|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Dziwią mnie ludzie, którzy pijąc herbatę lub kawę nie wyciągają łyżeczki ze szklanki/kubka. Zawsze wtedy się zastanawiam czy sobie oka tą łyżeczką nie wybiją.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Zbieram szczękę z podłogi po Waszych opowieściach o mieszkaniach... Jak ludzie mogą wynajmować coś takiego...
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |||
zawsze mam racje
|
Cytat:
zatrzymują się co 3 piętra W sumie niefajnie, ale przy wolnych windach to pewnie by się ludzie nie doczekali i szybciej wjechać x pięter i jedno zejść. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() Sama za większością służb nie przepadam, ale większość młodocianych pewnie takie koszulki nosi, bo taka moda. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Ale niech podjedzie taki starszy, albo jakiś świetny tramwaj- w Krakowie kiedyś jeździły z takimi schodkami, że ledwo się człowiek wdrapywał, a co dopiero z wózkiem czy czymś. Ale ogólnie fakt- sporo osób czeka na innych, że pomogą.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-08-25 o 17:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chcecie poczytać o brudzie i syfie w mieszkaniach, to najlepiej wejść w wątek "Dziwni współlokatorzy" czy coś w ten deseń, tam to dopiero jest wysyp takich perełek
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
Do tego ten wzrok ludzi jak się wsiądzie z wózkiem do pełnego autobusu- chociaż rozumiem, bo nikt stać w ścisku nie lubi ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Chociaż można by założyć zbiorowy na plotkowym- od jutra nie marnuję czasu i żegnam się z wizażem - zbiorczy ![]()
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Co 3 piętra to myślałam, że standardowo.
Dziwi mnie, że ludzie przeglądają Wizaż bez posiadania konta. Rozumiem że ktoś nie ma zamiaru się wypowiadać, ale kurcze, przecież jak zacznie czytać jakiś interesujący go wątek to chyba fajnie byłoby móc go obserwować później w subskrypcjach w panelu użytkownika, prawda? No i zdjęcia dołączane do postów też się często nie wyświetlają, gdy przegląda się jako gość.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wiem, że czasami jest trudno prosić o pomoc, zwłaszcza jak jest się właśnie taką osobą, która zawsze wszystko lubi zrobić sama itp., ale jeżeli się faktycznie często jeździ z wózkiem komunikacją miejską, to chyba trzeba się jakoś przyzwyczaić, taka już jest psychologia "tłumu", jak nie poprosi się o pomoc konkretnej osoby, to może być tak, że w ogóle nie uzyska się pomocy (chociaż ja zauważyłam, że często znajdzie się jakiś młody chłopak, który bez zastanowienia rzuca się w stronę kobiety z wózkiem i żwawo go ładuje do środka ![]()
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
" Różnej maści rozboje" - określenie użyte w znaczeniu potocznym a obejmujące spektrum przestępstw o charakterze ciężkim, zagrożonych karą dożywocia ( znów jako określenie potoczne), czyli zarówno morderstw jak i "(...) powodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu osób należących do określonej grupy wyznaniowej, narodowościowej, etnicznej, narodowej w celu jej całkowitego lub częściowego wyniszczenia". Uszczerbek to nie zabójstwo, więc mój "rmr" nie jest aż tak chyba od czapy?
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak nawet ostatnio pare osób odchodziło z hukiem i wkrótce potem się okazywało, że jednak szybciutko wrócili
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie teraz myślę i uświadomiłam sobie, że wszystkie wizażystki, jakie spotkałam jest strasznie wytapetowana. Mówię o tych, co widziałam na żywo, bo na necie to ciężko określić. I bardzo mnie to dziwi. Nie żebym była przeciwniczką makijażu, ale skoro ktoś miałby mnie malować to sam powinien wyglądać świetnie. Wiecie typowy makijaż, który podkreśla urodę, ale nie widać z kilometra, że się jest wymalowanym.
#287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warunkowe zwolnienie jak najbardziej możliwe, ale jednak ci którym zamieniono karę śmierci na 25 lat raczej go nie dostaną (już by wychodzili jakby dostawali). Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-08-25 o 22:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i co, weszłam do naprawdę luksusowego salonu w moim mieście, przychodzi pani, która właśnie robiła komuś pedi i w tych rękawiczkach od pedi zapisała w kajecie sobie mnie na następny dzień i podała mi (w tych rękawiczkach) wizytówkę i jeszcze kartę zabiegów i pokazała palcem pyrgając tą rękawiczką po papierze gdzie i co się znajduje. Wzięłam tę kartę i wizytówkę, ale jakoś tak... dziwnie... tak fuj fuj się czułam z tym, że ona nie zdjęła tych rękawiczek. Ale to nic. Zrezygnowałam z brwi, bo ta kobieta miała je tak ohydnie wyskubane i dorysowane brązową kredką, że bałabym się jej powierzyć swoją twarz. Dziwi mnie, że te kobiety o siebie nie zadbają, przecież tworzą reklamę dla miejsca ![]()
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
Może to dziwne, ale mnie wczoraj zdziwiła koleżanka na jej 18. Co jej ktoś przyniósł prezent, to siadała i go odpakowywała przy wszystkich gościach, i pokazywała co dostała. Na wszystkich imprezach, na jakich byłam, jeśli się wręczało prezenty, to ludzie je odstawiali, i po imprezie odpakowywali. Pierwszy raz się spotkałam z takim zachowaniem, wydaje mi się, że to było dość nietaktowne, bo ja dałam jej kartkę ze stówką w środku, i ona wyjęła z koperty, otworzyła i "ooo, dostałam stówę!"
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też zawsze rodzina/znajomi wymagali, żebym się pochwaliła co dostałam
![]()
#295 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
bezsensu odpakowywać przy wszystkich. To sztuczne udawanie przy wszystkich, ze dany prezent się nam podoba, tylko po to, żeby połechtać ego kupujących prezent ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
wyobraź sobie, że u mnie w mieście jest dentystka, która leczy zęby bez rękawiczek ![]() pomijając fakt braku higieny to dziwię się, że ta dentystka nie brzydzi się komuś w gębie grzebać bez rękawiczek ![]()
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Tak, goście zawsze krzyczą - pokaż, pokaż co dostałaś! rozpakuj!
![]() A ja słyszałam właśnie, że jeśli dostaniesz prezent to nietaktem jest do niego nie zajrzeć, nie otworzyć go tylko odłożyć i dalej kontynuować rozmowę czy zabawę. Uważam, że to sprawdza się jedynie w węższym gronie, wiadomo, że pod ślub podpiąć tej zasady raczej się nie da ![]() Przy kilku osobach, ok, oglądam itd. ale przy większej liczbie os. po prostu robi się zamieszanie, takie pokazywanie na siłę itp. ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwią ludzie kupujący drogie aparaty fotograficzne i nie potrafiące ich obsłużyć. Byłam w ZOO, w pawilonie z gadami była kobieta z legwanem, można było go pogłaskać albo wziąć na ręce i zrobić sobie zdjęcie. Podeszły dwie kobiety tak na oko 30 lat, obie z wypasionymi lustrzankami cyfrowymi. Pani z legwanem prosi o robienie zdjęć bez lampy błyskowej. Reakcja kobiet a aparatami:
pani 1: u mnie się NIE DA wyłączyć lampy (i zerka zaskoczona na aparat) pani 2: lampa błyskowa? a gdzie to? a jak to się robi? ręce mi opadły ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Może 1 raz używały tego aparatu, może to wcale nie był ich, a pożyczyły od kogoś żeby mieć ładne zdj. i nie zastanawiały się nad lampą i innymi bajerami...
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
No tak, tego ostatniego mówić nie musiały
![]() Ja robiłam koleżance kiedyś zdjęcia, robię, wszystko ładnie, aż nagle ona mówi "a teraz włącz lampę", a ja zielona, nieużywająca lustrzanki miałam prawo nie wiedzieć gdzie to i nie czułam się specjalnie zażenowana tym faktem... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.