Poznań- Siłownia i Fitness - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 20:51   #31
69love69
Zakorzenienie

Dot.: Siłownie w Poznaniu

Cytat:
Napisane przez tuturutu Pokaż wiadomość
Po pierwsze - jak się cieszę, że wreszcie znalazły się jakieś ćwiczące Poznanianki !
Czyli RF wygląda profesjonalnie .. W takim razie na razie zostanę przy tym, aczkolwiek Podolany trochę daleko .

Też o tym myślałam i wygląda to całkiem nieźle na ich stronie. Można by się tam przejechać i zobaczyć na żywo jak to wszystko tam jest
zależy Ci głównie na poprawieniu kondycji, czy raczej na wyglądzie ?

i to i to, jestem teraz na diecie, bo chce zgubić to co sobie wyhodowalam ;/ a konydcja tez musi byc, w koncu na awf studiuje ;p
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 12:47   #32
zabx88
Raczkowanie

Atlantis na Słowiańskiej jest dobrą opcją.Tym bardziej, że czynne 24h więc nie musisz sie martwić i spieszyć jeśli będziesz chciałą poćwiczyć ok 21 . Jeśli mieszkasz w okolicach to raczej wybierz tą. Z doświadczenia, nie tylko mojego, wiem, że im dalej tym trudniej z motywacją (szczególnie gdy pada lub wieje itd itp..) i po 2,3 tyg. zapał mija, a tak nawet w ramach rozgrzewki mozesz pomaszerowac lub przebiec truchcikiem na pobliską siłownie.
zabx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 13:54   #33
tuturutu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
i to i to, jestem teraz na diecie, bo chce zgubić to co sobie wyhodowalam ;/ a konydcja tez musi byc, w koncu na awf studiuje ;p
aaa, no to trzeba było tak od razuu że AWF ja niestety jestem na hormonach, więc waga idzie w górę, dlatego ciągnie mnie do siłowni

Cytat:
Napisane przez zabx88 Pokaż wiadomość
Atlantis na Słowiańskiej jest dobrą opcją.Tym bardziej, że czynne 24h więc nie musisz sie martwić i spieszyć jeśli będziesz chciałą poćwiczyć ok 21 . Jeśli mieszkasz w okolicach to raczej wybierz tą. Z doświadczenia, nie tylko mojego, wiem, że im dalej tym trudniej z motywacją (szczególnie gdy pada lub wieje itd itp..) i po 2,3 tyg. zapał mija, a tak nawet w ramach rozgrzewki mozesz pomaszerowac lub przebiec truchcikiem na pobliską siłownie.
kurczę, jak ja bym tak chciała ... ale oczywiście nie, w pobliżu same drożyzny, a wszystko co tańsze, ale dobre, to gdzieś daleko
tuturutu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 22:50   #34
Chloestic
Zakorzenienie

Dot.: Jaki klub fitness polecacie -Poznań

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość
Wg mnie ta powala z nóg:

http://www.remplus.pl/index_pl.html

bywasz tam? mieszkam na Milczanskiej i myslalam, aby wykupic karnet wlasnie na ta silownie
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 16:52   #35
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
bywasz tam? mieszkam na Milczanskiej i myslalam, aby wykupic karnet wlasnie na ta silownie

Ja tam bywam od 3 miesięcy, początkowo jeden miesiąc karta dzienna ( wejście do 15 ), teraz korzystam w ramach karty MultiSport .
Mam za sobą odwiedziny w kilku klubach, w dwóch miałam okazję ćwiczyć nieco dłużej i z czystym sumieniem mogę polecić Remplus. Miła obsługa, trenerzy zawsze gotowi do pomocy, sprzęt sprawny, czyste łazienki, sauna świetna , kabiny prysznicowe z solarium też mają.
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 11:45   #36
jagodzianka612
Raczkowanie

a chodzil ktos moze do olympic fitness przy polnej 13?zamierzam sie tam wybrac od pazdziernika maja bogata oferte.ktos ma jakeis doswiadczenie z tym klubem?
będzie- 48kg

76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-62
jagodzianka612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 10:14   #37
r k
Raczkowanie

ja chodze do green point fitness jestem zadowolona place 130 zł/mies( byla promocja i mozna bylo taniej kupic karnet) chodze juz 3 miesiac
r k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 00:31   #38
Vic87
Rozeznanie

Też zastanawiam się nad remplus szczerze mówiąc, bo szukam dla siebie klubu w Poznaniu. Pomijając kwestię siłowni, jak wyglądają tam zajęcia aerobikowe itp?

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-21, 11:49   #39
dagi666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagodzianka612 Pokaż wiadomość
a chodzil ktos moze do olympic fitness przy polnej 13?zamierzam sie tam wybrac od pazdziernika maja bogata oferte.ktos ma jakeis doswiadczenie z tym klubem?
Ja tam byłam kilka razy, ale tylko na spinningu, jest około 10 rowerów, zazwyczaj trzeba zapisywać się na nie wcześniej, instruktorzy-różni, zależy na kogo się trafi. Wejście jednorazowe na wybrane zajęcia 25 zł, karnet miesięczny chyba ok. 150 zł. Generalnie są pewnie lepsze kluby fitness, ale zaletą tego jest bliskość dla osób mieszkających na jeżycach
dagi666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 12:06   #40
patelenka
Raczkowanie

Witajcie!
Widzę że temat trochę umarł w listopadzie 2010 roku, ale może ktoś odpowie.
Jestem już prawie po sesji i czuję nieodpartą ochotę ruszenia się z domu! Planuję zapisać się na Pilates i teraz pytanie gdzie?
Mieszkam na os. Przyjaźni i nie chciałabym za daleko jeździć bo wtedy trudniej o systematyczność (przynajmniej mi-dodatkowo znając komunikacje miejską-korki itd- strata czasu).
Poszperałam trochę w necie i zastanawiam się nad FITNESS KLUB MAGIEL (przy ul. Nowowiejskiego 8) - czy ktoś ma jakieś przygody z tym klubem?
Wiem że jeszcze jest dosyć blisko NIKU ale niestety na ich stronie nie ma cennika i grafik zajęć które by mnie interesowały kolidują z zajęciami na uczelni.
Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi - może znacie jakieś inne kluby w okolicy winograd/przyjaźni/jeżyc które byście polecili?

Pozdrawiam - patelenka

Ps. przy okazji - to mój pierwszy post na tym forum - więc dzień dobry - będę tu zaglądać częściej )
patelenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 19:09   #41
nike1
Przyczajenie

Niku Fitness na ul. Piątkowskiej i w galerii Malta wprowadza promocję walentynkowa, za karnet całoroczny całodzienny na wszystko, czyli siłownia, fitness, spinning, sauny sucha i mokra 1450zł. Promocja trwa tylko do 21.02.2011
nike1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 21:53   #42
patelenka
Raczkowanie

ło...no może i fajnie ale niestety raczej nie na studencie realia ( a przynajmniej moje) wyłożyć na raz 1450 zł, chociaż dla osób które byłyby w stanie to może być to atrakcyjna oferta.

A co z klubem Magiel? ma ktoś jakieś info/plotki/zastrzeżenia?
patelenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 23:09   #43
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patelenka Pokaż wiadomość
Witajcie!
Widzę że temat trochę umarł w listopadzie 2010 roku, ale może ktoś odpowie.
Jestem już prawie po sesji i czuję nieodpartą ochotę ruszenia się z domu! Planuję zapisać się na Pilates i teraz pytanie gdzie?
Mieszkam na os. Przyjaźni i nie chciałabym za daleko jeździć bo wtedy trudniej o systematyczność (przynajmniej mi-dodatkowo znając komunikacje miejską-korki itd- strata czasu).
Poszperałam trochę w necie i zastanawiam się nad FITNESS KLUB MAGIEL (przy ul. Nowowiejskiego 8) - czy ktoś ma jakieś przygody z tym klubem?
Wiem że jeszcze jest dosyć blisko NIKU ale niestety na ich stronie nie ma cennika i grafik zajęć które by mnie interesowały kolidują z zajęciami na uczelni.
Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi - może znacie jakieś inne kluby w okolicy winograd/przyjaźni/jeżyc które byście polecili?

Pozdrawiam - patelenka

Ps. przy okazji - to mój pierwszy post na tym forum - więc dzień dobry - będę tu zaglądać częściej )
Ja zrobiłam wstępne rozeznaie w okolicy winograd i piątkowa i zamierzam skierować swe kroki na Wojciechowskiego, do Salonu Pięknego ciala. Siłownia jest tylko dla kobiet i wygląda naprawdę zachęcająco. I cena ok.
Mam tylko pytanko do dziewczyn. Jak wygląda pierwsze spotkanie na siłowni? tzn czy trzeba się zapisac na jakieś zajęcia? Interesuje mnie zrzucenie po prostu kilku kilogramów, nie chce aorobiku ani nic takiego. Chciałam troche pocwiczyć na biezni, na rowerkach, na nogi cosik. Nie wiem polecacie coś konkretnego?
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 12:40   #44
e0f3d546fc8e38a0a41f4bfac2647800bba81a40_6556af13d63ff
Konto usunięte

Witam

Również szukam jakiegoś klubu fitness w okolicach Piątkowa na studencką kieszeń I zastanawiam się nad wyżej wspomnianym Studiem Pięknego Ciała, może któraś z Was tam chodziła? Warto? Nie ma problemów z zapisaniem się na zajęcia?
e0f3d546fc8e38a0a41f4bfac2647800bba81a40_6556af13d63ff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 09:44   #45
69love69
Zakorzenienie

podbijam wątek

Czy są tu dziewczyny, które chodziły/chodzą do Studia pięknego ciała na wojciechowskiego???jeśli tak to napiszcie co sądzicie
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 22:32   #46
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

ja byłam jak dla mnie jest super. Chodzę na siłownię, więc nie wiem jakie są zajęcia. Trenerki są świetne. Bardzo miłe, fajnie wszystko tłmaczą, instruują jak ćwiczyć, ile powtórzeń i co na konkretne partie ciała. Naprwde jest super i tanio bo karnet open to 160 zł. Ja polecam gorąco.
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 18:26   #47
megive
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
podbijam wątek

Czy są tu dziewczyny, które chodziły/chodzą do Studia pięknego ciała na wojciechowskiego???jeśli tak to napiszcie co sądzicie
Ja tam chodzę od kilku tygodni, z tym, że ja mam tylko karnet do godziny 15. Godzinka zajęć, potem godzinka na siłowni i czuję się nowo narodzona Ok. godziny 12-13 prawie nikogo nie ma, zdarzyło się nawet, że byłam zupełnie sama na siłowni Po południu nie wiem jak jest, ponoć bywa różnie, ale wiadomo, że wtedy jest o wiele więcej osób niż rano. A jeśli chodzi o sam klub, to bardzo mi się tam podoba i coś czuję, że będę tam dłuuugo chodzić
megive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 21:09   #48
Chloestic
Zakorzenienie

ja zdecydowanie polecam Remplus na Katowicskiej, duza silownia, sporo maszyn, swietne zajecia z aerobiku i boskie sauny!
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 11:58   #49
taka malaga
Przyczajenie

Ja byłam kiedyś fanką siłowni.. potem krótka miłość do aerobiku.. spróbowałam ZUMBY i.. przepadłam! Przez 1miesiąc zrzuciłam 3 kg, których siłownia nie umiała zwalczyć

Polecam kameralne Studio tańca: http://poleacademy.pl/ z Pozqa.

P.S. Jak ktoś potrzebuje zrobić szybko efekty, a brak motywacji, niech spróbuje Pole Dance + fitness. Działa cuda, jest sexy i fantastyczna atmosfera!!!
taka malaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 16:30   #50
mangogirl
Raczkowanie

ja tez chyba zaczne chodzic do niku..
mangogirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 16:35   #51
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

nie ma tu kogos z okolic Naramowickiej? jestem tu tylko przejazdem i mysle co by spiac tylek i isc biegac ale samej jakos do d...
Stary 2011-09-20, 18:14   #52
ciriness
Zadomowienie

I ja dołącze się do wątku.

Też szukam pilates oraz jogi i to w cenie która mnie nie pogrąży...

Myślę o tym GreenPoincie, szkoda że mało klubów ma ofertę na np. 2 wejścia w tygodniu jak ma green point.
Nie sądzę żebym miała czas więcej niż 2 razy, no i nie przydadzą mi się karnety OPEN za 160-190zł, więc chyba pozostaje ten Green Point.

Pilates znalazłam jeszcze
Niku
Studio Pięknego Ciała
Studio Kontroli Ciała
Magiel

Ahh jak fajnie było być studentem
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 08:34   #53
aventino11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megive Pokaż wiadomość
Ja tam chodzę od kilku tygodni, z tym, że ja mam tylko karnet do godziny 15. Godzinka zajęć, potem godzinka na siłowni i czuję się nowo narodzona Ok. godziny 12-13 prawie nikogo nie ma, zdarzyło się nawet, że byłam zupełnie sama na siłowni Po południu nie wiem jak jest, ponoć bywa różnie, ale wiadomo, że wtedy jest o wiele więcej osób niż rano. A jeśli chodzi o sam klub, to bardzo mi się tam podoba i coś czuję, że będę tam dłuuugo chodzić
Ja też bardzo polecam Studio pieknego ciała, fajna amosfera, mięśniaków brak, nie ma rewii mody, przychodzą kobiety w każdym wieku, od wnuczki do babci i mają bardzo dobry, nowoczesny sprzęt do ćwiczeń. Jedynie na co narzekają niektóre panie to mała salka do ćwiczeń grupowych, dla mnie to nie problem bo nie trawię żadnych aerobików i innych cudów, po których efektów brak. Co do ilości osób to ponoć problemy zaczynają się od ok godziny 18, wcześniej jest ok.
Co do Atlantisu na Słowiańskiej to absolutnie nie polecam, siłownia ma już swoje lata i to widać, mięśniaków też sporo poza tym w recepcji jest jedna panienka na widok której dostaję wysypki, jest wiecznie znudzona i na każde pytanie odpowiada z wielką łaską, szatnia jest obskurna, a prysznice jak w podstawówce w latach 80-tych. Natomiast dobre opinie słyszałam o drugim Atlantisie na ulicy Złotowskiej (w stronę Skórzewa), jest nowy, duży i chyba nie tak bardzo oblegany.
Mam nadzieję, że moje opinie komuś się przydadzą
aventino11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 13:29   #54
doma500
Przyczajenie

Dot.: Poznań- Siłownia i Fitness

Czy możecie mi coś powiedzieć na temat tego studia pięknego ciała (centrum urody i fitnessu) na ul. Wojciechowskiego czy dobrze wykonują tam zabiegi?? Interesuje mnie endermologia LPG
doma500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-11, 08:00   #55
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

A ja polecam klub na ulicy Pamiątkowej Green Point Fitness.
Przede wszystkim przyzwoita cena (karnet open na wszystko kosztuje ok 160 zeta) Sala do spiningu , sala mniejsza do zajęć pilates,joga itp i duza sala na zajęcia bardziej popularne : zumba( instruktorki ostro dają czadu ) , step czy power pump. Do tego 2 razy w tyg jest boks dla kobiet. Dla facetów są tez jakieś tam zajęcia MMA, boks itd. Oprócz tego jak na moje oko dobrze wyposażona siłownia.
W klubie czysto, a po zajęciach można się zrelaksować na saunie

Podoba mi się tez pomysł z różnymi imprezami w klubie. Teraz będą walentynki w greenpoint (specialny grafik fitness na tą impreze) ale z racji ze wiadomo że we wtorek większość będzie jednak randkowac to są organizowane w poniedziałek
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 19:33   #56
karo0o89
Przyczajenie

chodziłam do Remplusa i do Green Pointa.. i zdecydowanie Green Point!!! ) karnet studencki wejścia do 16 ( ważne żeby przed 16 wejść,można siedzieć ile się chce) i pozniej o 20.. - 120 zł na miesiac.. 50 zl wpisowe...
karo0o89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 21:10   #57
kkostur
Przyczajenie

Dot.: Kluby fitness w Poznaniu

Całym sercem jestem za Fabryką Formy w Kinepolis. Star Trac sprzęcik i jest gitara. Sporo zajęć w tygodniu, dla każdego coś miłego. Magda jest the best!
kkostur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 21:15   #58
kkostur
Przyczajenie

Nigdy nie byłam w Olympicu. Faktycznie jest OK? Ja jestem stałą bywalczynią Fabryki i nie zastanawiałam się nad zmianą, bo w sumie mam w miarę blisko no i zajęć sporo.
kkostur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 15:00   #59
ciriness
Zadomowienie

Ja osobiście nie przepadam za GreenPoint'em, za dużo ludzi, wieczne kolejki, totalny ścisk w szatni, niemiła obsługa na recepcji etc. i gdyby nie to że tam jest rewelacyjna instruktorka do pilatesu (Małgosia) to bym pewnie nie przesiedziała tam więcej niż miesiąc

Teraz chodzę do Remplussa i mi bardziej ten klub odpowiada, jest mniejszy, kameralny, na jodze jest gdzie wyciągnąć rękę, daje mi komfort
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 21:48   #60
martynka18__
Raczkowanie

GG do martynka18__ Send a message via Skype™ to martynka18__

A co powiecie o Green Poin'cie na Hetmańskiej?
martynka18__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości