Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 12:11   #3061
Zia_
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Natkulec, to masz linki:
http://babyledweaning.pl/start/co-to-jest.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Baby-led_weaning (po polsku nie ma na wikipedii, ale tak fajnie troche naukowo wytlumaczone)

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Zia na zdjeciu te ubranko w kaczuszki to rampers? bo mialam taki poza tym sliczne zdjecia
tynka twoj maly to ma troche cialka hehe i fajnie sie smieje
No to taki pajac bez stop. Uwielbiam go jako pizamke bo jest z swietnej bawelny

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Zia Ania to śliczna dziewczynka, taka delikatna i subtelna, jak prawdziwa mała kobietka
Dziekuje za wszystkie komplementy mojej Ani. Mama puchnie z dumy
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 12:29   #3062
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
hej!
u nas nocka ok. jak się kładłam o 22 to Madzia zaczęła się wiercić w łóżeczku więc ją dokarmiłam i chciałam w łóżeczku położyć ale znowu sie wierciła, wzięłam do łóżka i w sekundę usnęła pospała do 2, potem do 5:30 i czekałyśmy na tatę nie śpiąc godzinkę, potem sen do po 7, potem chwila przerwy na kupkę i spanko do 9
Rano na łóżku Madzia staneła na kolanach i na rekach i zaczęła się kiwać do przodu i do tyłu przypomniała mi sie scena z I kto to mówi 2 jak ta mała to samo robiła ucząc sie raczkować
czy w ogóle któraś z Was chce te piosenki???
dla Madzi
Słuchałyśmy piosenek, są super dziękujemy

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 12:34   #3063
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
co to jest to BLW bo nie kojarzę, a jak już to było to nie doczytałam
Zia juz dala linki,wiec nie bede powtarzac.Tutaj jest to chyba bardziej popularne niz w Pl,bo juz troche o tym slyszalam,a z kilkoma osoboma co rozmawialam z Polski to nie mialy pojecia o co mi chodzi.

Tynka Mateuszek to naprawde maly pociesznik,fajowy jest!
Zia swietne fotki,Ania jest sliczna dziewczynka!A ty kwitniesz,mamuska!
Stary 2012-08-24, 12:39   #3064
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Bylismy na wazeniu.Eryk ma rowne 8 kg Jest juz w 91 centylu,ja nie moge,mam nadzieje ze ta kluskowatosc mu minie jak zacznie sie wiecej ruszac
Wzrost ma 63,5 cm czyli nie jest wysoki.Maly grubasek
Kobieta ma mi przyslac do domu ulotki o BLW i bardzo do tego namawiala jak Eryk skonczy 6 miesiecy.A ja sama nie wiem.
Na razie troszke poprobowal sloiczkow i przerwa teraz bo ma rzadka kupe,zobaczymy za kilka dni.Zreszta to dawanie to raczej moj kaprys,bo Eryk dobrze na moim mleku przybiera.
Musze pomyslec o tym BLW,moze faktycznie to dobry sposob

To Madzia jeszcze troche i zacznie raczkowac!Ale fajnie!

Pewnie,ze chcemy,a przynajmniej ja.Eryczek uwielbia piosenki!

No ale jak mialas sprawdzic nie otwierajac?Oczywiscie,ze musza przyjac do reklamacji!Jakbys nie otwarla to bys mogla wymienic towar,a nie reklamowac.
Pięknie Eryczek rośnie Twoje mleczko mu służy. Ja się boję tego BLW że się zadławi tym jedzeniem. Wolę podawać papki a późńiej wprowadzić normalne.
Cytat:
piosenki wysłame, zmieściły sie w 4 mailach wysyłając je trzymałam Madzię na kolanach czekając aż się załadują i potem chciałam ją położyć, leciały właśnie te piosenki z kompa, ja patrzę a Madzia mi usnęła na siedząco i głowa jej leci do przodu udana jest

To kawał chłopa z Twojego Eryczka jak zacznie chodzić to już nie bedzie tak przybierał
co to jest to BLW bo nie kojarzę, a jak już to było to nie doczytałam
Moja też czasem na rękach odpływa

niespodzianka
Stary 2012-08-24, 12:41   #3065
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Natkulec, to masz linki:
http://babyledweaning.pl/start/co-to-jest.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Baby-led_weaning (po polsku nie ma na wikipedii, ale tak fajnie troche naukowo wytlumaczone)
dziękuję
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
dla Madzi
Słuchałyśmy piosenek, są super dziękujemy
dziekujemy
prosze bardzo nam też się bardzo podobają najbardziej Bąblowe hity
Stary 2012-08-24, 12:47   #3066
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Siedzę i ćwiczę sztukę zen oddechu. Nie wychodzi.
Mieliśmy tylko położyć płytki w kuchni. to było tydzień temu. I nawet nie chodzi mi o majsterkowanie z pasją w wydaniu męża, ale ogrom zniszczeń, zaniedbań, technologii sprzed 40 lat.
Stwierdziłam, że jak już mamy syf, to sobie pomaluję te ściany, 10 lat niemalowane a jak już to dookoła szafek, a pod spodem już nie.
"Zdjęliśmy szafki" - w cytatach, bo jak tylko mąż delikatnie poluzował wielkie śruby na 8mm kołkach, szafki pourywały się i spadły na nas, plus ekstrasy na podłogę.ukruszone 2 płytki. Bo mąż nakładając klej na płytki kładł grubo na środek, cienko na rogi. Tak więc mam wszystkie rogi puste. i 2cm dziury w ścianach, bo jak dziadke dom budował to w dniu budowania kuchni nie było cegieł ale sama breja, więc wiercąc w ścianie sypie się piach z zaprawą. No i po fakcie okazało się, że zapomniał zagruntować podłogę przed klejeniem.
Otworzyłam też puszkę farby-dla testu koloru. Miała być brudna morela, a jest oczoj*bny pomarańcz. Przynajmniej tak to wygląda na ścianie.
Wdech-wydech. Liczmy do 10.

Macie jakieś pomysły co do tego domieszać, żeby mi się ten kolor niec przyciemnił i uspokoił? Brąz, czerń?
Cytat:
może trochę bieli i pigmentu "beżowy"...
a co do takich właśnei niespodzianek, to nieprzerwanie od roku się coś znajduje. dziś w wentylacji odkryliśmy gruz. rok tmeu dziurawa rura pod zlewem była uszczelniona cementem.
dziadek kutwa łatał byle nic nie wydać. przez 40 lat.

no teraz się boję, że jakiego był kołka nie wsadziła, to mi się szafki pourywają i spadną, bo wystarczy kołek krzywo łożyć i ukrusza dziurę na większy kaliber...

Tez myślałam o reklamacji, ale czy oni mi przyjmą otwartą i maźniętą 1 palcem po ścianie?
Współczuję.... Chociaż sama bardzo lubię remonty Jak po ślubie rodzice tż dali nam piętro domu do generalnego remontu to poza poważniejszymi pracami, które robiła ekipa, masę rzeczy zrobiliśmy sami, tapetowanie, malowanie właśnie. Przeboje z kolorami ścian też były ( wymarzony kolor oliwkowy na jedna ze ścian sypialni położony na biała gładźwyglądał jak kupką mojego synka). Pamietam, że zmieniałem kolor tej farby dodając białej i baaardzo jasnej zieleni, w rezultacie kolor jest lepszy niż chcialam tylko jak będzie trzeba go odswieżać to już nowym kolorem, bo takiej mieszanki nie uzyskam
W łazience ( na remont której kasy już nie wystarczyło niestety) chciałam jaskrawy pomarańcz, żeby uwagę odwracal od oldschoolowych płytek . Był zdecydowanie za jaskrawy, więc tez go stonowałam biała farbą i kremową. Nadal jest to żywy kolor, ale bez porównania do wyjściowego.
Generalnie nauczyłam się, ze jak podoba mi się kolor na próbniku, to na dużej powierzchnie ściany wyjdzie zawsze ciemniejszy i bardziej intensywny, także bezpieczniej jest wybrać ton jasniejszy

Co do dziur w ścianach, mamy to samodom ma swoje lata
Rozwiązaniem są kolki chemiczne, ale to drogo wychodzi. Mój tż znalazł tańsze rozwiazanie: do wywierconej sypiacej się dziury wciska klej patex( ten najmocniejszy, w to kołek i jak podeschnie to śruby lub hak, wszystko trzyma się super mocno

Ale się rozpisalamJesteśmy na dworze, mały śpi. Ostatnie 2 nocki były z cyklu "ja ci mamo pokaże". Wczorajszej nocy obudził się po 3 i miotal się w łóżeczku pól godziny, jak wzięłam go do siebie to tak się rozochocil, ze bawił się i pokrzykiwal prawie do 6 ranoĆwiczył podnoszenie pupy na brzuszku i plucie na odległość. Dziś z kolei od 5 rano robił kupke
Pewnie dzisiejszej nocy przyjdzie pora na baczki
Jak to będzie tak wyglądało, gdy wrócę do pracy, to
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 13:02   #3067
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A u mnie pada

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 13:05   #3068
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A u mnie pada
wymienię trochę słońca na prę kropli deszczu
Stary 2012-08-24, 13:06   #3069
Zia_
Zadomowienie

Natkulec, dzieki za piosenki - juz pobralam i sobie sluchamy
Stary 2012-08-24, 13:08   #3070
88natka
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie pada
U mnie też ale tutaj to prawie zawsze pada

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Czyli w moich rodzinnych okolicach słońce? Zazdroszcze i tęsknie za byczeniem się na podwórku i bieganiem po polach

niespodzianka
Stary 2012-08-24, 13:14   #3071
karolca
Zakorzenienie

U mnie też deszczowa aura, zimno. Z jednej strony przyda się ochłodzenie, z drugiej w deszcz cięzko wyjść z domu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-08-24 o 13:18
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 13:18   #3072
tynka88
Zadomowienie

u mnie upalnie i duszno

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 13:30   #3073
karolca
Zakorzenienie

Śniło mi się dziś, że z kilkoma dziewczynami byłam w odwiedzinach u Aguśki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-24, 13:44   #3074
Zia_
Zadomowienie

Poprosze o rady dziewczyn ktore byly na wakacjach z maluszkami!
Nie chodzi mi o lot itp. ale raczej o to jak sobie radzic z maluchem w goracy dzien - czy dzieci sa bardziej czy mniej spiace wtedy? Czy dopajalyscie woda czy czesciej dawalyscie mleko? Jakie leki zabrac w razie oparzenia/odwodnienia? Wiadomo ze bede super ostrozna ale wole sie czuc bezpieczniej. Czy bralyscie dzieci na plaze i czym je chronilyscie od slonca? Czy spaly w foteliku samochodowym czy bylo im tam za goraco? Czy caly smarowalyscie dzieci faktorem? Ja kupilam 50-tke Bephantena ale nie wiem czy smarowac od rana czy tlyko na plazy/sloncu? Za wszelkie rady bede baaardzo wdzieczna
Stary 2012-08-24, 14:13   #3075
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Siedzę i ćwiczę sztukę zen oddechu. Nie wychodzi.
Mieliśmy tylko położyć płytki w kuchni. to było tydzień temu. I nawet nie chodzi mi o majsterkowanie z pasją w wydaniu męża, ale ogrom zniszczeń, zaniedbań, technologii sprzed 40 lat.
Stwierdziłam, że jak już mamy syf, to sobie pomaluję te ściany, 10 lat niemalowane a jak już to dookoła szafek, a pod spodem już nie.
"Zdjęliśmy szafki" - w cytatach, bo jak tylko mąż delikatnie poluzował wielkie śruby na 8mm kołkach, szafki pourywały się i spadły na nas, plus ekstrasy na podłogę.ukruszone 2 płytki. Bo mąż nakładając klej na płytki kładł grubo na środek, cienko na rogi. Tak więc mam wszystkie rogi puste. i 2cm dziury w ścianach, bo jak dziadke dom budował to w dniu budowania kuchni nie było cegieł ale sama breja, więc wiercąc w ścianie sypie się piach z zaprawą. No i po fakcie okazało się, że zapomniał zagruntować podłogę przed klejeniem.
Otworzyłam też puszkę farby-dla testu koloru. Miała być brudna morela, a jest oczoj*bny pomarańcz. Przynajmniej tak to wygląda na ścianie.
Wdech-wydech. Liczmy do 10.

Macie jakieś pomysły co do tego domieszać, żeby mi się ten kolor niec przyciemnił i uspokoił? Brąz, czerń?
looo matko

Cytat:
Hej,

u nas nocka rewelacja Ania spała od 19 do 7

Zaraz zaczynam pakowanie i jutro w drogę
WOW
udanych wakacji

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny... po dłuuugiej przerwie...

Super, że tak łatwo Was znalazłam...fajowo, ze ciągle aktywny jest Nasz wątek! dzięki za to!
Oj długo się nie udzielałam życie z Tymonkiem samo ustaliło mi plan dnia...w którym nagle odkryłam brak czasu na przyjemności...typu wizaż, TV, godzinne pogaduchy przez tel z psiapsiółkami...

Nagle zatęskniłam weszłam na e-mail.( piekne są Wasze pociechy )...no i może uda Mi sie wrócić do Was...chociaż nie wiem, bo ciągle nawala nam komp... a na nowy szkoda nam na razie kaski

Napisze szybko co u mnie, no i ponadrabiam troszkę co tam u Was:

Nasz Tymonek rośnie jak na drożdżach...waży 8200 ( ciągle karmie piersią) i za 2 tyg pyknie mu 6-m-cy!!! Jest najkochańszy na świecie, ładnie śpi (chociaż dziś akurat dał popalić) idą mu ząbki
Rozwija się szybciutko ( patrząc na Wasze zdjęcia zobaczyłam jak ten czas szybko ucieka) widzę, że szykuje się do siadania... zobaczymy ... na razie mu jeszcze nie pozwalam!
* 5-go sierpnia mieliśmy chrzest!
* Tymcio wcina jeszcze zupki, owoce, soczki no i niedawno wprowadziłam gluten (kaszkę manna) ...nie przesadzam z tymi dodatkowymi posiłkami podstawa u Nas nadal jest cycuś

Co u mnie:
Chyba bez większych zmian ...nadal nie wiem kiedy wrócę do pracy (tzn kiedy zacznę jej szukać) na razie skupiłam się na synku... , byliśmy z Tymonkiem dwa tygodnie nad morzem...zaliczyliśmy tam pierwsze poważne zachorowanie Synka + biegunkę po antybiotykach zaraził mnie i wróciłam z zapaleniem oskrzeli...dochodzę do siebie...ciągle na lekach!
No i pokłóciłam się z teściową!

Wizualnie:
**zmieniłam troszkę fryzurę! Wygoliłam bok i rozjaśniłam kolor + kilka refleksów jasnych... Mi i moim bliskim bardzo się podoba, tylko mój tato dostał szału!
Zrobiłam sobie także mały tatuaż (zaszalałam) :P

PS: Mogę dodać na e-mail kilka fotek jeśli będziecie chciały

Pozdrawiam Was wszystkie baaaardzo mocno a teraz lecę się ubrać bo nadal biegam w koszuli...a zazwyczaj o tej porze już spacerujemy ( niestety dzis u Nas leje)
Witaj Mala!!

mam nadzieje ze juz jestescie zdrowi, fajnie ze sie odezwalas.
pewnie ze poka poka zdjecia fryzurki i dziarki

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Puma, dużo cierpliwości przy remoncie Wiem, co czujesz, bo też ostatnio to przechodziłam, choć kolory farb akurat udało się dobrać bezbłędnie.

U nas nocka bez szaleństw, choć Hanka zasnęła o 18, bo przez cały dzien spała tylko 45minut. O 20 się przebudziła z płaczem - myślałam, że to pełna pieluszka jej przeszkadza, ale wcale pełna nie była... po przewinięciu zasnęła na przewijaku
Obudziła nas o 6.15...
A dziś była straszny problem z zaśnięciem, choć była już mega zmęczona i dopiero w leżaczku padła, bo Ją bujałam...
I właśnie mi przyszły pieniądze z ZUSu więc zabieram się za zamawianie pieluszek wielorazowych normalnie sliczne są i mam nadzieję, że się sprawdzą

A ja właśnie dziś jestem na 13 umówiona do mojej fryzjerki i ścinam na krótko, bo też mi lecą i szczerze mówiąc mam dość długich, bo i tak nie mogę chodzić z rozpuszczonymi, bo Hanka je zjada a kucyk już mnie znudził....
ale Hanka fajnie musiala wygladac spiac na przewijaku, moja Hanka to tylko sie wydzierac w nieboglosy na przewijaku potrafi

co do wielorazowek bambusowych - to jestem rozczarowana, bo wczoraj Hania byla tylko na tych pieluszkach i odcisniete plecki i brzuszek i na nozkach miala, ladniej wszystko oddycha jak na moje oko w tych jednorazowych antyalergicznych ktore mam, troche zaluje ze wydalam tyle kasy ale jeszcze bede probowac, ale tez i odezwe sie do producenta ze dlacego te pieluszki sa takie male i niby jakim cudem maja byc dobre i nie uciskac np. za rok skoro teraz sa na styk nawet po wyregulowaniu guzikami (zapinam Hani na poziom cos ok 8kg a ona wazy pewnie jakies 6200g a i tak sa ciasnawe)

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zia juz dala linki,wiec nie bede powtarzac.Tutaj jest to chyba bardziej popularne niz w Pl,bo juz troche o tym slyszalam,a z kilkoma osoboma co rozmawialam z Polski to nie mialy pojecia o co mi chodzi.

Tynka Mateuszek to naprawde maly pociesznik,fajowy jest!
Zia swietne fotki,Ania jest sliczna dziewczynka!A ty kwitniesz,mamuska!
no to ja widzialam to na zywo na zajeciach jedna mama przychodzi z 7miesiecznym synkiem i on sobie siedzial w takim krzeselku ze stoliczkiem i mial jedzonko w kawalkach i sobie sam jadl

Cytat:
dziękuję

dziekujemy
prosze bardzo nam też się bardzo podobają najbardziej Bąblowe hity
dzieki wielkie za piosenki - jak Hania sie obudzi to jej zapuszcze muze

u nas ladna pogoda, taka pozno letnia juz troche -bardzo lubie te pore roku, bo jest cieplo ale nie goraco. Hania juz wczoraj chciala byc wykapana o 17:30 bo mi marudzila a jak marudzi to musze ja oporzadzac bo jak zwlekam to nie da sie z nia nic zrobic. wykapalam, wysmarowalam, i juz byla zadowolona ze zaczyna sie noc (o 18), troche sie wsciekala, wrocil Tz z pracy - Hanka radosc nieslychana, i do baru mlecznego na troche poszla i zasnela ok 19:30, zeszlam na dol,ale po pol h wlaczyla syrene i musialam wracac do niej, ale jak dalam jej cycka to zasnelam razem z nia i tyle sobie z Tz obejrzelismy tv. przewijanko bylo o 21:30 i 2 a pozniej o 6:30, pospalysmy do 8:30, pojechalysmy do miasta - tam spotkalysmy znajoma - okazalo sie ze teraz mieszka w samym centrum - wiec poszlysmy do niej na chwile, Hanka ucieszona bo cos sie dzialo, znajoma wycalowala, wyprzytulala moje dziecko a tej tylko w to grajoho juz sie obudzila - bar mleczny otworzyc czas

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 14:15   #3076
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Bierz spoko

Stary 2012-08-24, 14:19   #3077
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Natkulec, dzieki za piosenki - juz pobralam i sobie sluchamy
nie ma za co

Cytat:
U mnie też ale tutaj to prawie zawsze pada

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Czyli w moich rodzinnych okolicach słońce? Zazdroszcze i tęsknie za byczeniem się na podwórku i bieganiem po polach
tak, w cieniu 27st ale powiewa lekki wietrzyk, zaraz leję Madzi wody do małego baseniku i bedzie się kąpać
Stary 2012-08-24, 14:20   #3078
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Nie chodzi mi o lot itp. ale raczej o to jak sobie radzic z maluchem w goracy dzien - czy dzieci sa bardziej czy mniej spiace wtedy? Czy dopajalyscie woda czy czesciej dawalyscie mleko? Jakie leki zabrac w razie oparzenia/odwodnienia? Wiadomo ze bede super ostrozna ale wole sie czuc bezpieczniej. Czy bralyscie dzieci na plaze i czym je chronilyscie od slonca? Czy spaly w foteliku samochodowym czy bylo im tam za goraco? Czy caly smarowalyscie dzieci faktorem? Ja kupilam 50-tke Bephantena ale nie wiem czy smarowac od rana czy tlyko na plazy/sloncu? Za wszelkie rady bede baaardzo wdzieczna
Ja fotelika samochodowego używam tylko i wyłącznie do auta bo jak patrzę na to jak Ania jest skulona to serce mi się kraje. Na plażę pójdę jak będzie pogoda wezmę parasol i sobie tam będziemy siedzieć. Na odparzenia tradycyjnie sudockrem a odwodnienia nie przewiduję. Kupiłam dzisiaj termos żeby mieć zawsze wodę na mleczko

Stary 2012-08-24, 14:29   #3079
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam nad naszym polskim morzem gdy Ewelinka miała 3 miesiące.
W upalny dzień chciała częściej pić z piersi, czasem nawet co pół godziny. Nie smarowałam niczym, leżała w wózku pod parasolem w samym pampersie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-24, 15:46   #3080
Mravka
Zadomowienie

Witajcie mamuski!

Ja jak zwykle przelotem, bo mamy gosci (wproszonych notabene,a nie zaproszonych). Widzę, ze temat BLW na tapecie;]. Filmik z obgryzającym nogę kurczaka maluchem mnie troche przeraził... Jakos nie potrafie sobie wyobrazic abym miala serwowac Robowi gnata do pałaszowania.
Swoja drogą kobieta ustawiająca 4mc dzieciaczka na rowne nogi chyba ma jakis przerost ambicji. Biedny mały Człowiek, ktory ewidentnie nie jest na to gotowy;/. Szkoda,ze niektorym rodzicom brak wyobrazni.

U nas nocka jak zwykle ostatnio szarpana. Robson w ciagu dnia jest zbyt zajety, aby tracic czas na najadanie sie,bo przeciez trzeba pokrzyczec, pochichrac sie i pomamlac wszystko w zasięgu reki/paszczy. Nie omieszka jednak nadrabiac w nocy.
Bylismy wczoraj u lekarza, bo niefajne cos w kaciku ust Mu wyskoczylo o obawialismy sie, ze to jakas plesniawka/zajada. Okazalo się, ze to nic takiego, a dzis juz sladu nie ma. Za to pani dr nas oswiecila, ze widzi w miejscu dolnych jedynek, ze zabki sa w drodze( stad tez pewnie masakra ze slinieniem i pakowaniem paluchow/piesci do paszczy). Skierowala tez na badanie krwi,moczu, aby wykluczyc anemie (bo Robson bladzioch taki i chce sie upewnic, ze taka Jego uroda,a nie zaden problem). Ciesze sie, bo w koncu bedziemy spokojniejsi, ze nic Mu sie zlego nie dzieje. Dostal tez priobiotyk ,aby moze pomoc brzuszkowi z tymi nadmiernymi gazami. Cholerstwo drogie to jak diabli;/.
Na zabkowanie kupilismy kropelki Camilia i jak to homeopatia..na jednym dziala na innych nie. U nas chyba dziala, bo jak dostal...to po 5min zasnal bez placzu,pakowania rak do paszczy itp. Drugi dzien stosujemy, wiec chyba to nie przypadek. Za to dzis na pobraniu krwi nawet nie jeknal,a dobre 2min igla w raczce tkwila ,bo krew nie chciala leciec..na koniec się zirytowal tylko,ze nie moze ta reka ruszyc i wlaczyl syrene, po to aby po chwili smiac sie na glos. Nie ogarniam chwilami mojego dziecka

Mała witaj po dlugiej przerwie. fajnie,ze u Was wszystko dobrze(pomijajac to urlopowe zachorowanie). Czas leci, a nasze Maluchy juz coraz mniej maluchowate;]

Zia Ale masz sliczna corcie, taka Mała Kobietka Widac, ze dobra duszyczka z Niej a i Ty taka spełniona mamusia. Super foty!

gosia no ladnie Eryczek to kawał chlopa! Zacznie się ruszac i się wyciagnie sluzy Mu mamine karmienie.

Tynka jak się Mateuszek rozsiadl w fotelu jak krol! Heh pocieszny Kawaler Fajnie,ze teraz mozesz sie cieszyc w pelni macierzynstwem po trudnych poczatkach.

natkulec no jak nic lada moment Madzia Ci się "rozbiegnie". u nas to samo dzisiaj było...podpieranie się na kolanach i takie bujanie..smiesznie to wyglada

Monia hehe podoba mi się okreslenie ktorego kiedys uzylas do okreslenie Hanki,ze to taki cycofan. Ma takie bystre spojrzenie i widac,ze wie czego chce od zycia! Dobrze,ze juz podejscie do tematow rad ksiazkowych zeszlo na dalszy plan. Inaczej mozna sie zajechac(wiem, bo tez mialam takiego hopla). Jak czlowiek wrzuci na luz to znacznie latwiej sie zyje. Swoja droga musze się pochwalic,bo codziennie lepiej idzie nam zasypianie w lozeczku...uzywajac zmodyfikowanej metody Podnies-Poloz. Unowoczesnilam ja pod siebie i wydaje mi sie,ze to wlasnie Robowi odpowiada. Grunt aby znalezc wyjscie ,ktore jest dobre dla mamy i dziecka.

cotton no to ładne przeboje macie z remontem. Powiem Ci, ze zanim dobralismy kolor do salonu to tez 4 razy probki kupowalismy. Mazialismy na większej powierzchni,bo takie "papierkowe" to nijak sie nie odnosza potem do calosci. Swoja droga duzo zalezy od tego od czego kolor sie wywodzi (z czerwieni,zieleni,niebies kiego) i taki tez bedzie mialo poblask. NIestety tak to juz jest w starszym budownictwie ,ze ruszasz jedno,a potem idzie nastepne i takie domino się tworzy. Co do zmiany koloru ja tez bym pokombinowala z białym, bo wtedy wyjdzie delikatniejszy ten pomarancz ,a nie oslepiajacy. Opcja druga to tj doradzala karolca sprobowac wymienic/zwrocic . Polecam Ci taka strone http://www.ncscolour.com/en/ncs/ncs-navigator/ i tutaj mozna sobie popatrzec(z ktorego koloru sie wywodzi dana barwa) i wybrac NCS.

Dziewczyny z Wawy, czy ktoras z Was była na Bio Bazarze na Żelaznej? Wlasnie znalazlam takie miejsce i wybieram się w sobote i tak chcialam podpytac,czy moze ktos stale tam kupuje i jest zadowolony?

Sie rozpisalam, ale Mlody zasnal po tym jak 30min kulal się w te i wewte po lozeczku(taka Jego nowa zabawa przed zasnieciem)..probowal rozbroic karuzele i wspiac się po szczebelkach.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 15:59   #3081
Mravka
Zadomowienie

ah i w ramach przypomnienia wrzuce Wam zdjęcie z wyjazdu. Rob w babcinym mieszkaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_8987.jpg (112,8 KB, 32 załadowań)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-08-24, 16:12   #3082
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Bierz spoko
jakies chmurki idą więc może, może

Madzia się pierwszy raz kapała w basenie na podwórku, kupiliśmy taki płyciutki dla maluchów z częściowym zadaszeniem. czuła się normalnie jak ryba w wodzie wrzucę fotki i filmik na maila i fb
teraz śpi i mam nadzieję że pośpi z godzinkę lub 1,5
Stary 2012-08-24, 16:23   #3083
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio przeczytałam "coś pożyczonego" Emily Giffin. Fajna książka zastanawiam się co by teraz przeczytać, może kolejną część
Uwielbiam tą książkę i jeszcze jej drugą część czyli "Coś niebieskiego"...jedna z nich widziana okiem jednej z głównych bohaterek a druga oczami drugiej...

Cotton to wam się porobiło..nie zazdroszczę...a i tak jak mówi Karolca trzeba pójść spróbować reklamować ta farbę...jak się nie da to kupiłabym inną zamiast mieszać bo to nie wiadomo co wyjdzie i itak może trzeba będzie kupić całkiem inną...

Mała no długo Cię nie było..witaj z powrotem
Tymonek ładnie waży a opis Twojej fryzury brzmi intrygująco

Gosia hihi to ładnie Ci syneczek rośnie..póki co wszerz ale wyrośnie z tego

Natkulec dzięki za piosenki..

Tynka dzięki moim zdaniem to imię pasuje do niego idealnie i nie wyobrażam sobie innego..

Mravka super Robcio
A co do tego bazarku to co tydzień przechodziłam obok niego idąc na uczelnię ale nigdy jakoś nie wstąpiłam..zdaj relację co nabyłaś jak już tam będziesz

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-08-24 o 16:25
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:03   #3084
tynka88
Zadomowienie

Mateusz dzis duzo śpi, rano wstał o 7 i spal do 9-30 pozniej spal od 10-45 do 14 i od 15 minut od nowa spi..mam nadzieje ,ze nic mu nie jest.

Natkulec, ale Ci sie królewna pluska moj a tesciowa jakby zobaczyla, ze wsadzilam Mateusza do takiego basenu ,nago na dworze to by chyba zawal na miejscu miala, kupimy na przyszle lato na pewno.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:27   #3085
natkulec
Zadomowienie

Mravka te kropelki to Ci pediatra poleciła? ja używam bobodent ale chyba nie bardzo pomaga, chcę sie wybrać w przyszłym tyg i skonsultować co jej dawać bo nie chcę na własną rękę.

Ja właśnie gotuję Madzi owoce na deserek jabłuszko, gruszka i malinki z naszego ogródka tylko poczekam aż się obudzi to zmiksuję

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Natkulec, ale Ci sie królewna pluska moj a tesciowa jakby zobaczyla, ze wsadzilam Mateusza do takiego basenu ,nago na dworze to by chyba zawal na miejscu miala, kupimy na przyszle lato na pewno.
moja teściowa przy tym była i teść też i tylko się cieszyli na szczęście mam normalnych teściów którzy kochają Madzię a się nie wtrącają zaraz prześlę na maila filmik z kąpieli

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Pada oby jak najdłużej i niech się wreszcie trochę ochłodzi
wysłałam filmik z kąpiela Madzi na maila
Stary 2012-08-24, 17:42   #3086
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Uwielbiam tą książkę i jeszcze jej drugą część czyli "Coś niebieskiego"...jedna z nich widziana okiem jednej z głównych bohaterek a druga oczami drugiej...
Jak czytałam pierwszą część to mnie denerwowało zachowanie jej przyjaciółki, ciekawe czy jak będe czytać drugą część to też tak będzie ale jak mówisz że fajna to kupię
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
ah i w ramach przypomnienia wrzuce Wam zdjęcie z wyjazdu. Rob w babcinym mieszkaniu
Przystojniak z Robcia
Cytat:
jakies chmurki idą więc może, może

Madzia się pierwszy raz kapała w basenie na podwórku, kupiliśmy taki płyciutki dla maluchów z częściowym zadaszeniem. czuła się normalnie jak ryba w wodzie wrzucę fotki i filmik na maila i fb
teraz śpi i mam nadzieję że pośpi z godzinkę lub 1,5
Super jest ten basen i Madzia jaka zadowolona
Cytat:
Ja właśnie gotuję Madzi owoce na deserek jabłuszko, gruszka i malinki z naszego ogródka tylko poczekam aż się obudzi to zmiksuję
Ale pyszności

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Karolca gdzie kupiłaś to body z napisem" moja mama jest ładniejsza od Twojej" ?

niespodzianka
Stary 2012-08-24, 17:48   #3087
MoniaHan
Wtajemniczenie

natkulec alez super Madzia pluska sie w baseniku

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 18:33   #3088
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Jak czytałam pierwszą część to mnie denerwowało zachowanie jej przyjaciółki, ciekawe czy jak będe czytać drugą część to też tak będzie ale jak mówisz że fajna to kupię

Przystojniak z Robcia

Super jest ten basen i Madzia jaka zadowolona

Ale pyszności

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

oj pyszności, właśnie zmiksowałam i sama troche zjadłam posłodziłam to troszkę miodem bo było za kwaśne, juz jej jabłko słodziłam i nic nie było po miodzie

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
natkulec alez super Madzia pluska sie w baseniku
stwierdziłam że dziś nic więcej jej do szczęścia nie brakowało

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Dziewczynki mam pytanko, używam do kapieli Oilana bo Madzia na początku miała uczulenie na nivea, ale chciałabym spróbować coś innego, słyszałam że Ziajka nie uczula, widziałam jest płyn do kąpieli od 1 dnia życia. Używa któraś tego płynu?? Radzicie mi spróbować?
Stary 2012-08-24, 18:37   #3089
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Dostałam od szwagierki
Firma Nicol
Mam bodziaki z napisem Córunia Tatunia, Córunia Mamusi, Kocham Mamunię, Kocham Tatusia, Kocham Babcię i Kocham Dziadziusa
http://www.bamarnicol.pl/

tylko nie wiem jak z rozmiarami bo mam 62, 68, 74 i wszystkie są takie same na długość, szerokość i rękawki też tak samo długie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:40
Stary 2012-08-24, 18:43   #3090
Mravka
Zadomowienie

natkulec info o kropelkach wygoolal moj mąż,a oprocz tego kolezanki farmaceutki polecały. Także stwierdziliśmy, że wyprobujemy bo bobodent nijak nie pomagał.
Nie obawialas się tak puszczac Madzi samej w basenie...? wiesz, ze da nura i się napije wody..albo przewroci i wystraszy?
Pytam,bo ja to pewnie bym się nie odwazyla

Flower ok dam znac mam nadzieję, ze cos tam zakupie. Zobaczymy jakie ceny będa. Chciałabym z ciekawości sprobować ugotować Robciowi taką ekologiczną zupkę jakas marchewa,ziemnior i cukinia/brokuł..

dziękujemy za komplementy;]
Moje dziecie dziś sie smieje z byle czego, wlasnie az się cały trząsł ze smiechu jak T robil "apsik"..Nie wiedziec czemu, ale to slowo tak Go ucieszylo;]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości