Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 08:38   #3121
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Dzień dobry
U nas nocka w porządku... Hania wróciła do starych zwyczajów i budzi się o 4 na karmienie, a potem dosypia do 6.15 i już więcej nie chce spać. No ale od 19 śpi bez pobudek więc jest dobrze, a też widzę, że zaczęła się troszkę zaokrąglać więc widocznie służy Jej to nocne karmienie, bo w dzień to tak nie zawsze je dużo - szczególnie w te upały. Teraz leży sobie na macie i gryzie wszystko, co tylko znajdzie się w pobliżu Jej paszczy.
Później poczytam co u Was, bo już mi marudzi
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 09:03   #3122
Mravka
Zadomowienie

Bonjour

My nie spimy od 6...czyli dzien jak codzien. Kiedys powiedzialam, ze lubie wczesnie wstawac, ale nie sadzilam, ze Rob wezmie to tak doslownie

Tynka a dziekowac milo mi to "slyszec"

konia nie no ja bylam w pelni radosna..a T. wlaczyl nagrywanie w telefonie i uwiecznil ten cudny moment. Robciowi podziekowalam oczywiscie, bo takie zabiegi w SPA to krocie kosztują, a On taki dobry Syn Pierworodny funduje matce za friko.. Jednak wole jak kichnie na mnie marchewka ,ktora skrzetnie przechowuje w buzi..to jest bardziej finezyjne

Notabene moje dziecko sie wypielo na jedzenie i jedyny sposob, aby zjadl cos pt. zupka,owoce etc to bicie bravo. No czuje sie troche idiotycznie jak karmie Go, a T z tylu stoi i klaszcze za kazdym razem jak ten Smrod otworzy paszcze i raczy przyjac racje zywieniowa. Najgorsze,ze On chyba nie kojarzy, ze to po to aby glodny brzuch zapelnil. Mam dziecko łase na pochlebstwa do tego okrzyk " Super Robcio!!" to jest to co łechce Jego proznosc. A tak serio to ponoc TH pisze,ze moze sie tak wydarzyc i...poprostu trzeba byc cierpliwym. No wiec jestesmy choc chwilami jak zasadzi katapulte w lyzeczke i papu ląduje na scianie vel podlodze to mam ochote wcisnac Mu te lyzeczke z drugiej strony niz do buzi (takie mroczne mysli mnie dopadaja)

Co do samochodow to my sie bujamy Berlingo..i powiem Wam, ze to auto nam d....e uratowalo przy przeprowadzce, oraz wielkiej wyprawie na Ślask...bo nie wiem jak bysmy sie spakowali. W tym "autobusie" jest tyle miejsca ,ze wozek wozimy rozlozony w bagazniku

ide wciagac sniadanie,bo mi tu jajecznica pachnie ...mniam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 09:38   #3123
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Wstalismy dzis po 5
Eryk juz sie wyspal i wzywal do zabawy.A ja oczu dobrze nie moglam otworzyc.Probowalam spac chociaz na jedno oko,ale tak krzyczal,machal rekoma i denerwowal sie,ze mu nie odpowiadam,kiedy on ma chec pogadac,ze pospac juz sie nie dalo.
Zobacze czy mocna kawa postawi mnie na nogi,a jak nie to chyba drzemke bede miec razem z Erykiem.
I jeszcze tak szaro,deszczowo na dworze,ze tym bardziej spac sie chce.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Odwiązałam dziś jedną z maskotek w karuzeli (tę, którą Ewelinka ciągnie najchętniej). Nie sądziłam, że taki maluch może aż tak bardzo się cieszyć. Całe ciało poszło w ruch a oczy aż błyszczały. I ten uśmiech Dla takich chwil radości u dziecka dałabym jej wszystko czego zapragnie I zaczyna się troszkę częściej śmiać na głos Nie są to spektakularne postępy ale zamiast jednego smiechu są np. dwa. I nieco częsciej wydaje z siebie inne głosy. Uff... Może jeszcze się uwokalni to moje dziecko uparte i leniwe
Eryk tez ma ulubione i tez czasem tak sie cieszy z zabawek.On w ogole smieszek jest i rozsmieszyc go nie jest trudno.Wczoraj na zarty grozilam mu palcem,to tak sie smial,ze az piszczal.
U nas szal ostatnio na wiatraczek,jak trzymam i dmucham,zeby sie krecil,to Eryk sie chichra.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Notabene moje dziecko sie wypielo na jedzenie i jedyny sposob, aby zjadl cos pt. zupka,owoce etc to bicie bravo. No czuje sie troche idiotycznie jak karmie Go, a T z tylu stoi i klaszcze za kazdym razem jak ten Smrod otworzy paszcze i raczy przyjac racje zywieniowa. Najgorsze,ze On chyba nie kojarzy, ze to po to aby glodny brzuch zapelnil. Mam dziecko łase na pochlebstwa do tego okrzyk " Super Robcio!!" to jest to co łechce Jego proznosc. A tak serio to ponoc TH pisze,ze moze sie tak wydarzyc i...poprostu trzeba byc cierpliwym. No wiec jestesmy choc chwilami jak zasadzi katapulte w lyzeczke i papu ląduje na scianie vel podlodze to mam ochote wcisnac Mu te lyzeczke z drugiej strony niz do buzi (takie mroczne mysli mnie dopadaja)

Co do samochodow to my sie bujamy Berlingo..i powiem Wam, ze to auto nam d....e uratowalo przy przeprowadzce, oraz wielkiej wyprawie na Ślask...bo nie wiem jak bysmy sie spakowali. W tym "autobusie" jest tyle miejsca ,ze wozek wozimy rozlozony w bagazniku

Ja mysle,ze krzywdy sobie nie zrobi jak nie zje.Pewnie za jakis czas apetyt mu wroci.A i tak na pewno podstawa menu Roba jest mleczko.
O,jajecznica ale mi apetytu narobilas
Ja od porodu ciagle jem takie same sniadania,no nie mam ochoty na nic innego rano: chleb albo bulka z czyms slodkim typu dzem,powidla,marmolada,nu tella.I juz tak ponad 4 miesiace,ja nie wiem co mi jest
Stary 2012-08-25, 09:43   #3124
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dostałam od szwagierki
Firma Nicol
Mam bodziaki z napisem Córunia Tatunia, Córunia Mamusi, Kocham Mamunię, Kocham Tatusia, Kocham Babcię i Kocham Dziadziusa
http://www.bamarnicol.pl/

tylko nie wiem jak z rozmiarami bo mam 62, 68, 74 i wszystkie są takie same na długość, szerokość i rękawki też tak samo długie
Dziékuję za link, szkoda że nie można zamówić przez neta
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
hej.

u nas w końcu koniec remontu, zostało skręcić meble, kupić karnisze i zasłony, kontakty i lampki i gotowe! nawet nie wiecie jak się cieszę.
sprzątania jest trochę, ale mam powera do pracy więc może jutro pójdzie szybko

Emilka od dnia szczepienia jest okropnie marudna wieczorami nie chce spać, przez nos śpi, owszem, ale budzi się koło 5, dzisiaj poszła dalej spać, ale wczoraj to dopiero przed 9 usnęła masakra. nie wiem czy to po szczepieniu, czy to od upału, czy to jedno i drugie, a no i ząbkowanie, dziąsła ją tak swędzą, że przy zabawie każdą zabawką, którą pakuje do buźki jest krzyk i pisk, ze złości
Biedne te maluszki...
teraz śpi, mam nadzieję, że dzisiaj też spokojnie sobie pośpi.

Gratuluję kolejnych miesięcy i ząbków

idę nadrabiać.

Mała! fajnie, że wpadłaś, myślałam wczoraj o Tobie
Hej, fajnie że po remoncie
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja na dwa dni spadam do teściów"...do poniedziałku...
Miłego weekendu
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Moja Madzia też zazwyczaj ma 2 drzemki w ciągu dnia.
Teraz fika w łóżeczku nakarmiona a spać nie chce, a tak tarła oczy przed kąpielą, że taaaka zmęczona
teraz mąż do niej poszedł, bo powiedziałam mu że też musi sie nauczyć usypiać bo ja nie będę tego robiła cały czas, zwłaszcza później jak skończę karmić cycem. Ciekawe jak mu pójdzie bo nadal ja słyszę pewnie znowu będę musiała wkroczyć do akcji ooo juz jest ryk
Mój wczoraj ją uśpił w południe i był taki dumny
U nas ostatnio jest masakra z zasypianiem, jak była mniejsza to ją tylko wkładałam a ona sama zasypiała. Czasem trwa to nawet 2 godziny ale o 5 rano zasypia sama
Czy tylko my nie mamy jeszcze ząbków?

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 09:52   #3125
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, napisałam i wszystko szlag trafił

Ale sorki dziewczyny, nie mam siły znów przerabiać Waszych postów. Zmęczona jakaś jestem, sny mnie męczą i budzę się wykończona I zła jeszcze jestem, bo zapomniałam zapłacić cholerny podatek w wysokości całe 58 zł do US. Termin był do 20 sierpnia Ale już zrobiłam przelew, mam nadzieję, że się nie przyczepią za bardzo.

Co chciałam.. aa Flower gratulacje z okazji 4 miesięcy!

Mała jak fajnie, że wróciłaś

Puma współczuję przebojów z remontem.

gosia szybko pupa się zagoi i będzie dobrze nie zamartwiaj się.

Od wczoraj Julcia daje troszkę czadu, chyba lewa dolna jedynka u niej się pojawia, bo w tym miejscu mocno ma zabielone miejsce i ostatnio ma straszne ciśnienie na wkładanie piąstek i wszystkiego innego do buzi.

A i pytanie mam, czy bolą Wam nadgarstki?? Mnie bolą już od dłuższego czasu, i coraz bardziej, zwłaszcza prawy nadgarstek. Ktoś mi mówił, że może być to odwapnienie, bo karmię piersią ale mi się nie wydaje. Boli mi najbardziej jak długo ręka leży i potem poruszam, albo też przy podnoszeniu Julki, teraz też jak piszę w jednej pozycji a potem zginam do góry, to straszny ból przeszywa. Co mogę z tym zrobić? Jakieś okłady?
boli mnie nadgarstek w prawej rece, nie wiem od czego,ale mam tez pecherze od raczki wozka

Cytat:
Bonjour

My nie spimy od 6...czyli dzien jak codzien. Kiedys powiedzialam, ze lubie wczesnie wstawac, ale nie sadzilam, ze Rob wezmie to tak doslownie

konia nie no ja bylam w pelni radosna..a T. wlaczyl nagrywanie w telefonie i uwiecznil ten cudny moment. Robciowi podziekowalam oczywiscie, bo takie zabiegi w SPA to krocie kosztują, a On taki dobry Syn Pierworodny funduje matce za friko.. Jednak wole jak kichnie na mnie marchewka ,ktora skrzetnie przechowuje w buzi..to jest bardziej finezyjne

moj tato mial sluzbowe berlingo i twierdzi ze to najlepszy samochod jaki moze byc bo ekonomiczny i pakowny, teraz ma jakiegos terenowca gdzie bagazniczek malutki i mowi ze moga sobie terenowca wsadzic gleboko

u nas Hania dzis skora do zabawy od 6:30, zawsze ma jeszcze drzemke od 7:30 do ok 9 ale nie dzis.ale w nocy spala ladnie wiec jej wybaczam, w sumie to ja budze ja 2x na zmiane pieluszki to ona tez prawo mnie obudzic

pogoda byla ladna ale sie skonczyla, dzis te mistrzostwa swiata konne wiec wybywamy chyba do znajomych bo dzieki tym mistrzostwom w koncu Tz ma wolny weekend wiec moze zrobie cos dla siebie a on sie zajmie Hanka bo my calymi dniami same jestesmy.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 09:58   #3126
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

ja tak na szybko po rade,Mateuszek ma chyba jednak jakas alergie , bo wyskoczyły mu plamki, sa one tylko na szyji, jesli do poniedzialku nie zejdzie to pojde z nim do lekarza, ale zerknijcie jak to na wasze oko wyglada?

czym smarowac takie cos? smaruje bepanthenem, ale nie pomaga, chyba.

moze to z tego gorąca, sama nie wiem.. szyjke ma dosc tłustą i malo tam powietrza dochodzi..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3466.jpg (41,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3465.jpg (58,0 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-08-25 o 09:59
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:07   #3127
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

Miłego weekendu

U nas ostatnio jest masakra z zasypianiem, jak była mniejsza to ją tylko wkładałam a ona sama zasypiała. Czasem trwa to nawet 2 godziny ale o 5 rano zasypia sama
na allegro możesz poszukać

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja tak na szybko po rade,Mateuszek ma chyba jednak jakas alergie , bo wyskoczyły mu plamki, sa one tylko na szyji, jesli do poniedzialku nie zejdzie to pojde z nim do lekarza, ale zerknijcie jak to na wasze oko wyglada?

moze to z tego gorąca, sama nie wiem.. szyjke ma dosc tłustą i malo tam powietrza dochodzi..
Hmm.. wygląda jakby go coś ugryzło Spróbuj Fenistilem na ukąszenia może.

Ewelince widać drugi ząbek Pięknie się świeci w dziąsełku To pewnie dlatego zrobiła mi dziś pobudkę o 8 rano Udawałam, że śpię, bo zazwyczaj to działa, ale nie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:13   #3128
koniakonia
Zakorzenienie

Witam i ja po nocce pobudkowej .....

no i to nie z powodu Kajulki, najpierw zaczęło padać, a na parapecie wczoraj siedział u mnie gołąb wczoraj i zaczął sobie chodzić i stukać girkami , mówię biedny, niech sobie siedzi ....później obudziła się Nina wołająca tutek tutek ( nikt nie zgadł co to za bajka ) , usnęła, a potem szło towarzycho z imprezy i myślało,,że są na stadionie i spiewali....Kaja obudziła sie o 6 , wypiła i spałyśmy do 9

Mravka Ty to mnie zawsze rozbawisz. A Rob to jest bombastyczny, gwiazda od urodzenia, co tam będzie jadł tak se...muszą byc brawa i już A i Ciebie dba , bo maseczki Ci robi jednak różnorakie , bo i z witaminową z marchewki i mleczną nawilżającą , dobry Synek z Niego .

Julliczka a nie nadwyrężyłaś gdzieś nadgarstka?Może w niewygodnej pozycji na kompie śmigasz myszką Ale badanie krwi możesz sobie zrobić , zdrówka życzę

Monia
fajno tam masz z tymi arabami ,no i super,że masz z tż wolny weekend , cieszę się, bo Ty tam taka samusia często teraz

Natka my też bezzębne i sądzę,że ten stan sie utrzyma dość długo , tak do 11 miechów

U nas w domu zamieszanie, bo mama robi zaległe imieniny z czerwca na działce , apogoda się spierniczyła i teraz nie wiemy jak to rozwiązać, bo to impra na świeżym powietrzu.

No ale pierdu pierdu a muszę sałatkę zrobić, tedy żegnam się z Wami i idę robić coś tam coś tam

Tynka fenistil jak Karolca radzi
ps. a w tle tutek
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:14   #3129
tynka88
Zadomowienie

Karolca, tez mi to przyszlo do głowy, ale u niego szyjka to ciężko dostepne miejsce, a z nowu alergia na cos od jedzenia czemu tylko na szyjce, kupie ten fenistil i sprobujemy, a myslice ,ze tak moze wygladac odparzenie na szyjce?

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-08-25 o 10:16
Stary 2012-08-25, 10:17   #3130
Zia_
Zadomowienie

Dziendobry!
U mnie pogoda jak u Gosi, zimno, leje i wieje

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja fotelika samochodowego używam tylko i wyłącznie do auta bo jak patrzę na to jak Ania jest skulona to serce mi się kraje. Na plażę pójdę jak będzie pogoda wezmę parasol i sobie tam będziemy siedzieć. Na odparzenia tradycyjnie sudockrem a odwodnienia nie przewiduję. Kupiłam dzisiaj termos żeby mieć zawsze wodę na mleczko
No my fotelik tez tylko do auta Balam sie w taki gorac moze byc Ani trudno usnac w foteliku.
Milego urlopu Nowaken

Cytat:

wysłałam filmik z kąpiela Madzi na maila
NAtkulec, ale fajny macie ten basenik! Madzi sie w niem ewidentnie podoba

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,

jasna d.upa, miałam spierdzielony net, cały dzień ryłam, ale jest jest , boszzzz co za uzależnienie , a ten net to chyba się humorem ode mnie zaraził
Wczoraj w ramach poprawy humoru znów obcięłam piórka, no teraz to boki mam 6 mm , niby sobie jakąś tam nową fryzurę umyśliłam, ale ostatecznie dalej mam tego irokezka, Zia jak masz chęć to zetnij włosy, ja tam mówię,że włosy to nie zęby, w razie gdyby....to odrosną.

A i wakacyjnie...Kaja w samochodzie głownie spała, myślę ,że z 6 godzin przespała 4, pociła się, podłożyłam pod ciałko flanelkę i zmieniałam na postoju bodziaka,bo był taki troszkę upocony.Jechała na przednim siedzeniu, tu jest problem troszkę ze słońcem jak razi , bo przecież nie zasłonię szyby polecam cos z daszkiem na główkę, coś cieniutkiego ,żeby tylko daszek miało i oczka osłaniało w razie gdy słońce swieci na dziecko, zresztą taka czapka przydaję się i na plaży.Smarowałam Małą Nivea 30 jak było słonecznie, smarowałam wystające części ciała, mimo iż na słońce nie była wystawiana, jakoś tak wolałam się jednak zabezpieczyć.Tak samo robiłam z Niną gdy byliśmy z Nią w tym wieku. Na plaży leżenie na kocyku pod parasolem albo w namiocie Quechua,ale też dużo w wózku spędzały czasu, tyłem do słońca i parasol w razie w.Przy Ninie wzięłam nawadniający jakis płyn do robienia w saszetach, coś na rozwolnienie, chyba smectę, bo w razie rozwolnienia chciałam mieć to pod ręką,poza tym coś na ukąszenia miałam ( fenistil) i spray na komary ( taki od urodzenia do stosowania) teraz miałam prawie to samo plus wapno, no i jeszcze na komary takie naklejki z lawendą.
...
A mam pytanie o BLW - jak podają mięso? Bo rozumiem ,że warzywka są w miarę miękkie, a jak z mięskiem w tym wieku?
Hej Konia!
Dzieki za wyczerpujace rady dotyczace wakacji, tego wlasnie mi trzeba! Mozna na was liczyc babeczki

No i scielam wlosy A raczej TZ zrobil mi postrzyzyny swoja maszynka Z wlosow prawie do lopatek wyszly krociutkie jak u faceta! I baaaardzo mi sie podobaja, ze tez musialam pol zycia sie na to zbierac
Jak bede miala jakies zdjecia fajne to wstawie. Na wakacje krotkie jak znalazl, planuje jeszce tlyko farbnac na moj naturalny braz bo poki co mam w tym jezu duzo blondu bo niedawno robilam odrost pasemek.

A odnosnie miesa w BLW - to na poczatku glownie chyba daje sie mielone, cale BLW startuje nie wczesniej niz po 6 miesiacu, a np w Irl po 6 miesiacu zalecaja juz jedzenie z granulkami (nie takie gladkie papki ) wiec nawet pasuje. Wiem ze duzo ludzi piecze takie jakby bloki miesne (cos jak pasztet). A potem wiadomo jak dziecko umie juz zuc i ma zabki to mozna dawac miekkiego kurczaka, wolowinke itp.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zglebiam temat BLW,ale wszystkiego jeszcze nie doczytalam,widzialam jeden blog ze zdjeciami i filmikami,dziecko nie bardzo jesc chcialo zaczelo dopiero kolo 9 miesiaca,bardziej bawilo sie jedzeniem,to mieso podawala kobieta dopiero na filmiku gdzie mial 11 miesiecy.
Caly dzien mysle o tym BLW dzis i fajne mi sie to wydaje,ale chyba bede laczyc karmienia tradycyjne (papkami) i BLW.Zreszta zobacze jak to wyjdzie w praniu.
Na pewno dluzszy czas nic Erykowi nie dam innego niz cycek,bo biedaczek ma cala pupke czerwona od tej kupy rzadkiej (do tego jest zielonkawa) Niepotrzebnie tak sie spieszylam,teraz jestem zla na siebie
Gosia ja tez pewnie bede laczyc podejscia, bo niektorzy ludzie robiacy BLW sa bardzo ortodoksyjni, nigdy nie nakarmia dziecka z lyzki itp. Ja z natury nie lubie skrajnosci wiec sie bede kierowac zdrowym rozsadkiem i tym co dla nas bedzie najlepiej dzialac. Mi sie w BLW najbardzie podoba ten fun ktory dziecko ma przy jedzeniu, trudno tak podobno wychowac niejadka ale nie jest to metoda dla mam ktore koniecznie chca zeby dziecko zjadlo na dany posilek okreslona porcje

Cytat:
Moja Madzia też zazwyczaj ma 2 drzemki w ciągu dnia.
Teraz fika w łóżeczku nakarmiona a spać nie chce, a tak tarła oczy przed kąpielą, że taaaka zmęczona
teraz mąż do niej poszedł, bo powiedziałam mu że też musi sie nauczyć usypiać bo ja nie będę tego robiła cały czas, zwłaszcza później jak skończę karmić cycem. Ciekawe jak mu pójdzie bo nadal ja słyszę pewnie znowu będę musiała wkroczyć do akcji ooo juz jest ryk
Ania ma 4 miesiace i wciaz 3 drzemki, ale po ostatnim pobycie w Polsce wytrzymuje juz miedzy spankami min 2.5h (wczesnej max 2h) wiec pewnie pare tygodni i beda juz 2 drzemki, bo nam sie dzien zrobi za dlugi na 3.

Cytat:
Hej!
Wstalismy dzis po 5
O matko i corko Moja pospala do 8 dzis, ale za to wczoraj kolo 23 sie wybudzila z rykiem i trudno ja bylo uspokoic, co sie nam baaardzo rzadko zdaza.

Cytat:
Nie no co ty, pewnie duzo dzieciorkow nie ma jeszcze. My nie mamy
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:18   #3131
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

ps. a w tle tutek
a co to tutek?
pewno jakies zwierzatko

Cytat:
Karolca, tez mi to przyszlo do głowy, ale u niego szyjka to ciężko dostepne miejsce, a z nowu alergia na cos od jedzenia czemu tylko na szyjce, kupie ten fenistil i sprobujemy, a myslice ,ze tak moze wygladac odparzenie na szyjce?
nam sie tylko wydaje ze trudno dostepne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:22   #3132
gkatarzynka
Zadomowienie

Tynka, mi też to wygląda na ugryzienie....choć w sumie moja szyja wygląda podobnie jak za długo jestem na słońcu - mam uczulenie na słońce
Cytat:

Miłego weekendu

U nas też jeszcze nie ma żadnego ząbka, a dziąsła są rozpulchnione w okolicach kłów, o których czytałam, że mogą wychodzić nawet do pół roku
Cytat:
Bonjour

Uwielbiam czytać Twoje posty

A Hania ma za sobą właśnie pierwszą łyżeczkę soku marchewkowego... zobaczymy jak zareaguje Jej brzuszek. Bo strasznie Jej posmakowało i chciała jeszcze... jutro dwie łyżeczki a w poniedziałek spróbuję ugotować papkę marchewkową
Stary 2012-08-25, 10:23   #3133
Mała!
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

U Nas też fajna noc...Tymuś grzecznie spał od 19:30 do 6:30 ...potem pokopał mamę troszkę swoimi ogromniastymi stópkami, pobawił się nową zabawką, dostał cycusia i teraz znowu kima

Mąż spał dziś na kanapie w salonie...popili wczoraj z bratem na Maxa!!! więc wolał nie zionąc alko... w sypialni gdzie śpi dziecko!
A jaki był słodziutki po pijaku hehe : a kochasz mnie? a daj buziaczka, a nie jesteś zła, a kochasz mnie... oj nie często widzę mojego Męża w takim błogim stanie zabawne to było

Tynka Tymcio tez ma taką plamkę na klatce...i to już długo, alantan nie pomaga...nie wiem co to, taka troszkę jakby sucha??? lekarz widział nic nie powiedział

Miłego dnia dziewczyny

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:29   #3134
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
ps. a w tle tutek
No to juz powiedz co to ten tutek?

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Gosia ja tez pewnie bede laczyc podejscia, bo niektorzy ludzie robiacy BLW sa bardzo ortodoksyjni, nigdy nie nakarmia dziecka z lyzki itp. Ja z natury nie lubie skrajnosci wiec sie bede kierowac zdrowym rozsadkiem i tym co dla nas bedzie najlepiej dzialac. Mi sie w BLW najbardzie podoba ten fun ktory dziecko ma przy jedzeniu, trudno tak podobno wychowac niejadka ale nie jest to metoda dla mam ktore koniecznie chca zeby dziecko zjadlo na dany posilek okreslona porcje
No wlasnie ja tez skrajnosci nie lubie i tez bede robic tak jak ty.

Dziewczyny czy ktoras z was podaje lub ma zamiar podawac kaszki Holle?Dziewczyny z UK widzialyscie je u nas w sklepach?Podobno sa rewelacyjne,maja o wiele lepszy sklad od innych i nie maja cukru.
Stary 2012-08-25, 10:57   #3135
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
My też nie mamy jeszcze myśle że niedługo będę, jadę do apteki zapytać o te kropelki o których pisała Mravka, może pomogą bo widać że ją męczą.
Nie przejmuj się że nie macie, podobno im później wyjdą tym są mocniejsze, nawet pediatra to potwierdziła
Stary 2012-08-25, 11:00   #3136
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Witam i ja po nocce pobudkowej .....

no i to nie z powodu Kajulki, najpierw zaczęło padać, a na parapecie wczoraj siedział u mnie gołąb wczoraj i zaczął sobie chodzić i stukać girkami , mówię biedny, niech sobie siedzi ....później obudziła się Nina wołająca tutek tutek ( nikt nie zgadł co to za bajka ) , usnęła, a potem szło towarzycho z imprezy i myślało,,że są na stadionie i spiewali....Kaja obudziła sie o 6 , wypiła i spałyśmy do 9

Mravka Ty to mnie zawsze rozbawisz. A Rob to jest bombastyczny, gwiazda od urodzenia, co tam będzie jadł tak se...muszą byc brawa i już A i Ciebie dba , bo maseczki Ci robi jednak różnorakie , bo i z witaminową z marchewki i mleczną nawilżającą , dobry Synek z Niego .

Julliczka a nie nadwyrężyłaś gdzieś nadgarstka?Może w niewygodnej pozycji na kompie śmigasz myszką Ale badanie krwi możesz sobie zrobić , zdrówka życzę

Monia
fajno tam masz z tymi arabami ,no i super,że masz z tż wolny weekend , cieszę się, bo Ty tam taka samusia często teraz

Natka my też bezzębne i sądzę,że ten stan sie utrzyma dość długo , tak do 11 miechów

U nas w domu zamieszanie, bo mama robi zaległe imieniny z czerwca na działce , apogoda się spierniczyła i teraz nie wiemy jak to rozwiązać, bo to impra na świeżym powietrzu.

No ale pierdu pierdu a muszę sałatkę zrobić, tedy żegnam się z Wami i idę robić coś tam coś tam

ps. a w tle tutek
podrzuc tam troche tej sałatki jak już spłodzisz coś Trzeba skosztować coby gościom sprawdzone podac:P

Noo to jednak sprawiedliwość istnieje, ze choc raz się nie wyspalas :P (ale jad się ze mnie wylał teraz hehe)..Moj Kolega z pracy mial czesto takie powiedzenie "bij mnie i ponizaj"...brzmi drastycznie, ale w Jego ustach to tak komicznie brzmialo, że co sobie o tym przypomne to mi się smiac che. tez miał takie "dziwne" pcozucie humoru...ktore mozna jako grubiaństwo,czy buractwo odebrac. Grunt to jednak miec dystans do siebie i wszystkiego nie brać doslownie.

Taa dziecko dba o mnie...odchudzilo mnie, wlosy wypadaja=mama mniej wody zuzyje na mycie/mniej szamopnu..same plusy. I te SPA codziennie..no zyc nie umierac

konia, moja światynio wiedzy- jak przyzwyczajasz Kaje do tych 2 drzemek? w sensie jaki patent..bo rozumiem, ze stopera Jej nie dajesz do ręki z odliczanymi minutami Ja zawsze mowie Robowi przed spaniem nocnym "sluchaj,widzimy się o 7 rano...sieeeedem,rozumies z? to taka kreska pozioma i kreska pionowa lekko pochyla"..On zdaje się rozumieć,ale chyba się jeszcze nie przestawil na godzine do przodu,bo budzi się o 6..(pomijam fakt nocnych pobudek,bo wtedy się nie widzimy. Tzn ja Go widze,bo jakos musze dowlec się do lozeczka, ale On oczy ma zamkniete)

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Tynka, mi też to wygląda na ugryzienie....choć w sumie moja szyja wygląda podobnie jak za długo jestem na słońcu - mam uczulenie na słońce

U nas też jeszcze nie ma żadnego ząbka, a dziąsła są rozpulchnione w okolicach kłów, o których czytałam, że mogą wychodzić nawet do pół roku

Uwielbiam czytać Twoje posty

A Hania ma za sobą właśnie pierwszą łyżeczkę soku marchewkowego... zobaczymy jak zareaguje Jej brzuszek. Bo strasznie Jej posmakowało i chciała jeszcze... jutro dwie łyżeczki a w poniedziałek spróbuję ugotować papkę marchewkową
o to super, ze zasmakowalo, marchewka ma wziecie ,bo taka slodziutka... Najwazniejsze to teraz obserwowac jak tam brzuszek tj mowisz...trzymam kciuki, aby się przyjeło!

Cytat:
dzien dobry

mi sie tez wydaje,ze coś Go chapsnęło moze jakis pajak? albo inne paskudztwo? My kiedys mielismy na głowie, ale to ewidentnie komar był bo się dziady kręciły po mieszkaniu.

gosia no wlasnie gdyby ta piers to bylo Jego miejsce ukochane to byloby dobrze;] ten mały Gałgan podjada zawsze do pierwszego uczucia sytosci=czyt.napije sie i juz heja...bo przeciez tyle rzeczy do zrobienia,zobaczenia. Potem w nocy nadrabia i taki to z Nim uklad. Ja się nie obawiam, ze On sie zaglodzi..ja sie obawiam, ze ja za chwile wyzione ducha, a na tablicy nagrobnej bedzie " Myslała, ze to niemozliwe, ale przekrecila się z niewyspania"
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-08-25, 11:52   #3137
tynka88
Zadomowienie

Mateuszek ma 4 takie plamki, dwie sa bardziej czerwone, narazie ogranicze jedzenie inne niz mleko, bede przemywac nadmanganianem i smarowac ,zobaczymy, na szczescie zrobiło sie chłodniej, to sprawdze czy to nie od gorąca, przetrzepałam łózeczko w poszukiwaniu robaczków , ale nie znalazlam nic, na komara mi to nie wyglada, a mucha nie wiem czy by mogla tak ugryzc, raczej go to nie swedzi , bo nie majstruje tam, mysle ze moze jeszcze od sliny, masakraoby mu to znikło

na słowo pająk mi niedobrze

dzis rano jedzac sniadanie Mateuszek wyciągał rączki do mnie i ślina mu zaczeła cieknąć, musialam mu dac troche jakiegos jedzonka, bo tak mi go żał bylo, ze nie moge mu dac jajeczka z majonezem dałam mu jabłuszko, bo na to raczej uczulenia nie ma.

Stary 2012-08-25, 12:39   #3138
natkulec
Zadomowienie

kupiłam w aptece te kropelki camilia na ząbki, podam Madzi jak wstanie, śpi od 11 z przerwą jak mnie nie było, mąż dał herbatki i dalej uśpił, jestem z niego dumna
kupiłam też nakładke do tego kubka treningowego lovi, bo mam butelki a tam wszystkie części pasują, po co kupowac kubek za 20zł jak lepiej ustnik za 5zł
Pogoda fajna na spanie bo słońca nie ma wieje i jest 23st to może Madziulek pośpi.

Tynka moją Madzię gryzą komary i pomaga fenistil, spróbuj, a jak nie zejdzie to idź do lekarza
Stary 2012-08-25, 12:59   #3139
gosia261282
Gang Iren

U nas poprawa pogody,tzn przestalo padac.Jak tak bedzie dalej,to po wczesniejszym obiedzie pojdziemy do centrum polazic po sklepach i wydac troche pieniedzy.Wplynela Radka wyplata to mozna stracic troche na to na co matki lubia tracic czyli rzeczy dla dzieciaczkow
Stary 2012-08-25, 13:40   #3140
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
U nas poprawa pogody,tzn przestalo padac.Jak tak bedzie dalej,to po wczesniejszym obiedzie pojdziemy do centrum polazic po sklepach i wydac troche pieniedzy.Wplynela Radka wyplata to mozna stracic troche na to na co matki lubia tracic czyli rzeczy dla dzieciaczkow
też lubię na to wydawać sobie mogłabym nic nie kupować a Madzi zawsze
Madzia nieźle sobie radzi kubkiem treningowym
Stary 2012-08-25, 13:43   #3141
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

pogoda byla ladna ale sie skonczyla, dzis te mistrzostwa swiata konne wiec wybywamy chyba do znajomych bo dzieki tym mistrzostwom w koncu Tz ma wolny weekend wiec moze zrobie cos dla siebie a on sie zajmie Hanka bo my calymi dniami same jestesmy.
super że w końcu spędzicie razem weekend, należy Ci się
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dziendobry!

No i scielam wlosy A raczej TZ zrobil mi postrzyzyny swoja maszynka Z wlosow prawie do lopatek wyszly krociutkie jak u faceta! I baaaardzo mi sie podobaja, ze tez musialam pol zycia sie na to zbierac
Jak bede miala jakies zdjecia fajne to wstawie. Na wakacje krotkie jak znalazl, planuje jeszce tlyko farbnac na moj naturalny braz bo poki co mam w tym jezu duzo blondu bo niedawno robilam odrost.
pochwal się nową fryzurką
A mi w końcu przestały wypadać włosy garściami
Cytat:
ps. a w tle tutek
To jakiś kogutek?
Cytat:

Dziewczyny czy ktoras z was podaje lub ma zamiar podawac kaszki Holle?Dziewczyny z UK widzialyscie je u nas w sklepach?Podobno sa rewelacyjne,maja o wiele lepszy sklad od innych i nie maja cukru.
Nie słyszałam o nich. Gdzie je można kupić?
Cytat:
My też nie mamy jeszcze myśle że niedługo będę, jadę do apteki zapytać o te kropelki o których pisała Mravka, może pomogą bo widać że ją męczą.
Nie przejmuj się że nie macie, podobno im później wyjdą tym są mocniejsze, nawet pediatra to potwierdziła
jak to jest uwarunkowane genetycznie to będziemy mieć w 11 miesiącu
Cytat:

gosia no wlasnie gdyby ta piers to bylo Jego miejsce ukochane to byloby dobrze;] ten mały Gałgan podjada zawsze do pierwszego uczucia sytosci=czyt.napije sie i juz heja...bo przeciez tyle rzeczy do zrobienia,zobaczenia. Potem w nocy nadrabia i taki to z Nim uklad. Ja się nie obawiam, ze On sie zaglodzi..ja sie obawiam, ze ja za chwile wyzione ducha, a na tablicy nagrobnej bedzie " Myslała, ze to niemozliwe, ale przekrecila się z niewyspania"

No i jestem chora mam 37.5 gorączki
Zadzwoniłam do męża czy moźe się urwać z pracy, no i już jest w domku
Przynajmniej mi pomoże, a miałam iść dziś do okulisty mam nadzieję że nie zarażę Olivii

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 13:46   #3142
koniakonia
Zakorzenienie

Mravka oj to ja już wiem skąd ten gołąb na dachu,bo to jednak dziwne ,że się tak przykolegował nagle , pewnie Ty go nasłałaś , żeby mi trochę tyłek pozawracał w nocy, pewnie go podkarmiałaś za czasów studenckich w p -u na starym rynku i teraz jest na twoich usługach.....te śpiewy ze stadionu to pewnie z magnetu jakaś Twpoja kumpela mi puszczała, wiedziałam że jesteś złośliwa,ale że aż tak : hahaha: no nic Mravka, teraz sypiam dobrze , a kto to wie co to będzie potem
A usypiam na drzemkę normalnie, tylko teraz nie po zabawach , a po jedzeniu , co drugim ,że tak to ujmę, kładę i kukam czy zasypia, dociskam smoka i tyle, jak kręci sie wierci to szuszam

Sałatkę przesoliłam, ale uratowałam dorzucając makaron
Zia ciekawa jestem cięcia tż, maszynką powiadasz to zapowiada króciutkie włosy bardzo wiedziałam ,że będziesz się dobrze czuć w nowej czuprynie , ja tam uważam,że w krótkich babki są sexy

Ok, no to tutek to Kopciuszek

Tynka pajączek mógł dziabnąć, bo jednak dzieci mają cieniutką skórkę, tak mi się zdaje

Idę na imprę , pozdrawiam opappppapppapapapapa
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 14:29   #3143
cziqua
Zadomowienie

Hej

moje dziiecie ostatnie dwie noce urządziło mi istne ElDorado rano oczy jak popsuta lalka a samopoczucie jak koń po weesternie ale dałam radę i dzisiejsza nocka była juz lepsza mojego smyka rozśmiesza doslownie wszystko a najbardziej jak tż mu śpiewa mnie to też niestety bawi bo talentu wokalnego to on za grosz nie ma ale Filipowi się widocznie podoba

Postaram się byc na bieżąco ale od dzisiaj będzie u mnie teściówka przyjeżdża na tydzień z holandii więc mogę nie miec czasu aby czytac za bardzo ale potem napewno nadrobię

na obiadek żur a taki że łyżka stoi mamy znajomego co sam kisi żur i jest ppycha po prostu

gratuujemy wszystkich nowych ząbków nam jeszcze nic nie widac

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-08-25 o 14:37
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 15:04   #3144
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o matko jak lecicie z tym pisaniem
my mamy sobotę sprzątająca umyłam okna i posprzatalam mieszkanie mlody spi a ja odpoczywam noce u nas kiepskie niestety mlody sie budzi na jedzenie i ma problem z ponownym zasnieciem wiec chodze nie wyspana

mamy juz 25 tygodni

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-08-25 o 15:06
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 16:02   #3145
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
my mamy sobotę sprzątająca umyłam okna i posprzatalam mieszkanie mlody spi a ja odpoczywam noce u nas kiepskie niestety mlody sie budzi na jedzenie i ma problem z ponownym zasnieciem wiec chodze nie wyspana

mamy juz 25 tygodni
Gratulacje z okazji 25 tyg Wiktorek starszy od Madzi 1 dzień

Nie martw się, jeszcze tydz i skończy się nam skok Madzia też ma czasem w nocy problemy z zaśnięciem, kiedyś obudziłam się gorzej zmęczona niż sie położyłam...

Byłyśmy na spacerze i Madzia prawie usnęła na pół siedząco w spacerówce, ale jej nie dałam bo musiała zjeść cyca zjadła na leżąco i śpi na łóżku. Nie wiem czy to przez skok ale nie czuje się bezpiecznie w łóżeczku, lepiej śpi w naszym łóżku, nawet jeśli śpi sama. A już ładnie tam spała.
Stary 2012-08-25, 16:07   #3146
gkatarzynka
Zadomowienie

A ja odkryłam powód problemów ze spaniem Hani w dzień... otóż Młoda przyzwyczaiła się do łożeczka turystycznego... no i dziś je rozłożyliśmy i Hanka zasnęła w 5minut więc drewniane wywędrowało do Hankowego pokoju a turystyczne mamy w sypialni. Włożyliśmy jej materacyk z drewnianego i sobie słodko śpi...
A tak w ogóle, to Młoda sobie chyba zmienia rytm dnia, bo od jakiegoś czasu ta ranna drzemka jest bardzo krótka (15minut) a ta druga okołopołudniowa troszkę się wydłuża (nawet ponad 45minut) a dziś na spacerze w południe nam spała półtorej godziny, co już dawno się Jej nie zdarzyło... no i zostaje jeszcze ta drzemka w okolicach 15.30-16.00 i ona juz zwyczajowo trwa do pół godziny, ale to dobrze, bo o 18 jest kąpiel i spanko nocne.
A ja właśnie wydałam 300zł na pieluszki wielorazowe...mam nadzieję, ze się sprawdzą

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

aaaa.... i jak do tej pory po marchewce Jej nic nie jest więc sądzę, że brzuszkowych problemów już nie będzie dziś... jutro spróbuję dać Jej więcej tego soczku a w poniedziałek ugotuję sama marcheweczkę (mam od mamy bez nawozów) i zrobię papkę...
Stary 2012-08-25, 16:46   #3147
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
oo ja tez lubie ten sport gorzej potem ze stanem konta, Staram sie panowac nad swoimi chciejstwami. Sobie juz dawno nic nie kupilam nie liczac kosmetykow
A jak tam Wiki, dalej przyjaciolka nie wrocila i ma wieksza potrzebe mamy?

Cytat:
No i jestem chora mam 37.5 gorączki
Zadzwoniłam do męża czy moźe się urwać z pracy, no i już jest w domku
Przynajmniej mi pomoże, a miałam iść dziś do okulisty mam nadzieję że nie zarażę Olivii
zdrowka dla Ciebie, bo chorobosko to niefajna sprawa. Czlowiek jak taki flaczek jest i ciezko sie funkcjonuje

Cytat:
Mravka oj to ja już wiem skąd ten gołąb na dachu,bo to jednak dziwne ,że się tak przykolegował nagle , pewnie Ty go nasłałaś , żeby mi trochę tyłek pozawracał w nocy, pewnie go podkarmiałaś za czasów studenckich w p -u na starym rynku i teraz jest na twoich usługach.....te śpiewy ze stadionu to pewnie z magnetu jakaś Twpoja kumpela mi puszczała, wiedziałam że jesteś złośliwa,ale że aż tak no nic Mravka, teraz sypiam dobrze , a kto to wie co to będzie potem
A usypiam na drzemkę normalnie, tylko teraz nie po zabawach , a po jedzeniu , co drugim ,że tak to ujmę, kładę i kukam czy zasypia, dociskam smoka i tyle, jak kręci sie wierci to szuszam

Tynka pajączek mógł dziabnąć, bo jednak dzieci mają cieniutką skórkę, tak mi się zdaje

Idę na imprę , pozdrawiam opappppapppapapapapa
no i sie wydalo. Tak to moj specjalny goląb na posyłki gruchamy sobie tam czasem i zeby Mu sie nie nudzilo to powiedziałam, zeby Ci tam troche potuptał i pozawracał gitare,bo za dobrze sypiasz. A nie narobil na parapet? wiem, ze wybitnie lubisz zeskrobywanie takich sucharow z blachy wiec przykazalam coby zostawił po sobie troche sladow...abys za dnia tez nadto sie nie nudzila
Kwestia spiewow jeszcze pozostaje do dogrania,bo to za malo spektakularne bylo..mialy byc mega glosniki,a tu tylko jakis boom boox sie trafil. Jednak postaram sie to ulepszyć i nastepnym razem Cie nie zawiode- slowo zucha!
Cytat:

mamy juz 25 tygodni
oo to nie tylko ja sie nie wysypiam..milo slyszec. a tak serio to łącze sie w bolu ,bo nie pamietam kiedy sie wyspalam. Tzn. obawiam się, ze w tym roku to nie bylo

juliczka o to widzisz...moj T kiedys to Berlingo kupil tak bez przekonania, a teraz stwierdza,ze to byl najlepszy wybor. Zadna podroz nam niegrozna, bo tym mozna slonie wozic(no takie malutkie sloniki...noworodki bym rzekla)

wrocilismy z bio bazaru. Swoją drogą taki bio bazar, ze wszedzie torebki foliowe..no ,ale nie bede sie czepiac. Miejscowka troche przerazajaca, bo to w starej fabryce i wydawaloby sie, ze naklad pracy, aby dostosowac to pomieszczenie do sprzedawania czegokolwiek nie byl za wielki. Kazdy swoj kram sam rozkladal(nie zeby jakies stoiska czy cus),podloga krzywa bo tak jak to chyba bylo X lat temu tak zostalo. Zakupilam 10 jaj od kur wsiowych (ponoc,bo certyfikat maja) takze jutro rano z majonezem zamierzam wsunac. Do tego troche marchewki,ziemniorow(3zł za kg) i sliwek wegierek,bo tak wszyscy zachwalali. Ceny takie se...tzn pewnie zalezy czego sie szuka. Widzialam tez mieso,sery i chleb. Dla porownania kg kuraka kosztowal 28zł Maly chleb orkiszowy( taki bochenek na 4 grubsze kromy) 7zł...Ogolnie pewnie kiedys tam wrocimy ale raczej wczesniej,bo bylismy dopiero o 12..a mam wrazenie,ze duzo jzu bylo przebrane. Poki co zrobilam zapas do zamrazalnika na 4 spore porcje(podejrzewam, ze po 2 obiadki z porcji wyjda) i poczekam, az Robciowi wroci chec na jedzenie.

Swoja droga mial pierwszy raz goraczke...przespal nam 2h podczas zakupow(co sie juz od dawna nie zdarza,bo sie budzi czesto zaraz jak wjedziemy na obszar gdzie slychac cos)...w samochodzie przykladam reke do policzka, a ten rozpalony. W domu termometr do ....ucha a tam 37,4 . Dostal syrop i przeszlo szybko. Wyjasnilo sie tez dlaczego tak spal- przez te goraczke. Zeby jak fiks ida.

wiecie co mi sie dzisiaj snilo. Przyszlam do pracy,a tam nikogo nie ma. Postanowilam pojsc do biblioteki. Zachodze do jakichs piwnic w ktorych sie ta biblioteka miesci i zglodnialam (to akurat realne bardzo,bo ja ciagle jestem glodna ) i chodze miedzy polkami, a tam napoczęte opakowania tostów...jedne z serem, a inne ze szpinakiem. Wzielam sobie kilka i odgrzalam w mikrofali (stala miedzy polkami) i moja mysl "kurka, czy te tosty w ramach karty do biblioteki moge zjesc,czy karza mi zaplacic"
Stary 2012-08-25, 16:55   #3148
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
oo ja tez lubie ten sport gorzej potem ze stanem konta, Staram sie panowac nad swoimi chciejstwami. Sobie juz dawno nic nie kupilam nie liczac kosmetykow

zdrowka dla Ciebie, bo chorobosko to niefajna sprawa. Czlowiek jak taki flaczek jest i ciezko sie funkcjonuje

no i sie wydalo. Tak to moj specjalny goląb na posyłki gruchamy sobie tam czasem i zeby Mu sie nie nudzilo to powiedziałam, zeby Ci tam troche potuptał i pozawracał gitare,bo za dobrze sypiasz. A nie narobil na parapet? wiem, ze wybitnie lubisz zeskrobywanie takich sucharow z blachy wiec przykazalam coby zostawił po sobie troche sladow...abys za dnia tez nadto sie nie nudzila
Kwestia spiewow jeszcze pozostaje do dogrania,bo to za malo spektakularne bylo..mialy byc mega glosniki,a tu tylko jakis boom boox sie trafil. Jednak postaram sie to ulepszyć i nastepnym razem Cie nie zawiode- slowo zucha!

oo to nie tylko ja sie nie wysypiam..milo slyszec. a tak serio to łącze sie w bolu ,bo nie pamietam kiedy sie wyspalam. Tzn. obawiam się, ze w tym roku to nie bylo

juliczka o to widzisz...moj T kiedys to Berlingo kupil tak bez przekonania, a teraz stwierdza,ze to byl najlepszy wybor. Zadna podroz nam niegrozna, bo tym mozna slonie wozic(no takie malutkie sloniki...noworodki bym rzekla)

wrocilismy z bio bazaru. Swoją drogą taki bio bazar, ze wszedzie torebki foliowe..no ,ale nie bede sie czepiac. Miejscowka troche przerazajaca, bo to w starej fabryce i wydawaloby sie, ze naklad pracy, aby dostosowac to pomieszczenie do sprzedawania czegokolwiek nie byl za wielki. Kazdy swoj kram sam rozkladal(nie zeby jakies stoiska czy cus),podloga krzywa bo tak jak to chyba bylo X lat temu tak zostalo. Zakupilam 10 jaj od kur wsiowych (ponoc,bo certyfikat maja) takze jutro rano z majonezem zamierzam wsunac. Do tego troche marchewki,ziemniorow(3zł za kg) i sliwek wegierek,bo tak wszyscy zachwalali. Ceny takie se...tzn pewnie zalezy czego sie szuka. Widzialam tez mieso,sery i chleb. Dla porownania kg kuraka kosztowal 28zł Maly chleb orkiszowy( taki bochenek na 4 grubsze kromy) 7zł...Ogolnie pewnie kiedys tam wrocimy ale raczej wczesniej,bo bylismy dopiero o 12..a mam wrazenie,ze duzo jzu bylo przebrane. Poki co zrobilam zapas do zamrazalnika na 4 spore porcje(podejrzewam, ze po 2 obiadki z porcji wyjda) i poczekam, az Robciowi wroci chec na jedzenie.

Swoja droga mial pierwszy raz goraczke...przespal nam 2h podczas zakupow(co sie juz od dawna nie zdarza,bo sie budzi czesto zaraz jak wjedziemy na obszar gdzie slychac cos)...w samochodzie przykladam reke do policzka, a ten rozpalony. W domu termometr do ....ucha a tam 37,4 . Dostal syrop i przeszlo szybko. Wyjasnilo sie tez dlaczego tak spal- przez te goraczke. Zeby jak fiks ida.

wiecie co mi sie dzisiaj snilo. Przyszlam do pracy,a tam nikogo nie ma. Postanowilam pojsc do biblioteki. Zachodze do jakichs piwnic w ktorych sie ta biblioteka miesci i zglodnialam (to akurat realne bardzo,bo ja ciagle jestem glodna ) i chodze miedzy polkami, a tam napoczęte opakowania tostów...jedne z serem, a inne ze szpinakiem. Wzielam sobie kilka i odgrzalam w mikrofali (stala miedzy polkami) i moja mysl "kurka, czy te tosty w ramach karty do biblioteki moge zjesc,czy karza mi zaplacic"
super sie czyta Twoje posty, normalnie jak dobra powieść
bazar super, dobrze że mieszkam na wsi to np jajka mam od jednej babki, naturalne ale bez certyfikatu

sen świetny, uśmiała sie nieźle

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-08-25 o 17:32
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 18:01   #3149
gosia261282
Gang Iren

Wrocilam z zakupow,zaraz mi lzej...w portfelu
Dla Wiki kupilam tylko czapke i opaske,bo albo nie bylo rozmiaru to co nam sie podobalo,albo wlasnie to co podobalo sie mi,to nie podobalo sie jej i na odwrot i nie moglysmy dojsc do porozumienia.
Dobrze,ze Eryk na razie nie buntuje sie,ze ubieram go w cos nieodpowiedniego
Mlodemu kupilam kurtke na zime-pomaranczowa,bedzie sie rzucal w oczy,ale bardzo mi sie podoba.Trzy bodziaki takie zwykle ale ze swietnej bawelny.Dwa bodziaki z kolnierzykami takie wyjsciowe,sweterek w paski,dwa grube pajace,dwie bluzeczki,swietna czape na zime,rajstopy dziewczece mu kupilam,bo chlopiecych w UK nie ma,a chce miec w razie zimna duzego pod spodnie,ale szare i granat gladkie,wiec mysle,ze moga byc.Fajowe naklejki na sciane kupilam jeszcze,ale poczekam az sie przeprowadzimy (mam nadzieje,ze nie bedziemy juz dlugo czekac) i zabawke mu kupilam,ale dostanie jak bedzie siedzial,bo na razie troche gapa jest.Taka zabawke:

http://www.ebay.co.uk/itm/Leapfrog-M...item53ebf1d2b3

Swietna jest!

Cytat:

Nie słyszałam o nich. Gdzie je można kupić?
No wlasnie musze sie rozejrzec po sklepach za nimi.W interneciesa tu:

http://www.ulula.co.uk/shop/baby-foo....php?CatID=136

Musze przejrzec ta strone,bo jedna dziewczyna polecala na innym watku,a tam wlasnie jest organiczna zywnosc.

Cytat:

W zyciu bym na to nie wpadla...

Cytat:

mamy juz 25 tygodni
dla Wiktorka.

Cytat:

Ja tez uwielbiam czytac to co piszesz!
A powaznie nie zastanawialas sie,zeby napisac ksiazke?Tyle osob juz ci mowilo,ze fajnie sie ciebie czyta.To moglby byc bestseller
Stary 2012-08-25, 18:39   #3150
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Wrocilam z zakupow,zaraz mi lzej...w portfelu
Dla Wiki kupilam tylko czapke i opaske,bo albo nie bylo rozmiaru to co nam sie podobalo,albo wlasnie to co podobalo sie mi,to nie podobalo sie jej i na odwrot i nie moglysmy dojsc do porozumienia.
Dobrze,ze Eryk na razie nie buntuje sie,ze ubieram go w cos nieodpowiedniego
Mlodemu kupilam kurtke na zime-pomaranczowa,bedzie sie rzucal w oczy,ale bardzo mi sie podoba.Trzy bodziaki takie zwykle ale ze swietnej bawelny.Dwa bodziaki z kolnierzykami takie wyjsciowe,sweterek w paski,dwa grube pajace,dwie bluzeczki,swietna czape na zime,rajstopy dziewczece mu kupilam,bo chlopiecych w UK nie ma,a chce miec w razie zimna duzego pod spodnie,ale szare i granat gladkie,wiec mysle,ze moga byc.Fajowe naklejki na sciane kupilam jeszcze,ale poczekam az sie przeprowadzimy (mam nadzieje,ze nie bedziemy juz dlugo czekac) i zabawke mu kupilam,ale dostanie jak bedzie siedzial,bo na razie troche gapa jest.Taka zabawke:

http://www.ebay.co.uk/itm/Leapfrog-M...item53ebf1d2b3

Swietna jest!

No wlasnie musze sie rozejrzec po sklepach za nimi.W interneciesa tu:

http://www.ulula.co.uk/shop/baby-foo....php?CatID=136

Musze przejrzec ta strone,bo jedna dziewczyna polecala na innym watku,a tam wlasnie jest organiczna zywnosc.

W zyciu bym na to nie wpadla...

dla Wiktorka.

Ja tez uwielbiam czytac to co piszesz!
A powaznie nie zastanawialas sie,zeby napisac ksiazke?Tyle osob juz ci mowilo,ze fajnie sie ciebie czyta.To moglby byc bestseller
super że "się" tak obkupiłaś też nie umiem się pohamować jak jestem w dziale z dziecięcymi ubrankami dobrze że nasze maluchy jeszcze nie wybrzydzają i możemy je ubierać w co nam sie podoba

Mravka pisz książkę, będę jedną z pierwszych która ją kupi

Pisałyście ost o filmach, ja niedawno oglądałam film "Wyspa tajemnic" z Leonardo DiCaprio, świetny, trzyma w napięciu do samego końca, jeśli ktoś lubi filmy z tajemnicą, nieco kryminału i zaskakujący koniec to gorąco polecam reżyser Scorsese

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości