Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 13:11   #361
partytura
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
fajnie by było .. ale już się tyle razy rozczarowąłam, że wolę podejść do tego na spokojnie
(...)
No i elegancko, o to chodzi. Po prostu pełna świadomość co do ewentualności Tak czy siak 3mam kciuki
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
(...)
co do witaminek, to moja gin powiedziała, że w 1 trymestrze absolutnie wystarczy folik. Nawet jak byłam w 5 tyg na wizycie to dała mi w gratisie 12 jakiś tabletek dla kobiet w ciąży, ale powiedziała żebym ich jeszcze nie brała, tylko dopiero w 2 trymestrez, bo witaminy wzmagaja mdlości

A co do tych stresów, to ja mam to samo... Pewnie jak większość z nas... Już 2 tygodnie minęły od wizyty,więc się zastanawiam czy wszystko ok... Kolejną wizytę mam teraz w środę i do tej pory chyba osiwieję. Dzis oczywiście obudziałam sie kolo 4tej w nocy i potem już nie mogłam zasnąć. I stwierdziłam, że zaczyna mi burczeć w brzuchu, więc pewnie będę musiała lecieć coś zjeść, bo inaczej mnie zemdli jak zazwyczaj gdy poczuję głód. Ale potem stwierdziłam, ze o dziwo poza uczuciem głodu nie czuję żadnego zmulenia. No i oczwiście się zestresowałam, że mdłości nagle mi minęły. A do tego zaczęłam czuć takie lekkie kłócie raz z lewej raz z prawej strony bodbrzusza... Nie wiem już co o tym myśleć
Mokka mam to samo, lekkie kłucia, jakieś emocje czy wszystko dobrze się rozwija, a wczoraj jak obudziłam się w trakcie snu to też myśl czy jest dobrze, czy wstać do wc, czy zasnę hehe.. Tyle dobrego (?), że nie mam póki co żadnych mdłości w sumie.. średnio mnie to cieszy gdy czytam, że to od hormonów uzależnione i gdy ich więcej tym bardziej realne nudności i jednocześnie lepiej dla ciąży.. bo wychodzi na to, że u mnie z nimi słabiej A odnośnie tabletek dla przyszłych mamusiek to może po prostu były to tabletki przeznaczone dla konkretnego trymestru jak te, których ulotkę otrzymałam na ostatniej wizycie, Femibionu?

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 14:20   #362
Ewusia1981
Przyczajenie

... buu @ dostałam :-( ... no cóż trzeba dalej czekać i się starać przyjemnego weekendu
Ewusia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 14:34   #363
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ja pier.. dzielę, laski, ale zachrzaniacie z tymi postami. Zostawić Was na chwilę a tu już 2 część. Fajnie Dzastin, że się tym zajęłaś, już napisałam do Ciebie na PW o dopisanie do listy..

Witam nowe dziewczyny i gratuluję II kresek

Wracam z urlopu w niedzielę, jeszcze zahaczę o mamę tak na 2 dni i 1 noc. Wróciła z Niemiec to się stęskniłam i w sumie tylko ona nie wie, że w ciąży jestem. Chyba nawet nie będę musiała nic mówić, bo widać gołym okiem, żem brzemienna. Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę - bezcenna.
Brzuch mi urósł. Widać go, że już nie muszę mówić. W sumie to samopoczucie ok, tylko czasami mam zadyszkę jak się wspinamy w jakieś wysokie góry. Wczoraj byłam z córką na wspinaczce na wodospad Kamieńczyka, droga - masakra. Ciągle w górę po kamieniach i korzeniach. No to kilka razy było stop na odpoczynek i złapanie oddechu. Miałam na sobie taką zwiewną sukienkę, luźną i jak wiatr wiał, to tak fajnie opasał mi brzuszek. Chyba czas pomyśleć o ciążowych ciuchach.
Byłam na dyskotece! Sama a na drugi dzień z córką. Tańczyłam trochę, bo puszczali takie stare przeboje z lat 80 i 90. Jedna pani podeszła do mnie i spytała czy może mnie za brzuszek złapać na szczęście, bo puściła dziś totka. Miłe to było i trochę mnie tym zaskoczyła. Nie myśłałam, że aż tak widać, ale faktycznie z dnia na dzień rośnie łobuz. Poza tym mam nieoparte przeczucie, że teraz to chłopak. Z córką też tak miałam, instynktownie czułam, że to dziewczynka, chociaż do dnia porodu nie chciałam wiedzieć co będzie. Było mi to obojętne. Teraz będę chciała wiedzieć, ale myślę, że przeczucie mnie nie myli. Tylko boję sie 30 tych badań prenatalnych. Oby było ok.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak mało teraz piszę, ale wiecie, urlop, góry, szlaki nowe itd. Czasu nie mam a jak mam to śpiąca jestem i zmęczona. Wrócę do domu to będę mieć czas to i zaglądać będę częściej - OBIECUJE

Kejthx- czekaliśmy na Ciebie z utęsknieniem.
Zazdroszczę Ci takiego urlopu i tego że możesz już wyczuć i zobaczyć na gołe oczy że twój maluch rośnie, oczywiście tak pozytywnie

Wróciłam z pracy i padam Pierwszy raz sprzątałam u przesympatycznej jednak nieco chora wej babci. Super kobita wy dziękowała mi się i poprosiła abym wróciła do niej w środę. Super Do tego podarowała mi dwa soki, ogromny chleb, czekoladę i dwa serki matko kto to zje I zamiast 40 Euro dała mi 100 Ale to chyba pomyłka za tydz muszę jej oddać nie zauważyłam bo dała mi kasę w kopercie dopiero później patrze a tam 100 jak byk, ach gdyby tak to nie była pomyłka Nie no żartuję może i pracy dużo i wysiłku mnie to kosztowało a później jeszcze męka wszystko to co mi dała do domu przetransportować no ale na tyle to sobie nie zarobiłam Heh głowa mi pęka teraz taki upał że masakra
Stary 2012-08-24, 14:40   #364
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Monini nie podoba mi się to... ale wszystko wiec wskazuje, że my jakoś razem zafasoklujemy, bo ja w sumie w tym cyklu nie spodziewam się rezultatów w postaci upragionych II wypadłam z rytmu obserwcji swojego ciała etc. Jakoś tak czuję, że we dwie zasoczymy w podobnym czasie, ja nie wiem czemu tak czuję

Cześć Kochane. Dziś mam masę pracy, dobrze, ze pt. Po tym urlopie (gdzie oczywiscie nie było czasu na odpoczynek ) pierwszy tydzień, więc nie mogłam się zebrac do pracy, a dziś musze nadrobić wszystko, bo zalegam z terminami
Cały weekend zapowiada mi się imprezowo, ale po moim "zgonie" w tym tygodniu to raczej sobie odpuszczę... hmmhmh no, moze skuszę się na lampkę wina
Też mi się wydaję że jak zafasolkujemy to razem równocześnie także teraz musimy starać się razem i ostrooooooo

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Do mnie też przylazła z rana wredna @...

Dziewczyny nie wiem co sie dzieje..mam osttatnio maksymalnna jazde zeby przytulić małe dziecko...
Ja nie wiem tyle dziś nas naraz ta @ nawiedziła co się dzieję toż to jakaś zmowa

To ja mam znowu tak że jak patrze na malusie dzidziusie ti mi się przykro robi że ja jeszcze nie mam

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ja niedawno się dowiedziłam że moja kuzynka (rozwódka. 2 dzieci, 39 lat) zaliczyła wpadkę z swoim sąsiadem młodszym od siebie o 16 lat, i mówi że: to tylko taki szybki, sąsiedzki sex był, nic niezobowiązującego, poprostu mieli ochote i to zrobili !!!! a tu człowiek stara się jak może, poci, wzdycha, męczy cały cykl by się udało i nic
Mnie po prostu brak słów jak słyszę takie historie i stwierdzam że nie ma sprawiedliwości

Cytat:
Napisane przez Ewusia1981 Pokaż wiadomość
... buu @ dostałam :-( ... no cóż trzeba dalej czekać i się starać przyjemnego weekendu
No i kolejna zła jestem tak że szok że do tylu na raz dzisiaj ta menda przyszła

Ja już pranko zrobiłam i wyschło pięknie poskładałam i pięknie posprzątałam. teraz necik i WY
Tż nie długo wraca z pracy i jedziemy
A u mnie rozkręciła się już dobrze zresztą u mnie zawsze jak przychodzi to rano zauważam zawsze przy porannym sikaniu i od razu tampon w ruch i tyle. Nie rozkręca się powoli ani nic po prostu przychodzi i już
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 14:45   #365
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia1981 Pokaż wiadomość

Ja już posprzątane i obiadek zrobiony.Za chwile tż wróci z pracy a koło 17 przychodzą znajomi i idziemy na miasto

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 15:23   #366
banka26
Zakorzenienie

Smile Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Witam czy pozwolicie ze takze sie przyłącze??? Jestem mama 6-letniego chłopca i od tego miesiaca staramy sie z meżem o małe cudo)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 15:38   #367
Kejthx
Zadomowienie

Ufff, troszkę się uwinełam z pracą, ale padam na twarz
banka26 witamy Napisz coś o sobie i rodzince, oraz zapraszamy do dyskutejszyn
ANTERIA podoba mi się taka starsza Pani Zresztą zawsze starsze osoby mają "gest" Brawa dla tej Pani

IsiaG ależ fajnie, że brzucho już tak rośnie, że ludzie zauważają twój "błogosławiony" stan Kurczę, ja zawsze się zastanawiałam, czy jak będę w ciazy, to czy będą mnie przepuszczać w kolejkach w sklepach
Pożyjemy, zobaczymy...
IsiaG odpoczywaj sobie, baw się dobrze, buzia dla córci i maleństwa w brzucholu
Stary 2012-08-24, 16:16   #368
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny mam doła Wredna @ przyszła i choć nie nastawiałam się na nic to ryczeć mi się chce... Zaczynam 5cs ale mam coraz większe wątpliwości że kiedykolwiek się uda Obserwuję się, używam testów owu i celujemy na pewno w dobre dni. Boję się że przeszkodą może być mięśniak który siedzi w ścianie macicy i przeszkadza zarodkowi w zagnieżdżeniu się choć ma tylko ok 1cm Do tego wszystkiego moja pani dr kazała mi przyjść 1 dc jak nie uda się zajść żeby poczynić kroku w kierunku badania drożności jajowodów ale jak już pisałam ma urlop i nie przyjmuje prywatnie. Wiem jednak że jest w szpitalu na oddziale gin-poł i od rana próbuję się dodzwonić do dyżurki lekarzy ale nikt nie odbiera Nie wiem co robić
Stary 2012-08-24, 16:35   #369
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
fajnie by było .. ale już się tyle razy rozczarowąłam, że wolę podejść do tego na spokojnie

Prolaktyna w górnych granicach normy może, ale nie musi przeszkadzać w owulacji.
Kolejna sprawa - prolaktyna to hormon, którego stężenie może się bardzo szybko zmieniać, więc dobrze jest ją zbadać kilka razy, bo to mógł być Twój gorszy albo lepszy dzień, co mogło zaważyć na wyniku. Ja miałam badania w szpitalu, całą dobę pobierano mi krew co 6 godzin chyba i miałam jasność, że moja prl faktycznie jest jaka jest (lekko ponad normę).
Na razie bierz tego bromka, on podobno ładnie zbija prl. Ja nie brałam nigdy, wolę zaczynać od ziółek. Teraz biorę Castagnus, już którąś z kolei serię (po przerwach ofkors) i chyba pomogło razem z Clo, bo wygląda na to, że owulkę miałam.
Nie wiem jak u Ciebie z owulką, czy miałaś monitoring? Masz pewność, że jej nigdy nie było? Bo nie jest powiedziane, że owulacji nie miewasz, taka prl na granicy normy czasem nie przeszkadza.
Dodałas mi otuchy z ta owu to faktycznie monitoringu nie miałam. napoczatku tez zbijalam prolaktyne castangusem + wiesiołek troche faktycznie spadła (bo zawsze byla ponad norme). czyli jesli wina braku zaciazenia byla tylko prolaktyna a zaczelam bromergon brac juz w tym cyklu (ale od 7 dnia a nie od 1 ) to sa szanse na zafasolkowanie? wiem wiem ze z tym nie ma tak rach ciach ale mimo tego trzymam sie przy nadzieji ze sa szanse bo sa prawda?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam czy pozwolicie ze takze sie przyłącze??? Jestem mama 6-letniego chłopca i od tego miesiaca staramy sie z meżem o małe cudo)
To 3 mam mocniusio kciuki by sie udało i okrutny @ nie przyszedł !
Stary 2012-08-24, 17:11   #370
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Mam pytanie do Lunao bo zdaje się ze ty miałaś za wysokie TSH.Byłam dziś odebrać wyniki i TSH wynosi 6,46norma jest do 4..
chciałam się zarejestrować do endokrynologa to prywatnie miałam najszybciej na 21 września ale ubłagałam rejestratorkę i umówiła mnie na 4 września.Zastanawiam się czy to nie za późno?Czy nic nie stanie się dzidzi przez tak wysokie TSH?
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:29   #371
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam doła Wredna @ przyszła i choć nie nastawiałam się na nic to ryczeć mi się chce... Zaczynam 5cs ale mam coraz większe wątpliwości że kiedykolwiek się uda Obserwuję się, używam testów owu i celujemy na pewno w dobre dni. Boję się że przeszkodą może być mięśniak który siedzi w ścianie macicy i przeszkadza zarodkowi w zagnieżdżeniu się choć ma tylko ok 1cm Do tego wszystkiego moja pani dr kazała mi przyjść 1 dc jak nie uda się zajść żeby poczynić kroku w kierunku badania drożności jajowodów ale jak już pisałam ma urlop i nie przyjmuje prywatnie. Wiem jednak że jest w szpitalu na oddziale gin-poł i od rana próbuję się dodzwonić do dyżurki lekarzy ale nikt nie odbiera Nie wiem co robić
O kurcze biednaWiem że ci cieżko ale spróbuj być dobej myśli,zbieraj siły na kolejny cykl.Dodzwoniłaś sie do dyżurki?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:35   #372
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj banka Zapraszamy
Cytat:
przykro mi pszczoua Jeśli chodzi o badanie drożności jajowodów, to z tego co pamiętam do 10dc można na to iść. Później chyba nie robią, bo boją się że kobieta mogłaby np. być w ciąży i przez to ją stracić. Tak więc jeśli skontaktujesz sie z gin w przyszłym tyg to powinnaś zdążyć zapisać się na HSG

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-08-24 o 17:36
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 17:41   #373
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Dodałas mi otuchy z ta owu to faktycznie monitoringu nie miałam. napoczatku tez zbijalam prolaktyne castangusem + wiesiołek troche faktycznie spadła (bo zawsze byla ponad norme). czyli jesli wina braku zaciazenia byla tylko prolaktyna a zaczelam bromergon brac juz w tym cyklu (ale od 7 dnia a nie od 1 ) to sa szanse na zafasolkowanie? wiem wiem ze z tym nie ma tak rach ciach ale mimo tego trzymam sie przy nadzieji ze sa szanse bo sa prawda?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

To 3 mam mocniusio kciuki by sie udało i okrutny @ nie przyszedł !
Myślę, że niezbadane są wyroki boskie i szanse są. Sama gdy miałam ostatnio badaną prolaktynę nim zaszłam w ciążę, to wyszła lekko ponad normę i endokrynolog powiedziała, że przt niedoczynności to normalne i że nie jest źle, bo serio było niewiele ponad, a wg niej poziom prolaktyny przy problemie niedoczynności bywa wyższy.
No i tak na dobrą sprawę licho wie jakie jej poziomy miałam tuż przed zapłodnieniem
(Szkoda tylko, że endo tylko moje tsh już interesuje, pomimo ciąży.. muszę z nią pogadać 10.09...... za dużo mi przez to zmartwień nachodzi jak czytam, że ft4 ważniejszy dla zarodka...)

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Lunao bo zdaje się ze ty miałaś za wysokie TSH.Byłam dziś odebrać wyniki i TSH wynosi 6,46norma jest do 4..
chciałam się zarejestrować do endokrynologa to prywatnie miałam najszybciej na 21 września ale ubłagałam rejestratorkę i umówiła mnie na 4 września.Zastanawiam się czy to nie za późno?Czy nic nie stanie się dzidzi przez tak wysokie TSH?
Ciężko być wyrocznią i nigdy nie lubię tak jak zdecydowane wyrocznie odpowiadać i nie jestem Luna0, ale powiem tak - sama mam tsh w normie, ALE nie jest to normą dla kobiet w naszym wieku i stąd zbijanie tsh i też mam za wysokie nadal, ( miałam 3,47 ; mam 2,3 ; a w ciąży podobno najlepsze 1,5...) a w ciążę zaszłam i odpukać, póki co wygląda, że wszystko na razie rozwija się dobrze, więc i Ty bądź dobrej myśli. Najważniejsze, że zarejestrowałaś się i brawo, bo termin bardzo fajnie udało Ci się załatwić U mnie w mieście do endokrynolog kolejki po 50-60 osób, a kobita przyjeżdża z Poznania więc terminy odległe..

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-08-24 o 17:44
Stary 2012-08-24, 17:51   #374
FD_nika
Raczkowanie

hmm ale ja nie mam problemow tarczycowych
Stary 2012-08-24, 17:58   #375
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Przykro mi
Ale nie załamuj się i działaj. Do szpitala nie dzwoń, skoro się nie da tylko po prostu tam pojedź, może będzie miała chwilę i Cię przyjmie.
A jak nie teraz to w nast. cyklu. A nuż jak odpuścisz na 1 cykl to samo zaskoczy ...

Cytat:
Dodałas mi otuchy z ta owu to faktycznie monitoringu nie miałam. napoczatku tez zbijalam prolaktyne castangusem + wiesiołek troche faktycznie spadła (bo zawsze byla ponad norme). czyli jesli wina braku zaciazenia byla tylko prolaktyna a zaczelam bromergon brac juz w tym cyklu (ale od 7 dnia a nie od 1 ) to sa szanse na zafasolkowanie? wiem wiem ze z tym nie ma tak rach ciach ale mimo tego trzymam sie przy nadzieji ze sa szanse bo sa prawda?[COLOR="Silver"]
Nie wiem jak Bromek szybko zbika prolaktynę i nie wiem też, w którym momencie cyklu ona blokuje owu, jeśli blokuje tylko pękanie jajka to może się udać, ale jeśli wpływa już na dojrzewanie jajka może być gorzej. Trzeba by doczytać ...
Stary 2012-08-24, 18:01   #376
FD_nika
Raczkowanie

brrrr jestem zła ze nie zapytałam wczoraj o to doktora
Stary 2012-08-24, 18:15   #377
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana ja tez nie Lunka ale idz do lekarza bo TSH musi byc niższe! Nie wpadaj w panikę Jednak ja bym jeszcze zrobiła przed wizyta FT4 i przeciwciała TPO.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 18:16   #378
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Partytura dzięki za odp troszkę mnie uspokoiłaś.Po prostu trochę panikuję i jak zobaczyłam te wyniki to zaraz myślałam że z fasolką będzie coś nie tak

Swoją drogą zawsze sobie obiecywałam że nigdy nie będę schizować na temat mojej pierwszej ciąży a tu co
Stary 2012-08-24, 18:29   #379
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
To jest problem, ale łatwy do rozwiązania
w 4 tc dowiedziałam się że moje TSH to 7,7 więc szybko poleciałam prywatnie do endokrynologa, wizyta 150 zł bez USG, który przepisał mi standardowy lek euthyrox w dawce 75. Po 4 tyg leczenia TSH spadło mi do 1,6 takze sporo.
Nie patrz na normy bo kobiety w ciaży mają inne, Twoje TSH nie powinno przekraczać 2. Ja tą prywatną wizyte tez miałam ubłaganą
Myśle że jak powiesz w recepcji że nie jesteś leczona a dowiedziałas się ze jesteś w ciazy to wpisza Cie na pierwszy termin tym bardziej prywatnie. Ale 4 wrzesień już niedaleko także równie dobrze już tyle możesz poczekać. W międzyczasie zrób jeszcze ft3 i ft4 ok. 15 zł i przeciwciała anty-TPO ok. 40 zł bo to będzie Ci potrzebne a po co latać dwa razy z badaniami do endo jak możesz iść już z wynikami i zapłacić raz.
Rozpoczniesz leczenie i wszystko będzie wporządku!
Ja strasznie panikowałam, a okazało się że to nic strasznego tylko poprostu musze się leczyc
Przypomnij mi który to u Ciebie tydzień ciąży?

Oj ja bardzo się zestresowałam tymi wynikami bo nie wiedziałam na czym stoje! Teraz Cię uspokajam bo nic się nie dzieje i najważniejsze że o tym wiesz i szybciutko zareagujesz

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:31
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 18:31   #380
gosiek126
Przyczajenie

Kurde, dziewczyny szkoda, bo myślałam, że w tym miesiącu sporo z nas zafasolkuje.... ja dziś rano powtórzyłam teściora, znowu wyszła leciuteńka, ale już taka, że mój TŻ sam zauważył...Teraz próbowałam umówić się do stomatologa- przegląd zrobić itp. Macie może jakieś namiary na ginekologa w wawie, jak powtórze testa w pon i wyjdzie pozytyw wypadałoby pójść się przebadać, a niestety nie mam stałego gina Trzymajcie się dziewuszki

P.S. Ja z przytulaniem dzieci mam tak samo-- zagłaskałabym na śmierć
gosiek126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 18:37   #381
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek126 Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny szkoda, bo myślałam, że w tym miesiącu sporo z nas zafasolkuje.... ja dziś rano powtórzyłam teściora, znowu wyszła leciuteńka, ale już taka, że mój TŻ sam zauważył...Teraz próbowałam umówić się do stomatologa- przegląd zrobić itp. Macie może jakieś namiary na ginekologa w wawie, jak powtórze testa w pon i wyjdzie pozytyw wypadałoby pójść się przebadać, a niestety nie mam stałego gina Trzymajcie się dziewuszki

P.S. Ja z przytulaniem dzieci mam tak samo-- zagłaskałabym na śmierć
Jasna kreska to test POZYTYWNY!!!
GRATULACJE

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-08-24, 18:38   #382
partytura
Zadomowienie

Cytat:
hmm ale ja nie mam problemow tarczycowych
No i właśnie, tym bardziej szanse zapewne są Choć nie znam Twojego poziomu Prolaktyny i specem nie jestem A co co tarczycowych problemów to po prostu wspomniałam o nich, bo w moim przypadku jak pisałam jedno ponoć wynikało z drugiego.
Cytat:
Partytura dzięki za odp troszkę mnie uspokoiłaś.Po prostu trochę panikuję i jak zobaczyłam te wyniki to zaraz myślałam że z fasolką będzie coś nie tak

Swoją drogą zawsze sobie obiecywałam że nigdy nie będę schizować na temat mojej pierwszej ciąży a tu co
Nie ma za co kochana Cieszę się, że udało mi się uspokoić Twoje emocje, sama wiem jak bardzo jest to potrzebne.. i wiem też niestety jak to jest gdy wsparcia i otuchy brak.. Dlatego jak tylko czuję, że mam możliwość to staram się ulżyć innym
I tak jak Lunao napisała - będzie dobrze, a termin załatwiłaś całkiem elegancji

Odnośnie przejmowania się .. hehe Nigdy się nad tym nie zastanawiałam głębiej, ale czy tak czy siak wyszło jak wyszło i się troszkę martwię, ale to z uwagi na podstawy silniejsze niż u zdrowej kobitki. Jednak ostatecznie ciąża to nie choroba, a stan fizjologiczny i usilnie staram się o tym nie zapominać hehehe (Możecie trzymać za mnie kciuki, bo .. wiadomo co hahama mam jak mam, uczuciowa jestem i towarzyszy mi to również teraz gdy mam z sobą pasażera )

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:42
Stary 2012-08-24, 18:40   #383
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Lunao: u mnie 5 tydzień ciąży
Co do ft3 i ft4 zrobiłam sobie miesiąc temu ,myślisz że nadają się te wyniki czy trzeba zrobić nowe?
Stary 2012-08-24, 18:42   #384
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Co do ft3 i ft4 zrobiłam sobie miesiąc temu ,myślisz że nadają się te wyniki czy trzeba zrobić nowe?
Gratulacje i prosimy o zarazenie ciaza powodzonka
Stary 2012-08-24, 18:51   #385
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Gratulacje i prosimy o zarazenie ciaza powodzonka

Dziękuję

Wysyłam fluidy ciążowe:m agia:
Stary 2012-08-24, 18:54   #386
FD_nika
Raczkowanie

nie dziekuje by nie zapeszać ale chłone fluidy ... raz jeszcze powodzonka
Stary 2012-08-24, 19:14   #387
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Myśle że powinnaś zrobić aktualne, bo w ciaży mogly się zmienić, a naprawde warto mieć czarno na białym bo wtedy tylko lekarstwo i wsio dobrze
inaczej kaze Ci wracac z wynikami itd i bedziecie to przeciagac niepotrzebnie. Zrob anty-tpo bo bedziesz wtedy wiedziała czy masz Hashimoto, ja np. mam

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-08-24, 19:20   #388
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Witajcie
Ja standardowo na szybko..
Widzę, że nowe staraczki się pojawiły jak i również nowa mamuśka Gratulacje mooonis17!
A ja dziś byłam u lekarza rodzinnego i kurcze tak jak myślałam od nowa czeka mnie leczenie :/ Znowu infekcja pęcherza, ileż można? Już tyle czasu się męczę, a ostatnio co się wyleczę to za chwilę znów powraca, znów antybiotyk czy inne lekarstwa. Więc jak tu się starać o maleństwo?
W dodatku słyszałam, że częste powracające infekcje mogą prowadzić do bezpłodności. To już w ogóle cud miód ! W przyszłym tyg lecę do lekarza, ale do innego gin niż dotychczas, przestałam ufać mojej :/
I trzymam kciuki za kolejne cykle u tych, co okres zawitał (bo widzę, że dużo Was..)
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:48   #389
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
I trzymam kciuki za kolejne cykle u tych, co okres zawitał (bo widzę, że dużo Was..)
oj dużo, dużo ... a jaki będzie wysyp ciężarówek za miesiąc
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:51   #390
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
oj dużo, dużo ... a jaki będzie wysyp ciężarówek za miesiąc
oby oby
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości