|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Dzień dobry
![]() U nas nocka w porządku... Hania wróciła do starych zwyczajów i budzi się o 4 na karmienie, a potem dosypia do 6.15 i już więcej nie chce spać. No ale od 19 śpi bez pobudek więc jest dobrze, a też widzę, że zaczęła się troszkę zaokrąglać więc widocznie służy Jej to nocne karmienie, bo w dzień to tak nie zawsze je dużo - szczególnie w te upały. Teraz leży sobie na macie i gryzie wszystko, co tylko znajdzie się w pobliżu Jej paszczy. Później poczytam co u Was, bo już mi marudzi |
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Bonjour
![]() My nie spimy od 6...czyli dzien jak codzien. Kiedys powiedzialam, ze lubie wczesnie wstawac, ale nie sadzilam, ze Rob wezmie to tak doslownie ![]() Tynka a dziekowac milo mi to "slyszec" ![]() konia nie no ja bylam w pelni radosna..a T. wlaczyl nagrywanie w telefonie i uwiecznil ten cudny moment . Robciowi podziekowalam oczywiscie, bo takie zabiegi w SPA to krocie kosztują, a On taki dobry Syn Pierworodny funduje matce za friko.. Jednak wole jak kichnie na mnie marchewka ,ktora skrzetnie przechowuje w buzi..to jest bardziej finezyjne![]() Notabene moje dziecko sie wypielo na jedzenie i jedyny sposob, aby zjadl cos pt. zupka,owoce etc to bicie bravo. No czuje sie troche idiotycznie jak karmie Go, a T z tylu stoi i klaszcze za kazdym razem jak ten Smrod otworzy paszcze i raczy przyjac racje zywieniowa. Najgorsze,ze On chyba nie kojarzy, ze to po to aby glodny brzuch zapelnil. Mam dziecko łase na pochlebstwa do tego okrzyk " Super Robcio!!" to jest to co łechce Jego proznosc. A tak serio to ponoc TH pisze,ze moze sie tak wydarzyc i...poprostu trzeba byc cierpliwym. No wiec jestesmy choc chwilami jak zasadzi katapulte w lyzeczke i papu ląduje na scianie vel podlodze to mam ochote wcisnac Mu te lyzeczke z drugiej strony niz do buzi (takie mroczne mysli mnie dopadaja )Co do samochodow to my sie bujamy Berlingo..i powiem Wam, ze to auto nam d....e uratowalo przy przeprowadzce, oraz wielkiej wyprawie na Ślask...bo nie wiem jak bysmy sie spakowali. W tym "autobusie" jest tyle miejsca ,ze wozek wozimy rozlozony w bagazniku ![]() ide wciagac sniadanie,bo mi tu jajecznica pachnie ...mniam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3123 | ||
|
Gang Iren
|
Hej!
Wstalismy dzis po 5 ![]() Eryk juz sie wyspal i wzywal do zabawy.A ja oczu dobrze nie moglam otworzyc.Probowalam spac chociaz na jedno oko,ale tak krzyczal,machal rekoma i denerwowal sie,ze mu nie odpowiadam,kiedy on ma chec pogadac,ze pospac juz sie nie dalo. Zobacze czy mocna kawa postawi mnie na nogi,a jak nie to chyba drzemke bede miec razem z Erykiem. I jeszcze tak szaro,deszczowo na dworze,ze tym bardziej spac sie chce. Cytat:
U nas szal ostatnio na wiatraczek,jak trzymam i dmucham,zeby sie krecil,to Eryk sie chichra. Cytat:
O,jajecznica ale mi apetytu narobilas ![]() Ja od porodu ciagle jem takie same sniadania,no nie mam ochoty na nic innego rano: chleb albo bulka z czyms slodkim typu dzem,powidla,marmolada,nu tella.I juz tak ponad 4 miesiace,ja nie wiem co mi jest
|
|
#3124 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas ostatnio jest masakra z zasypianiem, jak była mniejsza to ją tylko wkładałam a ona sama zasypiała. Czasem trwa to nawet 2 godziny ![]() Czy tylko my nie mamy jeszcze ząbków?
|
||||
|
|
|
#3125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas Hania dzis skora do zabawy od 6:30, zawsze ma jeszcze drzemke od 7:30 do ok 9 ale nie dzis.ale w nocy spala ladnie wiec jej wybaczam, w sumie to ja budze ja 2x na zmiane pieluszki to ona tez prawo mnie obudzic ![]() pogoda byla ladna ale sie skonczyla, dzis te mistrzostwa swiata konne wiec wybywamy chyba do znajomych bo dzieki tym mistrzostwom w koncu Tz ma wolny weekend |
||
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja tak na szybko po rade,Mateuszek ma chyba jednak jakas alergie , bo wyskoczyły mu plamki, sa one tylko na szyji, jesli do poniedzialku nie zejdzie to pojde z nim do lekarza, ale zerknijcie jak to na wasze oko wyglada? czym smarowac takie cos? smaruje bepanthenem, ale nie pomaga, chyba. moze to z tego gorąca, sama nie wiem.. szyjke ma dosc tłustą i malo tam powietrza dochodzi..
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-08-25 o 09:59 |
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj Fenistilem na ukąszenia może.Ewelince widać drugi ząbek To pewnie dlatego zrobiła mi dziś pobudkę o 8 rano Udawałam, że śpię, bo zazwyczaj to działa, ale nie.
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja po nocce pobudkowej .....
no i to nie z powodu Kajulki, najpierw zaczęło padać, a na parapecie wczoraj siedział u mnie gołąb wczoraj i zaczął sobie chodzić i stukać girkami , mówię biedny, niech sobie siedzi ....później obudziła się Nina wołająca tutek tutek ( nikt nie zgadł co to za bajka ) , usnęła, a potem szło towarzycho z imprezy i myślało,,że są na stadionie i spiewali....Kaja obudziła sie o 6 , wypiła i spałyśmy do 9 ![]() Mravka A i Ciebie dba , bo maseczki Ci robi jednak różnorakie , bo i z witaminową z marchewki i mleczną nawilżającą , dobry Synek z Niego .Julliczka a nie nadwyrężyłaś gdzieś nadgarstka?Może w niewygodnej pozycji na kompie śmigasz myszką Ale badanie krwi możesz sobie zrobić , zdrówka życzęMonia fajno tam masz z tymi arabami ,no i super,że masz z tż wolny weekend , cieszę się, bo Ty tam taka samusia często terazNatka my też bezzębne i sądzę,że ten stan sie utrzyma dość długo , tak do 11 miechów U nas w domu zamieszanie, bo mama robi zaległe imieniny z czerwca na działce , apogoda się spierniczyła i teraz nie wiemy jak to rozwiązać, bo to impra na świeżym powietrzu. No ale pierdu pierdu a muszę sałatkę zrobić, tedy żegnam się z Wami i idę robić coś tam coś tam ![]() Tynka fenistil jak Karolca radzi ![]() ps. a w tle tutek |
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Karolca, tez mi to przyszlo do głowy, ale u niego szyjka to ciężko dostepne miejsce, a z nowu alergia na cos od jedzenia czemu tylko na szyjce, kupie ten fenistil i sprobujemy, a myslice ,ze tak moze wygladac odparzenie na szyjce?
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-08-25 o 10:16 |
|
|
|
#3130 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziendobry!
U mnie pogoda jak u Gosi, zimno, leje i wieje ![]() Cytat:
Milego urlopu Nowaken NAtkulec, ale fajny macie ten basenik! Madzi sie w niem ewidentnie podoba Cytat:
Dzieki za wyczerpujace rady dotyczace wakacji, tego wlasnie mi trzeba! Mozna na was liczyc babeczki No i scielam wlosy A raczej TZ zrobil mi postrzyzyny swoja maszynka Z wlosow prawie do lopatek wyszly krociutkie jak u faceta! I baaaardzo mi sie podobaja, ze tez musialam pol zycia sie na to zbierac ![]() Jak bede miala jakies zdjecia fajne to wstawie. Na wakacje krotkie jak znalazl, planuje jeszce tlyko farbnac na moj naturalny braz bo poki co mam w tym jezu duzo blondu bo niedawno robilam odrost pasemek. A odnosnie miesa w BLW - to na poczatku glownie chyba daje sie mielone, cale BLW startuje nie wczesniej niz po 6 miesiacu, a np w Irl po 6 miesiacu zalecaja juz jedzenie z granulkami (nie takie gladkie papki ) wiec nawet pasuje. Wiem ze duzo ludzi piecze takie jakby bloki miesne (cos jak pasztet). A potem wiadomo jak dziecko umie juz zuc i ma zabki to mozna dawac miekkiego kurczaka, wolowinke itp. Cytat:
![]() Cytat:
O matko i corko Moja pospala do 8 dzis, ale za to wczoraj kolo 23 sie wybudzila z rykiem i trudno ja bylo uspokoic, co sie nam baaardzo rzadko zdaza.Nie no co ty, pewnie duzo dzieciorkow nie ma jeszcze. My nie mamy |
||||
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
a co to tutek?
pewno jakies zwierzatko ![]() Cytat:
|
|
#3132 | ||
|
Zadomowienie
|
Tynka, mi też to wygląda na ugryzienie....choć w sumie moja szyja wygląda podobnie jak za długo jestem na słońcu - mam uczulenie na słońce
Cytat:
Cytat:
A Hania ma za sobą właśnie pierwszą łyżeczkę soku marchewkowego... zobaczymy jak zareaguje Jej brzuszek. Bo strasznie Jej posmakowało i chciała jeszcze... jutro dwie łyżeczki a w poniedziałek spróbuję ugotować papkę marchewkową |
||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() U Nas też fajna noc...Tymuś grzecznie spał od 19:30 do 6:30 ...potem pokopał mamę troszkę swoimi ogromniastymi stópkami, pobawił się nową zabawką, dostał cycusia i teraz znowu kima ![]() Mąż spał dziś na kanapie w salonie...popili wczoraj z bratem na Maxa!!! więc wolał nie zionąc alko... w sypialni gdzie śpi dziecko! A jaki był słodziutki po pijaku hehe : a kochasz mnie? a daj buziaczka, a nie jesteś zła, a kochasz mnie... oj nie często widzę mojego Męża w takim błogim stanie zabawne to było![]() Tynka Tymcio tez ma taką plamkę na klatce...i to już długo, alantan nie pomaga...nie wiem co to, taka troszkę jakby sucha??? lekarz widział nic nie powiedział ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
#3134 | |
|
Gang Iren
|
No to juz powiedz co to ten tutek?
Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z was podaje lub ma zamiar podawac kaszki Holle?Dziewczyny z UK widzialyscie je u nas w sklepach?Podobno sa rewelacyjne,maja o wiele lepszy sklad od innych i nie maja cukru.
