Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 16:42   #4231
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

marzy mi się takie mieszkanko, przestrzeń, tym bardziej teraz przy dziecku :-(

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja zjadłam przed chwilą miskę z warzywkami i ryżem, śliwkę i teraz jeszcze wzięłam się za jabłko ale to zły pomysł bo już ruszać się nie mogę aaaaaaaaaaaa chyba pójdę zaraz pojeździć na rowerku treningowym.
a ja właśnie skończyłam drugą miseczkę zupy ogórkowej, tak w ogóle zupy u mnie to zły pomysł bo teraz będę tylko podchodzić do garnka a i tak już jestem pełna ale ten typ tak ma i już
Stary 2012-08-24, 16:42   #4232
LadyWhisper
Zakorzenienie

Maluchna gdzie ten brzuch? Bardzo ladnie wygladasz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 16:49   #4233
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dobra kobietki doradźcie, mogę tak iść na te zasrane urodziny. Coś dodać, coś ująć, co z tym kwiatem, zostawić - wypieprzyć??? Łapa jak u Gołoty kur.a i broda druga zaczyna na cycki opadać, uff...
Fajnie wyglądasz! A brzusio jest, tylko krój sukienki nieco go maskuje - spłaszcza na dole, ale widać go tak czy siak, fajnie. Nie ma co się przejmować, przecież to Twoje maleństwo się tam kryje.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-24 o 16:51
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:08   #4234
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra kobietki doradźcie, mogę tak iść na te zasrane urodziny. Coś dodać, coś ująć, co z tym kwiatem, zostawić - wypieprzyć??? Łapa jak u Gołoty kur.a i broda druga zaczyna na cycki opadać, uff...
moim zdaniem b. łądnie.
i mieszkanko masz ślicznie urządzone

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

któraś pytała o macierzyński

"W 2012 i 2013 r. wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego wynosi:

do 4 tygodni – w przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie,
do 6 tygodni – w przypadku porodu mnogiego,"
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:19   #4235
mitabe
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36088392]Słońce, no ale ja to doczytałam, a napisałam co dalej?

Gondola jak ci piszę to 6-7 mcy. A potem? Maleńkie kółeczka- i to na zimę zaraz? Wózek dla takiego maluszka bez amortyzatora? Wiesz, jak taka spacerówka twardo jeździ? Każdy kamyczek czuć. No i najważniejsze: zimą jesteś udupiona.

A, jeszcze jedno - napaliłam się na firmę tego faworyta twojego, bebe confort, bo teoretycznie superlatywy same słyszałam. Pomacałam w sklepie - szok. Spacerówka zrobiona ze szmaty taki macałam:

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E[/QUOTE]
Dzięki za podpowiedź, w takim razie będziemy szukali coś w stylu tego drogiego - toro, on ma dodatkową parę pompowanych kół na wymianę, tylko moze coś tańszego znajdziemy .

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:26   #4236
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nachodziłam się dziś z siostrą, aż mnie nogi bolą Kupiłam sobie dresy ciążowe w h&m i bluzkę, i tyle. w ogóle jak się patrzę na siebie w tych ciuchach ciążowych to wyglądam jak wieloryb. Poszło mi w boczki i uda wiem że tak to będzie, ale nie mogłam się w tych lustrach sklepowych patrzeć na siebie ehhh i mojego małża już nie ma, i nie chce mi się do mamy jechać i sama nie wiem co mam zrobić ze sobą. A na jutro nastawiłam się na badania, będę pić glukozę zobaczymy jak to zniosę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:32   #4237
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
któraś pytała o macierzyński

"W 2012 i 2013 r. wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego wynosi:

do 4 tygodni – w przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie,
do 6 tygodni – w przypadku porodu mnogiego,"
To jest rozumiem jakiś dodatek? A ten normalny ile wynosi? 20 tygodni?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:34   #4238
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
To jest rozumiem jakiś dodatek? A ten normalny ile wynosi? 20 tygodni?

Tak, 20 tygodni

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:36   #4239
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kuuuurcze, to ja na mojego chlopa narzekac nie moge, wszystko mi robi, prawie na biezaco, ja tylko siedze na kanapie i rozkazuje hehejedyne co to odkurzania nie cierpi i musze wlasnie odkurzyc bo mama przyjezdza
Moj jak wraca z pracy to zawsze dzwoni i mowi kochanie, co kupic dzisiaj na obiad, co bys zjadla? Jest niemal aniolem, naprawde

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

No poza praniem wszystkich kolorow razem, ale uczy sie, uczy
Mój też tak samo kochany aż czasami za bardzo chce mnie teraz wyręczać. Swojego czasu jak ja wracałam dopiero z pracy o 17 codziennie obiady gotował. Rodzina dziwnie na nas przez to patrzyła, a raczej na mnie, że pewnie mam 2 lewe ręce do gotowania.

Cytat:
Już wybrałam, mała czarna, buty w czerwone kwiatuszki i może jeszcze jakaś narzuta, jak się uszykuję, to postaram się wcisnąć fotę, ocenicie kobitki wtedy. Mam fajną różową kieckę, bardzo wygodną, ale na udach z przodu mam ukochany przez kobiety cellulitis i już jej nie założę.

A propo cellulitisu, kiedyś mój mąż zupełnie nie wiedział co to takiego i kiedy go zapytałam czy mam cellulitis, odpowiedział: "Nie martw się kochanie, masz cellu coś tam". On myślał, że to coś, co kobiety lubią i chciał mi tym tekstem sprawić przyjemność.za pomysłowość.
Popłakałam się ze śmiechu.

Wyglądasz zgrabnie

Cytat:
Ja właśnie dzisiaj robię placki ziemniaczane. Dawno nie jadłam i mam mega smaka
Póki co zrobiłam chłodnik ogórkowy. Planowałam go od kilku dni, bo dobry taki na te upały. Szkoda tylko, że akurat dzisiaj już nie ma upału...
Zjadłabym placki mniaaaam, ale nie mogę bo cieżkostrawne dla mnie strasznie i zawsze cierpię po nich

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ani ja ;p tej "nosy nosy" też nie

Ja brzuchowi puszczam Marleya bo podobno dzieci to lubią i faktycznie smyra mnie wtedy

o masz ci los a ja całe zycie żyłam w przekonaiu że to to samo. A czym się różnią?

powiem Wam że są jeszcze mili ludzie na tym świecie.
Poszłam do apteki spytać o ciśnieniomierz, bo lekarka mi kazała mierzyc cisnienie codziennie do środy. No i jak mi powiedzialy panie w aptece ze najtanszy za 120 zł to stwierdziłam że mnie nie stać to jedna pani chciała mi swój domowy pozyczyc, potem jak sie okazało że dopiero we wtorek będzie znowu w pracy to podzwoniła po znajomych i druga pani też no i nikt nie miał więc mi pożyczyły ten apteczny który jest do sprzedania. W środę po południu mam im oddać
Bardzo miłe panie, aż się przyjemniej człowiekowi robi jak słyszy takie historie.

Stary 2012-08-24, 17:50   #4240
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Tak, 20 tygodni
aha, czyli coś jeszcze kojarzę ostatnio wczytywałam się w te wszystkie macierzyńskie, wychowawcze, zasiłki rodzinne i inne. Muszę być w temacie, bo coś trzeba wykombinować....ale jeszcze wszystkiego nie ogarniam

Jak weszłam do kuchni tak wyjść z niej nie mogę Teraz mi się zachciało jeszcze sałatki meksykańskiej z kurczakiem i chyba będę robić na kolacje
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:57   #4241
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
aha, czyli coś jeszcze kojarzę ostatnio wczytywałam się w te wszystkie macierzyńskie, wychowawcze, zasiłki rodzinne i inne. Muszę być w temacie, bo coś trzeba wykombinować....ale jeszcze wszystkiego nie ogarniam

Jak weszłam do kuchni tak wyjść z niej nie mogę Teraz mi się zachciało jeszcze sałatki meksykańskiej z kurczakiem i chyba będę robić na kolacje
No trzeba poczytać, typowo i podzwonić albo się przejść i popytać jak to jest np u mnie w mieście też jest dodatkowy tysiąc ale to już jest dla tych którzy mają nie więcej niż 504 zł na osobę, jakoś tak. Nie wiem czy tak wszedzie jest, mi babka mówiła jak się pytałam o becikowe.

Oooo sałatkę taką bym zjadła, ale może później bo teraz jestem taka napchana że ledwo oddycham. nawet jeździłam na rowerku idę od września na basen, nie ma co.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-24, 18:15   #4242
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja dzisiaj sobie siedze, i nagle czuje bobasa ze sie wypina, patrzena brzuch a z jednej strony plaski, z drugiej mega wybrzuszenie, wolam meza to najpierw panika a potem jejku, ucieka!!! Kochanyzaczal brzuch calowac i do malego mowic, malo sie nie poplakalam

Nie bylismy ogladac wozka, bo nam poszla rura jakas w kuchni i nam pol zalalo pojdziemy w poniedzialek

Stary 2012-08-24, 18:33   #4243
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Kuuuurcze, to ja na mojego chlopa narzekac nie moge, wszystko mi robi, prawie na biezaco, ja tylko siedze na kanapie i rozkazuje hehejedyne co to odkurzania nie cierpi i musze wlasnie odkurzyc bo mama przyjezdza
Moj jak wraca z pracy to zawsze dzwoni i mowi kochanie, co kupic dzisiaj na obiad, co bys zjadla? Jest niemal aniolem, naprawde
skojarzyło mi się cokolwiek dwuznacznie
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

No poza praniem wszystkich kolorow razem, ale uczy sie, uczy
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ziemniaki, marchew, cebula i jakaś kiełbasa czy boczek, na liściach kapusty Z ogniska najsmaczniejsze
u nas to są pieczonki

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

aleśnie dzisiaj naprodukowały, że ho ho....
w ogóle to powiem Wam dziewczyny, że padam "mordą na pysk"... jakoś tak dziwnie cięzko mi dzisiaj i dusznawo, mimo ze sie nie przepracowałam.... najlepsze jest to, że pełna zapału wzięłam się do sprzątania domku a tu buch! z odkurzacza poszedł siwy dym is zlag go trafił na samym początku odkurzania ale sie wsciekłam żeby to chiociaż przy ostatnim dywanie, ale nie- od razu w połowie pierwszego z 4!!!!! nosz kuwa!

a teraz mykam do wanny i kolacyjkę sobie zrobię, bo dzidziol się domaga jedzenia w ogóle to dzis przez cały dzien co jakiś czas czułam moje maleństwo bo do tej pory to tylko wieczorem. aż się rozczuliłam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:06   #4244
aniazlublina
Raczkowanie

Dziewczyny, pytanie - kiedy po raz pierwszy czulyscie ruchy dziecka? Wiem ze przy kolejnych ciazach zdarza sie to szybciej, ale przy pierwszej ciazy? Widze po wpisach ze sporo z was juz cos czulo, i tak sie zastanawiam...
aniazlublina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:19   #4245
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniazlublina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie - kiedy po raz pierwszy czulyscie ruchy dziecka? Wiem ze przy kolejnych ciazach zdarza sie to szybciej, ale przy pierwszej ciazy? Widze po wpisach ze sporo z was juz cos czulo, i tak sie zastanawiam...
Moja pierwsza ciąża, poczułam ruchy w 16 tygodniu

Ha, będę dawała korki z angielskiego, zawsze coś wpadnie do portfela

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-24, 19:36   #4246
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czuję od wczoraj, ale bardzo delikatne (dziś zaczęłam 18 tydzień)

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
o masz ci los a ja całe zycie żyłam w przekonaiu że to to samo. A czym się różnią?
Cellulitis to zapalanie tkanek.
http://www.polnews.co.uk/index.php/p...llulitis-.html

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-24 o 19:37
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:59   #4247
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Moja pierwsza ciaza i poczulam w 18 tyg.

Tak czytam o tych waszych kg do przodu i widzę ze ja bije rekord chyba.
Wy piszecie 2,3 kg wiecej od poczatku ciąży a ja... 7 kg. Zawsze bylam szczupła ale teraz to chyba bedzie ze mnie kulka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 20:07   #4248
aniazlublina
Raczkowanie

Hmm, to szybko! Mi wczoraj lekarz powiedzial zeby nie spodziewac sie ruchow do ok 22 tyg! Zapisalam sie na polowkowe na 14 wrzesnia- odliczam dni!
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Moja pierwsza ciaza i poczulam w 18 tyg.

Tak czytam o tych waszych kg do przodu i widzę ze ja bije rekord chyba.
Wy piszecie 2,3 kg wiecej od poczatku ciąży a ja... 7 kg. Zawsze bylam szczupła ale teraz to chyba bedzie ze mnie kulka
aniazlublina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 20:42   #4249
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Hmm, to szybko! Mi wczoraj lekarz powiedzial zeby nie spodziewac sie ruchow do ok 22 tyg! Zapisalam sie na polowkowe na 14 wrzesnia- odliczam dni!
moim zdaniem 22 tydź to późno, na pewno lada moment poczujesz

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:00   #4250
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Może miał na myśli wyraźne ruchy - ja czuję tylko jak przyłożę rękę i cierpliwie poczekam.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:03   #4251
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Oki....czyli od czego zaczac? Nawet nie wiem co to ta kolka nerkowa
http://www.ukladu-moczowego.objawy.n...kolki+nerkowej

i nie wszystkie objawy muszą być - przyjaciółka miała tylko ból, bez atrakcji dodatkowych.

"Najbardziej charakterystycznym objawem kolki nerkowej jest bardzo silny, pojawiający się nagle i nasilający się ból w okolicy lędźwi. Może trwać on bardzo wiele godzin. Bardzo często promieniuje on do podbrzusza, narządów płciowych, ud i pachwin lub w górę do łopatek. Ból może mieć różny charakter, niekiedy trwa ciągle, jest rozdzierający, napadowy i jednostronny.Innym razem osłabia się i nasila, często przypomina skurcze i nazywany jest silniejszym nawet od bóli porodowych. "

fajnie by było zrobić usg i tyle, to będzie wiadomo

Cytat:

powiem Wam że są jeszcze mili ludzie na tym świecie.
Poszłam do apteki spytać o ciśnieniomierz, bo lekarka mi kazała mierzyc cisnienie codziennie do środy. No i jak mi powiedzialy panie w aptece ze najtanszy za 120 zł to stwierdziłam że mnie nie stać to jedna pani chciała mi swój domowy pozyczyc, potem jak sie okazało że dopiero we wtorek będzie znowu w pracy to podzwoniła po znajomych i druga pani też no i nikt nie miał więc mi pożyczyły ten apteczny który jest do sprzedania. W środę po południu mam im oddać
Naprawdę miło

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Hmm a jak to sie objawia i jak sprawdzic ?? Mnie czasem taki bol lapie wlasnie w nerkach i w posladku i ciagnie, a dzis rano tez mi brzuch tak skurczalo jakby...... I w ogole zauwazylam ze jak mam takie jakby skurcze brzucha a potem np pojde do kibelka na dwojke i czesto przechodzi.... Hehe
Jak wyżej.

Jak nery i pośladek, to MOŻE to też być rwa kulszowa :/

Cytat:
Ładnie bardzo, z kwiatem fajnie.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
u nas to są pieczonki
A u nas po prostu: robimy gara nawiasem mówiąc, jutro robimy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:06   #4252
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja dopiero na samym początku 21 tyg. i zaczynałam się martwić jak czytałam wpisy dziewczyn o ruchach np. w 16 tyg; ale teraz cudo

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych waszych kg do przodu i widzę ze ja bije rekord chyba.Wy piszecie 2,3 kg wiecej od poczatku ciąży a ja... 7 kg. Zawsze bylam szczupła ale teraz to chyba bedzie ze mnie kulka
ja mam już 5 na plusie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:49   #4253
mitabe
Rozeznanie

Właśnie już prawie spałam, a tutaj nagły głód mnie dopadł i musiałam wstać :/, zjadłam jogurt naturalny z łyżeczką dżemu o! W taki o to sposób jestem na forum, chwilę muszę odczekać i posiedzieć bo zgaga dopadnie jak się położę odrazu.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Dziewczyny ja 1 kg tylko przytyłam, stresuje się, że mało bo w pierwszych 3 miesiącach schudłam 4 kg przez wymioty.

Stary 2012-08-24, 21:50   #4254
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w 15. tygodniu pierwsze "bąbelki", potem coraz mocniej, teraz już mogę wyczuć ręką, jak zmienia pozycję w brzuszku i czasem już dostaję mocne "kuksańce" od mojej paskudy - w poniedziałek zaczynam 19. tydzień. Także lada dzień spodziewam się widocznych gołym okiem kopniaków. Ciąża pierwsza, oczywiście.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:51   #4255
LadyWhisper
Zakorzenienie

K.16-17 tyg czulam pekajaca banke w podbrzuszu, w 18 czulam konkretne kopniecia, teraz jestem w 20 i od dwoch dni czuje bardzo czesto malucha

Mitabe smacznego

Stary 2012-08-24, 21:56   #4256
mitabe
Rozeznanie

Dzisiaj kopniak czułam przez pól dnia, aż mnie brzuch bolał od wiercenia się maleństwa, teraz był spokój ale patrzę, że jogurt pobudził i właśnie kuksańca dostałam
Pierwsze pyknięcia były w 16 tyg, a takie kopniaczki i ruch to od tego czyli 18 tygodnia.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
K.16-17 tyg czulam pekajaca banke w podbrzuszu, w 18 czulam konkretne kopniecia, teraz jestem w 20 i od dwoch dni czuje bardzo czesto malucha

Mitabe smacznego
Dziękuję , w sumie nigdy nie jadłam tak na noc ale w ciąży to już chyba z 5 raz mi się tak mocno chciało, raz nawet o 3 w nocy wstałam i zagryzłam kawałek chleba na wpół przytomna.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-08-24 o 21:53
Stary 2012-08-24, 22:00   #4257
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Padłam:

http://mistrzowie.org/458664/Kurierzy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:03   #4258
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dzisiaj kopniak czułam przez pól dnia, aż mnie brzuch bolał od wiercenia się maleństwa, teraz był spokój ale patrzę, że jogurt pobudził i właśnie kuksańca dostałam
Pierwsze pyknięcia były w 16 tyg, a takie kopniaczki i ruch to od tego czyli 18 tygodnia.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------
.
Ale te kopniaki są fajne mi to normalnie brzuch caly faluje, bo dzidzia nie kopie mnie już raz na jakiś czas w jedno miejsce ale z prawej strony np i za pare sekund z lewej albo jednoczesnie rączkami i nózkami;d a to nyguska mała

Teraz znowu nie śpi hehe

Kurde, ale mi się ciężko coś oddycha, normalnie taki mam płytki oddech....

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-24, 22:13   #4259
mitabe
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36104531]Padłam:

http://mistrzowie.org/458664/Kurierzy [/QUOTE]
Hehe dobre

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Dobra idę spać oczy się kleją, dzisiaj wstałam o 6. Dobranoc

Stary 2012-08-24, 22:24   #4260
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36104531]Padłam:

http://mistrzowie.org/458664/Kurierzy [/QUOTE]

mąż będzie za jakieś dwie godziny, więc zmykam; 2 tygodnie luzu pewnie rzadko teraz tutaj będę, ale postaram się

dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości