Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2277 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 21:14   #68281
nusia114
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
dziś laminowanie z bloga kascysko ale włosy wyprostuję na szczotkę bo loki nie chcą współpracować :/
zapodasz linka?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:29   #68282
vidia9
Zadomowienie

AjriszMarta, Benek23, Ag Rafka, yarrowia, DzierzbaCzarnoczelna dziękuję

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
suuper się układają, żadnej dziury nie widać
Teraz tak, poszukam zdjęcia na którym widać jak się skręciły by ją uwydatnić wczoraj
Ciachnęłam ogonek już tydzień temu ale nie było to tak widoczne. Mogłam nie szaleć z tymi nożyczkami, dziś sięgały ledwo za kark. Trudno, odrosną

Zdarza mi się tez słyszeć coś miłego na temat włosów, ale najlepsze to było jak będąc w 1 liceum spotkałam dawną nauczycielkę i zdenerwowała się, że rodzice pozwolili mi w tym wieku zrobić trwałą

oo, długo szukać nie musiałam, nie dość, że i tak się mocno skręciły (czego już nie widać przez puch ) to jeszcze te obcięte całkiem w górę podskoczyły. Tak samej sobie zaszkodzić to tylko ja potrafię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg raz.jpg (33,8 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-08-24 o 21:40
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:36   #68283
smoothly
Zakorzenienie

cześć Kręcone

mam do Was pytanie - może któraś z Was będzie robiła zamówienie z ZSK? bo miałabym prośbę w takim razie... ja dzisiaj zrobiłam, zapłaciłam i ogarnęłam się że nie zamówiłam pantenolu!

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:39   #68284
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
zapodasz linka?
proszę: http://kascysko.blogspot.com/2012/08...w-inaczej.html

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:44   #68285
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ktoś Ci już wcześniej odpowiedział
Rozcieram żel w dłoniach ugniatając nimi włosy. Potem w ruch idzie pielucha
Faktycznie, mój błąd, dopiero teraz zauważyłam. Dziękuję za odpowiedzi
Stary 2012-08-24, 21:47   #68286
Doe
Rozeznanie

Aileen96. włosów kręconych nie rozczesujemy po umyciu - zwłaszcza na sucho.

lejniseczka, podziel się zdjęciem, pewnie nie jest tak źle jak myślisz Czego używasz do stylizacji? Bo o tym też nie można zapominać przy kręconych włosach. Osobiście znam jedną osobę, która nie używa żadnych produktów poza szamponem i od czasu do czasu odżywki i Jej włosy ładnie się układają i nie puszą - chociaż ma też gorsze dni.

Co do zdjęć moich włosów, to na za wiele się nie nastawiajcie, ot zwykłe kręciołki i raczej stąd ten zachwyt postronnych osób kondycyjnie zaś nie jest najlepiej i jeszcze długa droga przede mną by osiągnąć ideał - dlatego też do Was przyszłam :P.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:21   #68287
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Przejrzałam sobie trochę ten wątek i ogromnie zdziwiłam się widząc wpisy dziewczyn, które spotkały się z przykrym zachowaniem innych osób ze względu na posiadanie kręconych włosów oO. Moje kręciołki miały swoje wzloty i upadki, ale częściowo dzięki zachwytom innych osób nad moimi włosami, zdecydowałam się je polubić . Największe wrażenie zrobiły chyba w Poznaniu: kiedy szłam z koleżanką zaczepiły mnie dwie dziewczyny i powiedziały: Masz niesamowite włosy. W żabce ekspedientka zapytała: to prawdziwe loki? Kiedy odpowiedziałam Jej, że tak, Ona na to: wow! Mogę dotknąć? Córka koleżanki: ciocia, a zrobisz mi takie włosy jak ty masz? A raz weszłam ze znajomymi do klubu i nagle podszedł do nas pewien koleś, przeprosił mojego kolegę, myśląc zapewne, że to mój TŻ i stwierdził: Jesteś niesamowitą kobietą! Kiedy tylko tutaj weszłaś wiedziałem, że muszę Ci to powiedzieć! A Twoje włosy! Z takimi włosami musisz osiągnąć wielkość! MUSISZ! XD
Świetne historie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Pisałam wam jakis czas temu, ze kupiłam żel do włosów Aile (dostępny tylko w Kauflandzie). Uzyłam dwa razy i jestem zadowolona.

