Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2279 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 22:21   #68341
tanizaki
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez lejniseczka Pokaż wiadomość
A właśnie.. Mam jeszcze dwa pytania: czy tą stunningowaną półproduktami Glorię mogę użyć też jutro (przypomnę, że dawałam spirulinę, kwas hialuronowy, keratynę, aloes i parę kropel olejków), bo została mi połowa tego co zrobiłam?? Przykryłam to i schowałam do lodówki i nie wiem co z tym teraz zrobić? Czy dzień po dniu taką maską nie przedobrzę?
I drugie pytanie: czy miód nie skleja włosów? czytałam że dajecie miód do niektórych masek - myjecie później włosy? bo przecież miód jest słodki i taki lepki. Nie poskleja to włosów jak się taką maskę z miodem tylko spłucze??
Szkoda wyrzucać więc zużyj jeszcze raz. Niszcząco to nie działa na włosy więc spróbować nie zaszkodzi. Ja tak często robię i efekt jest dobry
Mi miód nie skleja włosów, bez problemu zmywa się tylko wodą.

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
dwa dni temu miałam swój pierwszy raz z sesą naolejowałam się i przeszłam po pokoju a chłopak mojej siostry mówi:
a co tu tak śmierdzi? ej dziewczyny to chyba moje skarpetki! nic mu nie powiedziałyśmy tylko zaczęłyśmy się śmiać nie skapnął się,że naolejowałam włosy i poszedł myć nogi i zmienić skarpety

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:38   #68342
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Kochane, tak sobie po cichu i nieśmiało podpatruję ten wątek, podglądam Wasze włoski, nie mogąc się doczekać, kiedy w końcu uda mi się ujarzmić moje własne.
Dzisiaj rano po raz kolejny stoczyłam spór z mamą o to, że kręconych nie czeszemy na sucho
Marudziłam, że puch, że jedne zwijają się tak, a drugie całkiem inaczej, że tutaj sprężynka, a tu tylko fala. Jaką usłyszałam odpowiedź?
"Co Ty tam wiesz, skoro się jeszcze nie uczesałaś!"
- no, bo kręconych nie można na sucho
- można, nawet pies potrzebuje szczotkowania!

Tak więc, metoda CG wzbudza sporo kontrowersji, czasami aż mi się odechciewa, najchętniej bym w takich momentach sięgnęła po nożyczki i ciachnęła. Oj, kręcone mają pod górkę, szukam wsparcia tutaj, bo w moim otoczeniu o nie ciężko

Koniec biadolenia, pochwalę się Wam, że wykopałam dzisiaj resztkę alterrowego olejku z brzozą i pomarańczą
W ruch poszły też nożyczki, podcięłam trochę końcówki, jestem ciekawa, jak będą się układać po umyciu
Myślę też o jakichś zakupach, bo mój arsenał odżywkowo-maskowo-olejowy powoli się umniejsza. Gdzie mogę nabyć zachwalane bingacze? Mam ochotę na coś nowego.
Stary 2012-08-25, 23:05   #68343
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Kochane, tak sobie po cichu i nieśmiało podpatruję ten wątek, podglądam Wasze włoski, nie mogąc się doczekać, kiedy w końcu uda mi się ujarzmić moje własne.
Dzisiaj rano po raz kolejny stoczyłam spór z mamą o to, że kręconych nie czeszemy na sucho
Marudziłam, że puch, że jedne zwijają się tak, a drugie całkiem inaczej, że tutaj sprężynka, a tu tylko fala. Jaką usłyszałam odpowiedź?

Tak więc, metoda CG wzbudza sporo kontrowersji, czasami aż mi się odechciewa, najchętniej bym w takich momentach sięgnęła po nożyczki i ciachnęła. Oj, kręcone mają pod górkę, szukam wsparcia tutaj, bo w moim otoczeniu o nie ciężko

Koniec biadolenia, pochwalę się Wam, że wykopałam dzisiaj resztkę alterrowego olejku z brzozą i pomarańczą
W ruch poszły też nożyczki, podcięłam trochę końcówki, jestem ciekawa, jak będą się układać po umyciu
Myślę też o jakichś zakupach, bo mój arsenał odżywkowo-maskowo-olejowy powoli się umniejsza. Gdzie mogę nabyć zachwalane bingacze? Mam ochotę na coś nowego.
Oj, wzbudza kontrowersje i to nie małe. Może zacznij małymi krokami uświadamiać rodzinę w temacie pielęgnacji włosów.

A bingacze są dostępne w Tesco.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:05   #68344
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Norma. Zawsze byłam na bakier ze szczotkowaniem włosów, więc bardzo szybko odkryłam, że kręconych włosów się nie rozczesuje, i pamiętam czasy w których starałam się to wytłumaczyć swojej rodzicielce - sama ma kręcone włosy i zawsze je rozczesywała... pozwól się Jej wygadać i rób swoje

Cytat:
Oj, kręcone mają pod górkę, szukam wsparcia tutaj, bo w moim otoczeniu o nie ciężko
*tuli* A można gdzieś zobaczyć Twoje włoski? Wrzucałaś już zdjęcia?

Cytat:
- Wow, nigdy nie mogłam go dostać, a w Rossmannie widziałam jedynie puste miejsce po nim...

Swoją drogą naprawdę wiele dziewczyn z zadatkami na piękne loczki rozczesuje swoje włosy. Wygrzebałam nawet przykład koleżanki z obozu, której wraz z inną koleżanką starałyśmy się pokazać ile traci poprzez rozczesywanie swoich loczków. Zdjęcia niestety trochę niewyraźne, ale myślę, że i tak można dostrzec różnicę: dałyśmy Jej też trochę odżywki bez spłukiwania, o ile dobrze pamiętam, bo było to już kilka lat temu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy1.jpg (25,5 KB, 81 załadowań)
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:22   #68345
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Wy żel odciskacie w pieluchę po wyschnięciu, czy tak, jak napisała DMkAnia wyżej?
Pytanie kieruję szczególnie do falowanych
Ja odciskam wlosy po umyciu z nadmiaru wody samymi rękoma lub tez ręcznikiem z mikrofibry (ale tylko troche), nakladam na takie bardzo mokre odzywke bs, potem ugniatam recznikiem zeby je troche osuszyc, nakladam zel ruchem ugniatajacym i plunkinguje. Zostawiam potem do calkowitego wyschniecia i dopiero wtedy odgniatam zel [tak robie jak mi sie chce, ale ostatnio tak naprawde nie uzywam ani zelu ani plunkingu]

Cytat:
dwa dni temu miałam swój pierwszy raz z sesą naolejowałam się i przeszłam po pokoju a chłopak mojej siostry mówi:
a co tu tak śmierdzi? ej dziewczyny to chyba moje skarpetki! nic mu nie powiedziałyśmy tylko zaczęłyśmy się śmiać nie skapnął się,że naolejowałam włosy i poszedł myć nogi i zmienić skarpety
Hahahah biedny A jak tam wloski po sesie?

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad naolejowaniem włosów i skalpu mieszanką do OCM (20% rycynowego, 40% zimnotłoczonego słonecznikowego i 40% sezamowego, oraz kilka kropel olejku lawendowego), co myślicie?
Czemu nie Kazdego z tych olejow wizazanki uzywaja do olejowania wlosow. A olejek lawendowy tez jest dobry dla wlosow.

Ja zmienilam dzis w stosunku do ostatniego mycia 3 rzeczy:
-ostatnio byl mix rycyna+vatika kokosowa+migdal, dzis mialam moj pierwszy raz z sezamem
-ostatnio mylam wlosy na dlugosci alterra bezzapachowa, dzis BD
-ostatnio plukanie bylo zimna woda, a dzis plukanka lniano-octowa z dodatkiem lyzeczki miodu.

I musze powiedziec, ze wlosy sa duzo ladniejsze Na pewno maja wiekszy polysk i ladniejszy, bardziej regularny skret (falowanie w sumie), a przy tym jakby wieksza objetosc. Tak wiec albo polubily sie z sezamem, albo alkohol w alterrze ostatnio je podsuszyl , albo to magiczna plukanka
W kazdym razie rycyne chyba bede stosowac juz raczej jako skladnik masek nizli olej do olejowania, ale na Vatike nie mam za bardzo pomyslu...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:44   #68346
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Oj, wzbudza kontrowersje i to nie małe. Może zacznij małymi krokami uświadamiać rodzinę w temacie pielęgnacji włosów.

A bingacze są dostępne w Tesco.
Dzięki, następnym razem się za nimi rozejrzę. A rodzina ma dość mnie i moich włosów Często słyszę z ust mojego brata "kiedyś byłaś normalna"

Cytat:
Norma. Zawsze byłam na bakier ze szczotkowaniem włosów, więc bardzo szybko odkryłam, że kręconych włosów się nie rozczesuje, i pamiętam czasy w których starałam się to wytłumaczyć swojej rodzicielce - sama ma kręcone włosy i zawsze je rozczesywała... pozwól się Jej wygadać i rób swoje
staram się

Cytat:
*tuli* A można gdzieś zobaczyć Twoje włoski? Wrzucałaś już zdjęcia?
tak, są tu na 84 stronie i w codzienniku

Cytat:
- Wow, nigdy nie mogłam go dostać, a w Rossmannie widziałam jedynie puste miejsce po nim...
Ja teraz też już nie widuję, mój się uchował, bo zaginął na czas remontu

Cytat:
Swoją drogą naprawdę wiele dziewczyn z zadatkami na piękne loczki rozczesuje swoje włosy. Wygrzebałam nawet przykład koleżanki z obozu, której wraz z inną koleżanką starałyśmy się pokazać ile traci poprzez rozczesywanie swoich loczków. Zdjęcia niestety trochę niewyraźne, ale myślę, że i tak można dostrzec różnicę: dałyśmy Jej też trochę odżywki bez spłukiwania, o ile dobrze pamiętam, bo było to już kilka lat temu.
Trzeba przyznać, że różnicę widać. Jakiś czas temu zauważyłam nawet jakieś zboczenie na punkcie obserwowania włosów przypadkowych ludzi. Dokonuję wstępnej oceny, czy dałoby się wydobyć skręt, itp.

Olej zmyty, schnę

Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna
Czas edycji: 2012-08-25 o 23:47
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 00:02   #68347
anoska
Zakorzenienie

przychodzę z prośbą do bardziej doświadczonych kręciołków
czy możecie mi doradzić z cięciem?
odczuwam silną potrzebę podcięcia włosów i zrobienia z nimi czegoś, bo wydaje mi się, że od swojego ciężaru są w coraz gorszym stanie, skręt się rozluźnił i wychodzi jakaś ogólna drobnica czegokolwiek bym nie użyła

tutaj ostatni wpis w dzienniku wraz ze zdjęciami KLIK
a w załącznikach jeszcze aktualniejsze
ścinałam ostatnio z rok temu, bardzo szybko rosną, mam 3 warstwy, co chyba widać na zdjęciach

będę wdzięczna za rady, bo nie wiem czy mam podciąć te warstwy i może dorobić jeszcze jedną czy może schodzić z nich systematycznie...
chociaż np. wydaje mi się, że górna warstwa przykrywa to co dzieje się pod spodem, a naprawdę dużo się dzieje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL270035.jpg (98,0 KB, 169 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL270038.jpg (82,4 KB, 176 załadowań)
Stary 2012-08-26, 00:06   #68348
daria_z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

odczuwam silną potrzebę podcięcia włosów i zrobienia z nimi czegoś, bo wydaje mi się, że od swojego ciężaru są w coraz gorszym stanie, skręt się rozluźnił i wychodzi jakaś ogólna drobnica czegokolwiek bym nie użyła

ścinałam ostatnio z rok temu, bardzo szybko rosną, mam 3 warstwy, co chyba widać na zdjęciach

będę wdzięczna za rady, bo nie wiem czy mam podciąć te warstwy i może dorobić jeszcze jedną czy może schodzić z nich systematycznie...
chociaż np. wydaje mi się, że górna warstwa przykrywa to co dzieje się pod spodem, a naprawdę dużo się dzieje
Anoska! Może nie doradzę ale włoski <3 kolor też <3

Właśnie się zakochałam
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 00:07   #68349
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

anoska- jejku, jakie piękne nie tnij!

Mam podobny skręt, może jest dla mnie nadzieja! Tylko u mnie najwięcej się dzieje właśnie na tej wierzchniej warstwie, pod spodem nie szaleją
Stary 2012-08-26, 00:13   #68350
Doe
Rozeznanie

Cytat:
tak, są tu na 84 stronie i w codzienniku
- Fajniutkie! Podobają mi się

Mój brat gada ze mną o kosmetykach, a kiedyś nawet dał mi wyprostować swoje loczki XD

anoska, masz świetne włosy. Z podcinaniem za bardzo nie pomogę, bo od wielu lat ścinam się sama na czuja: chwytam jakiegoś loczka i go cieniuję :P
Stary 2012-08-26, 00:32   #68351
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
- Fajniutkie! Podobają mi się

Mój brat gada ze mną o kosmetykach, a kiedyś nawet dał mi wyprostować swoje loczki XD
Hahaha, mój nie chce
Miło, że się podobają ale jeszcze im dużo brakuje, nie poddaję się i daję im czas na przyzwyczajenie (:

Zmykam spać, schnąc przez noc zawsze staram się jak najmniej wiercić, prawie jak gejsza

Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna
Czas edycji: 2012-08-26 o 00:38
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 01:21   #68352
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Ja koszulką odciskam tylko kiedy mam mokre włosy, najpierw bezpośrednio po myciu zeby odcisnąc nadmiar wody, później ugniatam i dorzucam jakiś stylizator
Dziękuję a jak stylizatorem jest żel to potem, po wyschnięciu odgniatasz czy nie?

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
najpierw plunkinguję z b/s, potem duuuuużo gluta, ugniatam łapkami, odciskam w koszulkę i pod dyfuzor. jak są całkowicie suche odgniatam w satynową apaszkę - mniej puszy niż inne materiały
Dziekuję plukingujesz w koszulkę? glut to żel?
Dziękuję za podpowiedź z apaszką bo po pieluszce czasem mi się ciut spuszą

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja odciskam wlosy po umyciu z nadmiaru wody samymi rękoma lub tez ręcznikiem z mikrofibry (ale tylko troche), nakladam na takie bardzo mokre odzywke bs, potem ugniatam recznikiem zeby je troche osuszyc, nakladam zel ruchem ugniatajacym i plunkinguje. Zostawiam potem do calkowitego wyschniecia i dopiero wtedy odgniatam zel [tak robie jak mi sie chce, ale ostatnio tak naprawde nie uzywam ani zelu ani plunkingu]
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź

Cytat:
Trzeba przyznać, że różnicę widać. Jakiś czas temu zauważyłam nawet jakieś zboczenie na punkcie obserwowania włosów przypadkowych ludzi. Dokonuję wstępnej oceny, czy dałoby się wydobyć skręt, itp.
Też tak robię u koleżanek widzę suchość, dużą porowatość

Cytat:
Jakie piękne włosy!!!

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 08:07   #68353
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję a jak stylizatorem jest żel to potem, po wyschnięciu odgniatasz czy nie?
pisałam, że ugniatam włosy tylko gdy są mokre

nie mam takiej potrzeby, żeby ugniatać takie włosy, ugniatanie suchych włosów może powodować puszaka

zaopatrzyłam się w ten kokosowy szampon dulgona, fajny
a dzisiaj znów pochmurno, deszcz, mgła jesień w sierpniu, bleh! ciężkie lato w tym roku, ciągle leje deszcz, jak nie upal to zimno, wariactwo jakieś

Miłej niedzieli !!

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:38   #68354
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Hahahah biedny A jak tam wloski po sesie?
włosy po sesie bardzo fajne mięciutkie i gładkie umyłam je pynem facelle i jeszcze czuję sese na włosach
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:46   #68355
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne są błyszczące i mięsiste "
podcięłabym wierzchnią warstwę o 5-10cm i resztę dopasowała do tego żeby schodów nie było i tyle

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:53   #68356
lejniseczka
Przyczajenie

Cytat:
Ja zmienilam dzis w stosunku do ostatniego mycia 3 rzeczy:
-ostatnio byl mix rycyna+vatika kokosowa+migdal, dzis mialam moj pierwszy raz z sezamem
-ostatnio mylam wlosy na dlugosci alterra bezzapachowa, dzis BD
-ostatnio plukanie bylo zimna woda, a dzis plukanka lniano-octowa z dodatkiem lyzeczki miodu.
O! muszę spróbować tej płukanki fajny pomysł z tym miodem. A łyżeczka miodu na ile wody? litr?

anoska nie wiem co powiedzieć Twoje włosy przeszły niesamowitą przemianę!! nie obcinaj ich, są cudowne. Ile ten cały proces trwał? 2 lata? Zaraz robię sobie kawę i biorę się za dogłębne analizowanie historii Twoich kłaczków Jakby mi ktoś kiedyś powiedział, że zmianą pielęgnacji można takie cuda na głowie zdziałać, to bym nie uwierzyła
lejniseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:15   #68357
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Melduję, iż ruszył się trochę skręt od spodu Nie wiem czy przyczyniło się do tego podcięcie, bo poleciały maks. 2 cm. A skręt z wierzchu dzisiaj naprawdę cacy Chyba się błyszczę
Jest całkiem ok, chociaż denerwuje mnie to rozdrobnienie od spodu Macie jakiś sprawdzony sposób na poprawienie tych dolnych partii?

Zdjęcia w naturalnym świetle, bez flesza. Kolor nieco przekłamany ze względu na kiepskie oświetlenie. Na drugim zdjęciu ładny zawijas wygrzebany ze spodu Oj, gdyby tak wszystkie się chciały zakręcić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26.08 2.jpg (20,2 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26.08.jpg (21,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-08-26, 12:41   #68358
Doe
Rozeznanie

Mam zamiar wypróbować laminowanie - żelatyna już zalana - ale powiedzcie mi jakiego oleju tam dajecie? Może być kokosowy albo arganowy?
Stary 2012-08-26, 12:44   #68359
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Melduję, iż ruszył się trochę skręt od spodu Nie wiem czy przyczyniło się do tego podcięcie, bo poleciały maks. 2 cm. A skręt z wierzchu dzisiaj naprawdę cacy Chyba się błyszczę
Jest całkiem ok, chociaż denerwuje mnie to rozdrobnienie od spodu Macie jakiś sprawdzony sposób na poprawienie tych dolnych partii?

Zdjęcia w naturalnym świetle, bez flesza. Kolor nieco przekłamany ze względu na kiepskie oświetlenie. Na drugim zdjęciu ładny zawijas wygrzebany ze spodu Oj, gdyby tak wszystkie się chciały zakręcić
mi się na dolnych partiach też rozdrobnienie robi, ale nie szkodzi, i tak je kocham
śliczne masz włoski, czaderska długość i ładny skręt

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:45   #68360
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mam fajną rodzinę, bo ich już nie dziwi ani żadna dziwna maska na włosach, ani olej, ani mycie włosów żelem do higieny intymnej. Chyba się już przyzwyczaili do moich dziwactw Oraz do tego, że w lodówce mają kwas hialuronowy, witaminę C i parę innych mazideł

Przyszłam się pochwalić, że ostatnio mi się włosy strasznie podobają Skręt mam teraz gdzieś na poziomie zaawansowane 2b/ słabe 2c, ale w takich włosach wyglądam ślicznie Sprawdza się u mnie pianka Isana locken, mam po niej super włosy. Ona na 100% jest CG?

Mam jeszcze jedno pytanie: teraz jest mi wygodnie myć włosy rano/w ciągu dnia, ale od roku akademickiego może być z tym kiepsko. Jak myślicie, sprawdzi się nałożenie na mokre włosy przed pójsciem spać sporej ilości pianki i z takimi się położyć, a rano tylko jakoś je odgnieść np. Naturią?

Poza tym, plan mojej najczęściej ostatnio pielęgnacji włosów:
na noc: Alterra morelowa+olej lniany
mycie: Facelle sensitive(świetne myjadło! Ta, która wpadła na pomysł mycia głowy tym żelem, jest geniuszem)
d/s: Alterra morelowa
b/s: Joanna lniana
plunking
Isana locken

Muszę znaleźć jakieś godne zastępstwo Alterry norelowej. Wypróbuję Garnier AiK, a jeśli się nie sprawdzi, to wówczas Bingacze staną się również moimi b/s
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:14   #68361
nez123
Rozeznanie

Wróciłam
Moje włosy trochę się już stęskniły za dawną pielęgnacją i pojawiły się susz i busz. Na razie skupiam się na donawilżeniu ich, a potem może skuszę się na laminowanie, po wpisie Ajrisz, jestem ciekawa
Zdjęcie z wczoraj. Widać, suchość -pełno pojedynczych włosków;/ - i nie najlepszy skręt, ale sama sobie jestem winna

Cytat:
Czas na mnie Mam nadzieję, że uda mi się wstawić foto. Zdjęcie robione z lampą, więc wiadomo, że włoski wyglądają nieco lepiej niż w rzeczywistości Cięcie jest tragiczne, wiem XD staram się regularnie podcinać, by pozbyć się "ogonka" - od kilku lat ścinam się sama .
Świetne loki!

Cytat:
Jedyne co mnie zastanawia to to, jak będzie jesienią/zimą, bo ja myję włosy rano (po nocy wyglądają koszmarnie (( ) i już w listopadzie nie wychodzę z domu bez czapki :P nie wiem co będzie pod czapką z moimi lokami. Nosicie czapki zimą? Loki się nie prostują?
Ja nosze Coś ala czapka beretowa, pewnie wiesz o co chodzi, pełno takich teraz, jest luźna, nie gniecie włosów i ich nie prostuje. Albo czasem do luźniejszego stroju zakładam nauszniki

Cytat:
Myśle, że to zależy od żelu. Jeśli po wyschnięciu włosy są sztywne to zawsze odgniatam (przeczesuję palcami przy głowie, a długość tak jak bym je ugniatała).

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie: teraz jest mi wygodnie myć włosy rano/w ciągu dnia, ale od roku akademickiego może być z tym kiepsko. Jak myślicie, sprawdzi się nałożenie na mokre włosy przed pójsciem spać sporej ilości pianki i z ta
Powinno się sprawdzić. Ale u mnie nie zawsze to wychodzi. Często są już zmierzwione po nocy. Ja zazwyczaj myje je w nocy, nakładam żel, pianke czasem bardzo leciutko podsuszam i robię plopping z cienkiej, bawełnianej koszulki. Rano wtedy są jeszcze mokre, a po suszeniu wyglądają jakby były umyte chwilkę wcześniej. Może nie jest to najwygodniejszy sposób, aczkolwiek, ja już się przyzwyczaiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07504.jpg (117,7 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-08-26 o 14:15
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:29   #68362
pina258
Raczkowanie

Jak postanowiłam tak zrobiłam. Walka o piękny skręt trwała i trwa dalej ale już widzę efekty. Moje ukochane spiralki pojawiają się powoli Oby tak dalej...
1. Jeszcze sprzed miesiąca - ogólnie stan tragiczny
2. Obecnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bok1.jpg (15,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bok2.jpg (18,9 KB, 78 załadowań)
Stary 2012-08-26, 16:42   #68363
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kot też mi lizał włosy, albo szukał w nim cycków XD znalazłam go jak miał niecałe 2 tygodnie i odkarmiałam go sama .

Zioło, nie wiem czy wciąż czytasz ten wątek, ale jeśli tak, to czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie kupiłaś rutwicę? Swoją drogą jestem bardzo ciekawa, jak tam się mają Twoje włoski .
Ja mam teraz w domu pięciotygodniowe odchowane z trzydniowych A właśnie: może która jest chętna na kociaka (lubią bawić się włosami, bardzo)?

Kupiłam rutwicę w zielarskim (bo i mnie Zioło skusiła), pytałam wcześniej w kilku aptekach, ale w żadnej nie było.

Masz świetne włosy!

Cytat:
Zastanawiam się nad naolejowaniem włosów i skalpu mieszanką do OCM (20% rycynowego, 40% zimnotłoczonego słonecznikowego i 40% sezamowego, oraz kilka kropel olejku lawendowego), co myślicie?
Nada się

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie: teraz jest mi wygodnie myć włosy rano/w ciągu dnia, ale od roku akademickiego może być z tym kiepsko. Jak myślicie, sprawdzi się nałożenie na mokre włosy przed pójsciem spać sporej ilości pianki i z takimi się położyć, a rano tylko jakoś je odgnieść np. Naturią?
Coraz bardziej trapi mnie taki sam problem
Naprawdę wygodnie myje mi się włosy rano (względnie koło południa), kiedy mogę bez obaw czekać aż wyschną albo wylecieć z wilgotnymi, jeżeli jest ciepło. Nakładam lekki stylizator i jest dobrze.
A kiedy myję włosy wieczorem muszę nałożyć bardzoo dużo mocnego stylizatora i poczekać na sucharki, co zawsze odbija się na kształcie loków. Jestem w kropce i muszę coś wymyślić przez ten miesiąc.
Mi pianka też tworzy sucharki, ale chyba nie wytrzymałaby ze mną nocy Nie zaszkodzi wypróbować sposobu z pianką zawczasu - przekonasz się, jakie utrwalenie uzyskasz

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Wróciłam
Moje włosy trochę się już stęskniły za dawną pielęgnacją i pojawiły się susz i busz. Na razie skupiam się na donawilżeniu ich, a potem może skuszę się na laminowanie, po wpisie Ajrisz, jestem ciekawa
Zdjęcie z wczoraj. Widać, suchość -pełno pojedynczych włosków;/ - i nie najlepszy skręt, ale sama sobie jestem winna
Ehh, cudowne! A rozjaśnione końce wyglądają bajecznie

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Jak postanowiłam tak zrobiłam. Walka o piękny skręt trwała i trwa dalej ale już widzę efekty. Moje ukochane spiralki pojawiają się powoli Oby tak dalej...
2. Obecnie
Widać piękny postęp

Wczoraj po raz pierwszy użyłam Nivea FC - było zacnie, dziś próba druga z większą ilością balsamu, bo się wylało, samo
Stary 2012-08-26, 16:51   #68364
jula85
Raczkowanie

dziewczyny a jak wyglada wasza stylizacja wlosow nastepnego dnia po myciu czy na 3 dzien?
nie dlugo minie miesiac cg,skret sie poprawil ale nadal nie moge znalesc sposobu aby wlosy ladnie sie ulozyly wokol twarzy i mialy objetosc..musze zawsze podpiac.
tak mnie kusi stary sposob na lakier do wlosow ale sie powstrzymuje
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 16:56   #68365
lejniseczka
Przyczajenie

Cytat:
Ja nosze Coś ala czapka beretowa, pewnie wiesz o co chodzi, pełno takich teraz, jest luźna, nie gniecie włosów i ich nie prostuje. Albo czasem do luźniejszego stroju zakładam nauszniki
Aa wiem! Ze dwie takie się znajdą w mojej szafie nawet Zapomniałam o nich muszę je odkopać i przetestować. Skoro mówisz, że nie zgniotą loków to jestem spokojna
lejniseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:58   #68366
wiew
Przyczajenie

Cytat:
2. Obecnie

Jak to zrobiłaś? ja męczę się w moimi włosami od lipca i efekty są prawie niewidoczne...
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:59   #68367
imbryka
Rozeznanie

Heeello znawczynie składów! mam prośbę, co sądzicie o składzie masek do włosów, warto? dobre dobroci? :

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Silk Amino Acids, Panthenol, Musa Sapientum Fruit Extract, Coconut (Cocos Nucifera) Extract, Parfum, Glyceryl Stearate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Coconut (Cocos Nucifera) Extract, Parfum, Imidazolidinyl Urea, Citric Acid, Glyceryl Stearate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Coumarin, Hydroxyizohexyl 3-Cyclohexene Carboxyaldehyde

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:06   #68368
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:

Nie jestem bardziej doswiadczona ale masz piekne wlosy i ja bym nic w nich nie zmieniala

Cytat:
włosy po sesie bardzo fajne mięciutkie i gładkie umyłam je pynem facelle i jeszcze czuję sese na włosach
A mnie sesa wylala sie chyba w szafce bo podejrzanie z niej zajezdza charakterystycznym zapaszkiem Wyglada na to ze zamkniecie nie jest zbyt szczelne, a przy obecnej temp. zarowno sesa jak i vatika sa w stanie cieklym wiec nietrudno o wyciek

Cytat:
O! muszę spróbować tej płukanki fajny pomysł z tym miodem. A łyżeczka miodu na ile wody? litr?
Tak, na litr Octu dalam niecala lyzke stolowa. A co do miodu to fajna sprawa ale trzeba uwazac na niego przy pogodzie sprzyjajacej puszakowi

Cytat:
Wróciłam
O matko, jakbym miala takie wlosy i taki skret to byscie ani jednego slowa samokrytyki nie przeczytaly Wg mnie jest szał!

Cytat:
2. Obecnie
Jest postęp! Tak trzymaj

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:08   #68369
xyz7
Zadomowienie

Można dołączyć?

Od dziecka miałam kręcone włosy, lecz zawsze związane. Ogólnie byłam zakompleksionym dzieckiem z nadwagą i w kucyku. Jak patrzę na zdjęcia, gdy byłam mała i nosiła rozpuszczone włosy i porównuję je z obecnym stanem to mi się chce po prostu płakać. Moje włosy są zniszczone od prostowania, wyciągania na metalową szczotkę. Nie mam już pięknych loków. Mam cienkie kędziorki, wiecie co mam na myśli. W dodatku z przodu są jakby proste, z tyłu zbyt kręcone. Marzą mi się loki. Jestem bezradna i postanowiłam tutaj wpaść. Chciałabym po prostu umyć włosy, nałożyć odżywkę, zostawić do wyschnięcia i nic z nimi nie robić. Nie katować prostownicą, suszarką i szczotką. Nie wiem jednak od czego zacząć? Przeglądałam wątek i nie mogę się nadziwić nad waszymi włosami! Ja swoje kędziorki mam długości za ramiona, dość porządnie wycieniowane. Czytałam o metodzie Curly Girl, ale nie wiem jak się za nią zabrać, ciągle zbieram informacje, ale jest to chaotyczne i nie wiem od czego zacząć. Chciałabym zmienić coś, jeśli chodzi o moje włosy. Mam dosyć siedzenia godzinę po każdym umyciu i wyciągania ich na szczotkę gorącym powietrzem. Wiem, że popełniłam wiele błędów, ale mam nadzieję, że nadal nie jest za późno. Planuję wizytę u fryzjera i nie wiem, jak ściąć włosy. Może starać się doprowadzić je wszystkie do równej długości? Jestem w kropce i ten post może wydawać się trochę dramatyczny, ale naprawdę potrzebuję pomocy. Może jakieś informacje w pigułce? Jeśli jakaś wizażanka chciałaby mi doradzić to chętnie pogadam tutaj, na pw, gdziekolwiek. I nie odsyłajcie mnie proszę do google, bo czytałam wiele o pielęgnacji i mam tyle informacji w głowie, że nie wiem co wykorzystać, jak ściąć włosy, jakich kosmetyków używać.
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:13   #68370
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
pisałam, że ugniatam włosy tylko gdy są mokre

nie mam takiej potrzeby, żeby ugniatać takie włosy, ugniatanie suchych włosów może powodować puszaka
Przepraszam nie zrozumiałam. Dziękuję!

Cytat:
Myśle, że to zależy od żelu. Jeśli po wyschnięciu włosy są sztywne to zawsze odgniatam (przeczesuję palcami przy głowie, a długość tak jak bym je ugniatała).
Dziękuję Bo mi się po żelu właśnie takie sucharki robią.

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości