Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 13:10   #1141
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Wróciłam, dzisiaj było ekstra, jestem w szoku jaka zmiana zaszła od czerwca, kiedy pierwszy raz byłyśmy-dzisiaj nie było żadnych fochów, tylko zainteresowanie A najbardziej śmiać mi się chciało, jak pani coś tam tłumaczyła, wszystkie dzieci siedziały grzecznie i słuchały, a Zośka podskakiwała na środku z radości
Dzisiaj było już malowanie farbkami koniczynek, które zawisną na tablicy, bo to będzie grupa Koniczynek
Trochę się na mnie oglądała, ale mam zdecydowanie więcej wiary w to, że nie będzie tak źle, niż jeszcze wczoraj
A widzisz, nie taki diabeł straszny Zośka da radę

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Nieciekawie u mnie ostatnio, dlatego sie nie odzywam i nieczesto zagladam. Sciskam was mocno
: magia:

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jakieś takie nieskomplikowane wygibasy na podłodze , mojemu małżowi pomagają, ale on robi systematycznie

No i super
Hehe, mój Kuba też taki skoczek, dzieci idą na spacer, trzymają się za rączki, a Kuba podskakuje idąc
Może popatrzę w necie co można porobić. A może Twój małż ma na jakieś kartce zapisane te ćwiczenia? Byś mi zeskanowała

Alan też podskakuje i zwiewa

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Wracam po wakacjach, choć już od kilku dni w pracy Postaram się nadrobić jak najszybciej...a póki co...

super...gratulujęklaski :

hello, hello

Cytat:

Najlepsze są z rzepami bo sobie sama poradzi U Nas w żłobku tak jak pisałam wcześniej trzeba było mieć takie, bo meble nowe i Panie nie chciały żeby dzieci poobdzierały klamrami

lepiej troszkę?

i tak długo dał radę
heh zapobiegliwe Panie

niebardzo, odpuściłam sobie i teraz jest ..... takie masło maślane.... nie rozmawiamy tzn. gdy trzeba to rozmawiamy, no i gdy małż "ma potrzebę" to sobie o mnie przypomina.

Nie chcę zapeszać, ale znowu śpi Zobaczymy czy wróci do drzemek czy to tylko chwilowe. Pewnie chwilowe bo w przedszkolu na bank nie będzie spał

Wróciliśmy bo deszcz zaczał padac

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 13:29   #1142
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Problem bedzie tylko z doworzeniem małego. Za kilka dni zmienimy miejsce zamieszkania i do przedszkola bedzie ok 5 km. TŻ juz zapowiedział, ze w tym roku zapowiada mu sie ciężki sezon, duzo wyjazdów (czesto ok 5 nad ranem) wiec on Kuby nie bedzie mógł zawozic. Najbardziej szkoda mi Blanki. Bo musiałabym i ją zganiac z łóżka, ubierac, szykowac, i zabierac razem z Kubą do przedszkola po czym wrocic do domu.
Latem czy wiosna to zaden problem ale idzie zima, drogi czesto są porzadnie zawiane a ze mnie marny kierowca (boje sie jezdzic zimą) i Blanka taka jeszcze malutka.
Nie wiem czy nie lepiej odczekac ten rok z przedszkolem
Ja do poprzedniego żłobka dojeżdżałam autobusem killlllkkkkka przystanków...później w śniegu wózkiem
jak Zu była malusia to nawet się nie budziła jak ją ubierałam ubierałam na śpika, dowoziłam na śpika, dopiero w żłobku się budziła

Cytat:
Planuję założyć sobie wkładkę Mirenę... Ktoś coś słyszał, ktoś coś wie? (zależy mi na opiniach "z pierwszej ręki", wiarygodnych, bo te w necie to naprawdę róóóóżne).
ja się nie znam

Cytat:
Nikt nie złożył mojej Zosi wczoraj życzeń
STO LAT dla ZOSI Dużo uśmiechu, zdrówka i samych radości
ef4e28d69df813c7.jpg

Cytat:
Wróciłam, dzisiaj było ekstra, jestem w szoku jaka zmiana zaszła od czerwca, kiedy pierwszy raz byłyśmy-dzisiaj nie było żadnych fochów, tylko zainteresowanie A najbardziej śmiać mi się chciało, jak pani coś tam tłumaczyła, wszystkie dzieci siedziały grzecznie i słuchały, a Zośka podskakiwała na środku z radości
Dzisiaj było już malowanie farbkami koniczynek, które zawisną na tablicy, bo to będzie grupa Koniczynek
Trochę się na mnie oglądała, ale mam zdecydowanie więcej wiary w to, że nie będzie tak źle, niż jeszcze wczoraj
Super dzielna Zosia
Stary 2012-08-24, 13:35   #1143
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
-----------------------

Nieciekawie u mnie ostatnio, dlatego sie nie odzywam i nieczesto zagladam. Sciskam was mocno
Ściskam mocno

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
heh zapobiegliwe Panie

niebardzo, odpuściłam sobie i teraz jest ..... takie masło maślane.... nie rozmawiamy tzn. gdy trzeba to rozmawiamy, no i gdy małż "ma potrzebę" to sobie o mnie przypomina.

Nie chcę zapeszać, ale znowu śpi Zobaczymy czy wróci do drzemek czy to tylko chwilowe. Pewnie chwilowe bo w przedszkolu na bank nie będzie spał
długo czekały na nowe mebelki to dbają na szczęście

szkoda ciężkie takie życie...a Męża może przetrzymaj...no kurka jak chce to sobie przypomni

dlaczego w przedszkolu nie?
Zu np. w żłobku codziennie spała, a w domu w week ma kryzys w porze drzemki, ale nie zaśnie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-08-24 o 13:37
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 14:05   #1144
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:

szkoda ciężkie takie życie...a Męża może przetrzymaj...no kurka jak chce to sobie przypomni

dlaczego w przedszkolu nie?
Zu np. w żłobku codziennie spała, a w domu w week ma kryzys w porze drzemki, ale nie zaśnie

Eee tam Karo nie przejmuj się, nie potrzebnie tyle pisałam. Pewnie za jakiś czas wszystko wróci do normy .

Bo Alan zasypia bujany w hustawce Może ze 4 razy w swoim zyciu zasnął w łóżku. A w przedszkolu przeciez nikt Go bujał nie będzie, a jestem pewna że sięnie położy na leżakowanie, dlatego nawet nie kupuję Mu poduszki ani piżamki do przedszkola.
A Zuza teraz w przedszkolu śpi?

Stary 2012-08-24, 14:09   #1145
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Eee tam Karo nie przejmuj się, nie potrzebnie tyle pisałam. Pewnie za jakiś czas wszystko wróci do normy .

Bo Alan zasypia bujany w hustawce Może ze 4 razy w swoim zyciu zasnął w łóżku. A w przedszkolu przeciez nikt Go bujał nie będzie, a jestem pewna że sięnie położy na leżakowanie, dlatego nawet nie kupuję Mu poduszki ani piżamki do przedszkola.
Mam jednak nadzieję że dojdziecie do porozumienia

O kurka...nie wiedziałam...a w jakiej huśtawce?
A u Was w przedszkolu pytałaś jak wygląda sprawa spania? Ja myślę że jeśli inne dzieci będą zasypiać to jest szansa że i Alan będzie...zobaczysz że siła grupy jest wielka
Zu ma teraz przerwę wakacyjną...ale wcześniej codziennie spała...a w domu od daaaaawna już nie
Stary 2012-08-24, 14:29   #1146
angy
Zakorzenienie

Cytat:

STO LAT dla ZOSI Dużo uśmiechu, zdrówka i samych radości
Załącznik 4845149

Super dzielna Zosia

A Zosia ma jeszcze drzemki Za to w przedszkolu mają nie spać

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-08-24 o 14:30
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 14:39   #1147
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę
Ja słyszałam że w niektórych przedszkolach są dwie grupy...jedna dla śpiących, druga dla nieśpiących

który ładniejszy?
82353CR__11334310617_143207.jpg
82353PR2_11335207542_94213.jpg
Stary 2012-08-24, 14:41   #1148
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam jednak nadzieję że dojdziecie do porozumienia

O kurka...nie wiedziałam...a w jakiej huśtawce?
A u Was w przedszkolu pytałaś jak wygląda sprawa spania? Ja myślę że jeśli inne dzieci będą zasypiać to jest szansa że i Alan będzie...zobaczysz że siła grupy jest wielka
Zu ma teraz przerwę wakacyjną...ale wcześniej codziennie spała...a w domu od daaaaawna już nie
Dzięki,

a w takiej http://allegro.pl/solidna-tradycyjna...571185414.html. Mam nadzieję, że jak popatrzy że inni śpią to i On sie skusi, ale wątpię. Te które chcą to śpią te które nie chcą to coś tam innego robią

No tak ale w domu to tylko week,a tak cąły tydzień śpi, to fajnie. A teraz podczas przerwy wakacyjnej w domu też nie chce zasypiac?

Cytat:

I tak źle i tak niedobrze

Stary 2012-08-24, 14:52   #1149
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Wracam po wakacjach, choć już od kilku dni w pracy Postaram się nadrobić jak najszybciej...a póki co...

Cytat:
dla Kubusia

Niestety kryzys bedzie się zdarzał, to normalne...oby jak najrzadziej

Cytat:
Może popatrzę w necie co można porobić. A może Twój małż ma na jakieś kartce zapisane te ćwiczenia? Byś mi zeskanowała
Zapytam go wieczorem, jak wróci z pracy. Miał jakąś karteczkę z rysunkami, ale nie wiem, czy jeszcze ją trzyma.

Cytat:
Myślę, że możesz się zdziwić Poza tym, Alan miał być 5 godzin, to chyba się na drzemkę nie załapie?
Mój Kuba dziś na mój widok dostał takiej histerii, że mi szczęka opadła Krzyczał, że on chce iść z dziećmi spać, żebym sobie poszła, potem, żebyśmy już szli do domu. Stukał krzesłami, tupał, krzyczał, kładł się
A w domu już go nie kładę, bo on nie chce. A tu proszę, on chce spać

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 15:10   #1150
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda trochę, co?

Cytat:
a w takiej http://allegro.pl/solidna-tradycyjna...571185414.html. Mam nadzieję, że jak popatrzy że inni śpią to i On sie skusi, ale wątpię. Te które chcą to śpią te które nie chcą to coś tam innego robią

No tak ale w domu to tylko week,a tak cąły tydzień śpi, to fajnie. A teraz podczas przerwy wakacyjnej w domu też nie chce zasypiac?
a skąd się wzięło to zasypianie?nie próbowałaś go oduczyć? na noc też tak zasypia?

Zu ma teraz wakacje i nie śpi...była ze mną 2 tyg i nie spała ani razu, teraz jest z moimi Rodzicami i też nie śpi...raz zasnęła o 18 i spała do rana
Widać że ma kryzys w godzinach drzemki...nie raz chciała zasnąć na plaży pod namiotem, kazała sobie bajki opowiadać, ale i tak nie zasnęła chwile poleżała i jak młody bóg

Cytat:

Myślę, że możesz się zdziwić Poza tym, Alan miał być 5 godzin, to chyba się na drzemkę nie załapie?
Mój Kuba dziś na mój widok dostał takiej histerii, że mi szczęka opadła Krzyczał, że on chce iść z dziećmi spać, żebym sobie poszła, potem, żebyśmy już szli do domu. Stukał krzesłami, tupał, krzyczał, kładł się

Wiesz, a może mu się tak tam podoba że już sam się "zakręcił"...podoba mu się a z drugiej strony chce z Mamą
Stary 2012-08-24, 15:19   #1151
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

I odemnie spoznione zyczenia dla Zosi

Dopiero usiadlam- zachcialo mi sie pierogow ruskich i nalesnikow
w miedzyczasie wpadla bratowa z siostra i jej synkiem takze u Werki w pokoju sajgon

Musialam tez posciel nasza wyprac - Werka w nocy sie zsikala i to tak ze i ja cala mokra bylam, nie pila duzo przed snem wiec nie wiem czemu nawet sie nie obudzila....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 15:40   #1152
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapytam go wieczorem, jak wróci z pracy. Miał jakąś karteczkę z rysunkami, ale nie wiem, czy jeszcze ją trzyma.

Jakbyś mogła to proszę

Będzie 5 godzin w tym teraz, a w naszym, jesli sie dostanie, do 16

Pomyślałam o tym samym co Karo, że już Mu się spodobało i chciałby i tu i tu, aż dostał kręćka.

Cytat:

a skąd się wzięło to zasypianie?nie próbowałaś go oduczyć? na noc też tak zasypia?

Zu ma teraz wakacje i nie śpi...była ze mną 2 tyg i nie spała ani razu, teraz jest z moimi Rodzicami i też nie śpi...raz zasnęła o 18 i spała do rana
Widać że ma kryzys w godzinach drzemki...nie raz chciała zasnąć na plaży pod namiotem, kazała sobie bajki opowiadać, ale i tak nie zasnęła chwile poleżała i jak młody bóg
Jak był maleńki to wiadomo, że przy cycusiu zasypiał, potem na rękach, a ok 10-11 m-ca, chciałam Go nauczyć zasypiać w swoim łóżeczku, ale płakał trochę, no i teściowa nie mogąc znieść płaczu i tego że ja nie słucham jej rad, sama kupiła Mu chuśtawkę i kazała mi Go bujać żeby zasnął bo ona też tak robiła ze swoimi dziecmi Po kilku dniach gdy ja dalej uczyłam Go zasypiać w łóżeczku przyszła i zrobiła awanturę żebym dziecka nie maltretowała. Wtdy odpuściłam i tak zostało z tą huśtawką.

Na noc zasypia w swoim łóżku. Sam.

heh nie chce tracić czasu z mamą

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

Dopiero usiadlam- zachcialo mi sie pierogow ruskich i nalesnikow
w miedzyczasie wpadla bratowa z siostra i jej synkiem takze u Werki w pokoju sajgon

Musialam tez posciel nasza wyprac - Werka w nocy sie zsikala i to tak ze i ja cala mokra bylam, nie pila duzo przed snem wiec nie wiem czemu nawet sie nie obudzila....
hello
ruskich nie lubię, ale nalesników możesz podełac

uuuu, może cos jej sie śniło

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Ani ten ani ten Ale jesli już to czarny

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2012-08-24 o 15:33
Stary 2012-08-24, 20:00   #1153
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, a może mu się tak tam podoba że już sam się "zakręcił"...podoba mu się a z drugiej strony chce z Mamą
Cytat:
Pomyślałam o tym samym co Karo, że już Mu się spodobało i chciałby i tu i tu, aż dostał kręćka.
Możliwe, faktem jest, że Kuba od kilku tygodni przechodzi bardzo burzliwy okres, więc i to ma znaczenie.

Cytat:
Jakbyś mogła to proszę

Będzie 5 godzin w tym teraz, a w naszym, jesli sie dostanie, do 16
Ma gdzieś, będzie szukał

A Ty planujesz iść do pracy, czy po prostu chcesz, żeby Alan do 16-ej chodził?

H. MacLeod

.
Stary 2012-08-24, 20:11   #1154
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Możliwe, faktem jest, że Kuba od kilku tygodni przechodzi bardzo burzliwy okres, więc i to ma znaczenie.

Ma gdzieś, będzie szukał

A Ty planujesz iść do pracy, czy po prostu chcesz, żeby Alan do 16-ej chodził?

Pewnie to też ma znaczenie Jakiś skok czy coś innego Mu doskwiera?

dzięki

Nie planuję Tak podpisałam umowę w marcu czy kwietniu, ale teraz stwierdziłam że to chyba za długo, wystarczy te 5 godzin. ale czy da się to zmienić ?

A gdzie reszta dziewczyn??? Haaaaalloooo

Stary 2012-08-24, 20:30   #1155
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
może coś jej się przyśniło niekoniecznie strasznego (wtedy pewnie by się obudziła)

Cytat:
Jak był maleńki to wiadomo, że przy cycusiu zasypiał, potem na rękach, a ok 10-11 m-ca, chciałam Go nauczyć zasypiać w swoim łóżeczku, ale płakał trochę, no i teściowa nie mogąc znieść płaczu i tego że ja nie słucham jej rad, sama kupiła Mu chuśtawkę i kazała mi Go bujać żeby zasnął bo ona też tak robiła ze swoimi dziecmi Po kilku dniach gdy ja dalej uczyłam Go zasypiać w łóżeczku przyszła i zrobiła awanturę żebym dziecka nie maltretowała. Wtdy odpuściłam i tak zostało z tą huśtawką.

Na noc zasypia w swoim łóżku. Sam.

heh nie chce tracić czasu z mamą

Ani ten ani ten Ale jesli już to czarny
Ciężki orzech...szkoda że się tak przyzwyczaił, ale teraz już pewnie za późno żeby odzwyczaić prędzej wyeliminuje zupełnie drzemki...całe szczęście na noc normalnie zasypia...ale to też ciekawe że na noc sam potrafi a w ciągu dnia huśtawka...oj te Nasze dzieci

albo ten albo ten tylko na kolor właśnie nie mogę się zdecydować

Cytat:
Nie planuję Tak podpisałam umowę w marcu czy kwietniu, ale teraz stwierdziłam że to chyba za długo, wystarczy te 5 godzin. ale czy da się to zmienić ?

A gdzie reszta dziewczyn??? Haaaaalloooo
Może to głupie pytanie i nie moja sprawa...ale tak tylko z ciekawości...dlaczego do pracy nie planujesz iść?

Ja jestem

Tylko muszę coś do pracy jeszcze zrobić

Jakiś miesiąc temu pisałam Wam o sąsiadce...straciła męża...dopiero przedwczoraj ją spotkałam...wszystko co usłyszałam wstrząsnęło mną...popełnił samobójstwo...to co ona teraz przechodzi to jakiś horror...a Malutka...w niedzielę mają wpaść do Nas...

Czas edycji: 2012-08-24 o 20:32
Stary 2012-08-24, 20:33   #1156
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie to też ma znaczenie Jakiś skok czy coś innego Mu doskwiera?
(...)
Obstawiam skok rozwojowy

Ale jak podpisałaś umowę? Z przedszkolem, do którego Alana nie przyjęli?

H. MacLeod

.
Stary 2012-08-24, 20:43   #1157
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciężki orzech...szkoda że się tak przyzwyczaił, ale teraz już pewnie za późno żeby odzwyczaić prędzej wyeliminuje zupełnie drzemki...całe szczęście na noc normalnie zasypia...ale to też ciekawe że na noc sam potrafi a w ciągu dnia huśtawka...oj te Nasze dzieci

Może to głupie pytanie i nie moja sprawa...ale tak tylko z ciekawości...dlaczego do pracy nie planujesz iść?

Ja jestem

Tylko muszę coś do pracy jeszcze zrobić

Jakiś miesiąc temu pisałam Wam o sąsiadce...straciła męża...dopiero przedwczoraj ją spotkałam...wszystko co usłyszałam wstrząsnęło mną...popełnił samobójstwo...to co ona teraz przechodzi to jakiś horror...a Malutka...w niedzielę mają wpaść do Nas...
teraz to już po ptokach, prędzej wyeliminuje drzemki.

To długa historia, a obecnie prowadzę działalność gospodarczą. A czy to jakiś grzech nie pracować Na daną chwilę lepiej że jestem finansowo zależna od męża.

to zostań
Szybko rób

o matko, czemu? Szok! Nawet nie wyobrażam sobie co ta kobieta teraz czuje.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Ale jak podpisałaś umowę? Z przedszkolem, do którego Alana nie przyjęli?
No na zgłoszeniu do przedszkola wpisałam takie godziny. A to nie jest tak, że jak Go przyjmą z listy rezerwowej to to zgłoszenie jest aktualne

Stary 2012-08-24, 20:52   #1158
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
To długa historia, a obecnie prowadzę działalność gospodarczą. A czy to jakiś grzech nie pracować Na daną chwilę lepiej że jestem finansowo zależna od męża.

to zostań
Szybko rób

o matko, czemu? Szok! Nawet nie wyobrażam sobie co ta kobieta teraz czuje.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

No na zgłoszeniu do przedszkola wpisałam takie godziny. A to nie jest tak, że jak Go przyjmą z listy rezerwowej to to zgłoszenie jest aktualne

to nie grzech tylko moja ciekawość

włączyłam firmowy komputer ale stoi z boku i patrzy na mnie...chyba zostawię to na jutro...

narobił "głupot", o których ona nic nie wiedziała i z wieeeeloooma problemami ją zostawił jak się okazało

a to tylko zgłoszenie, nie umowa jakby przyjeli Alana to spróbuj pogadać

Czas edycji: 2012-08-24 o 20:54
Stary 2012-08-24, 20:57   #1159
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:

to nie grzech tylko moja ciekawość

włączyłam firmowy komputer ale stoi z boku i patrzy na mnie...chyba zostawię to na jutro...

narobił "głupot", o których ona nic nie wiedziała i z wieeeeloooma problemami ją zostawił jak się okazało

a to tylko zgłoszenie, nie umowa jakby przyjeli Alana to spróbuj pogadać
osz ty ty

to niech stoi i patrzy, a najlepiej to wyłącz go, niech się biedny nie męczy

oj nieee

tak zrobię, ale coś czuję ,że jak ja sie tak napalam, to nic z tego nie wyjdzie i Go nie przyjmą

A powiedz mi w jakich godzinach Ty pracujesz? Sama zawozisz i odbierasz codzinnie Zuzię? (ciekawośc )

Stary 2012-08-24, 21:02   #1160
p4w
Zakorzenienie

Karo, współczuję koleżance i odwieczne pytanie czy samobójstwo to dowód odwagi czy tchórzostwa

agga, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której lepiej byłoby mi być zależną w żadnym aspekcie od małża; oczywiście w małżeństwie nie sposób być całkowicie niezależną (bo chociażby gdyby nie mąż nie mogłabym pracować w takim zakresie jak teraz pracuję), ale niezależność jest dla mnie podstawą, jestem silniejsza, swobodniejsza i nasze małżeństwo jest lepsze dzięki temu moim zdaniem - oczywiście pisze o sobie

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2012-08-24 o 21:05
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:07   #1161
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Karo, współczuję koleżance i odwieczne pytanie czy samobójstwo to dowód odwagi czy tchórzostwa :confused:

agga, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której lepiej byłoby mi być zależną w żadnym aspekcie od małża; oczywiście w małżeństwie nie sposób być całkowicie niezależną (bo chociażby gdyby nie mąż nie mogłabym pracować w takim zakresie jak teraz pracuję), ale niezależność jest dla mnie podstawą, jestem silniejsza, swobodniejsza i nasze małżeństwo jest lepsze dzięki temu moim zdaniem - oczywiście pisze o sobie
W tym momencie, to chyba tchórzostwo. Nie wiem, bo nie znam całej historii, ale z tego co mówi Karo, to On narozrabiał i zostawił żonę i maleńkie dziecko ze swoimi "grzechami".

nie chcę tu o tym wszystkim pisac. Kurdę, z przyjaciółką o tym nie rozmawiam, a Wam opowiadam.

Stary 2012-08-24, 21:20   #1162
gorgulek
Zakorzenienie

Wieki mnie chyba nie było
U nas po staremu. Wakacje dobiegają końca a ja najchętniej wyjechałabym gdzieś tylko funduszy brak Wrzesień za pasem, muszę Zuzi trochę ciuchów do przedszkola kupić, wyprawkę i sama nie mam co na siebie włożyć.
Czytam Was ale jaz zwykle na czytaniu się kończy Teraz jak ciepło to na nic czasu nie mam. Często jak Zuzia zaśnie to wszystko w locie robię i sama padam.
Od pon zaczynamy prowadzać Zuzię do przedszkola na 2-3 godz. Nie chcę, żeby poszła z płaczem od 1 września. Jest teraz jej ulubiona pani i może 5 dzieci, w tym jedna koleżanka z jej byłej grupy.
Piszecie o podpisaniu umów z przedszkolami. Ja i na zgłoszeniu i na umowie zapisałam Zuzię na 9h i tak było w styczniu też. Ale to nie jest u nas żaden problem. Pierwszy miesiąc płaci się z góry za pełne wyżywienie i pełną liczbę godzin a później rozliczają. Jeśli Zuzia chodzi na 6 czy 7h to odliczają te godziny nam. Tak samo jest z wyżywieniem, jeśli jej nie ma to odliczają za każdy dzień nieobecności. Nie trzeba zgłaszać tego wcale Bezpłatnie jest od 9-13 (albo do 14, nie pamiętam) i wtedy jest realizowana podstawa programowa. Powyżej tego płaci się. Niektórzy chodzą tylko na te bezpłatne, mimo, że zapisani byli inaczej. Poczytajcie na swoich umowach jak jest

No to się rozpisałam idę szukać butów/kapci dla Zuzi i ciuchów. Chodź pewnie padnę zaraz.

Ściskam Was wszystkie

Cytat:
Karo, współczuję koleżance i odwieczne pytanie czy samobójstwo to dowód odwagi czy tchórzostwa
Ja też współczuję
Myślę, że to drugie...
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:40   #1163
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
to niech stoi i patrzy, a najlepiej to wyłącz go, niech się biedny nie męczy

A powiedz mi w jakich godzinach Ty pracujesz? Sama zawozisz i odbierasz codzinnie Zuzię? (ciekawośc )
czekam na maila i wyłączę...nie dam rady więcej dzisiaj zrobić

Sama codziennie...pracuje po 8h

Cytat:

tchórzostwo i egoizm
sam ma spokój, a ona problemy do końca życia...i ich córeczka pewnie też

ja się często zastanawiałam (czysta ciekawość) nad powodami dlaczego kobieta siedzi w domu...kuzyna żona nie pracuje, mają trzy córki i w zamyśle miała siedzieć póki wszystkie nie pójdą do przedszkola...najmłodsza jest w podstawówce a ona dalej siedzi w domu...za to kuzyn haruje od rana do nocy
ja sobie nie wyobrażam siebie w takiej sytuacji...jakiś czas posiedzieć w domu fajna rzecz, ale za długo bym się nie nadawała pewnie nawet gdybym wygrała w totka to poszłabym do pracy, ale takiej która przynosiłaby mi TYLKO satysfakcję, albo firmę bym założyła i też dla przyjemności pracowała
Poza tym tak jak piszesz..."niezależność" jest według mnie bardzo ważna i to nie chodzi o to żeby mieć własne pieniądze, ale bardziej poczucie że ma się wkład we wspólne życie i ma się swoje zajęcie poza domem

...żeby mnie nikt źle nie zrozumiał to jeszcze dopiszę, że to z czystej ciekawości piszę...nikogo się nie czepiam, bo to nie moja sprawa

Cytat:
nie chcę tu o tym wszystkim pisac. Kurdę, z przyjaciółką o tym nie rozmawiam, a Wam opowiadam.
eee nie napisałaś za dużo

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

U nas po staremu. Wakacje dobiegają końca a ja najchętniej wyjechałabym gdzieś tylko funduszy brak Wrzesień za pasem, muszę Zuzi trochę ciuchów do przedszkola kupić, wyprawkę i sama nie mam co na siebie włożyć.
Czytam Was ale jaz zwykle na czytaniu się kończy Teraz jak ciepło to na nic czasu nie mam. Często jak Zuzia zaśnie to wszystko w locie robię i sama padam.
Od pon zaczynamy prowadzać Zuzię do przedszkola na 2-3 godz. Nie chcę, żeby poszła z płaczem od 1 września. Jest teraz jej ulubiona pani i może 5 dzieci, w tym jedna koleżanka z jej byłej grupy.
Piszecie o podpisaniu umów z przedszkolami. Ja i na zgłoszeniu i na umowie zapisałam Zuzię na 9h i tak było w styczniu też. Ale to nie jest u nas żaden problem. Pierwszy miesiąc płaci się z góry za pełne wyżywienie i pełną liczbę godzin a później rozliczają. Jeśli Zuzia chodzi na 6 czy 7h to odliczają te godziny nam. Tak samo jest z wyżywieniem, jeśli jej nie ma to odliczają za każdy dzień nieobecności. Nie trzeba zgłaszać tego wcale Bezpłatnie jest od 9-13 (albo do 14, nie pamiętam) i wtedy jest realizowana podstawa programowa. Powyżej tego płaci się. Niektórzy chodzą tylko na te bezpłatne, mimo, że zapisani byli inaczej. Poczytajcie na swoich umowach jak jest

Ciekawa jestem jak teraz będzie ale w żłobku trzeba było zgłosić dzień wcześniej nieobecność żeby odliczyli za jedzenie...poza tym nieobecność musiała być dłuższa niż 3 dni

Czas edycji: 2012-08-24 o 22:31
Stary 2012-08-25, 11:54   #1164
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

cześc

postaram się szybko napisac, bo jedną ręka robię canneloni ze szpinakiem, drugą torta czekoladową dokładkę bo jeszcze malinki mamy, musze jeszcze pościej zmienic i sprzątnie mnie czeka
nie licze papierkowej roboty ale tedo dziś dużo nie mam, chyba

Cytat:
ale wiesz aga, że to kwestia przyzwyczajenia
u nas by to nie przeszło, jak już jestem w domu to nie miałabym zwyczajnie czasu ani siły na takie usypianie
ja kładę Zuzę do łóżka i finito
wiadomo, czasem marudzi, czasem mnie zawoła kilka razy ale ogólnie to działa
babcia musi przy niej posiedziec, ja nie mam na to czasu
wieczorem tak samo, ewent jakaś bajeczka ale to rzadko (powinnam codziennie ale nie mam czasme siły) i nyny
Cytat:

który ładniejszy?
ten jaśniejszy

Cytat:
a Ty tak sobie pozwalasz?
ja bym tesciowej powiedziała, że to moje dziecko i uważam inaczej
a jakby mi z tego tytułu zrobiła awanturę to dopiero by było....
ale nie znam szczegółów więc się nie wypowiadam więcej

Cytat:
P
wszystko się da
ja tez podpisywałam umowę z przedszkolem i rozmawiałam z Dyrektorką o ewent zmianie godz, można to u nas robic m-c wcześniej
Cytat:
Jakiś miesiąc temu pisałam Wam o sąsiadce...
ciężki temat, to kwestia psychiki, nie każdy jest tak odporny na stres, czasem wstyd jest tez tak duży że człowiek nie jest w stanie sobie SAM z tym poradzic, ale wyjsc z problemem do drugiego człowieka to tez nie jest prosta rzecz...

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

U nas po staremu. Wakacje dobiegają końca a ja najchętniej wyjechałabym gdzieś tylko funduszy brak
cześc

u nas oszczędności się tez chyba zaczną wkrótce, ale o tym poźniej napiszę albo w klubie
chodzi o domek

jeszcze w temacie pracy
ja tez nie wyobrażam sobie byc zależna od męża, wiadomo jak się ma kilkoro dzieci i kiepskie perspektywy na dobrą pracę a i dziecmi nie ma się kto zając to inna bajka
mój mąż namawiał mnie żebym zrezygnowała z pracy, teraz znów się tamat pojawił, żebym nie wracała do pracy jak urodze ale ja chcę mimo wszystko, jeżeli nawet nie tam gdzie pracuję to może bym nasza działąlnośc poszerzyła
tak czy inaczej musiałabym coś robic, bo nawet jak dłużej w domu siedze to mnie nosi
Stary 2012-08-25, 12:03   #1165
Miramej
Zakorzenienie

Maja, a daj przepis na to cannelloni

H. MacLeod

.
Stary 2012-08-25, 13:24   #1166
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

zaraz napiszę w klubie
jest pyszne, uwielbiam
i pomału przekonuję Zuzę i męża do niego
Stary 2012-08-25, 13:28   #1167
agga19851985
Wtajemniczenie

cześć.

Później Wam popiszę w klubie, bo mi sie głupio zrobiło że taki pasozyt ze mnie Ale chyba już Wam kiedyś opowiadałam trochę m.in o niepełnosprawności Młodego

Wybralismy sie na zakupy ciuchowo-przedszkolne dla Alana. Kupiałam Mu 3 pary spodni dresowych (chyba najwygodniej ), bluze i bluzkę z długim rękawem + to co ma w domu myślę że na jakisczas wystarczy. Musimy Mu jeszcze adidaski jakieś kupić bo w tych co ma rzepy jakieś ciasne sie zrobiły i sam nie potrafi ich dobrze zapinać. No i kaloszę chyba sie przydadzą jesczze.
Z nerwów odwiedziłam też Esotiq i wyszłam z kompletem bielizny Musiała sie odstresować bo tak mnie mąż wkur... że szok. No ja nie umiem z nim robić zakupów Od kilku sezonów chodzi w tych samych ciuchach, bo przecież "dla niego nie ma nic ładnego. On poczeka aż cos mu wyprodukuja, co będzie mu sie podobało" Najbardziej mnie wpienia jak wejdzie do sklepu i nawet jednej rzeczy nie dotknie tylko rzuci okiem i wychodzi, bo "tu nie ma nic ładnego" Proszę, przymierz, a zobaczysz że Ci będzie w tym dobrze i Ci sie spodoba, odpowiedź: NIE!!! nie to nie, hak ci w smak, łaź w tych łachach starych.
I tak w każdym sklepie.
W pewnym momencie już byłam uradowana bo poszedł do Pumy i wychodzi z uśmiechem. Mysle sobie, Boże dzięki Ci, kupił sobie buty. Aleeee nieeee, buty a i owszem spodobały mu się, ale rozmiaru nie było
Prosze powiedzcie że wasi mężowie też tacy są

Idę mieszkanie ogarnąć .
Pada i pada i pada

Stary 2012-08-25, 13:49   #1168
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
cześć.

Później Wam popiszę w klubie, bo mi sie głupio zrobiło że taki pasozyt ze mnie Ale chyba już Wam kiedyś opowiadałam trochę m.in o niepełnosprawności Młodego
Aga to nie chodzi o to czy Ty pracujesz czy nie, bo to nie moja sprawa i nic mi do tego
bardziej chodziło o argument którego użyłaś, czyli o to że nie przeszkadza Ci że jestes uzależniona od męża, wręcz przeciwnie
też pomyślałam o tym, że chodzi o Małego

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Jola, wrzuciłam przepis do klubu
Stary 2012-08-25, 14:34   #1169
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Dzisiaj przyjemne ochlodzenie-nareszcie bo juz mnie te upaly meczą

Aga moj malz ma na odwrot- gdzie wlezie do sklepu to cos kupuje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 15:51   #1170
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Z nerwów odwiedziłam też Esotiq i wyszłam z kompletem bielizny Musiała sie odstresować bo tak mnie mąż wkur... że szok. No ja nie umiem z nim robić zakupów Od kilku sezonów chodzi w tych samych ciuchach, bo przecież "dla niego nie ma nic ładnego. On poczeka aż cos mu wyprodukuja, co będzie mu sie podobało" Najbardziej mnie wpienia jak wejdzie do sklepu i nawet jednej rzeczy nie dotknie tylko rzuci okiem i wychodzi, bo "tu nie ma nic ładnego" Proszę, przymierz, a zobaczysz że Ci będzie w tym dobrze i Ci sie spodoba, odpowiedź: NIE!!! nie to nie, hak ci w smak, łaź w tych łachach starych.
I tak w każdym sklepie.
W pewnym momencie już byłam uradowana bo poszedł do Pumy i wychodzi z uśmiechem. Mysle sobie, Boże dzięki Ci, kupił sobie buty. Aleeee nieeee, buty a i owszem spodobały mu się, ale rozmiaru nie było
Prosze powiedzcie że wasi mężowie też tacy są
Pocieszam Cię, mój jest też ciężki do zakupów, choć odkąd się Kuba urodził, to sprawniej to nam idzie Ale on też nigdy nie potrzebuje, łazi w przysłowiowych jednych portkach, póki się nie rozlecą. Ja już przywykłam, ale i znalazłam sposób Teraz dużo sklepów ma politykę, że można w ciągu miesiąca zwrot zrobić, więc kupuję, w domu truję d..., żeby przymierzył i czasem rzeczy zostają, czasem po prostu oddaję.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Jola, wrzuciłam przepis do klubu
Dzięki , a jaki szpinak jest w kulkach? Bo ja trafiam na taki w wielkim kawałku

Cytat:
Hej

Dzisiaj przyjemne ochlodzenie-nareszcie bo juz mnie te upaly meczą
Jakie upały , u nas 18 stopni

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości