|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
No ale dziecko nie wie ale pytając je za kazdym razem przez pół roku czy rok wyrobi się w nim dobry nawyk... To są proste pytania które pozornie dają wybór, dajesz t shirty jeden czerwony drugi zielony i mimo że to bez różnicy dziecko może wybrać między jednym a drugim. To trochę nauka samodzielności wiadomo że takiego zupełnego malucha nie spytasz tak generalnie co chce ubrać bo jeszcze się wciśnie w kombinezon zimowy ale według mnie to ma sens. Tak jak Kadin mówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
kobieta za ladą
|
siedzenie przed blokiem to praca
w monitoringu osiedla ![]() ![]()
#183 |
Zakorzenienie
|
Jasne, ale pytajmy jak dziecko, że tak brzydko powiem "czai bazę", a nie gdy jest zajęte zabawą i po prostu chce mu się pić, wszystko jedno co wtedy dostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie dziwią ludzie nieczytający informacji na drzwiach urzędów... na moich jak byk wisi kto pracuje, czym się zajmuje i w jakich godzinach - ale i tak wchodzi masa osób w zupełnie innych sprawach, mimo tego, że dodatkowo obok znajduje się ogromna tablica z wyszczególnieniem wszystkich pomieszczeń. EDIT: Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez lara Czas edycji: 2012-08-24 o 13:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj wkurzyli kierowcy autobusów tutaj. Jeżdżą tylko autobusy niskopodwoziowe, więc zakładam, że mają opcję obniżania progu tak, żeby móc normalnie wózkiem wjechać. Ale... nieee, bo po co. Więc za każdym razem musiałam ten wózek sama podnosić, żeby wjechać. Tak samo, jak z podjechaniem, też był problem. Tutaj jest tak, że ludzie wchodzą od strony kierowcy pierwszymi drzwiami a jak się ma wózek, to środkowymi drzwiami i potem się kupuje bilet albo odbija kartę przejazdową (swoją drogą, jest fajna, bo obejmuje całą Holandię i kosztuje niewiele, muszę ją kiedyś nabyć). Przystanki, z których dzisiaj korzystałam, były na wysokich wysepkach, więc było ciężko operować wózkiem tak, żeby z nich zjeżdżać i na nie wjeżdżać, a między budką przystanku a autobusem było tak mało miejsca, że wózkiem bym nie przejechała. No i co... na 4 przejazdy, tylko jeden kierowca podjechał do mnie środkowymi drzwiami. Jeden to w ogóle siedział i się cieszył jak głupi do sera, że ja podnoszę sama wózek, żeby wjechać pierwszymi drzwiami i potem się przeciskać między fotelami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
beach please
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Jeszcze co do tego dawania wyboru dzieciom i ćwiczeniu słownika.
Miałam kiedyś w grupie takiego prawie trzylatka który mówił tylko "tak", "nie", "mama" i "tata". Gdy się przyjrzałam bliżej z czego wynika problem okazało się, że rodzice komunikują się z nim jedynie za pomocą pytań, na które jedyne możliwe odpowiedzi to tak lub nie. Nie podejmowali jak dotąd żadnego innego dialogu z dzieckiem. Gdy im zwróciłam na to uwagę odpowiedzieli, że "po co mają z nim gadać, jak on i tak nie rozumie". Ręce mi opadły. Także uważam, że z dwojga "złego" lepsza jest przesada w stronę dużego dawania możliwości wyboru. Przynajmniej pożytek z tego taki, że się dziecko komunikuje z otoczeniem. A co do bezmyślności rodziców to mogłabym z racji zawodu książkę napisać, no ale nie o tym wątek.
#190 |
Zadomowienie
|
MonikaFaustyna, czemu nie poprosiłaś nikogo o pomoc? Bo dzwiganie wózka to faktycznie nie za przyjemne zajęcie.
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam takiego kolegę w liceum, któremu mama wybierała ubrania. Sweterki w romby, koszule z kołnierzykiem, do tego zazwyczaj adidasy. Zgolenia dziewiczego wąsa już nikt mu nie poradził ![]() Edytowane przez lalalabamba Czas edycji: 2012-08-24 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
A mnie dziwi, no nie wiem jak to powiedzieć pokojenie JP ( nie JP od papieża)
![]() O ile może i mogłabym ![]() No właśnie ,,młodzież''. Idę chodnikiem i mijam grupę 11- latków kilku chłopców i dziewuszek, jedzie samochód policyjny, wtedy jedna z tych dziewczynek pokazała im środkowy palec ![]() Dzieciom to już się troszkę przewraca w ...głowach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
o co chodzi w końcu z tym Breivikiem? nie mogli mu dać od razu dożywocia? widziałyście jego celę? u nas niektóre kawalerki są w gorszym stanie
![]() ![]() ''Przepraszam, że nie zabiłem więcej osób". ostatnie słowa Breivika Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-08-24 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Ameryce dostałby karę śmierci albo karę wg ich fajnego licznika ![]() ![]()
![]() |
#198 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() w ogóle to w takich przypadkach jestem za karą śmierci ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Breivik jest synem jakiegoś dyplomaty z tego co słyszałam, i ogólnie obracał się w takim politycznym wpływowym środowisku. Nie wiem czy przypadkiem to też nie ma wpływu na kuriozalne warunki w jakich przebywa obecnie i na ogólne potraktowanie go przez wymiar sprawiedliwości.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A on tyle powinien dostać ![]() ![]() ![]() No, ale nasz system wcale nie jest lepszy. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
A czy dla niego czasem nie chcą wybudować specjalnego więzienia, którego utrzymanie będzie kosztować kilka milionów rocznie? ![]() Coś mi się tak obiło o uszy, nie wiem czy czegoś nie pokręciłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#204 |
kobieta za ladą
|
W Norwegii najwyższa kara to właśnie 21 lat
![]()
#205 |
Wtajemniczenie
|
"Za 250 mln $ zbudowano w Halden więzienie na 30 hektarowej działce, dla 252 więźniów. Każdy więzień ma dla siebie celę o powierzchni 12 metrów kwadratowych, kabinę prysznicową, telewizor lcd. Same obrazy wiszące na korytarzach kosztowały milion USD."
To jakieś starsze, news z 2010r. A tu to nowsze: "W Bastoy przebywa obecnie 120 więźniów i 70 osób obsługi (z czego strażnicy to tylko połowa). Więźniowie mogą spacerować po leśnych ścieżkach, pływać albo łowić ryby na liczących 8 km długości kamienistych plażach, grać w tenisa lub w piłkę nożną. Po tak spędzonym dniu mogą odświeżyć się w więziennej saunie, spędzić czas w więziennym kinie lub w bibliotece. Można też zawsze pooglądać kablówkę. Posiłki są spożywane w kantynie ozdobionej norweską sztuką ludową. Więźniowie mają dostęp o komputerów i internetu. Tak wygląda rzeczywistość więzienia Bastoy. A przebywają tu nie osoby skazane za złamanie zakazu palenia w pubach, lecz mordercy."
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
kobieta za ladą
|
mnie dziwi że trzeba sie wlaśnie prosić o to by ktoś zechciał nam wnieść wózek z dzieckiem do autobusu,przecież na logikę jak nie ma niskpodłowego to wiadomo chyba
![]()
#207 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to wiem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
post na fejsbuku
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie instruktorzy prawa jazdy, których obserwuję bardzo często z balkonu (mieszkam koło piekarni), którzy każą czekać na siebie kursantom i idą po chleb do piekarni. Ciekawe czy odrabiają później z kursantami te kilka minut.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.