|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36096671]Zaczynacie od tego cyklu czy od następnego?[/QUOTE]
Od tego raczej ![]() Tylko już mi się wszystko pofyrtoliło kiedy najlepiej się starać
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-08-24 o 16:29 |
|
|
|
#422 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
no i znowu za Wami nie nadążam :/ czy ja kiedyś będę na biężąco? no może od 3 września :P jak stworek malutki mi zniknie na pół dnia z domu :P
ja dziś po wizycie ale polegała ona w sumie tylko na przedłużeniu L4 :/ no i potwierdzeniem daty połówkowego na 6.09. i tyle
|
#424 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36082912]Dlatego my się nawet nie wybieramy do kliniki. Z ciekawości sprawdziłam, ile kosztuje wizyta u lekarza, którego tak strasznie polecała mi pani dr, u której ostatnio byłam - 180 zł. Jedna wizyta! A gdzie badania? Madziu, mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymaj się [/QUOTE] ceny są kosmiczne, moja koleżanka się leczy w klinice niepłodności to dodatkowo wymagają badań robionych w ich laboratorium, mnóstwo kasy tam zostawiają, a wcześniej wszystkie wyniki mieli porobione Cytat:
Cytat:
a jak nie to oby przyszła wredota w terminie oby zrobili laparoCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to musi być straszne przeżyciesuper, że czujesz już ruchy
|
|
#425 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do cen - to nas właśnie powstrzymuje, tym bardziej, że trzeba by też doliczyć koszty dojazdów, noclegów. Zresztą nie wyobrażam sobie dojeżdżać kilkaset km np. na monitoring. Zwłaszcza przy mojej pracy, gdy nie mogę sobie ot tak wziąć urlopu. |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36097062]Daj znać, kiedy Cię przenieść na listę starających się.
W jakim sensie najlepiej?[/QUOTE] Dam ![]() Najlepiej w sensie w którym momencie cyklu... ![]() Onyks, ale fajnie, że poczułaś ruchy to musi być niesamowite uczucie Baobabku, jak się czujesz Kochana? Już niedługo
|
|
|
|
#427 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#429 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36095939]
Tak, polskiego.[/QUOTE] W podstawówce? Cytat:
Cytat:
a orson zostanie dla potomności ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36097249]Widziałam, że temperatura u Ciebie utrzymuje się w górze - to dobrze Co do cen - to nas właśnie powstrzymuje, tym bardziej, że trzeba by też doliczyć koszty dojazdów, noclegów. Zresztą nie wyobrażam sobie dojeżdżać kilkaset km np. na monitoring. Zwłaszcza przy mojej pracy, gdy nie mogę sobie ot tak wziąć urlopu.[/QUOTE] Właśnie też mnie drażni to, że nie ma nawet tygodnia urlopu... czasami dzień jest potrzebny i |
|||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36097334]A nie lepiej zacząć na luzie i nie myśleć, który to dzień cyklu, tylko kochać się dla przyjemności wtedy, kiedy jest ochota? Na liczenie dni przyjdzie czas, jak się nie uda
[/QUOTE]Pewnie, że lepiej Ale jak się chce zajść w ciążę, to wydaje mi się, że jednak się celuje w takie dni, kiedy jest to bardziej prawdopodobne Ale masz rację, lepiej na luzie przynajmniej na początku ![]() Nawet się nie przyznawałam, ale Orson jest mojej siostrzenicy ![]() Materac też mamy i jest ok na materacu ![]() Specjalnie dla Amani, w moim profilu zdjęcie z Orsonkiem
|
|
|
|
#431 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nieraz brałam urlop bezpłatny, jak już tak bardzo potrzebowałam - ale kiepsko się na tym wychodzi pod względem finansowym, więc to tylko w ostateczności. Cytat:
Tak to działa, hormony nami rządzą
|
||
|
|
|
#432 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak w tym miesiącu dostanę @ to też zaczynam ćwiczyćCytat:
nie chcę wykorzystywać kobiety w ciąży ale do mnie też możesz wpaść z tą ścierą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszędzie dobrze, ale w domu najlepiejCytat:
Cytat:
poobserwujesz trochę siebie i zauważysz kiedy się starać. Załóż konto na skarbiemamy i zapisuj sobie wszystko[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36097249]Widziałam, że temperatura u Ciebie utrzymuje się w górze - to dobrze Co do cen - to nas właśnie powstrzymuje, tym bardziej, że trzeba by też doliczyć koszty dojazdów, noclegów. Zresztą nie wyobrażam sobie dojeżdżać kilkaset km np. na monitoring. Zwłaszcza przy mojej pracy, gdy nie mogę sobie ot tak wziąć urlopu.[/QUOTE] tak średnio w górze, dzisiaj spadła, w zasadzie jest jak w poprzednim miesiącu. Tylko dziwnie piersi mnie bolą- całe brodawki ale nie traktuję tego jako objaw. W tym miesiącu jakoś ze spokojem do tego podchodzę, wiadomo, że bym chciała ale nie jestem nakręcona, jeszcze a u ciebie były staranka w odpowiednich dniach?
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
STOKREOTKO...
Oddałabym wiele a nawet wszystko by sie udało. Ale nic znow trzeba czekac 22 dni by sie dowiedziec .... mam nadzieje ze @ nie przyjdzie
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
I po ciężkim tygodniu nastał upragniony weekend!
Wczoraj wieczorem trochę się zmuliłam. Dobija mnie sytuacja z tatą, TŻ nie ma...Ach i wszystko sama w główce tłocze... Masakra. U mnie dzisiaj pada więc na razie rower odpada. Może z wieczora przestanie to wtedy bryknę. Dziewczyny remontujące się - podziwiam! Ja nie znoszę remontu, a wizja rozpoczynającej się budowy mnie przeraża. Trochę to inna sytuacja bo w mieszkaniu nie będzie mi się kurzyło ale i tak nie wydaje mi się że będzie to najszczęśliwszy czas w mym życiu. Onyks Strongwomen czyli u ksiedza ok. I bierzmowanie będzie? Bo chyba nie doczytałam... ButterBear no faktycznie Orson dał plamę, ale daj mu szansę...każdemu się należy. Nie przebijaj go od razu =)) Dzisiaj widziałam małego Jasia =) Przemogłam się i poszłam do szpitala, jego mama prosiła więc ich odwiedziłam. Słodziak mały Pora na obiad chyba bo od rana nic nie jadła. Mam też dzisiaj zamiar zacząć "ogarniać" Ewę, bo na rower to chyba pogoda nie pozwoli dzisiaj... O najważniejszym zapomniałam. Jest @. Mam nadzieję, że przedostatni =)))
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-08-24 o 17:12 |
|
|
|
#435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My troszkę podziałaliśmy po tym, jak lekarka powiedziała, że już można (a nawet trzeba, skoro jest pęcherzyk ). Nie mam pojęcia, czy coś z tego będzie, też się wolę nie nastawiać... Przy okazji usg przekonałam się, że testy owulacyjne u mnie się sprawdzają
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36097771]Tak, w podstawówce.
