Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 19:05   #3151
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

ulala ja tu zajeta zabawianiem Roba, a tu taki miod na moje serce sie leje.
Kurcze bardzo mi miło, ze się dobrze czyta te moje wypociny. Wszelakie pozytywne opinie przyjmuje bardzo chętnie jak na prozną istote przystało
gosia, natkulec dziekuje za wiare w moje mozliwosci, ale nigdy nie myslalam o pisaniu w ten sposob. Lubie to, ale tak własnie na luzaka bez "parcia na szkło"..Zresztą ja tu tak o przyslowiowej "dupie marynie" pisze, wiec obawiam sie, że nie udzwignelabym ciezaru jakiegos konkretnego tematu do opisania. Kiedys cos tam do szuflady powstalo, ale slad po tym zaginal.

Jednakze obiecuje dziewczyny ,ze jak cos ujrzy światło dzienne to macie pierwsze egzemplarze (w twardych okladkach,bo innych nie lubie) w prezencie

Wlasnie mi się tu chlopaki wycieraja po kapieli. Tzn. T wyciera Roba, zeby nie bylo niejasnosci. Jednym slowem zaraz pora otworzyc mleczarnie,bo klientela w blokach startowych. Wlasnie slysze z pokoju "a teraz Twoj ulubiony alantan" także etap darcia paszczy przed Nimi( Rob nienawidzi ubierania). Mam nadzieje, ze nie rosnie mi Maly Ekshibicjonista, ktory bedzie w parkach rozchylal plaszcze i pokazywal roleksy za pazucha.

Pieke wlasnie kurze girki w piekarniku i taka porcja, ze chyba po sąsiada zapukam. Sami mozemy nie dac rady
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 19:52   #3152
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

mamy juz 25 tygodni

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
oo ja tez lubie ten sport gorzej potem ze stanem konta, Staram sie panowac nad swoimi chciejstwami. Sobie juz dawno nic nie kupilam nie liczac kosmetykow
A jak tam Wiki, dalej przyjaciolka nie wrocila i ma wieksza potrzebe mamy?

zdrowka dla Ciebie, bo chorobosko to niefajna sprawa. Czlowiek jak taki flaczek jest i ciezko sie funkcjonuje

no i sie wydalo. Tak to moj specjalny goląb na posyłki gruchamy sobie tam czasem i zeby Mu sie nie nudzilo to powiedziałam, zeby Ci tam troche potuptał i pozawracał gitare,bo za dobrze sypiasz. A nie narobil na parapet? wiem, ze wybitnie lubisz zeskrobywanie takich sucharow z blachy wiec przykazalam coby zostawił po sobie troche sladow...abys za dnia tez nadto sie nie nudzila
Kwestia spiewow jeszcze pozostaje do dogrania,bo to za malo spektakularne bylo..mialy byc mega glosniki,a tu tylko jakis boom boox sie trafil. Jednak postaram sie to ulepszyć i nastepnym razem Cie nie zawiode- slowo zucha!

oo to nie tylko ja sie nie wysypiam..milo slyszec. a tak serio to łącze sie w bolu ,bo nie pamietam kiedy sie wyspalam. Tzn. obawiam się, ze w tym roku to nie bylo

juliczka o to widzisz...moj T kiedys to Berlingo kupil tak bez przekonania, a teraz stwierdza,ze to byl najlepszy wybor. Zadna podroz nam niegrozna, bo tym mozna slonie wozic(no takie malutkie sloniki...noworodki bym rzekla)

wrocilismy z bio bazaru. Swoją drogą taki bio bazar, ze wszedzie torebki foliowe..no ,ale nie bede sie czepiac. Miejscowka troche przerazajaca, bo to w starej fabryce i wydawaloby sie, ze naklad pracy, aby dostosowac to pomieszczenie do sprzedawania czegokolwiek nie byl za wielki. Kazdy swoj kram sam rozkladal(nie zeby jakies stoiska czy cus),podloga krzywa bo tak jak to chyba bylo X lat temu tak zostalo. Zakupilam 10 jaj od kur wsiowych (ponoc,bo certyfikat maja) takze jutro rano z majonezem zamierzam wsunac. Do tego troche marchewki,ziemniorow(3zł za kg) i sliwek wegierek,bo tak wszyscy zachwalali. Ceny takie se...tzn pewnie zalezy czego sie szuka. Widzialam tez mieso,sery i chleb. Dla porownania kg kuraka kosztowal 28zł Maly chleb orkiszowy( taki bochenek na 4 grubsze kromy) 7zł...Ogolnie pewnie kiedys tam wrocimy ale raczej wczesniej,bo bylismy dopiero o 12..a mam wrazenie,ze duzo jzu bylo przebrane. Poki co zrobilam zapas do zamrazalnika na 4 spore porcje(podejrzewam, ze po 2 obiadki z porcji wyjda) i poczekam, az Robciowi wroci chec na jedzenie.

Swoja droga mial pierwszy raz goraczke...przespal nam 2h podczas zakupow(co sie juz od dawna nie zdarza,bo sie budzi czesto zaraz jak wjedziemy na obszar gdzie slychac cos)...w samochodzie przykladam reke do policzka, a ten rozpalony. W domu termometr do ....ucha a tam 37,4 . Dostal syrop i przeszlo szybko. Wyjasnilo sie tez dlaczego tak spal- przez te goraczke. Zeby jak fiks ida.

wiecie co mi sie dzisiaj snilo. Przyszlam do pracy,a tam nikogo nie ma. Postanowilam pojsc do biblioteki. Zachodze do jakichs piwnic w ktorych sie ta biblioteka miesci i zglodnialam (to akurat realne bardzo,bo ja ciagle jestem glodna ) i chodze miedzy polkami, a tam napoczęte opakowania tostów...jedne z serem, a inne ze szpinakiem. Wzielam sobie kilka i odgrzalam w mikrofali (stala miedzy polkami) i moja mysl "kurka, czy te tosty w ramach karty do biblioteki moge zjesc,czy karza mi zaplacic"
i ja się dołaczam do ulubieńców Twoich postów
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wrocilam z zakupow,zaraz mi lzej...w portfelu
Dla Wiki kupilam tylko czapke i opaske,bo albo nie bylo rozmiaru to co nam sie podobalo,albo wlasnie to co podobalo sie mi,to nie podobalo sie jej i na odwrot i nie moglysmy dojsc do porozumienia.
Dobrze,ze Eryk na razie nie buntuje sie,ze ubieram go w cos nieodpowiedniego
Mlodemu kupilam kurtke na zime-pomaranczowa,bedzie sie rzucal w oczy,ale bardzo mi sie podoba.Trzy bodziaki takie zwykle ale ze swietnej bawelny.Dwa bodziaki z kolnierzykami takie wyjsciowe,sweterek w paski,dwa grube pajace,dwie bluzeczki,swietna czape na zime,rajstopy dziewczece mu kupilam,bo chlopiecych w UK nie ma,a chce miec w razie zimna duzego pod spodnie,ale szare i granat gladkie,wiec mysle,ze moga byc.Fajowe naklejki na sciane kupilam jeszcze,ale poczekam az sie przeprowadzimy (mam nadzieje,ze nie bedziemy juz dlugo czekac) i zabawke mu kupilam,ale dostanie jak bedzie siedzial,bo na razie troche gapa jest.Taka zabawke:

http://www.ebay.co.uk/itm/Leapfrog-M...item53ebf1d2b3

Swietna jest!

No wlasnie musze sie rozejrzec po sklepach za nimi.W interneciesa tu:

http://www.ulula.co.uk/shop/baby-foo....php?CatID=136

Musze przejrzec ta strone,bo jedna dziewczyna polecala na innym watku,a tam wlasnie jest organiczna zywnosc.

W zyciu bym na to nie wpadla...

dla Wiktorka.

Ja tez uwielbiam czytac to co piszesz!
A powaznie nie zastanawialas sie,zeby napisac ksiazke?Tyle osob juz ci mowilo,ze fajnie sie ciebie czyta.To moglby byc bestseller
A co dokładnie jest w tej zabawce?
Właśnie potrzyłam na ich strone. Mają troche droższe jedzonko niż np hipp organic.
Fajnie że zakupy udane, ja wczoraj byłam w asdzie i też kupiłam 7 podkoszulków z długim rękawkiem 10 f za wszystkie bo są promocje

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Ciekawe jak desia po urodzinach Adasia?

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-08-25 o 19:47
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:19   #3153
joanaros
Zakorzenienie

Gratki skończonych tygodni

Moja ostatnio ma problemy z kupami. Jakby zaparcia

Jak nauczyć dziecko pić z czegoś poza piersią?

Kurczę nie sądziłam że to będzie taki problem. Musi przyjmować płyny jak mnie nie bedzie a ona nie chce nic poza cycem Udaje mi się przemycić trochę wody łyżeczką ale jest to zaledwie 10 dziennie. Butelki nie tknie. Chciałam niekapka ale płacz wielki i odkręcanie głowy. Kapek z kolei za mocno leci i mało się nie udławiła. Brak mi pomysłów a mam miesiąc tylko na naukę
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:26   #3154
natkulec
Zadomowienie

Mravka jeśli nie chcesz nam powieści napisać to musisz nam tutaj pisać żebyśmy miały co czytać

Madzia już wykapana, nakarmiona cycami i śpi, nie za bardzo chciała jeść kaszkę na kolację, zjadła tylko kilka łyżeczek i dalej był ryk, chyba jeszcze nie załapała że to też łagodzi głód bo do cyca się przypięła jakby nie jadła cały dzień
idę zrobić sobie kolację, jak zwykle jem o tej porze, a mówią że po 18 nie powinno się jeść, chyba to wymyślił jakiś facet
Stary 2012-08-25, 20:36   #3155
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Wiktorek zasnie pewnie ok 22.00 bo spal do 19.30 na spacerze trzecia drzemka mu sie przesunela niestety
a ja zmeczona jak codzien czyli zadna nowosc heh i mamy nowa umiejetnosc bujanie sie na nogach wrzuce na maila film w wolnej chwlili
Stary 2012-08-25, 20:54   #3156
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
gosia, natkulec dziekuje za wiare w moje mozliwosci, ale nigdy nie myslalam o pisaniu w ten sposob. Lubie to, ale tak własnie na luzaka bez "parcia na szkło"..Zresztą ja tu tak o przyslowiowej "dupie marynie" pisze, wiec obawiam sie, że nie udzwignelabym ciezaru jakiegos konkretnego tematu do opisania. Kiedys cos tam do szuflady powstalo, ale slad po tym zaginal.
Mravka,ale takie o "dupie marynie" to najlepsze do czytania,takie po prostu o wszystkim,o zyciu.Mogloby byc to co piszesz tutaj,o dziecku po prostu.Tytul "Mleczna droga"

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
A co dokładnie jest w tej zabawce?
Właśnie potrzyłam na ich strone. Mają troche droższe jedzonko niż np hipp organic.
Fajnie że zakupy udane, ja wczoraj byłam w asdzie i też kupiłam 7 podkoszulków z długim rękawkiem 10 f za wszystkie bo są promocje
?
Zabawka bardzo fajna jest,duzo opcji.Masz przelacznik na dzien i noc,bo to domek jest.Gdzie bys nie nadusila cos sie dzieje: na dachu ptaszki dzwiek wydaja,okienko sie przesuwa dzien-noc ,dzwonek do drzwi dzwoni roznymi melodiami,drzwi sie otwieraja-jest dzwiek,w drzwiach lusterko,zapala sie i gasi swiatlo w domu,przy swietle jest ksiazeczka-wciskasz cos tam gada,Z kazdej strony generalnie jak w domu,wejscie,sypialnia,ko lejny bok lazienka,kolejny kuchnia,w lazience kreci sie pokretlem i kaczuszka dzwieki wydaje ,w kuchni otwiera sie lodowke,w lodowce przesuwaja sie produkty zywnosciowe i dzwieki sa oczywiscie .
Moim zdaniem bardzo fajna zabawka.U gory (na dachu) ma uchwyt do sprawnego przenoszenia.
Ja jestem zabawko-maniaczka i powinnam omijac sklepy z zabawkami szerokim lukiem.
Ta kupilam w Boots za 15f byla,a mialam kupony 20f or more -5f

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

To moze doidy cup przypasuje?Bo juz chyba wszystkie opcje sprobowaliscie.

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
idę zrobić sobie kolację, jak zwykle jem o tej porze, a mówią że po 18 nie powinno się jeść, chyba to wymyślił jakiś facet
Tak pod warunkiem,ze idzie sie spac o 20
Powinno sie nie jesc 2 godziny przed snem,ta 18 to mit.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-08-25 o 21:11
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:57   #3157
MoniaHan
Wtajemniczenie

Bry wieczorowa pora
Tynka te plamki wygladaja troszke jak u Hani na brzuszku I pleckach,tylko ze ona miala je zlane w jeden wielki plat pokrywjacy 1/3 brzuszka I pleckow,zeszlo po miesiacu po smarowaniu alantanem,pozniej oliwa z oliwek a ostatnio 2x dziennie mustela stelatopia,bo jesli jest suche to musisz nawilzyc/natluscic,no tylko na szyjce to dosc trudne miejce.

Konia a ja mialam pytac czy tutek to zolw

natka zdrowka!

A co z tikki?

My tez jeszcze bez zabkow.

Bylismy u znajomych,kolezanka bardzo chce miec dziecko,tylko jej facet niezbyt.

Konmi jezdzili caly dzien bo te mistrzostwa to dystans prawie 200km,wiec po naszym estate jezdzili I sasiednim bo nasze ziemie I sasiedniego estate naleza do dwoch braci (szejkow).na koniec rozpetala sie burza z piorunami,helikopter transportowy szukal miejsca obok naszego domu na lace aby wyladowac bo pewnie bossa musieli ratowac przed burza.fajnie to wygladalo jak przejezdzali na koniach a fioletowo od blyskawic bylo,oczywiscie uwazam ze to okrucienstwo dla koni.

Hania zasnela dzis w minute,ale miala 3 drzemki tylko po pol h kazda.

Na dniach powinna sie urodzic Hani siostra cioteczna w hameryce

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-08-25 o 21:01
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:02   #3158
prince_polo
Zakorzenienie

hejka dziewczyny wkoncu Was znalazłam
mam do Was pytanko, bo u nas jest problem gdyz mała ma nietolerancje nabiału. ja mam ograniczona diete i nie najada sie moim mlekiem bo po oproznieniu cycków dalej byla glodna. Wiec zaczełam dokarmiac mm. Mlekiem hipoalergicznym(takie kazała kupic wrazie wu lekarka)
no i nie wiem cyz od mkleka czy jak ale kupki małej zaczely smierdziec a i przez całą noc i dzisiejszy dzien nie moze zorbic kupki, za to wali bączki smierdzace jak zgniłe jajka I nie wiem od czego, Czy Mialyscie moze podobny problem? do tej pory mała robila kupki co chwile a teraz... az sie boje nocy ze znowu bedzie marudna i bedzie stekac pręzac sie
acha jak robila kupki to zaczeły byc takie strzelające. Sluz miały jeszcze przed dokarmianiem mm ale teraz tez ten sluz sie pojawia. A i na twarzy ma taką kaszke w niektorych miejscach

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-08-25 o 21:04
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:06   #3159
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mam do Was pytanko, bo u nas jest problem gdyz mała ma nietolerancje nabiału. ja mam ograniczona diete i nie najada sie moim mlekiem bo po oproznieniu cycków dalej byla glodna. Wiec zaczełam dokarmiac mm. Mlekiem hipoalergicznym(takie kazała kupic wrazie wu lekarka)
no i nie wiem cyz od mkleka czy jak ale kupki małej zaczely smierdziec a i przez całą noc i dzisiejszy dzien nie moze zorbic kupki, za to wali bączki smierdzace jak zgniłe jajka I nie wiem od czego, Czy Mialyscie moze podobny problem? do tej pory mała robila kupki co chwile a teraz... az sie boje nocy ze znowu bedzie marudna i bedzie stekac pręzac sie
acha jak robila kupki to zaczeły byc takie strzelające. Sluz miały jeszcze przed dokarmianiem mm ale teraz tez ten sluz sie pojawia. A i na twarzy ma taką kaszke w niektorych miejscach
witaj
moze to po mm?
Stary 2012-08-25, 21:08   #3160
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
moze to po mm?
strzelajace kupki , kaszka i te smierdzac ekupki i baczki to odkad mm fakt. Ale sluz i prezenie przy kipkach byly wczesniej po nabiale.
Wyboru w hipoalergicznych mlekach niema, mam tez kupione pepti bo raz zmieniłam na pepti po uzgodnieniu z pediatrą przes telefon tą co wyleczyła małą z gronkowca, Tyle ze gdy bylysmy na szczepieniu niedanwo to doktorka kazała wrocic do tego hipoalergiczngeo bo mow ze dowodu na alergie niema a pepti to lek a nie mleko. A wydaje mis ie ze przy poepti bylolepiej byla kaszka na buzce tez

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:11   #3161
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
strzelajace kupki , kaszka i te smierdzac ekupki i baczki to odkad mm fakt. Ale sluz i prezenie przy kipkach byly wczesniej po nabiale.
Wyboru w hipoalergicznych mlekach niema, mam tez kupione pepti bo raz zmieniłam na pepti po uzgodnieniu z pediatrą przes telefon tą co wyleczyła małą z gronkowca, Tyle ze gdy bylysmy na szczepieniu niedanwo to doktorka kazała wrocic do tego hipoalergiczngeo bo mow ze dowodu na alergie niema a pepti to lek a nie mleko. A wydaje mis ie ze przy poepti bylolepiej byla kaszka na buzce tez
nie wiem tak czy siak wspolczuje problemow
Stary 2012-08-25, 21:15   #3162
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę kupić.
Tak do cyca przywykła że masakra. Nie sądziłam że będzie taki problem
Stary 2012-08-25, 21:17   #3163
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Wiktorek zasnie pewnie ok 22.00 bo spal do 19.30 na spacerze trzecia drzemka mu sie przesunela niestety
a ja zmeczona jak codzien czyli zadna nowosc heh i mamy nowa umiejetnosc bujanie sie na nogach wrzuce na maila film w wolnej chwlili
Madzia juz spi bo spała 15:45-17 a potem już nie
Wiktor ma jeszcze 3 drzemki? Madzia już tylko 2 po 1-1,5 godz
widziałam filmik na fb, super, Madzia robi tak samo
Stary 2012-08-25, 21:27   #3164
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia juz spi bo spała 15:45-17 a potem już nie
Wiktor ma jeszcze 3 drzemki? Madzia już tylko 2 po 1-1,5 godz
widziałam filmik na fb, super, Madzia robi tak samo
tak 3 drzemki ma z tym ze 2 po godzinie jedna ok 15 minut
Stary 2012-08-25, 21:36   #3165
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Chodze spać ok 22 więc może zdąży minąć 2 godz nawet jakbym chciała to po pierwsze nie chce mi się jeść wcześniej a po 2 zajmuję się Madzią a wieczorami przeważnie jestem sama.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
tak 3 drzemki ma z tym ze 2 po godzinie jedna ok 15 minut
Madzia jakby 3 raz usnęła to nie wiem o której poszła na noc spać

Oglądam na tvp1 Szósty zmysł, dobrze że go już widziałam bo bym sie bała
Stary 2012-08-25, 21:47   #3166
tynka88
Zadomowienie

mamy kolejnego ząbka druga jedynke dolna

nie mam siły dzis na nic juz,a jeszcze kilka rzeczy musze zrobic.

Mateusz śpi , szyjke wymyłam , wysmarowałam ,zobaczymy jak bedzie rano.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:50   #3167
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

gratulacje
mam nadzieję że z szyjką bedzie lepiej
Stary 2012-08-25, 21:52   #3168
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

za zabek!

Ale tych zabkow na naszym watku,codziennie jakis przybywa

A my ciagle czekamy
Stary 2012-08-25, 22:04   #3169
natkulec
Zadomowienie

idę spać, dobranoc
Stary 2012-08-25, 22:05   #3170
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Chodze spać ok 22 więc może zdąży minąć 2 godz nawet jakbym chciała to po pierwsze nie chce mi się jeść wcześniej a po 2 zajmuję się Madzią a wieczorami przeważnie jestem sama.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

kazde dziecko zyje swoim rytmem u nas ostatnia drzemka jest z reguly ok 17 i spanie juz na noc 20-21
Stary 2012-08-25, 22:07   #3171
MoniaHan
Wtajemniczenie

Prince polo jak dokarmialam mm tez zaczely sie cuchnace strasznie pierdzioszki I strzelajace kupki.pojawilo sie mega odparzenie I odstawilam mm I problem cuchnacych kupek zniknal.kaszke niedawno mielismy na boczkach od paszek do bioderek i na klatce piersiowej,ale czy to od mleka bylo to nie wiem bo ja nabialu nie jem,a kaszka pojawila sie sporo po odstawieniu mm.trzymam za Was kciuki.

Stary 2012-08-25, 22:08   #3172
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
za zabek!

Ale tych zabkow na naszym watku,codziennie jakis przybywa

A my ciagle czekamy
My też. Jednak ani widu ani słychu.....
Stary 2012-08-25, 22:11   #3173
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Mravka,ale takie o "dupie marynie" to najlepsze do czytania,takie po prostu o wszystkim,o zyciu.Mogloby byc to co piszesz tutaj,o dziecku po prostu.Tytul "Mleczna droga"

Zabawka bardzo fajna jest,duzo opcji.Masz przelacznik na dzien i noc,bo to domek jest.Gdzie bys nie nadusila cos sie dzieje: na dachu ptaszki dzwiek wydaja,okienko sie przesuwa dzien-noc ,dzwonek do drzwi dzwoni roznymi melodiami,drzwi sie otwieraja-jest dzwiek,w drzwiach lusterko,zapala sie i gasi swiatlo w domu,przy swietle jest ksiazeczka-wciskasz cos tam gada,Z kazdej strony generalnie jak w domu,wejscie,sypialnia,ko lejny bok lazienka,kolejny kuchnia,w lazience kreci sie pokretlem i kaczuszka dzwieki wydaje ,w kuchni otwiera sie lodowke,w lodowce przesuwaja sie produkty zywnosciowe i dzwieki sa oczywiscie .
Moim zdaniem bardzo fajna zabawka.U gory (na dachu) ma uchwyt do sprawnego przenoszenia.
Ja jestem zabawko-maniaczka i powinnam omijac sklepy z zabawkami szerokim lukiem.
Ta kupilam w Boots za 15f byla,a mialam kupony 20f or more -5f

Też mam ten kupon, nawet kolejny mi dziś przyszedł właśnie potrzę na strone boots i widzę dużo fajnych zabawek ja chyba zamówię przez neta bo u nas nie ma takiego wyboru. Ja też jestem "zabawko-maniaczka" bo uwielbiam jej radość jak widzi nową zabawkę
Cytat:
hej. Współczuję. Ja na Twoim miejscu skonsulowałabym się z innym lekarzem, może powie coś innego
Cytat:

Nie oglądałam, fajny?
Cytat:

gratuluję
U nas znów ciężko z zasypianiem mąż nie podołał musiałam się zwlec z łóżka, goràczka niestety mi nie ustępuje.
Olivia ostatnio jest strasznie płaczliwa mam nadzieje że to przez skok.. Póki co to jest nasz najgorszy, bo poprzednich prawie nie odczułam jutro muszę się czuć lepiej bo męża do 22 nie będzie w domu
Przeniosłam okulistę na środę, muszę iść bo okulary u mnie są nie uniknione.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Prince polo jak dokarmialam mm tez zaczely sie cuchnace strasznie pierdzioszki I strzelajace kupki.pojawilo sie mega odparzenie I odstawilam mm I problem cuchnacych kupek zniknal.kaszke niedawno mielismy na boczkach od paszek do bioderek i na klatce piersiowej,ale czy to od mleka bylo to nie wiem bo ja nabialu nie jem,a kaszka pojawila sie sporo po odstawieniu mm.trzymam za Was kciuki.
Monia a Ty kiedy wprowadzasz posiłki? Od 6 tak jak tutaj radzą?

niespodzianka
Stary 2012-08-25, 22:22   #3174
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Dziékuję za link, szkoda że nie można zamówić przez neta

Hej, fajnie że po remoncie

Miłego weekendu

Mój wczoraj ją uśpił w południe i był taki dumny
U nas ostatnio jest masakra z zasypianiem, jak była mniejsza to ją tylko wkładałam a ona sama zasypiała. Czasem trwa to nawet 2 godziny ale o 5 rano zasypia sama
Czy tylko my nie mamy jeszcze ząbków?
my też jeszcze czekamy na pierwszego ząbka

Cytat:
My też na diecie bezmlecznej...także łączę sie w bólu
Jakiś czas temu Piotruś też przez parę dni nie robił kupki i wtedy właśnie puszczał tylko śmierdzące bąki...ale potem wszystko wróciło do normy. Tylko on z tego co pamiętam wtedy już nie był dokarmiany mm tylko na cycku i lekarz uspokajał, że do tygodnia może nie być kupki to jest ok.
Może spróbuj zmienić to mleko na inne...tego pepti chyba bym na własną rękę nie podawała...może inne hipoalergiczne? A jakie jej teraz podajesz?
śluzu w kupkach już nie mamy odkąd zaczęłam rozszerzać dietę.

My wczoraj mieliśmy gości...siostrę tż - ta z mężem i o miesiąc młodszym od Piotrusia synkiem
Mały im zasnął w aucie jak do nas jechali i przełożyli go do łóżeczka Piotrusia...spał całą imprezę a kiedy nadszedł czas na spanie nocne Piotrusia o 20 to ten się obudził i także się minęli i nie mieli okazji się ze sobą pobawić

Ok...idę spać, bo ledwo żyję dzisiaj

dobranoc!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:29   #3175
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Też mam ten kupon, nawet kolejny mi dziś przyszedł właśnie potrzę na strone boots i widzę dużo fajnych zabawek ja chyba zamówię przez neta bo u nas nie ma takiego wyboru. Ja też jestem "zabawko-maniaczka" bo uwielbiam jej radość jak widzi nową zabawkę

My mamy duzy wybor,ten nasz Boots jest dwupoziomowy,na pietrze wszystko dzieciece(ciuchy i zabawki glownie)na dole czesc dzieciecych,bo sa kosmetyki,butelki,gryzaki ,pieluchy itd.Jak wjechalam na pietro i weszlam w zabawki,to bym mogla caly dzien tam siedziec.Ciuszki tez fajne maja.I napalilam sie na duzo zabawek kapielowych,jeszcze troche i na to przyjdzie czas
Stary 2012-08-25, 22:46   #3176
88natka
Zadomowienie

http://www.facebook.com/photo.php?fb...count=1&ref=nf co powiecie na taką fryzurę? Chyba sobie zrobie tylko dłuższą opcje, moje włosy się właśnie tak naturalnie kręcą więc chyba fajnie to będzie wyglądało.

niespodzianka
Stary 2012-08-25, 23:19   #3177
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

a dopajasz Małą wodą, podajesz coś do picia? Bo może te śmierdzące bączki od tego,że jest zatwrdzenie i kał za długo przebywa w jelicie grubym? Może też czegoś za dużo być w składzie tego mleczka, chyba musisz iść do lekarza, jeśli to nie przejdzie i skonsultować zmianę mleka ....zdrówka i sił życzę

Natka fajna ta fryzurka, jeśli masz takie loki tnij , ja tam zawsze mowię ciąć

Mravka dla mnie powieść też w twardej z dedykacją , włóż tam jeszcze jakąs szpatułkę do zdrapywania kupy gołębia , co żarł ten Twój posłaniec? nasrakał takie suchary ,że teraz czekam na jakieś mega ulewy,żeby mi to ładnie zmyło
Smacznych jaj ze wsi życzę, szkoda,że daleko ode mnie mieszkasz , ja mam wielu rolników znajomych i wszystko wiejskie mogę dostać .Popytaj wśród znajomych, może ktoś ma takie chody, pojedziesz do pani ze wsi , kupisz taniej i pani zarobi więcej.

My po imprezie było miło, Dziewczyny dostały prezenty od chrzestnych, jedzonko dobre, wszystko grało i buczało.Pogoda dopisała.

ps. a teraz leje , papapa kupy Mravkowego gołębia, oł jeeeee

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-08-25 o 23:21
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:23   #3178
MoniaHan
Wtajemniczenie

natka tak po 6 miesiacu zaczne wprowadzac nose rzeczy ale nie spieszy mi sie powiem szczerze,nie mam parcia na rozszerzanie diety no ale w koncu za kilka tygodni zaczac bedzie trzeba.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Karo to sie chlopcy mineli

Stary 2012-08-25, 23:24   #3179
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Gratki skończonych tygodni

Moja ostatnio ma problemy z kupami. Jakby zaparcia

Kurczę nie sądziłam że to będzie taki problem. Musi przyjmować płyny jak mnie nie bedzie a ona nie chce nic poza cycem Udaje mi się przemycić trochę wody łyżeczką ale jest to zaledwie 10 dziennie. Butelki nie tknie. Chciałam niekapka ale płacz wielki i odkręcanie głowy. Kapek z kolei za mocno leci i mało się nie udławiła. Brak mi pomysłów a mam miesiąc tylko na naukę
Moja jak wiesz rowniez byla cycusiowa i nic innego nie wchodzilo w gre, nie wierzylam ze polubi butle, ale sie udalo. Coz moge poradzic- nie poddawaj sie- bo moze zalapac za kilka dni- u nas przez 3 dni nie tknela, wypluwala i odwracala glowe, czwartego dnia wypila chyba 20 ml, piatego 3x po 20ml, a potem po 60 i 80ml, wiec bylam w szoku jak tyle na raz wypila. Teraz juz nie ma z tym problemu, wiec probuj kochana do skutku, wierze ze i wam sie uda a druga moja rada - podaj w butelce cos innego dobrego co nie leci z piersi, moze w ten sposob sie przekona do butelki i potem juz wszystko bedzie chciala z niej pic. Powodzenia

Od dwoch dni probowalam cos napisac i telefon mi padal na koniec czytania a ja w lozku jak zwykle czytam

Moja corcia dala mi popalic przez ostatnie 3 dni :/ zaczelo sie w srode, co dzien bylo gorzej, az sie balam dnia dzisiejszego... Ale bylo lepiej. Bo ostatnio jak tylko otwierala oczka to do samej nocy "eeee, eeee", myslalam ze sie wykoncze, nawet na raczkach marudzila. I teraz mysle aby tez moze kupic te homeopatyczne na zabkowanie.. Ma opuchniete dziaselka odkad te dolne jedynki wyszly, ale tyle czasu a nic wiecej nie wychodzi... Sama nie wiem.

Gratki kolejnych miesiecznic i tygodniowek , my dzis konczymy 5msc.
Przepraszam za bledy, ale z tel pisze.
Do jutra
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:38   #3180
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
natka tak po 6 miesiacu zaczne wprowadzac nose rzeczy ale nie spieszy mi sie powiem szczerze,nie mam parcia na rozszerzanie diety no ale w koncu za kilka tygodni zaczac bedzie trzeba.
ja wczoraj zaczęłam rozszerzać,chciałam dawać po 1/ 3 słoika przez 3 dni na początek czegoś tam,ale dzisiaj Kaja tak zasuwała, łapała mnie za palec żeby przyciągnąć łyżkę i wcinała aż miło , papkę otwierała jak malutki ptaszek więc szybko tż dogrzał resztę, zjadła 2/3.Dopchnęła mlekiem, rośnie mi chyba żarłoczek, prawie wcale się nie ubrudziła, nie pluła

Kupka piękna, humor dobry, jutro jedziemy z czymś następnym jarzynowa chyba

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Moja jak wiesz rowniez byla cycusiowa i nic innego nie wchodzilo w gre, nie wierzylam ze polubi butle, ale sie udalo. Coz moge poradzic- nie poddawaj sie- bo moze zalapac za kilka dni- u nas przez 3 dni nie tknela, wypluwala i odwracala glowe, czwartego dnia wypila chyba 20 ml, piatego 3x po 20ml, a potem po 60 i 80ml, wiec bylam w szoku jak tyle na raz wypila. Teraz juz nie ma z tym problemu, wiec probuj kochana do skutku, wierze ze i wam sie uda a druga moja rada - podaj w butelce cos innego dobrego co nie leci z piersi, moze w ten sposob sie przekona do butelki i potem juz wszystko bedzie chciala z niej pic. Powodzenia

Od dwoch dni probowalam cos napisac i telefon mi padal na koniec czytania a ja w lozku jak zwykle czytam

Moja corcia dala mi popalic przez ostatnie 3 dni :/ zaczelo sie w srode, co dzien bylo gorzej, az sie balam dnia dzisiejszego... Ale bylo lepiej. Bo ostatnio jak tylko otwierala oczka to do samej nocy "eeee, eeee", myslalam ze sie wykoncze, nawet na raczkach marudzila. I teraz mysle aby tez moze kupic te homeopatyczne na zabkowanie.. Ma opuchniete dziaselka odkad te dolne jedynki wyszly, ale tyle czasu a nic wiecej nie wychodzi... Sama nie wiem.

Gratki kolejnych miesiecznic i tygodniowek , my dzis konczymy 5msc.
Przepraszam za bledy, ale z tel pisze.
Do jutra
na te 5 miechów po kwiatuszku : roza:
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości