|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
możesz podać linka ![]() Ok, o biedronkę chodziło.... szkoda że rozmiary dopiero od 68
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2012-08-24 o 19:51 |
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ratunku!!!
Biorę od 3 dni witaminy, bo kwas foliowy mi się skończył, a dostałam opakowanie na 2 miesiące Pharma Matruelle od koleżanki (koszt to ponad 70zł). Lekarka powiedziała, że nie muszę brać codziennie tylko co drugi dzień, bo morfologię i ogólnie badania mam idealne. Niestety po zażyciu tabletki po 5min biegnę do wc i wymiotuję, nie mam żadnych mdłości, ani złego samopoczucia, tylko czuję, że zaraz zwymiotuję, ledwo dobiegam. Po wymiotowaniu czuję się dobrze, że mogę iść jeść itd, choć potem głowa mnie lekko pobolewa. Co robić?? ? 2 razy wzięłam i 2 razy wymiotowałam, zaraz po zażyciu w odstępie 5-10minut. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- nom biedronkę, kurcze myślałam że od 56r, no ale i tak kupię, bo są boskie.
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam tą Matruellę przez 3 m-ce, teraz kupuje tańsze Falvit Mama, ale nie wymiotowałąm po nich. wiec nie pomoge :/
a może to dlatego że one są duże?
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy wielkość nie miała dla mnie znaczenia :/ Brałam jeszcze większe na odchudzanie i nigdy mi nic nie było. Nie mam problemów z połykaniem dużych tabletek.
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
a może spróbuj innych witamin
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
no będę musiała, ale przypomniało mi się, że po Centrum też wymiotowałam kiedyś.
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Strippi dziwna sprawa z tymi tabletkami. Ja nigdy tak nie miałam. Skoro tak na nie reagujesz to raczej ich nie bierz.
Na rower nie poszłam bo pogada nie za bardzo, za to starałam się zrobić skalpel... noi masakra...ledwo dałam rade. a i tak wyglądało to z boku pewnie komicznie Moje postanowienie- na przemian rower i skalpel. No chyba, że jakiś basen po drodze wpadnie... wiem, że to masakra mieszkać nad morzem i na basen chodzić, ale kąpiele w zimnym Bałtyku mnie nie kręcą =)
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi chyba by nie brała, wymiotowanie w ciąży raczej niewskazane
aczkolwiek może jeszcze raz bym spróbowałam - do 3 razy sztuka, ale nie wiem, nie chcę źle doradzić...Jak płaszczyk?
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba je odstawię i kupię po prostu kwas foliowy taki jak brałam do tej pory.
(t)asia - powodzenia w postanowieniach ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Nie wiem, boję się trochę, bo do tej pory nie wymiotowałam.
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo
Ana słonko bo my jeszcze dyskutujemy na ten temat i sama nie wiem. Na razie jest taka opcja jak Ytong + styropian . Jeszcze ekipy będziemy szukać. A na dach dajecie blachodachówkę?? Strippi może zmień te tabletki
|
|
|
|
#461 | |
|
siedzę i myślę
|
Oczywiście dam
![]() Będę czekać Dzięki Cytat:
Będzie na przyszłość ![]() Ja zawsze wymiotuje po Vigorze, ale tylko gdy wezmę tabletkę na czczo.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-08-24 o 21:30 |
|
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
ButterBear piekne zdjecia,
FD_nika oby @ nie przyszla, stokrotko, mrowinko trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jutro testu nie bedzie bo wlasnie dostalam @ na razie malenkie plamienie ale zapewne sie rozkreci bo mnie w brzuchu kreci, mrowinko wpisz prosze moze jutrzejsza date czyli OM 25.08 nastepna ok 27.09 dobranoc
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniam na zwykły kwas foliowy.
Cytat:
Ja byłam najedzona, bo brałam po 18:00 :/
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla synka kupię szkoda, że dostałaś, trzymam kciuki za następny miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Też tak sądzę, bo nie dość, że mdłości mnie męczą co jakiś czas, to jeszcze te wymioty przez tabletki... o nieee, co za dużo to nie zdrowo
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Metka
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strippi Twoja niedługo 3-latka? dajesz ją do przedszkola?
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
metka szkoda, ze @ przylazła
u nas jutro otwierają kolejny supermarket, a inny zrobił dzisiaj wyprzedaż, warzywa i owoce -50 % i sporo towarów było tańsze np mięso, piwo, sery itp. Ale co się działo w tym sklepie to przechodzi ludzkie pojęcie przepychanki, wyzywanki, jeden facet to nawet do lania się szykował i staranował wózkiem kilka osób, normalnie szok do kasy staliśmy 30 min, tz ja stałam, tz stał w kolejce do ważenia warzyw, a teściu w kolejce za serem, śmiesznie było, ludzie się jak bydło zachowują
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-08-24 o 22:18 |
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie ma 2 i pół roku
Tak dostała się do przedszkola państwowego, jednak nie wiem czy ją przyjmą ;/ bo popuszcza w majtki :/
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dopiero znalazlam minutke na wizaz, taki zabiegany dzien mialam. Niby nic waznego ale jakies zakupy, playgroup dla Filipa nawet mieli dzis party a zakonczenie wakacji, wiec sie wybawilismy
![]() Ide poczytac |
|
|
|
#471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my tez jeszcze przed slubem chcielismy dwojek dzieci a teraz juz trojke A moze to zaslabniecie to z powodu ... ciazy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak bys mogla dopisac do przegladu w poniedzialek mam wizyte u gina ![]() Witajcie Zauwazyl ktos ze mnie nie bylo? ![]() Przelecialam Was na szybko , maz w domu drugi dzien jest wiec zamiast na necie siedziec to spedzamy razem czas w trojeczke
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
ja zauważyłam, bo myślałam jak tam Domino, pisz szybciutko
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36098188]
Ja bym chyba nie poszła. [/QUOTE] no i nie poszlismy jednak chociaz Tz juz prawie byl gotowy do wyjscia...ale zapytalam tylko czy ucieszylby sie jakby ktos zrobil mu taka wizyte bez zaproszenia....powiedzial ze nie....ciekawe co na to tesciowa (bo albo siostra dostanie ochrzan albo my - my to niby ze nie przyszlismy na urodziny siostry )a dodam tylko ze na fb ma opis "urodzinkowe piwko w"..."" ![]() kurcze zauwazylam!!! ale mi nie zacytowalo....chyba wizaz uznal to za zbyt duze wykorzystywanie ![]() kurcze Maja budzi sie co chwile z takim rykiem jakby ja obdzierali ze skory.....i to placze przez sen i nawet sie nie budzi....bidulka pewnie jej sie cos sni
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mrowinka - jak bys miala czas to prosze dopisz na pierwszej stronie Dominik Pawel bo dajemy malemu dwa imiona. I mnie mozesz dac na liste staran na 2013 rok
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Strong co do przegadu tyg to u nas dopiesz 28.08 wizyta z midwife
![]() Zaaabcia planujecie druga dzidzie na 2013 to bedziesz miala roznice wieku ok 1,5-2 lata podziwiam za decyzjeMalenstfffo ciesze sie za Ciebie, kropeczki sa sliczne az lezka sie kreci ze dwa serduszka nosisz ojjj az sie rozczulilam a mezus z pewnscia sie poprawi lobuz ![]() ![]() Madzaia ale sie usmialam, Ty dzdzownica z pszczolki Mai a Majka pszczolka ajk sie u was bajkowo zrobilo ![]() Bikus & Baobabku jak wy sie dziewczyny czujecie, coraz blizej, i zaczniecie sie rozpakowywac A ja tylko pisze ze moze mnie nie byc przez weekend tzn do wtorku bo M. ma az 3 dni wolnego i juz zapowiedzial ze bedziemy spedzac te 3 dni rodzinnie Wiec do usyszonka kochane ;*
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytowałam więcej, ale mi wcięło. Przykro mi z powodu @. Może nast. razem się uda. Kotku, miałam pisać, że też bym nie poszła. Kij jej w oko. I dobrze, że nie poszliście Oczywiście zdam relację z wakacji razem z recenzją Tylko powiedz co Cię głównie interesuje ![]() Matko, jaki gorąc, leje się pot po czole...masakra ...
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O 9ej przyjdzie facet zakładać nam rolety we wszystkich oknach jupppiiiii tz poleciał do mamy do zakładu obciąć się i wziąć zakupy mięsne póki teścia nie ma i po drodze kupi mi bułeczki świeże i serek żółty a mnie już ssie z głodu do tego w nocy rozbolał mnie ząb i lekko spuchł policzek
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia nic konkretnego nie wybraliśmy, tylko kilka typów. A co do ciąży, to wątpię aby nam się taki złoty strzał udał - aż takiego pecha chyba bym nie miała ![]() Stokrotko o kurde to nieźle, nie lubię takich akcji. Today hehe Bo bajkowo, bajkowo super wam się weekend zapowiada.
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() gratuluję decyzji my byliśmy na grillu i o 8:00 rano do domu wróciliśmy, ale było super
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

możesz podać linka 

aczkolwiek może jeszcze raz bym spróbowałam - do 3 razy sztuka, ale nie wiem, nie chcę źle doradzić...

przepychanki, wyzywanki, jeden facet to nawet do lania się szykował i staranował wózkiem kilka osób, normalnie szok
do kasy staliśmy 30 min, tz ja stałam, tz stał w kolejce do ważenia warzyw, a teściu w kolejce za serem, śmiesznie było, ludzie się jak bydło zachowują

super wam się weekend zapowiada.