Ja nieraz brałam urlop bezpłatny, jak już tak bardzo potrzebowałam - ale kiepsko się na tym wychodzi pod względem finansowym, więc to tylko w ostateczności. U mnie nie ma problemu, bo po prostu w odpowiednie dni mam największą ochotę Tak to działa, hormony nami rządzą [/QUOTE]to masz dobrze, bo ja w dzień owulacji nie mam ochoty, bez kija nie podchodź i boli mnie wszystko, za to podczas @ ( bardziej pod jej koniec) to bym mogła ciągle Bitter Orson super ale sobie ramionka przypiekłaś
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Dodam ze bardzo sie ciesze ze sa takie fora gdzie sie czlowiek moze "wygadac i dopytac" bo ileż to można mężowi głowe suszyć ;-)
|
#438 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki slonko
Cytat:
![]() poza tym napisalam ze praca nie na stale ale ona sie nawet moze skonczyc w grudniu.....Tz tam chodzi jak jest robota a jak nie bedzie to czeka na telefon az znowu bedzie......fajnie bo kasa sie przyda ale nie kosztem zwiazku czy zdrowia chyba mu strzele z liscia jak nie zrozumie po dobroci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za kare bedziesz miala zadanie bojowe dopiero wlazlam przed chwilka do domu i musze isc do sklepu chyba pa ahaaaa mam pytanie....mojego Tzta siostra ma dzis urodziny.....wyslalam jej zyczenia Tz rowniez odpisala "dziekuje" i tyle ale.....nie zaprosila nas nawet na kawe....a Tz kupil kartke i chcial wlozyc pieniadze (bo wiemy ze jej sie przydadza bo wyjezdza na wczasy to moglaby sobie kupic co jej sie podoba) No teraz nie wiemy co zrobic....bo skoro nas nie zaprosila to bez sensu isc tak sie wpraszac a pozatym wydaje mi sie ze jak dostaje sie prezent to wypadaloby chociaz na kawe zaprosic w zeszlym roku bylo tak samo....wyslalismy zyczenia i czekalismy do wieczora na jakies zaproszenie i sie nie doczekalismy i Tz poprostu poszedl i dal jej prezent. Myslelismy ze nie zaprasza nas bo tesciowa byla wtedy w szpitalu i nie miala ochoty swietowac a tu sie okazalo ze zaprosila znajomych do baru (i to jak Tz dawal jej prezent to wlasnie wychodzili) powiem szczerze ze zrobilo mi sie przykro nawet nie zaproponowala Tz ![]() no i co mamy dzis zrobic??mamy isc i dac jej koperte??czy olac?? bezsensu tak do kogos wbijac bez zaproszenia
|
|||||
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36097918]Nie spadła poniżej tej drugiej linii, więc jest ok. U mnie też trochę skacze, ale nadal trzyma się w górze. My troszkę podziałaliśmy po tym, jak lekarka powiedziała, że już można (a nawet trzeba, skoro jest pęcherzyk ). Nie mam pojęcia, czy coś z tego będzie, też się wolę nie nastawiać... Przy okazji usg przekonałam się, że testy owulacyjne u mnie się sprawdzają [/QUOTE]to oby coś było u Ciebie
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam was...i nie pamiętam nic...
Nie działał mi net przez cały dzień ![]() Aaby chyba ty pisałaś o wózku...nie mam narazie pojęcia co zrobić...takie wózki jeden za drugim są długie i bardzo ciężko się nimi manewruje ![]() Moja koleżanka poszła dziś do szpitala na zabieg
|
|
|
|
#441 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A że czekanie jest trudne, to akurat wiem. Nic nie poradzimy - trzeba być cierpliwym i spokojnie czekać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty mi tu nie pokazuj arbuza bo chyba zdechnę do jutra z pragnienia nim mi tż kupi![]() Cytat:
ja na czuja kupowałam a miałam wszystkiego w brud po kilkadziesiąt sztuk![]() Dziewczyny kiedy do mnie jakaś burza dojdzie, ulewa tylkko chmury przechodzą i idą dalej
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Wiem wiem cierpliwosc kształtuje charakter
![]() Mrowinka... masz moze i racje wszystkiego nie ale bardzo duzo .... procz bliskich i ukochanego Męża wszystko !
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-24 o 17:29 |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36098188]Ja bym na pewno nie oddała wszystkiego, żeby mieć dziecko
![]() A że czekanie jest trudne, to akurat wiem. Nic nie poradzimy - trzeba być cierpliwym i spokojnie czekać. Poważnie jesteś taka rozdrażniona? Myślałam, że to naturalne, że kobieta ma wtedy ochotę, w końcu wzrasta wtedy poziom hormonów, które są odpowiedzialne za libido. Ja bym chyba nie poszła. Mam nadzieję, że nawet jeśli nie uda się teraz, to w ciągu paru kolejnych cykli - w końcu po coś na tę laparoskopię poszłam [/QUOTE]tak jestem najczęściej podenerwowana w te dni, a najbardziej w dzień owulacji (czyli w dzień w który odczuwam ból jajnika) często się zdarza, że dojdzie do jakiejś sprzeczki i z seksu nici, ale na następny dzień nadrabiamy jakiś wybryk natury ze mnieja też mam nadzieję, że się uda po twojej laparo, z całego serca życzę Tobie tego spadam trochę mamę odwiedzić, później zajrzę
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
już 4 osoby licytują mój kombinezon, a 37 obserwuje
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
onyks
za ruchy.Maleństwo a byś wolała jedno czy dwu jajowe?? Chyba dwujajowe lepiej patrzyłaś na ten wózek co ci wkleiłam??metka no to mały miał wczoraj frajdę. bao ja nie brałam laktatora do szpitala. Nawał pokarmu jest w 3 dobie więc już się praktycznie wychodzi. W szpitalu to ja nawet stanika nie nosiłam Jak coś to mąż ci dowiezie. Ana my chyba będziemy budować ytong + styropian. Ale nie znam szczegółów. Strong dawaj zaproszenia. Gucia6 dziękuję za odpowiedź na temat ubranek. Agnusku dziękuję, dziś mi już lepiej. Widać, ze jesteś niezastąpiona. Stokrotko dziękuję, dziś już dobrze. Butter Jak wyszłam z Mają o 9.30 na spacerek tak teraz wróciłam. Mąz w tym czasie pojechał jeszcze na basen i potem dołączył do nas. |
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wózek chyba patrzyłam...wszystko podobne do siebie...narazie daje sobie spokój I znów zaczynam się gorzej czuć....qrdeeee
|
|
|
|
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36097771]Tak, w podstawówce. Ja nieraz brałam urlop bezpłatny, jak już tak bardzo potrzebowałam - ale kiepsko się na tym wychodzi pod względem finansowym, więc to tylko w ostateczności. U mnie nie ma problemu, bo po prostu w odpowiednie dni mam największą ochotę Tak to działa, hormony nami rządzą [/QUOTE]U nas raczej takie akcje nie przechodzą... a jak ktoś chory to złości takie, że hej... kichasz, prychasz a masz chodzić ![]() Cytat:
Kotku a moje propozycji apropo Mai to już nie zauważyłaś nie to nie ![]() ![]() Cytat:
baty jak nic! i to jeszcze słyszałam to zdanie, że z itonga, kobieto więcej szczegółów
|
|||
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez mleka szok.. tak ją zmogło. Ja czuję się różnie, mam mdłości nadal a tu 2 trymestr heh, chyba do porodu będę miała, senność też mnie łapie i ogólnie zmęczenie. Jak jest gorąco to nawet z domu nie wychodzę. Porodu się nie boję (na razie) bo 1 wspominam dobrze, choć bolało jak cholera :d ale jednak te 3,5 szybko zleciało, więc liczę że teraz będzie krócej Cytat:
Widziałyście te bodziaki co są od 27.08?? boskieeeee No przeboskie, kupuję dla synka z kubusiem i drugie z myszką miki Dla dziewczynek są też śliczne z hello kitty, pszczółką mają i smerfetką
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

to musi być straszne przeżycie

ja jak w tym miesiącu dostanę @ to też zaczynam ćwiczyć
Powiedzcie, że jeszcze nic straconego...

ja na czuja kupowałam a miałam wszystkiego w brud