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
My też nie mamy jeszcze
myśle że niedługo będę, jadę do apteki zapytać o te kropelki o których pisała Mravka, może pomogą bo widać że ją męczą.Nie przejmuj się że nie macie, podobno im później wyjdą tym są mocniejsze, nawet pediatra to potwierdziła
|
#3136 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba skosztować coby gościom sprawdzone podac:PNoo to jednak sprawiedliwość istnieje, ze choc raz się nie wyspalas :P (ale jad się ze mnie wylał teraz hehe)..Moj Kolega z pracy mial czesto takie powiedzenie "bij mnie i ponizaj"...brzmi drastycznie, ale w Jego ustach to tak komicznie brzmialo, że co sobie o tym przypomne to mi się smiac che . tez miał takie "dziwne" pcozucie humoru...ktore mozna jako grubiaństwo,czy buractwo odebrac. Grunt to jednak miec dystans do siebie i wszystkiego nie brać doslownie.Taa dziecko dba o mnie...odchudzilo mnie, wlosy wypadaja=mama mniej wody zuzyje na mycie/mniej szamopnu..same plusy. I te SPA codziennie..no zyc nie umierac ![]() konia, moja światynio wiedzy- jak przyzwyczajasz Kaje do tych 2 drzemek? w sensie jaki patent..bo rozumiem, ze stopera Jej nie dajesz do ręki z odliczanymi minutami Ja zawsze mowie Robowi przed spaniem nocnym "sluchaj,widzimy się o 7 rano...sieeeedem,rozumies z? to taka kreska pozioma i kreska pionowa lekko pochyla"..On zdaje się rozumieć,ale chyba się jeszcze nie przestawil na godzine do przodu,bo budzi się o 6..(pomijam fakt nocnych pobudek,bo wtedy się nie widzimy. Tzn ja Go widze,bo jakos musze dowlec się do lozeczka, ale On oczy ma zamkniete )Cytat:
. Najwazniejsze to teraz obserwowac jak tam brzuszek tj mowisz...trzymam kciuki, aby się przyjeło!Cytat:
gosia no wlasnie gdyby ta piers to bylo Jego miejsce ukochane to byloby dobrze;] ten mały Gałgan podjada zawsze do pierwszego uczucia sytosci=czyt.napije sie i juz heja...bo przeciez tyle rzeczy do zrobienia,zobaczenia. Potem w nocy nadrabia i taki to z Nim uklad. Ja się nie obawiam, ze On sie zaglodzi..ja sie obawiam, ze ja za chwile wyzione ducha, a na tablicy nagrobnej bedzie " Myslała, ze to niemozliwe, ale przekrecila się z niewyspania"
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
Mateuszek ma 4 takie plamki, dwie sa bardziej czerwone, narazie ogranicze jedzenie inne niz mleko, bede przemywac nadmanganianem i smarowac ,zobaczymy, na szczescie zrobiło sie chłodniej, to sprawdze czy to nie od gorąca, przetrzepałam łózeczko w poszukiwaniu robaczków , ale nie znalazlam nic, na komara mi to nie wyglada, a mucha nie wiem czy by mogla tak ugryzc, raczej go to nie swedzi , bo nie majstruje tam, mysle ze moze jeszcze od sliny, masakra
oby mu to znikło![]() na słowo pająk mi niedobrze ![]() dzis rano jedzac sniadanie Mateuszek wyciągał rączki do mnie i ślina mu zaczeła cieknąć, musialam mu dac troche jakiegos jedzonka, bo tak mi go żał bylo, ze nie moge mu dac jajeczka z majonezem dałam mu jabłuszko, bo na to raczej uczulenia nie ma.
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam w aptece te kropelki camilia na ząbki, podam Madzi jak wstanie, śpi od 11 z przerwą jak mnie nie było, mąż dał herbatki i dalej uśpił, jestem z niego dumna
kupiłam też nakładke do tego kubka treningowego lovi, bo mam butelki a tam wszystkie części pasują, po co kupowac kubek za 20zł jak lepiej ustnik za 5zł ![]() Pogoda fajna na spanie bo słońca nie ma wieje i jest 23st to może Madziulek pośpi. Tynka moją Madzię gryzą komary i pomaga fenistil, spróbuj, a jak nie zejdzie to idź do lekarza
|
#3139 |
|
Gang Iren
|
U nas poprawa pogody,tzn przestalo padac.Jak tak bedzie dalej,to po wczesniejszym obiedzie pojdziemy do centrum polazic po sklepach i wydac troche pieniedzy.Wplynela Radka wyplata to mozna stracic troche na to na co matki lubia tracic czyli rzeczy dla dzieciaczkow
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sobie mogłabym nic nie kupować a Madzi zawsze ![]() Madzia nieźle sobie radzi kubkiem treningowym
|
|
#3141 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mi w końcu przestały wypadać włosy garściami To jakiś kogutek? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i jestem chora Zadzwoniłam do męża czy moźe się urwać z pracy, no i już jest w domku Przynajmniej mi pomoże, a miałam iść dziś do okulisty
|
|||||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka oj to ja już wiem skąd ten gołąb na dachu,bo to jednak dziwne ,że się tak przykolegował nagle , pewnie Ty go nasłałaś , żeby mi trochę tyłek pozawracał w nocy, pewnie go podkarmiałaś za czasów studenckich w p -u na starym rynku i teraz jest na twoich usługach.....te śpiewy ze stadionu
to pewnie z magnetu jakaś Twpoja kumpela mi puszczała, wiedziałam że jesteś złośliwa,ale że aż tak no nic Mravka, teraz sypiam dobrze , a kto to wie co to będzie potem ![]() A usypiam na drzemkę normalnie, tylko teraz nie po zabawach , a po jedzeniu , co drugim ,że tak to ujmę, kładę i kukam czy zasypia, dociskam smoka i tyle, jak kręci sie wierci to szuszam ![]() Sałatkę przesoliłam, ale uratowałam dorzucając makaron ![]() Zia ciekawa jestem cięcia tż, maszynką powiadasz to zapowiada króciutkie włosy bardzo wiedziałam ,że będziesz się dobrze czuć w nowej czuprynie , ja tam uważam,że w krótkich babki są sexy ![]() Ok, no to tutek to Kopciuszek ![]() Tynka pajączek mógł dziabnąć, bo jednak dzieci mają cieniutką skórkę, tak mi się zdaje ![]() Idę na imprę , pozdrawiam opappppapppapapapapa |
|
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() moje dziiecie ostatnie dwie noce urządziło mi istne ElDorado rano oczy jak popsuta lalka a samopoczucie jak koń po weesternie ale dałam radę i dzisiejsza nocka była juz lepsza mojego smyka rozśmiesza doslownie wszystko a najbardziej jak tż mu śpiewa bo talentu wokalnego to on za grosz nie ma ale Filipowi się widocznie podoba Postaram się byc na bieżąco ale od dzisiaj będzie u mnie teściówka przyjeżdża na tydzień z holandii więc mogę nie miec czasu aby czytac za bardzo ale potem napewno nadrobię na obiadek żur a taki że łyżka stoi mamy znajomego co sam kisi żur i jest ppycha po prostu gratuujemy wszystkich nowych ząbków nam jeszcze nic nie widac
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-08-25 o 14:37 |
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
o matko jak lecicie z tym pisaniem
![]() my mamy sobotę sprzątająca umyłam okna i posprzatalam mieszkanie mlody spi a ja odpoczywam noce u nas kiepskie niestety mlody sie budzi na jedzenie i ma problem z ponownym zasnieciem wiec chodze nie wyspanamamy juz 25 tygodni
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-08-25 o 15:06 |
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, jeszcze tydz i skończy się nam skok Madzia też ma czasem w nocy problemy z zaśnięciem, kiedyś obudziłam się gorzej zmęczona niż sie położyłam...Byłyśmy na spacerze i Madzia prawie usnęła na pół siedząco w spacerówce, ale jej nie dałam bo musiała zjeść cyca zjadła na leżąco i śpi na łóżku. Nie wiem czy to przez skok ale nie czuje się bezpiecznie w łóżeczku, lepiej śpi w naszym łóżku, nawet jeśli śpi sama. A już ładnie tam spała.
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
A ja odkryłam powód problemów ze spaniem Hani w dzień... otóż Młoda przyzwyczaiła się do łożeczka turystycznego... no i dziś je rozłożyliśmy i Hanka zasnęła w 5minut
A tak w ogóle, to Młoda sobie chyba zmienia rytm dnia, bo od jakiegoś czasu ta ranna drzemka jest bardzo krótka (15minut) a ta druga okołopołudniowa troszkę się wydłuża (nawet ponad 45minut) a dziś na spacerze w południe nam spała półtorej godziny, co już dawno się Jej nie zdarzyło... no i zostaje jeszcze ta drzemka w okolicach 15.30-16.00 i ona juz zwyczajowo trwa do pół godziny, ale to dobrze, bo o 18 jest kąpiel i spanko nocne. A ja właśnie wydałam 300zł na pieluszki wielorazowe...mam nadzieję, ze się sprawdzą ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- aaaa.... i jak do tej pory po marchewce Jej nic nie jest więc sądzę, że brzuszkowych problemów już nie będzie dziś... jutro spróbuję dać Jej więcej tego soczku a w poniedziałek ugotuję sama marcheweczkę (mam od mamy bez nawozów) i zrobię papkę... |
|
|
|
#3147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gorzej potem ze stanem konta, Staram sie panowac nad swoimi chciejstwami. Sobie juz dawno nic nie kupilam nie liczac kosmetykowA jak tam Wiki, dalej przyjaciolka nie wrocila i ma wieksza potrzebe mamy? ![]() Cytat:
Cytat:
gruchamy sobie tam czasem i zeby Mu sie nie nudzilo to powiedziałam, zeby Ci tam troche potuptał i pozawracał gitare,bo za dobrze sypiasz. A nie narobil na parapet? wiem, ze wybitnie lubisz zeskrobywanie takich sucharow z blachy wiec przykazalam coby zostawił po sobie troche sladow...abys za dnia tez nadto sie nie nudzila Kwestia spiewow jeszcze pozostaje do dogrania,bo to za malo spektakularne bylo..mialy byc mega glosniki,a tu tylko jakis boom boox sie trafil . Jednak postaram sie to ulepszyć i nastepnym razem Cie nie zawiode- slowo zucha! Cytat:
. a tak serio to łącze sie w bolu ,bo nie pamietam kiedy sie wyspalam. Tzn. obawiam się, ze w tym roku to nie bylo![]() juliczka o to widzisz...moj T kiedys to Berlingo kupil tak bez przekonania, a teraz stwierdza,ze to byl najlepszy wybor . Zadna podroz nam niegrozna, bo tym mozna slonie wozic(no takie malutkie sloniki...noworodki bym rzekla )wrocilismy z bio bazaru. Swoją drogą taki bio bazar, ze wszedzie torebki foliowe..no ,ale nie bede sie czepiac . Miejscowka troche przerazajaca, bo to w starej fabryce i wydawaloby sie, ze naklad pracy, aby dostosowac to pomieszczenie do sprzedawania czegokolwiek nie byl za wielki. Kazdy swoj kram sam rozkladal(nie zeby jakies stoiska czy cus),podloga krzywa bo tak jak to chyba bylo X lat temu tak zostalo. Zakupilam 10 jaj od kur wsiowych (ponoc,bo certyfikat maja) takze jutro rano z majonezem zamierzam wsunac. Do tego troche marchewki,ziemniorow(3zł za kg) i sliwek wegierek,bo tak wszyscy zachwalali. Ceny takie se...tzn pewnie zalezy czego sie szuka. Widzialam tez mieso,sery i chleb. Dla porownania kg kuraka kosztowal 28zł Maly chleb orkiszowy( taki bochenek na 4 grubsze kromy) 7zł...Ogolnie pewnie kiedys tam wrocimy ale raczej wczesniej,bo bylismy dopiero o 12..a mam wrazenie,ze duzo jzu bylo przebrane. Poki co zrobilam zapas do zamrazalnika na 4 spore porcje(podejrzewam, ze po 2 obiadki z porcji wyjda) i poczekam, az Robciowi wroci chec na jedzenie. Swoja droga mial pierwszy raz goraczke...przespal nam 2h podczas zakupow(co sie juz od dawna nie zdarza,bo sie budzi czesto zaraz jak wjedziemy na obszar gdzie slychac cos)...w samochodzie przykladam reke do policzka, a ten rozpalony. W domu termometr do ....ucha a tam 37,4 . Dostal syrop i przeszlo szybko. Wyjasnilo sie tez dlaczego tak spal- przez te goraczke. Zeby jak fiks ida. wiecie co mi sie dzisiaj snilo. Przyszlam do pracy,a tam nikogo nie ma. Postanowilam pojsc do biblioteki. Zachodze do jakichs piwnic w ktorych sie ta biblioteka miesci i zglodnialam (to akurat realne bardzo,bo ja ciagle jestem glodna ) i chodze miedzy polkami, a tam napoczęte opakowania tostów...jedne z serem, a inne ze szpinakiem. Wzielam sobie kilka i odgrzalam w mikrofali (stala miedzy polkami) i moja mysl "kurka, czy te tosty w ramach karty do biblioteki moge zjesc,czy karza mi zaplacic"
||||
|
|
|
#3148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bazar super, dobrze że mieszkam na wsi to np jajka mam od jednej babki, naturalne ale bez certyfikatu ![]() sen świetny, uśmiała sie nieźle
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-08-25 o 17:32 |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Gang Iren
|
Wrocilam z zakupow,zaraz mi lzej...w portfelu
![]() Dla Wiki kupilam tylko czapke i opaske,bo albo nie bylo rozmiaru to co nam sie podobalo,albo wlasnie to co podobalo sie mi,to nie podobalo sie jej i na odwrot i nie moglysmy dojsc do porozumienia. Dobrze,ze Eryk na razie nie buntuje sie,ze ubieram go w cos nieodpowiedniego ![]() Mlodemu kupilam kurtke na zime-pomaranczowa,bedzie sie rzucal w oczy,ale bardzo mi sie podoba.Trzy bodziaki takie zwykle ale ze swietnej bawelny.Dwa bodziaki z kolnierzykami takie wyjsciowe,sweterek w paski,dwa grube pajace,dwie bluzeczki,swietna czape na zime,rajstopy dziewczece mu kupilam,bo chlopiecych w UK nie ma,a chce miec w razie zimna duzego pod spodnie,ale szare i granat gladkie,wiec mysle,ze moga byc.Fajowe naklejki na sciane kupilam jeszcze,ale poczekam az sie przeprowadzimy (mam nadzieje,ze nie bedziemy juz dlugo czekac) i zabawke mu kupilam,ale dostanie jak bedzie siedzial,bo na razie troche gapa jest.Taka zabawke: http://www.ebay.co.uk/itm/Leapfrog-M...item53ebf1d2b3 Swietna jest! No wlasnie musze sie rozejrzec po sklepach za nimi.W interneciesa tu: http://www.ulula.co.uk/shop/baby-foo....php?CatID=136 Musze przejrzec ta strone,bo jedna dziewczyna polecala na innym watku,a tam wlasnie jest organiczna zywnosc. W zyciu bym na to nie wpadla... Cytat:
A powaznie nie zastanawialas sie,zeby napisac ksiazke?Tyle osob juz ci mowilo,ze fajnie sie ciebie czyta.To moglby byc bestseller
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też nie umiem się pohamować jak jestem w dziale z dziecięcymi ubrankami dobrze że nasze maluchy jeszcze nie wybrzydzają i możemy je ubierać w co nam sie podoba ![]() Mravka pisz książkę, będę jedną z pierwszych która ją kupi ![]() Pisałyście ost o filmach, ja niedawno oglądałam film "Wyspa tajemnic" z Leonardo DiCaprio, świetny, trzyma w napięciu do samego końca, jeśli ktoś lubi filmy z tajemnicą, nieco kryminału i zaskakujący koniec to gorąco polecam reżyser Scorsese
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

Jednak wole jak kichnie na mnie marchewka ,ktora skrzetnie przechowuje w buzi..to jest bardziej finezyjne
(takie mroczne mysli mnie dopadaja
)
I zaczyna się troszkę częściej śmiać na głos 
wieczorami nie chce spać, przez nos śpi, owszem, ale budzi się koło 5, dzisiaj poszła dalej spać, ale wczoraj to dopiero przed 9 usnęła
masakra. nie wiem czy to po szczepieniu, czy to od upału, czy to jedno i drugie, a no i ząbkowanie, dziąsła ją tak swędzą, że przy zabawie każdą zabawką, którą pakuje do buźki jest krzyk i pisk, ze złości

oj nie często widzę mojego Męża w takim błogim stanie

)