Włoski jeszcze trochę mokre, sucharków nie ma.
Bardzo mi się podobają Twoje włosy
A co do żelu Aile, kto jest jego producentem? Mogłabyś tutaj wkleić jego kod kreskowy? Wklejałaś gdzieś skład tego żelu?
Stary 2012-08-24, 22:31   #68288
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj użyłam pierwszy raz w życiu nafty - 10 minut przed myciem. Bałam się na skórę głowy, więc tylko na długość. Co za smród! Myślałam, że umrę! Potem użyłam pierwszy raz od miesiąc szamponu z SLS - Barwa Czarna Rzepa - też pięknie śmierdzi, mieszanka to już nawet nie mówię. Nie ma to jak zmywać jedno śmierdzidło drugim Co za ulga gdy nałożyłam Garniera Avocado i Masło Karite!

Włosy nawet fajne po nafcie, ale nie to co po jajku

Widzę, że mało kto używa nafty w Codzienniku.
ja używam nafty od czasu do czasu, ale uważam, że jest ona dość niewydajna, albo ja niewydajnie ją nakładam.. ;d bo używam od czasu do czasu, a mam ją już na dnie :P kupiłam ponad miesiąc temu..

Cytat:
Napisane przez Aileen96 Pokaż wiadomość
Cześć wam wszystkim
Od 2 dni studiuje forum ale dzisiaj zakładałam konto.
Mam taki mały problem.
Zawsze myłam włosy normalnie i były ładne po umyciu. Loki takie ładne i fale razem, wiecej lokow. (na zdjeciu 2 włosy po warkoczu, luźnyym wiec fale)
normalnie - tylko szampon.
Ładne były do czasu aż je uczesałam po wyschnięciu. Czesałam się kilka razy dziennie bo albo się puszyły albo coś, więc są zniszczone. Prędzej okazyjnie prostowałam i czasami mnie pewnie pod kusi coś. Ale nie... Nie używam suszarki. Dopiero teraz słyszę o czymś takim jak OMO itp. W poniedziałek chcę jechać po potrzebne rzeczy do mycia włosów. Co mam kupić na początek.
Po ogólnym oglądnięciu forum zapisałam kilka rzeczy (np.isana z olejkiem z baobassu, olejek z alterry <czy coś> olej kokosowy, cece algae conditioner i coś tam morela i pszenica...)
Mogły byście napisac mi po prostu co mam kupić i w jakiej kolejności nakładać? (dostępne w rossmanie, biedronce, lidlu, tesco, netto,jakies tam drogerie jeszcze są, w aptece). Tak jak najtaniej bo trochę późno się obudziłam
Moge urzywać szamponu do mycia kubeczkowego Natei z biedry? Do włosów suchych i przetłuszczających się?

Załączam zdjęcia i pooozdrawiam zakręcone
witam Cię,
jako, że sama jestem tu od kilku miesięcy zaledwie i też musiałam się zmierzyć z problemem pod tytułem "co tu kupić na początek" to Ci napiszę małą ściągę
do mycia: isana z bobassu lub facelle ewentualnie hegron różowy
do spukiwania : gorąco polecam bingo spa, ja mam keratyne i spiruline, kolagen i coś tam i shea i 5 alg (nie umiem powiedzieć, która najlepsza, bo wszystkie świetne), a jak nie masz gdzie kupić bingaczy to garnier avocado i masło karite
bez spłukiwania: jakąś odżywkę z apteczki babuni (najczęściej się tu przewijają myślę)
stylizacja: żel mrożący lub pianka isany do loków jak wolisz ewentualnie robiony żel lniany (aj dawno nie robiłam <wstyd>)
ot takie małe zakupy Cię czekają..
bym zapomniała dodać - z tych Twoich włosach widać potencjał

Cytat:
Napisane przez lejniseczka Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!
....
przeczytałam wszystko zaakceptowanie loków to spore wyzwanie, więc gratuluję podjęcia się go

myjąc włosy myjadłem zwanym facelle nie zauważyłyście, żeby włosy były jakieś takie dziwne w dotyku? bo ja nie mogę ogarnąć tego uczucia..

i kto mi powie JAK WYDOBYĆ SPRĘŻYNY z tych moich włosów, bo widzę, że chcą się sprężynować, ale jakoś się tak wszystkie ze sobą nie mogą zgadać i albo do połowy sprężyna, później fala, albo jedno pasmo fala, drugie sprężyna.. <foch> więc o co im chodzi?

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:44   #68289
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogły byście napisac mi po prostu co mam kupić i w jakiej kolejności nakładać? (dostępne w rossmanie, biedronce, lidlu, tesco, netto,jakies tam drogerie jeszcze są, w aptece). Tak jak najtaniej bo trochę późno się obudziłam
Moge urzywać szamponu do mycia kubeczkowego Natei z biedry? Do włosów suchych i przetłuszczających się?

A ja odeślę Cię do wątku właśnie stworzonego dla początkujących do tego by podpatrzeć te najlepiej sprawdzające się zestawy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572337

Cytat:
Hej wszystkim!
:
Witam i życze wytrwałości w dbaniu o loki

Cytat:
imbryka - a sprawdzilo by się coś takiego w OMO
np. olej lniany na długości, jako O1, Jako M metoda kubeczkowa na skalp , spłukać to i na to odzywka jakaś bez spłukiwania i spray z avonu na suche włosy. (mało daje ale pachnie pięknie)

albo np. O1 isana z olejkiem z baobassu M - jak wyżej , O2 - biowax cece algae.

nie wiem co dać jako O2 zazwyczaj. dopiero zaczynam wiec trzeba kupić to co trzeba a później testować.

Dzięki za pomoc;-)
Olej może być jako pierwsze O ale by olej spełnił swoją funkcję musisz go najpierw mieć dłużej na włosach. Ja polecam garniera avokado jako drugie O.

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
cześć Kręcone

mam do Was pytanie - może któraś z Was będzie robiła zamówienie z ZSK? bo miałabym prośbę w takim razie... ja dzisiaj zrobiłam, zapłaciłam i ogarnęłam się że nie zamówiłam pantenolu!
Jeśli zamówiłaś i zapłaciłaś dzisiaj to napisz im szybko maila, o tym panthenolu to jeszcze zdążą Ci go dołożyć do przesyłki. Jak odpiszą to dopłacisz. Ja tak zrobiłam nie dawno.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:48   #68290
Doe
Rozeznanie

Czas na mnie Mam nadzieję, że uda mi się wstawić foto. Zdjęcie robione z lampą, więc wiadomo, że włoski wyglądają nieco lepiej niż w rzeczywistości Cięcie jest tragiczne, wiem XD staram się regularnie podcinać, by pozbyć się "ogonka" - od kilku lat ścinam się sama .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy00.jpg (79,6 KB, 129 załadowań)
Stary 2012-08-24, 22:51   #68291
TwojaKokaina
Zakorzenienie

własnie mi uświadomiłyście, że koniec miesiąca się zbliża i czas na podsumowanie.
co do włosów, to zdecydowanie lepiej się układają, kocham je nie mam typowo włosowych zdjęć, ale kilka jest na blogu z wczorajszej sesji
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:52   #68292
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Czas na mnie Mam nadzieję, że uda mi się wstawić foto. Zdjęcie robione z lampą, więc wiadomo, że włoski wyglądają nieco lepiej niż w rzeczywistości Cięcie jest tragiczne, wiem XD staram się regularnie podcinać, by pozbyć się "ogonka" - od kilku lat ścinam się sama .
Uwielbiam rude wlosy

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:53   #68293
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
O, rany, piękności, rude i kręcone-uwielbiam!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:54   #68294
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
one już są piękne!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 23:01   #68295
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Jeśli zamówiłaś i zapłaciłaś dzisiaj to napisz im szybko maila, o tym panthenolu to jeszcze zdążą Ci go dołożyć do przesyłki. Jak odpiszą to dopłacisz. Ja tak zrobiłam nie dawno.
oooo, oby tak się dało!
dzięki za radę

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 23:01   #68296
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
oż w mordę.. ;d tam każdy wie jak się ma układać.. ;d;d
cudowne są

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 23:02   #68297
Malwina_89
Zakorzenienie

lejniseczka pokaż zdjęcia włosów

Cytat:
Piękne!

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 23:11   #68298
vidia9
Zadomowienie

Doe cudowne są rude loki wyglądają idealnie, każda sprężynka jest widoczna
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 23:38   #68299
Doe
Rozeznanie

Ojej! Dziękuję Wam z całego serducha! Kochane jesteście! Ogólnie to lubię swoje włosy, bardzo lubię, ale mam nadzieję, że przy Waszym wsparciu uda mi się je pokochać i doprowadzić do niemal idealnego stanu i kondycji .
Stary 2012-08-24, 23:59   #68300
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Uwielbiam rude wlosy
Cytat:
wspaniałe! i też kocham rude sama kiedyś miałam, ale wypłukiwanie się koloru i odrost mnie denerwowały ;(
Stary 2012-08-25, 00:11   #68301
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Piękne, nawet bardzo! Całokształt - i kolor, i długość, cięcie wcale złe nie jest. Cudne, nie dziwię się, że Cię ludzie zaczepiają i pytają o włosy, też bym pewnie tak zrobiła
Stary 2012-08-25, 00:49   #68302
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Cześć wam wszystkim
Od 2 dni studiuje forum ale dzisiaj zakładałam konto.
Mam taki mały problem.
Zawsze myłam włosy normalnie i były ładne po umyciu. Loki takie ładne i fale razem, wiecej lokow. (na zdjeciu 2 włosy po warkoczu, luźnyym wiec fale)
normalnie - tylko szampon.
Ładne były do czasu aż je uczesałam po wyschnięciu. Czesałam się kilka razy dziennie bo albo się puszyły albo coś, więc są zniszczone. Prędzej okazyjnie prostowałam i czasami mnie pewnie pod kusi coś. Ale nie... Nie używam suszarki. Dopiero teraz słyszę o czymś takim jak OMO itp. W poniedziałek chcę jechać po potrzebne rzeczy do mycia włosów. Co mam kupić na początek.
Po ogólnym oglądnięciu forum zapisałam kilka rzeczy (np.isana z olejkiem z baobassu, olejek z alterry <czy coś> olej kokosowy, cece algae conditioner i coś tam morela i pszenica...)

to może ja też coś pomogę, jestem początkującą, powiedziałabym bardzo ( od paru dni)
mój pierwszy zestaw którym potraktowałam włosy wykorzystując domowe zapasy:
do mycia: Profis Scandic Water Mask
odżywka b/s: Isana Hair, Haarkur Intensiv - Pflege
odżywka d/s: Isana z babasu (nie byłam pewna czy się nadaje, ale nic innego nie znalazłam) -> i przy okazji pytanie do bardziej zaawansowanych czy ona nadaje się do tego celu?
stylizacja: żel lniany domowej roboty
po takim zestawie moje falowano-kręcone włosy były w stanie akceptowalnym do wieczora

przy kolejnym myciu postanowiłam wypróbować wychwalanego przez wszystkich Garniera avokado i karite (d/s) oraz zaopatrzyłam się w Joannę z Apteczki Babuni z miodem i mlekiem (b/s), efekty: moje włosy nie nie lubią Garniera, wyżej wymieniony zestaw z Garnierem i Joaśką strasznie mi obciążył włosy, po wyeliminowaniu Garniera i wrzuceniu z powrotem Isany było wszystko okej

Tak więc, metoda prób i błędów polegająca na obserwacji włosów, każdy jest inny i może lubić coś innego Życzę powodzenia
justyna_ju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 01:04   #68303
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
wspaniałe! i też kocham rude sama kiedyś miałam, ale wypłukiwanie się koloru i odrost mnie denerwowały ;(
Dziękuję kiedy kupowałam farby w drogeriach czekałam na wypłukiwanie, bo zawsze wychodził mi za ciemny. Teraz używam farby fryzjerskiej i kolor nie dość, że jest taki, jak powinien, to jeszcze wypłukuje się bardzo powoli. Ogólnie za dobrze się czuję w rudym, bym z niego zrezygnowała, a teraz już mi nawet za bardzo odrosty nie przeszkadzają - poza tym przy mocno kręconych nie są aż tak bardzo widoczne - i teraz niweluje je raz na 2-3 miesiące.

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Piękne, nawet bardzo! Całokształt - i kolor, i długość, cięcie wcale złe nie jest. Cudne, nie dziwię się, że Cię ludzie zaczepiają i pytają o włosy, też bym pewnie tak zrobiła
Dziękuję Mam w planach jeszcze trochę centymetrów a ścinane są na czuja i teraz dążę do delikatnego wyrównania .

Z dzisiejszych obserwacji: moim włosom lepiej chyba sprzyja Isana babassu niż Garier avocado - ale jeszcze to sprawdzę przy okazji kolejnych 2 myć.
Stary 2012-08-25, 07:42   #68304
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Świetne historie

Bardzo mi się podobają Twoje włosy
A co do żelu Aile, kto jest jego producentem? Mogłabyś tutaj wkleić jego kod kreskowy? Wklejałaś gdzieś skład tego żelu?
Dziękuję
robiłam zdjęcie składu, ale go przepiszę teraz:

Aua, VP/VA Copolymer, Carbomer, triethanoloamine, glicerin, pantenol, propylene glycol, parfum, PEG 40 hydrogenated oil, PEG-25, PABAMethylchloroisothiazo ilnone, Methylisothiazoilnone, Cl 42080

A kod kreskowy: 5904114070094
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:52   #68305
lejniseczka
Przyczajenie

Cytat:

lejniseczka, podziel się zdjęciem, pewnie nie jest tak źle jak myślisz Czego używasz do stylizacji? Bo o tym też nie można zapominać przy kręconych włosach. Osobiście znam jedną osobę, która nie używa żadnych produktów poza szamponem i od czasu do czasu odżywki i Jej włosy ładnie się układają i nie puszą - chociaż ma też gorsze dni.

Do stylizacji używam hmmm.. wypróbowałam żel lniany i było całkiem ok, ale jako że mam bardzo cienkie włosy w tej chwili to jak mi je trochę posklejał i uwydatnił skręt to wyglądały na cieńsze i krótsze niż są po paru dniach wypróbowałam tylko płukankę lnianą - było lepiej i tak stosuję. Nie wiem czy można to nazwać stylizacją, skoro to tylko płukanka Aha, i na końcówy daję też zielony krem z biedronki bo trochę je obciąża i się tak nie puszą - ale to chyba też nie jest typowa stylizacja
Kiedyś używałam Nivea FC, ale szału nie było i tak sobie stoi, od czasu do czasu użyję. Mam jeszcze taki lotion do kręconych Marc Anthony Strictly Curls (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47152,marc-anthony-true-professional-strictly-curls-curl-defining-lotion.html) i po nim mocny skręt z tym, że skład przestał mi się podobać jak zaczęłam patrzeć na te składy przez Was

Jeśli chodzi o zdjęcia włosów - dziś postaram się zrobić i wstawić aktualne, a póki co załączam dwa starsze:
1) z maja tego roku czyli pierwsze dni jak zdecydowałam się przestać prostować je lokówko-suszarką (tu pozostawione do całkowitego wyschnięcia, tutaj jeszcze używałam tego lotionu MarcAnthony Strictly Curls)
2) jakieś parę dni po ostatnim przycięciu czyli jakiś miesiąc temu (trochę wymęczone bo strasznie wiało tego dnia), tutaj chyba po Nivea FC choć nie jestem pewna

Od tyłu zdjęć nie mam. Wiem, że średnio widać tutaj, ale niestety jak już pisałam - niechętnie dałam się fotografować w tym 'pokręconym' okresie Dziś może zrobię coś więcej pod kątem samych kudłów to pewnie będzie lepiej widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00184.jpg (242,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fot.jpg (30,4 KB, 54 załadowań)
lejniseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:52   #68306
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Cześć wam wszystkim

Cześć widać, że włosy mają duży potencjał dziewczyny już ci pomogły, ja jeszcze dodam, że warto zajrzeć do Codziennika Kręconowłosych i podpatrzeć jakich zestawów używamy
ps. popularna do tej pory była odżywka Alterry morela i pszenica,ale ostatnio została wycofana ze sprzedaży

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Teraz tak, poszukam zdjęcia na którym widać jak się skręciły by ją uwydatnić wczoraj
oo, długo szukać nie musiałam, nie dość, że i tak się mocno skręciły (czego już nie widać przez puch ) to jeszcze te obcięte całkiem w górę podskoczyły. Tak samej sobie zaszkodzić to tylko ja potrafię
no,tu widać ale trudno, jak piszesz odrosną, no i przy lokach aż tak nie widać wszelkich wpadek
Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
i kto mi powie JAK WYDOBYĆ SPRĘŻYNY z tych moich włosów, bo widzę, że chcą się sprężynować, ale jakoś się tak wszystkie ze sobą nie mogą zgadać i albo do połowy sprężyna, później fala, albo jedno pasmo fala, drugie sprężyna.. <foch> więc o co im chodzi?
hmmmm..może po prostu nie masz aż tak silnego skrętu, żeby na całej głowie wydobyć sprężyny? Albo są za długie i pod własnym ciężarem loki się rozluźniają.
Pomijając długość moje włosy układają się podobnie jak u ciebie, kilka pasm zwija się w rulony,reszta to fale i cóż...pogodziłam się już z tym, po prostu.

Cytat:
Napisane przez lejniseczka
Może kiedyś odważę się pokazać te moje kudły na zdjęciach, na razie nie mam odwagi, bo oglądając wasze włosowe historie nie widziałam, żeby któraś z Was zaczynała od takiej masakry jaką mam ja :P
Pokazuj, nie wstydź się Prawie każda z nas zaczynała od masakry, można to zobaczyć w dzienniku regeneracji
Super, że zaakceptowałaś fakt posiadania loków i próbujesz się do nich przyzwyczaić, teraz pójdzie z górki

Cytat:
o bosze bosze bosze, one już są piękne!
Stary 2012-08-25, 11:18   #68307
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Do stylizacji używam hmmm.. wypróbowałam żel lniany i było całkiem ok, ale jako że mam bardzo cienkie włosy w tej chwili to jak mi je trochę posklejał i uwydatnił skręt to wyglądały na cieńsze i krótsze niż są
- A po wyschnięciu wygniotłaś loczki? Bo on wtedy powinien całkowicie odpuścić. Nigdy nie miałam z nim problemu.

Cytat:
Aha, i na końcówy daję też zielony krem z biedronki bo trochę je obciąża i się tak nie puszą - ale to chyba też nie jest typowa stylizacja
Już któryś raz czytam o kremie z biedronki - muszę go w końcu kupić XD ciekawe co powie TŻ...

A włoski mi się podobają i mają potencjał - moje wyglądały gorzej w momencie w którym zaakceptowałam ich skręt (jak znajdę, to wstawię zdjęcia), od tamtej pory pozbyłam się jednak zupełnie włosów poddanych rozjaśnianiu i prostowaniu (obecne włosy widziały prostownicę z 3 razy) - troszkę pracy i na pewno Ci się odwdzięczą Czekam na aktualne fotki

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2012-08-25 o 11:21
Stary 2012-08-25, 11:20   #68308
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kiedy kupowałam farby w drogeriach czekałam na wypłukiwanie, bo zawsze wychodził mi za ciemny. Teraz używam farby fryzjerskiej i kolor nie dość, że jest taki, jak powinien, to jeszcze wypłukuje się bardzo powoli. Ogólnie za dobrze się czuję w rudym, bym z niego zrezygnowała, a teraz już mi nawet za bardzo odrosty nie przeszkadzają - poza tym przy mocno kręconych nie są aż tak bardzo widoczne - i teraz niweluje je raz na 2-3 miesiące.
ja miałam własnie drogeryjne farby zawsze, ale i tak z l'oreala, więc kolor był bardziej trwały na razie o farbowaniu nie myślę, ale może kiedyś wrócę do rudego
Stary 2012-08-25, 11:53   #68309
lejniseczka
Przyczajenie

Cytat:
- A po wyschnięciu wygniotłaś loczki? Bo on wtedy powinien całkowicie odpuścić. Nigdy nie miałam z nim problemu.

Już któryś raz czytam o kremie z biedronki - muszę go w końcu kupić XD ciekawe co powie TŻ...

A włoski mi się podobają i mają potencjał - moje wyglądały gorzej w momencie w którym zaakceptowałam ich skręt (jak znajdę, to wstawię zdjęcia), od tamtej pory pozbyłam się jednak zupełnie włosów poddanych rozjaśnianiu i prostowaniu (obecne włosy widziały prostownicę z 3 razy) - troszkę pracy i na pewno Ci się odwdzięczą Czekam na aktualne fotki
Wygniotłam, ale się napuszyły, chociaż może to była kwestia pogody. Różnie z tym żelem lnianym bywało raz lepiej, raz gorzej, na pewno będę do niego wracać. Trochę ciężko używać mi go rano, bo mam tylko niecałą godzinkę na wyschnięcie włosów, zazwyczaj lecę do pracy z lekko mokrymi, a piszecie, żeby nie dotykać włosów jeśli nie są całkiem suche. Jak je "nażeluję" lnianym to są takie oklapłe i posklejane, że wstyd wyjść z domu bez wygniecenia Ehh chyba sobie go dziś upichcę

Mój TŻ już chyba zaakceptował moją włosową obsesję, ale jak kupiłam krem z Biedry, Facelle do h.intymnej i te BabyDream'y fur mama i powiedziałam, że to wszystko jest do włosów to mu szczena opadła i się spytał, czy to nie jest jeszcze wystarczający powód, żeby mnie zaprowadzić do psychiatry Powiedziałam mu, że to chyba dobrze, że jeszcze czasem po tylu latach umiem go zaskoczyć hehe

A foty wstaw, bo nie potrafię uwierzyć, że z takimi cudnymi włosiskami mogło być coś kiedyś nie tak są po prostu idealne-błyszczące, piękny skręt, długość i ten kolor

Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie, niesamowicie się cieszę, że trafiłam na to forum
lejniseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 13:03   #68310
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne są!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości