|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Super!!! Ja dziś kupiłam nówki na allegro za 15,99zł i tunikę za 14,99zł u tego samego sprzedawcy, więc jedna wysyłka. Dodatkowo dokupiłam u niego 2 biustonosze, bo ma po 9,99zł Taki sobie prezent sprawiłam, a co Cytat:
aaaaaaaaa mówiłam wam, że uwielbiam mojego tatę?? Właśnie przyszedł i przyniósł mi duże opakowanie malin, borówek (coś jak jagody) i poziomek!! I mówi "pół dla Julki, pół dla Michała
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
proszę http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16382993
ma ciążowe, bieliznę, stroje kąpielowe i ogólnie ciuchy no i można wylicytować za grosze.Tą sobie chyba kupię http://allegro.pl/ik59-sliczny-t-shi...573534805.html akurat czerwona jest
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-08-24 o 20:01 |
|
|
|
|
#2224 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam w 7 tyg. leczenie kanałowe i lekarz nie widziała, żadnych przeciwwskazań... ja się wybieram po 3.09 do dentysty bo też mnie męczy 1 ząb
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też męczy jeden
i pewnie kanałówka mnie czeka
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po urlopie kochane!
Lot samolotem przeżyliśmy spokojnie jak i całą podróż. Włoskie upały dały mi się jednak bardzo we znaki więc dbałam o dobre nawodnienie by nie paść. Chociaż nie chciałam, przybrałam na wadze już 2 kg. Dziwne, bo nie jadłam niczego tuczącego, raczej poszłam w strone owoców i jogurtów. Dziś wróciłam do domu. Muszę umówić się do lekarza w przyszłym tygodniu by w końcu zrobić zaległe badania. Koszmarnie wypadają mi teraz włosy- też tak macie? Boję się, że normalnie wyłysieje ((
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Zazdroszczę tego wyjazdu, co do upałów to nic nie straciłaś, bo u nas też były teraz po 34' także przynajmniej byłaś tam Co do włosów, to mi też wypadają :/ i mam przesuszone. Patrzcie jakie cudne http://moda.allegro.pl/my-tummy-bluz...561508753.html cena koszmar, ale są najlepsze na allegro. Tylko rozmiar xxl jest maławy jakiś... bo ½ obwodu klatki piersiowej to 47cm.. a ja mam już cyc jakoś na 100cm... ;/ a obwód dołu to 48,5 a przecież brzuch mocno urośnie, ja na pewno będę miała powyżej 100cm.. także nie dla mnie koszulka, mimo że rozmiar na aukcji powinien być naprawdę duży. ehh
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-08-24 o 21:15 |
|
|
|
|
#2228 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja gdzieś jeszcze widziałam z napisami typu: Tu mieszka (i dodane imię) ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2230 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy i gratulujemy Cytat:
superCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla tatyCytat:
a teraz szara rzeczywostosc mi tez wypadaja i przetl;uszczaja a o cerze nie wspome. koszmar Cytat:
|
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
Włosy mi wypadają, ale właśnie- nie przetłuszczają się
Skóra pogorszyła mi się po urlopie, bo jednak pogoda dała się we znaki. Muszę o nią teraz porządnie zadbać. Mam też kiepskie paznokcie. Chyba będę musiała obciąć włosy, ale...rosną mi strasznie szybko! Jestem zaskoczona. Mam mega odrosty, a nawet włoski na nogach rosną zdecydowanie szybciej Zastanawiam się czy może to oznaka, że poziom testosteronu sie podniósł- hehe, liczymy na chłopaczka ![]() Zaś teściowie stwierdzili, że muszę odżywiać się ekologicznie i tylko naturalne i bio rzeczy. Taaaak, a potem pierwszy pomidor i dziecko alergik )
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie się włosy też przetłuszczają i też widzę że niektóre szybciej rosną, brwi muszę robić prawie co tydzień bo zaczynam wyglądać tragicznie.
Ale byle tylko takie dolegliwości były. |
|
|
|
|
#2233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2234 |
|
Rozeznanie
|
Hej..
co do dentysty.. w ciąży spokojnie można brać znieczulenie.. są specjalne dla kobiet w ciąży, tylko trzeba poinformować stomatologa.. chodzę od początku ciąży i leczę wszystkie zęby w tym jeden kanałowo i za każdym razem dostaję znieczulenie.. konsultowałam to też z ginką i nie miała żadnych zastrzeżeń do znieczuleń, powiedziała, że w ciąży TRZEBA leczyć zęby, bo późnej będą się sypać.. włosy.. hmm.. ja zawsze miałam cienkie i zawsze mi trochę wypadało, ale to co się teraz dzieje to szok.. przetłuszczają się też okropnie, muszę codziennie myć.. i planuję skrócić, bo mam dość długie i mnie już wkurzają.. ![]() a włosy na nogach to już się nawet nie wypowiadam.. codziennie pasowałoby golić nogi.. ![]() te bluzeczki co pokazywałaś strippi, to widziałam na all podobne, tylko duuuużo tańsze.. ok 30zł chyba.. o mam linka, nie wiem jak jakościowo, ale za tą cenę to można kupić w ciemno.. ![]() http://moda.allegro.pl/ciaza-smieszn...559620618.html
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-08-25 o 09:54 |
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak jestem pod wrażeniem, że dawałaś radę we Włoszech, ja upały znoszę fatalnie w ciąży. Jak zachodziliśmy byliśmy na Sycylii i już padałam, a teraz chyba zamknęłabym się w klimie ![]() ![]() Cytat:
A ja rano byłam na oddaniu krwi, ale chyba ostatni raz w sobotę, bo czekałam godzinę i 10 min... odzwyczaiłam się.
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-25 o 11:10 |
||
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy przy silnych mdlosciach lub/i wymiotach chodzicie do pracy, czy jestescie wtedy na zwonienieniu?
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Ja kompletnie nie mam mdłości ani wymiotów. Pytałam swojej mamy jak u niej było, bo przeszła 3 ciąże. Przy mnie nic jej nie dolegało i nie wierzyli jej, że jest w ciąży, a z każdą następną były wymioty. Może to dziedziczne w jakiś sposób?
)
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przy mdłościach chodziłam do pracy ale gdybym miała silne wymioty to bym raczej poszła na zwolnienie.
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Witanko
Dziewczyny czy któraś z Was robi ogórki konserwowe curry? Wczoraj byliśmy u przyjaciół i takowe jedliśmy, nawet słoiczek dostałam w prezencie- poezja ![]() Przyznam się Wam, że zastanawiam się czy Scarlett poszła do lekarza...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-25 o 12:35 |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są pyszne masz racje!![]() Dziewczynki może wiecie albo słyszałyście jak to jest z tym spaniem w ciąży. Chodzi mi o to, że krążą opowieści, że trzeba spać na lewym boku. A co jeśli ten lewy bok mi nie odpowiada? Robię jakąś krzywdę dzidzi śpiąc na prawym lub na plecach??
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki
i jak sie spalo ...?? ja sie obudzilam o 12 hahah. no ale jak o 2 sie przychodzi do domu, to sie nie dziwie. qrde pozwolilam sobie zaszalec poszlam wczoraj wpierw na pizze a potem do klubu ze znajomymi, troche potancowalam, i nie wiem czy dzidzi nie zrobie szkody, w sumie nic mnie nie boli o dziwo dobrze sie czuje qrde teraz bd sobie plula w brode ![]()
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogóreczki konserwowe z curry...brzmi ciekawie...podrzucisz przepis??...właśnie się zastanawiałam jakie tu zrobić konserwy bo z nudów leżę cały czas a skoro mam tyle wolnego czasu to coś bym powekowała(poszłam na l4 a co tam w końcu to jedyny taki okres w życiu kiedy mogę się skupić na sobie ) narazie zrobiłam pomidorki tylko....ale jeżeli któraś ma jakiś przepisik ciekawy na weki to z miłą chęcią przyjmę![]() a co do spania...to nigdy nie słyszałam że trzeba jakoś specjalnie spać szczególnie na początku gdy brzuch jeszcze nie przeszkadza...czasami nawet na brzuchu sobie spię...myślicie, że nie wolno????? |
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też coś słyszałam o tym, żeby na którymś boku nie spać no i na plecach zapytam kumpele, która teraz urodziła bo jak mi się przypomina to ona o tym mówiła ![]() a jeśli chodzi o moje włosy to jakoś nie zauważyłam żeby mi bardzo wypadały ale za to zdecydowanie poprawiła mi się cera przed ciąża dermatolog maści itd. a teraz jak jakiś jeden pryszczołek wyskoczy to jest dobrze
|
|
|
#2244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ja też sie nad tym zastanawiałam wczoraj....mam nadzieję, że tak....mogłaby chociaż dać znać, że wszystko ok |
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 jak zjadlam cezar salat z kurczakiem a po 2 razy jak w pracy pozwolilam sobie zjesc frytki ( ktore zaznaczam wczesniej moglam jesc bez problemow ) no ale akurat jak wymiotowalam to szef mnie zwolnil o te 2 godz wczesniej do domku
|
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czy scarlett nie miała gdzieś wyjechać na 3 dni ??
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
ja troszke ubolewam ze juz nie moge spac na brzuchu
, no ale mam takie skaly z piersi ze masakra haha.wczoraj kumpela powiedziala mi ze da mi troche ciazowych ciuchow ( zachowala na przyslosc haha ) bo mowi ze wagowo byla taka jak ja, ale juz jej sie udalo prawie 15 kg schudnac w ciagu zaledwie poltora roku uch tez bym tak chciala.
|
|
|
|
|
#2248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to wrócę, dobrze mi było na nim
Cytat:
odstawię Takie szare z brzuszkiem materiałowe. Skopiuję później foto i wam wstawię No bardzo dużo :/ Cytat:
a co do zaznaczonego to prawda, ja w 1 ciąży zaniedbałam, to mam skutki do teraz!! Cytat:
mam nadzieję, że poszła i że wróci tu do nas chociaż napisać jak tam dzidzi. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- nom miała, ciekawe czy pojechała z takim samopoczuciem Cytat:
|
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiałyście się na meblami dziecięcymi? Ja mam cały pokój do przygotowania
znalazłam takie, są chyba dostępne w sklepie Pociecha. Na allegro cena koło 2000zł za komplet: szafa, regał, komoda, przewijak, łóżeczko. Mi się bardzo podobają Jeżeli będą w realu ładnie wyglądać i będą stabilne to takie kupię.
|
|
|
#2250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja coprawda jeszcze nad tym nie myślałam, bo najpierw chcę się dowiedzieć czy chłopak czy dziewczynka...ale na pewno nie będę robiła niebieskiego albo różowego...a tu super wygląda ten brąz z pomarańczem
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

3 pary jeansów i jedne bojówki
i tunikę za 14,99zł
Taką wielką mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, bo wtedy bym chciał powiedziec najblizszym o ciazy. Jak tylko wrócę zdam relację co i jak. Co do bóli to ja tez często mam lekarka kazala mi brac no-spe i nic nie skomentowała. Ciekawe czy dostane zwolnienie czy wracam od 1 do pracy ;p JAkby wszystko było ok to mogłabym popracowac, bo się zanudzę... Do przeczytania jutro ;*

na pewno będzie dobrze
i pewnie kanałówka mnie czeka
((

witamy i gratulujemy 

o mam linka, nie wiem jak jakościowo, ale za tą cenę to można kupić w ciemno..