|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Hej dziewczyny,
melduję, że żyje . Dziś wróciliśmy z mia Italia a tam do netu miałam słaby dostęp. Dziś mój 18 dc, @ spodziewam się jak zwykle koło 21-23 dc, wiec już niedługo. Objawów jakichkolwiek brak. Kluje mnie tylko po bokach.Idę nadrabiac Wasze wypocinki aaa i widziałam kilka nowych " twarzy" , wiec się witam
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
U mnie 26 dc i wszystko boli, boli Dobrze, ze weekend i niedlugo wrzesien z urlopem, bo sierpien mnie wykonczyl totalnie
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
hej lachony
![]() u mnie dzis 12 dc zaczynaja sie dni wiec podzialalismy troszq![]() witam sie z nowymi laseczkami, gratuluje kreseczki(no i co z tego, ze blada ![]() my powoli sie szykujemy do urlopu w Pl 15 wrzesnia idziemy na wesele i musze kombinowac z kiecka chce z mojej poprawinowej zrobic asymetryczna, wiec zobaczymy co z tego wyjdzie dodam, ze chce zrobic ja asymetryczna bez cięcia![]() dziewczyny, normalnie jak czytam o problemach jakie Was spotykaja to zaraz zaczynam sobie wkrecac, ze moze i my mamy jakies problemy wiadomo, ze na poczatku daje sie rok na starania bez wspomagania, ale czlowiek chce juz, natychmiast i jak sie tak nie uda to zaraz pojawiaja sie czarne mysli |
|
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie jakies podskoki z radości?A co do gina, to poszukaj na spokojnie ale nie idź wcześniej niż za 2 tygodnie bo wcześniej nic może nie zobaczć i tylko wywalisz kasę niepotrzebnie
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki wieczorową porą!
Kurka rurka chwile mnie nie było a tu już 3 strony do nadrabiania ![]() Nadrobiłam, ale co komu i wogóle to nie wiem czy ogarne heheh. Kocurek, Monini,Pszczoua, zaraz_a, i inne kobietki do których wredota @ przylazła Głupia @ ![]() ![]() ![]() Witam nowe dziewczyny na forum! ![]() Ja dzisiaj byłam z synkiem na tej kontroli. Zdjęli mu gips, wyjęli drut i szwy. Teraz opatrunki robić trzeba. Za 2 tyg do kontroli. Było troszkę płaczu,ale ogólnie to dzielny chłopak ![]() A ja się czuję tak średnio na jeża od wczoraj, a właściwie od środy. Czuję,że i do mnie wredota @ zawita równie szybko jak ostatnio Mam typowo okresowe bóle brzucha i pachwin, ból krzyża, i wogóle. Śluz potrafi się zmieniać do "chwile". Wczoraj był biały i gęsty, dzisiaj od rana przeźroczysty,woda, a teraz znowu mleczny. do tego głowa mi pęknie zaraz Dziś 19 dc ![]() Buziale dla Was wszystkich bez wyjątku
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-25 o 09:01 |
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Odkąd jestem z Wami, a jestem od niedawna, wróciło i przywitało się z nami, nowymi twarzami, kilka kobitek, dlatego również chciałabym się przywitać
A na dobranoc muszę się Wam do czegoś przyznać i rozweselić zapewne hehe .. Pamiętacie jak po wizycie u ginekologa w środę nie mogłam się nadziwić, że to już 7 tydzień skoro zapłodnienie obstawiam z 20 na 21 Lipca oraz tydz. piąty? Nikt nic nie skrobnął, a ja niecierpię trwać w niebłogiej nieświadomości ( ) więc szukam szukam....Kiedy było to zapłodnienie i w ogóle?! Trafiłam na pewien kalkulator ciąży, tam znów wylazł 7 tydzień jak u ginekologa.. a potem na tamtejsze forum i...EUREKA!! Już wiem..!!![]() Jestem z siebie dumna ![]() Żeby było ciekawiej czytałam na dodatek o poszczególnych tyg. ciąży(!), ale byłam tak podniecona, że w niej jestem, że najwidoczniej przeoczyłam, że pierwsze tyg. jeszcze przed godziną zero haha
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-24 o 22:43 |
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
colorblue z samego opisu az mnie boli
a jak sie mlody zalatwil?? dziewczyny czy Wy na owulacje tez macie dziwne skoki nastroju?? bo ja dzis normalnie mialam ochote wybuchnac placzek ot tak sobie, bo mi sie cierpliwosc skonczyla;/ normalnie poczulam sie taka bezsilna i to bez zadnego wiekszego powodu;/ i zauwazylam, ze to juz drugi swiadomy raz tak sie dzieje, bo w zeszlym miesiacu tez mialam spadek samopoczucie okolo owulacji;/ |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Witamm i dzieki za przywitanie
)a wiec mam 32 lata - syn i mąz a i mieszkamy w sz-n , i teraz mam 17 dc wiec jeszcze troszke musimy poczekac na @ , pomimo ze to pierwszy mc staran to chyba jak kazda z Was jak zaczynala mamy nadzieje ze bedzie owocnyy ehhhe Najgorsze jest to ze dlugo nie moglismy sie zdecydowac imiesiace mijalay i lata a teraz jak sie wkoncu zdecydowalismy to podinstynktownie czlowiek by chcial odrazu teraz juz ... ja juz gazetki podczytuje o ciazach hehe wiem ze sie nie moge nastawiac ale to jakos samo u Was tez tak bylo??
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złamał obie kości przedramienia. Złamanie z przemieszczeniem. Miał narkoze i grzebali mu w rączce na bloku operacyjnym. Zrobił to w lipcu na 2 dni przed swoimi 7 urodzinami. Także prezent pierwsza klasa Lekarz dzisiaj stwierdził,że zrstać się zaczęło,że ustaw kości ok więc ściągamy wszystko. Ale on z boku rączki ma jakby uskok, nie podoba mi się to, a kontrol za 2 tygodnie wcześniej nie ma szans się dostać... masakra.A co do Twojego pytania to ja tak mam ale przed @ Wtedy mam jazdy heheh. Raz mam normalny humor,za chwile, nerwy takie,że chodze naładowana jak bateria R20, za chwile jakieś doły... Makabra ze mną. Nie wiem czy to wogóle pod leczenie podlega
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorną porą
padnięta po pracy i tak sobie piwko pije z Tż oczywiście za pomyślność zafasolkowania nas WSZYSTKICH NA FORUM I na dobranoc taki dowcip: Dwóch kolegów rozmawia przy piwku i jeden z nich opowiada: Ja to mam ojca...........jest już fajnie,jak to mówią penetracja w pełni a mój stary wpada. Momentalnie zaczeliśmy leżeć i udawać, że to taka siesta i mu mówie : "jak się wchodzi to się puka" a On : " jak się puka to się zamyka" i noramalnie wówczas mnie zatkało!!! ![]() ![]() ![]() Dobranoc Kochane |
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty a gdzie ty masz to wesele?? My też mamy zaproszenie na wrzesień na wesele ale nie damy rady się wyrwać A szkoda poszłabym.A tak w ogóle to witam w kolejną słoneczną sobotę Obudziła mnie dziś o 7 impreza za oknem sąsiad włączył radio na fula chyba zapomniał która godzina no ale że byłam dość wyspana no to zwlekłam się z łóżka i już posprzątałam swoją część mieszkania a teraz jeszcze patrze na historie przeglądarki i cisza wszystko skasowane co on robił a rano zawsze siedzi chyba będzie przesłuchanie robione a teraz dopijam kawę i lecę na siłownie Miłego dzionka
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Widzę,że ja dziś pierwsza się witam ![]() Leże jeszcze w wyrku z kawka i z Wami oczywiście ![]() Banka trzymam kciuki żeby pierwszy cykl był tym szczęśliwym Teorema oby to był ból na fasolke a nie na wredna @ Gosiek po cichutku zaczynam gratulować! Santom Ty tam sobie nic nie wkręcaj,żadnych chorób! Udanego urlopu w PL )FD_nika za Ciebie też trzymam mocno kciuki,abyś szybko zobaczyła II kreski Kwitka heloł ![]() A że się spytam,gdzie jest Fasolka12345??? Zaciążyła i uciekła? ![]() No tak długo płodziłam posta i już nie będe pierwsza heeh Santom, Anteria hejka )
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-25 o 09:11 |
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie myślałam że może to jedno wesele Byłby zbieg okoliczności![]() A nie Colorblue bo ja pierwsza byłam
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
anteria, alez to by bylo zaskoczenie
![]() juz se nie bede wkrecac;D obiecuje ![]() a dzis idziemy z T. w gory przed nami: http://pl.wikipedia.org/wiki/Gaustatoppen
|
|
|
|
#406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Musisz leczyćCytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak to często łapałam, najczęściej po @, po basenie (już niechcodze), po kąpieli np. w morzu......teraz to robie sobie posiew dla kontroli i jest ok Więc zrób sobie dokładny posiew moczu, a będziesz wiedziała co i jak!
|
|
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Isia,kwitka- dobrze,że już wróciłyście ![]() Witam nowe staraczki My już po weselu...jestem padnięta albo raczej nie wyspana.Ogólnie to bardzo mało wypiłam więc szybko chciało mi się spać...Tż z resztą też .Mieliśmy wracać do domu ale zaproponowano Nam,że możemy spać u nich w smochodzie bo mają ogromny bagażnik który można było rozłożyć..,dali nam pościele,poduszki itp i tam się kimneliśmy z Tż,trochę twardo było Rano wstaliśmy z Tż i od razu pojechaliśmy do domu bo tam jeszcze wszyscy prawie spali.Co do wesela to fajnie było,najadłam się okroopnie A wieczorem jedziemy na działkę![]() Atena- dobre, ehehehehe
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-25 o 10:17 |
|
|
|
#409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobry dowcip, uhahał mnie ! Niby taki prosty, a słyszę pierwszy raz i w tej prstocie cała jego 'udaność' ![]() Cytat:
|
|
#410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to i my będziemy uświadomione w tej kwestii i jak zobacze wkońcu 2 kreski na teściorze, to odrazu mężulkowi powiem, który to tydzień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Może nam opiszesz swoje pierwsze objawy ciązy jakie miałaś, to fajnie tak poczytac, a i wiedza cenna dla tych pierwszaków jak ja
|
||
|
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że nadal zachodzę w głowę kiedy jajeczko zaskoczyło i jak to tak funkcjonuje, bo przecież jak sam mój dr powiedział są przypadki gdy kobiety współżyły i zaszły w ciążę w pierwszy lub ostatni dzień ciąży. Skoro blastocysta zaczyna istnieć w różnych tyg. ciąży to jak potem czytając np. 5 tydzień mieć odniesienie do tych samych opisów rozwoju i przeradzania się w zarodek itd. Troszkę tego nie kumam
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ,dzieki ja tez mam taką cichą nadzieję .
W razie czego od dzis papieroski poszly w zapomnienie - mam nadzieje ze wytrwam bo podejrzewam ze bedzie ciezko, jak wytrwam do spodziewanej @ a jej nie bedzie, to bedzie motywowalo i mysle ze wtedy z fasolinka w brzusiu bedzie lżej. Udanej soboty życze Wszystkim, chociaz pogoda w Sz-n nie rozpieszcza ![]()
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam
jeszcze 21 dni i okaze sie czy udało mi sie przepedzic @ na pare miesiecy oby tak ....dzis bromek wspomaga mnie 3 dzien ale samopoczucie po nim b.kiepskie
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
grunt kochana że fasolka jest i tylko trzeba się cieszyć, a że gin mówi że to dany tydzień ciąży to jeszcze lepiej, bliżej do porodu
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak piszecie dziewczyny- tygodnie ciąży zaczynamy liczyć od 1 dnia ostatniej miesiączki
A na usg przeważnie wychodzi 2 tygodnie mniej bo wtedy mniej wiecej doszło do zapłodnienia![]() A ja od wczoraj zaczęłam łykać kwas foliowy Dobra lece dalej sprzatać, ale zaglądam do Was
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Kwas foliowy jak najbardziej
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Martwie sie troche dziś też mam lekie plamienieWczoraj wypiłam 2 piwa i bardzo dziwnie sie czułam strasznie kręciło mi się w głowie i było mi niedobrzeA to dziwne jak na mnie bo normalnie to z 5 piw wypije,więc odpada że to z alkoholu.A dziś to plamienie..Od kilku dni robie testy owulacyjnei wszystkie wychodzą pozytywne,a podobno tak jest w ciaży.Boje sie że coś jest nie tak.Zastanawiam sie czy moge na własną reke zaczać brać luteine lub duphaston bo mam w domu zostały mi po poprzedniej ciąży.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja to mam pecha jakiegoś już wczoraj czułam się trochę nie teges no ale myślałam, że to z niewyspania.Koło 23 poszłam spać i się zaczęło ... dreszcze, zimno, wszystko boli jak na grypę. Masakra. W nocy obudziłam się na siku a baniak miałam taki jkaiś ciężki ![]() Rano zmierzyłam temp jak zwykle a tu 38 Jest mi źle, bolą mnie plecy, głowa, jestem mega słaba. Dobrze,ze w końcu nie dziś te okna będą robić. Bo bym chyba nie wyrobiła ![]() Wzięłam sobie apap i rutinoscorbin, nie wiem co więcej wziać ...
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duphaston? hmm weź może narazie 1-2 razy dziennie a w poniedziałek zadzwoń do gina i zapytaj dla pewności. Cytat:
Uważaj na siebie i raczej póki się nie wyjaśni czy coś tam kiełkuje to nie bierz nic więcej.
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba przyjdzie @ bo już czuje takie przelewanie w brzuchu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

. Dziś wróciliśmy z mia Italia a tam do netu miałam słaby dostęp. Dziś mój 18 dc, @ spodziewam się jak zwykle koło 21-23 dc, wiec już niedługo. Objawów jakichkolwiek brak. Kluje mnie tylko po bokach.

Teraz próbowałam umówić się do stomatologa- przegląd zrobić itp. Macie może jakieś namiary na ginekologa w wawie, jak powtórze testa w pon i wyjdzie pozytyw wypadałoby pójść się przebadać, a niestety nie mam stałego gina
A gdzie jakies podskoki z radości?

) więc szukam szukam....Kiedy było to zapłodnienie i w ogóle?! Trafiłam na pewien kalkulator ciąży, tam znów wylazł 7 tydzień jak u ginekologa.. a potem na tamtejsze forum i...EUREKA!! Już wiem..!!

oczywiście za pomyślność zafasolkowania nas WSZYSTKICH NA FORUM

W przyszłym tyg lecę do lekarza, ale do innego gin niż dotychczas, przestałam ufać mojej :/
a tak to często łapałam, najczęściej po @, po basenie (już niechcodze), po kąpieli np. w morzu......teraz to robie sobie posiew dla kontroli i jest ok