|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() Cytat:
A odnośnie tabletek dla przyszłych mamusiek to może po prostu były to tabletki przeznaczone dla konkretnego trymestru jak te, których ulotkę otrzymałam na ostatniej wizycie, Femibionu?
|
|
#362 |
|
Przyczajenie
|
... buu @ dostałam :-( ... no cóż trzeba dalej czekać i się starać
przyjemnego weekendu
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z pracy i padam Pierwszy raz sprzątałam u przesympatycznej jednak nieco chora wej babci. Super kobita wy dziękowała mi się i poprosiła abym wróciła do niej w środę. Super Nie no żartuję może i pracy dużo i wysiłku mnie to kosztowało a później jeszcze męka wszystko to co mi dała do domu przetransportować no ale na tyle to sobie nie zarobiłam Heh głowa mi pęka teraz taki upał że masakra
|
|
#364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja mam znowu tak że jak patrze na malusie dzidziusie ti mi się przykro robi że ja jeszcze nie mam Cytat:
Cytat:
Ja już pranko zrobiłam i wyschło pięknie poskładałam i pięknie posprzątałam. teraz necik i WY ![]() Tż nie długo wraca z pracy i jedziemy A u mnie rozkręciła się już dobrze zresztą u mnie zawsze jak przychodzi to rano zauważam zawsze przy porannym sikaniu i od razu tampon w ruch i tyle. Nie rozkręca się powoli ani nic po prostu przychodzi i już |
||||
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już posprzątane i obiadek zrobiony.Za chwile tż wróci z pracy a koło 17 przychodzą znajomi i idziemy na miasto
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Witam czy pozwolicie ze takze sie przyłącze??? Jestem mama 6-letniego chłopca i od tego miesiaca staramy sie z meżem o małe cudo
)
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, troszkę się uwinełam z pracą, ale padam na twarz
banka26 Napisz coś o sobie i rodzince, oraz zapraszamy do dyskutejszyn ![]() ANTERIA podoba mi się taka starsza Pani Zresztą zawsze starsze osoby mają "gest" Brawa dla tej Pani ![]() IsiaG Kurczę, ja zawsze się zastanawiałam, czy jak będę w ciazy, to czy będą mnie przepuszczać w kolejkach w sklepach Pożyjemy, zobaczymy... ![]() IsiaG odpoczywaj sobie, baw się dobrze, buzia dla córci i maleństwa w brzucholu
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam doła
Wredna @ przyszła i choć nie nastawiałam się na nic to ryczeć mi się chce... Zaczynam 5cs ale mam coraz większe wątpliwości że kiedykolwiek się uda Obserwuję się, używam testów owu i celujemy na pewno w dobre dni. Boję się że przeszkodą może być mięśniak który siedzi w ścianie macicy i przeszkadza zarodkowi w zagnieżdżeniu się choć ma tylko ok 1cm Do tego wszystkiego moja pani dr kazała mi przyjść 1 dc jak nie uda się zajść żeby poczynić kroku w kierunku badania drożności jajowodów ale jak już pisałam ma urlop i nie przyjmuje prywatnie. Wiem jednak że jest w szpitalu na oddziale gin-poł i od rana próbuję się dodzwonić do dyżurki lekarzy ale nikt nie odbiera Nie wiem co robić
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z ta owu to faktycznie monitoringu nie miałam. napoczatku tez zbijalam prolaktyne castangusem + wiesiołek troche faktycznie spadła (bo zawsze byla ponad norme). czyli jesli wina braku zaciazenia byla tylko prolaktyna a zaczelam bromergon brac juz w tym cyklu (ale od 7 dnia a nie od 1 ) to sa szanse na zafasolkowanie? wiem wiem ze z tym nie ma tak rach ciach ale mimo tego trzymam sie przy nadzieji ze sa szanse bo sa prawda?---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- To 3 mam mocniusio kciuki by sie udało i okrutny @ nie przyszedł !
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do Lunao bo zdaje się ze ty miałaś za wysokie TSH.Byłam dziś odebrać wyniki i TSH wynosi 6,46
chciałam się zarejestrować do endokrynologa to prywatnie miałam najszybciej na 21 września ale ubłagałam rejestratorkę i umówiła mnie na 4 września.Zastanawiam się czy to nie za późno?Czy nic nie stanie się dzidzi przez tak wysokie TSH?
|
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapraszamy![]() Cytat:
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-24 o 17:36 |
||
|
|
|
#373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i tak na dobrą sprawę licho wie jakie jej poziomy miałam tuż przed zapłodnieniem ![]() (Szkoda tylko, że endo tylko moje tsh już interesuje, pomimo ciąży.. muszę z nią pogadać 10.09...... za dużo mi przez to zmartwień nachodzi jak czytam, że ft4 ważniejszy dla zarodka...) Cytat:
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-24 o 17:44 |
||
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
hmm ale ja nie mam problemow tarczycowych
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie załamuj się i działaj. Do szpitala nie dzwoń, skoro się nie da tylko po prostu tam pojedź, może będzie miała chwilę i Cię przyjmie. A jak nie teraz to w nast. cyklu. A nuż jak odpuścisz na 1 cykl to samo zaskoczy ... Cytat:
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
brrrr jestem zła ze nie zapytałam wczoraj o to doktora
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja tez nie Lunka ale idz do lekarza bo TSH musi byc niższe! Nie wpadaj w panikę Jednak ja bym jeszcze zrobiła przed wizyta FT4 i przeciwciała TPO. |
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Partytura dzięki za odp
Swoją drogą zawsze sobie obiecywałam że nigdy nie będę schizować na temat mojej pierwszej ciąży a tu co |
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w 4 tc dowiedziałam się że moje TSH to 7,7 więc szybko poleciałam prywatnie do endokrynologa, wizyta 150 zł bez USG, który przepisał mi standardowy lek euthyrox w dawce 75. Po 4 tyg leczenia TSH spadło mi do 1,6 takze sporo.Nie patrz na normy bo kobiety w ciaży mają inne, Twoje TSH nie powinno przekraczać 2. Ja tą prywatną wizyte tez miałam ubłaganą ![]() Myśle że jak powiesz w recepcji że nie jesteś leczona a dowiedziałas się ze jesteś w ciazy to wpisza Cie na pierwszy termin tym bardziej prywatnie. Ale 4 wrzesień już niedaleko także równie dobrze już tyle możesz poczekać. W międzyczasie zrób jeszcze ft3 i ft4 ok. 15 zł i przeciwciała anty-TPO ok. 40 zł bo to będzie Ci potrzebne a po co latać dwa razy z badaniami do endo jak możesz iść już z wynikami i zapłacić raz. Rozpoczniesz leczenie i wszystko będzie wporządku! Ja strasznie panikowałam, a okazało się że to nic strasznego tylko poprostu musze się leczyc ![]() Przypomnij mi który to u Ciebie tydzień ciąży? Oj ja bardzo się zestresowałam tymi wynikami bo nie wiedziałam na czym stoje! Teraz Cię uspokajam bo nic się nie dzieje i najważniejsze że o tym wiesz i szybciutko zareagujesz
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-24 o 18:31 |
|
|
|
|
#380 |
|
Przyczajenie
|
Kurde, dziewczyny szkoda, bo myślałam, że w tym miesiącu sporo z nas zafasolkuje.... ja dziś rano powtórzyłam teściora, znowu wyszła leciuteńka, ale już taka, że mój TŻ sam zauważył...
Teraz próbowałam umówić się do stomatologa- przegląd zrobić itp. Macie może jakieś namiary na ginekologa w wawie, jak powtórze testa w pon i wyjdzie pozytyw wypadałoby pójść się przebadać, a niestety nie mam stałego ginaP.S. Ja z przytulaniem dzieci mam tak samo-- zagłaskałabym na śmierć |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
No i właśnie, tym bardziej szanse zapewne są
Choć nie znam Twojego poziomu Prolaktyny i specem nie jestem Cytat:
Cieszę się, że udało mi się uspokoić Twoje emocje, sama wiem jak bardzo jest to potrzebne.. i wiem też niestety jak to jest gdy wsparcia i otuchy brak.. Dlatego jak tylko czuję, że mam możliwość to staram się ulżyć innym I tak jak Lunao napisała - będzie dobrze, a termin załatwiłaś całkiem elegancji ![]() Odnośnie przejmowania się .. hehe Nigdy się nad tym nie zastanawiałam głębiej, ale czy tak czy siak wyszło jak wyszło i się troszkę martwię, ale to z uwagi na podstawy silniejsze niż u zdrowej kobitki. Jednak ostatecznie ciąża to nie choroba, a stan fizjologiczny i usilnie staram się o tym nie zapominać hehehe (Możecie trzymać za mnie kciuki, bo .. wiadomo co hahama mam jak mam, uczuciowa jestem i towarzyszy mi to również teraz gdy mam z sobą pasażera )
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-24 o 18:42 |
|
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Lunao: u mnie 5 tydzień ciąży
![]() Co do ft3 i ft4 zrobiłam sobie miesiąc temu ,myślisz że nadają się te wyniki czy trzeba zrobić nowe? |
|
|
|
#384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzonka
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
nie dziekuje by nie zapeszać ale chłone fluidy ... raz jeszcze powodzonka
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej kaze Ci wracac z wynikami itd i bedziecie to przeciagac niepotrzebnie. Zrob anty-tpo bo bedziesz wtedy wiedziała czy masz Hashimoto, ja np. mam
|
|
|
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja standardowo na szybko.. Widzę, że nowe staraczki się pojawiły jak i również nowa mamuśka Gratulacje mooonis17!A ja dziś byłam u lekarza rodzinnego i kurcze tak jak myślałam od nowa czeka mnie leczenie :/ Znowu infekcja pęcherza, ileż można? Już tyle czasu się męczę, a ostatnio co się wyleczę to za chwilę znów powraca, znów antybiotyk czy inne lekarstwa. Więc jak tu się starać o maleństwo? W dodatku słyszałam, że częste powracające infekcje mogą prowadzić do bezpłodności. To już w ogóle cud miód ! W przyszłym tyg lecę do lekarza, ale do innego gin niż dotychczas, przestałam ufać mojej :/I trzymam kciuki za kolejne cykle u tych, co okres zawitał (bo widzę, że dużo Was..) |
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

fajnie by było .. ale już się tyle razy rozczarowąłam, że wolę podejść do tego na spokojnie 

A odnośnie tabletek dla przyszłych mamusiek to może po prostu były to tabletki przeznaczone dla konkretnego trymestru jak te, których ulotkę otrzymałam na ostatniej wizycie, Femibionu? 

. Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę
- bezcenna.
Pierwszy raz sprzątałam u przesympatycznej jednak nieco chora wej babci. Super kobita wy dziękowała mi się i poprosiła abym wróciła do niej w środę. Super
Heh głowa mi pęka teraz taki upał że masakra
) pierwszy tydzień, więc nie mogłam się zebrac do pracy, a dziś musze nadrobić wszystko, bo zalegam z terminami 

Wredna @ przyszła i choć nie nastawiałam się na nic to ryczeć mi się chce... Zaczynam 5cs ale mam coraz większe wątpliwości że kiedykolwiek się uda 

(Możecie trzymać za mnie kciuki, bo .. wiadomo co