dentysty w I trymestrze? Kurde byłam 2 miesiące temu i wszystko było ok
W ciązy pruchnica niestety częściej dopada idz poki ubytek nie jest zbyt duży- niestety jako brzemienna (fajne okreslenie jak z biblji) nie dostaniesz znieczulenia.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 11:36   #2169
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
możesz iść na spokojnie
I znieczulenie mogę dostać bez szkody dla kijany ?

Cytat:
no to u mnie to odpada plus, że ryby lubimy oboje - nawet bardzo - w każdej postaci
No ryby też lubimy, ale z bałtyku zasyfione, z chin nie chcemy, a tych z alaski i z atlantyku (najczystsze obszary połowu) w krk świeżych nie uświadczysz, więc zostają mrożone. Ale jak jedziemy na południe w odpowiedniej porze roku to z chęcią. Albo w jakiś innych tam portugaliach
czy francjach
Stary 2012-08-24, 11:40   #2170
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
brzemienna (fajne okreslenie jak z biblji)
mąż mój mówi "przy nadziei" Jak wegetują w łóżku to mi mówi: "leż, leż... Ty teraz jesteś przy nadziei więc Ci się należy"

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
No ryby też lubimy, ale z bałtyku zasyfione, z chin nie chcemy, a tych z alaski i z atlantyku (najczystsze obszary połowu) w krk świeżych nie uświadczysz, więc zostają mrożone. Ale jak jedziemy na południe w odpowiedniej porze roku to z chęcią. Albo w jakiś innych tam portugaliach
czy francjach
my gardzimy tylko chinolami

Terry Pratchett
Stary 2012-08-24, 11:52   #2171
maczek35
Raczkowanie

Cytat:
witaj i zapraszamy do pogaduch

IsiaG ja też mam te badania 30-go więdz będę cię wspierać duchowo tez się boję, ale na pewno będzie dobrze
To jesteśmy już 3 na 30-go, ja też idę na te szczegółowe po 12-tym tygodniu, mój robi u siebie w gabinecie, ciekawe tylko ile wykasuje, bo normalnie za wizytę bierze 180 zł
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 11:55   #2172
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
I znieczulenie mogę dostać bez szkody dla kijany ?
musisz spytać swojego dentyste ale ja w 1c miałam normalnie ze znieczuleniem lekarka mówiła ze wicej szkody może zrobic dla dziecka jak bede taka zestresowana na tym fotelu siedziała niz lekkie znieczulenie
Stary 2012-08-24, 12:05   #2173
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
mąż mój mówi "przy nadziei" Jak wegetują w łóżku to mi mówi: "leż, leż... Ty teraz jesteś przy nadziei więc Ci się należy"

Ja jeszcze lubię z tych dziwacznych "w stanie błogosławionym" ale świetne są wszystkie

Cytat:
musisz spytać swojego dentyste ale ja w 1c miałam normalnie ze znieczuleniem lekarka mówiła ze wicej szkody może zrobic dla dziecka jak bede taka zestresowana na tym fotelu siedziała niz lekkie znieczulenie
No właśnie kochany Pan dentysta mój zgodził się przyjść godzinę wcześniej i mnie dziś przyjmie. Chodzę do niego od lat i mu ufam, a nie chciałabym w weekend szukać kogoś przypadkowego.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Mi sie dzisiaj śniło, jakbym rodziła,że leże rozkraczona a w koło chodzili cały czas lekarze- sami mężczyźni a na koniec nawet portier przyszedł popatrzeć;p gupi sen;D
.

śfinka
Stary 2012-08-24, 12:18   #2174
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Witamy

Cytat:
Cześć Laski.

Super, że urlop się udał jak na razie zazdroszcze tańców bo ja nie mam jakoś ostatnio ochoty nigdzie wychodzic
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:22   #2175
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczyno!
gratulacje! widzę, że mamy podobnie - ja dzisiaj przeskakuję z 8 na 9 tydzień hihih czyli startujemy z 3 miesiącem
mi dziś rozpoczął się 11sty
Cytat:
W ciązy pruchnica niestety częściej dopada idz poki ubytek nie jest zbyt duży- niestety jako brzemienna (fajne okreslenie jak z biblji) nie dostaniesz znieczulenia.
klementyna, Ty mnie nie strasz, bo ja tez musze iść do dentysty. Zaczęłam leczenie przed ciążą i wiem że jeszcze jednego zęba mam do zrobienia. Ale ja bez znieczulenia absolutnie nie dam rady. Słyszałam jednak, że kobiety w ciąży dostają znieczulenie ale slabsze

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
no właśnie Też tak uważam
Stary 2012-08-24, 12:25   #2176
megi-megi
Zakorzenienie

Zaraz mam wizytę u lekarza. Czekam na odebranie ostatnich wyników. Dzisiaj bez USG więc się nie ekscytuję...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:29   #2177
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
witamy i gratulujemy

Cytat:
odpoczywaj odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
czajcie to D

skopiowałam od jednej z wizazanek, która wstawiła to w moim starym wątku mamuś styczniowo lutowych

( cos z ksiazki Hogg)
Cudowna dieta dwulatka
Skonsultuj się z lekarzem, zanim zastosujesz się do poniższego jadłospisu
super
Cytat:
Ja jeszcze lubię z tych dziwacznych "w stanie błogosławionym" ale świetne są wszystkie
mi sie nie podoba "ciężarna" bo to brzmi jak byśmy były ociężałe.

a ja juz koniec praktyk

https://mamotoja.pl/niemowle_opieka_...l?galg_id=2549 hehe

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-08-24 o 12:39
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:41   #2178
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mi sie nie podoba "ciężarna" bo to brzmi jak byśmy były ociężałe.
a nie jesteśmy???

hihih tam cała masa jest takich zabawnych body ubaw po pachy!

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-08-24 o 12:42
Stary 2012-08-24, 12:56   #2179
megi-megi
Zakorzenienie

I już po... okaz ciążowego zdrowia.
Stary 2012-08-24, 13:01   #2180
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
a kiedy następna wizyta z USG?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 13:03   #2181
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
no to super
Stary 2012-08-24, 13:20   #2182
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no to brawa i oby tak dalej
Stary 2012-08-24, 13:28   #2183
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
a nie jesteśmy???

hihih tam cała masa jest takich zabawnych body ubaw po pachy!
ociężałe? Chyba umysłowo na razie jestesmy jeszcze chude jak sarenki;D
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 13:30   #2184
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
....zastanów się czy napewno chcesz aby ta właśnie lekarka prowadziła Ci ciążę...? Bo ja takiej bym nie chciała....i wiem co mówię ,bo ja właśnie na początku trafiałam do nieodpowiedniego lekarza który mnie nastraszył i kazał przyjść za 2 tyg. Na szczęście szybko zmieniłam,i teraz mam ginkę która ma dla mnie czas(pomimo ogromu pacjentów),i daje mi poczucie bezpiecz.a ja mam do niej pełne zaufanie.
z tego co pamiętam z wpisów anulki to ona poszła prywatnie tylko dlatego, że jej gin jest na urlopie i musiałaby czekać do końca września, więc raczej z założenia nie zamierza tam chodzić na dłuższą metę (chyba, że coś pokręciłam).

ja dziś miałam siłę zwlec się z łóżka, więc nie jest tak źle. brzuch mnie nie boli, choć w nocy jak się przebudziłam to bolał. byle do wtorku, do wizyty..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 13:35   #2185
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja mojego Tż to mam ochotę utłuc tak co najmniej raz na dzień
ale się powstrzymuję, tylko mu mówię, że ja i brzuch go wcale nie lubimy hehe
Ja mojemu ciągle mówie "nie lubie Cie" i czasami to jest gorsze niż bym powiedziała "nienawidze Cie", nie lubie Cie to u mnie że mnie wkurzył i przez jakis czas poprostu go nie lubie ale ostatnio ciężko ma strasznie, w dzien w dzien afere kręce, dziś z rana już sobie coś wymyśliłam i tak codziennie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
ogólnie uważam, ze kobieta powinna decydowac o sobie, jak chce niech usunie, jej sprawa.
Zabrzmi brutalnie, ale lepiej, żeby takie dziecko sie nie urodziło, niz potem nie czuło sie kochane przez matke, albo siedziało w domu dziecka.
a ja uwazam ze nikt nie ma prawa odbierac zycia oprocz Boga który je daje I takie dziecko powinno żyć bo mimo że miałoby popaprane dziciństwo to jak najbardziej może sobie ułożyć życie dorosłe i mieć normalną rodzine wiele jest takich osób.
Chyba lepiej zeby ktos miał problemy z psychiką, czy nie radził sobie z emocjami niż wogole żeby go nie bylo

Cytat:
Dziewczyny a też tak macie, że jak jedziecie autem po naszych polskich dziurach to każdą odczuwacie jakby się jechało po największych wertepach. Bo ja odkąd jestem w ciązy to każda dziura, czy "spiacy policjant" to czuje jak mi w brzuchu wszystko sie przewraca...
Ja tak mam! Auto nie najmłodsze więc trzęsie jak poparzone... aż się stram dużo nie jeździć zeby przypadkiem jaka dziura nie zaszkodziła

Cytat:
Chociaż powiem wam że zwykle mówią że jak pierwsze dziecko było grzeczne to drugie da popalić no i własnie się obawaim tego hehe
Prawda!!! Mojej siostry pierwsza córa-anioł, słucha jak w wojsku, sprząta, nigdy ściany nie pomalowała chociaż nikt jej nie bronił. Drugiej ledwo wczoraj długopis dała do ręki tak popisała całą pufe mowi na nią "mały szatan" ale jest rozdarta i niedobra naprawde Ja ją ciągle porównuje do starszej która normalnie jest łatwym do wychowania dzieckiem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 13:38   #2186
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
a kiedy następna wizyta z USG?
7 września w czasie 12 tygodnia.
Niepokoję się, ale czuję, że będzie dobrze.
Stary 2012-08-24, 13:45   #2187
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja mojemu ciągle mówie "nie lubie Cie" i czasami to jest gorsze niż bym powiedziała "nienawidze Cie", nie lubie Cie to u mnie że mnie wkurzył i przez jakis czas poprostu go nie lubie ale ostatnio ciężko ma strasznie, w dzien w dzien afere kręce, dziś z rana już sobie coś wymyśliłam i tak codziennie

Prawda!!! Mojej siostry pierwsza córa-anioł, słucha jak w wojsku, sprząta, nigdy ściany nie pomalowała chociaż nikt jej nie bronił. Drugiej ledwo wczoraj długopis dała do ręki tak popisała całą pufe mowi na nią "mały szatan" ale jest rozdarta i niedobra naprawde Ja ją ciągle porównuje do starszej która normalnie jest łatwym do wychowania dzieckiem
no ja mam nadzieje ze moje dziecko weźmie przykład ze starszej siostry i od mała będzie grzeczniutkie

ja kiedyż do męża jak mnie wkurzył powiedziałam "dupek z ciebie" ale jak zauważyłam że cora zaczyna to podłapywać to teraz mówimy "ale z ciebie misio" hehe
Stary 2012-08-24, 13:46   #2188
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Dostanie znieczulenie, tylko mniejszą dawkę.

Cytat:

super

A u nas duchota... rano padało i myślałam, że będzie ok, ale nie...
w cieniu 27', uf uf przeszłam się na chwilę do biedronki i już padam na twarz..
dziś robię te ciasto kruche z malinami i kruszonką DDD mniam mniam
Stary 2012-08-24, 14:01   #2189
megi-megi
Zakorzenienie

Ale napadacie na tż. Ja dla odmiany mocno złagodniałam. Ale normalnie ze mnie jędza.
Stary 2012-08-24, 14:21   #2190
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Mnie też tż wkurza, czasami mam ochotę mu wtłuc Np dziś mnie wkurzył, bo wyliczał mi ile spałam, poszłam koło 00:00 wstałam o 7:30 i mówi, że to wystarczająco i marudzę, że jestem senna.
Ja mówię, że kobieta w ciąży inaczej odczuwa i on nie wie o tym, bo nigdy w ciąży nie był, co oczywiście jest niesprawiedliwe, bo powinien być, to może by mi współczuł :d

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości