|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
) U nas też ogólnie sielanka, choć sumując moje 2 tyg urlopu i prawie miesiąc zwolneinia, to już prawie 1,5 m-ca codziennie prawie 24h/dobę razem (bo tż ma wakacje teraz). I o dziwo może jakieś dwie małe sprzeczki były Inna sprawa, ze ja raczej do maruderów nie należę i nie chodzę ze zbolałą miną, że mnie cos boli albo że mi sie chce spać, albo że mi niedobrzez, bo wiem, ze faceci tego nie lubią No ale czasem troszke ponarzekam oczywiście
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,
mam nadzieję że można się dołączyć. jak się nie pomyliłam w obliczeniach u mnie 6 tydzień ciąży. także powinnam urodzić w kwietniu. póki co czekam na wizytę u ginki, która mam 3 września. trochę, czasem dość mocno pobolewa mnie brzuch. poza tym to jeszcze nie do końca chyba wierzę ze się udało
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie świeże mamusie
![]() Do mnie dzisiaj zadzwoniła szefowa, ze rodzice już wiedza, ze jestem w ciązy bo pytali sie kto bedzie prowadził grupę...No ładnie w rodzinie nie wiedza, a rodzice moich dzieci wiedza, ciekawe kto wypaplał...wrrrrr Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-24 o 15:22 |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Kochane bardzo dziekuje za miłe słowa o mojej fasolce. Podczytuje was ale macie takie tempo ze nie nadazam z ta swoja sennościa.
Moje drogie a uzywacie kremów na rozstepy juz? Jak tak to jakich? |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam ten z rossmana ale podobno bardzo fajny jets tez ten z Pharmaceris na razie wykoncze Roska
|
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie nie smaruję :P i tak już mam rozstępy także jeden pieron z nimi :P
|
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Raczkowanie
|
Hello, no i wywołałam wilka z lasu...mówiłam, że nic mi nie jest...a tu dzis tak mnie podbrzusze bolalo, że aż musiałam się położyć bo chodzic nie mogłam...tak w sumie z 30 minut bolało, przespałam się i przestał i teraz juz jest ok...chciałam iść do przychodni no ale przestało na szczęście...jak wróci ból to się wtedy przejdę...choć plamien brak...chyba dobrze robię co?
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
A chciałam Wam coś powiedzieć o mojej wizycie u gine.
Najbardziej zdziwiło mnie to, że nie przytyłam a odrobinę mniej ważę. Dziwne, bo aż bałam się wejść na wagę. W końcu w kółko jem, bo inaczej mi niedobrze, no i ten brzuch taki duży. Nie rozumiem, jak to możliwe, ale cieszy...
|
|
#2200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poszłam do niej, tylko dlatego, że moj lekarz na NFZ będzie dopiero na sam koniec wrzesnia, a to trochę długo. Ostatnia miesiączka 07.07.2012 Cytat:
Aczkolwiek bylam u niej i kilka razy i nigdy mnie tak "sztampowo" nie potraktowała jak wczoraj Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale też mne to cieszy, bo czego jak czego ale kilogramów na pewno nam przybędzie (;
|
|
|
#2202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2203 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam u dentysty i mam ciążowe zapalenie dziąseł...nieco szybciej przez duphaston który biorę pewnie. |
|||
|
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja bym poobserwowała się przez weekend czy bóle wracają i jaki mają charakter. Ewentualnie telefonicznie skonsultowała się z ginekologiem. Ale weekend taki na spokojnie, z dużą ilością polegiwania, a małą wysiłku. też mam nadzieję. dla mnie akurat to bardzo ważne, więc jak wybierałam lekarza do prowadzenia ciąży to między innymi takiego szukałam, który jest po prostu miły dla pacjentów. no ale o to nie łatwo. |
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jaki w ogole charakter boli jest niepokojacy a jaki w miare normalny???? PS. ale dziś byłam w mc donaldzie na kanapce i jakos tak dziwnie po niej sie czułam no i ten brzuch zaczal bolec wtedy...tak jakby na wyrostek czy cos...moze malenstwo mowi nie mcdonaldowi
Edytowane przez Sunshine833 Czas edycji: 2012-08-24 o 18:29 |
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
qrde ale ja wam tcyh usg zazdroszcze
buu ja musze czekac do 12 wrzesnia, na wizyte u lekarza, albo isc 'prywatnie' do kliniki, co wiaze sie z kosztem 1500-2000 tys koron, jakies 650-800 zeta. a tutaj do nast piataku 3500 nok za ☠☠☠☠ norweskiego trza zaplacic buuuu. a tak bym chciala juz sobie popatrzec, niby to dopiero 5 tydz, wedlug moich obliczen, w pon bd 6 . no ale jak juz pojde to moze powiem ze chce usg zrobic bo w sumie co mi szkodzi. w Pl tyle razy ma sie usg i dzieci zdrowe sie rodza, a tutaj to az masakra czasami zastanawiam sie ze tutejsze lekarze to jakies metody sredniowieczne posiadaja ogolnie kupilam dzis koszyk nektarynek i w 20 min opedzlowalam caly nawet nie wiem kiedy one zniknely aaa jaki ebyly pyszne yhmm slodziutkei soczyste |
|
|
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie jak z tymi bólami? ja mam w 6 tyg mam bóle brzucha nie plamię ale dziś mnie mocno w nocy bolało, co prawda przez krótką chwilę ale zaniepokoiło mnie to. |
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny na wątku
Miałam Wam po pracy napisać o wizycie ale po obiedzie położyłam się na chwilkę i tak o to się dopiero obudziłam Powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona z tej wizyty i z lekarza. Bałam się, że może znów coś będzie nie tak i będę musiała szukać kogoś innego ale na szczęście tak się nie stało. Lekarz aż nadmiar miły, pomocny, wszystko tłumaczy. Super atmosfera. Robił mi usg, monitor miałam drugi nad łóżkiem, on miał swój, także wszystko mi pokazywał strzałką. Dzidziuś ma 2 cm i wszystko w porządku. |
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
monicca1989 Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-24 o 18:22 |
||
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bóli to ja też zaczełam mieć różne, raz mnie coś kłuje na dole... raz pobolewa sama już nie wiem. Wszystkich uspokajam że to normalne ale jak mi się dzieje to już całkiem inne myślenie ![]() A ja w weekend wybieram się na wesele mojego sąsiada z piętra a że na tym samy piętrze mam jeszcze gina no to on też idzie, śmieszne to ale nie mam zamiaru tańczyć... w 5tc tańczyłam ale jeszcze się nie bałam tak bardzo bo nie wiedziałam co z tego będzie... teraz już się boje o dzidziola i wole sobie odpuścić ale najem się a co, szczególnie lodów |
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie widoki piekne dookola i ogolnie nawet ludzie w miare normalni . co do deszczu zgadzam sie, nie uswiadcze za duzo cieplych dni. ale jak juz sa znaczy sie tutaj jak nie pada i jest ok 20 stopni ludzie juz wychodza na ogrodki do parkow i sie opalaja zalaczam zdjecie z okna. po lewej godz 23.30 ( robione w czerwcu ) 'biale noce' po prawej godz 2.45 i za godzinke slonce wschodzilo
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-08-24 o 18:55 |
|
|
|
|
|
#2214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby brzuch mocno bolał to bierz sobie nos-pe Cytat:
) Cytat:
Cytat:
widzę u was o 2:45 dużo nie śpi bo u sąsiadów się świeci
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja byłam dwa lata temu na wakacjach w Norwegii, właśnie fiordy, Bergen etc, w sumie fajnie bardzo było choć deszczowo to pięknie ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Dokładnie, też tak mam ![]() |
||
|
|
|
|
#2216 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale było zaskakująco miło Cytat:
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ratunku!!!
![]() Biorę od 3 dni witaminy, bo kwas foliowy mi się skończył, a dostałam opakowanie na 2 miesiące Pharma Matruelle od koleżanki (koszt to ponad 70zł). Lekarka powiedziała, że nie muszę brać codziennie tylko co drugi dzień, bo morfologię i ogólnie badania mam idealne. Niestety po zażyciu tabletki po 5min biegnę do wc i wymiotuję, nie mam żadnych mdłości, ani złego samopoczucia, tylko czuję, że zaraz zwymiotuję, ledwo dobiegam. Po wymiotowaniu czuję się dobrze, że mogę iść jeść itd, choć potem głowa mnie lekko pobolewa. Co robić?? ? 2 razy wzięłam i 2 razy wymiotowałam, zaraz po zażyciu w odstępie 5-10minut.
|
|
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam dziś od koleżanki obiecane spodnie ciążowe 3 pary jeansów i jedne bojówki super są i tak fajnie widać w nich brzuszek!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-08-24 o 19:41 |
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze o kciuki i po Zdrowaśce za jutrzejsza moją wizytę
Taką wielką mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, bo wtedy bym chciał powiedziec najblizszym o ciazy. Jak tylko wrócę zdam relację co i jak. Co do bóli to ja tez często mam lekarka kazala mi brac no-spe i nic nie skomentowała. Ciekawe czy dostane zwolnienie czy wracam od 1 do pracy ;p JAkby wszystko było ok to mogłabym popracowac, bo się zanudzę... Do przeczytania jutro ;*
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za powitanie
ja póki co zażywam tylko folik. wcześniej zazywałam femibion ale lekarka powiedziała ze za duzo syntetyków też nie ma co. teraz pójdę to zapytam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Inna sprawa, ze ja raczej do maruderów nie należę i nie chodzę ze zbolałą miną, że mnie cos boli albo że mi sie chce spać, albo że mi niedobrzez, bo wiem, ze faceci tego nie lubią

. no ale jak juz pojde to moze powiem ze chce usg zrobic bo w sumie co mi szkodzi. w Pl tyle razy ma sie usg i dzieci zdrowe sie rodza, a tutaj to az masakra czasami zastanawiam sie ze tutejsze lekarze to jakies metody sredniowieczne posiadaja 

ale było zaskakująco miło